PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı ve Şeytanın günceleri

Ahlaksız
15-07-2012, 16:11
http://www.agnostik.org/resim/gunluk.jpg
Tanrı ve Şeytan günlük tutsa nasıl olurdu? İşte kutsal kitaptaki hikayelerden yola çıkarak hazırlanmış, iki farklı açıdan yazılmış iki farklı hayali günlük.
Sevgili günlük; bugün aklıma inanılmaz bir fikir geldi. Niye şimdiye kadar düşünmemişim ki? Kendi kendime çok kızdım. İnanır mısın, sonsuz zamandan beri karanlıkta boş boş oturuyordum. Dedim ki kendi kendime: Ulan ben niye karanlıkta oturuyorum ki?

Aşağıdaki makaleler internette çeşitli forumlarda yazarı belirsiz olarak yer almaktadır. Bu nedenle burada da kaynağı belirtemiyoruz.

Tanrı'nın Günlüğü

Sevgili günlük,
Günlük tutmaya başladığımdan beri bu herhalde 76 bin katrilyoncu cilt oldu, yeni bir sayfa açtığım. Ama ne yazık ki hala değişen bir şey yok boş boş oturuyorum öyle. Çok SIKICI çoook.

Sevgili günlük,
Bu gün de bir şey yapmadım.

Sevgili günlük,
Bu gün de bir şey yapmadım. Dehşet SIKILIYORUM

Sevgili günlük,
Bu gün aklıma inanılmaz bir fikir geldi. Niye şimdiye kadar düşünmemişim ki.. Kendi kendime çok kızdım. İnanırımsın, sonsuz zamandan beri karanlıkta boş boş oturuyordum. Birden kafamda bir ışık yandı. Dedim ki kendi kendime: “Ulan ben niye karanlıkta oturuyorum ki?”

Işık olsun dedim, her yer aydınlandı. Böyle daha güzel..

Sevgili günlük,
Her taraf aydınlık ama ben hala SIKILIYORUM, ne yapsam ki. Bir şey daha yaratsam... Ama ne?

Sevgili günlük,
Işığın faydaları işte, aklıma bir bir fikirler geliyor. Bu gün sıkıntıdan patlamak üzereyken dedim ki kendi kendime: “Ulan ben niye patlıyorum ki, ortamı patlatayım”, sonra “PATLA” dedim, büyük bir patlama oldu, her taraf madde doldu. İlginç bir durum, ışıl ışıl toplar, koca koca taşlar filan fışkırdı bir anda.

http://www.agnostik.org/2331-tanri-ve-seytanin-gunceleri.html#altbaslik0

Ahlaksız
15-07-2012, 16:12
Şeytan'ın Günlüğü

Sevgili günlük,
Gözümü açtım. Karşımda tuhaf bir tip beni süzüyordu. Meğer beni o yaratmış. Eh, teşekkürler.

Sevgili günlük,
Bu gün hayattaki ikinci günüm. Bulunduğum mekân çok rahat. Her taraf rengârenk. Ortam çok sıcak ama ya da bana öyle geliyor. Yaratıcımın söylediğine göre hammaddem ateşmiş. Sıcaklığım ondan olsa gerek.

Sevgili günlük,
Ortama yavaş yavaş alışıyorum. Yaratan benimle epey ilgileniyor. Her şeyi öğretti bana kısa sürede. Bulunduğum mekanın adı “Cennet” miş meğer. Süper güzel bir atmosfer, ortalıkta bir sürü şirin şirin canlı var, rengarenk kuşlar filan. Her yerde dereler akıyor, ben içlerine girince suları kaynıyor. Çok eğlenceli. Derelerden birinin suyunu içince de müthiş kafa yapıyor, adı Kevser. Bu Yaratıcı da ilginç bir eleman. Canı sıkılıyor herhalde, sürekli bir acayiplik icad ediyor, onunla eğleniyor.

Sevgili günlük,
Bu gün sabah şöyle biraz dolaşayım dedim, bir de baktım ki ortalık kanatlı kanatlı yaratıklarla kaynıyor. Sürü halinde doluşmuşlar bahçelere filan. Öbek öbek geziniyorlar. Kovalayayım gitsinler dedim ama öyle üç beş tane değil ki, sürüsüne bereket. Meğer bizim Patron kendine tapınsınlar diye yaratmış hepsini. Adları “melek”. Asap bozucu, sinir yaratıklar. Işıktan yaratılmışlar. Pırıl pırıl, gözümü alıyorlar. “Niye yarattın ki bunları, ne güzel ikimiz takılıyorduk sakin sakin” dedim, beni azarladı. Ondan iyi mi bilecek mişim? İyi tamam senden iyi bilmiyoruz da bu kadar fazla yaratmanın ne alemi var ama di mi?

http://www.agnostik.org/2331-tanri-ve-seytanin-gunceleri.html#altbaslik0

Hypatia
04-08-2012, 13:19
Sevgili günlük,
Cennetin dışındaki ilk günüm bu gün. Çok sinirliyim çook. Cennetten kovulduğum için zerre kadar pişman değilim, ama o lavuğun önünde secde ettirmeye kalktı ya beni, işte o çok koydu. Bunun intikamını çok fena alıcam ama ben. Kendine de söyledim zaten gitmeden. “Sen bu arkadaşı sana tapınsın diye yarattın ama çok beklersin. Herifin gözlere baksana fel fecir okuyor, ilk fırsatta sana madik atar, şirk koşar, küfre düşer bu deyyus” dedim

:)

güzel günlükler , oldum olası severim günlük okumayı huyum kurusun ,
bunlar bir başka güzel olmuş ..

Natan
19-02-2017, 06:32
Ahlaksız, ben ilk okuduğumda gülme krizine girmiştim.

Şimdi nereden estiyse aklıma geldi.

Forumlarda var mı diye baktım. Bu başlıkta buldum ne yazık ki agnostik org adlı site kullanım dışı.

Fakat İncide buldum.

Sevgili günlük,

Bu gün cennetin bir tarafında mangal yaparken yanlışlıkla ortalığı tutuşturdum. Söndüreyim derken iyice yayıldı yangın, ben de yanan kısmı ayırdım, bir alt rafa koydum. Yansın orda kendi kendine, bir hal çaresi düşünürüz sonra nasıl olsa.

Sevgili günlük,
Bu yanan bahçeye “cehennem” ismini koydum. Söndürmekten de vazgeçtim. Güzel yanıyor, ortamı ısıtıyor.

Sevgili günlük,

Bu gün neler oldu neler. Kumda oynarken aklıma geldi, çamur yaptım, sonra yoğurdum minik minik figürler yapıyordum, bir tanesi acayip bana benzedi, çok da hoşuma gitti, dur lan dedim sunu da canlandırayım bakalım ne olacak. Canlandırdıktan sonra bütün melekleri çağırdım, "eğilin bakiyim hepiniz bunun önünde" dedim. Hepsi eğildi tabii ama bir tek iblis çıkıntılık yaptı her zamanki gibi. Neymiş efendim, o ateşten çıkmış da bu çamurdanmış onun için eğilmezmiş. "Lan oğlum" dedim, "Bak efendi efendi eğil işte, hır çıkarma durduk yerde". Bu **** iblis bana diklenmesin mi. Ağza alınmayacak laflar etti, canımı gibTI. Has sittir ol git o zaman dedim ben de buna. "Sen görürsün" filan diye bir şeyler geveledi. Gel lan dedim, "adam ol dobra konuş" ne istiyorsun. "Bana zaman ver ben bu çamurdan yaratığı sana karşı döndürmezsem nooliyim" dedi. Ben de dedim ki, "Kendine zaman verilenlerdensin, maçan gibIYORSA dediğini yaparsın" El kol hareketleri filan yaptı, güvenliği çağırdım attırdım yavşağı cennetten. Amaan, giderse gitsin, bu çamurdan yaratık daha eğlenceli.

Sevgili günlük,

Çamurdan yaratıktan bir tane daha yaptım, ama bunun önünde çıkıntısı yok, girinti var. Birbirine uyuyor istersen bu çıkıntı ile girinti. Girintili olanın göğüs kısmına iki de yumru ekledim. Maksat monotonluk bozulsun. Çıkıntılı olanına "Adem" dedim, girintili olanına "Havva".

:D

Hepsini paylaşmayacağım. Linke tıklayabilirsiniz (http://www.incisozluk.com.tr/w/beyler-tanr%C4%B1n%C4%B1n-g%C3%BCnl%C3%BC%C4%9F%C3%BC/)

Tatarka
19-02-2017, 10:51
Çok güzelmiş şeytan günlüğü. Bu şeytan tam benim kafadan. Özgür iradesi var :) Tanrı uyuzun teki :)