Orijinalini görmek için tıklayınız : sade bir türk kahvesi...
kaçırsın :) aslında şu sıralar pek uyuyabildiğimi söylemiyeceğim :) sanırım bu cafe self servis :))
Tavsiyem nescafe hem uykuyu kaçırır hem daha dinç tutar insanı.
Enerji içecekleride fena değil ama kısa süreli etkili + kalbe zararlı.
Okul dönemlerinde 2-3 saat uyuduğum zamanlarda tonla nescafe içip tüm gün ayakta duruyordum :D
Kahve dedin benim canım da kahve çekti şu an. Gece saat 2.22'i, uyumaya da niyetim yok. Gidip bir kahve yapayım o zaman. Orta şekerli? :)
Benide imrendirdin ALKA.
İyiki evde kahve var
3 tatlığı kaşığı nescafe insanı 12 saat uyumuş gibi ayakta tutuyor.Sabah 8 de doktora gitmem lazım uyumasam dahamı iyi ne :)
Sayokan kardeş, eğer doktora uykusuz gidersen korkarım sana yanlış teşhis koyacak :)
Xcan, ben çaycıyım ama kahve deiğinde birden kahve içesim geldi, evdeki kahve de Türk kahvesi değil ama gene de güzel tadı vardı :)
Sayokan kardeş, eğer doktora uykusuz gidersen korkarım sana yanlış teşhis koyacak :)
Xcan, ben çaycıyım ama kahve deiğinde birden kahve içesim geldi, evdeki kahve de Türk kahvesi değil ama gene de güzel tadı vardı :)
Yumuşak doku zedelenmesi vardı bacağımda,çok hafif ağrılarım kaldı.Doktora gidip koşu için izin alacaktım :D kontrol maksatlı gidicem ortopedide bir sorun çıkacağını sanmıyorum uyku kaynaklı :)
çayda güzeldir ama çok gergin ve sinirli yapıyor insanı.
Geçmiş olsun, umarım doktortan istediğin gibi koşma izni alırsın..
Himm demek sekersiz iciyorlar.
Geçmiş olsun, umarım doktortan istediğin gibi koşma izni alırsın..
Teşekkürler bugün koşuya çıkıyorum :)
ben çıktıktan sonra cafe dolmuş taşmış :)) sayokan geçmiş olsun. koşu izni almana sevindim :D ama kahve gibisi yok.keşke bi robotum olsa ben kahve istedikçe yapsa :P hatta fal baksa ne güzel olurr
Biri fal mı dedi :)
bakan varsa bende kapatırım fincanımı ....
varsa ben de hemen bende kapatayımm.. :D
Fal bakmayı bilen varsa kahve fincanının fotoğrafını yollayalım :D
Mistiszm bir parçası olan geleceği görme mevuzusu hep ilgimi çekmiştir.
:) bi gün görüşme imkanımız olursa melek ve sayokan size fal bakıcam söz :D ama baştan sölim pek ii şeyler söyleyemiyorum genelde kötü şeyler görüyorum ben. baktırmadan önce iki kere düşünün :))
Teşekkürler bugün koşuya çıkıyorum :)
Güzel ve eğlenceli koşular Sayokan..
ozgur_beyin
19-07-2012, 00:10
kimeye ait olduğunu bilmediğim bir beyti yazmak elzem oldu.
EHLİ KEYFE KEYF VERİR KAHVENİN KAYNAMASI
EŞŞEĞİ BAŞTAN ÇIKARIR SIPANIN OYNAMASI
KAHVE OSMANLIDA BU FETVA İLE YASAKLANMIŞ
''Yanmış,çekilmiş,kömür karası kahve içmek haramdır''
Üç padişahın şeyhül islamı EBUSUUD EFENDİ
KAHVE OSMANLIDA BU FETVA İLE YASAKLANMIŞ
''Yanmış,çekilmiş,kömür karası kahve içmek haramdır''
Üç padişahın şeyhül islamı EBUSUUD EFENDİ
Söylenecek kelime dahi yok adam her canı istediğinde fetva yayınlıyor . Oh be!!
Kıssadan Hisse: Tahmis’in biri ekonomik şartlardan dolayı senelerce değiştirmediği kahve fiatını yükseltmek için bir kâğıda bir yazı yazar. Akşam dükkanı kapattıktan sonra kapısına dışardan asar. Yazı şudur:
“Kahve Yemen’den gelir, yolları ırak.
Beş para yetmiyor, on para bırak.”
Sabah korka korka ve müşterilerinin tepkisini merak ederek dükkanının önüne gelir. Bakar ki; yazının altında cevabı yazı şöyledir:
“Kahve Yemen’den gelir, yolları sapa.
Beş para yetmiyorsa, dükkanı kapa.”
Bıçak kemiğe dayanıncaya kadar beş paraya devam eder kahve satmaya.
http://www.kucukavci.com.tr/uploads/otn-coffe.jpg
Şeytan kadar kara, cehennem kadar sıcak, cennet kadar güzel, aşk kadar tatlı.
Gönül ne kahve ister, ne kahvehane, gönül sohbet ister, kahve bahane.
Kahve, tütün, keyifler oldu bütün.
Kahvenin yüzü kara, ama yüz ağartır.
Gel desem, bu akşam, bir kahve ısmarlayayım sana. Bir fincan kahve: Cezvesinde kaynamış hatıralar, köpüklerinde sevgi parlayan, fincanında dostluk ile telve, bir yorgunluk kahvesi. En iyisi ben sana bir şiir ısmarlayayım… Yanında da bir fincan acı kahve.Kave ile ilgili bir alıntı daha
Uyku yorgansız kahve dumansız olmaz. Dumansız kahve imansız Türk’e benzer.
Kahveyi gece kadar siyah, cehennem kadar sıcak ve kadın kadar tatlı içeceksin.
- Kolombiya atasözü
Kahvenin kahve olabilmesi için, aşk gibi değil, ölüm gibi acı olması gerekir.
- Bir arap söylemi
"Kahvelerim pişti gel
Köpükleri taştı gel
İyi günüm dostları
Kötü günüm geçti gel."Ne kadar anlamlı
Basit olarak görüp içtiğimiz kahve hakkında ilginç sözler varmış doğrusu :)
İçki,şarap vb. içinde var mı bu tarz edebi yazılar ?
Mesela ben bir tane yazmayı deneyeyim :D
Tekirdağdır bu mezesiz içilmez,
Kafam güzel oldumu neşemden geçilmez,
Üstüne acı kahve içersem,
Leş kokar içilmez.
:D
Gerçek türk kahvesi nasıl yapılır biliyormusunuz?
Bilen anlatsın lütfen.
Bilen anlatsın lütfen.
Bildiğim kadarıyla normal bir paket türk kahvesi alıp suya atıyorsunuz kaynatıyorsunuz bu kadar diye biliyorum :) :amen:
Bildiğim kadarıyla normal bir paket türk kahvesi alıp suya atıyorsunuz kaynatıyorsunuz bu kadar diye biliyorum :) :amen:
Sevgili tostum Türkiyedeki insanlar malesef Türk kahvesini nasıl yapacaklarını unutmuş.
Ve eminim ezici bir çoğunluğuda bilmiyor.
Ben bunu tesadüfen öğrendim.
Ve türk kahvesi içtim.
Baya güzeldi.
Önerilen metotlara bakacam .sonra dilerlerse bu sırrı paylaşıcam
türk kahvesi yapımı :)
kişi sayısı kadar fincan su cezveye konur ve her fincan için 2 çay kaşığı kahve eklenir. ve şeker de konularak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. bir süre sonra köpük oluşmaya başlar. köpük çay kaşığı ile fincanlara dağıtılır.bu işlem kahve kaynamaya başlayana kadar sürdürülür. 10-15 saniye kadar kaynatılır ve fincanlara alınır.. ben böle yapıyorumm :D
Bilen anlatsın lütfen.
Dibek kahvesi guzel olur benim bildigim, boyle kulde pismis, adada eski yerliler yaparlardi yaz tatillerinde icerdik, harika bir tadi var.
Dibek kahvesi guzel olur benim bildigim, boyle kulde pismis, adada eski yerliler yaparlardi yaz tatillerinde icerdik, harika bir tadi var.
Evet neva oda çok güzeldir içtim.
Kısık ateş vaz geçilmezidir,doğru.
Ben başka bişey sorayım.
Osmanlı fincanlarında(erken osmanlı)neden sap yoktu?
saray fincanları bakır kaplarla birlikte kullanıldığı için değil mi? yani emin değilim ama şu sıralar o tip fincanlar moda oldu :D ama hakikaten başka bir havası var.
Evet neva oda çok güzeldir içtim.
Kısık ateş vaz geçilmezidir,doğru.
Ben başka bişey sorayım.
Osmanlı fincanlarında(erken osmanlı)neden sap yoktu?
Zarf kullanirlardi da o yuzden.
http://www.youtube.com/watch?v=6oX6nvshyiE
Neyse seni yormam söyliyeyim.
Çünki;kahveyi direk mangalda fincanla pişiriyorlardı vebir tutamak bezle tutup üfleye üfleye içiyorlardı.(su çok gerekli bir elemandı)
Şimdi evinde türk kahvesi varsa ve sapı kırılmış bir fincanın.(çünki sap kırılıyor ateşin altında .Kısık ateşte bir kahve yap .farki hisset .Bir dostun hediyesi dersin.
KAHVENİN ÇEKİLDİKTEN SONRA ÇOK SIKI KAPATILMASIDA ŞART.o müthiş kokusu gitmesin diye.Saygılar.Başkası olsa hemen anlatmazdım .Kıymetini bil.
Neyse seni yormam söyliyeyim.
Çünki;kahveyi direk mangalda fincanla pişiriyorlardı vebir tutamak bezle tutup üfleye üfleye içiyorlardı.(su çok gerekli bir elemandı)
Şimdi evinde türk kahvesi varsa ve sapı kırılmış bir fincanın.(çünki sap kırılıyor ateşin altında .Kısık ateşte bir kahve yap .farki hisset .Bir dostun hediyesi dersin.
KAHVENİN ÇEKİLDİKTEN SONRA ÇOK SIKI KAPATILMASIDA ŞART.o müthiş kokusu gitmesin diye.Saygılar.Başkası olsa hemen anlatmazdım .Kıymetini bil.
Dogru soylemissin, tesekkur ederim ama hikayesi ve tarihcesi sandigindan cok daha eski, ozellikle eski Turklere iliskin, soyle bir uzanman gerekir tarihe, sen de kiymetini bil bak baskasi olsa hemen anlatmazdim. :)
Kafatasi tarihine bir goz at. :peep:
http://www.exoticindia.com/sculptures/skull_cup_with_lid_and_base_ex33.jpg
Haydi yormayayim seni sevgili xcan :)
Dogru soylemissin, tesekkur ederim ama hikayesi ve tarihcesi sandigindan cok daha eski, ozellikle eski Turklere iliskin, soyle bir uzanman gerekir tarihe, sen de kiymetini bil bak baskasi olsa hemen anlatmazdim. :)
Kafatasi tarihine bir goz at. :peep:
Doğrudur neva ben bu bilgiye çok tesadüfi eriştim araştırmadım zaaten.
Birgün manisada çook yaşlı bir kahveciden kahve içtim(ata mesleğiymiş o anlattı)kahve fincanıda sapsızdı ve peçeteyle tutup içtim.
Bu bilgiyi siz kıymetli dostlarımıza aktarmak için fırsat oldu.
Artı tabiki sen bileceksin. ben sıradan birilerinin yazılarına abone olabilecek birimiyim sence?.iyiki varsın
Doğrudur neva ben bu bilgiye çok tesadüfi eriştim araştırmadım zaaten.
Birgün manisada çook yaşlı bir kahveciden kahve içtim(ata mesleğiymiş o anlattı)kahve fincanıda sapsızdı ve peçeteyle tutup içtim.
Bu bilgiyi siz kıymetli dostlarımıza aktarmak için fırsat oldu.
Artı tabiki sen bileceksin. ben sıradan birilerinin yazılarına abone olabilecek birimiyim sence?.iyiki varsın
Rica ederim oyle birsey yok. Paylastikca bilgi cogalir.
Isin enteresan tarafi, cok eski yuzyillarda kan icme torenlerinden geliyor.
Ancak eski Turkler kan akitmayi cok sevmediklerinden ve kutsal addettiklerinden, bu zarf usulune donmus olmalilar.
Yoksa at ustunde iki bacaginin arasinda, et kurutabilen adam, sicak icecek kabini her turlu tutardi diye dusunuyorum. (kisisel dusunce tabi)
Ancak bayrak hala kirmizi ustunde de, eski doga dinlerinin ay tanrisi (hilal)mevcut.
Hilal figuru hatirladigim kadariyla daha cok sekerlikler de kullanilmis. Kafatasinin uzerini orteriz gibisinden.
Adada guzel yaparlar, bir de eskiden Kapalicarsi'nin icinde yaparlardi hala yapiyorlar mi bilmem tabi ne desem yalan olur.
Ama kahvenin hasi kulde pismis, aci kahvedir, boyle usul usul kabaracak kopugu filan.. Ardindan da nane vs. likoru kucucuk bir kadehte yuvarlanacak.
Ya Doğan avcı oğlunun yada hikmet kıvılcımlının kitaplarından birinde okumuştum bu kafa tasından kan içme geleneğini.Bir bu ve birde evlatların atalarının evini üçkez yağmalama hakkı beni çok rahatsız etmişti.
Diğer hilal figürü lafına gelecek olursak bu gün ençok güldüğüm laf oldu .Doğrudur.
Ya Doğan avcı oğlunun yada hikmet kıvılcımlının kitaplarından birinde okumuştum bu kafa tasından kan içme geleneğini.Bir bu ve birde evlatların atalarının evini üçkez yağmalama hakkı beni çok rahatsız etmişti.
Diğer hilal figürü lafına gelecek olursak bu gün ençok güldüğüm laf oldu .Doğrudur.
Dogrudur.
Gelenekler ve dogal dinler bu yuzden guzel ve ilgi cekici zaten.
Ve bu yuzden Sumerìn ortaya cikarilmasi rahatsiz edici, Muaazez Ilmiye Cig vs. gavur ilan edilmis durumda, Turkan saylan gibiler , Omer Hayyam gibiler kafir kimilerine gore...
Oysa kan hayattir tarihin en basindan beri.
Bilen anlatsın lütfen.
Önce bir Misk kedisi alınır. Misk kedisine henüz yeşil ve ham olan kahve çekirdekleri yedirilir. 12 saat geçtikten sonra Misk kedisinin büyük tuvaletini yapması beklenir. Kedi dışkıları toplanır ve içinde sindirilmemiş kahve çekirdekleri alınarak bunlar fırında bir güzel kavrulur ve Misk kedisinin poposundan çıkan bu kahveler 5-6 defa köpük çıkmaya başlayıncaya kadar sıcak suda kaynatılır ve afiyetle içilir :)
Not: Bu Endonezya kahvesinin tarifi oldu ama neyse idare edin :)
Önce bir Misk kedisi alınır. Misk kedisine henüz yeşil ve ham olan kahve çekirdekleri yedirilir. 12 saat geçtikten sonra Misk kedisinin büyük tuvaletini yapması beklenir. Kedi dışkıları toplanır ve içinde sindirilmemiş kahve çekirdekleri alınarak bunlar fırında bir güzel kavrulur ve Misk kedisinin poposundan çıkan bu kahveler 5-6 defa köpük çıkmaya başlayıncaya kadar sıcak suda kaynatılır ve afiyetle içilir :)
Not: Bu Endonezya kahvesinin tarifi oldu ama neyse idare edin :)
Bu da guzeldi sagol. :)
Üstelik dünyanın en pahalı kahvesiymiş bu, nasıl içebiliyorlarsa :)
günaydın ,
sabahları bu başlığa bakmak istemiyorum :(
olsada içsek ...
Üstelik dünyanın en pahalı kahvesiymiş bu, nasıl içebiliyorlarsa :)
Kahve hastasi(kolik) insanlar (hani damak tadi takintili olanlar vardir) o tipler iciyor.
Bir puro bir de kahve maalesef pahali ucuz tanimiyor.
Enteresan olan, mide salgisinin o tadi verebilmesi. Ilginc degil mi sence?