PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kılıçdaroğlu'nun CHP'si: Yeni CHP değil Yeni BDP

Ahlaksız
20-07-2012, 18:41
http://www.turksolu.org/resimler/yazarlar/ali-ozsoy.jpg
Ali Özsoy
Kılıçdaroğlu'nun CHP'si:
Yeni CHP değil Yeni BDP

Apo'nun paketi oldu CHP çözümü

Geçtiğimiz hafta kanlı bıçaklı iki lider, Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldiler.

Görüşme için CHP çok ısrarcı oldu. Kürt sorunu çözülmeliydi.

Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. "Kürt sorununda gelişmeler kaygı verici"ymiş.

"Meclis'te Anayasa için onca çalışma yapılırken Kürt sorunun çözümü için tek bir adım atılma"mışmış. "Bu olacak iş değil"miş.

Kılıçdaroğlu bu yüzden 10 maddelik bir çözüm paketi hazırlamış ve Meclis'teki tüm siyasi parti liderlerini bu paketle ikna edecekmiş.

http://www.turksolu.org/367/ozsoy367.htm

Sayokan
20-07-2012, 18:55
Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getirenler ne düşünüyordu ki?Tunceli'de doğup büyümüş insanların belli bir yetişme tarzı var,hepsi dersim isyanında insanların nasıl öldürüldüğüyle ilgili hikayelerle , jitemin saldırıları anlatılarak büyüyorlar.

Şimdi ben bunu bir amaçla söylemiyorum,Tunceli'deki insanların ataları öldürülmüştür bunu tartışmıyorum kendilerince haklıdırlar ama yılların CHP'sinin başına böyle bir insanı getirenler demekki CHP'nin izlediği kemalist tutumu tamamen yıkmak niyetindelerki bunu yaptılar.
Haberler beni şaşırtmadı doğrusu,Kılıçdaroğlu CHP'yi süslü iktidar yapmıştır.
Kılıçdaroğlu gerçekleri biliyormu bilmiyormu, görmekmi istemiyor bilemem ama.

Bu bölgede Siyonistlerin kontrolünde bir kukla Kürt devletinin kurulmasını isteyenlere ön ayak olup yardım ediyor .

Bugün seçmeli dil dersi,yarın özerlik,ondan sonrası Kürdistan bunu göremeyecek kadar kör olmamalı bilinçli bir Türk siyasetçisi.

Sayokan
20-07-2012, 19:37
MHP dinciliğe göz kırpıyor.
CHP kürtçülüğe

eskiden oy verecek parti yok diye düşünürdüm şimdi hakikkaten yok.

CHP çok oy kaybedek Kılıçdaroğlu yüzünden.Çok tehlikeli bir kumar bu oynadığı Kürt,muhafazakar oylar için kendi oy tabanını kaybedecek en tehlikeli senaryo ise bu oyun AKP'ye kayması.

ALKA
20-07-2012, 19:46
" 1- Eşit anayasal vatandaşlık / Yeni ve demokratik bir Anayasa.

2- Hakikatlerin araştırılması / Faili meçhullerin açığa çıkarılması.

3- Temsilde adalet ve siyasal yaşama (kendi kimliği ile) katılım / Seçim barajı ve siyasi partiler yasası.

4- Ana dil sorunu / Ana dilin öğretilmesi ve eğitimi / Ana dilde eğitim.

5- Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü.

6- Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yetki ve sorumluluklarında karar alma iradelerinin/özerkliklerinin genişletilmesi.

7- Köy Koruculuğunun kaldırılması.

8- Şiddet, terör ve çatışma ortamının sona erdirilmesi."

Yukarıdaki talepleri istemek salt bunu Öcalan da istiyor diye herhangi birilerini Apocu yapmaz. Aksine Abdullah Öcalan'ın bunlara katılmaktan, demokratik çözüm yolu bulmaktan başka artık çaresi kalmadığını gösterir. Öcalan ne istiyorsa bunun tam tersi istenmeli düşüncesi sakat bir düşünce. Halbuki anlamlı ve demokratik talepler bunlar. Bu talepler çoktan yerine getirilmiş olsaydı ne Apo olurdu ne PKK.. Kendi elimizle yarattığımız canavarlar da demokratik çözüm istiyorsa bu ülke politikasının lehine olur.

suzi
20-07-2012, 21:00
Bence Chp oy katbetmeyecek ve faşist bir parti olmaktan kurtulacak ama becerebilir mi bilmem.

murted
20-07-2012, 21:18
Chp sol partiye benzemeye başlamış. :)

Ama çok uzun süreceği sanmam.

Kılıçdaroğlu:Gülen Cemaatinin siyasete karıştığına dair elimizde veri yok (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/kilicdaroglugulen-cemaatinin-siyasete-karistigina-dair-elimizde-veri-yok-haberi)

"Gülen Cemaatinin siyasete karıştığına dair elimizde veri yok"
"Piyasa ekonomisini ve özel sektörü reddetmiyoruz"
"Rahmetli Atatürk hep inançlara saygılı olmuştur"

CHP'nin son kongresi ile ilgili basına yansıyan yorumlar, partinin sol bir söylem tutturma gayretinde olduğu yönünde idi. Kılıçdaroğlu'nun kongre sonrası açıklamaları ile basına yansıyan bu "sol imajı" dengeleme gayretinde olduğunu görülüyor.

Anima Libera
20-07-2012, 21:21
Atatürkçülük bayatlamış, bununla iktidar olunmuyor bunu anladılar. AKP gibi bir parti % 50 alıyorsa böyle beceriksiz bir politika anlayışıyla devam edemezsiniz. Yakında dinciler % 70'lere ulaşır, bazıları hala temel hak ve hürriyetlerin Apoculuk olup olmadığını tartışır.

Ahlaksız
20-07-2012, 21:30
Tesevci/Soroscu Kılıçdaroğlu'nu Chp'nin başına dış mihraklar getirmiştir..Kılıçdaroğlu'nun misyonu Chp'yi bölmek ve Akp'ye her türlü konuda yardımcı olmaktır..
Bakınız bu adam ne diyor;
"Geleneksel Atatürkçülük kavramını kabul etmiyorum. Çünkü Atatürkçülük dinamizimdir, çağdaşlıktır. Statükoya hapsedilemez"
http://www.sonhaberler.com/kilicdaroglu-geleneksel-ataturkculuk-kavramini-kabul-etmiyorum-107373h.htm
Bu adamın ne Chp ile,ne Atatürk ile,ne liderlik ile,ne de insanlık ile bir alakası yoktur..Kılıçdaroğlu ve şakirtleri Atatürk düşmanı Fethullahçılardır!
Türkiye her yönüyle karanlığın içine hapsolurken Chp tüm bu gelişmelere seyirci kalmaktadır..Daha oy vermeyi bile beceremeyen bir adama milyonlar hâlâ umut bağlamaktadır!

suzi
21-07-2012, 17:09
Sayın Fthgzl79, Atatürkçülük dinamizmdir, çağdaşlıktır demenin neresi kötü anlayamadım. Chp bölünse ne olur bölünmese ne olur, Chp nin içi ırkçı dolu, dinci dolu bir kere tüm ırkçıların ve dincilerin o partiden temizlenmesi lazım. Atatürkçülük nedir sizce, Kürtlere düşmanlık beslemek mi, ana dilde eğitim yapma haklarına engel olmak mı, yıllardır süren bu ölümlerin devam etmesini istemek midir?

Sayokan
21-07-2012, 17:12
Sayın Fthgzl79, Atatürkçülük dinamizmdir, çağdaşlıktır demenin neresi kötü anlayamadım. Chp bölünse ne olur bölünmese ne olur, Chp nin içi ırkçı dolu, dinci dolu bir kere tüm ırkçıların ve dincilerin o partiden temizlenmesi lazım. Atatürkçülük nedir sizce, Kürtlere düşmanlık beslemek mi, ana dilde eğitim yapma haklarına engel olmak mı, yıllardır süren bu ölümlerin devam etmesini istemek midir?
Sayın Suzi
Atatürk'ü sahiplenmeye çalışan pek çok kesim vardır,herkes kendine göre bir Atatürkçülük tanımlıyor bunu yalnızca onun icraatlarına bakarak anlayabiliriz,Harp Okullarına Türk Irkına mensup olmayanları almamak sizce ırkçılık değil midir ? Dersim İsyanının nasıl bastırıldığını hepimiz biliyoruz.Atatürk'ün hangi gelenekten geldiğini sorayım o dönemler 4 fikir vardı sizce hangisinden etkilendi bana göre batıcılık-Türkçülük.
Atatürk'ü görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz,sizi suçlamıyorum Atatürk çok iyi bir siyasetçi olduğundan her kesimi kendine ısıtacak konuşmaları vardır ama önemli olan icraatlarıdir.

suzi
21-07-2012, 17:24
Sayın Sayakon, Atatürk'ü gerçekten görmek istediğim gibi görmek gibi bir niyetim yok, sadece Kılıçdaroğlu öyle görüyorsa görsün demek istedim çağdaşlık olarak görüyorsa, çağa göre hareket edebilir belki, şu ırkçılıktan chp yi kurtarır. Evet Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu dönem milliyetçilik akımı olduğundan ondan da fazlasıyla etkilenmiştir.
Atatürk'ün dersim olaylarında yaptıkları, diyaneti kurması, Türkleştirme politikaları vs eleştirdiğim taraflarıdır ama bana göre o zamana göre iyi şeyler de yapmıştır, en azından kadın hakları ile ilgili.

Sayokan
21-07-2012, 17:31
Sayın Sayakon, Atatürk'ü gerçekten görmek istediğim gibi görmek gibi bir niyetim yok, sadece Kılıçdaroğlu öyle görüyorsa görsün demek istedim çağdaşlık olarak görüyorsa, çağa göre hareket edebilir belki, şu ırkçılıktan chp yi kurtarır. Evet Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu dönem milliyetçilik akımı olduğundan ondan da fazlasıyla etkilenmiştir.
Atatürk'ün dersim olaylarında yaptıkları, diyaneti kurması, Türkleştirme politikaları vs eleştirdiğim taraflarıdır ama bana göre o zamana göre iyi şeyler de yapmıştır, en azından kadın hakları ile ilgili.
Ben yaptıkları yanlıştır demedim,Türkiye'yi yükseltebilecek doktrinleri uygulamıştır o kadar bence.
Türk milliyetçiliğine daha geniş bir alan sağlamak için Sümer-Hitit uygarlıklarıyla ilgili araştırmalara girişmiş.Tahsin Mayatepek'e önemli araştırmalar yaptırmış.Türkler'in geçmişini çok çok eski bir zamana Mu kıtasına bağlamaya çalışmıştır.Türk Tarih Kurumunu kurdurmuştur.Malesef kendisi öldükten sonra 1000 senelik bir tarih içerisine hapsedilmiştir,Türklükle ilgili islamiyet gerisine gitmeye cesaret eden araştırmaları Türk kurumları ciddiye almamıştır (Bkz:Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan)
Hulki Cevizoğlu'nun Tarih Türkler'de Başlar kitabınıda okumanızı tavsiye ederim.
Atatürk bu fikirlerin temellerini atmıştır batılıların bizim hakkımızda yazdığı tarih değil bizim kendimizi tanımamız için uğraşmıştır fakat kendisi ölünce kurduğu parti dahi onun yolundan gitmedi.

Sizce Atatürk'ün izlediği yollardan daha mükemmel yollar var mıydı ? Ben sanmıyorum.Eğer Kürtler'e özerklik verseydi bugün Van,Hakkari sınırlarımız içerisinde olmazdı kanısındayım.

Atatürk gerçekten bu ülke için her zaman en iyisini yapmıştır eğer onun çizdiği yoldan devam edilseydi bu ülkede iki şey yok olurdu;
etnik milliyetçi unsurlar,din unsuru.Diyanet bana göre , devletin dini kontrol altına alması için kurulmuştur.

Firestorm
21-07-2012, 17:42
Chp'den bir şey olmaz. Ne dün böyle bir beklentim vardı. Ne bu gün var, nede yarına yönelik bir beklentim var. İşlerine geldikleri gibi hareket ediyorlar çok feci de kıvırtıyorlar...

Bence meslekleri yanlış siyaseti bırakıp farklı meslek kollarına yönelmeliler...

suzi
21-07-2012, 17:44
Sayın Sayokan, Atatürk'ün Özerklik vermesine gerek yoktu çift milliyetli bir ülke de kurabilirdi, iki resmi dil, isteyene kendi diliyle eğitim vs. Madem bu ülkeyi kurarken birlikte mücadele verdiler değil mi? O zaman bence batı ilerlerken doğu bu kadar geri de kalmazdı diye düşünüyorum.
Diyaneti dini kontrol etmek amacıyla kurdu fikrine katılamıyorum neden derseniz laiklik ilkesine ters bir durum, devlet din öğretmez, dinlerden bağımsız olmalıydı, hatta dinlerden halkı korumalıydı kendi eliyle dine teslim etmemeliydi halkını..

Sayokan
21-07-2012, 17:46
Sayın Sayokan, Atatürk'ün Özerklik vermesine gerek yoktu çift milliyetli bir ülke de kurabilirdi, iki resmi dil, isteyene kendi diliyle eğitim vs. Madem bu ülkeyi kurarken birlikte mücadele verdiler değil mi? O zaman bence batı ilerlerken doğu bu kadar geri de kalmazdı diye düşünüyorum.
Diyaneti dini kontrol etmek amacıyla kurdu fikrine katılamıyorum neden derseniz laiklik ilkesine ters bir durum, devlet din öğretmez, dinlerden bağımsız olmalıydı, hatta dinlerden halkı korumalıydı kendi eliyle dine teslim etmemeliydi halkını..
Bakın bu konuşunca basit geliyor ama o kadar değil.Bunu yapmanız Kürt kültür ve bilincinin insanlarda oluşmasına sebep olur bu durumda ortaya elbette Kürt milliyetçileri çıkacaktır.Bana kalırsa Atatürk'ün yaptığı yol doğrudur,asimile ve Türkeştirme yolu en güvenli yoldu devlet için.
Kürt nüfusu azımsanamayacak derecede olduğundan devletin sınır bütünlüğüne ilerde tehdit oluşturacağını düşünmüş olmalı.
O dönemde hacı derviş öyle çoktuki yani astı mahkemelerde yargıladı ama yinede bitmiyordu, o dönemin şartlarıyla düşün.Devletin laik yapısına(ne kadar laik olduğu tartışılır) zarar vermeyecek bir din öğretisinin devlet eliyle insanlara verilmesi daha uygundur.

Firestorm
21-07-2012, 17:47

Siz istediğiniz kadar yazın malesef ki bunu da bir şekilde kıvırıcaktırlar malesef ki...

Firestorm
21-07-2012, 17:51
Bakın bu konuşunca basit geliyor ama o kadar değil.Bunu yapmanız Kürt kültür ve bilincinin insanlarda oluşmasına sebep olur bu durumda ortaya elbette Kürt milliyetçileri çıkacaktır.Bana kalırsa Atatürk'ün yaptığı yol doğrudur,asimile ve Türkeştirme yolu en güvenli yoldu devlet için.
Kürt nüfusu azımsanamayacak derecede olduğundan devletin sınır bütünlüğüne ilerde tehdit oluşturacağını düşünmüş olmalı.
O dönemde hacı derviş öyle çoktuki yani astı mahkemelerde yargıladı ama yinede bitmiyordu, o dönemin şartlarıyla düşün.Devletin laik yapısına(ne kadar laik olduğu tartışılır) zarar vermeyecek bir din öğretisinin devlet eliyle insanlara verilmesi daha uygundur.

Siz istediğiniz kadar yazın malesef ki bunu da bir şekilde kıvırıcaktırlar malesef ki...

Bakın söylemiştim. Hatta benden önce yazmış bile :hippie:

Kıvır, kıvır aşşağıdan, yukarıdan...

Adam açık açık söylemiş en azından biz asimile etmeye çalıştık ne olur ne olmaz diye çoğunluk olan nufusu hemide...

Sayokan
21-07-2012, 17:54
Amacım kıvırtmak değil Sayın Firestorm,
İki dilli bir devlet kurulduğunda,Kürtler'de bir milli bilinç,kültür bilinci uyanmayacak mıydı ? Bunun bir Kürt ırkçılığını doğurmayacağını hanginiz garanti edebilir ? Bundan 20-30 sene sonra ayrı devlet kurmak isteyecek bir Kürt hareketinin çıkmayacağını kim garanti edebilirdi.
Devlet eşitlik ve empati gibi duygularla yönetilmez.Çıkarlar ve önlem alınması gereken tehditler gibi anlayışlarla yönetilir.Devlet yönetimine duygular karışamaz.

Kurtuluş Savaşı'nı sürdüren kadro genel olarak milliyetçiydi.Aralarında ümmetçilerde vardı, dindarlarda.
Fakat T.C milliyetçi-modern görüş üzerine kuruldu.Ve bu politika doğrultusunda ilerledi,Atatürk ölene kadar.

Çoğunluk mu ? Türk nüfusundan fazlalardı yani ?
Sizi ciddiyete davet ediyorum.

Ahlaksız
21-07-2012, 17:56
Kılıçdaroğlu ''geleneksel Atatürkçülüğü kabul etmiyorum''diyerek,kendisinden önce Atatürkçülüğü savunan herkese pislik atmıştır..Sadece kendisinin Atatürkçü olduğunu iddia etmiştir..Bu kabul edilemez bir pot'dur!
Kılıçdaroğlu Atatürk düşmanı birisidir..Eğer öyle olmasaydı özerklik veya ana dilde eğitim gibi bölücü söylemlerde bulunmazdı!Bu adamın kürt sorununa ilişkin çözüm önerileri Öcalan'ın yıllar önce söylediği şeyler..Bu adamı,tıpkı Erdoğan'ı Akp'nin başına getirdikleri gibi emperyalistler Chp'nin başına getirmişlerdir!
Atatürkçülük (http://tr.wikipedia.org/wiki/Atat%C3%BCrk%C3%A7%C3%BCl%C3%BCk)

Firestorm
21-07-2012, 17:58
Amacım kıvırtmak değil Sayın Firestorm,
İki dilli bir devlet kurulduğunda,Kürtler'de bir milli bilinç,kültür bilinci uyanmayacak mıydı ? Bunun bir Kürt ırkçılığını doğurmayacağını hanginiz garanti edebilir ? Bundan 20-30 sene sonra ayrı devlet kurmak isteyecek bir Kürt hareketinin çıkmayacağını kim garanti edebilirdi.
Devlet eşitlik ve empati gibi duygularla yönetilmez.Çıkarlar ve önlem alınması gereken tehditler gibi anlayışlarla yönetilir.Devlet yönetimine duygular karışamaz.

Kurtuluş Savaşı'nı sürdüren kadro genel olarak milliyetçiydi.Aralarında ümmetçilerde vardı, dindarlarda.
Fakat T.C milliyetçi-modern görüş üzerine kuruldu.Ve bu politika doğrultusunda ilerledi,Atatürk ölene kadar.

Çoğunluk mu ? Türk nüfusundan fazlalardı yani ?
Sizi ciddiyete davet ediyorum.

Bana hikaye anlatmayıın. Bir yığın ülke var pek çok anadile sahip ve barış içerisinde yaşıyan. Yok öyleymiş böyleymiş bunlar sadece kıvırma hareketleri ve bahanerlerden başka bir şey değildir. Eğer ki bir etnik kökeni dışlamaz iseniz ve onu hor görmez iseniz kimsenin yeni heycana ihtiyacı olmaz ki bunu yapmaya kalkanlar olsa bile halk bunu takip etmez(eğer ki ortada etnik bir sıkıntı yok ise).

Evet bu da benim iddam 1900'lerin başında Türk nufus diğer kökenlere oranlar daha fazla değildiler.

suzi
21-07-2012, 18:03
Sayın Sayokan, siz tek yönlü (Türklerin cephesinden) bakıyorsunuz olaya, Kürt nüfusunun azımsanamayacak kadar olduğunu kendiniz söylüyorsunuz yani azınlık değiller, bu toprakların yerli halkı ve Türk değil Kürtler. Bir ırkı başka bir ırka dönüştürmeye çalışmak ne derece doğru bir politikadır, zaten bu politikanın yanlışlığı ortadadır, o kadar can gitmiştir, bir hiç uğruna ve sonuç alınamamıştır. Milliyetçilik bir hastalıktır ve bulaşıcıdır, karşı tarafa çabuk bulaşır ve bulaşmıştır da..
Türk olmuşum, Kürt olmuşum ne farkeder ben ne kadar milliyetimi ön plana çıkarırsam karşı taraf da çıkaracaktır. Burada kanunlar Türk milletinden yana olduğundan efendi olan taraf Türk tarafı gibi görünüyor, buna hakkı yok kimsenin kimse kimsenin efendisi değildir.
Kürt kültür ve bilinci oluşsa Türklere ne gibi zararı olur, Türklük elden mi gider yoksa, efendilikleri mi tehlikeye girer.. Muhtemelen sizin aklınızda ikincisi var, ama unutmayalım hiç bir halk ya da millet herneyse bir başka halkın ya da milletin efendisi ya da kölesi olamaz.

Sayokan
21-07-2012, 18:13
Sayın Sayokan, siz tek yönlü (Türklerin cephesinden) bakıyorsunuz olaya, Kürt nüfusunun azımsanamayacak kadar olduğunu kendiniz söylüyorsunuz yani azınlık değiller, bu toprakların yerli halkı ve Türk değil Kürtler. Bir ırkı başka bir ırka dönüştürmeye çalışmak ne derece doğru bir politikadır, zaten bu politikanın yanlışlığı ortadadır, o kadar can gitmiştir, bir hiç uğruna ve sonuç alınamamıştır. Milliyetçilik bir hastalıktır ve bulaşıcıdır, karşı tarafa çabuk bulaşır ve bulaşmıştır da..
Türk olmuşum, Kürt olmuşum ne farkeder ben ne kadar milliyetimi ön plana çıkarırsam karşı taraf da çıkaracaktır. Burada kanunlar Türk milletinden yana olduğundan efendi olan taraf Türk tarafı gibi görünüyor, buna hakkı yok kimsenin kimse kimsenin efendisi değildir.
Kürt kültür ve bilinci oluşsa Türklere ne gibi zararı olur, Türklük elden mi gider yoksa, efendilikleri mi tehlikeye girer.. Muhtemelen sizin aklınızda ikincisi var, ama unutmayalım hiç bir halk ya da millet herneyse bir başka halkın ya da milletin efendisi ya da kölesi olamaz.
Söylediklerinize Kürt tarafından bakarsanız haklısınız.Fakat bu ülkenin temellerini kuranlar Türk milliyetçisi düşüncesinde insanlardı yani onlar belirledi politikaları ben değil,ben yanlış belirlemedikleri kanaatindeyim sadece.
Türkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak baktığımda izledikleri politikanın ülkeyi nasıl kısa sürede geliştirdiğini gösteriyor(Bkz:Atatürk dönemi).

Herhangi bir milletin milliyetçisi değilim sadece olaya duygularınızla değil,mantığınızla bakın diyorum.
Bana görede Türkler anadoluda belli bir dönem bulunmuştur fakat orayı sahiplenmemişlerdir.Sonuç olarak son gelişlerinde yani Malazgirt , Dandanakan vs. evet işgalci konumundadırlar.
Türkler olarak(bende bir türküm inkar edemem) bu toprakları işgal ettik.
Fakat şunu unutmayın güçlü kimse onun dediği olur bunu hatırlatıyorum.
Şunu hatırlatırım Kürt isyanları , İngilizlerin çıkarlarınada yarıyordu o dönemde bu yüzden İngilizler Kürt kökenli bu isyanları desteklemiştir, desteklememiştir diyen tarihi yeniden okusun.
Aynı zamanda Kürtlerin asimile edilmesi şu yöndende yararlı oldu kanısındayım,dincilik ve yobazlıkta bir miktarda baskı altına alındı.Çünkü Kürtler halende aynı şekilde çok aşırı muhafazakarlardır.
Yani Kürtlere tanınacak haklar 2 tehdit oluşturur, irtica ve etnik milliyetçilik.

suzi
21-07-2012, 18:19
Sayın Fthgzl79, Bu ülkede yıllardır etnik temizlik ve dinsel temizlik politikaları uygulandı ve hala demokrasi var diyebilir miyiz, bu demokrasiye ters bir durum değil mi?

suzi
21-07-2012, 18:25
Sayın sayokan, Bu ülkenin kaderini Türk milliyetçiler belirlemiş olabilir, ama bu, belirlenen kaderin doğru mu yanlış mı olduğunu tartışmayacağız anlamına gelmez, yıllardır atalarımız ne yaptıysa razıyız diyeceğimiz anlamına da gelmez.. Asimile politikalarının artık birleştirici değil bölücü, bölen politikalar olduğunu tüm dünya anladı biz neden hala anlayamıyoruz.

Sayokan
21-07-2012, 18:32
Sayın sayokan, Bu ülkenin kaderini Türk milliyetçiler belirlemiş olabilir, ama bu, belirlenen kaderin doğru mu yanlış mı olduğunu tartışmayacağız anlamına gelmez, yıllardır atalarımız ne yaptıysa razıyız diyeceğimiz anlamına da gelmez.. Asimile politikalarının artık birleştirici değil bölücü, bölen politikalar olduğunu tüm dünya anladı biz neden hala anlayamıyoruz.
Ben razıyım demedim sadece doğru bulduğumu söyledim.Eğer Atatürk'ün yani Türk milliyetçilerinin belirlediği kaderdan sapmasaydık bu halde olmazdık.
Çünkü eğer dediğinizi yaparsak Türkiye'nin Amerika gibi bir ülke olması gerek eğer ırksal anlamda Türkiye'yi incelersek o kadar çok ırk varki tahminim saf Türk olarak %10 bile değildir.
O zaman eyaletlere ayrılmamız gerekir fakat bunu kontrol edecek bir yapımız yok . Yani Türkiye'ye uygun bir sistem değildi,yani sizin mantığınızla şunu derseniz doğrudur,Wilson ilkeleri doğrultusunda Kürtler'de ayrı bir ülke kurmaya çalışmalıydı derseniz ben buna hak veririm.
Ama tarih boyunca güçlü bir devlet kuramamış bir millet olarak yeterli birikime sahip olmadıklarından,ve dini sebeplerden dolayı Türklerle birlikte savaşmışlar fakat onların anlamadığı şuydu milliyetçi komutanlardan oluşan bir Kurtuluş Savaşı kadrosu Atatürk gibi dincilikten nefret eden bir insanın onların taleplerini yerine getirmeyeceklerini önceden bilmelilerdi.
Bana göre bu tamamen o dönem Kürt halkını temsil eden aşiret reislerinin şeyhlerin hatasıdır.

Eğer Türk milliyetçisi bir kadronun onlara hak vereceğini düşündülerse çok büyük hata yapmışlar,kendileri o kadronun yöneticiliğini kabul etmiş,sonradan ağlamak kimseye yarar sağlamaz.
Hani bir laf vardır bilmem ne edilmiş şeyin davası yapılmaz(yazamıyorum hakarete gireceğinden) Kürtlerinkide o hesap.

Ya başta devlet kurmak için bir çabaya girişmelilerdi,Türk komutanların emirlerine girdikten sonrada bu şekilde bir mücadeleye girmeleri saçma .

suzi
21-07-2012, 18:43
Sayın Sayokan, ırklar neden bu kadar önemli olsun ki , anayasaya bir madde koyarsın bu ülke ağırlıklı olarak kürt ve Türk halklarından oluşmaktadır, Kürtçe ve Türkçe resmi dillerimizdir, isteyen istediği dilde eğitim görebilir, devletin dini yoktur( gerçi bu madde var) Bu maddeler birleştirici mi olur ayırıcı mı?

Sayokan
21-07-2012, 18:49
Sayın Sayokan, ırklar neden bu kadar önemli olsun ki , anayasaya bir madde koyarsın bu ülke ağırlıklı olarak kürt ve Türk halklarından oluşmaktadır, Kürtçe ve Türkçe resmi dillerimizdir, isteyen istediği dilde eğitim görebilir, devletin dini yoktur( gerçi bu madde var) Bu maddeler birleştirici mi olur ayırıcı mı?
Balkanlara bakmanız ırkların ne kadar önemli olduğunu görmenizi sağlayacaktır.Ufacık devletler dahi bölündü.
Sırbistan-Bosna savaşına bakmanız insanların ne kadar önemli hale getirebileceğini görmenize yardımcı olacaktır.Herkes sizin gibi iyi niyetli hümanist değilki,tüm insanlardan o şekilde olmasını bekleyemezsiniz.
Dediğim gibi Kürtler başta yapmış hatayı,Türk milliyetçisi komutan kadronun emri altına girmeleri zaten bu durumu başta kabullendiklerini gösteriyor.Birkaç Kürt topluluk bunu hazmedemediğinden isyanlar başlamıştır.
Yani ben diyorumki eğer anayasaya o ibare eklenseydi şu anda Kürdistan diye bir ülke olurdu diye düşünüyorum.Her şey ufak tavizlerle başlar sonra git gide büyür.

Firestorm
21-07-2012, 18:52
Balkanlara bakmanız ırkların ne kadar önemli olduğunu görmenizi sağlayacaktır.Ufacık devletler dahi bölündü.
Sırbistan-Bosna savaşına bakmanız insanların ne kadar önemli hale getirebileceğini görmenize yardımcı olacaktır.Herkes sizin gibi iyi niyetli hümanist değilki,tüm insanlardan o şekilde olmasını bekleyemezsiniz.
Dediğim gibi Kürtler başta yapmış hatayı,Türk milliyetçisi komutan kadronun emri altına girmeleri zaten bu durumu başta kabullendiklerini gösteriyor.Birkaç Kürt topluluk bunu hazmedemediğinden isyanlar başlamıştır.
Yani ben diyorumki eğer anayasaya o ibare eklenseydi şu anda Kürdistan diye bir ülke olurdu diye düşünüyorum.Her şey ufak tavizlerle başlar sonra git gide büyür.

Orda da türk'lerle sırp'lar arsında sıkıntı çıkmıştı nedense bi benzerlik gördüm sanki...

suzi
21-07-2012, 18:53
Yaşadığınız evi düşünün, örneğin arkadaşınızla yaşıyorsunuz evde kurallar koydunuz ve arkadaşınız kendisini evin lideri olarak belirledi ve onun kurallarına uymanız gerektiğini söyledi arkadaşınızla uyumunuz nasıl olur, ya da bu evde lider yoktur, hertürlü kararlar ortak alınır, evde yaşayan bireylerin birbirinden üstünlüğü yoktur vs vs vs gibi bir kural koysaydınız..İlk durumda en ufak bir anlaşmazlıkta evde söz sahibi olamadığınızdan ve gidecek bir yeriniz olmadığından ev sizin de eviniz olduğundan, evin bir kısmını kendinize ayırmak örneğin odanızı vs ayırmak ve onun kurallarından kurtulmak istemez miydiniz?

suzi
21-07-2012, 18:56
Balkanlarda devletler neden parçalanmış ırkçılıktan parçalanmışsa Türkiye parçalanırsa da ırkçılıktan parçalanacak. Bizler kültür dayatması yaparak, asimile politikalarıyla nereye varabildik, ırkçılığı önleyebildik mi? Bence derhal bu dayatmacı zihniyetten vazgeçmeliyiz yoksa gerçekten parça parça olacağız.

suzi
21-07-2012, 18:58
Sayın Sayokan, taviz diyorsunuz da taviz verdiğimiz kimler dışarıdan gelip bu ülkeye yerleşmemişler ki bu toprakların yerli halkı. Taviz kelimesi buraya oturmuyor.

Sayokan
21-07-2012, 19:03
Orda da türk'lerle sırp'lar arsında sıkıntı çıkmıştı nedense bi benzerlik gördüm sanki...
Ben her yerde Türkler haklıdır demedim zaten.Bugün Kürtlerin yaptığını başka bir ülkede Türkler yapıyorsa savunacak değilim.

Sayokan
21-07-2012, 19:06
Balkanlarda devletler neden parçalanmış ırkçılıktan parçalanmışsa Türkiye parçalanırsa da ırkçılıktan parçalanacak. Bizler kültür dayatması yaparak, asimile politikalarıyla nereye varabildik, ırkçılığı önleyebildik mi? Bence derhal bu dayatmacı zihniyetten vazgeçmeliyiz yoksa gerçekten parça parça olacağız.
Bence eğer tamamen asimile edilseydiler zaten bugün bu sorunlar olmazdı.Tamamiyle asimile olmadılarki için böyle,size örnek vereyim Macarlar mesela hristiyanlığın savunuculuğuna soyunmuştur tarihte,soyları Attila'ya dayanır hristiyan kelle alıcısıdır.Ama tamamen asimile olup katolik olduklarından sonradan kraldan fazla kralcı olmuşlardır.
Yani demeye çalıştığım ayni taktik bizde de uygulandı fakat tamamlanmadığı için bugün oluşan sonuç aşırı ırkçı bir Kürt etnik milliyetçiliğidir.Yani bu tehlikeli bir kumardır ya tamamen asimile edersiniz ya da karşınızda aşırı kızgın bir topluluk olur.

Firestorm
21-07-2012, 19:07
Ben her yerde Türkler haklıdır demedim zaten.Bugün Kürtlerin yaptığını başka bir ülkede Türkler yapıyorsa savunacak değilim.

Komiksin. Orada da burada da yapılmaya çalışılan aynı sadece orada sert bir taşa çarpıldığı için malup olunmuş o kadar he tabi orada olan ölümleri haklı görmüyorum ama orada yapılan ile burada anadoluda yapılan aynı...

Dediğim gibi sadece birinde başarılmış diğerinde kaybedilmiş.

Sayokan
21-07-2012, 19:07
Sayın Sayokan, taviz diyorsunuz da taviz verdiğimiz kimler dışarıdan gelip bu ülkeye yerleşmemişler ki bu toprakların yerli halkı. Taviz kelimesi buraya oturmuyor.
İşte o zamanki Türk devletinin politikasına göre yabancı konumuna,politikaya aykırı hareket eden gruba giriyorlardı.

Komiksin. Orada da burada da yapılmaya çalışılan aynı sadece orada sert bir taşa çarpıldığı için malup olunmuş o kadar he tabi orada olan ölümleri haklı görmüyorum ama orada yapılan ile burada anadoluda yapılan aynı...

Dediğim gibi sadece birinde başarılmış diğerinde kaybedilmiş.
Sadece Bosna için demedim yarın öbürgün Almanya'da Türk nüfusu artsa Alman devletide asimile politikası izlese yanlıştır demem.

Ahlaksız
21-07-2012, 19:44
Sayın Fthgzl79, Bu ülkede yıllardır etnik temizlik ve dinsel temizlik politikaları uygulandı ve hala demokrasi var diyebilir miyiz, bu demokrasiye ters bir durum değil mi?
Konu farklı bir mecraya gidiyor sayın suzi..Konumuz Chp ve Kılıçdaroğlu..Türkiye'deki tüm sorunları bu konu başlığı altında konuşmamıza gerek yok..
Tabi ki ülkede demokrasi yok,özgürlük yok..Kürtler-aleviler-farklı inanca mensup insanlar hep hor görüldü..Bunu belirtmemize bile gerek yok..Zaten bilinen şeyler bunlar!

suzi
21-07-2012, 19:48
Sadece Bosna için demedim yarın öbürgün Almanya'da Türk nüfusu artsa Alman devletide asimile politikası izlese yanlıştır demem.

Şimdi Almanyada ki Türklerle, Türkiyede ki Kürtler aynı konumda değil önce bunu anlamak lazım. Almanya'da ki Türkler oraya çalışmaya gidenler ve geri dönecek olanlar ya da oraya yerleşen göçmen Türklerdir. Kürtler Türkiye'nin asli unsurları, yerli halkı.. Göçmenler gittikleri yere asimile olabilirler, olmak da isterler zaten.. Ama bir yerde yerli olan halka asimile politikası uygulamak siz ırkınızı unutun, artık bizim ırkımızdan oldunuz demek yanlış bir politikadır.

Konu farklı bir mecraya gidiyor sayın suzi..Konumuz Chp ve Kılıçdaroğlu..Türkiye'deki tüm sorunları bu konu başlığı altında konuşmamıza gerek yok..
Tabi ki ülkede demokrasi yok,özgürlük yok..Kürtler-aleviler-farklı inanca mensup insanlar hep hor görüldü..Bunu belirtmemize bile gerek yok..Zaten bilinen şeyler bunlar!

Evet haklısınız da chp nin Kürt politikaları konusuna değinmişsiniz konu oradan açıldı. Chp yi eleştirecek olursam sola yanaşacağını söyledi ama yanaşamayacağı belli. Bu yeni seçilen PM üyelerinden de anlaşılıyor.

Ahlaksız
21-07-2012, 20:04
Evet haklısınız da chp nin Kürt politikaları konusuna değinmişsiniz konu oradan açıldı. Chp yi eleştirecek olursam sola yanaşacağını söyledi ama yanaşamayacağı belli. Bu yeni seçilen PM üyelerinden de anlaşılıyor.
Sayın suzi;Chp'nin politikası yok ki kürt politikası olsun.!
Chp ülkeyi karanlığa sürüklemekten başka birşey yapmıyor ki!
Daha oy vermeyi bile beceremeyen birisi bu ülkenin ana muhalefet partisi başkanı!
Bu adam oy vermeyi beceremezken,kürt politikası mı yapacak?!
Yemin etmeyeceğiz ulen dediler,başbakan tıpış tıpış gelecekler ve yemin edecekler dedi ve aynen de öyle oldu..Tükürdüğünü yalattı başbakan Chp'ye!
Böyle bir parti bu ülkenin ana muhalefet partisi olabilir mi?!
Ama oluyor işte!
Veya hapiste olan Chp'li vekilleri bile çıkaramayan bir parti bu ülkeye ne gibi bir katkı sağlıyabilir?!
Chp partisi tamamen Fethullah'ın/Cıa'nin kontrolü altında bir partidir.Buna en ufak bir kuşkum yok benim!
Aksini düşünen varsa buyursun anlatsın bize..

suzi
21-07-2012, 20:31
Sayın suzi;Chp'nin politikası yok ki kürt politikası olsun.!
Chp ülkeyi karanlığa sürüklemekten başka birşey yapmıyor ki!
Daha oy vermeyi bile beceremeyen birisi bu ülkenin ana muhalefet partisi başkanı!
Bu adam oy vermeyi beceremezken,kürt politikası mı yapacak?!
Yemin etmeyeceğiz ulen dediler,başbakan tıpış tıpış gelecekler ve yemin edecekler dedi ve aynen de öyle oldu..Tükürdüğünü yalattı başbakan Chp'ye!
Böyle bir parti bu ülkenin ana muhalefet partisi olabilir mi?!
Ama oluyor işte!
Veya hapiste olan Chp'li vekilleri bile çıkaramayan bir parti bu ülkeye ne gibi bir katkı sağlıyabilir?!
Chp partisi tamamen Fethullah'ın/Cıa'nin kontrolü altında bir partidir.Buna en ufak bir kuşkum yok benim!
Aksini düşünen varsa buyursun anlatsın bize..

Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması Kılıçdaroğlu'nun karekterini belirlemez bir aksilik olmuş, yemin etmeyeceğiz demesi acemiliğindendi bence, hapisteki vekilleri çıkarabilmesi için neyapabilir ki bilmiyorum ama Erdoğan'ın dediği gibi başka adam mı kalmamıştı milletvekili yapacak yahu..Chp nin kimin kontrolünde olduğuna dair bir bilgim yok sadece dediğim gibi sol parti olmaması beni ilgilendiriyor, düzenin partisi o kadar.

Sayokan
22-07-2012, 01:58
Bakın ben diyorumki Sayın Suzi,
Yerli halkta olsa ne farkeder,göçmen olsa ne farkeder önemli olan ordaki nüfustur.Oraya çalışmak için göçüp giden belli bir nüfus vardır.Bildiğiniz üzere AB ülkelerinde nüfus artış hızı bir hayli düşük.Bizim Türkler'i biliyorsunuz zaten en az 3.Şimdi Almanya ya katliam yapacak ya asimile.Yoksa 250 sene sonra Almanya diye bir yer kalmaz orası Türkiye olur.
Öte yandan Kürtler üzerine yapılacak politika çok dikkatli yapılmalı çünkü
Kürt halkı iki yönden tehdit oluşturuyor;
etnik milliyetçilik,aşırı dincilik
Bu ülkede kürtler bir etnik milliyetçilik birde şeriat için isyan çıkarmışlardır.
Geneli için demiyorum ama azımsanmayacak çoğunluğu budur.Şeyh Said isyanına binlerce insan katılmıştır.O isyan yüzünden Musul ve Kerkük kaybedilmiştir.
Musul - Kerkük petrolleri %100 bizim olsaydı bugün her şey çok farklı olurdu.

suzi
22-07-2012, 17:58
Sayın Sayokan, Sadece Kürtler mi ırkçı ve şeriatçı anlamıyorum. Türkiye'de camilerden çıkıp tekbir getirip şeriat isteriz diyenlerin hepsi Kürt mü, Mhp liler Kürt mü?

Sayokan
22-07-2012, 18:24
Sayın Sayokan, Sadece Kürtler mi ırkçı ve şeriatçı anlamıyorum. Türkiye'de camilerden çıkıp tekbir getirip şeriat isteriz diyenlerin hepsi Kürt mü, Mhp liler Kürt mü?
Elbette değil fakat Kürt nüfusunun % kaçı şeriatçıdır bana bunun cevabını verirseniz sevinirim?Kendi kuzenimden(Kendisi Urfa'da sınıf öğretmenidir) ve forumda ismi deistim diye geçen doğuda öğretmenlik yapan bir arkadaşımızdan biliyorum o yöredeki insanların nasıl zihniyette olduğunu.Şimdi size sorarım irtica tehdidi bakımından en büyük tehlikeyi etnik kökenlerden seçsek ; hangisi olur Kürt mü Türk mü?

Said-i Kürdi
Şeyh Said
ve daha nicelerinin Kürt olması sadece bir tesadüf müdür ?

AlbatrosS
22-07-2012, 22:19
Elbette değil fakat Kürt nüfusunun % kaçı şeriatçıdır bana bunun cevabını verirseniz sevinirim?Kendi kuzenimden(Kendisi Urfa'da sınıf öğretmenidir) ve forumda ismi deistim diye geçen doğuda öğretmenlik yapan bir arkadaşımızdan biliyorum o yöredeki insanların nasıl zihniyette olduğunu.Şimdi size sorarım irtica tehdidi bakımından en büyük tehlikeyi etnik kökenlerden seçsek ; hangisi olur Kürt mü Türk mü?

Said-i Kürdi
Şeyh Said
ve daha nicelerinin Kürt olması sadece bir tesadüf müdür ?

Siz, Türkeş, Çatlı, 12 Eylül faşistleri ve daha nicelerinin hepsinin Türk olması tesadüf müdür?

Bu ülkeyi 80 küsur senedir Türklerin yönetmesi ve burnumuzun dertten kurtulmaması tesadüf müdür?

Oluyor mu?

Olmuyor değil mi?

Bakın, bu kadar içi boş bir mantığınız var.

Hele hele bu fikirleri ''sol, sosyal demokrasi'' gibi kavramlar adına savunmanızın mümkünü yok. Tabi eğer içerikli bir ''sol ve sosyal demokrasi'' kavramlarından bahsediyorsak. Bu bağlamda CHP'nin değişmi(?) sosyal demokrasiye ''benzeyen''(gerçek anlamıyla) ama şu haliyle bile onunla pek alakası olmayan RETORİK bir söylemden ibarettir. 70'lerin Ecevit'li CHP'siyle benzer bir söylemi kullanıyorlar sadece, aslında değişen bir şey de yok.

CHP içindeki bazı klikler tasfiye oldu, oluyor illaki ama bunlar da esasa ilişkin derin ve kapsamlı bir paradigma değişimine işaret edecek veriden yoksunlar henüz. CHP hala aynı CHP.

Fark sizin kafanızda. Siz Baykal vb MHP milliyetçiliği tonunda sert ve polemikçi bir populist söylemi arıyorsunuz yalnızca. Onu da yapacak birileri olacaktır, dert etmeyin.

Sayokan
22-07-2012, 22:35
Siz, Türkeş, Çatlı, 12 Eylül faşistleri ve daha nicelerinin hepsinin Türk olması tesadüf müdür?

Bu ülkeyi 80 küsur senedir Türklerin yönetmesi ve burnumuzun dertten kurtulmaması tesadüf müdür?

Oluyor mu?

Olmuyor değil mi?

Bakın, bu kadar içi boş bir mantığınız var.

Hele hele bu fikirleri ''sol, sosyal demokrasi'' gibi kavramlar adına savunmanızın mümkünü yok. Tabi eğer içerikli bir ''sol ve sosyal demokrasi'' kavramlarından bahsediyorsak. Bu bağlamda CHP'nin değişmi(?) sosyal demokrasiye ''benzeyen''(gerçek anlamıyla) ama şu haliyle bile onunla pek alakası olmayan RETORİK bir söylemden ibarettir. 70'lerin Ecevit'li CHP'siyle benzer bir söylemi kullanıyorlar sadece, aslında değişen bir şey de yok.

CHP içindeki bazı klikler tasfiye oldu, oluyor illaki ama bunlar da esasa ilişkin derin ve kapsamlı bir paradigma değişimine işaret edecek veriden yoksunlar henüz. CHP hala aynı CHP.

Fark sizin kafanızda. Siz Baykal vb MHP milliyetçiliği tonunda sert ve polemikçi bir populist söylemi arıyorsunuz yalnızca. Onu da yapacak birileri olacaktır, dert etmeyin.
Türkeş , Çatlı CIA tarafından yetiştirilmiş ajanlardır.Ülkeyi Nato'ya sokan ben değilim,sabetaycıların damadı Menderes sokmuştur.
Abdullah Çatlı 80 darbesinden önce yurt dışına İsviçre'ye kaçtıktan sonra Güney Amerika'da CIA tarafından eğitim almıştır,Türkeş zaten askeri kariyerini incelemeniz yeterlidir.Bu kişiler her NATO üyesi ülkede olduğu gibi anti-komünist hareketlerin sivil ayağını yürütmüş kanunsuz insanlardır.Türkeş öldükten sonra ortaya çıkan banka hesaplarını biliyoruz.Çatlı zaten mafya bozuntusu.

Bu insanları Türk milliyetçiliğiyle özdeşleştirenleri kınıyorum.
Ben solcuyumda demedim Türk milliyetçisiyim diyede bir ifade kullanmadım.Sadece bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Atatürk döneminde izlenen politikaların ülke refahı ve geleceği için önem arz ettiğini vurguladım ve olaya duygusal yaklaşılmaması gerektiğini vurguladım.

Bu ülkede hedef almak istediğiniz ırkçılıkla faşistlikle suçlamak istediğiniz insanlar varsa İsmet Paşa'nın 1944 yılında içeri tıkdırdığı insanlara bakın.
Türkeş(Hüseyin Feyzullah) rum asıllı bir ajandır.

Eğer Kürtlerin bu ülkede şeriat tehlikesini oluşturan 1.derecede tehdit olduğunu göremeyecek kadar körsen sana diyecek sözüm yok.
AKP kadrolarına bakman dahi yeterlidir,bugün devletimiz Said-i Kürdi'nin istediği şekilde şekilleniyor.

Doğudaki insanların arasında git yaşa bakalım,Kürtlerin %90 şeriatçıdır.Bunun için onları suçlamıyorum aydınlanma ve laikleşme sürecinden faydalanamadılar veya faydalattırılmadı şeyhler tarafından.

Ama bu ülkede dediğimi göremeyecek kadar körsen diyecek bir şey yok.

Bu ülke Kürt-islam sentezi denilen bir tehdit vardır.Bugün hükümeti oluşturan insanların arasında Şeyh Said'in akrabalarından biri varsa tehdittir.CHP ' nin başına geçen adamda bunların ekmeğine yağ sürüyor.

Demokrasi demokrasi diyorsunuz,şunu unutmayın Hitler'de seçimle başa geldi ama şu lafları dedi sonrada
"Demokrasiyi kendi silahıyla vurdum"

suzi
22-07-2012, 23:44
Sayın Sayokan, şeriatçılığın kriteri Kürt olmak falan değildir. Daha düne kadar Kürtlerin dinsiz olduğu söylemleri ile propaganda yapılıyordu, hatta onlara karşı hizbullah yaratıldı ve kullanıldı. Akp yıllardır doğu ve güneydoğu illerine yüzlerce hoca, şeyh vs göndererek sözde din eğitimi vermekteler.

http://www.haberform.com/haber/diyarbakir-mele-atamasi-diyanet-mele-atamalari-guneydogu-mele-atamasi-102365.htm

Sayokan
22-07-2012, 23:54
Sayın Sayokan, şeriatçılığın kriteri Kürt olmak falan değildir. Daha düne kadar Kürtlerin dinsiz olduğu söylemleri ile propaganda yapılıyordu, hatta onlara karşı hizbullah yaratıldı ve kullanıldı. Akp yıllardır doğu ve güneydoğu illerine yüzlerce hoca, şeyh vs göndererek sözde din eğitimi vermekteler.
PKK temelinde marksist diye bilinen bir örgüt olduğu için , Kürt halkını kendi tarafına çekmek isteyen Jandarma İstihbarat birimleri kurdurmuştur hizbullahı.

Jitemi kuran adam arif doğandan dinleyin bilgi kirliliği yapmayın;
http://www.youtube.com/watch?v=w-1VmRo1-ek

Kürtler'in dini eğitime ihtiyacı yok cumhuriyet kurulduğunda şeriatçı isyanları çıkaran kürtlerdi.
AKP ' nin kadrosu onların soylarından gelen insanlarla dolu.

zozyaliz
23-07-2012, 04:23
Tesevci/Soroscu Kılıçdaroğlu'nu Chp'nin başına dış mihraklar getirmiştir..Kılıçdaroğlu'nun misyonu Chp'yi bölmek ve Akp'ye her türlü konuda yardımcı olmaktır..
Bakınız bu adam ne diyor;

Bu adamın ne Chp ile,ne Atatürk ile,ne liderlik ile,ne de insanlık ile bir alakası yoktur..Kılıçdaroğlu ve şakirtleri Atatürk düşmanı Fethullahçılardır!
Türkiye her yönüyle karanlığın içine hapsolurken Chp tüm bu gelişmelere seyirci kalmaktadır..Daha oy vermeyi bile beceremeyen bir adama milyonlar hâlâ umut bağlamaktadır!

Ya siz de gidin kendinize atatürkçü parti kurun kardeşim. Bu ülkenin sosyaldemokrat partiye ihtiyacı var. Yeter artık bu memleketin sizden çektiği be.

zozyaliz
23-07-2012, 04:28
Eğer Kürtlerin bu ülkede şeriat tehlikesini oluşturan 1.derecede tehdit olduğunu göremeyecek kadar körsen sana diyecek sözüm yok.
AKP kadrolarına bakman dahi yeterlidir,bugün devletimiz Said-i Kürdi'nin istediği şekilde şekilleniyor.

Asıl tehdit sensin. Kalkıp ülkenin ikinci en kalabalık etnik grubu için "tehdit" diye konuşan bir adam bölücünün en önde gidenidir. Sen nasıl böyle bir laf edebiliyorsun? Hiç mi aklın yok?

Sayokan
23-07-2012, 04:30
Asıl tehdit sensin. Kalkıp ülkenin ikinci en kalabalık etnik grubu için "tehdit" diye konuşan bir adam bölücünün en önde gidenidir. Sen nasıl böyle bir laf edebiliyorsun? Hiç mi aklın yok?
Doğruları söylemek suç oluyor işte.
Yahu sosyalist arkadaşlar Kürt halkından bu kadar destek görüyor mu bu kadar savunuyorlar ? Dinsiz imansız olduğunu söyleseniz sağ çıkamazsınız Van,Muş,Diyarbakır gibi kentlerden.

EVET TEHDİTTİR.Kültür gelen inanç yetişim bakımından 2 tehdit arz eder.

İRTİCA VE ETNİK MİLLİYETÇİLİK

Türkiye'de pek çok etnik azınlık var onlara dikkat çekmeyip özellikle bastıra bastıra Kürtleri işaret etmem kürtlere olan garezimden değil olaya duygularımla değil mantığımla ve gördüklerimle yaklaşmamdır.

zozyaliz
23-07-2012, 04:32
Doğruları söylemek suç oluyor işte.
Yahu sosyalist arkadaşlar Kürt halkından bu kadar destek görüyor mu bu kadar savunuyorlar ? Dinsiz imansız olduğunu söyleseniz sağ çıkamazsınız Van,Muş,Diyarbakır gibi kentlerden.

EVET TEHDİTTİR.Kültür gelen inanç yetişim bakımından 2 tehdit arz eder.

İRTİCA VE ETNİK MİLLİYETÇİLİK

Türkiye'de pek çok etnik azınlık var onlara dikkat çekmeyip özellikle bastıra bastıra Kürtleri işaret etmem kürtlere olan garezimden değil olaya duygularımla değil mantığımla ve gördüklerimle yaklaşmamdır.

Tamam peki diyelim Kürtler "tehdittir". Sonra?

Sayokan
23-07-2012, 04:36
Tamam peki diyelim Kürtler "tehdittir". Sonra?
Her şeyden önce ordaki insanlar bilinçlendirilmeli,devlete karşı sevgi kazanmaları için hizmet yol ulaşım vs. sağlanmalı.
İnsanlardaki yobaz düşünce ortadan ne pahasına olursa olsun kaldırılmalı,sonra ise diğer etnik azınlıklar gibi laz,çerkez,abazan vs.
onlar gibi zararsız hale.Türklük kavramını ırk olarak değilde o sınırlar içerisinde yaşayan halka verilen ad olarak algılatılmalı,Türk milliyetinden olma hissiyatı aşılanmalı.
İsyanların olduğu dönemde haklı olarak devlette kaba güç kullandı.İsyan olmadığı takdirde yukarda dediklerimle belli bir sürede kürtler kemalist devlet politikalarına tehdit olmaktan çıkar.

O bölgedeki kuran kursları , camilerde azaltmaya gidilebilir.O bölgede faaliyette olan şeyh , tarikat, cemaatlere karşı Mit, ve savcılık ortak bir operasyon yapabilir.
Tabi bunlar başımızda AKP gibi bir hükümet olmazsa yapılır.

zozyaliz
23-07-2012, 04:40
Her şeyden önce ordaki insanlar bilinçlendirilmeli,devlete karşı sevgi kazanmaları için hizmet yol ulaşım vs. sağlanmalı.
İnsanlardaki yobaz düşünce ortadan ne pahasına olursa olsun kaldırılmalı,sonra ise diğer etnik azınlıklar gibi laz,çerkez,abazan vs.
onlar gibi zararsız hale.Türklük kavramını ırk olarak değilde o sınırlar içerisinde yaşayan halka verilen ad olarak algılatılmalı,Türk milliyetinden olma hissiyatı aşılanmalı.
İsyanların olduğu dönemde haklı olarak devlette kaba güç kullandı.İsyan olmadığı takdirde yukarda dediklerimle belli bir sürede kürtler kemalist devlet politikalarına tehdit olmaktan çıkar.

O bölgedeki kuran kursları , camilerde azaltmaya gidilebilir.O bölgede faaliyette olan şeyh , tarikat, cemaatlere karşı Mit, ve savcılık ortak bir operasyon yapabilir.
Tabi bunlar başımızda AKP gibi bir hükümet olmazsa yapılır.

Senle konuşmaya değmez. Sen sadece tekerleme okuyorsun. Beynin daha sıfır kilometrede.

Sayokan
23-07-2012, 04:41
Senle konuşmaya değmez. Sen sadece tekerleme okuyorsun. Beynin daha sıfır kilometrede.
Sen çözümünü söyle seni dinleyelim milyon kilometrelik beyin.

zozyaliz
23-07-2012, 05:06
Sen çözümünü söyle seni dinleyelim milyon kilometrelik beyin.

Çözüm şu: Sen gibi betonkafa Atatürkçüleri CHP'den atıp CHP'yi sosyaldemokratlar-liberaller olarak ele geçirecez.

Sonra da tam da o birinci sayfada "CHP de Apo'nun paketi" diye kınadığın şeyler uygulamaya konacak. Yani Kürtler Kürt kimlikleriyle eşit vatandaş olacak ve kamusal alana kabul edilecek, Kürt dilinin yaşaması ve geliştirilmesi devletin görevlerine dahil edilecek vs.

Bu kadar basit.

Sorun Kürtlerde değil. Sorun senin Atatürkçü zihniyetinde. Nasıl bir betonkafalılıktır ki 30 senelik PKK deneyiminden sonra kalkıp şu yukardaki eski teraneyi yazabildin? Bu nasıl bir kafa?

Bak sana tavsiyem şu. İlk önce Kürtleri Türkleştirme fantezilerini bir kenara bırak, çünkü bu olmayacak birşey; artık bu mesajı almayan bir tek sen kalmışsın. Sonra belki gönlünde asıl yatan fikir olan Kürtler'i tehcir ve soykırım etmek işini de unut, çünkü Kürtler Ermeniler gibi koyun koyun kendi ayaklarıyla soykırıma gitmez, aksine ülkeyi ateşe verir. Demek ki sana tek seçenek kalıyor: Kürt gerçeği ile yüzleşeceksin. Atatürkçü "tek etniklik" ütopyası mümkün değil bunu artık görüver bir zahmet. O ütopyayı zorlayacaz diye artık ülkeyi parçalanma ve iç savaş noktasına getirdiniz. Hiç mi akıl yok sizde?

Sayokan
23-07-2012, 05:14
Çözüm şu: Sen gibi betonkafa Atatürkçüleri CHP'den atıp CHP'yi sosyaldemokratlar-liberaller olarak ele geçirecez.

Sonra da tam da o birinci sayfada "CHP de Apo'nun paketi" diye kınadığın şeyler uygulamaya konacak. Yani Kürtler Kürt kimlikleriyle eşit vatandaş olacak ve kamusal alana kabul edilecek, Kürtçe dilinin varolması ve geliştirilmesi devletin görevlerine dahil edilecek vs.

Bu kadar basit.

Sorun Kürtlerde değil. Sorun senin Atatürkçü zihniyetinde. Nasıl bir betonkafalılıktır ki 30 senelik PKK deneyiminden sonra kalkıp şu yukardaki eski teraneyi yazabildin? Bu nasıl bir kafa?

Bak sana tavsiyem şu. İlk önce Kürtleri Türkleştirme fantezilerini bir kenara bırak, çünkü bu olmayacak birşey; artık bu mesajı almayan bir tek sen kalmışsın. Sonra belki gönlünde asıl yatan fikir olan Kürtler'i tehcir ve soykırım etmek işini de unut, çünkü Kürtler Ermeniler gibi koyun koyun kendi ayaklarıyla soykırıma gitmez, aksine ülkeyi ateşe verir. Demek ki sana tek seçenek kalıyor: Kürt gerçeği ile yüzleşeceksin. Atatürkçü "tek etniklik" ütopyası mümkün değil bunu artık görüver bir zahmet. O ütopyayı zorlayacaz diye artık ülkeyi parçalanma ve iç savaş noktasına getirdiniz. Hiç mi akıl yok sizde?
Senden sosyalist değil olsa olsa sosyal faşist olur.Daha karşıdakinin görüşlerine tahammül edemiyorsun.
"Sonra belki gönlünde asıl yatan fikir olan Kürtler'i tehcir ve soykırım etmek işini de unut, çünkü Kürtler Ermeniler gibi koyun koyun kendi ayaklarıyla soykırıma gitmez, aksine ülkeyi ateşe verir."
İçimden geçeni benden iyi biliyorsun peygamber misin sen ?

Kardeşim 30 yıldır PKK'nın bitmemesinin tek sebebi ABD ve kararlı bir hükümet olmaması.
Osman Pamukoğlu gibi insanların döneminde PKK terörü yok denecek kadar azaltıldı.AKP'den sonra terör olayları arttı,bu konuda istatistik sunan bir yazı incele görürsün.
Bu ülkenin uçakları kayalara eşeklerin üstüne bomba atarsa tabi bitmez,dış politikada ağırlığını ortaya koymazsa tabi bitmez.
Bu ülkede dış mihrakların getirmediği bir hükümet olduğu zaman PKK bir senede biter hepsinin leşleri dağlarda bırakılır.
Bu ülkenin özel kuvvetleri asalayı nasıl bitirdiyse fransa desteğine rağmen kökünü kazıdılar.Devlet isterse bitirir.(Abdullah Çatlı kim oluyorki asalayı bitiriyor fransada ayakkabısını bağlarken resim çektirmekle asala bitmiyor)

Bu ülkede ne zaman terörden kendine pay çıkartan bürokrat kalmaz kan emiciler kalmazsa,terörün siyasi uzantısı BDP meclise sokulmazsa o zaman biter.
Türkiyenin terörle ilgili politikası yok kararlı bir duruş yok.Biri diyor açılım yapacağım, biri diyor sınır ötesi operasyon.Şu ülkede masaya yumruğunu vuran adamlar olmadığı için bitmedi.PKK terörü bugün pek çok bürokratın işine geliyor bitmesini istermi?

Tarihte ne milletler ne topluluklar asimile edildi,sadece zaman meselesi olmaz diye bir şey yok...

Sayokan
23-07-2012, 05:28
+Şunuda ekleyeyi PKK'nın bulunduğu coğrafi konum ve örgüt yapısına karşı nizami değil gayri nizami harp yapılmalı en başta yapılan hatada budur.

Nevandaar
23-07-2012, 06:46
Kemal kılıçdaroğlu rüzgarı ile chp'nin içinde bdplilerin doluşması çok normal. Daha kaset operasyonu olmadan önce ortalıkta birkaç üst düzey siyasiye operasyon yapılacağı söyleniyordu. İlk önce Kemal Kılıçdaroğlu geldi, sonra mhpye yapıldı ancak istenen tutamadı tam olarak ama bunları yapanların elbet b, c, d, ... planları vardır. İstenen neyse teker teker oluyor.
Türk halkı tam manasıyla mankurtlaştırılmış durumda. Gözü var, bakıyor ama görmüyor; kulağı var, duyuyor ama anlamıyor; beyni var, düşünüyor ama mavi ekran veriyor...

Medya bizi kah arap masallarıyla kah kardeşlik palavralarıyla uyutuyor da uyutuyor. Uykuya doyamadık bir türlü...

Sayokan
23-07-2012, 17:39
Kemal kılıçdaroğlu rüzgarı ile chp'nin içinde bdplilerin doluşması çok normal. Daha kaset operasyonu olmadan önce ortalıkta birkaç üst düzey siyasiye operasyon yapılacağı söyleniyordu. İlk önce Kemal Kılıçdaroğlu geldi, sonra mhpye yapıldı ancak istenen tutamadı tam olarak ama bunları yapanların elbet b, c, d, ... planları vardır. İstenen neyse teker teker oluyor.
Türk halkı tam manasıyla mankurtlaştırılmış durumda. Gözü var, bakıyor ama görmüyor; kulağı var, duyuyor ama anlamıyor; beyni var, düşünüyor ama mavi ekran veriyor...

Medya bizi kah arap masallarıyla kah kardeşlik palavralarıyla uyutuyor da uyutuyor. Uykuya doyamadık bir türlü...
İnsanlar Kürt açılım projesinin,bugün Amerika'nın kürdistanı kurma projesini gerçekleştirmesinin ilk ayağı olduğunun farkında değil.Amerika'mnın orta doğuda sınırları değiştirmek istediğini herkes biliyor,onların sözüyle hareket eden hükümet ise Kürt açılımı yapıyor.Bu ülkenin temeli olan CHP ise destek veriyor.

zozyaliz
23-07-2012, 19:41
Nato kafa, nato mermer.

Olimpiyat
23-07-2012, 20:18
Arkadaşlar sizi çok fena uyutmuşlar

Asalayı özel kuvvetler bitirmedi, bitiremezde zaten..

Asala, ermenileride karşına alan yanlış eylemler yaptı ve adeta kendi kafasına kurşun sıktı..

PKK ile ASALA ise çok farklı yapılanmalar.PKK yı değil Türkiye nin, ABD nin bile bitirebileceğini sanmıyorum.

zozyaliz
23-07-2012, 20:23

Asala, ermenileride karşına alan yanlış eylemler yaptı ve adeta kendi kafasına kurşun sıktı..

PKK ile ASALA ise çok farklı yapılanmalar.PKK yı değil Türkiye nin, ABD nin bile bitirebileceğini sanmıyorum.

Bu (...) BDP'ye 2 buçuk milyon insanın oy verdiğini henüz idrak edememiş.

Olimpiyat
23-07-2012, 20:28
Bu safoğlan BDP'ye 2 buçuk milyon insanın oy verdiğini henüz idrak edememiş.
BDP y oy veren herkes PKK lı demek doğru olmaz tabi.(En azından BDP ye oy vermiş birisi olarak söylüyorum)

Ama PKK dan önce PKK yı doğuran ve yaratan sebepler kınanmalı ve eleştirilmeli iken, sadece ve sadece PKK ya odaklanılması sorunların çözümünü güçleştiriyor.
PKK bir sebep değil, bir sonuç.
Ama PKK ya sebep gibi bakılırsa (ki öyle bakılıyor) Kürt sorunu çözülmez.

Sayokan
23-07-2012, 20:31

Arkadaşım PKK'yı besleyip büyüten Amerika'dır.İncirlikten kalkan uçaklar PKK ' ya yardım götürüyor diyen komutanların sonunu biliyor bu ülke.

PKK'yı gözünüzde büyütmeyiniz AKP den önceki terör istatistiklerine bakınız,görürsünüz yok denecek kadar azaltıldığını.Bu ülkede terör sorunu AKP ile hortlamıştır.
PKK'ya karşı izlenilen yolun , o dönemin en başarılı komutanı Osman Pamukoğlu dahi dile getirmiştir,kendiside belirtmiştir gerilla olarak savaşan birliklere nizami harp uygulayamazsınız diye.Gayri nizami harp şarttır.Ülkemize prof. ordu şarttır,siz gidip dağa sürmemelisiniz eli silah tutmayı bilmeyen insanları.
"Bu safoğlan BDP'ye 2 buçuk milyon insanın oy verdiğini henüz idrak edememiş. "

Zaten Arif Doğan bu ülkede 5 milyon PKK'lı var diye boşuna demedi,T.C dağdakileri temizlerse sempatizanların aklı başına gelir.

AlbatrosS
23-07-2012, 21:18
Arkadaşım PKK'yı besleyip büyüten Amerika'dır.İncirlikten kalkan uçaklar PKK ' ya yardım götürüyor diyen komutanların sonunu biliyor bu ülke.

PKK'yı gözünüzde büyütmeyiniz AKP den önceki terör istatistiklerine bakınız,görürsünüz yok denecek kadar azaltıldığını.Bu ülkede terör sorunu AKP ile hortlamıştır.
PKK'ya karşı izlenilen yolun , o dönemin en başarılı komutanı Osman Pamukoğlu dahi dile getirmiştir,kendiside belirtmiştir gerilla olarak savaşan birliklere nizami harp uygulayamazsınız diye.Gayri nizami harp şarttır.Ülkemize prof. ordu şarttır,siz gidip dağa sürmemelisiniz eli silah tutmayı bilmeyen insanları.
"Bu safoğlan BDP'ye 2 buçuk milyon insanın oy verdiğini henüz idrak edememiş. "

Zaten Arif Doğan bu ülkede 5 milyon PKK'lı var diye boşuna demedi,T.C dağdakileri temizlerse sempatizanların aklı başına gelir.

Hiçbir halt olmaz. Gen. Kurmay Başkanlığı yapmış birçok kişi bu gerçeği emekli olunca itiraf etmek zorunda kaldı. Kandil'e tüm orduyu yığsanız da bu işin böyle çözülemeyeceğini bu ülkenin en yetkili askeri kurmayları defalarca söyledi. Ama sizde ''mantık'' ara ki bulasınız!

Kaldı ki her şeyden evvel sizin ''emperyalizm'' tahliliniz en az yazılarınızın mantıksal kurgusu kadar ''özürlü''. Türk solundan mülhem, alabildiğine şövenizm ve ırkçılık dolu provokatif uydurmaları siyasal tahlil diye yazıyorsunuz. Bu uydurmalarda elbette de ne tarih ne sosyoloji ne ayakları yere basan siyasi bir akıl ne de doğru düzgün bilimsel bir referans mevcut.

Yazılarınız öyle çelişkili ki 30 senedir her türden ''harb türü''nü defaatle zaten uyguyalan bir ''devlet geleneği''ni dahi bilmekten acizsiniz. Gayrı nizami harb bugün bile uygulanan bir şeydir. 90'lı yıllarda oldukça aleni biçimde ortaya çıkan bu durum bugün çok daha sofistike araç ve yöntemlerle devrededir. Devlet aklını bu denli küçümsemeyeniz. Bu denli politik ve yoğun Kürt nüfusuna karşın PKK askeri bir sonuç alamadıysa bu yüzdendir. Evet, devlet de askeri olarak örgütü yenememiştir(bu da örgütün esnekliği ve kabiliyetidir) ama bu denli potansiyelli bir politik somut durum karşısında statükosunu 80 küsur yıldır korumayı da becermiştir. Irak'ta çok daha ''zayıf'' Kürt varlığına karşın Kürtlerin ''başarısı'' ortada. Suriye'de de otonom Kürt bölgeleri oluştuğuna dair ciddi haberler var. Öyle görünüyor ki Türkiye İran'la birlikte Kürtlerin en çok baskı gördüğü yegane ülke olmak gibi somut bir durumla başbaşa kalacak yakında. Bu durumun da siyasi ve toplumsal açıdan Türkiye lehine olmayacağını ''ortalama'' siyasi bir zeka rahatlıkla görecektir. Irak ve -eğer böylesi somutlaşırsa- Suriye'deki mevcut statüler Türkiye'nin mevcut Kürt politikası nedeniyle başını hayli derde sokmaya teşnedir.

Sizse belalardan bela bir politik tarzı tekrar ön görmekte bunun mecburiyetine kanaat getirmektesiniz. Oysa artık bu eski usul gayrı nizami harbler çağında değiliz. En nihayetinde Kürtler de sosyo-kültürel açıdan belli bir toplumsal eşiği aşmış durumda. Modernist bir Kürt uluslaşmasını teknolojinin nimetleriyle beraber hayli yoğun yaşayıp o ölçüde politize olan bir kitleye ''Türklüğü şemsiye bilin aksi takdirde başına bela yağmurları yağar'' dediğinizde acı bir gülümsemeden başka bir şey göremezsiniz. Kürtler o ''korku duvarı''nı aşalı çok oldu. Örnek mi, son Newroz'a bak, belki anlarsın...

Sayokan
23-07-2012, 21:24
Hiçbir halt olmaz. Gen. Kurmay Başkanlığı yapmış birçok kişi bu gerçeği emekli olunca itiraf etmek zorunda kaldı. Kandil'e tüm orduyu yığsanız da bu işin böyle çözülemeyeceğini bu ülkenin en yetkili askeri kurmayları defalarca söyledi. Ama sizde ''mantık'' ara ki bulasınız!

Kaldı ki her şeyden evvel sizin ''emperyalizm'' tahliliniz en az yazılarınızın mantıksal kurgusu kadar ''özürlü''. Türk solundan mülhem, alabildiğine şövenizm ve ırkçılık dolu provokatif uydurmaları siyasal tahlil diye yazıyorsunuz. Bu uydurmalarda elbette de ne tarih ne sosyoloji ne ayakları yere basan siyasi bir akıl ne de doğru düzgün bilimsel bir referans mevcut.

Yazılarınız öyle çelişkili ki 30 senedir her türden ''harb türü''nü defaatle zaten uyguyalan bir ''devlet geleneği''ni dahi bilmekten acizsiniz. Gayrı nizami harb bugün bile uygulanan bir şeydir. 90'lı yıllarda oldukça aleni biçimde ortaya çıkan bu durum bugün çok daha sofistike araç ve yöntemlerle devrededir. Devlet aklını bu denli küçümsemeyeniz. Bu denli politik ve yoğun Kürt nüfusuna karşın PKK askeri bir sonuç alamadıysa bu yüzdendir. Evet, devlet de askeri olarak örgütü yenememiştir(bu da örgütün esnekliği ve kabiliyetidir) ama bu denli potansiyelli bir politik somut durum karşısında statükosunu 80 küsur yıldır korumayı da becermiştir. Irak'ta çok daha ''zayıf'' Kürt varlığına karşın Kürtlerin ''başarısı'' ortada. Suriye'de de otonom Kürt bölgeleri oluştuğuna dair ciddi haberler var. Öyle görünüyor ki Türkiye İran'la birlikte Kürtlerin en çok baskı gördüğü yegane ülke olmak gibi somut bir durumla başbaşa kalacak yakında. Bu durumun da siyasi ve toplumsal açıdan Türkiye lehine olmayacağını ''ortalama'' siyasi bir zeka rahatlıkla görecektir. Irak ve -eğer böylesi somutlaşırsa- Suriye'deki mevcut statüler Türkiye'nin mevcut Kürt politikası nedeniyle başını hayli derde sokmaya teşnedir.

Sizse belalardan bela bir politik tarzı tekrar ön görmekte bunun mecburiyetine kanaat getirmektesiniz. Oysa artık bu eski usul gayrı nizami harbler çağında değiliz. En nihayetinde Kürtler de sosyo-kültürel açıdan belli bir toplumsal eşiği aşmış durumda. Modernist bir Kürt uluslaşmasını teknolojinin nimetleriyle beraber hayli yoğun yaşayıp o ölçüde politize olan bir kitleye ''Türklüğü şemsiye bilin aksi takdirde başına bela yağmurları yağar'' dediğinizde acı bir gülümsemeden başka bir şey göremezsiniz. Kürtler o ''korku duvarı''nı aşalı çok oldu. Örnek mi, son Newroz'a bak, belki anlarsın...
Yani özetle diyorsunuzki,Suriye'yi aldık sıra Türkiye ve İran sonrada büyük Kürdistan diyorsunuz.

Ne zaman farkına varacaksınız bu Kürt hareketlerinin orta doğuda İsrail'in güvenliğini sağlamak ve oluşturulacak kukla Kürt devletinin siyonistlerin emri altına gireceğinin.Bugün Urfa , Antep gibi yerlerdeki arazilerin bir çoğu Yahudilere satıldı, 100-150 sene içerisinde buraya yerleşecekler.ABD'nin Kürtlere niye bu kadar destek verdiğini göremeyecek kadar kör müsünüz ?
Size kürdistanı kurmanızda başarılar,umarım kurarsınızda yahudiler ve abd tepenize çökünce görürsünüz .
Size ne anlatsam faydasız,kürt ırkçılığı aklınızı bulandırmış sizin...

suzi
23-07-2012, 23:05
Yani özetle diyorsunuzki,Suriye'yi aldık sıra Türkiye ve İran sonrada büyük Kürdistan diyorsunuz.

Ne zaman farkına varacaksınız bu Kürt hareketlerinin orta doğuda İsrail'in güvenliğini sağlamak ve oluşturulacak kukla Kürt devletinin siyonistlerin emri altına gireceğinin.Bugün Urfa , Antep gibi yerlerdeki arazilerin bir çoğu Yahudilere satıldı, 100-150 sene içerisinde buraya yerleşecekler.ABD'nin Kürtlere niye bu kadar destek verdiğini göremeyecek kadar kör müsünüz ?
Size kürdistanı kurmanızda başarılar,umarım kurarsınızda yahudiler ve abd tepenize çökünce görürsünüz .

Kürt ırkçılığı falan değil, Kürtler kendi halkımız kendi halkımıza sahip çıkacağımıza, onları dışlayıp, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gösterirsek olacağı bu.. Neden Amerikanın vs nin kucağına attık onları diye devlet büyüklerimizin oturup düşünmesi lazım..

Sayokan
23-07-2012, 23:22
Kürt ırkçılığı falan değil, Kürtler kendi halkımız kendi halkımıza sahip çıkacağımıza, onları dışlayıp, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gösterirsek olacağı bu.. Neden Amerikanın vs nin kucağına attık onları diye devlet büyüklerimizin oturup düşünmesi lazım..
Bakın Amerika'da belirli eyaletlerde yoğunlukta Almanların,İtalyanların,Latin Amerikalıların,Meksikalıların bunlar ayrı bir dil talep ediyor mu ? O eyaletin yasalarına göre bizim dilimiz tanınsında diyor mu.Hepsinin Amerikan vatandaşı olarak birleştiği bir kimlik var.
Bu ülkede kimse Kürtleri ikinci sınıf vatandaş yerine koymuyor.Siz öyle görmek istiyorsunuz;adamlar hakim savcı asker i, başbakan cumhurbaşkanı mit müsteşarı her şeye yolları açık.Yasal alanlardan tutunda,yasa dışı alanlara kadar her alanda etkililer(Kürt mafyası Hüseyin Baybaşin İngiltere uyuşturucu pazarının %80nini elde tutuyor,Fırat Delibaş,Urfi Çetinkaya kendisi 22 ton esrar yakalatmıştır rekordur bu,Yakup Süt,Naci Yılmaz nam-ı diğer siirtli naci,)
Sandığınızın aksine kürtler öle mazlum bir millette değildir,Türkiye'deki kapkaç,oto hırsızlığı ... pek çok alanda Kürtler organize suç işliyorlar.Aynı Amerika'da bahsettiğim göçmenlerin işlediği gibi.
Kürtler bu ülkenin kaymağını çok uzun süredir yiyorlar.

suzi
23-07-2012, 23:42
Bakın Amerika'da belirli eyaletlerde yoğunlukta Almanların,İtalyanların,Latin Amerikalıların,Meksikalıların bunlar ayrı bir dil talep ediyor mu ? O eyaletin yasalarına göre bizim dilimiz tanınsında diyor mu.Hepsinin Amerikan vatandaşı olarak birleştiği bir kimlik var.
Bu ülkede kimse Kürtleri ikinci sınıf vatandaş yerine koymuyor.Siz öyle görmek istiyorsunuz;adamlar hakim savcı asker i, başbakan cumhurbaşkanı mit müsteşarı her şeye yolları açık.Yasal alanlardan tutunda,yasa dışı alanlara kadar her alanda etkililer(Kürt mafyası Hüseyin Baybaşin İngiltere uyuşturucu pazarının %80nini elde tutuyor,Fırat Delibaş,Urfi Çetinkaya kendisi 22 ton esrar yakalatmıştır rekordur bu,Yakup Süt,Naci Yılmaz nam-ı diğer siirtli naci,)
Sandığınızın aksine kürtler öle mazlum bir millette değildir,Türkiye'deki kapkaç,oto hırsızlığı ... pek çok alanda Kürtler organize suç işliyorlar.Aynı Amerika'da bahsettiğim göçmenlerin işlediği gibi.
Kürtler bu ülkenin kaymağını çok uzun süredir yiyorlar.

Sayın Sayokan, dünyada kaç ülkede birden fazla resmi dil var biliyor musunuz, birden fazla(3-5-10) resmi dili olan ülkelerde ne gibi sorunlar oluşmuş, yoksa insanlar birbirlerinin kimliğine saygı duymayı mı öğrenmiş. Amerikan diye bir ırk var mı, Türk diye bir ırk var, Lütfen dünya ülkelerini incelemeden fikir yürütmeyin derim. Adamlar bu ülkede herşey olabilirler doğru ama bir şartla Türk olacaklar, Türkçe konuşacaklar, Türk'ü temsil edecekler.

Sayokan
23-07-2012, 23:51
Sayın Sayokan, dünyada kaç ülkede birden fazla resmi dil var biliyor musunuz, birden fazla(3-5-10) resmi dili olan ülkelerde ne gibi sorunlar oluşmuş, yoksa insanlar birbirlerinin kimliğine saygı duymayı mı öğrenmiş. Amerikan diye bir ırk var mı, Türk diye bir ırk var, Lütfen dünya ülkelerini incelemeden fikir yürütmeyin derim. Adamlar bu ülkede herşey olabilirler doğru ama bir şartla Türk olacaklar, Türkçe konuşacaklar, Türk'ü temsil edecekler.
Başbakan gürcüyüm karımda arap demedimi?
Nerde var öyle bir şart ?

suzi
24-07-2012, 00:04
Başbakan gürcüyüm karımda arap demedimi?
Nerde var öyle bir şart ?

Başbakan orada kimi temsil ediyor, Gürcüleri mi temsil ediyor. Üstelik Kürtler uzun bir dönem bırak Kürtçe konuşmayı, Kürt olduklarını bile gizlemek zorunda kaldılar, tıpkı alevilerin alevi olduklarını gizlemek zorunda kaldıkları gibi.
Gerçekten ırkçı bir yaklaşım Türkiyede ki tüm olumsuzlukları Kürtlere yüklemek, mafyası da Kürt, hırsızı da kürt vs demek. Bu şartlarda sizin gibi düşünenler birleştirmek yerine böldüklerinin farkında değiller.

Sayokan
24-07-2012, 00:18
Başbakan orada kimi temsil ediyor, Gürcüleri mi temsil ediyor. Üstelik Kürtler uzun bir dönem bırak Kürtçe konuşmayı, Kürt olduklarını bile gizlemek zorunda kaldılar, tıpkı alevilerin alevi olduklarını gizlemek zorunda kaldıkları gibi.
Gerçekten ırkçı bir yaklaşım Türkiyede ki tüm olumsuzlukları Kürtlere yüklemek, mafyası da Kürt, hırsızı da kürt vs demek. Bu şartlarda sizin gibi düşünenler birleştirmek yerine böldüklerinin farkında değiller.
Bakın ben orda gerçekleri belirttim,örneklerinide yazdım.Bu ülkede tinercilerin , balicilerin yaşadığı varoş mahallelerde en çok hangi kesimden nüfus yaşıyor.Gerçekleri söyleyince ırkçı oluyoruz...
Onlar yaşayanlar ölenleri saysam en az 20 tane kürt mafya babası yazarım oraya.
Bu ülkede kürtler hiçbir zaman kürt olduklarını gizlemedi.Ama alevilerden konu açtınız madem,Maraş Nurhak Ağcaşar Sinemilli aşiretine mensup bir alevi olarak yazayım o zaman size.Bizim köyümüz taa en tepede ağaçların bile bulunmadığı dağlarda bulunur.Yavuz Sultan Selim bu ülkede Kürt şafilerle bir olup alevileri kesmiş bir insandır.Bizim gördüğümüz baskıyı şöyle anlatim nenem dedem biz "Horosandan gelmişiz,aslında sonradan kürtçe öğrendik der" bu insanların günümüz Rıza Zelyut gibilerinden haberleri yoktur,tamamen anasından babasından dinlediğini söyler ve bunu söyleyen insanlar zorlukla Türkçe konuşuyor.Tarih boyunca baskı görmüş,dilimiz dahi değişmiş.Kürtler bunlardan hangisini yaşadı ? Yapmayın lütfen bu ülkede Kürtler ne zaman kürt olduklarını gizledi,bu ülkede Türk-islam sentezi içinde Kürtler ve Sunniler aynı camiye girdiklerinden onlara karşı bir dışlama söz konusu dahi olamaz.Ve bu ülkede hiçbir zaman kürtler kürt olduklarını gizlemedi bunuda ekleyeyim.
Bu ülkede en büyük baskı ve zulümü gören alevilerdir,Devletini milletini her zaman sevmişlerdir ( cemevlerindeki Atatürk portrelerindende anlarsınız)
Biz hiçbir zaman ayrı bir kimlik devlet istemedik.

Kürtlerin bir devlet dairesinde kürtçe konuşamamasını veya okulda kürtçe öğrenememesini abarta abarta zulüm kıyım yaptınız.
Bu ülkede Atatürk'den önce gayrimuslim birde muslim diye ayrılırdı halk.Kürtler hep muslimlerden olmuştur halifeden yana olmuştur.
Cumhuriyet kuruldu altlarındaki dini zemin kaydı bundan rahatsız oldular isyan ettiler,sonra Türk-islam sentezi devreye kondu içlerinnde şeriatçı olanları biraz sustu,tarikatlara yeniden müsade verildi.Şimdi ırkçıları talepte bulunuyor,onlarında talepleri gerçekleşirse bu ülke bölünür.

Bu ülkenin doğusuyla batısındaki en belirgin fark yobazlıktır,birde kültür ve dil farkı yaratırsanız hiçbir bağ kalmayacak.

Alevilerin hakkı savunulmazken, demokratların ( sözde demokrat özde sorosun çocukları) kürtlerin üzerinde durmasınında nasıl iki yüzlülük olduğunu gösteriyor.Bu ülkede demokrat , liberal denilen insanların yaptığı iki şey vardır.
TSK 'ya saldırmak,Kürt milliyetçiliğini körüklemek.Sözde demokrat onlar,bu ülkede alevilerin hakkını niye savunmuyorlar ?

AlbatrosS
24-07-2012, 00:21

Özetle ''-dık,-dik''li bir şey demiyor, böylesi bir cümle kurgusunun bile sizin ne denli ''paranoyak'' bir düşünme tarzına sahip olduğunu söylüyorum. Kürt hareketi doğrudan siyonizme bağlıymış da oluşacak devlet güvenlik sağlayacakmış, hede hödö. Niye, çünkü doğunun yarısı Yahudilere satılmış.

KAYNAK?

Popom...

Tapu ve kadastro dairesi sanırsınız ki emrinde çalışıyor, prehh prehh!

Peki Almanya'daki Türklerin sahip olduğu mülklere dair bir bilgiye de sahip misiniz? Hani ''anlamlı'' bir karşılaştırma yapma adına? Bu iddialar zamanında defalarca yalanlandı, komplo teorilerinin ne denli palavra olduğu kanıtlarıyla birlikte çürütüldü. Ehh, Van Depremi'nin (http://www.youtube.com/watch?v=ScMp8jQ90-g) bile ''gizli bir el''ce yapıldığına inanan zihin tembelli ulusalcı zevata ''MANTIKİ'' bir şeyi anlatmak zor. Bu İlümunati zırvalarıyla değil ''siyaset'' kahvaltı üzerine bile konuşamazsınız.

Şapşallık o düzeyde ki karşısındaki insanın ne düşündüğüne dair anlamlı bir bilgiye sahip olmadan dahi ırkçılıkla suçlar. Tabi, en banal şövenist zırvalıkları yumurtlayan bir tane baba yiğit de çıkıp açıkça ben ''ırkçıyım kardeşim'' demiyor, demez. Ordunun ABD beslemesi ve eğitmesi paşalarını(Osman Pamuklar ve Veli Küçükler) destekler, ABD patentli kirli savaşını ağzına ''çözüm'' diye sunar sonra da kalkıp ''emperyalissler, abd, israil'' diye höykürmezler mi! Zibidi, o kirli savaşta kullanılan her türden mermi,silah, teknoloji, istihbarat ve lojistiği bu orduya baban mı verdi? Yıllardır bu ordunun modernizasyonunu kim yapıyor, silah teminatını kim sağlıyor, uçaklarını kim üretiyor, bombaları nerden geliyor?

O kirli savaşı (gayrı nizami harb) yürüten ordu ne zaman ''halkın ordusu'' oldu ki onu ve yöntemlerini bir de utanmadan ''anti-emperyalizm'' gibi mantıksızlıkta sınır tanımayan bir parodiyle savunmakta beis görmemektesiniz? Emperyalizme ve hegemonist duruşlara karşıysan nerede ''halkların kardeşliği, sınıf dayanışması, mazlumların ortak kaderi''? Türk solu(Perinçekçi faşistler de dahil)ndan gayrı bir tane aklı selim solcu, yurtsever ve demokrat var mı ki sizin gibi şövenistlik yapan?

Tutarlı bir duruş mu arıyorsun?

Peki bu herifler de mi ''Kürtçü'':

Zulümkent: Diyarbakır -Samut Karabulut

http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=46617

AlbatrosS
24-07-2012, 00:30
Bakın ben orda gerçekleri belirttim,örneklerinide yazdım.Bu ülkede tinercilerin , balicilerin yaşadığı varoş mahallelerde en çok hangi kesimden nüfus yaşıyor.Gerçekleri söyleyince ırkçı oluyoruz...
Onlar yaşayanlar ölenleri saysam en az 20 tane kürt mafya babası yazarım oraya.
Bu ülkede kürtler hiçbir zaman kürt olduklarını gizlemedi.Ama alevilerden konu açtınız madem,Maraş Nurhak Ağcaşar Sinemilli aşiretine mensup bir alevi olarak yazayım o zaman size.Bizim köyümüz taa en tepede ağaçların bile bulunmadığı dağlarda bulunur.Yavuz Sultan Selim bu ülkede Kürt şafilerle bir olup alevileri kesmiş bir insandır.Bizim gördüğümüz baskıyı şöyle anlatim nenem dedem biz "Horosandan gelmişiz,aslında sonradan kürtçe öğrendik der" bu insanların günümüz Rıza Zelyut gibilerinden haberleri yoktur,tamamen anasından babasından dinlediğini söyler ve bunu söyleyen insanlar zorlukla Türkçe konuşuyor.Tarih boyunca baskı görmüş,dilimiz dahi değişmiş.Kürtler bunlardan hangisini yaşadı ? Yapmayın lütfen bu ülkede Kürtler ne zaman kürt olduklarını gizledi,bu ülkede Türk-islam sentezi içinde Kürtler ve Sunniler aynı camiye girdiklerinden onlara karşı bir dışlama söz konusu dahi olamaz.Ve bu ülkede hiçbir zaman kürtler kürt olduklarını gizlemedi bunuda ekleyeyim.
Bu ülkede en büyük baskı ve zulümü gören alevilerdir,Devletini milletini her zaman sevmişlerdir ( cemevlerindeki Atatürk portrelerindende anlarsınız)
Biz hiçbir zaman ayrı bir kimlik devlet istemedik.

Kürtlerin bir devlet dairesinde kürtçe konuşamamasını veya okulda kürtçe öğrenememesini abarta abarta zulüm kıyım yaptınız.
Bu ülkede Atatürk'den önce gayrimuslim birde muslim diye ayrılırdı halk.Kürtler hep muslimlerden olmuştur halifeden yana olmuştur.
Cumhuriyet kuruldu altlarındaki dini zemin kaydı bundan rahatsız oldular isyan ettiler,sonra Türk-islam sentezi devreye kondu içlerinnde şeriatçı olanları biraz sustu,tarikatlara yeniden müsade verildi.Şimdi ırkçıları talepte bulunuyor,onlarında talepleri gerçekleşirse bu ülke bölünür.

Bu ülkenin doğusuyla batısındaki en belirgin fark yobazlıktır,birde kültür ve dil farkı yaratırsanız hiçbir bağ kalmayacak.

Madem Maraş'lı bir Alevisin, o ''güzel'' ordunun Alevi katliamlarının da sebebi olduğunu sanırım biliyorsun. Hani 90'larda ''gayrı nizami harb'' yapan o ''laik ordunuz'' var ya, Madımak'ta Can'lar yanarken kitleyi seyreden aynı ordu değil miydi? 3-5 tane meczubun kurtlar sofrasına atıldığı(ki siyasal islam'ın sorumluluğu ve piyonluğu mutlaktır, o ayrı konu) bir parodide, olayın ası faili ''devlet''e hiçbir zaman laf edememeniz bugün Madımak'ı hala ''yargısız'' bırakan yegane sebeptir. Kemalist Aleviler o gün ''rejimin kuyruğuna'' takılmak yerine, doğrudan rejimin sorumluluğunu failleştiren bir tutuma sahip olsalardı bugün Madımak olayı elli sefer çözülür, Madımak'a da bir müzeyi ite ite yaparlardı!

Kendinizi kandırmayın! Siz bu kafayla ''mağdur'' bile değilsiniz. Zalimin nesebini ve yöntemini benimseyen adamdan mağdur mu olurmuş!

Sayokan
24-07-2012, 00:45
Madem Maraş'lı bir Alevisin, o ''güzel'' ordunun Alevi katliamlarının da sebebi olduğunu sanırım biliyorsun. Hani 90'larda ''gayrı nizami harb'' yapan o ''laik ordunuz'' var ya, Madımak'ta Can'lar yanarken kitleyi seyreden aynı ordu değil miydi? 3-5 tane meczubun kurtlar sofrasına atıldığı(ki siyasal islam'ın sorumluluğu ve piyonluğu mutlaktır, o ayrı konu) bir parodide, olayın ası faili ''devlet''e hiçbir zaman laf edememeniz bugün Madımak'ı hala ''yargısız'' bırakan yegane sebeptir. Kemalist Aleviler o gün ''rejimin kuyruğuna'' takılmak yerine, doğrudan rejimin sorumluluğunu failleştiren bir tutuma sahip olsalardı bugün Madımak olayı elli sefer çözülür, Madımak'a da bir müzeyi ite ite yaparlardı!

Kendinizi kandırmayın! Siz bu kafayla ''mağdur'' bile değilsiniz. Zalimin nesebini ve yöntemini benimseyen adamdan mağdur mu olurmuş!
Özel Harp Dairesinden İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu (http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCseyin_K%C4%B1vr%C4%B1ko%C4%9Flu)'nun yaptıkları temizlikten haberinn yok heralde.
27 Mayıs Darbesini yapanlarla , 80 darbesini yapanlar aynı zihniyet mi? Kardeşim sen 3-5 tane yanlış yol izleyenlerden dolayı koskoca bir kurumu eleştiremezsiniz.Türkiye NATO'ya girdiğinden beri askerin yaptığı veya karışmadığı her olayı onun üstüne yıkamazsınız.

O Sivas olaylarının en büyük sorumlusu Aziz Nesin'dir .
Aziz Nesin bir ateist olarak onun bir alevi anma töreninde ne işi var, neden şeytan ayetlerini açıklıyor ? Ordaki kızgın kalabalık aziz nesini yakacaktı ama kendisi temel mollaoğlunun itfaiye birlikleri tarafından kurtarıldı yanan aleviler oldu.Ordaki provakasyonu görmek istemeyen insanlar olabilir .

Sizin gibi (...) demokratlar bu ülkede iki şey yapıyor ? Özelliklede sözde demokratların sesi taraf gazetesi

1-TSK'yı sürekli karalamak (Asimetrik Psikolojik Harp)
2-Kürtçü hareketleri desteklemek

Sorosun çocukları ABD'nin tam istediği şekilde yoldan çıkan Türk ordusuna sürekli saldırıyor,ABD'nin çizdiği Kürdistan ülkesinin kurulması doğrultusunda gereken hizmetleri yapıyorlar.

Lütfen bana bir daha yazmayın, (...) tartışacak bir şeyim yok.Üslubunuz ne kadar demokrat hoşgörülü olduğunuzu gösteriyor.

Neva
24-07-2012, 01:03
Insanlar nicin yahudi paranosiyla yasar anlamis degilim.

Sayokan
24-07-2012, 01:09
Insanlar nicin yahudi paranosiyla yasar anlamis degilim.
Hristiyan ve Musevi forumunda yazdığım Siyonizmin 200 senelik mücadelesi ile ilgili kısmı inceleyin.
Siyonist düşündeki insanların diğer ırktan olanları "goyim" diye nitelendirmesi dahi bir nasıl bir tehlike olduğunu gösterir.
Yahudi paranoyası değil bu,ABD ve İngiltere babalarının oğulları olduğu için İsrail'i kurmadı , Yahudilere ülke vermedi.

Eğer siz bugün Yahudilerin dünyada çok etkin bir güç olduğunu inkar edecekseniz tartışacak bir şeyimiz kalmadı demektir.

Amerika'da 2.Dünya Savaşı öncesi ölen Amerikan Vatanseveri senatörlerin gazetecilerin ölümlerinin sebepleri çok benzerdir.Hepsi Yahudilerin 2.dünya savaşına ABD'yi sokmak istedikleri ile ilgili açıklama yaptıktan sonra öldüler.
Aslında pek çok örnek yazmak isterim ama bununla alakalı kitapları okumak , Amerikan merkez bankasının geçmişini araştırmakta sizin göreviniz bence.
Araştırmaya ufak bir aileden Rothschild ve Rockfeller ailesinden başlarsanız anlarsınız ne dediğimi.Bunlar hakkında yazılan yazıları kimse kafasından uydurmuyor.
John F. Kennedy suikastinini derinlemesini araştırın, merkez bankasıyla alakasını araştırın.İngiliz Lordlar kamarasını araştırın diyorum sadece.

Bugün dünyada kapitalizm diye bir düzen varsa en baba patronlarının büyük bir kısmı Yahudidir.Siyonizmi inkar edemezsiniz,siyonistlerin hedefleride hedef aldığı sınırlarda tam üzerinde tartıştığımız sınırlardır.

Yahudi lobisinin etkisini ve gücünü hiçe sayamazsınız.
I.Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ekonomik düzenlerin , devletleri borç batağına sokmasını,Yahudi zenginleri nasıl daha zengin ettiği ve II.Dünya Savaşına nasıl sebep olduğuna dair bir şey söylemeden olmaz bu iş.

İsrail'in saldırgan dış politikası neyden kaynaklı sizce ?

Siyonist tehdidini gören insanları anti-semitist , yahudi paranoyakları diye nitelendirmek kolay tabii.At çamuru izi kalsın.

kader
24-07-2012, 01:19
Aziz Nesin bir ateist olarak onun bir alevi anma töreninde ne işi var, neden şeytan ayetlerini açıklıyor ? Ordaki kızgın kalabalık aziz nesini yakacaktı ama kendisi temel mollaoğlunun itfaiye birlikleri tarafından kurtarıldı yanan aleviler oldu.Ordaki provakasyonu görmek istemeyen insanlar olabilir .

Sivas olaylarını Aziz Nesinin omuzlarına yüklediniz ya .Yazmak istediklerimi içime gömdünüz .
Aziz Nesin i suçlamak !
Türkiyede hiçbir aydın ,dürüst,vatanseverin aklına bile gelmez.
Birde ateist olduğunuzu söylüyorsunuz.Kürt olayına nasıl baktığınızla ilgili değilim.
Ateistler alevilerle konuşamazmı.?!
Siz burada sünnilerle konuşuyorsunuz.!
Hollandaya füzeler yerleştirileceği zaman .Ateistler rahipler .komünistler,EŞCİNSELLER.... tren raylarına birlikte yattılar..
Biraz Aziz nesin okuyun .
Haddinizi çok aşacak sözler bunlar .
Sadece düşünün bu yazdıklarımı

Neva
24-07-2012, 01:26
Hristiyan ve Musevi forumunda yazdığım Siyonizmin 200 senelik mücadelesi ile ilgili kısmı inceleyin.
Siyonist düşündeki insanların diğer ırktan olanları "goyim" diye nitelendirmesi dahi bir nasıl bir tehlike olduğunu gösterir.
Yahudi paranoyası değil bu,ABD ve İngiltere babalarının oğulları olduğu için İsrail'i kurmadı , Yahudilere ülke vermedi.

Eğer siz bugün Yahudilerin dünyada çok etkin bir güç olduğunu inkar edecekseniz tartışacak bir şeyimiz kalmadı demektir.

Amerika'da 2.Dünya Savaşı öncesi ölen Amerikan Vatanseveri senatörlerin gazetecilerin ölümlerinin sebepleri çok benzerdir.Hepsi Yahudilerin 2.dünya savaşına ABD'yi sokmak istedikleri ile ilgili açıklama yaptıktan sonra öldüler.
Aslında pek çok örnek yazmak isterim ama bununla alakalı kitapları okumak , Amerikan merkez bankasının geçmişini araştırmakta sizin göreviniz bence.
Araştırmaya ufak bir aileden Rothschild ve Rockfeller ailesinden başlarsanız anlarsınız ne dediğimi.Bunlar hakkında yazılan yazıları kimse kafasından uydurmuyor.
John F. Kennedy suikastinini derinlemesini araştırın, merkez bankasıyla alakasını araştırın.İngiliz Lordlar kamarasını araştırın diyorum sadece.

Bugün dünyada kapitalizm diye bir düzen varsa en baba patronlarının büyük bir kısmı Yahudidir.Siyonizmi inkar edemezsiniz,siyonistlerin hedefleride hedef aldığı sınırlarda tam üzerinde tartıştığımız sınırlardır.

Yahudi lobisinin etkisini ve gücünü hiçe sayamazsınız.

İsrail'in saldırgan dış politikası neyden kaynaklı sizce ?

Siyonist tehdidini gören insanları anti-semitist , yahudi paranoyakları diye nitelendirmek kolay tabii.At çamuru izi kalsın.

Bakin bir seyi elestiriyorsaniz once altini dolduracaksiniz, havanda su dovmeyeceksiniz.

Once bir donup kendinize soracaksiniz. Yahudiler kac ulke kurmustur diye. Tabi ki lobinin gucu asikardir.

Siyonisttiler madem sizin Ittihat Terakki'nin icindekiler niye masondu? Ataturk cumhuriyeti kurmakla hata mi etti?

Yahudiler Allah mi ki, bu kadar paranoya yapiliyor? Benim anlamadigim bu genellemek de neyin nesi?

Once bir kendinizi sorgulayacaksiniz, ondan sonra baska irklara iliskin karalama propogandasi yapacaksiniz.

Baska topikte adamlari takdir ediyorsunuz, burada gelip karaliyorsunuz.!!!?

Hadi bakalim once bunun cevabini alalim.

Oyle komplolarla ufurmek olmaz.

Sayokan
24-07-2012, 01:29
Sivas olaylarını Aziz Nesinin omuzlarına yüklediniz ya .Yazmak istediklerimi içime gömdünüz .
Aziz Nesin i suçlamak !
Birde ateist olduğunuzu söylüyorsunuz.Kürt olayına nasıl baktığınızla ilgili değilim.
Hollandaya füzeler yerleştirileceği zaman .Ateistler rahipler .komünistler,EŞCİNSELLER.... teren raylarına birlikte yattılar..
Aziz Nesin o gün Sivas'da olmasaydı olacak mıydı bu olaylar,dürüstçe ona olan saygınızı bir kenara bırakarak yazın sadece.
Aziz Nesin oraya konuşmaya değil şeytan ayetlerini açıklamaya geldi.

Benim görüşüm bu.

Aziz Nesin neden yangından kurtarıldı hiç düşündünüzmü amaçları onu yakmaktı.

Aziz Nesin neden eceliyle öldü hiç düşünmediniz mi? Bu soruları onun ateist olmasını bir kenara bırakmadan cevaplamanız zor zaten,cevaplamanızıda beklemiyorum.
Orda yazdığımda hala ısrarcıyım Aziz Nesin yüzünden aleviler öldü, ordaki kalabalık Aziz Nesini öldürmeye gelmişti şeytan ayetlerinden dolayı.Ama olan alevilere oldu benim insanıma oldu.
Onu ise Temel Karamolla'nın belediyesinin itfaiyesi kurtardı...

kader
24-07-2012, 01:31
Aziz Nesin o gün Sivas'da olmasaydı olacak mıydı bu olaylar,dürüstçe ona olan saygınızı bir kenara bırakarak yazın sadece.

Benim görüşüm bu.
Katilleride sizinle aynı dili konuşuyor.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neva
24-07-2012, 01:34

Benim görüşüm bu.

Gene olacakti. Aziz Nesin sebepli degildir. Topu ona atmak olayi cozmez. Bu kadar basit degildir.

31 Mart'ta ornegin nasil olduysa gene olacakti.

Sayokan
24-07-2012, 01:35
Katilleride sizinle aynı dili konuşuyor.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Benim görüşüm bu,ister katiller aynı şeyi söylesin ister komünist ister ülkücü.
Doğruya doğru denir.

Neva
24-07-2012, 01:36
Aziz Nesin i suçlamak !
Hollandaya füzeler yerleştirileceği zaman .Ateistler rahipler .komünistler,EŞCİNSELLER.... tren raylarına birlikte yattılar..

Aynen katiliyorum.

Aziz Nesin'in kendi ustaca gozlemi dogrulandi sadece..

zozyaliz
24-07-2012, 01:36
Bence gerçeklikten kopmuş bu tarz vatandaşlara cevap vermeyelim. Baksın görsün ki kimse bu gayriciddi komplo teorisi zırvalıklarını adam yerine koyup cevap bile vermiyor, belki kendine çeki düzen verir. Seviyeyi yükseltmek bizim elimizde. Naçizane fikrim.

Sayokan
24-07-2012, 01:39
Gene olacakti. Aziz Nesin sebepli degildir. Topu ona atmak olayi cozmez. Bu kadar basit degildir.

31 Mart'ta ornegin nasil olduysa gene olacakti.
Dediğim gibi sadece onun ateist olduğunu aydın olduğunu bir kenara bırakıp biraz mantık yürütün neden Aziz Nesin sivasta ölmedi? Eceliyle öldü.
Turan Dursun öldürüldü,Uğur Mumcu öldürüldü... Gerçek aydınlar öldü,neden o eceliyle öldü?
Ateistlerin bu söylediklerimi anlamasını beklemiyorum.Ne olursa olsun savunacaksınız Aziz Nesin'i.
Ama bir alevi olarak olayın sorumlusunun o olduğunu söylüyorum söylemektende vazgeçmeyeceğim.Bu konuda ülke tv yada başka bir kanala bir alevi düşünür çıkıp benimle aynı sözleri söylemişti.Bunları konuşacak cesarette insanlar daha yeni yeni ortaya çıkıyor.

Mesela Aziz Nesin olay olduğu sırada yananlarla aynı katta mıydı?

Bu soruları size sormamın sebebi bana kalırsa Aziz Nesin'in ve kurtulanların olaydan önceden haberdar olduğudur.

kader
24-07-2012, 01:40
Benim görüşüm bu,ister katiller aynı şeyi söylesin ister komünist ister ülkücü.
Doğruya doğru denir.
Ateistlere alevilerin yanına giderseniz öldürülürsünüz diyorsunuz yani.
''Katiller suçlu değil,mağdurlar suçludur.''!
İlginç bir yaklaşım.
Literatüre yeni bir suç tanımı eklediniz farkındamısınız.Tayibe söyleyin yasalaşsın.

Sayokan
24-07-2012, 01:42
Ateistlere alevilerin yanına giderseniz öldürülürsünüz diyorsunuz yani.
''Katiller suçlu değil,mağdurlar suçludur.''!
İlginç bir yaklaşım.
Literatüre yeni bir suç tanımı eklediniz farkındamısınız.Tayibe söyleyin yasalaşsın.
Aziz Nesin mi mağdur ? Güldürmeyin kılına dahi zarar gelmeden kurtuldu ordan.
Size bir soru sordum yananlarla aynı katta mıydı ?Madem dönemin belediyesi zaten destekliyordu o olayları neden kurtardı Aziz Nesin'i neden yanması için otelde bırakmadılar.

Lütfen şuna vicdanınızı dinleyerek cevap verin.

Neva
24-07-2012, 01:45
Dediğim gibi sadece onun ateist olduğunu aydın olduğunu bir kenara bırakıp biraz mantık yürütün neden Aziz Nesin sivasta ölmedi? Eceliyle öldü.
Turan Dursun öldürüldü,Uğur Mumcu öldürüldü... Gerçek aydınlar öldü,neden o eceliyle öldü?
Ateistlerin bu söylediklerimi anlamasını beklemiyorum.Ne olursa olsun savunacaksınız Aziz Nesin'i.
Ama bir alevi olarak olayın sorumlusunun o olduğunu söylüyorum söylemektende vazgeçmeyeceğim.Bu konuda ülke tv yada başka bir kanala bir alevi düşünür çıkıp benimle aynı sözleri söylemişti.Bunları konuşacak cesarette insanlar daha yeni yeni ortaya çıkıyor.

Mesela Aziz Nesin olay olduğu sırada yananlarla aynı katta mıydı?

Bu soruları size sormamın sebebi bana kalırsa Aziz Nesin'in ve kurtulanların olaydan önceden haberdar olduğudur.

Tutarsizsiniz sundugunuz fikirlerle hic kusura bakmayin.

Bakin sayin kader yukarda birsey'e dikkat cekmis. Tren raylari vs. Once biraz insanlik okumaniz gerekiyor.

Bugun Alevi kesimin sorunlarini, otekilestirilmelerini yok sayilmalarini destekleyen de ateistler.

Buna ne diyeceksiniz?

Siz sadece alevi bolumune gider aleviler islamdir yazabilirsiniz. Ardindan baska basliga gider, yahudiler takdir ettigim irktir diyeceksiniz. Buraya gelip siyonisttir diyeceksiniz.

Aziz Nesin ateisttir, yanginda olmemistir diyeceksiniz.

E ben de size soruyorum Ataturk, cumhuriyeti kurmakla kotuluk mu yapti?

Ittihat Terakki Mason'du. Buna niye cevabiniz yok?

Arada kaldiniz simdi haliyle, o yuzden bu konular kalibrenizi asar.

Kalibrenizi asan konularda iddiali tartismalara girmeyiniz.

Biz cok dinledik o komplo teorilerini zira.

kader
24-07-2012, 01:45
Aziz Nesin mi mağdur ? Güldürmeyin kılına dahi zarar gelmeden kurtuldu ordan.
Size bir soru sordum yananlarla aynı katta mıydı ?Madem dönemin belediyesi zaten destekliyordu o olayları neden kurtardı Aziz Nesin'i neden yanması için otelde bırakmadılar.

Lütfen şuna vicdanınızı dinleyerek cevap verin.
Vicdan kelimesi bile sizde zarif durmadı.Tartışma bitmiştir

Sayokan
24-07-2012, 01:47
Vicdan kelimesi bile sizde zarif durmadı.Tartışma bitmiştir
Mantıklı bir cevap bulamayınca şahsa saldırı başlıyor işte.
O sorulara cevap verecek adam yok,Aziz Nesin'i savunanlardan.
Gerçekler acıdır.

zozyaliz
24-07-2012, 01:49
Sayokan. Kitap çeviriyor adam. Sana ne? Ne diye otelin önünde toplanıp kan istiyorsun? Ne diye içi insan dolu elalemin binasını ateşe veriyorsun? Kitap çevirir veya çevirmez sana ne? Beğenmezsen almaz okumazsın. Bu basit olayı sana açıklanmadan anlayamıyor musun? Müslüman mısın nesin.

Herkese tavsiyem, eğer bu şahıs bir kez daha "emperyalist" veya "yahudi" komplolarından dem vurursa kimse adam yerine koyup cevap yazmasın. Belki sıkılır da gider.

Neva
Mantıklı bir cevap bulamayınca şahsa saldırı başlıyor işte.
O sorulara cevap verecek adam yok,Aziz Nesin'i savunanlardan.
Gerçekler acıdır.

Sizden hala sorularima cevap bekliyorum fakat alamadim.

Sayokan
Tutarsizsiniz sundugunuz fikirlerle hic kusura bakmayin.

Bakin sayin kader yukarda birsey'e dikkat cekmis. Tren raylari vs. Once biraz insanlik okumaniz gerekiyor.

Bugun Alevi kesimin sorunlarini, otekilestirilmelerini yok sayilmalarini destekleyen de ateistler.

Buna ne diyeceksiniz?

Siz sadece alevi bolumune gider aleviler islamdir yazabilirsiniz. Ardindan baska basliga gider, yahudiler takdir ettigim irktir diyeceksiniz. Buraya gelip siyonisttir diyeceksiniz.

Aziz Nesin ateisttir, yanginda olmemistir diyeceksiniz.

E ben de size soruyorum Ataturk, cumhuriyeti kurmakla kotuluk mu yapti?

Ittihat Terakki Mason'du. Buna niye cevabiniz yok?

Arada kaldiniz simdi haliyle, o yuzden bu konular kalibrenizi asar.

Kalibrenizi asan konularda iddiali tartismalara girmeyiniz.

Biz cok dinledik o komplo teorilerini zira.
İttihat ve Terakki'ye getirdiniz ya konuyu diyecek sözüm yok.Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir tanım vardır bilir misiniz ?
Düşmanınızı övmek diye bir tanım vardır.Yahudilerden siyonist olanlar benim güvenliğimi ülkemin güvenliğini tehdit edebilir.

Ama ben bunu takdir ederim niye, çünkü adamlar 200 senede ulaştığı gücü takdir ediyorum.

Sizin tek amacınız burda şahsa saldırı yukarıda sorduğum soruya cevap yazsanız ya.

Sayokan
24-07-2012, 01:52

Bu sorulara cevap vermek yerine sürekli şahsıma saldırmanız ne anlayışta olduğunuzu gösteriyor.

Daha fazla mesaj yazmayacağım çünkü sizin amacınız farklı, her yazdığım mesajda en basit bilgide bile kaynak istemeniz her mesajımı eleştirmeniz zaten şahsi bir husumetiniz olduğunu gösteriyor.Alakasız bir yere ittihatçılara çekmeniz olayı.

Madem dönemin belediyesi zaten destekliyordu o olayları neden kurtardı Aziz Nesin'i neden yanması için otelde bırakmadılar.

Saygılar.

Neva
24-07-2012, 02:04
İttihat ve Terakki'ye getirdiniz ya konuyu diyecek sözüm yok.Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir tanım vardır bilir misiniz ?
Düşmanınızı övmek diye bir tanım vardır.Yahudilerden siyonist olanlar benim güvenliğimi ülkemin güvenliğini tehdit edebilir.

Ama ben bunu takdir ederim niye, çünkü adamlar 200 senede ulaştığı gücü takdir ediyorum.

Sizin tek amacınız burda şahsa saldırı yukarıda sorduğum soruya cevap yazsanız ya.

Guzel kardesim hangi irk olursa olsun karalama propogandasi yapiyorsan , iddia da bulunuyorsan once altini dolduracaksiniz. Ufurmeyeceksiniz.

Yahudiler sizin ulkenizin kurulma asamasinda suyun basinda iken ne diye sizin ulkeniz icin tehdit olusturuyorlar?

Ittihat Terakki'de masonlar var. Ataturk kotu mu ? Cevap yok.

Aziz Nesin ateist, otelden sorumlu. E ateistler zaten Aleviler'in sorunlarini gundeme getiriyorlar. Buna ne diyeceksin? Cevap yok.

Ben zaten cevabimi yazdim, ucuz komplo bundan otesi degil.

Sayin bakayim bana ulkenizdeki baba, istihdam saglayan holdingleri!

Oyle oturdugunuz yerden sallamakla olmuyor.

Bak ne guzel yahudileri karaliyorsaniz, ileri surdugunuz iddiaya karsilik sozunuzun arkasinda duracaksiniz..

O adamlarin 200 senelik tarihini biliyorsaniz, tarihe iliskin koksel baginizi da bileceksiniz.

Nesiniz siz?

Turk, eski adiyla Turkmen, kurt, alevi vs. nereye kadar gider sizin soyunuz geriye dogru?

Basla Osmanli'dan anlatmaya bakalim..

Oyle basbug Ataturk diye resim koymakla olmuyor bu isler iste.

Sayokan
24-07-2012, 02:08
Soruma cevap vermemek için hiç tartışma ile alakası olmayan şeyleri söylemeyin,nerde başbuğ Atatürk demişim,çoğu konuda yapıyorsunuz belirtmedim ama hayali suçlamalar uydurmayın.Başbuğ Atatürk dediğim tek forum mesajımı koysanıza. İlk önce şunu dediniz diyorsunuz demediğim halde,sonra suçluyorsunuz.Türkiye'deki ırkçılara , Atatürkçülere milliyetçilere olan kininizi bana kusmayın çünkü ben hiçbiri değilim.Sadece Atatürk'ü severim iyi bir devlet adamıydı,Türkiye'yi ileri götürecekti dedim.Gidin kininizi bizzat muhataplarına kusun.Başbuğ Atatürk diye ne resim koymuşum, neyden bahsediyorsunuz?
Madem dönemin belediyesi zaten destekliyordu o olayları neden kurtardı Aziz Nesin'i neden yanması için otelde bırakmadılar.

Neva
24-07-2012, 02:18
Soruma cevap vermemek için hiç tartışma ile alakası olmayan şeyleri söylemeyin,nerde başbuğ Atatürk demişim,çoğu konuda yapıyorsunuz belirtmedim ama hayali suçlamalar uydurmayın.Başbuğ Atatürk dediğim tek forum mesajımı koysanıza. İlk önce şunu dediniz diyorsunuz demediğim halde,sonra suçluyorsunuz.

O benim yorumum zaten, sizin degil ki? Her mesajimda ben sunu demedim vs. diye aciklama yapmak zorunda degilsiniz.

Ben de ayni seyi soruyorum size.

Ataturk kotu mu? Ittihat terakkide karaladiginiz adamlar var. Sizin deyiminizle siyonistler var.

Once bunun cevabini verin.

Aziz Nesin'e dair cevabinizi aldiniz zaten. Ucuz komplo.

Ben de size ne yazdim Aziz Nesin olmasa da yine olacakti. 31 Mart ayaklamasinda nasil olduysa yine olacakti.

Kislaya elinde Kuran'la girip din elden gidiyor diyen, askeri birbirine kirdiran mollari unutmus degiliz.

Aziz Nesin olmasa da o toplulugu gaza getirecek biri yine olurdu.

Bakin Aleviler icin olum fermani cikariliyor. Kureyza tekrarlanacak tarihte. Yahudi sana tekrarlatir mi onu? Sonra yahudiler masonlar siyonist kaka.

Tek mesajiniz var mi Alevi olarak o basliga? Yok. :)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28328

Sayokan
24-07-2012, 02:23
O benim yorumum zaten, sizin degil ki? Her mesajimda ben sunu demedim vs. diye aciklama yapmak zorunda degilsiniz.

Ben de ayni seyi soruyorum size.

Ataturk kotu mu? Ittihat terakkide karaladiginiz adamlar var. Sizin deyiminizle siyonistler var.

Once bunun cevabini verin.

Aziz Nesin'e dair cevabinizi aldiniz zaten. Ucuz komplo.

Ben de size ne yazdim Aziz Nesin olmasa da yine olacakti. 31 Mart ayaklamasinda nasil olduysa yine olacakti.

Kislaya elinde Kuran'la girip din elden gidiyor diyen, askeri birbirine kirdiran mollari unutmus degiliz.

Aziz Nesin olmasa da o toplulugu gaza getirecek biri yine olurdu.

Bakin Aleviler icin olum fermani cikariliyor. Kureyza tekrarlanacak tarihte.

Tek mesajiniz var mi Alevi olarak o basliga? Yok. :)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28328

Sizin yorumunuz olarak algılamaz kimse,bizzat ben sanki öyle bir iddaa da bulunmuşum gibi anlaşılıyor.

Ucuz komplo demek kestirip atmaktır,dediğim gibi Aziz Nesin'i savunan kimse sorduysam cevap yok,çünkü cevap verecek cesaret zor bulunur dedim ya.

Atatürk ve ittihatçıları konuya karıştırmanız,tamamen saboteye yönelik.Atatürk'ün ilk başta ittihatçılara katılıp sonra ayrıldığını Enver Paşa ile aralarındaki husumeti bilmediğiniz anlaşılıyor yazdıklarınızdan.İttihatçılarla , siyonistlerin ortak çıkarı dönemin padişahlarının kendi çıkarlarına göre seçilmesi,orda ortak bir çıkar doğrultusunda birleştiklerini fark etmemeniz acı.Ortak çıkarlar doğrultusunda düşmanlarda birleşir.Atatürk'ün mason localarını kapattırdığını bilmiyorsunuz heralde...

Ucuz komplo teorisi diye kestirip atarsınız işte.
Son yazacağım budur, cevap vermeniz için ilk önce Aziz Nesin'i doktrin haline,dogma haline getirmekten kurtulmanız lazım.

OLAYLARIN ORGANİZESİNDE BİZZAT GÖREV ALAN TEMEL KARAMOLLA VE BELEDİYESİ.NEDEN AZİZ NESİN'İ KURTARDI ?

Neva
24-07-2012, 02:27
Sizin yorumunuz olarak algılamaz kimse,bizzat ben sanki öyle bir iddaa da bulunmuşum gibi anlaşılıyor.

Ucuz komplo demek kestirip atmaktır,dediğim gibi Aziz Nesin'i savunan kimse sorduysam cevap yok,çünkü cevap verecek cesaret zor bulunur dedim ya.

Atatürk ve ittihatçıları konuya karıştırmanız,tamamen saboteye yönelik.Atatürk'ün ilk başta ittihatçılara katılıp sonra ayrıldığını Enver Paşa ile aralarındaki husumeti bilmediğiniz anlaşılıyor yazdıklarınızdan.İttihatçılarla , siyonistlerin ortak çıkarı dönemin padişahlarının kendi çıkarlarına göre seçilmesi,orda ortak bir çıkar doğrultusunda birleştiklerini fark etmemeniz acı.Ortak çıkarlar doğrultusunda düşmanlarda birleşir.Atatürk'ün mason localarını kapattırdığını bilmiyorsunuz heralde...

Ucuz komplo teorisi diye kestirip atarsınız işte.
Son yazacağım budur, cevap vermeniz için ilk önce Aziz Nesin'i doktrin haline,dogma haline getirmekten kurtulmanız lazım.

OLAYLARIN ORGANİZESİNDE BİZZAT GÖREV ALAN TEMEL KARAMOLLA VE BELEDİYESİ.NEDEN AZİZ NESİN'İ KURTARDI ?

Nicin sorunun kokeninde degilsiniz de, sonucundasiniz?

Once bunu bir anlayalim.

Sayokan
24-07-2012, 02:32
Bir cevap vermek çok zor dimi :)

Olayları bizzat organize eden dönemin belediyesi ve belediye başkanı Temel Karamolladır.Aziz Nesin'i kurtaran itfaiye birlikleridir.Aziz Nesin'i neden kurtardılar ? Aziz Nesin olayların yaşandığı sırada yanan insanlarla aynı katta mıydı?

Bu sorulara cevap vermediğiniz takdirde daha fazla yazma gereği görmeyeceğim.

Neva
24-07-2012, 02:35
Bir cevap vermek çok zor dimi :)

Olayları bizzat organize eden dönemin belediyesi ve belediye başkanı Temel Karamolladır.Aziz Nesin'i kurtaran itfaiye birlikleridir.Aziz Nesin'i neden kurtardılar ? Aziz Nesin olayların yaşandığı sırada yanan insanlarla aynı katta mıydı?

Bu sorulara cevap vermediğiniz takdirde daha fazla yazma gereği görmeyeceğim.

Sayin Sayokan;

Sizin sozunuz surada bitti zaten.
.

Biz ateistler ona yigitlik demeyiz gerci de, entellektuel namus deriz.

Sayokan
24-07-2012, 02:37
Hala şahsi saldırmaktan bıkmadınız.

Şu sorulara cevap verecek,Aziz Nesin savunucusu insan yok dünyada ne yazıkki.

AlbatrosS
24-07-2012, 02:44
Özel Harp Dairesinden İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu (http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCseyin_K%C4%B1vr%C4%B1ko%C4%9Flu)'nun yaptıkları temizlikten haberinn yok heralde.
27 Mayıs Darbesini yapanlarla , 80 darbesini yapanlar aynı zihniyet mi? Kardeşim sen 3-5 tane yanlış yol izleyenlerden dolayı koskoca bir kurumu eleştiremezsiniz.Türkiye NATO'ya girdiğinden beri askerin yaptığı veya karışmadığı her olayı onun üstüne yıkamazsınız.

Sizin gibi (...) demokratlar bu ülkede iki şey yapıyor ? Özelliklede sözde demokratların sesi taraf gazetesi

1-TSK'yı sürekli karalamak (Asimetrik Psikolojik Harp)
2-Kürtçü hareketleri desteklemek

Sorosun çocukları ABD'nin tam istediği şekilde yoldan çıkan Türk ordusuna sürekli saldırıyor,ABD'nin çizdiği Kürdistan ülkesinin kurulması doğrultusunda gereken hizmetleri yapıyorlar.

Lütfen bana bir daha yazmayın,(...) tartışacak bir şeyim yok.Üslubunuz ne kadar demokrat hoşgörülü olduğunuzu gösteriyor.

Lütfen mi???

Bak sen! Irkçılık yaptığım bir tane beyanı gösterecek misin yoksa (...) ? Sağa sola keyfinizce çamur atacak, (...) şovenist dilinizle önünüze geleni itham edecek sonra ağzınızın payını alınca ''LUTFEN'' olacak!

Bak sen şu ''kibarlığa''.

Nasıl da eşcinsele ''sapık, hastalıklı ve ucube'' diyen meczubun nezaket parodisini biliyor. ''iffetsiz'' kadına her türden hakareti yapıp bacısına ''efendi'' kesilen mahalle ''abileri'' sizi. Bir de bunların ''uygarlık'' ve ''nezaket'' kibri yok mu, bitiyorum ona işte.

27 Mayıs'la 80 darbesi aynı zihniyetmiymiş? E, bu kafaya bir de oturup siyasal tarih anlatacağız tabi. N'abmış 27 Mayıs'ı yapan kadro, ülkeyi Nato'dan ve küresel batı paktlarından mı çıkarmış? 80 darbesine kadar ülke Nato ve işbirliği içinde olduğu küresel ittifaklardan azadeydi de sonradan mı üye oldu? (...) özel harb dairesinin ''soğuk savaş'' döneminde ABD'ye ne zaman uzmanlar yolladığını da yazsana şuraya! Özellikle 70'lerde Gladio eğitimleri için Türkeş'in de içinde olduğu kurmay subayları ABD'ye yollayan 80 darbecileri miydi?

Aziz Nesin meselesiyse zaten bittiğiniz noktadır!
Mantık o derece ''azade'' ki ŞEYTAN AYETLERİ meselesinin özellikle Nesin tarafından açılmadığını, Nesin'in o kitabı Şenliklerden önce çevirdiğini de bilmiyor olmalısınız. Ki Nesin o şenliklerde ''provokasyon'' amacıyla olsa bile bu DEVLETİ hiçbir suretle aklamaz!

Can Dündar'ın da Yahudi Ajanı olduğunu iddia edecek kadar (...) lutfedip Madımak belgeselini bir izle. Bak bakalım devletin valisinden askeri/mülki erkanına değin nasıl olayları seyretmişler. Kitle daha 3-5 yüz kişiyken, Sivas'taki bebeleri bile olay çıkacağını bildiği bir kentte bak bakalım nasıl her şeye seyirci(?) kalmışlar!

Kaldı ki sizin SOROS'la vs ile zerre derdiniz yok! Koca bir yalan bu. Sizin ''kapitalizme'' anlamlı bir karşıtlığınız bile yok.

Sayokan
24-07-2012, 02:48
Beğenmediğiniz insanlara şovenist,başbuğ Atatürkçü,milliyetçi diye yakıştırma yapmaktan vazgeçin.

Bu yazdığım son mesajdır,saygısız insanları etiketlemekten başka bir şey bilmeyen kişilerle daha fazla tartışmayacağım.
Sizin kafanızda zaten ön yargı oluşmu(Bu başbuğ Atatürkçü resmi koyuyor,bu şovenist)
ön yargılarınızla sizi baş başa bırakıyorum.
Varlığımdan bu kadar rahatsızsanız,forumun başlığına sosyal demokrat olmayanlar giremez yazsaydınız keşke.

AlbatrosS
24-07-2012, 02:52

Benim görüşüm bu.

Aziz Nesin neden eceliyle öldü hiç düşünmediniz mi? Bu soruları onun ateist olmasını bir kenara bırakmadan cevaplamanız zor zaten,cevaplamanızıda beklemiyorum.
Orda yazdığımda hala ısrarcıyım Aziz Nesin yüzünden aleviler öldü, ordaki kalabalık Aziz Nesini öldürmeye gelmişti şeytan ayetlerinden dolayı.Ama olan alevilere oldu benim insanıma oldu.

Maraş'ta ''solcular'' olmasa Aleviler katledilecek miydi? Ya ''çorum''da? Böylesi bir mantık olabilir mi? Olursa da buna ''mantık'' denir mi? Sizin ki ''kadın o eteği gitmeseydi tecavüz edilmezdi''den farklı bir mantık değil. Dahası ''radikal islamcı''lar da aynı şeyleri düşünüyor sizinle. İslamcıların da sizin de anti-semit olup Aziz Nesin'i suçlamanız ironik değil mi?

AlbatrosS
24-07-2012, 03:07
(...)

Yalan.

Kentin mülki erkanı, valisi vs bostan korkuluğu mu peki? Her an olay olabileceğini kentteki herkes biliyordu zaten. Olayın bizzat tanıkları(otelden kurtulanlar) ortamın gergin olduğunu zaten bildiklerini ama devletin böyle bir şeye müsade etmeyeceğini umduklarını söylediler. Kalabalık öyle beş-on dakika içinde 15-20 binlere ulaşmadı. Daha 3-5 yüz kişiyken kolluk güçleri ve devletin valisi olaydan haberdardı.

Can Dündar'ın konuştuğu tanıklar, olayların başından itibaren devletin her şeyden haberi olduğunu ifade etmekle birlikte neden müdahale edilmediğine dair anlamlı bir şey diyemiyor, örneğin(dönemin sivas valisi mesela)

Velev ki Nesin iddia edildiği gibi bir provokatör olsun, ulen bu ülke kolluk güçleri ve sivas'taki koca alay bostan korkuluğu peki?

Hadi sıkıysa Meclis önünde öyle bir kalabalık toplanıp meclisi yakmak istesin, mümkün mü?

Yahut öyle bir kalabalığın örneğin Diyarbakır emniyet müdürlüğünü yakmaya çalışması?

[/B]Bu yazdığım son mesajdır,saygısız insanları etiketlemekten başka bir şey bilmeyen kişilerle daha fazla tartışmayacağım.
Sizin kafanızda zaten ön yargı oluşmu(Bu başbuğ Atatürkçü resmi koyuyor,bu şovenist)
Varlığımdan bu kadar rahatsızsanız,forumun başlığına sosyal demokrat olmayanlar giremez yazsaydınız keşke.

Sosyal demokrat mı? Siz o kelimenin anlamını cidden biliyor musunuz? (...)

zozyaliz
24-07-2012, 03:09
Kaldı ki sizin SOROS'la vs ile zerre derdiniz yok! Koca bir yalan bu. Sizin ''kapitalizme'' anlamlı bir karşıtlığınız bile yok.

Albatros cahille cahil olma lütfen. George Soros sosyaldemokrattır, neoliberal değildir. Ayrıca aydın bir insandır. "Açık Toplum" diye Karl Popper tarafından adı konmuş olan özgürlükçü, demokrat, despotizm-karşıtı bir felsefeye inanır. Bu değerleri yaymaya çalışır.

Bizim ülkede herşeyi yanlış taraflarından anladıklarını bilirsin.

"Soros" da işte aynı "BOP" gibi ya da "ılımlı İslam" gibi böyle yalan yanlış anlaşılmış, tercüme edilememiş, ya cehalletten ya da kurnazlıktan kasten farklı anlamlar yükletilmiş bir kavram.

Burası öyle bir ülkedir ki burada "Condoleezza Rice ortadoğuda 22 ülkenin sınırını değiştireceğiz dedi" diye bilinir, bu cümleyi google da yaz onbinlerce çıkıyor. Hesapta ABD dışişleri bakanı bu gizli hain planlarını Washington Post gazetesinde yayınlamış!!! (Hangi gerizekalı ülke gizli planlarını gastede yayınlıyor???) "22 ülkenin sınırlarını değiştirecez" diye yazmış!!!

Tahmin edersin ki makalenin aslını ingilizcesinden okuyunca "22 ülke" lafı geçmesine rağmen, ve başka bir yerinde de "ortadoğuyu dönüşterecez" yazmasına rağmen bunu bu şekilde "22 ülkenin sınırını değiştirecez" şeklinde çeviren sadece Türk kafası ve hezeyanıdır, ve 10 sene oldu hala böyle biliniyor. Böyle bir skandal. Türk işi gazetecilik...

Bu işte aynı "ılımlı İslam projesi" gibi. Ve kim olduğunu bilmeden küfrettikleri güzel insan, milyon dolarlarını demokrasi ve insan haklarının yayılmasına feda etmiş "Soros" gibi.

Wikileaks'te görmüştüm. ABD'nin Türkiye'de görevli büyükelçisi memleketine bir keresinde rapor geçerken olayı şöyle özetlemiş: "Türkler kendi dışlarındaki dünyayı anlamıyor." Daha ötesi yok.

Durum bu. O yüzden yukardaki bu acaip kimse ile bu acaip tartışmayı yapmak zorundayız. Hezeyan cumhuriyeti burası.

Neva
24-07-2012, 03:10
Beğenmediğiniz insanlara şovenist,başbuğ Atatürkçü,milliyetçi diye yakıştırma yapmaktan vazgeçin.
Bu yazdığım son mesajdır,saygısız insanları etiketlemekten başka bir şey bilmeyen kişilerle daha fazla tartışmayacağım.

Ha, yani siz kafaniza gore saga sola etiketleyip yaftalayacaksiniz(kurt irkcisi, sarozun cocuklari, siyonist yahudiler vs.), baskalari size ambalajsiz sunacak.

Yahudiler benim ulkem icin tehdit unsuru. Mayinlari Iran, Arabistan vs.temizlese sorun olmayacak degil mi?

Yok ben Turkum. Iyi ya Turksen, acikla Ataturk'u ? Acikla ittihat terakkiyi icindeki masonlari..

Yok aciklayamam.

E iyi de senin kokunde zaten Eber var. Bayraginda hilal var, gen-kur forsunda 16 yildiz var.

Ben bayragimdaki kan ve hilal'in dokulen kanlari simgeledigini saniyorum.

O zaman inemeyeceginiz agaca cikmayacaksiniz.

Neva
24-07-2012, 03:25
Albatros cahille cahil olma lütfen. George Soros sosyaldemokrattır, neoliberal değildir. Ayrıca aydın bir insandır. "Açık Toplum" diye Karl Popper tarafından adı konmuş olan özgürlükçü, demokrat, despotizm-karşıtı bir felsefeye inanır. Bu değerleri yaymaya çalışır.

"Soros" da işte aynı "BOP" gibi ya da "ılımlı İslam" gibi böyle yalan yanlış anlaşılmış, tercüme edilememiş, ya cehalletten ya da kurnazlıktan kasten farklı anlamlar yükletilmiş bir kavram.

Burası öyle bir ülkedir ki burada "Condoleezza Rice ortadoğuda 22 ülkenin sınırını değiştireceğiz dedi" diye bilinir, bu cümleyi google da yaz onbinlerce çıkıyor. Hesapta ABD dışişleri bakanı bu gizli hain planlarını Washington Post gazetesinde yayınlamış!!! (Hangi gerizekalı ülke gizli planlarını gastede yayınlıyor???) "22 ülkenin sınırlarını değiştirecez" diye yazmış!!!

Tahmin edersin ki makalenin aslını ingilizcesinden okuyunca "22 ülke" lafı geçmesine rağmen, ve başka bir yerinde de "ortadoğuyu dönüşterecez" yazmasına rağmen bunu bu şekilde "22 ülkenin sınırını değiştirecez" şeklinde çeviren sadece Türk kafası ve hezeyanıdır, ve 10 sene oldu hala böyle biliniyor. Böyle bir skandal. Türk işi gazetecilik...

Bu işte aynı "ılımlı İslam projesi" gibi. Ve kim olduğunu bilmeden küfrettikleri güzel insan, milyon dolarlarını demokrasi ve insan haklarının yayılmasına feda etmiş "Soros" gibi.

Wikileaks'te görmüştüm. ABD'nin Türkiye'de görevli büyükelçisi memleketine bir keresinde rapor geçerken olayı şöyle özetlemiş: "Türkler kendi dışlarındaki dünyayı anlamıyor." Daha ötesi yok.

Durum bu. O yüzden yukardaki bu acaip kimse ile bu acaip tartışmayı yapmak zorundayız. Hezeyan cumhuriyeti burası.

Aynen katiliyorum . Benzer ornekler;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28068

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28060

zozyaliz
24-07-2012, 04:34
Asmalari cok zor ne yazik ki.

Bu arada ben yanlış kişiden alıntı yapmışım, o cümlenin sahibi Sayokan mış. Onu alıntılayan Nova'ya cevabımı yazmış oldum, kendisinden özür dilerim.

Neva
24-07-2012, 04:36
Bu arada ben yanlış kişiden alıntı yapmışım, o cümlenin sahibi Sayokan mış. Onu alıntılayan Nova'ya cevabımı yazmış oldum, kendisinden özür dilerim.

Rica ederim. Olur oyle yanlis anlasilmalar. Yalniz ben Nova, degil Neva'yim. :) Bazen karistiriliyor.

Kendisi yazmadi zaten o cumleyi, ben bizzat, kendisinin ortaya koydugu fikrine yonelik elestirdim.

AlbatrosS
24-07-2012, 11:58

Yok be hacı;

Elbette böyle bir ''tartışmayı'' tek bir kişi üzerinden yapacak biri değilim. Soros simgeselliğinde kast edilen şey ''kapitalizm''di sadece. Soros üzeriden yürüyen ulusalcı zırvalıklarla işim olmaz.

Dünyayı ''masonların yönettiğine'' inanan bu fukaralarla anlamlı bir siyasi tartışma yürütmek çok zor.

suzi
24-07-2012, 19:19

Benim görüşüm bu.

Bu nasıl mantık Aziz Nesin Olmasaydı, şeytan ayetlerini çevirmeseydi sivas olayları olmayacaktı aleviler ölmeyecekti'' Pki daha geriye gidelim muhammed olmasaydı şeytan ayetleri de olmayacaktı, ya da dinler olmasa, Sivas olmasaydı, aleviler olmasaydı, Pir sultan Abdal olmasaydı böyle bir etkinlik de düzenlenmezdi.....

Anti
25-07-2012, 21:40
Vermiş olduğu mücadelede Kılıçdaroğlu'na güveniyorum.
En azından görmek istediğim CHP'ye yönelik hamleler yapıyor.
O da Nişantaşı'nda, İzmir'de her daim birinci olan CHP'nin, artık Orta Anadolu'da liderliğe oynayacak olmasına dair beslediğim umuttur.
CHP'nin elitist görüntüsüne hiçbir zaman ısınamadım ve bu yüzden de resmi olarak parti üyesi vs. olmadım.
Fakat halkçılığa bürünmüş bir CHP'nin her daim yanında olurum.
Yalnız bu yeni teorisyenlerle bu iş yürümez, bunu da belirtelim.
Koray Çalışkanlarla, bu Radikal yazarları ile, Radikal İki tayfası ile bu iş olmaz.
İşçi Partisi basın/yayın organlarında oldukça güçlü bir yapıya sahip, Kılıçdaroğlu bu kitleyi CHP'ye katabilirse, ulusal solun diğer bir yüzü DSP'yi de ekledik mi gerçekten sıcak bir parti yapısına kavuşulabilir.
Zaten CHP Şişli'de değil de Fatih'te, İzmir'de değil de Konya'da birinci parti geldiği zaman iktidar olmuş demektir.
Değişim olmuştur, ya da öze dönüş mü desek...

Ahlaksız
27-07-2012, 20:39
http://www.ulusalkanal.com.tr/images/yazarlar/muazezilmiyecg.jpg
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı
Ankara

Pek Sayın Başkanımız,

Ankara’ya geldiğimde bana gösterdiğiniz yakın ilgiye son derece memnun olmuştum, müteşekkirim. Siz Başkanlığa çıktıktan beri sizi büyük bir ilgi ile izliyorum. Gayet huzurlu , tam bir Beyefendi duruşunuz, sorulara verdiğiniz son derece rahat yanıtlar gerçek bir siyasetçi olduğunuzun kanıtı. Ancak ne yazık ki, CHP ilk zamanki ilkelerini yitirerek sizin elinize geldi. onları eski durumuna getirmek kolay değil. Zaten Atatürk zamanında bile üyelerin bir kısmı 6 oku tam anlamış değillerdi. Özellikle layıklığı. Anlaşıldığına göre size danışmanlık yapanlar da doğru dürüst bilgili değil, çünkü size sorulan soruların yanıtlarında bazı uyumsuzluklar gördüm. örneğin:

1-Türkiye’de laiklik tehdit altında değildir, diyorsunuz.
Halbuki gerçek Atatürk yolunu izleyenlerin en büyük korkusu laikliğin kaldırılması. Gerek Başbakan, gerek Cumhurbaşkanı TV lerde “laiklik dinsizliktir” dediklerini ben kulağımla duydum. İkisinin eşlerinin giydikleri kıyafetlerle Türkiye Cumhuriyeti kadınlarını temsil etmesi, kendilerinin İslam, ülkelerinin de bir İslam ülkesi olduğunu anlatmak içindir. Halbuki Anayasamızda devletimiz bir din devleti değildir. Din kıyafeti ile devlet kurumlarında çalışılmaz, okunamaz. kimse kimsenin inancına karışamaz, devlet idaresine din giremez. Şimdi bunların hepsi yapılıyor. Başbakan dindar ve kindar gençlik yetiştireceğiz, diye bağırıyor. kindarlık kime, dindar olmayana. yani abdest alıp namaz kılmayana. Ne yazık ki şimdi kızlar okullara başları bağlı kabul ediliyor. Buna da ne yazık ki, önce siz yol verdiniz. Halbuki 1989 da Danıştay kararıyla önlenmişti. Bu laikliğin tam karşısı. Yarın öbürgün bütün kadınlar örtünecek, okumaktan alıkonacak.

2-Yargıda cemaat kadrosu var diyemem, diyorsunuz. Hanefi Avcı’nın kitabını okumadınız herhalde ve daha başka yazarların kitaplarını. Bunlar belgelerle gösteriyor nerelerin Cemaat adamlarının elinde olduğunu. Doğruyu yazanlar hapse sokuluyor.

3-Dersim katliamından CHP sorumludur. Bunu nasıl söyleyebilir siniz? Bunu şöyle karşılayabilirdiniz . Neden Türkiye hudutları içinde PKK yı bombalıyorsunuz? oralarda Türkler Türk köyleri de var. Dersim işi de devlet işi idi. Devlete karşı gelenler suçuna göre cezalandırılır.

4- Sabahattin Ali’yi öldüren bulunmadı ki, neden CHP üstleniyor onu?

5-27 Mayıs, 28 Şubat’ın hesaplaşılması gerekmiş!! Pes doğrusu! Atatürk devlet idaresinin demokrasiden uzaklaşmamasını, başka bir milletin işlerimize karışmasının ve irticaın hortlamasının önlenmesi görevini askerlere vermişti. Onlar da gereğini yapmaya çalıştılar. Ama yaranamadılar. Çünkü kurdukları sivil meclisler yine örümcek kafalı, siyasetten anlamayan ve cebini doldurma peşinde koşanlardan oluşuyordu. Atatürk askerlere bu görevi verdiği zaman henüz halkımız demokrasi bilincine varmış değildi. Halk bilinçlenmeye başlayınca tepkilerini göstererek siyasetçilerin devrimimize karşı davranışlarına “dur diyeceklerdi”, ama ne yazık ki, halkımız bu derece bilinçlenemedi. Ülkeyi idare edenler de Oy avcılığı için dini araç yaparak halkımızı gerilere götürmeye kalktılar.

6- Siz AKP ile uzlaşarak ülkeye huzur gelsin, düşüncesindesiniz galiba. Süleyman Demirel de hep uzlaşarak olayları çözmeye kalktı ve bugünü hazırladı. Ayni sultan Abdülhamit gibi. O da Osmanlı devletinin sonunu hazırladı.

Yabancı bir ülkenin emriyle yatıp kalkan, memleketi bölme peşinde olan. terör örgütü ile bir masaya oturan, diğer taraftan terör örgütünü canları pahasına yok etmeye çalışan değerli kumandanlarımızı terör örgütü kurdular yalanıyla yıllarca hapiste çürüten, anayasamızı kendi emellerine göre değiştirmek isteyen bir hükümet ile nasıl anlaşabilirsiniz? Bu gidişle ülkenin sonu iç savaşa dönecek. Suriye’den sonra bizi bu halde bırakacaklar mı sanıyorsunuz?

Sayın Kılıçdaroğlu, siz başa geçince CHP liler büyük bir umuda kapıldı. Gün geçtikçe CHP’nin yolundan ayrılmanız ise herkesi hayal kırıklığına sokmaya başladı. Umudumuz sizdiniz. Bu yüzden üzüntümüz çok. Ülke tepetaklak gidiyor. Terör şehirlerin içinde. Memleketi idare edenlerin yaptıkları korkunç hatalar karşısında yüzleri kızarmadığı, işlerinden atılmadığı gibi sırtları okşanıyor. Her türlü ahlaksızlık aldı yürüdü. Bu nasıl DİN, İMAN, bu nasıl VİCDAN? anlamıyoruz.
Eski CHP’ lilerin sözlerine kulak vermeniz dileğiyle, saygılarımı sunarım.

Muazzez İlmiye Çığ

ulusalkanal.com.tr
http://www.ulusalkanal.com.tr/kemal-kilicdarogluna-acik-mektup-makale,298.html

Olimpiyat
27-07-2012, 20:47
muazzez hanımın 3. MADDE ye yorumu çok ilginç.
Muazzez hanım(yaşına saygım var ama) kusur bakmasın resmen saçmalamış

Çocukların, kadınların, ihtiyarların vahşice katledildikleri -katliamı yapanların anlatımı ile sabitken- (üstelik katliam resimleri de varken)
Nasıl PKK örneğini verip böyle ciddi bir katliamı sabote edebilir.

Gerçi pardon , din gibi milliyetçilik de bir işin içine girince mantığın olmadığını unutmuşum.

AlbatrosS
27-07-2012, 21:18

Çocukların, kadınların, ihtiyarların vahşice katledildikleri -katliamı yapanların anlatımı ile sabitken- (üstelik katliam resimleri de varken)

Gerçi pardon , din gibi milliyetçilik de bir işin içine girince mantığın olmadığını unutmuşum.

(...), kendi haline bırakın...

Ahlaksız
27-07-2012, 21:38

Her anlatana inanırmısınız siz?
Veya her resme?
Siz Muazzez hanıma laf söyleyebilecek kapasitede birimisiniz ki,Muazzez hanımın saçmaladığını iddia ediyorsunuz?!

Olimpiyat
27-07-2012, 22:03
Bu tip geyikler çok sıktı.
Sen Muazzez e inanıyorsun da ben başkasına neden inanmayayım. Ama senin istediğine inanma ve güvenme hakkın var, başkasının yok değil mi pardon:)

Ama sen de haklısın, aslında söylenenlere inanmamalıyım, zamanda yolculuk yapıp o zamana gidip, olayları gözümle görmeliyim.
Peki sen gördün mü katliam olmadığını. Neye daynarak onları savunuyorsun. Ama pardon ya, sizin gibilerin inanma ve savunma hakkı var.

Yavv gidin, böyle savunma olmaz. Düpedüz saçmalamış işte.

Olimpiyat
27-07-2012, 22:10
Bu arada okuma zahmeti göstereceklere kısa ama acı itiraflar:
http://www.cnnturk.com/2011/yasam/05/02/dersim.katliamindaki.askerler.konustu/615065.0/

Ahlaksız
27-07-2012, 22:20
Bu tip geyikler çok sıktı.
Sen Muazzez e inanıyorsun da ben başkasına neden inanmayayım. Ama senin istediğine inanma ve güvenme hakkın var, başkasının yok değil mi pardon:)

Ama sen de haklısın, aslında söylenenlere inanmamalıyım, zamanda yolculuk yapıp o zamana gidip, olayları gözümle görmeliyim.
Peki sen gördün mü katliam olmadığını. Neye daynarak onları savunuyorsun. Ama pardon ya, sizin gibilerin inanma ve savunma hakkı var.

Yavv gidin, böyle savunma olmaz. Düpedüz saçmalamış işte.
Dersim'de katliam filan olmadı..Yok böyle birşey..Münferit bazı olaylar olmuş olabilir..Kendini kaybeden birkaç subay olabilir ki,normal de bu!

Türk askerlerini katledip,Cumhuriyet'i tanımayacağını söyleyip feodalliğe/gericiliğe devam etmek isteyenlere Türk ordusunun verdiği bir cevabı katliam olarak lanse etmek,Türk ordusuna atılmış bir pisliktir..Yalnız siz değil,Chp lideri bile Dersim'de katliam olduğunu kabul ediyor..Ayrıca Chp'yi de suçlu buluyor Kılıçdaroğlu..!
İşin aslı öyle değil tabi..İşin aslı kuduran insanları susturma,Cumhuriyet'i sağlama alma operasyonudur..İyi ki de yapılmıştır bu operasyon..Eğer Dersim'de yapılan operasyon cılız kalsaydı,belki bu günlere gelemezdi Cumhuriyet'imiz..

Dersim'de katliam yapıldı diyen Atatürk'e ve kurduğu Türkiye cumhuriyet'ine ihanet etmiştir..

AlbatrosS
28-07-2012, 00:06
Dersim'de katliam filan olmadı..Yok böyle birşey..Münferit bazı olaylar olmuş olabilir..Kendini kaybeden birkaç subay olabilir ki,normal de bu!

Katliamın onlarca tanığı var ki bazıları ''devlet görevlisi''. Yapılanlar münferit olmayı bırakın, hepsinin SİSTEMLİ bir FETİH HAREKATI olduğunu ispatlar niteliktedir.

Türk askerlerini katledip,Cumhuriyet'i tanımayacağını söyleyip feodalliğe/gericiliğe devam etmek isteyenlere Türk ordusunun verdiği bir cevabı katliam olarak lanse etmek,Türk ordusuna atılmış bir pisliktir..Yalnız siz değil,Chp lideri bile Dersim'de katliam olduğunu kabul ediyor..Ayrıca Chp'yi de suçlu buluyor Kılıçdaroğlu..!

Bu da yalanın kuyruklusu. Dersim'de ''isyan anlamına bile gelecek'' bir KALKIŞMA'DAN bahsedilmez çünkü. Bizzat dönemin İSTİHBARAT RAPORLARINDA isyan anlamına gelebilecek bir KALKIŞMA HAREKETİ değil; sonradan Türk ordusunun mütecaviz davranış ve tutumlarıyla kışkırttığı ortaya çıkacak tek tük bazı adli vak'alar olacaktır.

İşin aslı öyle değil tabi..İşin aslı kuduran insanları susturma,Cumhuriyet'i sağlama alma operasyonudur..İyi ki de yapılmıştır bu operasyon..Eğer Dersim'de yapılan operasyon cılız kalsaydı,belki bu günlere gelemezdi Cumhuriyet'imiz..

Yıl 2012 ve bugün bile ''devlet ve rejimi'' her şeyden ÜSTÜN tutan; insan ve insana dair özünde hiçbir haysiyet belirtisi taşımayan bu ''düşünce sistemi''dir asıl sorun olan. Bu öyle bir DİN Kİ aksi yönde binlerce tanık, kaynak ve bilgiye rağmen düpedüz GENOSİD kıvamındaki bir barbarlığı SAVUNMAK zorunda bırakır kendini.

Aslında orada siz de benim kadar iyi biliyorsunuz ki basbayağı bir KİTLE KIRIMI vardı. Bunun adına ne derseniz deyin. Mesele şu ki bu kitle kültürü, tarihi, sosyolojisi hatta dini ve diliyle sizin gibi olmayı REDDEDEN bir kitle olduğu için katledilmeleri MEŞRUYDU. Çünkü Türkiye'de ''sizin gibi hissetmeyen, olmayan, yaşamayan ve tabi KONUŞMAYAN(dil açısından) kimsenin yaşamaya hakkı yoktur!''. Çünkü size göre, Türkiye'deki herkes hiçbir kültürel ''hak'' talep etmeden Türklüğü, Türkçeyi, Türk egemenliğini ve Türk otoritesini kabul etmek zorundadır.

Dersim'de katliam yapıldı diyen Atatürk'e ve kurduğu Türkiye cumhuriyet'ine ihanet etmiştir...

Dersim'de KATLİAM OLMUŞTUR. Beni ve bu siteyi gidip ihbar edebilirsiniz...

Ahlaksız
28-07-2012, 00:49
Sayın AlbatrosS;katliam olması için kaç kişinin ölmesi gereklidir sizce?
Siz Dersim'de katliam olmuş derseniz,bende Dersim olaylarının başında kürtlerin 33 askeri katletmesine katliam derim..Anlıyormusunuz?

Katliam filan olmamıştır..Katliam tek taraflı olur..Dersim'de karşılıklı bir çarpışma olmuştur..Bunun haricinde münferit bir olay olmuş olabilir..Ki bu tür şeyler her zaman olur..!

Gerçek bir Atatürkçü,Muazzez İlmiye Çığ gibi bakar bu olaya;Kılıçdaroğlu gibi değil..Siz de sanırım kürt milliyetçisisiniz ve ısrarla katliamın olduğunu söylüyorsunuz..Karşılıklı oldu/olmadı söylemleri ile bir yere varamayız..Ne benim bu konudaki görüşümü değiştirebilirsiniz,ne de sizin görüş değiştirmeye bir niyetiniz var..

İyi geceler size..

Ahlaksız
28-07-2012, 01:14
(...)
Sayın anti,insanlar çok basit bir olguyu dahi anlamıyorlar bu ülkede..!

Mesela,Uludere'de bir katliam yaşanmıştır..Bu tartışıl(a)maz bile..!
F-16'lar sebepsiz yere masum insanları katletmiştir..
Dersim'de yaşanan olaylar ile Uludere'deki olaylar arasında dağ kadar fark vardır..Dersim'de öldürmeye başlıyan,askerleri katleden belli başlı aşiretlere devletin yaptığı bir operasyon vardır..Dersim'de asla bir katliamdan filan basedilemez..Dersim'de ölen insanlar,Uludere'deki gibi sebepsiz yere ölmemiştir..Arada mutlaka masum insanlarda ölmüştür..Buna birşey diyemeyiz tabi ki..Ama bu masum insanların ölümü için katliam denmiyor Dersim olayına..!
Devletin haksız yere Dersim'de sivilleri katlettiği söyleniyor..!

Bunun adı gaflettir..Hem de ne gaflet..!

AlbatrosS
28-07-2012, 01:19
Sitenin ihbar edilebilmesi için, herkesin senin fikrine sahip olması gerekiyor.
Görüldüğü üzere böyle de bir durum yok.

Herkes benim gibi düşünse ihbar edilebilir yani? Benim bildiğim sitenin tüm admin, mod vs'leri dersim'i bir ''katliam'' olarak görüyor mesela. Buna ne dersiniz? :)

Moderatörün notu: kişisel itham içeren mesaj silindiği için alıntı da silindi.

''ihanet''ten bahseden birine ''buyrun dava açın'' dediğimizde bu sözün anlamını ve sözdeki ''ironiyi'' anlamayan biri gülebilir. sorun değil...

(...)

AlbatrosS
28-07-2012, 01:37
Sayın AlbatrosS;katliam olması için kaç kişinin ölmesi gereklidir sizce?
Siz Dersim'de katliam olmuş derseniz,bende Dersim olaylarının başında kürtlerin 33 askeri katletmesine katliam derim..Anlıyormusunuz?

Bunu asıl size sormak lazım değil mi? Münferit ''klişesine'' başvuran sizsiniz öncelikle. Bense olayın ''münferit'' değil, sistemli ve programlı bir saldırı olduğunu söyledim. Bunun da delilleri sürüsüyle...

33 asker olayı da epey çarpıtılmıştır; ama velev ki bu olay sizin dediğiniz gibi olsun ki -hiçbir istihbarat raporunda İSYAN ANLAMINDA BİR KALKIŞMADAN SÖZ EDİLMEZ- BU BİLE SİVİL, KADIN, ÇOCUK YAŞLI VS YÜZLERCE İNSANIN ÖLÜMÜNÜ MEŞRU KILMAYA YETMEZ.

Katliam filan olmamıştır..Katliam tek taraflı olur..Dersim'de karşılıklı bir çarpışma olmuştur..Bunun haricinde münferit bir olay olmuş olabilir..Ki bu tür şeyler her zaman olur..!

30-40 kişilik bir isyancının üzerine 10 bin kişilik bir ordu salıp köyü, evi barkı bucağı yıkar, tarar ve talan edersen bunun adı ''karşılıklı çatışma'' değil, bildiğin katliam olur... Bu mahalle kavgasında abini bahane edip annenin ve bacının öldürülmesidir ki ''kan davası'' mantığıdır. Devletler kan davası gütmez, güderse ''katliam'' olur...

Gerçek bir Atatürkçü,Muazzez İlmiye Çığ gibi bakar bu olaya;Kılıçdaroğlu gibi değil..Siz de sanırım kürt milliyetçisisiniz ve ısrarla katliamın olduğunu söylüyorsunuz..Karşılıklı oldu/olmadı söylemleri ile bir yere varamayız..Ne benim bu konudaki görüşümü değiştirebilirsiniz,ne de sizin görüş değiştirmeye bir niyetiniz var..

İyi geceler size...

Israrım falan yok... Eldeki bilgi, belge ve kaynaklara bakıyor ve bunun bir katliam olduğunu biliyorum.

Holokost'a ''soykırım'' demem için YAHUDİ olmama gerek yok. ABD'nin Irak'ta yaptığına vahşet demem için de Arab. Bakın anlamak zor farkındayım, ama bu sizin pek idrak edebildiğiniz bir ''DURUŞ'' değil.

Etnik olarak Türküm, anadilim Türkçe örneğin. Kürt ulusalcısı olmama imkan yok.Ben ''bilgi ve belgeye'' bakarım bir şeye ''İNANMAK'' için. Dersim'de bir katliam olmasaydı, bunu İNKAR ETMEk için hiçbir MAKUL sebebim olmazdı.

Bakın, ''devlet'' demek(iktidar olarak okuyunuz) YALAN, ÇARPITMA, GİZLEME VE SAPTIRMA demektir. Tarihteki tüm devletlerin sicilinde katliam, cürüm, toplu kırım vs vardır. Dahası bir ilke olarak tüm ''devlet ve iktidarlara'' MESAFELİ durmak, insanım ve muhalifim diyen herkesin görevidir...

AlbatrosS
28-07-2012, 01:39
Sayın anti,insanlar çok basit bir olguyu dahi anlamıyorlar bu ülkede..!

Mesela,Uludere'de bir katliam yaşanmıştır..Bu tartışıl(a)maz bile..!
F-16'lar sebepsiz yere masum insanları katletmiştir..
Dersim'de yaşanan olaylar ile Uludere'deki olaylar arasında dağ kadar fark vardır..Dersim'de öldürmeye başlıyan,askerleri katleden belli başlı aşiretlere devletin yaptığı bir operasyon vardır..Dersim'de asla bir katliamdan filan basedilemez..Dersim'de ölen insanlar,Uludere'deki gibi sebepsiz yere ölmemiştir..Arada mutlaka masum insanlarda ölmüştür..Buna birşey diyemeyiz tabi ki..Ama bu masum insanların ölümü için katliam denmiyor Dersim olayına..!
Devletin haksız yere Dersim'de sivilleri katlettiği söyleniyor..!

Bunun adı gaflettir..Hem de ne gaflet..!

Peki İktidar seçkinleri ''ULUDERE'dekiler kaçakçı olup örgüte yardım ediyorlardı'' dediklerinde neden İNANMIYORSUNUZ? Bakın iktidar İSLAMCI olduğunda yalana inanmamayı kolaylıkla başarıyorsunuz. Ama yalanı söyleyen kendinize yakın gördüğünüz biriyse ''yapmaz o, kedidir kedi'' saflığında duruyorsunuz...

Ahlaksız
28-07-2012, 02:06
Sayın AlbatrosS;Akp ile Atatürk'ü karşılaştırma saflığını geçiniz..!
Akp sadece Uludere'de katliam yapmamıştır..Kadın cinayetleri veya 10.000'i geçen işçi cinayetleri de Akp'nin yaptığı katliamlardır..Dersim'e katliam diyen sizler Akp'nin yaptığı bu katliamları hep örtbas etme peşindesiniz..Tutturmuşlar bir Dersim,10 senedir aynı terane..!
10,000 diyorum bakınız..Rakamın büyüklüğüne dikkat ediniz..Bu insanlar Akp döneminde iş kazalarında öldüler..Bu korkunç bir katliamdır ama kimsenin umurunda değil bu..!
Varsa yoksa Dersim..!
Dersim'de kim öldüyse iyi ki ölmüş..Eğer o insanlar ölmeseydi Cumhuriyet idame olamazdı...Cumhuriyet düşmanları,Cumhuriyet zamanında yapılan her türlü eylemi suistimal etme peşindedir..Hatta öyle ki Kurtuluş savaşı bile olmadı dedi birileri..!

Neva
28-07-2012, 02:36
Her anlatana inanırmısınız siz?
Veya her resme?
Siz Muazzez hanıma laf söyleyebilecek kapasitede birimisiniz ki,Muazzez hanımın saçmaladığını iddia ediyorsunuz?!

Bunun kapasite meselesiyle ilgisi yok ki.

Sabahattin Ali'yi olduren sahsin, o gunun Mit'inden oldugu iddia edilir.

Hukum verip yargilanmis akabinde af suretiyle cikarilmistir.

Nasil ki diger maddelerde, devlet isi diyebilme cesaretini gostermisse, bunda da gostermeliydi.

Yaslilik sanirim, bu sebeple normal ve anlasilir.

CHP tabi ki Sabahattin Ali'ye sahip cikmalidir.

Sabahattin Ali, Rifat Ilgaz, Aziz Nesin vs. gibi adamlar oyle kolay kolay harcanacak adamlar degildir.

Akp sadece Uludere'de katliam yapmamıştır..Kadın cinayetleri veya 10.000'i geçen işçi cinayetleri de Akp'nin yaptığı katliamlardır..Dersim'e katliam diyen sizler Akp'nin yaptığı bu katliamları hep örtbas etme peşindesiniz..Tutturmuşlar bir Dersim,10 senedir aynı terane..!
10,000 diyorum bakınız..Rakamın büyüklüğüne dikkat ediniz..Bu insanlar Akp döneminde iş kazalarında öldüler..Bu korkunç bir katliamdır ama kimsenin umurunda değil bu..!
Varsa yoksa Dersim..!
Dersim'de kim öldüyse iyi ki ölmüş..Eğer o insanlar ölmeseydi Cumhuriyet idame olamazdı...Cumhuriyet düşmanları,Cumhuriyet zamanında yapılan her türlü eylemi suistimal etme peşindedir..Hatta öyle ki Kurtuluş savaşı bile olmadı dedi birileri..!

Ben bu sitede cok milliyetci gordum, okudum, ama ister Dersim'li, ister Ermeni, ister Rum vs. iyi ki olmusler diyenini hic okumadim ne yalan soyleyeyim.

Halbuki Cumhuriyet'i ve Ataturk'u, gunahiyla, sevabiyla algilayamamis, ayiramamis, altini dolduramamis birinden gercek Ataturkcu olmaz.

Sanirim siz Deniz Gezmis vs. icin de olmeleri iyi olmus olmeseler bu Cumhuriyet idame edilemezdi dersiniz.

Halbuki Koy Enstitulerinde okuyan adamlar da komunist'ti birileri icin.

Sahi niye kapatildi Koy Enstituleri?

ALKA
28-07-2012, 03:52
Sayın Forum üyeleri,
Bu başlık altında yer yer gerçekten güzel ve yapıcı tartışmalarınız oluyor ama lütfen karşılıklı olarak şovenist, Türk ırkçısı veya Kürt ırkçısı gibi ithamlar kullanarak karşımızdakini suçlamalayalım ve tartışmayı aşırı şekilde kişiselleştirmeyelim. Unutmayalım ki kişileri değil fikirleri eleştiriyoruz.

Bu anlamda kişisel ifadeler ilgili mesajlarda silindi..

Teşekkürler..

AlbatrosS
28-07-2012, 13:39

N'olur, yazdıklarımı bir kere daha okuyup cevap yazın. Ben demişim ki İslamcı bir partlinin Uludere'de söylediği ''zaten kaçakçılardı, örgüte yardım ediyorlardı'' gibi bahaneleri(!), dolayısıyla ''öldürülmeleri meşruydu'' imalarını(yalanını) kolaylıkla reddediyorken; Dersim'de ''yalan söyleyen'' kendinize yakın gördüğünüz bir birileri(dikkat isim vermedim, ATATÜRK VS DEMEDİM!) olunca neden bu denli kolay inanmayı seçiyorsunuz... dedim?

Dolayısıyla;

1. Bu bir ''karşılaştırma'' cümlesi değildir.

2. Atatürk'ün adını ağzıma almadım.

Varsa yoksa Dersim..!

Muhatap olduğunuz kişiyi tanımadan (....). Dahası ''müfteri'' konumuna düşersiniz.

Hiç bir ideoloji ''insan''dan değerli değildir. İnsan yaşamını ''araçsallaştıran'' her türden ideolojik saplantı ve öfke eski çağlardan bugüne gelen ''geleneksel'' bir düşünsel dışavurumu ifade eder: Fetişleştirme ve tabulaştırma.

Dinsel-feodal tarım toplumlarının ''tanrı-krallar'' için yaptıklarını modernite sonrası toplumlar ''önder/lider'' için yapmıştır. Tanrının(dolayısıyla onun elçisi kralın) hikmetinden sual olmaz buyrukları modernite sonrasında otokratik ideolojilerin hikmetinden sual olmaz rejimleri almıştır.

Toplumsal mücadeleler tarihi, aynı zamanda bireyin siyasal açıdan özneleşme/özgürleşme tarihi/arayışıdır. Toplumu/bireyi kendi kaderini (dolayısıyla demokratik hak ve özgürlüklerini) belirleyen, siyasal mücadeleler tarihi üzerine analitik bir sorgu ve akıl yürütme geliştirmezseniz hayal ve düşünce dünyanıza birey/toplum ve onun demokratik hakları ile özgürlüklerini değil; her şeyin en ''iyisi, doğrusu ve güzeli'' olduğuna ŞÜPHESİZ kanaat getirdiğiniz otokratik ideolojileri fetişleştirirsiniz. Dolayısıyla ''Dersim'de nolduysa iyi oldu'' demekle ''İslam kılıcı kimi helak ettiyse iyi oldu'' yahut ''iyi ki sömürgeciler Afrikayı sömürdü, bu sayede medenileştiler'' demek arasında zerrece bir NİTEL farklılık yoktur.

Olimpiyat
28-07-2012, 13:57
(...)

Türk milliyetçiliği yapmaya çalışanların en büyük eksikliği genel kültür.Çünkü, sıkıştıklarında verilen cevaplar hep aynı
-YA SEV YA TERKET
-BU VATAN BİZİM OĞLUUUUMMM
-İYİ Kİ ÖLMÜŞLER

Genelde sıkışınca bu 3 eksende dönüp dururlar.Bir gün kendilerini geliştirdiklerinde oturup tartışma imkanı buluruz umarım.

apsimon
29-07-2012, 06:23
(...)

Türk milliyetçiliği yapmaya çalışanların en büyük eksikliği genel kültür.Çünkü, sıkıştıklarında verilen cevaplar hep aynı
-YA SEV YA TERKET
-BU VATAN BİZİM OĞLUUUUMMM
-İYİ Kİ ÖLMÜŞLER

Genelde sıkışınca bu 3 eksende dönüp dururlar.Bir gün kendilerini geliştirdiklerinde oturup tartışma imkanı buluruz umarım.

Yok ya...

(...)

(...) Ulus ne demek bir haberin var mı ?

Olimpiyatlar başladı ve bakıyorum herkes kendi bayrağının altında...
(...)

Dünyanın değişik ulusları hala uluslaşma süreçlerinde ve henüz emperyalizmin o aşamasını geçmedik. Yani tüm uluslar epmeryalist sümürü karşısında eşit değil.
Bu eşitliğin olmadığı yerde milliyetcilikle ilgili tüm uyarılarınız geçersizdir.

(...) liberal tayfa (...) istediği kadar tarihin orasını burasını kurcalamaya çalışıp türk modernleşmesini mahkum etsinler. Türk modernleşmesi uluslaşma süreci ile yol alır ve uygar dünya (ben komünist dünya diyorum) ile buluşur. Hiçbir ulus kendi dili ve kültürü olmadan bu noktada buluşamaz.

(...)

Artık bu tür yazılar bu forumun genel geçer yazılarından bir tanesidir. Besmele ile başlayıp şeytan taşlamaya kadar giden bir sürü yazı forumda mevcut. Mahlas mahlas vermeye gerek görmüyorum.

CHP nin tartışıldığı ve dönüp dolaşıp CHP nin tarihinin ve sonucunda T.C nin tarihinin sorgulandığı yeni bir başlıkla karşı karşıyayız. Aslında dönem bu,istenen bu... Karen onlara bunu demiyormuydu zaten. Hele Tesev denen bir olgu var ki oda hikaye zaten. Başlık CHP ve Kılıçdaroğlu başlığı ancak tut tutabilirsen.

Forum açısından yeni bir şey var mı ? Yok. Peki düşünce fırtınası var mı oda yok. Bazı bildiklerimiz bize bildikleri sandıkları tarihi öğretiyor. Biliyorlar ve öğretiyorlar. Bu tür başlıkları çok seviyorlar. Akılları sıra solculuk oynuyorlar. Toplumda bir geçerliliği var mı? Yok.

Bu tipleri görünce yine Kaan Arslanoğlu (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/kaan-arslanoglu/saglik-bakaniyla-neler-konustuk-57559) imdadıma yetişiyor. Son yazısının konusu eşinin( Tıp profesörü İlknur Arslanoğlu) editörlüğünü yaptığı "Tıp bu değil" kitabı hakkında bakanla buluşmaları, talep bakandan gelmiş... İlgili yazıda sol adına bazı eylemlerin sola ve sonucunda halka nasıl zarar verdiği vurgulanıyor.

Arkadaşların derdi sol ve sonucunda halk olmyayınca TTB gibi şeytan taşlama ayinlerine istedikleri gibi devam ediyorlar. Hadi TTB bir mesleğin ilgili mensuplarını korumak için bunu yapıyor. Sizin bu halkla dediniz nedir? Muayehaneniz var da biz mi bilmiyoruz. (...)

ALKA
29-07-2012, 07:08
Sayın Forum üyeleri,
Bu başlık altında yer yer gerçekten güzel ve yapıcı tartışmalarınız oluyor ama lütfen karşılıklı olarak şovenist, Türk ırkçısı veya Kürt ırkçısı gibi ithamlar kullanarak karşımızdakini suçlamalayalım ve tartışmayı aşırı şekilde kişiselleştirmeyelim. Unutmayalım ki kişileri değil fikirleri eleştiriyoruz.

Bu anlamda kişisel ifadeler ilgili mesajlarda silindi..

Teşekkürler..
Sayın Forum Üyeleri,

Bu konu başlığında daha önce de ad hominem yapılmamasını, şahsi olarak kişilere saldırılmamasını, kişilerin şovenist, milliyetçi, ırkçı veya liberal (liboş) diye direkt itham edilip suçlanmamalarını, kişiler yerine fikirlerin ve olguların eleştirilmesini rica etmiştim.

Eğer bu olgunluğa varamamışsak ve önüne gelen önüne gelene kişisel olarak saldırmaya devam ediyorsa bu başlık kilitlenebileceği gibi artık bu tür kişisel polemikleri sürdüren kişiler de bir daha uyarılmaya gerek olmadan forumdan bir süreliğine uzaklaştırılabilirler..

Lütfen olguları ve fikirleri eleştirelim, kişilere saldırmayalım..

Forumda Liberaller, Sosyalistler, Komünistler, Atatürkçüler ve Milliyetçilere vs. herkese olduğu şeyi olma izini olduğu gibi herkes de düşündüğü şekilde fikirlerini savunabilir.. Tek olmaması gereken şey karşıdaki insanı başka bir siyasi görüşe sahip olduğu için suçlamak veya kişisel olarak saldırmaktır. Kişiye değil fikire saldırın lütfen..

Turdur
03-11-2018, 01:01
Konu 6 sene önce açılmış. Başlık olduğu gibi bugünde geçerli olabilir.
Kılıçdaroğlu hala genel başkan ve ben hala el mahkum oy atıyorum. Acaba Akp % 80 oy alırsa Kılıçdaroğlu gider mi ? Tabanda genel başkan hakkında çok rahatsız olan bir kitle var. Bizi sözde demokratik ülkede buna mahkum ediyorlar.