PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmam Hatip Düzeni Kuruldu

ALKA
10-07-2012, 15:59
Dönüşümün birinci etabı tamamlandı.. 673 imam hatip ortaokulu açıldı..
Zaten ortaokul açma hakkı sadece onlara verilmişti.. Önümüzdeki yıllarda diğerleri de dönüştürülecek..
Peki, İmam hatip ortaokulunu bitiren ne yapacak?
Liseye gidecek?
Hangi liseye..
İmam hatip lisesine..
Bu kadar öğrenciyi bünyesine alacak imam hatip lisesi var mı?
Şimdilik yok..
Ama sayıları her yıl artacak.. İstanbul’da 18 lise, anında imam hatip lisesi oldu bile..
*
Taktik şu..
Ortaokul düzeyinde imam hatipleri yaygınlaştırmak.. Talep var diye her yıl sayılarını arttırmak.. Öğrencileri düz ortaokul yerine imam hatip ortaokuluna teşvik etmek.. Yönlendirmek.. Bazen mecbur bırakmak..
İmam hatip ortaokullarının sayısı arttıkça doğal olarak imam hatip liselerinin sayısı da artacaktır..
Bu yıl 650 okulla yola çıkıldı..
Seneye 1200 olur.. Katlayarak gider..
İktidar elini hızlı tutarsa, kaynak yaratılırsa üç dört yıla kalmaz nihai hedefe ulaşılır..
Nihai hedef ne?
Şu..
4+4+4’ün ikinci ve üçüncü ayağını tamamen imam hatip yapmak.. Tamamı olmasa bile yüzde 80’ini diyelim..
Sonra..
İmam hatip lisesini bitiren istediği üniversiteye gitsin..
Nereden biliyorsun derseniz, görünen köy kılavuz ister mi?
*
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü yol haritasının ipuçlarını vermiş..
Demiş ki.. Ailelere önceden çocuğunuzu imam hatip ortaokuluna gönderecek misiniz? Diye sormadık.. Eğer bir bölgede imam hatip ortaokuluna talep yoksa okul düz ortaokul olarak devam edebilir..
Dikkat..
Talep varsa denmiyor..
Talep yoksa deniyor..
Bunun anlamı şu.. Bütün ortaokulların imam hatip okulu olacağı öngörülüyor.. Talep olduğu kabul ediliyor..
*
Soru şu..
Amaç imam hatipleri büyütmek mi?
Çocukların din eğitimi ihtiyacını doğru dürüst karşılamak mı?
Birincisi..
Başbakan’ın istediği gibi gözbebeği yapmak..
İlk adım atıldı.. 673 okulla yola çıkıldı.. Okul yetmediği için bir kısmı ilkokulların içine yerleştirildi..
İlkokulla imam hatip bir araya konuldu..
*
Asıl değişim seneye!..

http://gundem.milliyet.com.tr/imam-hatip-duzeni-kuruldu/gundem/gundemyazardetay/29.06.2012/1560188/default.htm

ALKA
10-07-2012, 16:00
İMAM HATİP MAHCUBİYETİ

Siyasetçi için kentinde başka Ankara’da başka konuşma devri bitti..
Nabza göre şerbet dönemi de kapandı..
Çünkü iletişim ağları gelişti..
Herkes her şeyi biliyor, öğreniyor.. Eskisi gibi değil, Yozgat’ta konuşulan İstanbul’dan duyuluyor..
Siyasetçi lafı çevirdi mi sırıtıyor.. Hele ülkeyi yönetiyorsa, hele Başbakan Yardımcısı düzeyindeyse..
İnsanlara doğru bilgi vermek zorunda..
Bekir Bozdağ memleketi Yozgat’ta imam hatip mezunlarına hitap etmiş.. Eğitim sisteminde yapılan değişiklikleri anlatmış..
Demiş ki; “Meslek liselerinin orta kısımlarının açılmasına imkan veren düzenlemeyi yaptık. Hem bu noktada imam hatiplerin orta kısımları dahil diğerlerinin de açmasına imkan veren adımları attık.”
Söyledikleri doğru mu?
Değil..
Diğerleri dediği hangi okullar?
Diğerleri diye bir şey yok.. Ortaokul açma hakkı sadece imam hatiplere tanındı.. İlk etapta 900’den fazla imam hatip ortaokulu kuruldu..
Hedef; bütün ortaokulları imam hatip okulu haline getirmek..
*
Hal böyleyse bakan neden göğsünü gere gere söylemiyor.. Neden övünmüyor.. Neden sanki her okula aynı hak tanınmış gibi lafı yuvarlıyor..
Şundan..
Yaptıkları Anayasa’ya aykırı..
Mahcup!..
*
Eğer bu ülkede Anayasa diye temel yasa varsa.. Eğer bu ülkede eşitlik kavramı hâlâ geçerliyse.. Eğer bu ülkede mahkemeler siyasal iktidara değil yasalara bakarak karar veriyorsa..
Anayasa Mahkemesi’nin bu düzenlemeyi iptal etmesi gerekir..
Niye mi?
İmtiyaz olmaz.. Belli bir eğitim sistemini kollayan yasa çıkarılamaz..
*
Başbakan Yardımcısı bunu bilmiyor mu?
Bilmez mi?
Bildiği için imam hatiplere bu hakkı tanıdık, gözbebeği yapacağız demiyor.. Top çeviriyor, sanki öteki okulların da aynı hakkı varmış gibi davranıyor..
Ama..
Çağ iletişim çağı olduğu için Yozgat’ta söylenen Yozgat’ta kalmıyor..

http://gundem.milliyet.com.tr/imam-hatip-mahcubiyeti/gundem/gundemyazardetay/10.07.2012/1564985/default.htm

ALKA
10-07-2012, 16:12
AKP saldırıları durmak bilmiyor: Engelli okulu, İmam Hatip’e dönüştürülüyor!

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/imam12.jpg

İstanbul Sarıyer’de engelli ve özel öğrencilere yönelik olarak düzenlenmiş tek okul olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 eğitim yasası kapsamında imam hatip ortaokuluna dönüştürülmek istenmesine karşı veliler ve öğrenciler eylemdeydi.

Sarıyer İstinye’de engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu 4+4+4 yasası kapsamında İmam Hatip Ortaokulu yapılmak isteniyor. Karara tepki gösteren öğrenciler ve veliler bugün eylemdeydi.

“Bedensel ve zihinsel engelliler için tam erişilebilir tek okul”
Karma bir eğitim veren ve engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına dönük olarak düzenlenmiş olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun, AKP’nin 4+4+4 eğitim yasası ile birlikte imam hatip ortaokulu yapılmak istenmesine karşı veliler ve öğrenciler eylemdeydi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye binası önünde bir araya gelen veliler ve öğrenciler, okul binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirirken, burada veliler ve öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan bir öğrenci velisi, Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun bedensel ve zihinsel engelli çocukların özel eğitim öğretmeniyle, iyi şartlarda ve özgüven duygusuyla okumasını sağladığını dile getirdi.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/akp-saldirilari-durmak-bilmiyor-engelli-okulu-imam-hatipe-donusturuluyor-haberi

Lynx
10-07-2012, 16:24
Avrupa ve amerikanin bu konuda birseyler yapmasi gerekiyor.

endulus
11-07-2012, 00:15
Zaten bu konuyla ilgilenen bizzat amerika merak etme sen önce dini düzen gelecek sonrada demokrasi getirecek ülkemize:)

Lynx
21-07-2012, 02:14
Tipki irak gibi dimi :) Yillardir bas bas bagiriyoruz "Baban kimdi bilemezdin serefsiz" ülkemize gelmis olan laiklik ve demokrasinin degerini bilin diye. ama yok illa seriat illa dini yönetim ve sonrasi.

"babanin kim olacagini bilmeyeceksin serefsiz".

Bizim Tevfik hakli beyler.

suzi
24-07-2012, 00:12
4+4+4 eğitim yasasını tüm okulları İmam Hatip yapmak için istedikleri anlaşılıyor, anlayamayanlar da anlamış oldular ama geç kaldılar. Bu iş nasıl düzelir bilmiyorum okullara seçmeli kuran dersi koydular artık seçmeli olmaktan da çıktı ve ana ders oldu. Belki zenginler çocuklarını özel okullara göndererek çare bulacaklar ama ya geriye kalan büyük çoğunluk çocuklarını nereye gönderecek. En iyisi mi yeni evlenenler çocuk yapmaktan vazgeçsinler.

ALKA
27-08-2012, 16:18
Geçenlerde AK Parti Milletvekili Ali Boğa, "4+4+4" sistemiyle birlikte bütün okulları imam hatibe dönüştürme şansı yakaladıklarını söylemişti ve çok tepki almıştı. (Haber (http://turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1068:qbuetuen-okullar-imam-hatip-yapma-ans-yakaladkq&catid=43:yurttan-ve-dunyadan-haberler&Itemid=142))

Bugün Radikal'de İmam Hatipleri övmekle bitiremeyen AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın torununun ise İmam Hatipe gitmediği ama Fransız okulunda eğitim gördüğü ortaya çıktı..
(Haber (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1098334&CategoryID=78))

Haber soL gazetesinde ise yapılan bir araştırmaya göre, düz okulların İmam Hatiplere dönüştürülmesine rağmen halkın İmam Hatiplere rağbet etmediği ve İmam Hatiplerin boş kaldığı ortaya çıkmıştı (Haber (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/dindar-nesil-yetistirmek-adina-korelmis-bir-genclik-yetistirmek-amaclaniyor-haberi))

Tüm bunlar gösteriyor ki İmam Hatipler AKP tarafından sadece göz boyamaya yarayan bir propaganda aracı olarak kullanılmaktadır.

Corpse Bride
27-08-2012, 16:44
kimse bişey yapamıyor herkes süt dökmüş kedi gibi ole bakıyor. insanların büyük çoğunluğu dünden rrazı olmuş tvlerde din muhabbetleriyle milleti iyice ele geçirmişler. hallerrinden pek memnunlar, şikayet etmedikleri gibi iki laf edene hurra sen nasıl öyle konuşuyosun gençlik iyice bozuldu ar namıs kalmadı imamhatipler düzene sokar big big vik vik. bayramda memlekete gittim tanıdığım herkes sanki özel bi spreyle uyuşturulmuş gibi din adına ne soylenirse çok haklı çok doğru iyi yapıyor recep bi tane diyi.

fin
27-08-2012, 22:29
Bir on yılı bulmaz !

Türkiye Afganistan olur!

AlbatrosS
28-08-2012, 02:15
kimse bir şey yapmıyor... deniyor. Yapılıyor ama siz görmüyorsunuz:

Veliler İstanbul İl Milli eğitim Müdürlüğü önünde bir eylem yaparak 4+4+4 ile birlikte ilkokula başlamaya zorlanan 60 aylık çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler

http://www.halkevleri.org.tr/guncel/cocuklarimizi-444-karanligina-teslim-etmeyecegiz

Sahiden bir şeyler yapmak istiyorsanız, bu mücadeleye siz de el verebilirsiniz.

5 eylül'de taksim eylemi:

http://www.halkevleri.org.tr/guncel/444u-durduralim-diyenler-buyuk-istanbul-eyleminde-bulusuyor

15 Eylüldeyse sendikaların genel eylemi olacak(ankara)

4+4+4 ve okulların dönüştürülmesi sanıldığından çok daha ciddi tepkiler alacak, alıyor da. Tatil dönemine geldiği için yaşanan kaos henüz tam anlamıyla anlaşılmamış olabilir; ancak, okulların açılmasıyla asıl hükümeti büyük sıkıntılar bekliyor.

Yasa o denli gelişi güzel hazırlandı ki, iktidarın kendi komisyonlarında bile oldukça ciddi reaksiyonlarla karşılaştığı; hatta bazı üyelerin istifa ettiği söylenmekte.

Şu an insanlar ne yapacağını bilmiyor, ancak alttan alta kaynayan bir kazan var. Örneğin Halk evlerinin imza topladığı kimi mahallelerde(üstelik milliyetçi-muhafazakar ağırlıklı) insanlar beklenmedik destekler veriyor. Okulların dönüştürülmesi birçok yerde ''servis zorlukları, ulaşım güçlükleri vb'' sıkıntılar doğuracak.

Bu işleri takip eden arkadaşların anlattığını aktarayım: Bir mahallede otobüs durağına İMZA KAMPANYASI duyurusu afişi asıyorlar. O esnada çevreden meraklı insanlar geliyor ve ne yaptıklarını soruyor. Arkadaşlardan daha teklif bile gelmeden, meraklı teyzeler ''bize de verin, biz de mahallede imza toplayalım, dağıtalım'' diyorlar. Üstelik bunlar örgütlü olunmayan yerler.

Bu sadece ''Halkevleri''nin çalışması. Birçok demokratik kitle örgütü de elden geldiğince bu meselede çalışıyor. Belirtmek lazım ki bu konuda en aktif olanı da Halkevleri.

Ahlaksız
28-08-2012, 02:24
kimse bir şey yapmıyor... deniyor. Yapılıyor ama siz görmüyorsunuz
Dediğiniz gibi Akp'ye sürekli farklı konularda tepki koyuluyor..İnsanlar meydanlara çıkıyor..Sürekli bir protesto hali var insanlarda..Ama bu insanlar zaten Akp seçmeni değil ki...!
Önemli olan Akp'ye oy verenlerin tepki vermesi sayın Albatros..
Akp'yi destekleyipte sonradan fikir değiştiren birisi çevremde yok ne yazık ki..!
Len hâlâ Akp'yi mi destekliyorsunuz diye soruyorum arkadaşlarıma..Tabi ki diyorlar..!
Terör konusunu ne olacak diyorum..Abi terör bu ülkede bitmez diyorlar..!
Fazla da umutlu olmamak lazım..Elimizdeki malzeme bu ne yazık ki..!
Akp bizi ciddi ciddi bir savaşa soksa bile,yine tek başına hükümet olacağını düşünüyorum ben..!
Eğitimde kriz var diye bu halk Akp'den vazgeçmez asla..!
Bu halka her türlü pisliği(su-süt-et..vb) yediren Akp ama hâlâ ''aynı yoldan geçmişiz biz'' türküsünü söylüyorlar..!

Şunu iyi bellemesi lazım bu ülkedeki insanların..Mevzu dinse,gerisi teferruattır..!
Bu adamlar cami yaptırıyor bir kere..Şimdi bu gerçeği bilen insanlar ASLA başka partiye oy vermezler..Çünkü cami yaptıran,cami çıkışı el sallayanlar sadece Akp'liler..!

AlbatrosS
28-08-2012, 15:57
Dediğiniz gibi Akp'ye sürekli farklı konularda tepki koyuluyor..İnsanlar meydanlara çıkıyor..Sürekli bir protesto hali var insanlarda..Ama bu insanlar zaten Akp seçmeni değil ki...!
Önemli olan Akp'ye oy verenlerin tepki vermesi sayın Albatros..
Akp'yi destekleyipte sonradan fikir değiştiren birisi çevremde yok ne yazık ki..!
Len hâlâ Akp'yi mi destekliyorsunuz diye soruyorum arkadaşlarıma..Tabi ki diyorlar..!
Terör konusunu ne olacak diyorum..Abi terör bu ülkede bitmez diyorlar..!
Fazla da umutlu olmamak lazım..Elimizdeki malzeme bu ne yazık ki..!
Akp bizi ciddi ciddi bir savaşa soksa bile,yine tek başına hükümet olacağını düşünüyorum ben..!
Eğitimde kriz var diye bu halk Akp'den vazgeçmez asla..!
Bu halka her türlü pisliği(su-süt-et..vb) yediren Akp ama hâlâ ''aynı yoldan geçmişiz biz'' türküsünü söylüyorlar..!

Şunu iyi bellemesi lazım bu ülkedeki insanların..Mevzu dinse,gerisi teferruattır..!
Bu adamlar cami yaptırıyor bir kere..Şimdi bu gerçeği bilen insanlar ASLA başka partiye oy vermezler..Çünkü cami yaptıran,cami çıkışı el sallayanlar sadece Akp'liler..!

Siz Kemalistlerin garip bir ruh hali var. Okulların dönüşümü noktasında TEPKİLER yalnızca AKP'YE OY VERMEYENLERDEN gelmiyor arkadaşım. İçlerinde mütedeyyin, tesettürlü ve AKP'YE oy veren yüzlerce insan var. Buna eylemlerde bizzat şahit olan biriyim.

CHP'li belediyeler ve CHP parti tabanı bu konuda o derece garip ve ''yenilmişlik'' ruh halinde ki bunu anlamak mümkün değil. Aslında anlıyoruz. Anlıyoruz, çünkü ''sokak muhalefeti'' denen şey CHP'nin geleneğinde yok.

Okul dönüşümlerine tepki o denli ciddi bir potansiyel ki, birçok yerde -hemi de hiçbir politik gelenekleri olmadığı halde- mahalleler kendiliğinden imza topluyor, örgütleniyor.

İnsanlar dini konularda hassas, doğrudur; ama bunda senin bile eleştirdiğin ''Atatürkçüler''in vebali büyük. Şimdi o ''Atatürkçüler'', eski basma kalıp fikirler için ''halk niye galeyana gelmiyor'' diye hayıflanıyor. AKP o insanlardan oy isterken ''şeriat için'' oy istemedi. Bunu anladığınızda bu denli umutsuz olmanın yersiz olacağını göreceksiniz...