PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atayistler hadi bunu da açıklayın!

ALKA
29-06-2012, 18:01
Atayistler vicdanlı olduklarını söyler ama doğru deyildir. Sonuçta O'ndan gelen vicdanı atayistler kendilerine mal eder, sonra ben vicdanlıyım der. Bunun delili ise Zamanın Bedii'dir. Ne dediğimi anlayan varsa beri gelsin.

Mustafa Ulusoy'un bugünkü Zaman'da yayımlanan "Vicdanlı ateistler iyi insan olmayı kime borçlu?" yazısını okuyunca odaya derin bir sessizlik çöktü. Sessizliği yılların ateisti İbrahim abi bozdu, başını ellerinin arasına alarak sağa sola sallandı ve ah-ü vah etmeye başladı. "Allah kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi" sorusuyla karşılaşınca ateizm illetine düçar olan liseli Ahmet, İbrahim abinin sırtına yaslanarak hüngür hüngür ağlamaya başladı. Ben yaşadığım sarsıntı nedeniyle kendimden geçmişim.

"Görünen o ki, ateistler, iyi, erdemli, ahlaklı davranışlar sergilerken bunu, ne Mutlak Varlık'ın ahirette vereceği cezanın (cehennem) korkusuyla ne de vaat ettiği ödülün (cennet) karşılığında yaptıkları argümanı kendilerine dayanak alıyorlar. Güya hiçbir dünyevi karşılık beklentisi de yok bu davranışın temelinde. Sırf vicdanlarının sesini dinleyerek yaptıkları için de, davranışlarının daha içten olduğu iddiasındalar."
Meğer böyle değilmiş. Ulu Manitu'ya iyilik yaptığını zanneden ateistlerin hain planı, Mustafa Ulusoy tarafından deşifre edilimiş. Bu "yaldızlı iddia"nın altı kazındığında, ortaya çok dehşetli, atayistleri yerin dibine sokacak bir hırsızlık hikayesi ortaya çıkıyormuş:

"Bu noktadan bakıldığında inkâr ehlinin vicdanla ilgili bir açmazına daha ulaşırız. 'Vicdanımı dinleyerek aç bir köpeğe yiyecek verdim, ben çok iyi bir insanım,' diyen bir inkar ehli, bu iyilik dolu eylemi Mutlak Varlık'tan tabiri caizse 'çalarak' kendine mal eder. İster mümin olsun, ister inkâr ehli olsun, kişinin, aç bir köpek gördüğünde vicdanında uyanan merhamet hissi, Mutlak Varlık tarafından yaratılan bir histir."
Veyl olsun o ataistlere! Meğer İbrahim abi, liseli Ahmet ve ben gönül gözleri kapalı birer hırsızmışız.

"Bu oldukça yaldızlı iddianın altı kazındığında karşımıza çıkan şey bambaşka. Bir ateistin vicdani bir mülahazayla yalan söylemekten kaçındığını düşünelim. Bu güzel, hayırlı eylemin ceza ve ödülün dışında olduğunu kim iddia edebilir? Yalan söyleyince vicdanlı bir inkâr ehli vicdan azabı çekmez mi? Yalan söyleyerek arkadaşını kandıran vicdanlı bir ateistin vicdanı sızlamaz mı? Bu vicdandan geldiği apaçık belli olan ceza değil midir, yalanın ona kötü olduğunu düşündürerek ondan uzaklaştıran? Ve pişmanlık denen şey değil mi, ona bunu bir daha yapmamasını defalarca söyleyen? Bir insanı haksız yere öldüren vicdanlı bir ateist için, def edilemeyen bir suçluluk hissi kadar ağır bir ceza var mıdır? Bu cezanın cehennemden nasıl bir farkı vardır? İster ateist olalım ister mümin, biz insanları kötülüklerden alıkoyan unsurlardan biri bu vicdan azabı değil midir?"
Değil midir?! Haydi atayistler bunu da açıklayın!

Öyledir! Kanıtı da Bediüzzaman'dır:

"Zamanın Bedii, dördüncü delilde bir sürpriz yapar. Vicdanı inkar ehlinin tasallutundan kurtararak onun bizzat O'nun vahid ve ehad oluşunun delili olduğunu vurgularken çok enfes bir vicdan tarifi de yapar. Ona göre vicdan, görünen ve görünmeyen alemin kesişim yeri ve berzahı, iki alemden birbirine gelip gidenlerin buluşma yeridir. Vicdan, şuurlu varlıkların fıtratıdır aynı zamanda. 'Fıtrat ve vicdan akla bir penceredir; tevhidin şuasını neşrederler.'"
Bundan âlâ kanıt mı olur, ateizler! Bediüzzaman söylediğine göre, vicdanımız Ulu Manitu'dan değil, O'ndan kaynaklanır. Vicdanımız O'ndan kaynaklandığına göre, ateislerin "vicdanlı" olmaları yalnızca O'nun sayesindedir. Demek ki atayistler "vicdanlıyım" pozlarına girdiğinde, aslında O'nu kabul ediyorlar. Ama On Emir'in sekizincisine karşı gelerek: Çalmayacaksın!

"İster mümin olalım, ister ateist; iyi, güzel, hayırlı eylemlerimizi, vicdanlarımızı yaratıp bize veren O'na borçluyuz."
Maymunların neden insan olduğunu bilemeyen ataistler! Haydi bunu da açıklayın!

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/fotograf/1920x1080_after.jpg
Mustafa Ulusoy'un yazısını okuduktan sonra göz yaşlarına hakim olamayan bir ateist

(soL - PostaL)
http://haber.sol.org.tr/postal/atayistler-hadi-bunu-da-aciklayin-56415

vartor
30-06-2012, 02:31
Geri zekalilik ancak bu kadar olabilir.

Hypatia
19-07-2012, 23:15
:)

ama yapmayın arkadaşlar , adam araştırmış çözmüş olayı..

Ah bir anlasanız da hidayete erseniz, mutlak gücün kudretini .

istatistik
19-07-2012, 23:26
Ulan bir de hırsız olduk iyi mi!

Ahlaksız
19-07-2012, 23:37
Vicdanı Allah'tan,vicdansız davranışlarımızı da Şeytan'dan çalıyoruz..
Bizler Allah ve Şeytan ile irtibatımızı bir türlü kopartamıyoruz..Öyle ki ölürken bile şehadet getireceğiz..Bizler aslında gizli müslümanız..Kafir olmamızın nedeni doğadaki herşeyin bir karşıtı olmasından kaynaklanıyor..Bizleri sübvanse edenler teistler..Teistler bizleri gizliden destekleyerek kendi karşıtlarını yaratmış oluyorlar..Böylelikle zaman zaman bizlere de hakaret ederek bir çeşit rahatlama sağlıyorlar..Teistler bize çok şey borçlu,çok:)

Nevandaar
20-07-2012, 01:24
Vicdanı Allah'tan,vicdansız davranışlarımızı da Şeytan'dan çalıyoruz..
Bizler Allah ve Şeytan ile irtibatımızı bir türlü kopartamıyoruz..Öyle ki ölürken bile şehadet getireceğiz..Bizler aslında gizli müslümanız..Kafir olmamızın nedeni doğadaki herşeyin bir karşıtı olmasından kaynaklanıyor..Bizleri sübvanse edenler teistler..Teistler bizleri gizliden destekleyerek kendi karşıtlarını yaratmış oluyorlar..Böylelikle zaman zaman bizlere de hakaret ederek bir çeşit rahatlama sağlıyorlar..Teistler bize çok şey borçlu,çok:)

Ölüm korkusu yaşadığımızda da inanmıyoruz dediğimiz yaratıcıya bizi kurtarması için yakarmaya başlıyormuşuz :flypig:

Ahlaksız
20-07-2012, 01:45
Ölüm korkusu yaşadığımızda da inanmıyoruz dediğimiz yaratıcıya bizi kurtarması için yakarmaya başlıyormuşuz :flypig:
İçimizden ne geçtiğini bile biliyorlar:noidea:
Ölüm korkusu yaşadığımızı veya ölmek üzere iken Allah'a dua ettiğimizi nerden biliyorlar acaba?
Birşey söyleyim mi;aslında kimse Allah'a inanmıyor..Allah'a inandığını söyleyenlerin %100'ü kültür dindarı..
Hepimizin yakından tanıdığı müslümanlar var..Hangi biri Dünya hayatına yüz çevirmiştir,hangi biri tüm malını/mülkünü fakirlere vermiştir:noidea:
Hepsi kendi derdinde!
Hepsi Dünya'ya yatırım yapıyor!
33 yaşımı doldurdum,çok dindar bir şehirde yaşıyorum..Daha bir tane Allah'a kendini teslim etmiş birini görmedim..

Sayokan
20-07-2012, 01:49
İçimizden ne geçtiğini bile biliyorlar:noidea:
Ölüm korkusu yaşadığımızı veya ölmek üzere iken Allah'a dua ettiğimizi nerden biliyorlar acaba?
Birşey söyleyim mi;aslında kimse Allah'a inanmıyor..Allah'a inandığını söyleyenlerin %100'ü kültür dindarı..
Hepimizin yakından tanıdığı müslümanlar var..Hangi biri Dünya hayatına yüz çevirmiştir,hangi biri tüm malını/mülkünü fakirlere vermiştir:noidea:
Hepsi kendi derdinde!
Hepsi Dünya'ya yatırım yapıyor!
33 yaşımı doldurdum,çok dindar bir şehirde yaşıyorum..Daha bir tane Allah'a kendini teslim etmiş birini görmedim..
Tamamda islam dini keşiş olmayı öğütlemiyorki,şunu unutmayın Muhammed çok iyi bir tüccardı.Kuran hiçbir zaman dünya hayatını bırakın demedi,müslümanların sünnet yani peygamberini örnek almasınıda göze alırsak onlardan keşiş olmalarını beklemeyiniz.

Ahlaksız
20-07-2012, 02:11
Tamamda islam dini keşiş olmayı öğütlemiyorki,şunu unutmayın Muhammed çok iyi bir tüccardı.Kuran hiçbir zaman dünya hayatını bırakın demedi,müslümanların sünnet yani peygamberini örnek almasınıda göze alırsak onlardan keşiş olmalarını beklemeyiniz.
Sırf müslümanlar için söylemiyorum Sayokan kardeş:)
Öteki Dünya inancı olan herkes,neden bu Dünya'ya yatırım yapar?

Sayokan
20-07-2012, 02:15
Sırf müslümanlar için söylemiyorum Sayokan kardeş:)
Öteki Dünya inancı olan herkes,neden bu Dünya'ya yatırım yapar?
Eğer araştırsanız kendiniz dağlara kapatan Tibetli rahipleri bulabilirsiniz.

Ahlaksız
20-07-2012, 02:28
Eğer araştırsanız kendiniz dağlara kapatan Tibetli rahipleri bulabilirsiniz.
Çok nadir istisnalar olabilir tabi..İstisnalar kaideyi bozmaz:)
Hem budistlerin öteki Dünya inancı varmı ki?

Sayokan
20-07-2012, 02:37
Çok nadir istisnalar olabilir tabi..İstisnalar kaideyi bozmaz:)
Hem budistlerin öteki Dünya inancı varmı ki?
Reenkarnasyon inancına sahipler,günah sevap kavramlarına benzer karma sistemi var onlarda da.Çok basitçe iyilik eden iyilik bulur diye açıklayayım.

Ahlaksız
20-07-2012, 03:04
Reenkarnasyon inancına sahipler,günah sevap kavramlarına benzer karma sistemi var onlarda da.Çok basitçe iyilik eden iyilik bulur diye açıklayayım.
O zaman yanlış bir örnek verdin:)
Öteki Dünya(Cennet-Cehennem)inancına sahip olup,kendini bu Dünya'dan soyutlayan birileri var mı?
Bu soruyu soruyorum,çünkü böyle olmak zorunda..Hem Dünya hayatı gelip geçiçi deyip,hem de yastığın altına altınları doldurmak veya evlenerek/çoluk çocuğa karışarak bu Dünya'ya kazık çakmaya çalışmak tam bir paradoks!
Evlenmek bile insanın öteki Dünya inancına bir darbedir..İnsan evlenince öteki Dünya ile ilgili planlarını sekteye uğratmış olur..
Ne evleneceksin,ne karnını doyurmaktan başka paraya ihtiyacın olacak,ne bu Dünya'ya ait bir evin/araban olacak,ne de Dünya'daki yakınlarına fazla sevgi taşıyacaksın!
Tüm zamanını öteki Dünya'ya odaklanarak geçirmelisin..Çünkü o Dünya sonsuz!
Bu bilinçte olan birini tanıdınız mı?

Nevandaar
20-07-2012, 03:11
veya evlenerek/çoluk çocuğa karışarak bu Dünya'ya kazık çakmaya çalışmak tam bir paradoks!
Evlenmek bile insanın öteki Dünya inancına bir darbedir..İnsan evlenince öteki Dünya ile ilgili planlarını sekteye uğratmış olur..
Ne evleneceksin,ne karnını doyurmaktan başka paraya ihtiyacın olacak,ne bu Dünya'ya ait bir evin/araban olacak,ne de Dünya'daki yakınlarına fazla sevgi taşıyacaksın!

Evlenmek neden teizmle çelişsin ki?
Hatırladığım kadarıyla evlilik sünnet ya da farzdı islamiyette.

Sayokan
20-07-2012, 03:12
O zaman yanlış bir örnek verdin:)
Öteki Dünya(Cennet-Cehennem)inancına sahip olup,kendini bu Dünya'dan soyutlayan birileri var mı?
Bu soruyu soruyorum,çünkü böyle olmak zorunda..Hem Dünya hayatı gelip geçiçi deyip,hem de yastığın altına altınları doldurmak veya evlenerek/çoluk çocuğa karışarak bu Dünya'ya kazık çakmaya çalışmak tam bir paradoks!
Hristiyan rahip ve rahibeler uygun bir örnek olur mu tam emin değilim ama başka aklıma gelmiyor.Ha birde mevlana olabilir mesela.

Ahlaksız
20-07-2012, 03:29
Evlenmek neden teizmle çelişsin ki?
Hatırladığım kadarıyla evlilik sünnet ya da farzdı islamiyette.
Gazali diyor ki;

Müridin işin başlangıcında nefsini evlenmekle meşgul etmemesi gerekir. Çünkü evlenmek, insanı meşgul eden ve müridi seyr u sülûkten alıkoyan, kadınlara yakınlaşmaya götüren bir durumdur. Oysa Allah'tan başkası ile yakınlaşan bir kimse Allah'tan uzaktır! Sakın Hz. Peygamber'in çok evlenmesi müridi aldatmasın. Çünkü Hz. Peygamber'in kalbini dünyada olanların hiçbiri Allah'tan uzaklaştırmazdı. Bu bakımdan melekler hiçbir zaman demircilerle kıyas edilemez ve bu sırra binaen Ebu Süleyman Dârânî şöyle demiştir: 'Evlenen bir kimse dünyaya meyletmiştir'. Yine şöyle demiştir: Hiçbir mürid görmedim ki evlenip de eski halinde dursun!'
http://www.ihya.info/node/525
Kendini Allah yoluna adayan bir mümin evlenmemeli..Evlenmek bir çeşit bağımlılıktır..Allah harici her türlü bağımlılıklarından kurtulmalı mümin..
Bir tarafta sonsuz hayat var..Diğer tarafta 50-60 sene süren bir ömür..
Gerçek bir teist sonsuz hayata bu geçiçi Dünya'yı tercih etmez..Ama nerde böyle teist?!
Hristiyan rahip ve rahibeler uygun bir örnek olur mu tam emin değilim ama başka aklıma gelmiyor.Ha birde mevlana olabilir mesela.
Papaların yaptıkları sübyancılığı bilmeyen yok..Bu nasıl bir soyutlama?!
Mevlana'yı es geç..Tamamen kadın düşmanı bir rahatsız kendisi!

Sayokan
20-07-2012, 03:43
Gazali diyor ki;

Kendini Allah yoluna adayan bir mümin evlenmemeli..Evlenmek bir çeşit bağımlılıktır..Allah harici her türlü bağımlılıklarından kurtulmalı mümin..
Gerçek bir teist sonsuz hayata bu geçiçi Dünya'yı tercih etmez..Ama nerde böyle teist?!

Mevlana aynı zamanda eşcinsel diye biliyorum Şems ile arasında eşcinsel bir ilişki var gibi duruyor ama yinede kendini günlerce kapatmıştır.

Bahsettiğim normal rahibeler ve papazlardı aslında...

Ahlaksız
20-07-2012, 12:47
Mevlana aynı zamanda eşcinsel diye biliyorum Şems ile arasında eşcinsel bir ilişki var gibi duruyor ama yinede kendini günlerce kapatmıştır.

Bahsettiğim normal rahibeler ve papazlardı aslında...
Eşcinsel olma ihtimali var bencede..Zira Mesnevi'de kadınlara öfke kusması ve Şems ile arasında geçenler şüphe uyandırıcı..Yine de heteromu yoksa homomu bilmiyoruz..
Papaz ve rahibeler bir ''iş'' yapıyorlar..Bu şekilde hayatlarını idame ediyorlar..Bu yönden bu insanların Tanrı inancı var diyemeyiz..Normal hayata tutunamamış,normal hayattan haz alamamış,küçüklüğünde travmalar yaşamış,zorla din eğitimi almış kişiler bu yolu tercih ediyorlar..Bu insanların evlenmemeleri Tanrı'ya olan inançlarından değil,tamamen öyle olması gerektiği içindir..Hamama giren terler misali,papaz-rahibe olacakta bazı şeylerden feragat edeceğini bilir..

Neva
21-07-2012, 02:23
Geri zekalilik ancak bu kadar olabilir.

Hormon'un ne demek oldugunu bilememenin resmi.

Gazali diyor ki;

Gazali Pavlus'cudur, zihniyet olarak. Manastir yasamina egilimlidir.

Eşcinsel olma ihtimali var bencede..Zira Mesnevi'de kadınlara öfke kusması ve Şems ile arasında geçenler şüphe uyandırıcı..Yine de heteromu yoksa homomu bilmiyoruz..
Papaz ve rahibeler bir ''iş'' yapıyorlar..Bu şekilde hayatlarını idame ediyorlar..Bu yönden bu insanların Tanrı inancı var diyemeyiz..Normal hayata tutunamamış,normal hayattan haz alamamış,küçüklüğünde travmalar yaşamış,zorla din eğitimi almış kişiler bu yolu tercih ediyorlar..Bu insanların evlenmemeleri Tanrı'ya olan inançlarından değil,tamamen öyle olması gerektiği içindir..Hamama giren terler misali,papaz-rahibe olacakta bazı şeylerden feragat edeceğini bilir..

Heteroseksuel veya homoseksuel olmasi bize ne katar, bizden ne cikarir?

Ahlaksız
21-07-2012, 03:12
Heteroseksuel veya homoseksuel olmasi bize ne katar, bizden ne cikarir?
İslam ile özdeşleşmiş birisinin homoseksüel olması,İslam'ın görüntüsü/reklamı açısından menfidir..Yoksa bireysel olarak kimseyi ilgilendirmez bu tercihler..

Neva
21-07-2012, 03:58
İslam ile özdeşleşmiş birisinin homoseksüel olması,İslam'ın görüntüsü/reklamı açısından menfidir..Yoksa bireysel olarak kimseyi ilgilendirmez bu tercihler..

Yine menfi bir durum yaratmaz ki, islam cinsel egilim degil, bizzat Allah'a yonelmektir. Bu baglamda buyuk gunah kucuk gunah ayrimini gerek islama, gerekse diger semavi dinlere gore yalnizca tanri bilir.

Sonucta o kisiyi de tanri yaratmistir islama gore.

Yani escinsel olmasi, onun Allah'a inanmasina veya islami prezente etmesine engel degildir. Ve Mevlana cok da ustaca islam elestirisi yapmis biridir.

Ustelik Mevlana okyanus otesinde islamin kendisinden cok daha meshurdur ve okuyani coktur. Yine tanriya cagirir.

Ahlaksız
21-07-2012, 15:08
Yine menfi bir durum yaratmaz ki, islam cinsel egilim degil, bizzat Allah'a yonelmektir. Bu baglamda buyuk gunah kucuk gunah ayrimini gerek islama, gerekse diger semavi dinlere gore yalnizca tanri bilir.

Sonucta o kisiyi de tanri yaratmistir islama gore.

Yani escinsel olmasi, onun Allah'a inanmasina veya islami prezente etmesine engel degildir. Ve Mevlana cok da ustaca islam elestirisi yapmis biridir.

Ustelik Mevlana okyanus otesinde islamin kendisinden cok daha meshurdur ve okuyani coktur. Yine tanriya cagirir.
Sayın Neva;müslümanlar dış görünüşe çok önem verirler..Bu özellikleri müslümanların en büyük zaaflarından biridir..Dış görünüşe aldanan müslümanlar tarih boyunca hep aldatılmışlardır..Müslümanlar her zaman zarfa bakmışlar ama mazrufa bakmamışlardır..

Muhammed'de de bu böyledir,Mevlana'da da!

Mesnevi'nin içindeki sapık hikayeleri duymuşsunuzdur..Mesnevi'yi okumadım ama kitabın içindeki ''kadın'' isimlerini tarattığımda ilginç şeyler çıktı karşıma..Mevlana kadın düşmanıdır..Kadına düşman olan birisine değer vermek için insanın şuurunu yitirmesi lazımdır..Bakınız ne diyor Mevlana;

-Dünya nedir? Tanri'dan gafil olmaktir. Kumas, para, ölçüp tartarak ticaret yapmak ve kadin; dünya
degildir
-Sende kafirler sözünden harfi, küfür sifatlarindan bir sifat bulunsa kadinin ferci gibi
sehvet yerisin, pis pis kokarsin .
-Kadin! Eger beni tamahkar görüyorsan bu kadinca arayistan yüksel!
-Ey kapali örtünüp bürünmüs kadin,
sen hiç kör için süslendin mi?
-Ey kadin, kavgayi, darilmayi birak; birakmayacaksan beni birak!
-Zaten aglamak, kadinin tuzagidir.
-Görünüste su nasil atesten üstünse, sen de kadindan üstünsün
-Kadinlarla mesverette bulunun, ne derlerse aksini yapin.
Süphe yok ki onlara aykiri hareket etmeyen helak oldular.
-Nefsini kadin bil, hatta kadindan da beter. Çünkü kadin cüzüdür, nefsinse serrin küllü! Nefsinle mesveret
edersen o asagiligin dedigine uyma, aksini yap; Hatta sana namaz kil, oruç tut diye emretse bile, nefis
hilecidir, o emriyle bile sana bir hile kuracaktir
-Seyyid-i Ecel, bir gece Delkak'aHemencecik bir ******yu neden aldin? Bunu bana söylemeliydin. Sana
namuslu bir kiz alirdik” dedi DelkakDokuz tane namuslu, temiz kadin aldim, hepsi ****** oldu.
Derdimden eridim, bittim. Bunun üzerine bu hiçbir ise yaramaz ******yu aldim. Görelim bakalim, bunun
sonu ne olacak? Dedi. Ben birçok defalar akli sinadim. Bundan sonra bir tarla arayacak, oraya delilik
tohumunu saçacagim!
-Ey yalniz bu ani gören,
erkeklerin kadinlardan üstün olmasi erkegin kadina nazaran daha ziyade sonu görür olmasindandir!
-Ey yolcu yolcuyla danis, kadinla degil... çünkü kadinin reyi seni topal eder.
-Kari gibi onun altina yatmissin
-Kadin kapiyi kapadi, sevine, sevine esegi kendisine çekti, cezasini da tatti ya! Esegi çeke, çeke ahirin
ortasina getirdi. O erkek esegin altina yatti. O kahpe de muradina ermek üzere halayigin yattigini gördügü
sekiye yatmisti. Esek ayagini kaldirip aletini daldirdi. Esegin aletinden kadinin içine bir atestir düstü.
Alismis esek kadina abandi, aletini ta hayalarina kadar sokar sokmaz kadin da geberdi.
-Kadinda hayvan sifati üstündür. Çünkü kadinin renge kokuya
meyli vardir
-Bir adamin bir karisi vardi. Pek hilebaz, pek kötü huylu ve yol kesici bir kadindi
-Din yolunda yol kesicilerden
degilsen kadinlar gibi renge kokuya tapma.
-Erkekte kadin huyu oldu mu pust olur, namussuzluk eder. Kadina kadin huyu verdi mi
kadin, kadin arar sevici olur.
-Bil ki akli ve ruhu da zayif oldugu için kadinin rüyasi erkegin
rüyasinda daha asagidir daha degersizdir.

Neva
21-07-2012, 15:18
Sayın Neva;müslümanlar dış görünüşe çok önem verirler..Bu özellikleri müslümanların en büyük zaaflarından biridir..Dış görünüşe aldanan müslümanlar tarih boyunca hep aldatılmışlardır..Müslümanlar her zaman zarfa bakmışlar ama mazrufa bakmamışlardır..

Muhammed'de de bu böyledir,Mevlana'da da!

Mesnevi'nin içindeki sapık hikayeleri duymuşsunuzdur..Mesnevi'yi okumadım ama kitabın içindeki ''kadın'' isimlerini tarattığımda ilginç şeyler çıktı karşıma..Mevlana kadın düşmanıdır..Kadına düşman olan birisine değer vermek için insanın şuurunu yitirmesi lazımdır..Bakınız ne diyor Mevlana;

Muslumanlar hala dis gorunuse onem vermeye devam ediyor. Siz de daha once muslumandiniz degil mi? Simdi agnostiksiniz.(diger baslikta okumustum)

Ancak hala zarfa degil, mazrufa bakiyorsunuz. Nicin sizi rahatsiz ediyor islamin kotu prezente edilisi? :) Siz zaten musluman degilsiniz ki, agnostiksiniz!!!?

Mevlana kadin dusmani da olabilir, ne gibi bir gariplik var bunda? Islam kadina cok fazla deger veriyor mu ki? Bu durumda islamin goruntusu/reklami acisindan da bir sorun teskil etmez. :)

Ayrica sapik nedir? Nasil kategorize ediyorsunuz? Yonteminiz yani?

Ahlaksız
21-07-2012, 15:26
Muslumanlar hala dis gorunuse onem vermeye devam ediyor. Siz de daha once muslumandiniz degil mi? Simdi agnostiksiniz.

Ancak hala zarfa degil, mazrufa bakiyorsunuz. Nicin sizi rahatsiz ediyor islamin kotu prezente edilisi? :) Siz zaten musluman degilsiniz ki!!!?

Mevlana kadin dusmani da olabilir, ne gibi bir gariplik var bunda? Islam kadina cok fazla deger veriyor mu ki? Bu durumda islamin goruntusu/reklami acisindan da bir sorun teskil etmez. :)

Sayın Neva,mazrufa bakan kafir oluyor işte:gossip:

Salt Mesnevi'de geçen eşek hikayesi bile Mevlana'nın imajının yerle bir olması için yeterlidir..Kitabının başına ''bu kitap İslam'ın asıllarının asıllarının asıllarıdır'' diyerek,Kitabını Kuran'ın açıklayıcısı gören Mevlana,kitabında eşek ile bir kadının seks hikayesini anlatarak ne derece rahatsız biri olduğunu ifşa etmektedir..!
Müslümanların nerdeyse tamamı Mevlana'yı çok büyük bir İslam alimi görür ama aslında Mevlana hem inanç açısından hem de müslümanların anladığı ahlak açısından çok farklı bir konumdadır..
İnsanlar bilmedikleri Mevlana için akın akın Konya'ya geliyorlar ama biraz Mevlana'nın kitabını karıştırsalar görecekler gerçek Mevlana'yı..!

Sayokan
21-07-2012, 15:31
Muslumanlar hala dis gorunuse onem vermeye devam ediyor. Siz de daha once muslumandiniz degil mi? Simdi agnostiksiniz.(diger baslikta okumustum)

Ancak hala zarfa degil, mazrufa bakiyorsunuz. Nicin sizi rahatsiz ediyor islamin kotu prezente edilisi? :) Siz zaten musluman degilsiniz ki, agnostiksiniz!!!?

Sayın Neva,

"Ancak hala zarfa degil, mazrufa bakiyorsunuz. Nicin sizi rahatsiz ediyor islamin kotu prezente edilisi? :) Siz zaten musluman degilsiniz ki, agnostiksiniz!!!?"

Sizde zaman zaman dinin genel kabullerine göre eleştirilmemesi gerektiğin,dinde kabul edilen görüşlerin yanlış olabileceğini söylemiyor musunuz ? Sizde ateistsiniz neden rahatsız oluyorsunuz ?

Öte yandan normal karşılamışsınız Mevlana'nın eşcinsel olabileceğini,sizce bir islamda bu kadar yeri büyük bir insanın eşcinsel olma ihtimali dahi onun saygınlığını ne kadar etkiler ?

Neva
21-07-2012, 15:47
Sayın Neva,mazrufa bakan kafir oluyor işte:gossip:

Salt Mesnevi'de geçen eşek hikayesi bile Mevlana'nın imajının yerle bir olması için yeterlidir..Kitabının başına ''bu kitap İslam'ın asıllarının asıllarının asıllarıdır'' diyerek,Kitabını Kuran'ın açıklayıcısı gören Mevlana,kitabında eşek ile bir kadının seks hikayesini anlatarak ne derece rahatsız biri olduğunu ifşa etmektedir..!
Müslümanların nerdeyse tamamı Mevlana'yı çok büyük bir İslam alimi görür ama aslında Mevlana hem inanç açısından hem de müslümanların anladığı ahlak açısından çok farklı bir konumdadır..
İnsanlar bilmedikleri Mevlana için akın akın Konya'ya geliyorlar ama biraz Mevlana'nın kitabını karıştırsalar görecekler gerçek Mevlana'yı..!

Iyi ya efendim, kafir de gercegi orten demektir zaten. :rapture:

Bence imajini yere yikmiyor, aksine daha da guclendiriyor. Cunku cinsellik hala tabu bilincaltlarinda.

Fabl diye birsey vardir duydunuz mu hic daha once?

Mevlana zaten islami elestirir. Ustelik de en acimasiz sekilde, ve bunu fabl'larla ortaya koyar.

Mesnevi'yi butun olarak okumanizda fayda var. Okumadiginizi soylemistiniz cunku. Icinde kadin gecen cumleleri taratip buraya koymaniz bunun gostergesi.

Icinde ne gecerse gecsin onemi yok ki, cinselligi de haykiracak alim olmali degil mi? Hep dinsel alim olunacak diye bir kural yok.

Bence hala Mevlana okunuyor, ve bastirilmis bilincaltlarini kasimaya devam ediyor.

Onu okuyan insanlara sapik mi diyecegiz simdi yekten?

Ahlaksız
21-07-2012, 15:54
Sayın Neva,Mevlana İslam'ı filan eleştirmiyor..Adam kendini ilahlaştırıyor resmen..Kendi kitabını Kuran'dan daha üstün kılıyor..Tıpkı Saidi Kurdi gibi!
Bu insanlar sapıktır..Buyrun;
http://www.youtube.com/watch?v=trmcl8WLP4Q&feature=player_embedded

Neva
21-07-2012, 16:24
Sayın Neva,

"Ancak hala zarfa degil, mazrufa bakiyorsunuz. Nicin sizi rahatsiz ediyor islamin kotu prezente edilisi? :) Siz zaten musluman degilsiniz ki, agnostiksiniz!!!?"

Sizde zaman zaman dinin genel kabullerine göre eleştirilmemesi gerektiğin,dinde kabul edilen görüşlerin yanlış olabileceğini söylemiyor musunuz ? Sizde ateistsiniz neden rahatsız oluyorsunuz ?

Öte yandan normal karşılamışsınız Mevlana'nın eşcinsel olabileceğini,sizce bir islamda bu kadar yeri büyük bir insanın eşcinsel olma ihtimali dahi onun saygınlığını ne kadar etkiler ?

Bakin ben bir teist'le ciddi ciddi birebir tartisiyorsam onun kabulleri icinde kalirim. Onun en iyi anlayabilecegi dil budur cunku.

Sizler teist misiniz? Degilseniz sayet, sizinle daha limitsiz/ozgur sekilde tartisirim.

Escinsellik de islamla kiyaslanacak bir konu degil. Cunku insanlarin escinsel olusuyla, tanriya inanmalari arasinda bir engel yoktur. Bunun disavurumu eger engel teskil etseydi, bugun Turkiye'de Bulent Ersoy vs. assolist olmazdi.

Bakin Evren doneminde, kadin yasaklandi. Sonra ulkesine gelebildi. Ama simdi islamin agir bastigi rejimde cikip rahatca sarkisini icra edebiliyor. Basbakanla ayni sofraya oturdu.

Bu cok basit bir ornek. Escinsellerin zaten ozgurluk baglaminda onca sorunu varken, sizin burada escinsellik, yazili esere dokulmus bile olsa, sapikliktir diye sunmaniz tutarsizdir.

Escinselleri sevmeyebilirsiniz buna kimse itiraz edemez. Ancak homofobik dusunceleri islama islemeye kalkarsaniz, islam onlari yok ettiginde onda sizin de payiniz olacaktir. Ama Mevlana yine dimdik ayakta kalacaktir.

Buna iman diyoruz biz. Iman bir tur bagimliliktir, insanin bosluklarini dolduran, oyle uyariliyor ve tatmin oluyordur. Ask gibidir yani, gozu kor eder.(asik olma psikolojisi)

Turkiye'de onca gizli escinsel varken, onca yillik Osmanli'da bile bu kavram varken islamla escinselligi ayni potada eritemessiniz. Eritseniz bile siritir, teist bile inanmaz buna.

Bir kisim escinseller zaten inanclidir.

Mevlana o Mesneviyi yazarken sayginligi adina kaygi duymadiysa, sizin duymaniza hic gerek yok bence. Sayginligini etkilemez. Cunku onu seven ve okuyan teist, benzer sekilde Aziz'in karisini'da okuyor Kuran'da. Sayginligini yitiriyor mu Kuran onlarin nazarinda? Hayir. Iman var cunku.

O yuzden Mevlana okuduklarinda da sayginlik dusmez. Aksine islam onu kaldirir.

Herkes kendi rektumundan sorumludur. Kullanimi da kendi tasarrufundadir.

Rektum'la, vajinayla, penisle bu ucuyle ahlak, din olculmez, sayginlik da olculmez. Cinsellik bunlarin hicbirini tanimaz.

Ancak bastirdiginiz tabulariniz varsa bilincaltinizda, elestirilerinizde onlari kusmus olursunuz.

Neva
21-07-2012, 16:34
Sayın Neva,Mevlana İslam'ı filan eleştirmiyor..Adam kendini ilahlaştırıyor resmen..Kendi kitabını Kuran'dan daha üstün kılıyor..Tıpkı Saidi Kurdi gibi!
Bu insanlar sapıktır..Buyrun;

Bana bu tur videolar asmaniza gerek yok.

Okumadiginizi belirttiginiz bir kitaba dair, sundugunuz gorusler, o kitabi okumus birine cevap olabilir mi? :)

Evet kitabi Allah'tan ilham alarak yazdim diyor, ama orada cok da saglam ironi yapiyor fabl dilini kullanarak. Cunku Kuran'da vahiy yolu aciktir. O da bunu biliyor ve kullaniyor eserinde.

Bundan daha dogal ne olabilir ki?

Biz ateistler forumda, ayet yazdik bu daha guzeli diye. Onlar da okudular.

Ne oldu simdi sapik mi olduk muslumanlarin gozunde? Bakin hala sitede inanir insanlar yaziyor. :)

Demek ki sayginlik belli kritelere sigdirilabiliyor kimilerince. Muslumanlar curutur yani sizin bu iddianizi.

Onlar cok zaman daha acik fikirli zira.

frodo
21-07-2012, 16:38
Mevlana ile ilgili (uzlaşmacı, işbirlikçi yapısı nedeniyle) olumsuz bir görüşü taşısam da sevgili Neva'nın yazdıklarına katılmamam mümkün değil.

Sadece "Fabl diye birsey vardir duydunuz mu hic daha once?
Mevlana zaten islami elestirir. Ustelik de en acimasiz sekilde, ve bunu fabl'larla ortaya koyar." cümlesine çekincemi koyuyorum :)

Sayokan
21-07-2012, 16:46
Bakin ben bir teist'le ciddi ciddi birebir tartisiyorsam onun kabulleri icinde kalirim. Onun en iyi anlayabilecegi dil budur cunku.

Sizler teist misiniz? Degilseniz sayet, sizinle daha limitsiz/ozgur sekilde tartisirim.

Escinsellik de islamla kiyaslanacak bir konu degil. Cunku insanlarin escinsel olusuyla, tanriya inanmalari arasinda bir engel yoktur. Bunun disavurumu eger engel teskil etseydi, bugun Turkiye'de Bulent Ersoy vs. assolist olmazdi.

Bakin Evren doneminde, kadin yasaklandi. Sonra ulkesine gelebildi. Ama simdi islamin agir bastigi rejimde cikip rahatca sarkisini icra edebiliyor. Basbakanla ayni sofraya oturdu.

Bu cok basit bir ornek. Escinsellerin zaten ozgurluk baglaminda onca sorunu varken, sizin burada escinsellik, yazili esere dokulmus bile olsa, sapikliktir diye sunmaniz tutarsizdir.

Escinselleri sevmeyebilirsiniz buna kimse itiraz edemez. Ancak homofobik dusunceleri islama islemeye kalkarsaniz, islam onlari yok ettiginde onda sizin de payiniz olacaktir. Ama Mevlana yine dimdik ayakta kalacaktir.

Buna iman diyoruz biz. Iman bir tur bagimliliktir, insanin bosluklarini dolduran, oyle uyariliyor ve tatmin oluyordur. Ask gibidir yani, gozu kor eder.(asik olma psikolojisi)

Turkiye'de onca gizli escinsel varken, onca yillik Osmanli'da bile bu kavram varken islamla escinselligi ayni potada eritemessiniz. Eritseniz bile siritir, teist bile inanmaz buna.

Bir kisim escinseller zaten inanclidir.

Mevlana o Mesneviyi yazarken sayginligi adina kaygi duymadiysa, sizin duymaniza hic gerek yok bence. Sayginligini etkilemez. Cunku onu seven ve okuyan teist, benzer sekilde Aziz'in karisini'da okuyor Kuran'da. Sayginligini yitiriyor mu Kuran onlarin nazarinda? Hayir. Iman var cunku.

O yuzden Mevlana okuduklarinda da sayginlik dusmez. Aksine islam onu kaldirir.

Herkes kendi rektumundan sorumludur. Kullanimi da kendi tasarrufundadir.

Rektum'la, vajinayla, penisle bu ucuyle ahlak, din olculmez, sayginlik da olculmez. Cinsellik bunlarin hicbirini tanimaz.

Ancak bastirdiginiz tabulariniz varsa bilincaltinizda, elestirilerinizde onlari kusmus olursunuz.
Yazınızda tek yanlış bulduğum kısım Bülent Ersoy'la Mevlanayı bir tutmanız.Bülent Ersoy bir sanatçıdır,islamda eşcinsel kavimlerin nasıl helak edildiği ile ilgili bilgiler mevcuttur (Lut kavmi) yani islamiyet eşcinselliğe özgürlük tanıyor gibi bir manada bulunamazsınız.
Benim eşcinsellere karşı bir garezim yok, sadece eşcinsel olan birinin islam camiasında saygı görmeyeceğini belirttim.
Sadece Mevlana ile Şems arasında olan ilişkinin eşcinsel bir ilişki olduğu görüşündeyim,bundan dolayıda eğer bu kabul görürse Mevlana'nın saygınlığı ( müslümanların duyduğu saygıdan bahsediyorum) azalacaktır.
Lut kavminin sonuda islamiyetin eşcinselliğe olan bakış açısını niteler bana kalırsa.Bülent Ersoy'un bu ülkede kabul gördüğünü kim söyledi,bugün halkın büyük bir çoğunluğu arasında dalga geçme vs. babında sohbetlerde geçer bu şahsın ismi.
Eşcinsellerin inançlı olmasıda ayrı bir saçmalıktır bana göre, onları hor gören bir dine inanmaları.

Mevlana'nın eşcinsel olup olmamasının benim gözümde bir değeri yok zaten,bana göre kendisi ruh hastası biridir.

Ahlaksız
21-07-2012, 16:49
Sayın Neva;madem okudunuz Mesnevi'yi,lütfen İslam'ın neyini eleştirdiğini belirtirmisiniz bize..

Ahlaksız
21-07-2012, 16:52
''Eşcinseller öldürülmelidir'' diye hadislerin var olduğunu hatırlıyorum ayrıca:)

Neva
21-07-2012, 17:01
Yazınızda tek yanlış bulduğum kısım Bülent Ersoy'la Mevlanayı bir tutmanız.Bülent Ersoy bir sanatçıdır,islamda eşcinsel kavimlerin nasıl helak edildiği ile ilgili bilgiler mevcuttur (Lut kavmi) yani islamiyet eşcinselliğe özgürlük tanıyor gibi bir manada bulunamazsınız.
Benim eşcinsellere karşı bir garezim yok, sadece eşcinsel olan birinin islam camiasında saygı görmeyeceğini belirttim.
Sadece Mevlana ile Şems arasında olan ilişkinin eşcinsel bir ilişki olduğu görüşündeyim,bundan dolayıda eğer bu kabul görürse Mevlana'nın saygınlığı ( müslümanların duyduğu saygıdan bahsediyorum) azalacaktır.
Lut kavminin sonuda islamiyetin eşcinselliğe olan bakış açısını niteler bana kalırsa.Bülent Ersoy'un bu ülkede kabul gördüğünü kim söyledi,bugün halkın büyük bir çoğunluğu arasında dalga geçme vs. babında sohbetlerde geçer bu şahsın ismi.
Eşcinsellerin inançlı olmasıda ayrı bir saçmalıktır bana göre, onları hor gören bir dine inanmaları.

Sig bakis acisinda degerlendirmissiniz.

Ben ekleyeyim, ve Bulent Ersoy en fazla Allah'i anan insanlardan biridir. :)
Ustelik onca milyon insanin gozunun onunde.

Sayginligi, yaptigi meslegine iliskin dusuyor mu? Dustu mu yillarin icinde? Hayir. Kadin milyonlarin gozu onunde icki istiyor ama ardindan yapistiriyor lafi ; Olmuyor ama boyle Allah biliyor biz insanlari kandiriyoruz.

Insanlarin dalga gecmesi onemli degil ki.. Homofobi bir sekilde kusulur. Normaldir bu. Veya rahatsizlik.

Onemli olan onun yasamini gozler onunde, islamla birlikte , o ulkeye kabul ettirebilmesidir.

Demek ki islam bunu kendi potasinda eritebiliyor.

Size ustteki mesajda da soyledim, organlarda ahlak, sayginlik olmaz. Rektum,vajina, penis.

Sayginligi ve ahlaki bunlarla olcmek tutarsizdir.

Niye mi?

Cunku en basit ornek; Siz, kendi ebeveynleriniz dahi gizli escinsel olup olmadigini bilemessiniz. Kanitlayabilir misiniz bize bunu? Hayir.

Cinsellik o denli buyuk bir yelpazedir.

Bakin bulundum bile bahsettiginiz manaya iliskin.

Biliyorum neyi kasttetiginizi, ama azalmaz aksine cogalir.

Iman diyorum size. Dikkat cekin.

Sayokan
21-07-2012, 17:07
Sig bakis acisinda degerlendirmissiniz.

Ben ekleyeyim, ve Bulent Ersoy en fazla Allah'i anan insanlardan biridir. :)
Ustelik onca milyon insanin gozunun onunde.

Sayginligi, yaptigi meslegine iliskin dusuyor mu? Dustu mu yillarin icinde? Hayir. Kadin milyonlarin gozu onunde icki istiyor ama ardindan yapistiriyor lafi ; Olmuyor ama boyle Allah biliyor biz insanlari kandiriyoruz.

Insanlarin dalga gecmesi onemli degil ki.. Homofobi bir sekilde kusulur. Normaldir bu. Veya rahatsizlik.

Onemli olan onun yasamini gozler onunde, islamla birlikte , o ulkeye kabul ettirebilmesidir.

Demek ki islam bunu kendi potasinda eritebiliyor.

Size ustteki mesajda da soyledim, organlarda ahlak, sayginlik olmaz. Rektum,vajina, penis.

Sayginligi ve ahlaki bunlarla olcmek tutarsizdir.

Niye mi?

Cunku en basit ornek; Siz, kendi ebeveynleriniz dahi gizli escinsel olup olmadigini bilemessiniz. Kanitlayabilir misiniz bize bunu? Hayir.

Cinsellik o denli buyuk bir yelpazedir.

Bakin bulundum bile bahsettiginiz manaya iliskin.

Biliyorum neyi kasttetiginizi, ama azalmaz aksine cogalir.

Iman diyorum size. Dikkat cekin.

Zaten saygınlığı rektum,vajina penis ile ölçen ben değilim müslüman olan insanlar bu şekilde ölçüyor.Yani size diyorumki size bana göre saygınlık vajina penis ile ölçülmeyebilir onlara göre ölçülüyor.

Bana göre eşcinsellik bir tercihtir,ben saygı duyarım.Yani bana doğru yönelttiğiniz soru yanlış olmuş,saygınlığı ölçen ben değilim o şekilde.
Şimdi siz islam dünyasının bir eşcinsele saygı duyacağını onu evliyalık mertebesine yükselteceğini mi söylüyorsunuz ?

İslamın tek şartı iman mıdır sayın Neva ?
Kuranı kutsal kitap olarak kabul etmek zorundadır,eğer bir eşcinsel Kuran'daki eşcinsellere karşı olan nefreti göremiyorsa veya görmek istemiyorsa bu onun sorunudur.

Neva
21-07-2012, 18:18
Zaten saygınlığı rektum,vajina penis ile ölçen ben değilim müslüman olan insanlar bu şekilde ölçüyor.Yani size diyorumki size bana göre saygınlık vajina penis ile ölçülmeyebilir onlara göre ölçülüyor.

Bana göre eşcinsellik bir tercihtir,ben saygı duyarım.Yani bana doğru yönelttiğiniz soru yanlış olmuş,saygınlığı ölçen ben değilim o şekilde.
Şimdi siz islam dünyasının bir eşcinsele saygı duyacağını onu evliyalık mertebesine yükselteceğini mi söylüyorsunuz ?

İslamın tek şartı iman mıdır sayın Neva ?
Kuranı kutsal kitap olarak kabul etmek zorundadır,eğer bir eşcinsel Kuran'daki eşcinsellere karşı olan nefreti göremiyorsa veya görmek istemiyorsa bu onun sorunudur.

Olcenin sizin oldugunuzu soylemedim ki? Nicin aciklama yapmak geregi duyuyorsunuz?

Ben yorumunuzu elestirdim olumlu anlamda.
Soylememe gerek yok ki, zaten oyle sizin anlayamadiginiz bu.

Ben de kac mesajdir ayni seyi soyluyorum zaten, gormek istemiyorsa bu onun sorunudur. Iman boyle birseydir.

Eder kitabi kutsal kabul eder, otekini de begenir okur yuceltir.

Insanlarin zevklerini kategorize etmek gibi luksumuz yok ki? Sunu okumali, bunu okumamali seklinde.

Nefret ve ask icice giden kavramlardir zaten.

Katilini sevmek diye bir tanim duymadiniz mi hic?

Nevandaar
29-07-2012, 04:37
http://inciswf.com/vant.swf

Hadi bakalım bunu da açıklayın!

Yaaa, işte öyle kurur kalırsınız!