PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'ın son bombası: Gençleri alkolik yapma istiyorlar!

murted
26-07-2012, 19:25
Festivale Başbakan müdahalesi: ‘Okulda kafayı mı bulacaklar?’ (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/festivale-basbakan-mudahalesi-okulda-kafayi-mi-bulacaklar-haberi-57513)

“Eyüp’te içki içtirmeyiz” kampanyasının ardından One Love Festivali’nde içki satışının yasaklanmasının arkasında, Başbakan Erdoğan’ın talimatı olduğu ortaya çıktı.

One Love Müzik Festivali'ne getirilen içki yasağının ardında Başbakan Erdoğan'ın talimatı olduğu ortaya çıktı. Erdoğan festival öncesi Bilgi Üniversitesi Rektörünü arayarak: “Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?” dedi.

Rektörü arayarak uyardı
Başbakan Tayyip Erdoğan, One Love Müzik Festivali’nde getirilen alkol yasağından önce İstanbul Bilgi Üniversitesi yöneticilerini arayarak talimat verirken, “Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?” dedi.

"Gençliği alkolik olsun istiyorlar"
Erdoğan dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin şunları söyledi:
“Bu olay, bu üniversitede yapılacak olan bir toplantıyla ilgili bir çalışma. Fakat ilginç olan şey şu; ben o zamana kadar bilmiyordum, buradaki restoranlar tütün alkol kurulundan alkollü içki satışına yönelik izin almışlar. Yav Allah aşkına bir üniversitenin içinde restoranlarında alkollü içki satılmasına müsaade edilebilir mi, böyle bir şey olabilir mi? Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur?

Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak? Üniversitenin dışında malum yerlerde gider alkolünü alır, bizim meyhane filan kapattığımız yok, hepsi ortada. Ben de üniversite yönetimini aradım, ‘Yahu nedir bu hal’ dedim, ‘Biz buna üzülüyoruz’ dedim. Bu Anayasa ortada dururken ben anlamıyorum kalkıyor bu köşe yazarları nasıl oluyor da bu işi savunuyor. Yani bizim gençliğimizin bunlar tamamen alkolik olmasını istiyor.”

Okulda kafayı mı bulacaklar? (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21068796.asp)

ERDOĞAN 24 SANSÜRSÜZ ÖZEL'E KONUŞTU (http://www.yerelgundem.com/haberler/478714/erdogan_24_sansursuz_ozele_konustu.html)

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut moderatörlüğünde, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi yazarları Fehmi Koru ve Ahmet Kekeç sordu, Başbakan Recep Tayyip Erdogan 24 ekranında cevapladı..

Müzik festivali yapılacak üniversitenin içinde bulunan restoranların Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan alkollü içki satışına yönelik izin aldıklarını kaydeden Erdoğan, ''Bir üniversitenin içinde, restoranlarında alkollü içki satılmasına müsaade edilebilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Biz bunu Bakanlar Kurulu'nda da görüştük. Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur?

Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak? Üniversitenin dışında malum yerlerde gider alkolünü alır ki biz bu noktada meyhane falan kapattığımız yok, hepsi ortada. Burada bazı uyarılar kendilerine geldi. Ben de ilgili arkadaşlarımı, oranın yönetiminde olanları aradım; 'Nedir bu hal, biz buna üzülüyoruz' dedik. Sağolsun onlar da o ana kadar işin farkında olmadığını söylediler'' diye konuştu.

Anayasa'nın ''Gençliğin korunması'' başlıklı 58. maddesinde ''Devlet, istiklal ve cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müspet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.

Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır'' ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Erdoğan, bu düzenlemeyi kendilerinin yapmadığını, iktidarlarından önce bunun yapıldığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu ortada dururken, ben anlamıyorum bu köşe yazarları nasıl oluyor da hala bu işi savunuyor? Bizim gençliğimizin bunlar tamamen alkolik olmasını istiyorlar. Biz de muhafazakar demokrat bir parti olarak Anayasa'nın gereği neyse bunun gereğini talep ediyoruz, yaptığımız budur.

İlla içecekse onun da yerleri var ki ben onu da teşvik eden birisi değilim, ondan da rahatsızım, onu da söyleyeyim. Çünkü ben gencimin bu noktada alkolik bir genç olarak yetişmesinden yana değilim.

İnsanların içki içmesinden rahatsızmış. Her fırsatta insanların yaşam biçimlerine karışmadıklarını iddia ediyor. Bireysel olarak bir insanın içkiye karşı olması anlaşılabilir. Bunu beyan etmeye hakkı da vardır. Ancak Türkiye'nin mevcut durumu belliyken, başbakanın her söylediği emir telakki edilirken bu söyledikleri yaşam tarzına müdahale değilse nedir? Ayrıca anayasa maddesini bu şekilde yorumlayabilen bir insana ne kullandığını sormak lazım ya, neyse.

Her içki içeni alkolik sanıyor.
Tinercileri de ateist zannediyordu zaten.
Sezaryenla kürtajı birbirine karıştırıyor.
Ne yapacağız biz kendisiyle?

Daha başka şeyler de söylüyor programda tabi. Hepsi de akıllara zarar.

istatistik
26-07-2012, 19:58
Biz kimi engellemişiz ki, meyhaneleri mi kapattık. İşte hepsi ortada!
şeklinde fantastik bir cümle ile de kimseye karışmadıklarını ilan etti.

Merak ediyorum bu zamana kadar kimse, kimin nerede nasıl içtiğine sınırlamada bulunmuyorken kaç tane alkoliğimiz olmuş? Kaç kişi alkol komasına girmiş bu rakamları bi açıklayabilirler mi? Burada insanların kafasını bulandırıyorlar. Alkol alan her insana alkolik muamelesi yapmanın mantıklı bir tarafı yok. Düpedüz aptallıktır bu. Evet aptallık.

AlbatrosS
26-07-2012, 20:20
Bunun adı ''siyasetsizlik'' ve ''tükenmişlik''tir. Alkole gösterdiği duyarlılığın yarısını işkenceci memura göstermeyen birinin ahlakına ne denir, söyleyip de başımı derde sokmayacağım...

ALKA
26-07-2012, 21:35
18 yaşını aşmış gençler Erdoğan'ın partisine oy verip AKP'yi iktidara getirecek kadar irade sahibi oldukları kabul ediliyor da bir festivalde alkol almak için Erdoğan'ın özel iznini mi alması gerekiyormuş... Bu ancak başkalarının yaşamlarına tahammülsüzlüktür.

Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip Almanya'daki üniversitelerin kantinlerinde veya yemek hanelerinde bira satılıyor ve yasak değil. Gerek öğrenciler gerekse de öğretim üyeleri istedikleri zaman alkol tüketebilme imkanına sahipler. Bunun yanında derse giren öğrenciler alkol testine de tabi tutulmamaktalar. Böyle olduğu halde hiç bir öğrenci derse sarhoş gelmiyor.

Bizde ise insanlara yetişkin ve kendi iradesine sahip hür bireyler olarak kabul edilmiyor ve davranılmıyor. Yetişkin insanların neyi ne zaman yapacaklarını bildikleri veya verecekleri kararların da sadece kendilerini ilgilendirdiği kabul edilmiyor.

Peki Almanya'daki öylesi serbest bir öğrenim politikası işe yarıyor mu diye sorulabilir. En azından mühendislik egitimi denince aklınıza hangi ülke geliyor, bir düşünün derim...

Neva
26-07-2012, 21:44
Bu benim gencim, benim insanim, benim vatandasim soylemleri nasil yurek burkuyor, nasil yurek burkuyor.(!!)

Birey gitsin, ummet gelsin.

Olimpiyat
26-07-2012, 22:03
En büyük ve en zararlı ALKOL dindir. (Alkole hakaret oldu gerçi)

Bu İzmir sıcağında canım buz gibi bira çekti, gidip bir koşu dükkandan alayım.:)