Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinlerde flört ve cinsellik neden kötü?.
bakkalmahmud
19-07-2012, 18:03
Tabularla büyütüldük ,tabularla yasadik,tabulari aldigimiz yer dinlerimiz.
Bu tabular gökden gekmedi hepsi insan ürünü,hristiyanliga muhtemelen musevilikden girdi, islamada ikisinden ,bizede tabiki islamdan.
Benim cinselige bakisim,,,bu bir sevgi alisverisi hayatimizin bir parcasi bana göre normal ,ve bana göre normal olmayan bunu bastirmak ve tabulasdirmak.
Dinlerin efendileri kilifina uydurup onar onar yüzer yüzer biner biner götürüyor ,is bize gelince tukaka ,zina.
Sayın antika, bu dünyada kötü diye birşey yoktur. Birşey kötü ise bilin ki bu insanların yanlışları ile olmuştur.
İslam'ın burada tek söylediği, evlilik. Evlenmeden yapılması zinadır.
Bunun sorulması bile saçma , bana kalırsa cinsellik tamamen zevktir.Sevgi ap ayrı bir kavramdır.Cinsellik vücudun tat alması, müzik dinlemesi gibi bir zevktir.
İnsanlar cinsellik sonucu bir haz duyar ve bu hazzı duymak için hayatları boyuncada yapma ihtiyacı hisseder.
Erkeklerde sürekli bir ihtiyaçtır erkeklerin vücudu sürekli sperm üretir ve bunu atma ihtiyacı hisseder.
Cinsellik düz bir kavram değildir,aksine zevklerden ve seçimlerden oluşur.Mesela kimi erkekler büyük göğüslü kadınlardan hoşlanır kimisi küçük gibisinden örnek vereyim
Cinsellik sevgi alışverişi değil , doğal bir ihtiyaçtır var olduğundan beri.
Sevgi paylaşımı dediğiniz olgu evliliktir bu ap ayrıdır.
Cinsellik tamamen orgazm dediğimiz o duyguyu orgazm ( boşalma diye bilinir halk arasında) tamamen bu duyguyu yaşamak için yapılan hareketler bütünüdür.
Yerginin yazısındanda islamın insanların cinsel organlarına müdahele edecek kadar baskıcı bir din olduğunu görüyorsunuz.
İnsanlar her türlü cinsel ilişkiye girebilir evlenmeden öncede (zina ) evlendikten sonrada.
Özgürlüktür kısıtlanamaz.
İşte islamın nasıl bir hoşgörü dini olduğunu görün;
Bunlar insanların yatak odalarında olan bitene bile karışmak ister!
http://www.focushaber.com/travesti-polis-fuhusta-yakalandi--h-152727.html
Bu polis memurunun başına gelen bugün Türkiye'deki durumu ortaya koymaktadır.
Tabularla büyütüldük ,tabularla yasadik,tabulari aldigimiz yer dinlerimiz.
Bu tabular gökden gekmedi hepsi insan ürünü,hristiyanliga muhtemelen musevilikden girdi, islamada ikisinden ,bizede tabiki islamdan.
Benim cinselige bakisim,,,bu bir sevgi alisverisi hayatimizin bir parcasi bana göre normal ,ve bana göre normal olmayan bunu bastirmak ve tabulasdirmak.
Dinlerin efendileri kilifina uydurup onar onar yüzer yüzer biner biner götürüyor ,is bize gelince tukaka ,zina.
Biraz da tarih icinde toplumsallasmanin sonucu ve geleneklerin din'e farzmis gibi dahil edilisi.
Din zannettigimiz o kadar fazla gelenek var ki..
Yoksa kitaplarda cinsellik tu- kaka degil, bizim ahlak yargilarimizi karsilayamiyor cogu zaman.
Yoksa bunlarin hicbiri gokten inmis degil, peygamberler de uzayli degil, bizler gibi asik olmus, evlenmis, seks yapmis, yemi icmis diskilamis vs.
Fakat bilincaltindaki tabular insanlari rahat birakmiyor maalesef.
İşte islamın nasıl bir hoşgörü dini olduğunu görün;
Bunlar insanların yatak odalarında olan bitene bile karışmak ister!
http://www.focushaber.com/travesti-polis-fuhusta-yakalandi--h-152727.html
Bu polis memurunun başına gelen bugün Türkiye'deki durumu ortaya koymaktadır.
Ne kadar saçmaladığınızın farkında mısınız?
Dünyadan, kanundan, hukuktan, nizamdan bihaber yazılmış saçmalıklar bütünü sadece.
Herzaman olduğu gibi.
Başkasını bilmem ama tanıştığım, hoşlandığım ve ilgi gösterdiğim bir kişiyle cinsel ilişki kurmadan önce evlenmem. Evlenmeden önce onu çok iyi tanımam gerek. Hatta bir kaç yıl birlikte bir evde yaşamadan günlük hayatı birlikte kaldırabiliyormuyuz diye test etmeden önce de evlenmem. Sonra bu kişi beni gerçekten beğeniyor mu? Ben onu gerçekten beğeiniyor muyum anlamam lazım. Bunu bir kaç ayda anlayamazsınız. Çoğu kişiler beğendiğinden değil arabası veya evi olduğu için, mesleği para kazandırdığı veya ailesi dediği için evleniyor sonra 6 ay sonra ah migrenim var, aman da başım ağrıyor bahanesiyle seks yapmayı bırakıyorlar. Bakıyorlar aslında evlendikleri kişiyle cinsellik güzel değil hemen bırakıyorlar ve numara yapıyorlar.
Cinsellik uyumlu olmalı, o kişinin sadece huyunu değil bedenini de beğenmem gerek. Bunun yanında bir insanı hemen bir kaç ay içinde tanıyamazsınız. Çoğu aileler çocuklarını hemen evlendiriyorlar, kişiler henüz birbirlerini daha tanıma imkanı bulamamışken çoğu evlilikler de bu yüzden mutsuzlaşıyor. Evlendiğiniz kişinin cinsel huyları, cinsel ilişki şekli hoşunuza gitmiyorsa bir ömür boyu ona katlanmanız lazım gelecektir. Mutsuz bir evlilikte olan da yine çocuklara olacaktır.
Sevdiğiniz kişiyle evlenmeden önce bol bol cinsellik yaşayın gençler. Sevaptır ayıp değildir ..
Ne kadar saçmaladığınızın farkında mısınız?
Dünyadan, kanundan, hukuktan, nizamdan bihaber yazılmış saçmalıklar bütünü sadece.
Herzaman olduğu gibi.
Ya kardeşim ne demek dünyadan ya ?
Kanada'da eşcinsellere evlenme hakkı veriliyor.Dünya'dan asıl senin haberin yok.Bu polisin suçu nedir ? Görevi kötüyemi kullanmak ? Adamı cinsel tercihlerinden dolayı mesletek men etmek ne demektir ya ?
Ya kardeşim ne demek dünyadan ya ?
Kanada'da eşcinsellere evlenme hakkı veriliyor.Dünya'dan asıl senin haberin yok.Bu polisin suçu nedir ? Görevi kötüyemi kullanmak ? Adamı cinsel tercihlerinden dolayı mesletek men etmek ne demektir ya ?
Aslında yorumsuz deyip geçmek istiyorum ama belli ki bu konuda bilgisizsiniz, o yüzden samimiyetinize inanarak cevap yazıyorum.
Öncelikle verginizi vermeden gizli fuhuş yaparak para kazanamazsınız, bu yasaktır, bunun cezası pek çok ülkede bizim toleranslı ülkemizdeki gibi birkaç yıl değil onlarca yılla hüküm giymektir.
Sonra bir işyerinde çalışıyorsanız, işvereniniz izin vermezse başka bir iş yapamazsınız, bu iş anlaşmanızda belirtilmiştir.
Hele de devlet memuru kimliği ile pek çok işi yapamazsınız, yaptığınız takdirde direk uzaklaştırılırsınız.
Vergini ver dilediğin kadar fuhuş yap. Devlet parasına bakar, senin kimin altına yattığına değil.
Dünyanın dini de imanı da para.
Paranı öde dilediğin kadar yap.
Sevgiler.
Aslında yorumsuz deyip geçmek istiyorum ama belli ki bu konuda bilgisizsiniz, o yüzden samimiyetinize inanarak cevap yazıyorum.
Öncelikle verginizi vermeden gizli fuhuş yaparak para kazanamazsınız, bu yasaktır, bunun cezası pek çok ülkede bizim toleranslı ülkemizdeki gibi birkaç yıl değil onlarca yılla hüküm giymektir.
Sonra bir işyerinde çalışıyorsanız, işvereniniz izin vermezse başka bir iş yapamazsınız, bu iş anlaşmanızda belirtilmiştir.
Hele de devlet memuru kimliği ile pek çok işi yapamazsınız, yaptığınız takdirde direk uzaklaştırılırsınız.
Vergini ver dilediğin kadar fuhuş yap. Devlet parasına bakar, senin kimin altına yattığına değil.
Dünyanın dini de imanı da para.
Paranı öde dilediğin kadar yap.
Sevgiler.
Nasıl yani?.
Açık fuhuşmu öneriyosunuz?
Vergili olsun illaki öylemi?
Ey iman sen nelere kadirsin.!!!!
Sizce o kişi açık fuhuş yapabilir mi? Türkiye gibi bir ülkede.Eğer bunu açıktan yaparsa sosyal olarak tam bir çöküntüye uğrayacağı,meslek arkadaşları tarafından dışlanacağı,çevresi tarafından dışlanacağını bilmiyorsanız söyleyeyim
BURASI TÜRKİYE !
Sizce o kişi açık fuhuş yapabilir mi? Türkiye gibi bir ülkede.Eğer bunu açıktan yaparsa sosyal olarak tam bir çöküntüye uğrayacağı,meslek arkadaşları tarafından dışlanacağı,çevresi tarafından dışlanacağını bilmiyorsanız söyleyeyim
BURASI TÜRKİYE !
Ben size daha bir şey demiyorum.
bir bayan olarak bu konuya yazacak öyle çok şeyim varki....
bastırılmak , ayıplanmak , korku , istek , sevgi, merak , imrenmek, özenmek ,
bence cinsellik bizim toplumumuzda bidolu dygunun içiçe girmesi.
Yaşayamamak ,
yaşamak isterken kendını tutmak zorunda kalmak , off yaa çok saçma çok gereksiz kurallarla cevrelenmişiz.
şimdi düşünün ;
bir kız erkek arkadaşıyla başbaşa kalabilecegi bır yerde dıyelım. erkek ıstıyor , kızda istiyor ellerınde degıl vucutları sinyal göndermeye başladı bile.
hadi hop birlikte olalım olmuyor , neden aman kızlıgı bozulmasın aman kan akmasın , ee ne yapılıyor o zamn , kızlık zarına denen gereksız zar parçasına zarar vermeden incitmeden , kenardan köşeden her br şey yapılıyor. sonra bu kız namuslu bu erkek delikanlı.
yok öyle yağma ,
Yaşayamamak ,
yaşamak isterken kendını tutmak zorunda kalmak , off yaa çok saçma çok gereksiz kurallarla cevrelenmişiz.
şimdi düşünün ;
bir kız erkek arkadaşıyla başbaşa kalabilecegi bır yerde dıyelım. erkek ıstıyor , kızda istiyor ellerınde degıl vucutları sinyal göndermeye başladı bile.
hadi hop birlikte olalım olmuyor , neden aman kızlıgı bozulmasın aman kan akmasın , ee ne yapılıyor o zamn , kızlık zarına denen gereksız zar parçasına zarar vermeden incitmeden , kenardan köşeden her br şey yapılıyor. sonra bu kız namuslu bu erkek delikanlı.
yok öyle yağma ,
Namus öyle bir kavram değildir Sayın Melek,
İnsanların namus kavramına ne anlam yakıştırdığına bakmayın.
İstemek kavramına gelince, evlilik olmalı ki, isteğin anlamı olsun. Evliliği göze alamayan, karşısındaki insanı tam sevmiyor demektir.
Saygılar
Yaşayamamak ,
şimdi düşünün ;
yok öyle yağma ,
Namus öyle bir kavram değildir Sayın Melek,
İnsanların namus kavramına ne anlam yakıştırdığına bakmayın.
İstemek kavramına gelince, evlilik olmalı ki, isteğin anlamı olsun. Evliliği göze alamayan, karşısındaki insanı tam sevmiyor demektir.
Saygılar
Namus tamda o tarif ettiğidir.
Ve biliyor musun ? Namus kadar saçma bir kavram yoktur şu dünyada.Heralde dünyada kadınların kızlık zarlarına dahi kısıtlama getiren tek kültür doğu kültürüdür gelenekleridir.
Yergin senin cinsel isteklerin ne kadar süreli olduğundan haberin yok heralde.Bir erkek aynı kadınla 2-3 sene boyunca cinsel ilişkiye girerse emin ol o kadından sıkılacaktır ve artık evlilik tamamen basit bir birlikteliğe dönüşür.
Yahu seni neden bu kadar ilgilendiriyor birinin namuslu olup olmaması ben onu anlamıyorum sanane insanların cinsel organlarından ?
Yaşayamamak ,
şimdi düşünün ;
yok öyle yağma ,
Doğrusu bir bayanın sonunda bu tartışmalara mesaj yazması beni şaşırttı.
Her ne kadar non-teistte olsa bu toplumun gelenekleri - ahlakı-tabusuyla büyümüş bayanların bu konuda fikirlerinin değiştiğini düşünmüyordum
Bana kalırsa orda delikanlı diye bahsettiğiniz erkekte yanlış bir şey yapmamıştır kadında.
Namus kavramını yaratan insanlardır,körü körüne kabul edenlerde insanlardır.
İşte bu yüzden bu kadar aptalca bir kavram görmedim insanların yatak odalarına girecek kadar haddini bilmez.
Sn Yergin , ben evlilik kavramına karşı değilim ,
ama cinselliğin , namus tabusu altına din yalanıyla sıkışan haline Müslüman insanların bulduğu çareleri eleştiriyorum.
Sevgiyle evliliği neden bu kadar birbirine bağlıyorsunuz ki?
Evlenip 3 ay sonra boşanan da var , evlenmeden senelerce birlikte yaşayanlarda var.
Yergin senin cinsel isteklerin ne kadar süreli olduğundan haberin yok heralde.Bir erkek aynı kadınla 2-3 sene boyunca cinsel ilişkiye girerse emin ol o kadından sıkılacaktır ve artık evlilik tamamen basit bir birlikteliğe dönüşür.
ve bu durumu yaşayan erkek dışarıda farklı kadınlarla birlikte olabilme şansına sahip olduğundan , sıkıldığı yada artık sevmediği kadınla aynı evi paylaşmak sorun yaratmayacaktır.
Ya kadının hali?
KADIN SIKILMIYORMU ? sıkılma hakkı yok mu ?
ve bu durumu yaşayan erkek dışarıda farklı kadınlarla birlikte olabilme şansına sahip olduğundan , sıkıldığı yada artık sevmediği kadınla aynı evi paylaşmak sorun yaratmayacaktır.
Ya kadının hali?
KADIN SIKILMIYORMU ? sıkılma hakkı yok mu ?
Neden kadın aladatamaz diye bir kural mı var ?
Bu sorunu eş değiştirme adı verilen yöntemle halleden evli çiftlerde var.
Sn Yergin , ben evlilik kavramına karşı değilim ,
ama cinselliğin , namus tabusu altına din yalanıyla sıkışan haline Müslüman insanların bulduğu çareleri eleştiriyorum.
Sevgiyle evliliği neden bu kadar birbirine bağlıyorsunuz ki?
Evlenip 3 ay sonra boşanan da var , evlenmeden senelerce birlikte yaşayanlarda var.
Namus kavramını çok yanlış değerlendiriyorsunuz. Bunun en büyük sebebi de, çevreden yanlış duyumlar tabiki.
Ben Allah'ın ve Peygamberinin söylediklerinden başkasının lafını dinlemem. Kastettiğiniz insanların bulduğu çarelerin benim gözümde bir değeri yoktur.
Bu dünyada ki, herşeyin içinde bir aşk vardır. Aşk, aslında herşeyin bir parçası.
Sevgisiz evlilik olmaz. Olanı da farklı düşüncelere göre oluyordur. Ya boşanmıyım böyle gitsin, ya da ele güne ne derim veya çocuk ne olacak tarzında devam eden evlilikler.
Evlenip mutlu olmak insanların elindedir. 3 ay sonra boşanmakta, evlenmeden birlikte olmakta. Doğrusu, sevip evlenip mutlu olmaktır.
Saygılar
Doğrusu bir bayanın sonunda bu tartışmalara mesaj yazması beni şaşırttı.
Her ne kadar non-teistte olsa bu toplumun gelenekleri - ahlakı-tabusuyla büyümüş bayanların bu konuda fikirlerinin değiştiğini düşünmüyordum
Bana kalırsa orda delikanlı diye bahsettiğiniz erkekte yanlış bir şey yapmamıştır kadında.
Namus kavramını yaratan insanlardır,körü körüne kabul edenlerde insanlardır.
İşte bu yüzden bu kadar aptalca bir kavram görmedim insanların yatak odalarına girecek kadar haddini bilmez.
Eleştiriyorum çünkü , eleştirmediğim hiç bir durum ve kavram yok hayatımda. Geç oldu , sancılı oldu ama temiz oldu..
Beynimi temize çeker gibiyim , ve bu durumda olmaktan da çok mutluyum.
Emin olun fikirlerini değiştiriyorlar ama özgürce söyleyemiyorlar.
Dışlanma ayıplanma yalnız kalma korkuları yüzünden.
Ben cinselliğin tabu olmasını hiç ama hiç anlamadım.
Müslüman olduğum zamanlarda bile. Hatta kendime şöyle derdim , ben istekliyim kendime kılıf arıyorum.
Bir nevi benim içim kötü , ben kötü düşünceleri olan bir kızım ... aaa ne ayıp dua et tövbe et vs.
Ya aslında yazacak çok şey var ama ,
Cumayagittimgelicem
19-07-2012, 22:57
Namus kavramını çok yanlış değerlendiriyorsunuz. Bunun en büyük sebebi de, çevreden yanlış duyumlar tabiki.
Ben Allah'ın ve Peygamberinin söylediklerinden başkasının lafını dinlemem. Kastettiğiniz insanların bulduğu çarelerin benim gözümde bir değeri yoktur.
Bu dünyada ki, herşeyin içinde bir aşk vardır. Aşk, aslında herşeyin bir parçası.
Sevgisiz evlilik olmaz. Olanı da farklı düşüncelere göre oluyordur. Ya boşanmıyım böyle gitsin, ya da ele güne ne derim veya çocuk ne olacak tarzında devam eden evlilikler.
Evlenip mutlu olmak insanların elindedir. 3 ay sonra boşanmakta, evlenmeden birlikte olmakta. Doğrusu, sevip evlenip mutlu olmaktır.
Saygılar
peki reçeteniz nedir? herhangi bir ilacı alıp bu söylediklerinizi yapabiliyor muyuz? yoksa yaşam denen şey deneyimlememiz gereken birşey mi?
kavramı yanlış değerlendirmiyor kimse. sadece kelimelere yüklediğin anlam senin için farklı o kadar.
Saygılar
Dünyada her şeyin içinde aşk var öylemi ?
Cinsellik konusunda sınırsız davranan kuş türleri için ne diyorsunuz.Çiftleşme mevsimleri geldiğinde binlerce kuşun bir arada bulunduğu ve ardı ardına gerçekleşen cinsel ilişkiler için ne diyorsunuz?Yaklaşık olarak birgün içinde heralde 100 farklı kuşla cinsel ilişkiye giriyor bir dişi veya erkek kuş.
Bu aşk mıdır sizce ?
Aşk dediğiniz kavram tek eşlilikte vardır sadece o da kısa sürelidir.
Tek eşliliğe yönelen hayvanlarda vardır aşk dediğiniz kavram.
Aşkı cinsellikten öte olarak ele alamazsınız.Siz hiç aşık olupta eşinin yanında çocuk gibi uyuyan biri gördünüz mü?
Evlenmenin insanı kısıtlama olduğunu göremeyecek kadar körsünüz evlenmeyi bu kadar övmeniz dahi saçmadır.
Bir erkek veya bayanın cinsel yönden dünyada yaşayan 6 milyar insanı bırakıp kendini tek kişiye hapsetmesidir.
Cinsellik bir zevk olgusu olduğundan seçicidir yani tek kişiye yönlenmesi imkansızdır,zevkleriniz doğrultusunda sadece o kişinin eşine cinsel yönelim bulunacağını söylemek kadar saçmadır.
Sizce evli bir erkek veya kadın sokakta gördüğü herhangi biri hakkında "ne kadar seksi biri " ve cinsel ilişkiye girmeyi hayal ettiğini inkar etmek yalanmıdır değil midir ?
Bu düşüncelerini engelleyen ise onları engelleyen tabudur akıllarındaki.
peki reçeteniz nedir? herhangi bir ilacı alıp bu söylediklerinizi yapabiliyor muyuz? yoksa yaşam denen şey deneyimlememiz gereken birşey mi?
kavramı yanlış değerlendirmiyor kimse. sadece kelimelere yüklediğin anlam senin için farklı o kadar.
Reçete farklı insanlarla ilişkiye girmek "aldatma" diyede tabir edebilirsiniz.
Veya eş değiştirmedir.(İki evli çift eş değiştirir yani biri diğerinin eşiyle ilişkiye girer)
Aldatmalarına gerek yok ki , Dinleri 4 kadına kadar müsade etmiyor mu? hatta bakabiliyorlarsa daha fazlasına ...
Aldatmalarına gerek yok ki , Dinleri 4 kadına kadar müsade etmiyor mu? hatta bakabiliyorlarsa daha fazlasına ...
4 kadına kadar müsade edilme olayı farklıdır. Herkes için geçerli olan birşey değildir. Daha fazlası diye birşey zaten yok.
Size göre, aldatma veya aldatılma bu kadar basit birşey midir?
4 kadına kadar müsade edilme olayı farklıdır. Herkes için geçerli olan birşey değildir. Daha fazlası diye birşey zaten yok.
Size göre, aldatma veya aldatılma bu kadar basit birşey midir?
Aslında 4 kadınla evlilik konusu hep eleştiriliyor ama bence sınırsız olmalı tabi aynı hak kadınlarada verilmeli.Yani kadınlarda mesela birden fazla erkek eşe yasalar karşısında sahip olabilmeli.
İnsanları hiçbir yasanın kısıtlamaya hakkı yoktur , aynı zamanda dinlerinde.
Bence bir sınır olmalı ve bu sınırı da insan koymalı ,
Sevmek ve sevilmek bambaşka kavramlar , çok eşlilik bana göre doyumsuzluğun günümüz kılıfı.
Hayat sadece cinsel arzular dürtüler değildir.Tabi ki bazen başkaları sana çekici gelebilir ama sadakat burada devreye girmelidir.
Buna karşıyım ben , insan duygularını yönetebilme kabiliyeti olan varlıklardır. Değilse bile öğrenmelidir kanımca :)
Bence bir sınır olmalı ve bu sınırı da insan koymalı ,
Sevmek ve sevilmek bambaşka kavramlar , çok eşlilik bana göre doyumsuzluğun günümüz kılıfı.
Hayat sadece cinsel arzular dürtüler değildir.Tabi ki bazen başkaları sana çekici gelebilir ama sadakat burada devreye girmelidir.
Buna karşıyım ben , insan duygularını yönetebilme kabiliyeti olan varlıklardır. Değilse bile öğrenmelidir kanımca :)
Duyguları yönetebilmeyi neden bir erdem olarak görüyorsunuz ?Doğrusu başka bir insanın haklarını kısıtlamadığı sürecede bir insanın duygularını yönetmeye çalışması bana göre tamamen tabu kaynaklıdır.
Neden erdem olarak görmeyeyim ? Erdem nedir ki ?
Aldatmanın aldatılan kişinin hakkını kısıtlamadığını nasıl düşünürsün.
Ben orada sadakatten bahsediyorum.
Sadakat tek taraflı olduğunda , bir nevi köleliktir. Karşılıklı olmalı ki bir anlamı olsun. Ben bu konuyu yani çok eşliliği savunan erkekleri görünce , Müslümanların 4 eşliliğe bakış açılarından farklı bir şey görmüyorum.
Onlar peygamberlerini baz alıyor , inanmayanlar da bastırılmaması gereken cinsel isteklerin özgürlüğünden yararlanıyor. Yani istenince mutlaka bir dayanak bulunuyor !
Bence farkı yok,
Cesur olun ve gönlümce seks yapmak istiyorum diyin olsun bitsin.
Neden erdem olarak görmeyeyim ? Erdem nedir ki ?
Aldatmanın aldatılan kişinin hakkını kısıtlamadığını nasıl düşünürsün.
Ben orada sadakatten bahsediyorum.
Sadakat tek taraflı olduğunda , bir nevi köleliktir. Karşılıklı olmalı ki bir anlamı olsun. Ben bu konuyu yani çok eşliliği savunan erkekleri görünce , Müslümanların 4 eşliliğe bakış açılarından farklı bir şey görmüyorum.
Onlar peygamberlerini baz alıyor , inanmayanlar da bastırılmaması gereken cinsel isteklerin özgürlüğünden yararlanıyor. Yani istenince mutlaka bir dayanak bulunuyor !
Bence farkı yok,
Cesur olun ve gönlümce seks yapmak istiyorum diyin olsun bitsin.
Bir kadın gibi düşünemem elbette ama şu sözünüzü tam anlayamadım
"Cesur olun ve gönlümce seks yapmak istiyorum diyin olsun bitsin."
zaten sabahtan beridir savunduğumuz bu.İnsanların cinsel hayatlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemesi.
Benim savunduğum çok eşlilik her iki taraf içinde geçerlidir.Sadece erkeğe yönelik bir özgürlük değildir bu. Siz belki sadakatin önemli olduğunu tek eşliliği savunabilirsiniz ama ben sizle aynı görüşte değilim.
Sn . Sayokan ;
Güzel olanda bu zaten , aynı görüşte olmayıpta yinede yazışabilmek , kestirip atmamak öfkelenmemek ,
Cinsel hayatların müdahalesizliğini bende savunurum tabiki , ama özgürlük adı altında çok eşlilik bana göre değil , belki dediğiniz gibi yaşadığım kültürün bunda payı büyüktür ama hiçbir alışkanlıktan biranda sıyrılmayı başaramadım.Şuan için durum bu , ilerde ne olur bilemem , insan değişime mahkum varlık , bende değişebilirim , belki de siz değişirsiniz , belli olmaz ,
İyi forumlar ,
xjxmelekxjx'in dediği şey, bizim evrimimizle de alakalı. Aldatmamak bir erdemdir. Zira aldattığınızda aldatılan insanı istemediği bir durumun içerisine sürüklemiş oluyorsunuz.
Şimdi şu anda kıskanma, sahiplenme gibi bana göre kötü ve gereksiz evrimsel duygularımızı "def edebiliyor" olsa idik yukarıdaki sorun da ortadan kalkardı. Zira zaten bireyler birbirlerine sahip olmadıklarının farkında olarak istedikleri insanla hür iradeleri çerçevesinde birlikte olabilirlerdi.
Elbette tüm bunların toplumsal boyutlarının da olduğunu. Olaylara bir de yukarıdan "kanun düzenleyici" gözüyle bakmak gerektiğini söylemek isterim. Her ne kadar düzen dediğimiz şey güçlünün istismarına açıksa da tümüyle olmadığı bir toplum sürekli kaos halinde oradan oraya savrulmaya mahkum olacaktır.
xjxmelekxjx'in dediği şey, bizim evrimimizle de alakalı. Aldatmamak bir erdemdir. Zira aldattığınızda aldatılan insanı istemediği bir durumun içerisine sürüklemiş oluyorsunuz.
Şimdi şu anda kıskanma, sahiplenme gibi bana göre kötü ve gereksiz evrimsel duygularımızı "def edebiliyor" olsa idik yukarıdaki sorun da ortadan kalkardı. Zira zaten bireyler birbirlerine sahip olmadıklarının farkında olarak istedikleri insanla hür iradeleri çerçevesinde birlikte olabilirlerdi.
Arkadaşım aldatmak neden karşıdaki kişiyi zor duruma sokar ?
Çünkü şöyle bir algı var bizim kültürümüzde beni aldattı onurumla oynadı.İnsanlar bunu onur meselesi olarak görüyor.Tamamen bundan kaynaklı bence,dünyada hatta Türkiye'de ufak bir araştırma yaparsanız kendi eşlerini teşhir etmekten zevk alan insanlar var.Ufak bir araştırma yapmanız yeterli ( teşhirden kasıt insanların eşlerine cinsel gözle bakmalarından hoşlanan bir insan), eş değiştirerek sıkılmaktan kurtulan insanlar.
Yani aldatmayı kafanızda nasıl algıladığınıza bağlı,onur ve şeref mi yoksa basit bir eylem mi?
Kıskanma vb. dediğiniz olgular tamam ama herkeste oluşmayabilir o duygular aldatma konusunda örneklerinide verdim.
Mesela bir kadınla sadece belli özelliklerini beğenerek o kadınla sex yapmak için evlenmiş biri umursamaz.Ama eğer sevgi varsa dediğiniz gibi kıskanma ya da bunun olmasını dahi kabullenmeyecek bir durum olabilir.
Fakat şunu unutmayın kıskanmak sahiplenmekten kaynaklı anlayış şu "o kadına veya erkeğe artık benden başası elini değdiremez olamaz böyle bir şey "
karşıdakinin vücuduna el koymaktır bu.
dine inanmadığım için şahsen kötü olarak görmüyorum.
ve evlilik öncesinde çiftlerin mutlaka ama mutlaka birbirlerini tanıması gerektiğine inanıyorum.
evliler benden iyi bilirler..evliliğin yürümesini sağlayan en temel şey evliliğin yatak odası boyutu imiş. (bilen ve yaşayanlardan duyduğum budur.) düşünsene ya hiç dokunmadığın sarılmadığın beraber uyumadığın biri ile evlenyorsun..ya hoşlanmazsan...ki eminim günümüzde evliliklerin bir çoğunun bitme sebebidir bu cinsellik..kadın ya da erkek istediği gibi olmayınca karsı taraf ya aldatma yoluna gidiyor..ya da direk bitirme yoluna..her durumda da o evliliğin maneviyatı son buluyor yani...
bir insanla ilgili olarak evet ben bu kişiyle bir ömür geçirebilirim diyebilmek için bir süre beraber yaşanması şarttır..bence
saygılarımlaa..