Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP laikliğe son darbeyi indiriyor
Ahlaksız
15-07-2012, 15:32
http://www.muhalifgazete.com/resimler/15.07.2012_5256312_13_37_.jpg
Anayasada bulunan, "Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz" ibaresi kaldırılıyor
AKP, anayasanın “din ve vicdan hürriyeti” başlıklı madde önerisine ilişkin istediği değişiklikleri TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerine sundu. Anayasada yer alan “devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz” fıkrasına ise yeni yasada yer verilmedi.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, AKP, yeni anayasada devletin dini kurallarla yönetilemeyeceği ibaresini istemiyor. AKP’nin önerisinde mevcut anayasada aynı maddede yer alan ibadet, dini ayin ve törenlerin Cumhuriyetin nitelikleri, devletin bölünmez bütünlüğünü koruma altına alan 14. maddesine aykırı olmama hükmüne yer vermedi.
AKP’nin önerisi
AKP’nin önerdiği din, vicdan ve inanç özgürlüğü maddesi ise şöyle:
“(1) Herkes din, vicdan ve inanç hürriyetine sahiptir. Bu hak, tek başına veya topluca, açık vaya kapalı olarak ibadet, eğitim, öğretim, uygulama ve tören yapmak suretiyle dinini veya inancını yaşama, açıklama, din ve inancını değiştirebilme hürriyetini de içerir. (2) Kimse ibadete, dini uygulama ve törenlere katılmaya, dini inanç ve düşüncelerini açıklamaya zorlanamaz ya da bunları yapmaktan men edilemez. Dini inanç, düşünce, kanaatlerinden ve inancının gereklerini yerine getirmekten ya da getirmemekten dolayı kınanamaz, suçlanamaz ve farklı bir muameleye tabi tutulamaz. (3) Devlet, eğitim ve öğretim alanındaki görevlerini yerine getirirken, eğitim ve öğretimin ana ve babanın dini ve felsefi inançlarına göre yapılmasını isteme hakkına riayet eder. Din kültürü ve ahlak öğretimi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Din eğitimi ve öğretimi kişilerin kendisinin, küçüklerin ise kanuni temsilcilerinin isteğine bağlıdır.”
http://www.muhalifgazete.com/42864-AKP-laiklige-son-darbeyi-indiriyor.htm
Umarım meclisten geçmez anayasa paketi.Kaçınılmaz son buydu zaten cumhuriyetçilerm azınlık durumundadır.
Akp %50 oy alırken MHP'de laikliği tam manasıyla kavrayamamış bir parti iken ne bekliyorsunuz.
CHP ' nin başına Kılıçdaroğlu geçtiğinden beri muhalefette etkisiz kaldı, sonumuz hiç hayırlı değil 10 yıl içinde bu ülkeye şeriat gelirse sonumuz çok kötü olur.Ülkede iç savaş dahi çıkabilir buda Amerike ve BM'nin ülkeye girişini sağlayacaktır.Çok tehlikeli günler bizi bekliyor yapacağımız genel seçim son seçimimiz olabilir.
CHP ' nin başına Kılıçdaroğlu geçtiğinden beri muhalefette etkisiz kaldıBu ne komik bir cümledir yahu.
Sanki evvelinde kuvvetli bir Baykal muhalefeti vardı.
Anca laf, başka bir icraat yok.
İçini kuruttular her türlü kavramın.
Aşırı solcular "faşizm", ortanın solundakiler ise "takiyye" kavramlarının içini boşalttılar yerli yersiz kullanarak.
Bu ne komik bir cümledir yahu.
Sanki evvelinde kuvvetli bir Baykal muhalefeti vardı.
Anca laf, başka bir icraat yok.
İçini kuruttular her türlü kavramın.
Aşırı solcular "faşizm", ortanın solundakiler ise "takiyye" kavramlarının içini boşalttılar yerli yersiz kullanarak.
Kılıçdaroğlu muhalefet mi? Yoksa makyajlı hükümet mi?
Baykal en azından muhalefet yapıyordu,Kılıçdaroğlu sayesinde CHP
AKP ve DTP karışımı bir parti haline geldi.
Kürt açılımına evet diyor, türbana evet diyor.
Şimdi anlıyorum neden Kılıçdaroğlu'nun CHP 'nin başına getirildiğini...
Yandık ki ne yandık.
İzmir tipi CHP'li geldi.
Yaşasın Baykal, Yaşasın Arıtman!
Muhalefet rakibinin zıttına gitmek mi yoksa rakibinin argümânlarına saldırmak mı?
Ben ikinci şık diyorum.
Bugün de gördük zaten, sağın oylarına yönelindi en sonunda, yoksa CHP aynı tas aynı hamam gider.
Yandık ki ne yandık.
İzmir tipi CHP'li geldi.
Muhalefet rakibinin zıttına gitmek mi yoksa rakibinin argümânlarına saldırmak mı?
Ben ikinci şık diyorum.
Bugün de gördük zaten, sağın oylarına yönelindi en sonunda, yoksa CHP aynı tas aynı hamam gider.
Ben herhangi bir partiyi tutmuyorum sadece hükümetin bu ülkeye ne hale getirdiğini görüyorum ve muhalefeti analiz ediyorum.
Baykal dönemi muhalefet daha iyiydi bu tespitte bulundum tahammül edemiyor musun?
Kürt açılımı , türban bunların hepsine evet diyor. Sağın oylarına yöneldi diyorsunda bugün meclisten geçirmeye kalksa AKP tamam diyecek bu sadece oya yönelme değil.
CHP 6 ilke üzerine kurulu bir partiydi eskiden.
kürt açılımına evet diyen, türbana evet diyen bir CHP Kılıçdaroğlu'nun eseridir.
Bugün Kürt açılımını isteyen ve türbana evet diyenler, bu görüşteki partileri meclise toplam 380-385 kişi ile sokuyor.
Kılıçdaroğlu ya ne diyecekti?
Tabiki bunun üzerine politika inşa edecek.
MHP neden ne geriliyor ne ilerliyor.
Siyasi açılım yapma imkânları yok da ondan.
Bu sebeple türbana göz kırpıyor, Kürt açılımını nefretle kınıyorlar.
CHP'nin statükocu yapısıdır senin dediğin ve Kılıçdaroğlu bunu değiştirdi.
Bugün Kürt açılımını isteyen ve türbana evet diyenler, bu görüşteki partileri meclise toplam 380-385 kişi ile sokuyor.
Kılıçdaroğlu ya ne diyecekti?
Tabiki bunun üzerine politika inşa edecek.
MHP neden ne geriliyor ne ilerliyor.
Siyasi açılım yapma imkânları yok da ondan.
Bu sebeple türbana göz kırpıyor, Kürt açılımını nefretle kınıyorlar.
CHP'nin statükocu yapısıdır senin dediğin ve Kılıçdaroğlu bunu değiştirdi.
Siz tehlikenin farkında değilsiniz galiba ?
Kürt açılımı isteğinin arkasındaki gizli tehdit bağımsız bir Kürt devleti kurma istekleridir.İlk taviz verildikten sonra devamı gelmeyecek mi zannediyorsunuz?Kürt açılımı isteyen sözde barış yanlıları eski terörist BDP 'lilerin taleplerini gerçekleştirmek demek bunlar.Bunları istediğiniz kadar barış özgürlük kılıflarına sokun,İsrail'in planları ortada,Irak'daki Kürtler'in planları ortada,CIA'in planı ortadadır.Bölgede kukla bir Kürt devleti kurmak bunların ilk adımlarını attırmaması gereken partilerden biri buna izin veriyorsa bu işte sorun var.
Türbanın arkasındaki tehditte aynıdır.Masum bir istek gibi gözüküyor ama İstanbul'da içki firmalarının sponsor olduğu festivalde yobazlar içki içtirmedi.
Siz bugünü kurtarma peşindesiniz,geleceğe yönelik düşünün lütfen.Oy kazanma uğruna geri dönüşü olmayan hatalar yapmaz bir parti.
AKP'nin oylarının bir kısmı kökten dinciler bir kısmı çıkarcı insanlardan kaynaklanıyor,siz kökten dinci kömüre oy veren tabakayı kazanamazsınız zaten. Kalan çıkarcı tabakayı kazanmanız gerek...
Sizin statükocu diye adlandırdıklarınız muhteşem insanlardı demiyorum sadece Baykal , Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi muhalefet yapıyordu diyorum.
Anima Libera
15-07-2012, 20:22
Yandık ki ne yandık.
İzmir tipi CHP'li geldi.
Ben ikinci şık diyorum.
"Atam izindeyiz" cümlesini unuttun. Gerçi bu sıcaklarda bir kaç gün izine çıkmak iyi gelir insana.
Türkiyede ve Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP'de sözde laikliği savunurlar. Diyanet İşleri Başkanlığını lağvetme, Alevilere daha fazla hak tanıma vs. gibi eylemleri gerçeğe dönüştüremezler. Hele hele giderek dincileşen bir toplumda AKP gibi bir parti % 50 gibi bir oy oranıyla iktidara geliyorsa, meydanlarda muhalefet olmanın sorumsuzluğuyla cesur açıklamalar yapanlar, iktidar olduklarında gerçeğin çok farklı olduğunun bilincinde oluyorlar.
CHP gibi bir partiden medet ummak yanlıştır. Yöneticilerin çoğu tatlı su müslümanıdır. Ateist olduğunuzu söylediğiniz an hemen hemen bilindik tepkilerle karşılaşırsınız.
Sanki şimdiye kadar Türkiye laik bir ülkeydi, toplum baskısı yoktu, çocuklar zorla din dersine sokulmuyordu, alınan vergilerle Diyanet İşleri Başkanlığı hayatta tutulmuyor, yeni camiler yapılmıyor, devlet eliyle Sünni-İslam propagandası yapılmıyordu. Bir kağıt parçasının üzerine 'biz laikiz' yazarak laik olunmaz.
"Jüpiter laiktir laik kalacak".
"Atam izindeyiz" cümlesini unuttun. Gerçi bu sıcaklarda bir kaç gün izine çıkmak iyi gelir insana.
Türkiyede ve Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP'de sözde laikliği savunurlar. Diyanet İşleri Başkanlığını lağvetme, Alevilere daha fazla hak tanıma vs. gibi eylemleri gerçeğe dönüştüremezler. Hele hele giderek dincileşen bir toplumda AKP gibi bir parti % 50 gibi bir oy oranıyla iktidara geliyorsa, meydanlarda muhalefet olmanın sorumsuzluğuyla cesur açıklamalar yapanlar, iktidar olduklarında gerçeğin çok farklı olduğunun bilincinde oluyorlar.
CHP gibi bir partiden medet ummak yanlıştır. Yöneticilerin çoğu tatlı su müslümanıdır. Ateist olduğunuzu söylediğiniz an hemen hemen bilindik tepkilerle karşılaşırsınız.
Sanki şimdiye kadar Türkiye laik bir ülkeydi, toplum baskısı yoktu, çocuklar zorla din dersine sokulmuyordu, alınan vergilerle Diyanet İşleri Başkanlığı hayatta tutulmuyor, yeni camiler yapılmıyor, devlet eliyle Sünni-İslam propagandası yapılmıyordu. Bir kağıt parçasının üzerine 'biz laikiz' yazarak laik olunmaz.
"Jüpiter laiktir laik kalacak".
Medet ummuyoruz zaten !
Şu anda mevcut muhalefet bunlardır.Türkiye'nin çoğunluğunun beyni biraz daha az çalıştığından (!) yeni partilere veya siyasetçilere şans vermezler.Türkiye'de son 8 yıldır 3parti vardır AKP CHP MHP
ha birde teröristlerin çakma partileri.
Türkiye'de durum budur malesef.
Mecburen elimizde olanla yetinmeye çalışıyoruz.
Anima Libera
15-07-2012, 20:31
Yobazlar ve Laikçiler "terörist" BDP'ye karşı bir yürek olabiliyorlar. Bak ortak yönleriniz var. Hem yobaz hem de laikçi devlet propagandasının tesiri altında. Ancak yobaz iktidara yalakalık yaparken, laikçi ondan nefret eder ancak düşman bildikleri duygusalına inerse, aynı ağızla konuşmaya başlar. AKP iktidarda olduğu müddetçe bu yobaz-laikçi ayrımı silinecek, ikiside sentezlenip tektip haline getirilecek. Şu an ki farklılıklar zaten sadece görsel. Aslında ortak yönleri daha ağır basıyor, çünkü ikisi de müslüman, ikisinin de 'kalpleri mühürlü' değil.
Yobazlar ve Laikçiler "terörist" BDP'ye karşı bir yürek olabiliyorlar. Bak ortak yönleriniz var. Hem yobaz hem de laikçi devlet propagandasının tesiri altında. Ancak yobaz iktidara yalakalık yaparken, laikçi ondan nefret eder ancak düşman bildikleri duygusalına inerse, aynı ağızla konuşmaya başlar. AKP iktidarda olduğu müddetçe bu yobaz-laikçi ayrımı silinecek, ikiside sentezlenip tektip haline getirilecek. Şu an ki farklılıklar zaten sadece görsel. Aslında ortak yönleri daha ağır basıyor, çünkü ikisi de müslüman, ikisinin de 'kalpleri mühürlü' değil.
AKP işine geldiği her ortamda BDP ile iş birliği yapmaya çalıştı,yapmaktan çekinmelerinin sebebi oy kaybetmekten korkuyorlar.
BDP'nin milletvekillerinden terörist olanlar terörist yakını olanlar var.Kukla PKK ile aynı amacı güdüyorlar bunlar tabikide direk olarak isteklerini söylemeyecek,amaç ortada senelercce önce haritalarda ortaya çıktı İsrail kuklası bir Kürt devleti kurmak bunların amaçları zeki(!) demokratlar bunu göremeyecek kadar kör mü!
Bugünlerde ne kadar çok eski kurumları ihtiyacımız var (Bkz. Jitem)
Ahlaksız
15-07-2012, 20:36
Görüntü de gayrimüslimlere hoşgörülü olduklarını söylemelerine rağmen,adım adım bu ülkeden laikliği tasfiye ediyorlar..Yeni yapılacak anayasa ile bu hedeflerine büyük ölçüde ulaşmış olacaklar..Tabi yapabilirlerse!
Bu insanlar gerçekten cahilinde cahili insanlardır..Cahillik kelimesi bu insanlar için fazla iyimser bir kelimedir..
Dünya'da ne olup bittiği hakkında en ufak fikirleri yok bu insanların!
Bu insanlar kitap okumazlar,okusalar da muhalif görüşleri değil de kendi görüşlerini yansıtan kitaplar/gazeteler okurlar!
Bu insanlar bu yüzden empatiden filan anlamazlar..Empati yapmak için insanın kendisini ve çevresini iyi bilmesi lazımdır.
Mesela LAİK HİNDİSTAN diye bir yer var bu Dünya'da..Bu insanların gözünün içine sokulası bir yer..Eğer LAİK HİNDİSTAN diye bir yer olmasaydı belki de tüm hindular ülkedeki müslümanları/hiristiyanları/budistleri katledecek ya da tehcir edecekti..Ama bu ülke tüm bu dinsel çeşitliliğe rağmen huzur içinde LAİKLİK SAYESİNDE yaşamaktadır..Hindistan'daki müslümanlar laikliğe çok şey borçlular ama bizim ülkemizdeki cahil insanlar Hindistan'daki bu güzellikten bihaberler!
Görüntü de gayrimüslimlere hoşgörülü olduklarını söylemelerine rağmen,adım adım bu ülkeden laikliği tasfiye ediyorlar..Yeni yapılacak anayasa ile bu hedeflerine büyük ölçüde ulaşmış olacaklar..Tabi yapabilirlerse!
Bu insanlar gerçekten cahilinde cahili insanlardır..Cahillik kelimesi bu insanlar için fazla iyimser bir kelimedir..
Dünya'da ne olup bittiği hakkında en ufak fikirleri yok bu insanların!
Bu insanlar kitap okumazlar,okusalar da muhalif görüşleri değil de kendi görüşlerini yansıtan kitaplar/gazeteler okurlar!
Bu insanlar bu yüzden empatiden filan anlamazlar..Empati yapmak için insanın kendisini ve çevresini iyi bilmesi lazımdır.
Mesela LAİK HİNDİSTAN diye bir yer var bu Dünya'da..Bu insanların gözünün içine sokulası bir yer..Eğer LAİK HİNDİSTAN diye bir yer olmasaydı belki de tüm hindular ülkedeki müslümanları/hiristiyanları/budistleri katledecek ya da tehcir edecekti..Ama bu ülke tüm bu dinsel çeşitliliğe rağmen huzur içinde LAİKLİK SAYESİNDE yaşamaktadır..Hindistan'daki müslümanlar laikliğe çok şey borçlular ama bizim ülkemizdeki cahil insanlar Hindistan'daki bu güzellikten bihaberler!
Hindstan gibi bir ülkeyi örnek vermeniz çok komiğime gitti doğrusu.Ganj nehrinin lağam pisliği akan sularını kutsal zannedip içinde yıkanan aptal insanların olduğu bir ülkeyi örnek vermeniz.
Bizim yobazlar en azından dışkı içinde yıkanıp tanrıdan medet ummuyorlar :D
Ahlaksız
15-07-2012, 20:41
Akp-Chp konusu biraz tartışılmış konuda..Bu konuda şunu söyleyim kısaca..
Hem Akp hem de Chp bölücü partilerdir..Bu partilerin misyonu bölmektir..
Akp ülkeyi tam ortadan bölmüştür..Kılıçdaroğlu'da Chp'yi..
Kılıçdaroğlu başkan olmadan önce Chp bir bütündü ama Kılıçdaroğlu Bop mimarları vahşi kapitalistlerin emirleri ile hareket ederek Chp'yi bölmüştür..
Ahlaksız
15-07-2012, 20:43
Hindstan gibi bir ülkeyi örnek vermeniz çok komiğime gitti doğrusu.Ganj nehrinin lağam pisliği akan sularını kutsal zannedip içinde yıkanan aptal insanların olduğu bir ülkeyi örnek vermeniz.
Bizim yobazlar en azından dışkı içinde yıkanıp tanrıdan medet ummuyorlar :D
Deve sidiği.
Sidik yarıştıran aslında bizleriz.
Dediğimiz her laf günü kurtarma çabasından ileri gitmiyor.
Sadece şu sıcak yaz gününde kendimizi harap ediyoruz.
He bu konuştuklarımız değer arzeder mi?
Tabiki.
Nasıl mı?
Baraj kaldırılarak.
İddia ediyorum bu ülke ne zaman yaşanılır bir yer hâline gelir sorusunun cevabı "seçim barajının kaldırılmasıdır."
Hepimiz yüzde onun altındaki partilerde buluşabilsek keşke.
Ama bu oy denen merette bu ülkede beş yılda bir veriliyor, kullanıcı üzerindeki değeri artıyor.
Gelde "baba partilere" verme oyunu.
Benim bile elim gitmiyor.
Fazla romantik geliyor yani bu sistemde küçük partiler.
Ve evet, bizim baba partiler, babayı kaldırır barajı.
Kaldırmayı bırak, değeri de düşmez. Yüzde beşi falan da göremeyiz.
Ondan sonra birbirimizi yemeye devam edelim burada.
Atı alan Üsküdar'ı geçti.
Akp nin sayısı yasa yapmaya yetiyor chp vs önemli değil halk sessiz kalırsa laiklik gidecektir. Ayrıca chp de Kılıçdaroğlu durumu düzeltemez partiyi sol parti yapamaz ama Deniz Baykal kadar faşist olmayabilir. Deniz Baykal muhalefet falan yapmıyordu zaten Erdoğan'ı milletvekili seçtiren de kendileridir.
Olmayan laiklik gidecektir demek daha doğru olur. Laik olan bir ülkede zorunlu din derslerinin, diyanetin ne işi olabilir, din adamlarına devlet niye maaş verir bir dini yaymaları için.
En dogrusunu soylemis suzi: Laiklik hic olmadi ki simdi olsun. imamlara, mellelere muftulere maas veren bir ulke, haham, papaz, cem evleri dedelerine, hatta budist rahiplerine ve ateizmi yaymaya calisanlara da maas vermiyorsa, birakin laikligi, esitlik bile olmadigindan, demokratik bile degildir.