PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslamcılardan recm dehşeti!

Ahlaksız
31-07-2012, 15:18
http://www.muhalifgazete.com/resimler/31.07.2012_1309169_11_2_.jpg
Afrika ülkesi Mali’nin kuzeyinde bir süre önce yönetimi ele geçiren İslamcı grubun, haftasonu zina yaptıkları gerekçesiyle bir çifti recm cezasına çarptırdığı ve cezanın infaz edildiği ortaya çıktı.

Radikal İslamcı grubun sözcüsü, söz konusu çiftin yasak ilişki yaşadıklarını ve hafta sonu Aguelhok’ta taşlanarak öldürüldüklerini açıkladı.

Bölgeyi elinde tutan Ensardine isimli grubun sözcüsü Sanda Ebu Muhammed, çiftin, İslami yasalara uygun bir şekilde cezaya çarptırıldığını söyledi.

Aguelhok kentindeki bir görgü tanığına ulaşan Kidal’dan bir kişi, kadın ve erkeğin boyunlarına kadar toprağa gömüldüğünü, sonra da ölene kadar taşlandığını anlattı.

22 Mart’ta bir grup asker, Devlet Başkanı Amadou Tumani Toure’yi devirmişti. İktidar boşluğunda da radikal İslamcı grup, Mali’nin kuzeyini ele geçirmişti. Geçtiğimiz günlerde de Ensardine isimli grup, bölgedeki İslami şahsiyetlere ait türbelere yönelik yıkım kampanyası başlatmıştı.
http://www.muhalifgazete.com/44275-islamcilardan-recm-dehseti.htm

Olimpiyat
31-07-2012, 15:35
Bir kez daha, 21. yüzyılda, 1400 yıl öncesinde kalmış insanları görünce ürperdim.

idontneedagod
31-07-2012, 15:50
Sakın İslamcı üyeler gelip geri kalmışlıktan bahsetmeyin, adamlar dinlerinin gereğini yerine getirmiş, İslam işte bu, siz istediğiniz kadar allayıp pullayın. Yazık!

Olimpiyat
31-07-2012, 15:55
Türkiyede de hızla yükselen(!) islamcı bir gençlik var.Belki ileride böyle bir şeyi tesis ederler.
Haklılar tabi. Dindar nesiller olmalı, gençler ateist mi olsun :)

Yergin
31-07-2012, 15:59
Geçtiğimiz günlerde de Ensardine isimli grup, bölgedeki İslami şahsiyetlere ait türbelere yönelik yıkım kampanyası başlatmıştı.
http://www.muhalifgazete.com/44275-islamcilardan-recm-dehseti.htm

Haberin son cümlesi zaten kendisini çürütüyor. Buna daha ne cevap verilir, ne yorum yapılır.

Suriye'deki muhaliflerin çoğuda İngiliz diyorlar. İngilizler müslüman mı olmaya başladı yoksa?

murted
31-07-2012, 16:05
Haberin son cümlesi zaten kendisini çürütüyor. Buna daha ne cevap verilir, ne yorum yapılır.

Bunlar anlaşılan Selefi, Suudiler o taraflara da ihracat yapıyorlar galiba. Bu haliyle bir tuhaflık yok.

bursali68
31-07-2012, 16:06
Sakın İslamcı üyeler gelip geri kalmışlıktan bahsetmeyin, adamlar dinlerinin gereğini yerine getirmiş, İslam işte bu, siz istediğiniz kadar allayıp pullayın. Yazık!

Merhaba,

Sn.idontneedagod,geri kalmışlıktan bahsedileceğini nereden çıkarttınız...?

-Hadis/Rivayete " şeksiz şühesiz " inanıyorum diyenler için RECM var...

-Hadis/Rivayet ,Kur'an'a uyuyor ise inanırım diyenler için RECM yok...

-İnanç için Kur'an yeterli diyenler için RECM yoktur...

Dolayısı ile müslüman olanların tümünün inancı değildir bu konu...Ve bunun geri kalmışlık ile uzaktan yakından ilgisi yoktur...

Sanırım bu konu defalarca işlenmiştir burada , bir sonuç çıktığını düşünmüyorum , çıkacağını da...

Sağlıcakla kalınız...

idontneedagod
31-07-2012, 16:24
Merhaba,

Sn.idontneedagod,geri kalmışlıktan bahsedileceğini nereden çıkarttınız...?

-Hadis/Rivayete " şeksiz şühesiz " inanıyorum diyenler için RECM var...

-Hadis/Rivayet ,Kur'an'a uyuyor ise inanırım diyenler için RECM yok...

-İnanç için Kur'an yeterli diyenler için RECM yoktur...

Dolayısı ile müslüman olanların tümünün inancı değildir bu konu...Ve bunun geri kalmışlık ile uzaktan yakından ilgisi yoktur...

Sanırım bu konu defalarca işlenmiştir burada , bir sonuç çıktığını düşünmüyorum , çıkacağını da...

Sağlıcakla kalınız...

Sn. Bursalı68

Geri kalmışlıktan bahsedileceğinden değil geri kalmışlıktan bahsedilmemesi gerektiğini söylüyorum. Bence de geri kalmışlık ile uzaktan yakından alakası yoktur.

İslamın büyük bir kısmı zaten kurana dayanmamakta, bu yüzden recmin kuranda olmaması islami olmadığı anlamına gelmiyor. Yine tüm müslümanların benimsememesi de bunun islami bir kaynaktan çıktığının aksi göstergesi değildir.

Ahlaksız
31-07-2012, 16:27

Suriye'deki muhaliflerin çoğuda İngiliz diyorlar. İngilizler müslüman mı olmaya başladı yoksa?

Sayın yergin;türbelere kim cevaz veriyor ki?!

"Allah Rasûlü (s.a.s.) kabırleri ziyaret eden kadınlarla, kabristana mescid yapanlara ve mum yakanlara lânet etti"
(Ebû Dâvûd, cenâiz 78; Tirmizî, salât 121; Nesâî, cenâiz 104; Müsned I/225.)

İbn Teymiye mezarların üzerine bina inşa etmenin caiz olmadığına dair şöyle fetva veriyor;

“İslam alimleri, mezarların üzerine -türbe amaçlı- bina inşa etmenin meşru olmadığı, bu binaların cami olarak kullanılamayacağı ve orada namaz kılmanın caiz olmadığı konusunda müttefiktirler.”

Mecmuatu'r-Resail-i ve’l-Mesail, c.1, s.59-60, Mısır basımı, Muhammed Reşid Rıza derlemesi.

İbn Kayyım el-Cevziyye'de şöyle söylüyor;

“Mezarların üzerine -türbe amacıyla- inşa edilen yapıların yıkılması farzdır ve imkanı varsa, bir gün dahi sabredilmemelidir.”

Zâdu’l-Mead, s.661.

murted
31-07-2012, 16:44
Sayın yergin;türbelere kim cevaz veriyor ki?!

İbn Teymiye mezarların üzerine bina inşa etmenin caiz olmadığına dair şöyle fetva veriyor;

“İslam alimleri, mezarların üzerine -türbe amaçlı- bina inşa etmenin meşru olmadığı, bu binaların cami olarak kullanılamayacağı ve orada namaz kılmanın caiz olmadığı konusunda müttefiktirler.”

Mecmuatu'r-Resail-i ve’l-Mesail, c.1, s.59-60, Mısır basımı, Muhammed Reşid Rıza derlemesi.

İbn Kayyım el-Cevziyye'de şöyle söylüyor;

“Mezarların üzerine -türbe amacıyla- inşa edilen yapıların yıkılması farzdır ve imkanı varsa, bir gün dahi sabredilmemelidir.”

Zâdu’l-Mead, s.661.

İbni Teymiye ve öğrencisi İbn Kayyım el-Cevziyye Selefi ekolune mensuplardır. Kendileri dışındaki Müslümanlara, Müslüman gözüyle bakmazlar. Vahabilik denilen Suudilerin resmi mezhebi esasen Selefilikten kök alır.

Mezarlar konusunda Müslümanların ezici çoğunluğunu oluşturan Ehli Sünnet bunlar gibi düşünmez. Onlara göre mezar ziyareti caizdir. Hatta bilhassa tasavvuf ehli sadece mezar ziyaretine değil mezardaki ölülerden yardım istemeye dahi caizdir der. Yoksa bunca türbenin ne işi var bizim gibi memleketlerde?

Yani sözlerini örneklediğiniz adamlar Sünni çoğunluk tarafından esasen kafir sayılmaktadırlar. Dolayısıyla Yergin açısından da bu söyledikleriniz çok anlamlı değil.

Peki bu haberdeki olay ne? Dediğim gibi, bunlar Vahabi olsalar gerek. Hareketleri böylece anlam kazanıyor. Suudi Arabistan'da zamanında tüm sahabe mezarlarını aynı mantıkla dümdüz etmiştir bunlar, yerleri bile belli değildir bugün.

Ek: Hadise gelince, abartmadan mezar ziyaretine izin veren hadisler de vardır ki Ehli Sünnet de bunları referans alıyordur.

"Allah Rasûlü (s.a.s.) kabırleri ziyaret eden kadınlarla, kabristana mescid yapanlara ve mum yakanlara lânet etti"

Burada da mezar ziyaretinin kadınlara yasak oluşundan, kabristanda mescit yapılması ve mum yakılmasının haram olduğundan bahsediliyor. Erkekler mezar ziyareti yapamaz denilmiyor. Bununla beraber kim neye göre bu kaanata varmış bilmiyorum ama Hanefi mezhebine göre (Diyanet İşleri de bu mezhebi benimser ve Sünni Türklerin neredeyse tamamı Hanefidir.) kadınların da fitne zamanı haricinde mezar ziyareti yapmasında sakınca yoktur.

Yergin
31-07-2012, 16:51
fthgzl79,

Bilip bilmeden konuşuyorsun. Öfken, kapatmış gözlerini. İstanbul'daki Eyüp Sultan Camisi, Fatih'teki Fatih Cami, ve Medine de ki, cami. Peygamber efendimizin türbesinin olduğu cami. Bilir misin acaba?

Kabirleri ziyaret eden kadınlara lanet edilmesi gibi birşey yok. Allah'ın resulü, kendi kızına mı lanet okumuş yani?

Bu hadisleride ilk defa senden duyuyorum. İçerisinde, mezarların üzerine ifadesi olmasa idi yorum yapardım. Mezar üzerine zaten ne mescit yapılır, ne başka birşey. Kastedilen bu ise doğru.

bursali68
31-07-2012, 16:57
Sn. Bursalı68

Geri kalmışlıktan bahsedileceğinden değil geri kalmışlıktan bahsedilmemesi gerektiğini söylüyorum. Bence de geri kalmışlık ile uzaktan yakından alakası yoktur.

İslamın büyük bir kısmı zaten kurana dayanmamakta, bu yüzden recmin kuranda olmaması islami olmadığı anlamına gelmiyor. Yine tüm müslümanların benimsememesi de bunun islami bir kaynaktan çıktığının aksi göstergesi değildir.

Merhaba,

Sevgilii dontneedagod siyah işaretlediğim yere kadar " Ok. " diyorum ve ben yanlış anladığımdan kusuruma bakma diyorum...

Diğer kısm için ise eğerki Tevrat-Zebur-İncil-Kur'an...Bunların tümü İslam adına gelen kitaplar...Tevratta recm var,İncil 'de yumuşatılmış hali var, Kur'an'da ise yok...Yani peyder pey kaldırılmış ,NESH edilmiş bir uygulama...Ancak yine de bu dediğiniz gibi literatürdeki menşei " İslami kaynak " mıdır...? Evet İslami kaynaktır...Bu cümlenize katılıyorum...

Sağlıcakla kalınız...

Ahlaksız
31-07-2012, 18:16
İbni Teymiye ve öğrencisi İbn Kayyım el-Cevziyye Selefi ekolune mensuplardır. Kendileri dışındaki Müslümanlara, Müslüman gözüyle bakmazlar. Vahabilik denilen Suudilerin resmi mezhebi esasen Selefilikten kök alır.

Mezarlar konusunda Müslümanların ezici çoğunluğunu oluşturan Ehli Sünnet bunlar gibi düşünmez. Onlara göre mezar ziyareti caizdir. Hatta bilhassa tasavvuf ehli sadece mezar ziyaretine değil mezardaki ölülerden yardım istemeye dahi caizdir der. Yoksa bunca türbenin ne işi var bizim gibi memleketlerde?

Yani sözlerini örneklediğiniz adamlar Sünni çoğunluk tarafından esasen kafir sayılmaktadırlar. Dolayısıyla Yergin açısından da bu söyledikleriniz çok anlamlı değil.

Peki bu haberdeki olay ne? Dediğim gibi, bunlar Vahabi olsalar gerek. Hareketleri böylece anlam kazanıyor. Suudi Arabistan'da zamanında tüm sahabe mezarlarını aynı mantıkla dümdüz etmiştir bunlar, yerleri bile belli değildir bugün.

Ek: Hadise gelince, abartmadan mezar ziyaretine izin veren hadisler de vardır ki Ehli Sünnet de bunları referans alıyordur.

Burada da mezar ziyaretinin kadınlara yasak oluşundan, kabristanda mescit yapılması ve mum yakılmasının haram olduğundan bahsediliyor. Erkekler mezar ziyareti yapamaz denilmiyor. Bununla beraber kim neye göre bu kaanata varmış bilmiyorum ama Hanefi mezhebine göre (Diyanet İşleri de bu mezhebi benimser ve Sünni Türklerin neredeyse tamamı Hanefidir.) kadınların da fitne zamanı haricinde mezar ziyareti yapmasında sakınca yoktur.
Sayın mürted;haberde radikal müslümanlar deniyor sadece..Bende sizin gibi bu insanların Arabistan menşeli bir yapıyı tercih ettiklerini düşünüyorum..Yani kafa kesen,recm eden müslüman profili..!Yani gerçek müslümanlar bunlar..!

İslam'dan önce hristiyan ve yahudiler kabirleri ziyaret edip,üstün buldukları insanların kabirlerine secdegah ederlermiş..Bu adete Arap halkı da bulaşmıştır..Muhammed kendi dinini yaymak amacıyla bir takım yasaklar koymuştur..Bu yasaklardan biri de kabirlerin ziyaret edilip,ölülere secdegah edilmemesidir..İslam'ın yayılması ile birlikte Muhammed belli başlı konularda olduğu gibi,bu konuda da çark etmiştir..Lakin yasağı sadece erkekler açısından kaldırmış,kadınlara kabir ziyaretini yasaklamıştır...!
Kadını fitne olarak gören Muhammed,kadınların ölülerin arasında fitnecilik yapmasından korkmuştur sanırım..!
Günümüz Türkiye'sinde kadınlar cenaze namazı kılmazlar,cenaze konvoyuna katılmazlar..Kadınların ölen yakınlarını bile görmesine izin verilmez..!Kadınlar bu yasaklara uymak zorundadırlar..Sadece kabir ziyareti kısmı zamanla delinmiş ve kadınların kabir ziyareti etmelerine müsaade edilmiştir..Ama esasında Muhammed kadınların kabir ziyaretlerini yasaklamıştır..!
Örneğin KURTUBİ bu konu hakkında şöyle der;
''Genç kadınlar fitneden emin olmayacaklarından,bunların kabir ziyaretine gitmemeleri daha hayırlıdır..''

fthgzl79,

Bilip bilmeden konuşuyorsun. Öfken, kapatmış gözlerini. İstanbul'daki Eyüp Sultan Camisi, Fatih'teki Fatih Cami, ve Medine de ki, cami. Peygamber efendimizin türbesinin olduğu cami. Bilir misin acaba?

Kabirleri ziyaret eden kadınlara lanet edilmesi gibi birşey yok. Allah'ın resulü, kendi kızına mı lanet okumuş yani?

Bu hadisleride ilk defa senden duyuyorum. İçerisinde, mezarların üzerine ifadesi olmasa idi yorum yapardım. Mezar üzerine zaten ne mescit yapılır, ne başka birşey. Kastedilen bu ise doğru.
Yergin kardeş;bilmiyorsan dikkatini çekmek isterim..!
Muhammed kendi annesine mağfiret dilemeyen birisi..!

Bana, Hz. Ali radıyallahu anh: "Resulullah (sav)'ın beni göndermiş olduğu şeye ben de seni göndereyim mi?" diye sordu ve Resulullah'ın kendisine: "Haydi git, kırıp dökmedik put, duzlemedik yüksek kabir bırakma!" dediğini anlattı.

Rivayet Eden: Ebu'l-Heyyac el-Esedi

Geçtiği Kaynaklar: Müslim, Cenaiz 93, (969) Ebu Davud, Cenaiz 72, (3218) Nesai, Cenaiz 99, (4, 88, 89)

Ben birşey söylemiyorum,hadisler kabak gibi ortada..!

murted
31-07-2012, 19:38
Sayın mürted;haberde radikal müslümanlar deniyor sadece..Bende sizin gibi bu insanların Arabistan menşeli bir yapıyı tercih ettiklerini düşünüyorum..Yani kafa kesen,recm eden müslüman profili..!Yani gerçek müslümanlar bunlar..!

Esasında Vahabiler, Sünnilerden biraz daha katı olsalar da en ılımlı Sünni fıkıh mezhebi olan Hanefilik'te dahi dinden çıkana ölüm (Bunlar kadın mürtedleri öldürmüyorlardı sanırım farklı olarak), zina edene recm cezası vs. vs. vardır.

Bugün bizimkiler daha bir modern görünüyorlarsa bunun nedenini mezhep ya da yorum farkında değil de Türkiye'nin coğrafi konum itibariyle Batı etkisine açık olmasında, Tanzimat'tan bu yana süregelen Batılılaşma sürecinde ve Cumhuriyet'ten sonra laikliğin benimsenilmesinde (Tabi, tek parti döneminden sonra içi iyice boşaltılmış.) aranması gerekir. Yoksa Taliban da tıpkı bizimkiler gibi Hanefidir ve onlar da bu saydıklarınızı yapmaktan geri kalmazlar.

Yani bu radikallerin bazısı bizim Diyanet ile aynı fıkhi görüşleri benimsiyor. Bizim Müslümanların neyse ki çoğu bunun farkında değil. Farkeden de zaten eğer bu işten ekmek yemiyorsa ve bir nebze de açık fikirli ise sorgulama sürecine giriyor, çünkü Araplarda görüp de gerçek İslam'da yeri yok dedikleri ilkellikler aynen bizde de var. Dinin kendisi bu.

staind
31-07-2012, 21:17

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1095657&CategoryID=100
buna ne dersin sayın yergin?

Neva
01-08-2012, 00:11

İslam'dan önce hristiyan ve yahudiler kabirleri ziyaret edip,üstün buldukları insanların kabirlerine secdegah ederlermiş..Bu adete Arap halkı da bulaşmıştır..Muhammed kendi dinini yaymak amacıyla bir takım yasaklar koymuştur..Bu yasaklardan biri de kabirlerin ziyaret edilip,ölülere secdegah edilmemesidir..İslam'ın yayılması ile birlikte Muhammed belli başlı konularda olduğu gibi,bu konuda da çark etmiştir..Lakin yasağı sadece erkekler açısından kaldırmış,kadınlara kabir ziyaretini yasaklamıştır...!
Kadını fitne olarak gören Muhammed,kadınların ölülerin arasında fitnecilik yapmasından korkmuştur sanırım..!
Günümüz Türkiye'sinde kadınlar cenaze namazı kılmazlar,cenaze konvoyuna katılmazlar..Kadınların ölen yakınlarını bile görmesine izin verilmez..!Kadınlar bu yasaklara uymak zorundadırlar..Sadece kabir ziyareti kısmı zamanla delinmiş ve kadınların kabir ziyareti etmelerine müsaade edilmiştir..Ama esasında Muhammed kadınların kabir ziyaretlerini yasaklamıştır..!
Örneğin KURTUBİ bu konu hakkında şöyle der;
''Genç kadınlar fitneden emin olmayacaklarından,bunların kabir ziyaretine gitmemeleri daha hayırlıdır..''

Yergin kardeş;bilmiyorsan dikkatini çekmek isterim..!
Muhammed kendi annesine mağfiret dilemeyen birisi..!

Ben birşey söylemiyorum,hadisler kabak gibi ortada..!

Bana, Hz. Ali radıyallahu anh: "Resulullah (sav)'ın beni göndermiş olduğu şeye ben de seni göndereyim mi?" diye sordu ve Resulullah'ın kendisine: "Haydi git, kırıp dökmedik put, duzlemedik yüksek kabir bırakma!" dediğini anlattı.

Rivayet Eden: Ebu'l-Heyyac el-Esedi

Geçtiği Kaynaklar: Müslim, Cenaiz 93, (969) Ebu Davud, Cenaiz 72, (3218) Nesai, Cenaiz 99, (4, 88, 89)

Bu hadisin tutarli tarafi yok.

Ustelik bahsedilen anlamda gercek muslumanlikla da alakasi yok. Cunku ne hadisler orjinal, ne de kitap. Zorlama bir cikarim yani.

Eger Muhammed yasadigi varsayilan yuzyilda boyle birseyi savunuyor olsaydi, en basta gider Isa'nin carmihtan sonra gomuldugu ve dirildigi varsayilan Kutsal Kabir kilisesini yerle bir ederdi ornek teskil etmesi bakimindan muslumanlara..

Hristiyan alemi icin onemli bir konumdadir Kutsal Kabir Kilisesi.

Muslumanlara sorsaniz, agirlikli kismi putperest der cunku hristiyanlara iliskin. Zira ikon onunde oturup ibadet yaparlar.

Kalkar Kabe'yi yerle bir ederdi. Ne diye gunes tapinagindan bozma bir binayi kutsal addetmis olsun ki????

Ustelik hadislere gore kendi annesine magfiret dilememesi ayri bir durumdur.

Mezar ziyareti yapmis midir? Yapmistir.

Katade der ki: Bize anlatıldığına göre Rasulullah (s.a.s)'in ashabından bazıları "Ey Allah'ın peygamberi muhakkak ki bizim babalarımızdan komşuluğu güzel olan, akrabalarına gelip giden, esirleri kurtaran, zimmetlerine vefa gösterenleri vardır. Onlar için mağfiret dilemeyelim mi?" dediler.

Hz. Peygamber (s.a.s): "Evet Allah'a yemin olsun ki ben de İbrahim'in (a.s) babasına mağfiret dilediği gibi babama mağfiret diliyorum" buyurdu da;

Allah-u Teala Tevbe: 113 ayetini indirdi. (İbn Kesir Tefsiri)

Cehennem ehli oldukları açıkça kendilerine belli olduktan sonra, -yakınları da olsalar- Allah’a ortak koşanlar için af dilemek ne Peygambere yaraşır, ne de mü’minlere.

Bu durumda Muhammed, Isa'ya da magfiret veya esenlik dileyemez, teslis kavrami geregi. Zira Isa, babanin gokte oturdugunu ve evi oldugunu soylemistir.

Halbuki durum bunun tam tersidir. Tum muslumanlar Isa'yi da ve onun Allah tarafindan gonderildigine de iman ederler.

Recm uygulamasini one surenler ise Ferisi'lerdir.

Muhammed doneminde recm uygulandiysa, nicin oldur diyebilen kitapta bir tane recm etmeyi uygulamali anlatan bir ayet yok?

Ayse'ye gore ayeti keci yemis deniyor islami kaynaklara gore. Birileri de bunu ciddiye aliyor, ciddi ciddi.

Ve adamlara iste gercek islam bu, bunu yapmalisiniz!, siz gercek musluman degilsiniz deniliyor bir nevi ve motive ediliyor ediliyor, boyle yapmalisiniz gercek musluman olmak icin diye.

Bu tutarlilik midir?

Halbuki recm seytan taslama geleneginden gelir.

Hadislerde;

Muhammed, hac etti ve seytan tasladi diye bir hadis var mi?

Kuran'da bir tane, hac et, sonra da seytan tasla diye bir ayet var mi?

Muhammed hangi vahiye gore seytani taslayacak akil var mantik var?

Ismail'in seytani tasladigi nerde yaziyor ki Muhammed'de gidip seytan taslasin?

Yani gercek muslumanlik diyorsunuz da, neye gore diyorsunuz?

Kadin duskunlugunu sikca dile getirilen bir adam, nicin kadina seytan desin ve kadin taslamayi ongorsun?????

alpan
01-08-2012, 00:37
Kadin duskunlugunu sikca dile getirilen bir adam, nicin kadina seytan desin ve kadin taslamayi ongorsun?????

"Kadın düşkünlüğü" tanımını gözden geçirmelisiniz bence :)

"Kadınlara çok düşkün" ama aynı zamanda da onlara karşı çok zalim tonla insan bulabileceğinize eminim.

Ki burada Muhammed'in fazla özgür iradesi de yok başlangıçta. Çünkü Muhammed/Allah, insanların ellerindeki Tevrat ı gerçek ve Allah sözü kabul ediyor. Yani istese de istemese de uygulamak zorunda. Sonra da zinaya ilişkin Kuran da çelişkili ayetler geliyor ama o kadar zina ayeti içinde recmin kaldırdığını ya da kınandığını gösteren ayet de yok. Keçi ve diğer recm hadisleri ile Tevrat'ta recmin, zina yapanın başı bağlılığına bağlanması (evli veya nişanlı) gözönünde bulundurularak bazı islam ülkeleri recmi uygulamış olabilirler.

Tevrat hükümler

22: 22 eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, ikisi de öldürülecek. israil'den kötülüğü atacaksınız.
22: 23 eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı ergen bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa,
22: 24 ikisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız.

Neva
01-08-2012, 01:27
"Kadın düşkünlüğü" tanımını gözden geçirmelisiniz bence :)

"Kadınlara çok düşkün" ama aynı zamanda da onlara karşı çok zalim tonla insan bulabileceğinize eminim.

Ki burada Muhammed'in fazla özgür iradesi de yok başlangıçta. Çünkü Muhammed/Allah, insanların ellerindeki Tevrat ı gerçek ve Allah sözü kabul ediyor. Yani istese de istemese de uygulamak zorunda. Sonra da zinaya ilişkin Kuran da çelişkili ayetler geliyor ama o kadar zina ayeti içinde recmin kaldırdığını ya da kınandığını gösteren ayet de yok.

Keçi ve diğer recm hadisleri ile Tevrat'ta recmin, zina yapanın başı bağlılığına bağlanması (evli veya nişanlı) gözönünde bulundurularak bazı islam ülkeleri recmi uygulamış olabilirler.

Tevrat hükümler

22: 22 eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, ikisi de öldürülecek. israil'den kötülüğü atacaksınız.
22: 23 eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı ergen bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa,
22: 24 ikisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız.

Sayin alpan;

Gozden gecirecek bir durum yok. Muhammed'in cinsel yasami asiri cezbediyor insanlari bu bir gercek.. Onu vurguladim orada.

Uygulanmayan bir seyin yasaklama ayeti olur mu ?

Tevrat'i koyup dogrulamissiniz beni tesekkur ederim. Ne diyor Tevrat hukmu?

Medeni statuye sahip(evli, nisanli, sozlu vs.) biri ile iliskiye girilirse, goturun taslayin deniyor.

Yani medeni statu yoksa, taslama da yok.

Ustelik Kuran'da dise dis, goz' goz kurali var, bagislamaniz haric. Ne yaparsiniz bu durumda ornegin siz olsaniz? Diyelim ki peygamber bu tebligi getirdi size okudu.

Diyelim ki adam gitti, evli bir kadinla iliskiye girdi. Ustteki kurala gore nasil isleyecek durum?

Arada Isa var cunku.

Ne diyor Isa ferisilere? Ilk tasi gunahsiz olan atsin.

E bu durumda zaten kitapta insana iliskin recm uygulaniyor olmali ki, yasaklamasi da olsun.

Kitaplarin hepsinin tahrif edildigi acik olmasina ragmen, Incil'de bunu okuyabiliyorsak, Kuran'da da okuyor olmamiz gerekir.

Oldurme, elleri capraz cizme, el kesme vs. ayetleri olan Kuran'da niye bir tane,

mesela; once taslar toplayin, kisileri cemiyet onune getirin, vs. aciklama yok?

Ebrehe'nin Mahmut'unun(fil'in ismi) kucucuk taslarla oldurulmesi bile yaziyor islam kaynaklarinda, bu yok maalesef.:tongue1:

Bariz sekilde seytan taslama geleneginin ,insana dokulmus halidir bu.

Ismail nerede seytan taslamis?

Hangi ayette var?

alpan
01-08-2012, 01:38
Ustelik Kuran'da dise dis, goz' goz kurali var, bagislamaniz haric. Ne yaparsiniz bu durumda ornegin siz olsaniz? Diyelim ki peygamber bu tebligi getirdi size okudu.

Kitaplarin hepsinin tahrif edildigi acik olmasina ragmen, Incil'de bunu okuyabiliyorsak, Kuran'da da okuyor olmamiz gerekir.

Sn Neva,

İnanın bana yazdıklarınız karışık geliyor. Onun için somut itiraz edeceğim 2 hususu yazayım belki vereceğiniz cevaplar anlamama yardımcı olur.

1)Kuran da dişe diş, göze göz kuralı yoktur. O bahsettiğiniz ayet İsrailoğulları için geçerliymiş ama o da Bakara 178 ile nesh olmuştur.

2) 2nci cümlenizi anlamadım. Kitapların hepsi kime göre tahrif edilmiş?

Kuran a göre hiçbiri tahrif edilmemiş çünkü.
Dinsize göre ise tahrif edilmeleri çok tali kalır esas husus uydurma olmalarıdır.

Neva
01-08-2012, 01:43
Sn Neva,

İnanın bana yazdıklarınız karışık geliyor. Onun için somut itiraz edeceğim 2 hususu yazayım belki vereceğiniz cevaplar anlamama yardımcı olur.

1)Kuran da dişe diş, göze göz kuralı yoktur. O bahsettiğiniz ayet İsrailoğulları için geçerliymiş ama o da Bakara 178 ile nesh olmuştur.

2) 2nci cümlenizi anlamadım. Kitapların hepsi kime göre tahrif edilmiş?

Kuran a göre hiçbiri tahrif edilmemiş çünkü.
Dinsize göre ise tahrif edilmeleri çok tali kalır esas husus uydurma olmalarıdır.

Sayin alpan;

1- Tamam bak ne guzel cevap vermissiniz. :) Nesh edildi.

O halde recm ayeti nerede Kuran'da?

2-Kitaplarin hepsi, Kuran'da dahil bana gore tahrif edilmistir.Benim oz dusuncem yani. Dinsiz ve tanrisiz icin durum bu yani.

Yok ben uydurma olarak bakmam da, insan akli urunu olarak bakarim, insan yazmasidir hepsi yani, ilahi filan degildir.

Biri oturmus yazmis sonucta..

Ama bunu dinen uygulamayan ve oyle iman eden birini sen gercek musluman degilsin, gercek islam bu, gercek musluman olabilmek icin bu yapilmali dercesine motive ederseniz, o zaman o adam recm yaptiginda da elestirme hakkiniz olmaz.

alpan
01-08-2012, 01:55
Sayin alpan;

1- Tamam bak ne guzel cevap vermissiniz. :) Nesh edildi.

O halde recm ayeti nerede Kuran'da?

2-Kitaplarin hepsi, Kuran'da dahil bana gore tahrif edilmistir.Benim oz dusuncem yani. Dinsiz ve tanrisiz icin durum bu yani.

Yok ben uydurma olarak bakmam da, insan akli urunu olarak bakarim, insan yazmasidir hepsi yani, ilahi filan degildir.

Ama bunu dinen uygulamayan ve oyle iman eden birini sen gercek musluman degilsin, gercek islam bu, gercek musluman olabilmek icin bu yapilmali dercesine motive ederseniz, o zaman o adam recm yaptiginda da elestirme hakkiniz olmaz.
Sn Neva,

Kusura bakmayın, forumda kim kimdir bilmiyorum. Sanırım siz biraz tasaffuva yatkınsınız ben ise hiç yatkın değilim :) Dolayısıyla gereksiz birbirimizi yorarız, bu durumda da size de bana da yazık olur :)

Bu arada "recm"in suçunun da bizlerin üzerine kalacağı 1000 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

O zaman bence forumu kapatalım, çünkü bu forumda insanlar gerçek islamı öğreniyorlar, gerçek müslümanın nasıl olması gerektiğini ayetlerden öğreniyorlar. Ve her öldürdükleri mürtedde, müşrikde, kestikleri hırsız elinde sorumluluğunuz olabilir (sizin mantığınızla).

Bence gerçek islamı gizlemeye çalışanlar, yaşanan her türlü zulmün ortağıdır. İnsanlar gerçeği bilmeli ki neye iman ettiklerini de bilsinler. Üstelik ben yazarken hesap kitapla değil doğru neyse ona göre yazarım. Mürtedi öldürün diyen bir dini güzelleştiremem, ben bunu gizlesem de zaten radikallerin eline güç geçtiğinde bunu bana da size de diğerlerine de net şekilde hatırlatacaklardır.

Sağlıcakla kalın

Neva
01-08-2012, 02:00
Sn Neva,

Kusura bakmayın, forumda kim kimdir bilmiyorum. Sanırım siz biraz tasaffuva yatkınsınız ben ise hiç yatkın değilim :) Dolayısıyla gereksiz birbirimizi yorarız, bu durumda da size de bana da yazık olur :)

Bu arada "recm"in suçunun da bizlerin üzerine kalacağı 1000 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

O zaman bence forumu kapatalım, çünkü bu forumda insanlar gerçek islamı öğreniyorlar, gerçek müslümanın nasıl olması gerektiğini ayetlerden öğreniyorlar. Ve her öldürdükleri mürtedde, müşrikde, kestikleri hırsız elinde sorumluluğunuz olabilir (sizin mantığınızla).

Bence gerçek islamı gizlemeye çalışanlar, yaşanan her türlü zulmün ortağıdır. İnsanlar gerçeği bilmeli ki neye iman ettiklerini de bilsinler. Üstelik ben yazarken hesap kitapla değil doğru neyse ona göre yazarım. Mürtedi öldürün diyen bir dini güzelleştiremem, ben bunu gizlesem de zaten radikallerin eline güç geçtiğinde bunu bana da size de diğerlerine de net şekilde hatırlatacaklardır.

Sağlıcakla kalın

Sayin alpan;

Tasavvufla ne alakasi var bunun? Tasavvuf nerden cikti simdi? :)

Bir tane tasavvufla alakali cumle gecti mi tartismada?

Ateist, yeri geldiginde karsidaki ateist'i, deist'i vs. de elestirebilmelidir.

Tabularimiz mi var yoksa? :)

Turkiye'de zaten gercek islam yasanmiyor ki.. Adamlar kendi mezheplerince ayirmislar yollarini yillar once..

Bunu uygulamayan istisnasiz her muslumani, hayir gercek olan bu, bunu yapmalisin, gercek musluman olabilmek icin motive etmek, akildisidir aklibasinda bir ateist icin.

alpan
01-08-2012, 02:12
Sayin alpan;

Tasavvufla ne alakasi var bunun? Tasavvuf nerden cikti simdi? :)

Bir tane tasavvufla alakali cumle gecti mi tartismada?

Ateist, yeri geldiginde karsidaki ateist'i, deist'i vs. de elestirebilmelidir.

Tabularimiz mi var yoksa? :)

Turkiye'de zaten gercek islam yasanmiyor ki.. Adamlar kendi mezheplerince ayirmislar yollarini yillar once..

Bunu uygulamayan istisnasiz her muslumani, hayir gercek olan bu, bunu yapmalisin, gercek musluman olabilmek icin motive etmek, akildisidir bir ateist icin.
Sn Neva,

Forumda sanırım ateistlerce yazılmış 10 larca başlık bulabilirim Kuran daki vahşet ayetleriyle ilgili olarak, 1000 lerce de ileti...

Şimdi Kuran ayetleri için bu başlıkları açanlar, o binlerce iletiyi yazanlar, akıldışı bir iş mi yapıyorlar? O zaman Forum yönetimi, bu başlıkların açılmasına izin vermemeli veya işin doğrusunu yazamazsınız demeli ki biz de ona göre yazalım. Benim bu başlıkta yazdığım şeylerin çoğu Kuran hükümleri (Not:Kuran, Tevrat ve İncil değişmedi dediği için aslında yazdıklarımın tamamı Allah ın sözleri :) ) ve bunları yazdığım için önce kısmi vicdansızlık sonra akılsızlıkla suçlanmak adil gelmedi bana.

Gerçi forum kurallarını detaylı okumadım, Kuran ayetleri her boyutuyla yazılamaz tartışılamaz deniyorsa o zaman da siz haklısınız, çünkü doğru yerde yazmıyorum anlamına gelir.

Sağlıcakla kalın

Not:Gerçeği saklamaya çalışmayın, sonra o gelir sizi istemediğiniz zaman ve şartlarda bulur
Diğer not:Tasavvufla alakalı takıntım yok, günlük yaşamda tek bir tanıdığım bile yok (Böyle tuhaf açıklamaya gerek yoktu ama sorunuzu yanıtsız bırakmak istemedim :) )

Neva
01-08-2012, 02:21
Sn Neva,

Forumda sanırım ateistlerce yazılmış 10 larca başlık bulabilirim Kuran daki vahşet ayetleriyle ilgili olarak, 1000 lerce de ileti...

Şimdi Kuran ayetleri için bu başlıkları açanlar, o binlerce iletiyi yazanlar, akıldışı bir iş mi yapıyorlar? O zaman Forum yönetimi, bu başlıkların açılmasına izin vermemeli veya işin doğrusunu yazamazsınız demeli ki biz de ona göre yazalım. Benim bu başlıkta yazdığım şeylerin çoğu Kuran hükümleri (Not:Kuran, Tevrat ve İncil değişmedi dediği için aslında yazdıklarımın tamamı Allah ın sözleri :) ) ve bunları yazdığım için önce kısmi vicdansızlık sonra akılsızlıkla suçlanmak adil gelmedi bana.

Gerçi forum kurallarını detaylı okumadım, Kuran ayetleri her boyutuyla yazılamaz tartışılamaz deniyorsa o zaman da siz haklısınız, çünkü doğru yerde yazmıyorum anlamına gelir.

Sağlıcakla kalın

Not:Gerçeği saklamaya çalışmayın, sonra o gelir sizi istemediğiniz zaman ve şartlarda bulur
Diğer not:Tasavvufla alakalı takıntım yok, günlük yaşamda tek bir tanıdığım bile yok (Böyle tuhaf açıklamaya gerek yoktu ama sorunuzu yanıtsız bırakmak istemedim :) )

Sayin alpan;

Elbette bulabilirsiniz. Ancak ateistligin bir sablonu yoktur.

Ateizmi sablona sokarsaniz, din haline getirirsiniz.

Her ateist tornadan cikmis gibi, ayni olmali diye bir manifesto mu var ateizm'e iliskin? :)

Forum yonetimi nicin izin vermesin? Niye dayatma yapsin ki? O zaman anasayfaya musluman giremez diye logo koyardik, kendimiz calip kendimiz soylerdik.

Adama kabul etmedigi mezhebin kurallarini yapistirmaya calismanin anlami yoktur.

Bu sitenin misyonu bu degil ki...!?

Kaldi ki basliklari acanlarin icinde deist, panteist, agnostik vs. insanlar mevcut.

Gercegi saklamiyorsaniz sayet, o zaman bu insanin evrimsel surecidir dersiniz olur biter.

Ancak her ateist istisnasiz evrim'i savunmak mecburiyetinde de degildir.

Ateizm'e sablon koyamazsiniz yani.

Sitede ateizm bolumumuz acildi, okumanizi tavsiye ederim.

alpan
01-08-2012, 02:30
Sayin alpan;

Elbette bulabilirsiniz. Ancak ateistligin bir sablonu yoktur.

Ateizmi sablona sokarsaniz, din haline getirirsiniz.

Her ateist tornadan cikmis gibi, ayni olmali diye bir manifesto mu var ateizm'e iliskin? :)

Forum yonetimi nicin izin vermesin? Niye dayatma yapsin ki?

Kaldi ki basliklari acanlarin icinde deist, panteist, agnostik vs. insanlar mevcut.

Gercegi saklamiyorsaniz sayet, o zaman bu insanin evrimsel surecidir dersiniz olur biter.

Ancak her ateist istisnasiz evrim'i savunmak mecburiyetinde de degildir.

Ateizm'e sablon koyamazsiniz yani.

Sitede ateizm bolumumuz acildi, okumanizi tavsiye ederim.
Sn Neva

Şablonu ben değil siz koydunuz, bir ateist için akıldışı olduğunu söylediniz. Neymiş akıllı ateist recmi, mürted katlini, esir katlini konuşmamalıymış. Yoksa akılsız olurmuş çünkü adamların akıllarına gelip uymaya kalkarlarmış (çünkü kitaplarında yazmıyor ve onlar bilmiyorlar, ateistler söyleyince hatırlayacaklar). Bunlar sizin mesajınızdan çıkanlar.

Üstelik konu recmdi ve siz başlangıçta "recm var mı yok mu"yu tartışıyordunuz ama bir noktadan sonra konuyu aniden "bunu tartışmanın ve recm var veya açıklaması şu olabilir demenin akıldışılığına" getirdiniz konuyu. Eğer böyle düşünüyorsanız ilk iletinizde belirtmenizde fayda vardı çünkü ben Kuran temelli tartışmayı severim ve tartışırken de korkmaktan veya akılsızlıkla suçlanmaktan hoşlanmam.

Var olan vardır benim için. Akılsız olan gökten inmeyen kitaplar için insanları katledenlerdir. Ben bu kitapların gökten inmediğini her boyutuyla göstermeye çalışıyorum, insalar görsünki zulümden vazgeçsinler istiyorum, dolayısıyla suçlamayı değil ancak teşekkürü hak edebilirim.

Not:İletideki "ben" aynı şekilde düşünenleri kapsamaktadır yani "biz"dir

Ahlaksız
01-08-2012, 02:34
......................................
Yani gercek muslumanlik diyorsunuz da, neye gore diyorsunuz?
Sayın Neva,öncelikle mesajlarınızdaki yazım stilinizi hiç beğenmediğimi belirtiyim..Gerçekten kendinizce gerekli gördüğünüz yerleri koyulaştırmanız iyi olur ama siz nerdeyse her cümlenizin yarısını koyulaştırıyorsunuz..
Ayrıca uzun da yazıyorsunuz mesajlarınızı:)

Gerçek müslümanlığı sormuşsunuz..Gerçek müslümanlık Kuran'da DÖVÜN-KESİN-KIRBAÇLAYIN-PARÇALAYIN-ÖLDÜRÜN emirlerini tatbik etmek,her ortamda dini tebliğ etmek,Allah'ın her türlü emrine riayet etmektir..!
Gerçek müslüman cihat eder,faiz yemez,içki içmez..Gerçek müslüman sadece farzlara değil de,sünnetlere de özen gösterir..Gerektiğinde kendini İslam'ın yayılması/faydası için patlatabilir..Gerçek müslümanlar intihar bombacılarıdırlar..!

Kasap sevdiği eti yerden yere vururmuş:)
Muhammed kadınları o kadar çok seviyor ki,veda hutbesinde bile ''kadınlarınızı dövün'' demeyi ihmal etmemiştir..!

murted
01-08-2012, 02:41
Recm Sünniler'de de, Şiiler'de de, Vahabiler de (Sünniler onları Ehli Sünnet dışında sayma eğiliminde olsalar da onlar fıkhen Hanbeli olarak görüyorlar kendilerini) var. Reformcular dışında herkeste var yani. Nereden geliyor oluşu, Muhammed'in bu konuda gerçekte ne düşündüğü bu gerçeği değiştiriyor mu? Değiştirmiyor. Biz esasında ne olduğuyla değil, nasıl algılandığıyla ilgileniyoruz.

Neva, sen İslam'da recm olmadığını bize değil bu gruplara anlatacaksın. Bu grupların algısı değişmediği sürece de biz İslam'da Recm var diyeceğiz, ülkemizdeki light Müslümanlara karşı da neye inandıklarının farkında olmalarına yardımcı olmak adına gerçek İslam işte budur diyeceğiz.

Bana göre gerçek Müslümanlık (ya da gerçek falanca din) diye bir şey yoktur. Farklı Müslümanlık anlayışları vardır (Din zaten durağan bir şey değildir, sürekli bir şeyler eklenerek değişmekte, farklı şekillerde yorumlana gelmektedir.). Bu anlayışların tamamı da (son dönem çıkan türlü çeşit reformcuları saymazsak) recmi benimsemektedir. Dolayısıyla İslam'da recm vardır, işte İslam budur demek gayet tutarlıdır.

Sen Müslümanları recmin dinlerinde olmadığına ikna edersin, biz de seni alkışlar, sana destek veririz ki bu saatten sonra bu ilkellik uygulanmasın.

Ahlaksız
01-08-2012, 02:49
Recm Sünniler'de de, Şiiler'de de, Vahabiler de (Sünniler onları Ehli Sünnet dışında sayma eğiliminde olsalar da onlar fıkhen Hanbeli olarak görüyorlar kendilerini) var. Reformcular dışında herkeste var yani. Nereden geliyor oluşu, Muhammed'in bu konuda gerçekte ne düşündüğü bu gerçeği değiştiriyor mu? Değiştirmiyor.

Neva, sen İslam'da recm olmadığını bize değil bu gruplara anlatacaksın. Bu grupların algısı değişmediği sürece de biz İslam'da Recm var diyeceğiz, ülkemizdeki light Müslümanlara karşı da neye inandıklarının farkında olmalarına yardımcı olmak adına gerçek İslam işte budur diyeceğiz.
Aynen katılıyorum size sayın murted..
Muhammed'in recmi uyguladığı hadisler bile var..İslam'da recm yoktur diyemez hiç kimse..!
http://www.ilimdunyasi.com/suneni-ebu-davud/rasulullahin-recmedilmesini-emrettigi-cuheyneli-kadin/?wap2

Neva
01-08-2012, 02:51
Sn Neva

Şablonu ben değil siz koydunuz, bir ateist için akıldışı olduğunu söylediniz. Neymiş akıllı ateist recmi, mürted katlini, esir katlini konuşmamalıymış. Yoksa akılsız olurmuş çünkü adamların akıllarına gelip uymaya kalkarlarmış (çünkü kitaplarında yazmıyor ve onlar bilmiyorlar, ateistler söyleyince hatırlayacaklar). Bunlar sizin mesajınızdan çıkanlar.

Üstelik konu recmdi ve siz başlangıçta "recm var mı yok mu"yu tartışıyordunuz ama bir noktadan sonra konuyu aniden "bunu tartışmanın ve recm var veya açıklaması şu olabilir demenin akıldışılığına" getirdiniz konuyu. Eğer böyle düşünüyorsanız ilk iletinizde belirtmenizde fayda vardı çünkü ben Kuran temelli tartışmayı severim ve tartışırken de korkmaktan veya akılsızlıkla suçlanmaktan hoşlanmam.

Var olan vardır benim için. Akılsız olan gökten inmeyen kitaplar için insanları katledenlerdir. Ben bu kitapların gökten inmediğini her boyutuyla göstermeye çalışıyorum, insalar görsünki zulümden vazgeçsinler istiyorum, dolayısıyla suçlamayı değil ancak teşekkürü hak edebilirim.

Not:İletideki "ben" aynı şekilde düşünenleri kapsamaktadır yani "biz"dir

Sayin alpan;

Evet ben bir ateist olarak kendi gorusumu soyledim.

Buyrun nicin akildisi olmayacagini da curutun.

Altini doldurun ki anlamli olsun elestiriniz. Buyrun sizi dinliyoruz.

Evet ben de Kuran temelli koydum zaten ortaya. Siz Tevrat getirdiniz, ona da itirazim olmadi degil mi?

Donup mesajlari dikkatli okuyunuz lutfen. :)

Size ne korktunuz dedim, ne de akilsizsiniz dedim dikkat ederseniz, olmayan birsey uzerinden itham etmeyin.

Akildisi demek, akla uygun olmayan demektir.

Aklibasinda ateist dedim orada dikkat ederseniz, basligi acan arkadasimiz ateist degil, kendisi agnostik oldugunu ifade etmisti. Onu baglamaz.

Siz ateist misiniz ki ustunuze alindiniz?

Veya dinsizseniz de, yine sizi kapsamaz o soylemim.

Korktunuz da demedim. Tabularimiz mi var? dedim. :)

Elbetteki bizlerde bu kitaplarin gokten inmedigini, ilahi olmadigini, insan urunu oldugunu ortaya koymaya calisiyoruz.

Ama bunu Kuran'la yapiyoruz, bu sitedeki agirlikli insanlarin mezheplerini dikkate alarak yapiyoruz.

Hadis kabul etmem diyene zoraki hadis yapistirmiyoruz, Kuran kabul ederim diyene Kuran ayeti sunuyoruz.

Bir parca daha ileri adim atmis insanla da gerek tarih vs.. gerekse Kuran ayetleriyle veya diger kitap ayetleriyle izah ediyoruz.

Bir insanin inandigi degerini, ancak kendi kaynaklariyla ona izah edebilirsiniz. Onun secimlerini de dikkate alarak.

Turkiye'de ne zaman recm uygulandi ki dini anlamda? Bu insanlar zaten yillar yili boyle yasadilar dinlerini.. Cunku mezhepleri oyle ongoruyor.

Bugun Turkiye'de hangi muslumana sorsaniz, benim kitabimda recm yok der. Adama zoraki recm vardir demenin manasi var mi?

Ha Kan davasi deyin anlarim. Ancak ayri bir kavram, ayri bir konu.

Recm ise cok baska birsey.

Neva
01-08-2012, 02:58
Recm Sünniler'de de, Şiiler'de de, Vahabiler de (Sünniler onları Ehli Sünnet dışında sayma eğiliminde olsalar da onlar fıkhen Hanbeli olarak görüyorlar kendilerini) var. Reformcular dışında herkeste var yani. Nereden geliyor oluşu, Muhammed'in bu konuda gerçekte ne düşündüğü bu gerçeği değiştiriyor mu? Değiştirmiyor. Biz esasında ne olduğuyla değil, nasıl algılandığıyla ilgileniyoruz.

Bana göre gerçek Müslümanlık (ya da gerçek falanca din) diye bir şey yoktur. Farklı Müslümanlık anlayışları vardır (Din zaten durağan bir şey değildir, sürekli bir şeyler eklenerek değişmekte, farklı şekillerde yorumlana gelmektedir.). Bu anlayışların tamamı da (son dönem çıkan türlü çeşit reformcuları saymazsak) recmi benimsemektedir. Dolayısıyla İslam'da recm vardır, işte İslam budur demek gayet tutarlıdır.

Sen Müslümanları recmin dinlerinde olmadığına ikna edersin, biz de seni alkışlar, sana destek veririz ki bu saatten sonra bu ilkellik uygulanmasın.

Murted, sen alinmazsin direk sana yazayim, uygulama yapmayan adama ne anlatacaksin? Cok merak ettim.

Ayni seyi soyluyorum zaten farkli muslumanlik anlayisi var.

Misal anne babana ne anlatacaksin? Recm var dediginde ne diyorlar?
Veya niye recm yapmiyorsunuz diyor musun?

Bak, birseyi benimsemek ayri birseydir, onu uygulamak ayri birseydir.

Escinsellere zulum yapilmamasini destekleyebilirsin, ama bu senin escinsel oldugun anlamina gelmez ornegin.

EKLEME:

Bak soyleyemeye calistigim su iste, taze acilmis bir baslik mesela, boyle getirir getirip dosersin.

Sonra kendi halinde inanan adam gelir, Allah islah etsin onlari der, sonra tekrar donup ona, olur mu, var bu senin dininde, sen gercek musluman degilsin dersin.

Bilincaltina gonderme ; Hayir bunu yapmalisin gercek musluman olmak icin. Taslamalisin, oldurmelisin.

Sonra da oturup, hepimiz Madimak'ta yakilanlari savunuruz degil mi?

Ama onlari yakanlara bizim ailemiz vs. dahil degildir.Bizim ailemiz asla yakmaz. Asla taslamaz. Biz de inandigimiz donemlerde yakmamisizdir, taslamamisizdir cogunluk.

Demek istedigim sapla samani, birbirine karistirmamak gerekiyor.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28657

murted
01-08-2012, 03:10
Turkiye'de ne zaman recm uygulandi ki dini anlamda? Bu insanlar zaten yillar yili boyle yasadilar dinlerini.. Cunku mezhepleri oyle ongoruyor.

Bugun Turkiye'de hangi muslumana sorsaniz, benim kitabimda recm yok der. Adama zoraki recm vardir demenin manasi var mi?

Türkiye'deki Sünni Müslümanlar ya Hanefi'dirler (genelde Türkler), ya da Şafi (genelde Kürtler). Diyanet İşleri de Hanefi mezhebine göre hareket eder. Bu iki mezhebe göre de evli iken nikahlı olduğu kişi dışında biriyle cinsel ilişkiye girenler recm edilirler. Diyanetin kitaplarını açıp bakması bedava.

Sıradan bir Müslüman yalan yanlış da olsa laik bir ülkede yaşadığı için bunları bilmeyebilir, Şeri hukuk ile yönetilmediğimizden recm uygulamaya falan da kalkamaz kimse. Ama bu benimsedikleri mezhebin recm cezasını uygun gördüğü gerçeğini değiştirmez. İsteyen bireysel olarak istediği kadar itiraz etsin.

Murted, sen alinmazsin direk sana yazayim, uygulama yapmayan adama ne anlatacaksin? Cok merak ettim.
Ayni seyi soyluyorum zaten farkli muslumanlik anlayisi var.
Misal anne babana ne anlatacaksin? Recm var dediginde ne diyorlar?
Veya niye recm yapmiyorsunuz diyor musun?
Bak, birseyi benimsemek ayri birseydir, onu uygulamak ayri birseydir.
Escinsellere zulum yapilmamasini destekleyebilirsin, ama bu senin escinsel oldugun anlamina gelmez ornegin.

İnandıkları şeyin gerçek yüzünü görmelerini isteseydim, siz recmi beğenmiyor olabilirsiniz ama böyle de bir şey var derdim.
Bu kafalarında recm fikri yokken onları recme teşvik etmek değil, inandıkları ile yüzleşmelerini ve inandıkları şeyi gözden geçirmelerini sağlamak içindir.

Neva
01-08-2012, 03:22
Türkiye'deki Sünni Müslümanlar ya Hanefi'dirler (genelde Türkler), ya da Şafi (genelde Kürtler). Diyanet İşleri de Hanefi mezhebine göre hareket eder. Bu iki mezhebe göre de evli iken nikahlı olduğu kişi dışında biriyle cinsel ilişkiye girenler recm edilirler. Diyanetin kitaplarını açıp bakması bedava.

Sıradan bir Müslüman yalan yanlış da olsa laik bir ülkede yaşadığı için bunları bilmeyebilir, Şeri hukuk ile yönetilmediğimizden recm uygulamaya falan da kalkamaz kimse. Ama bu benimsedikleri mezhebin recm cezasını uygun gördüğü gerçeğini değiştirmez. İsteyen bireysel olarak istediği kadar itiraz etsin.

İnandıkları şeyin gerçek yüzünü görmelerini isteseydim, siz recmi beğenmiyor olabilirsiniz ama böyle de bir şey var derdim.
Bu kafalarında recm fikri yokken onları recme teşvik etmek değil, inandıkları ile yüzleşmelerini ve inandıkları şeyi gözden geçirmelerini sağlamak içindir.

Hala ayni seyi soylemektesin. Hadiste surda, burda olmadigini iddia etmiyorum ben. Kitaplarinda yok adamlarin.

Uygulanmasini soyluyorum.

Kitap orada tamam da recm uygulaniyor mu? Bunu soruyorum.

Bu adamlar zaten bunlari biliyorlar, bilmedikleri birsey degil ki??

Bildikleri halde reddediyorlar ailelerinden gormedikleri icin.

Uygulamadigi birseye nicin geri dondureceksin ki? O oldugunu zaten biliyor.

Laik bir ulkede yasiyorlar, tamam da zaten kac yildir laik ulkede yasiyorlar. Yeni degil ki bu ulkede yasamaya baslayislari?

Osmanli mesela, recm var mi? Oldurme de tamam, kelle alma de tamam vs. de tamam.

Bu kadar yildir bunu uygulamayan adama neyi gostereceksin?

Madem ki derdimiz birseyleri izah etmek, once kendi ulkendeki muslumanlarin, uygulamaya yonelik rituelleri anlatilmali.

Turkiye'de varolan musluman mezhepler arasinda, recm yapan var mi?

Neva
01-08-2012, 03:57
Sayın Neva,öncelikle mesajlarınızdaki yazım stilinizi hiç beğenmediğimi belirtiyim..Gerçekten kendinizce gerekli gördüğünüz yerleri koyulaştırmanız iyi olur ama siz nerdeyse her cümlenizin yarısını koyulaştırıyorsunuz..
Ayrıca uzun da yazıyorsunuz mesajlarınızı:)

Gerçek müslümanlığı sormuşsunuz..Gerçek müslümanlık Kuran'da DÖVÜN-KESİN-KIRBAÇLAYIN-PARÇALAYIN-ÖLDÜRÜN emirlerini tatbik etmek,her ortamda dini tebliğ etmek,Allah'ın her türlü emrine riayet etmektir..!
Gerçek müslüman cihat eder,faiz yemez,içki içmez..Gerçek müslüman sadece farzlara değil de,sünnetlere de özen gösterir..Gerektiğinde kendini İslam'ın yayılması/faydası için patlatabilir..Gerçek müslümanlar intihar bombacılarıdırlar..!

Kasap sevdiği eti yerden yere vururmuş:)
Muhammed kadınları o kadar çok seviyor ki,veda hutbesinde bile ''kadınlarınızı dövün'' demeyi ihmal etmemiştir..!

Sayin fthgzl79;

Mesajlarimda kullandigim tarzin tasarrufu bana aittir. Uzun geliyorsa okumayiverirsiniz olur biter.

Tutarsizliginizdir benim elestirdigim.

Bakin sizden ornek vereyim daha iyi anlamis olun.

Siz oldurmeyi savunuyorsunuz degil mi? Oyleyse nicin burada savunmuyorsunuz?

Bakin baska bir basliktaki mesajiniz, oldurme kavrami uzerine. Renklendirmesini de koyultmasini da kendiniz yapmissiniz ustelik. :)

O zaman kimsenin idelojisini de elestirmemesi gerekir insanin tutarlilik adina.

Siz nasil ki laik bir ulke icin oldurmeyi mubah sayiyorsaniz, o adam da kendi siyasal rejimi icin oldurmeyi mubah sayabilir.:)

Islam da bir ideoloji midir? Ideoloji'dir. Cikisi siyasal sebeplidir.

Orada oldurmeyi savunuyorsaniz, bu ha recm olmus, ha kelle alma olmus, ha kursun sikma olmus, onemi yoktur. Burada niye savunmuyorsunuz?

Dilaver'in bu konuda gayet detayli bir calismasi vardi yanlis hatirlamiyorsam..

Biz zaten ateistler olarak, yeterince aciyoruz, isliyoruz kitabin ilahi olmayip, insan urunu oldugunu...

Akp sadece Uludere'de katliam yapmamıştır..Kadın cinayetleri veya 10.000'i geçen işçi cinayetleri de Akp'nin yaptığı katliamlardır..Dersim'e katliam diyen sizler Akp'nin yaptığı bu katliamları hep örtbas etme peşindesiniz..Tutturmuşlar bir Dersim,10 senedir aynı terane..!
10,000 diyorum bakınız..Rakamın büyüklüğüne dikkat ediniz..Bu insanlar Akp döneminde iş kazalarında öldüler..Bu korkunç bir katliamdır ama kimsenin umurunda değil bu..!
Varsa yoksa Dersim..!
Dersim'de kim öldüyse iyi ki ölmüş..Eğer o insanlar ölmeseydi Cumhuriyet idame olamazdı...Cumhuriyet düşmanları,Cumhuriyet zamanında yapılan her türlü eylemi suistimal etme peşindedir..Hatta öyle ki Kurtuluş savaşı bile olmadı dedi birileri..!

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28454&page=13

Yergin
01-08-2012, 10:01
Gerçek müslümanlar intihar bombacılarıdırlar..!

fthgzl79,

Biliyorum, İslam'dan nefret ediyorsunuz. Biliyorum, AKP'den, müslümanlardan, bu ülkedeki birçok kişi veya kurumlardan, hatta Konya'dan, birçok şeyden nefret ettiğinizi biliyorum. Ailenizden, komşularınızdan, yolda yürür iken gördüğünüz müslümanlardan, televizyon izlemekten, kısacası herşeyden nefret ettiğinizi biliyorum. Bu kadar kin ve öfke ile nasıl yaşıyorsunuz orasını bilmiyorum çünkü bu insanın kendisine yapacağı en büyük nankörlük olsa gerek,

Çok açık ve net yazıyorum. Sizin bu yukarıda alıntıladığım mesajınızın tek bir anlamı vardır. O da,

Provokatörlük!

Maksadınız bu ise, bilin ki, bu yaptığınızın "sevdiğim" dediğiniz kişileri öldürenlerin yaptıklarından bir farkı yok. İşte, El Kaide gibi örgütler, saf insanları böyle kandırıyorlar. Bilinçlerine böyle müdahele ediyorlar. Ondan sonra da arkasından böyle konuşuyorlar.

İntihar bombacısı olmak, Allah'a iki kere isyan etmek demektir.

Sapla samanı ayırt etmesini bilmiyorsanız, önce ayırt etmesini öğrenin. Burası ilkokul değil...

alpan
01-08-2012, 10:45
Sayin alpan;
Kitaplarin hepsi, Kuran'da dahil bana gore tahrif edilmistir.Benim oz dusuncem yani. Dinsiz ve tanrisiz icin durum bu yani.

Sn Neva,

Aynı dili konuşmuyoruz, o yüzden de sağlıklı iletişim kurmamız mümkün değil. Basit bir örnekle kendi açımdan bu tartışmayı sonlandırmayı düşünüyorum. Umarım kusura bakmazsınız.

Dün akşam hem Allah hem de Muhammed ile konuştum, sizin (Neva) doğruları yazmadığınızı, söylediler. Onlar bile aksi şahitlik yaparken daha söylenecek söz mü var? :)

Not:Ateist olup olmadığım konusundaki sorunuza ise cevabım; ben umursamazcıyım. Yani dinlerin olmadığını bilirim. Tanrı var mı yok mu da ilgi alanıma girmez. Olsa da bir olmasa da bir benim içim. Her iki durumda da doğruyu akılla bulurum. Bu arada akıldışı işler yapacak kadar akılsız olsam da :)

Sağlıcakla kalın

Ahlaksız
01-08-2012, 13:11
Siz nasil ki laik bir ulke icin oldurmeyi mubah sayiyorsaniz, o adam da kendi siyasal rejimi icin oldurmeyi mubah sayabilir.:)
Sayın Neva,bu kadar basit olguları bile idrak etmek zor olmasa gerek ama sanki mal bulmuş mağribi gibi bana mesajlarımı gösteriyorsunuz..!
Atatürk'ün yaptığı devrim ile Muhammed'in yaptığı gazveleri/suikastleri/katliamları bir tutan birine ne söylenebilir ki?!
Belli ki siz Atatürk'ten rahatsız oluyorsunuz..!
Sapla samanı ayırt etmesini bilmiyorsanız, önce ayırt etmesini öğrenin. Burası ilkokul değil...
http://www.youtube.com/watch?v=Y5uHVEm9tYw&feature=my_favorites&list=FL8qXb_-ZxHDKtCuD0z8ttIw

Neva
01-08-2012, 13:26
Sn Neva,

Aynı dili konuşmuyoruz, o yüzden de sağlıklı iletişim kurmamız mümkün değil. Basit bir örnekle kendi açımdan bu tartışmayı sonlandırmayı düşünüyorum. Umarım kusura bakmazsınız.

Dün akşam hem Allah hem de Muhammed ile konuştum, sizin (Neva) doğruları yazmadığınızı, söylediler. Onlar bile aksi şahitlik yaparken daha söylenecek söz mü var? :)

Not:Ateist olup olmadığım konusundaki sorunuza ise cevabım; ben umursamazcıyım. Yani dinlerin olmadığını bilirim. Tanrı var mı yok mu da ilgi alanıma girmez. Olsa da bir olmasa da bir benim içim. Her iki durumda da doğruyu akılla bulurum. Bu arada akıldışı işler yapacak kadar akılsız olsam da :)

Sağlıcakla kalın

Sayin alpan;

Guzel, konusmussunuz iste hem Allah, hem Muhammed'le, her iki durumda da dogruyu akilla bulabileceginize gore elbette tartismayi sonlandirabilirsiniz. :)

Neva
01-08-2012, 13:41
Sayın Neva,bu kadar basit olguları bile idrak etmek zor olmasa gerek ama sanki mal bulmuş mağribi gibi bana mesajlarımı gösteriyorsunuz..!
Atatürk'ün yaptığı devrim ile Muhammed'in yaptığı gazveleri/suikastleri/katliamları bir tutan birine ne söylenebilir ki?!
Belli ki siz Atatürk'ten rahatsız oluyorsunuz..!

O size gore oyle ama yani Ataturk'un yaptigi devrim, siz bunu islamin ciktigi cografyaya soylediginizde, o adam da aynini savunacaktir, cunku onun inancina gore de Muhammed devrim yapmistir. Onlarin rejimi de o cunku.

Yaptiklarini onayliyor muyum? Hayir. Sadece tutarsiz yaklasiminizi elestirdim.

Benim oz dusuncem kimse ideoloji icin olmesin. Ben de dinleri elestiriyorum ama hicbirine karsi nefret derecesinde bir dusmanlik beslemiyorum. Cunku dinin oznesi insan.

Yoksa kupkuru, insan olmaksizin dinlere kavram olarak baktiginizda kimseye zarari yok. Ne zaman ki insan giriyor devreye o zaman zararli hale geliyorlar.

Ataturk'ten nicin rahatsiz olayim? Olmam icin bir sebep var mi?

Ama siz islam dusmani iseniz dediginiz gibi, islama karsi iseniz, Ataturk'ten rahatsiz olmaniz gerekir.

Zagnos Pasa camisinde hutbe okuyan insani nicin elestireyim ben, hutbe okudugu icin mi, Muhammed'i yucelttigi icin mi?

” Gazi Paşa Hazretleri bugün öğle namazını büyük bir cemaatle Zağnos Paşa Camiinde kılmışlardır. Namazda şehitlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunan Mevlitten sonra Paşa Hazretleri minbere çıkarak şu hutbeyi okumuşlardır:

“Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah’ın güvencesi, sevgisi ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Allah tarafından insanlara gerçeği bildirmeye görevli elçi olmuştur.

Hayatı düzenleyen temel kurallar hepinizce bilinmektedir ki, yüce Kuran’da yazılı bulunmaktadır. İnsanlara duygu güzelliği ve bolluğu veren dinimiz son dindir. Mükemmel ve kusursuz dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor.

Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymasa idi, bununla diğer ilâhi doğa kanunları arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü varlığın bütün kanunlarını yapan Yüce Allah’tır.

Arkadaşlar, Peygamber çalışmalarında iki göreve ve iki eve sahip bulunuyordu. Biri kendi evi, diğeri Allah’ın evi idi. Millet işlerini Allah’ın evinde yapardı. Peygamberin kutsal yolunu izleyerek bu dakikada milletimize, milletimizin bu gününe ve geleceğine ilişkin hususları görüşmek amacıyla bu kutsal yerde, Allah’ın huzurunda bulunuyoruz. Beni buna kavuşturan Balıkesir’in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum. Bu nedenle büyük bir sevaba erişeceğimi ümidediyorum.

Efendiler, Camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp, kalmak için yapılmamıştır. Camiler, Allah’ın emirlerini yerine getirmek ve ibadetle birlikte din ve dünya için neler yapılmak gerektiğini düşünmek yani görüşüp, danışmak için yapılmıştır. Millet işlerinde her şahsın zihnen, başlı başına faaliyette bulunması zorunludur, işte biz de burada din ve dünya için, geleceğimiz ve bağımsızlığımız için, özellikle egemenliğimiz için neler düşündüğümüzü ortaya koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Hepinizin düşündüklerim anlamak istiyorum. Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, bütün millet fertlerinin arzularının, emellerinin toplanmasından elde edilen sonuçlardan ibarettir. Bu nedenle benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.”

http://www.tunaninyeri.com/?p=318

Ahlaksız
01-08-2012, 13:58
Sayın Neva,bende 2 sene önce Allah'tan başka İlah yoktur,Muhammed Allah'ın elçisidir demekteydim:)
Atatürk hayatının son yıllarında İslam'a muhalif bir görüntü çizmiştir..1930'lu(tahminen)yıllar öncesi İslam'ın hak din olduğunu söylüyordu ama..
Atatürk bir devrim yapmış,bazı aşiretler bu devrime karşı çıkmış ve Cumhuriyet'e düşman olanlar bir şekilde susturulmuşlardır..
Muhammed bir devrim yapmış ve bu devrimi cebren yaymak sureti ile ulaşabildiği her yere zorla girerek kılıçla insanları yok etmiş,boyun eğdirtmiştir..

Atatürk savunma yapmıştır..Muhammed saldırı..Bu kadar basit bir olguyu anlayın artık..!

Neva
01-08-2012, 14:09
Sayın Neva,bende 2 sene önce Allah'tan başka İlah yoktur,Muhammed Allah'ın elçisidir demekteydim:)
Atatürk hayatının son yıllarında İslam'a muhalif bir görüntü çizmiştir..1930'lu(tahminen)yıllar öncesi İslam'ın hak din olduğunu söylüyordu ama..
Atatürk bir devrim yapmış,bazı aşiretler bu devrime karşı çıkmış ve Cumhuriyet'e düşman olanlar bir şekilde susturulmuşlardır..
Muhammed bir devrim yapmış ve bu devrimi cebren yaymak sureti ile ulaşabildiği her yere zorla girerek kılıçla insanları yok etmiş,boyun eğdirtmiştir..

Atatürk savunma yapmıştır..Muhammed saldırı..Bu kadar basit bir olguyu anlayın artık..!

Ne farkeder ki? :)

O insanlar da ona, Ataturk'e, bu yonuyle inanmistir. Ardindan gitmislerdir, savas etmislerdir.

Ahlaksız
01-08-2012, 14:17
Ne farkeder ki? :)

O insanlar da ona, Ataturk'e, bu yonuyle inanmistir. Ardindan gitmislerdir, savas etmislerdir.
Atatürk atına atlayıp,ülke ülke gezip ''Türk olacaksınız ulen,yoksa gebertirim hepinizi'' dememiş!
Niye anlamak istemiyorsunuz ki?

Neva
01-08-2012, 14:22
Atatürk atına atlayıp,ülke ülke gezip ''Türk olacaksınız ulen,yoksa gebertirim hepinizi'' dememiş!

Ama hutbe vermis camide degil mi? :)

Aksi olsa ezani, kitabi Turkce'ye cevirttirmezdi.

AlbatrosS
01-08-2012, 17:58
* meseleye kültürel disiplin açısından bakarsanız yüzlerce ''islam'' vardır. Geleneği incelerseniz, recm olgusu ''taşlama usulüyle'' Anadolu'da YOKTUR. Eylemin biçimi(taşlama)ne değil de var oluş sebebine bakarsanız (namusu koruma, kirlenmişliği cezalandırma) Anadolu'da recm çok daha farklı bir ''biçim''de VARDIR: Töre cinayetleri!

* Soru şu: İslamda ''namus'' adına recm yahut töre cinayeti var mıdır?

Kültürel bir ürün(islam ve özelde recm/töre cinayeti) onun icrasından ve icracılarından ''ayrı'' değildir. Yazılı metinde olup olmadığına dair net bir şey söyleyemem; ancak sözlü gelenekte(ve tabi pratikte) vardır. Muhafazakar ve mütedeyyin eşhasın bu ''olguya'' dair ''anlamlı, bütünlüklü, sistemli ve örgütlü'' bir politik tavrı YOKTUR! Böylesine bir politik ve toplumsal dinamiğin yoksunluğu sözlü gelenekte namus, kan ve şiddeti besleyen yüzlerce söylemle birlikte düşünüldüğünde ''gelenek'' üzerinde ''kadına yönelik recmsel şiddet döngüleri'' PEKALA VARDIR... demek yalnış olmaz.

* Şiddetin farklı biçimleriyle beraber düşündüğümüzdeyse tablonun vehameti çıkar ortaya: Fiili ırza geçmeden tacize; işkence ve dayaktan öldürmeye değin bu ülkede kadınların en az yarısının şiddetin farklı biçimleriyle ''muhatap olduklarını'' halihazırda mevcut bazı araştırmalarla biliyoruz. Örneğin Uludağ üniversitesi öğrencisi kadınları arasında yapılan bir ankette, kadın öğrencilerin üçte ikisinin bir şekilde cinsel tacizle muhatap oldukları saptanmış. Farklı araştırmalar her iki kadından birinin şiddetin herhangi bir türüne muhatap olduğu gerçeğini ortaya koymuş.

* Recm şiddet ritüellerinden(biçimleri) yalnızca biridir: 2002-2012 yılları arasında 5000'e yakın kadın ''cinayete kurban gitmiştir''. Bu yıllar arasında, o da yalnızca ''şikayete mevzu olmuş'' 35.000 cinsel taciz vak'ası rapor edilmiştir. Şimdi tek tek uğraşıp kaynakları göstermiyeceğim; ama benim aklımda kalan verileri aşağı yukarı bunlar.

* Etek boyu ve dekolteye bile inanılmaz ''hassas'' davranan bir toplumun cinsel saldırı vak'alarının bu denli çokluğundan ŞOKA UĞRAMASI gerekmez mi? Tek bir örnek: AİHM tarafından etkin soruşturma yapılmayıp üstü örtüldüğü gerekçesiyle cezalandırılan bir polis müdürü, iktidar tarafından hakkındaki oldukça güçlü ''tecavüz iddialarına'' rağmen TERFİ ETTİRİLMİŞTİR. İktidarı anlarız da, bu olaya MUHAFAZAKAR cenahın olabilecek EN YÜKSEK SESLE tepki göstermesi ''mantıken'' beklenir değil mi? (din, gelenek ve örf için namus her şeyden öte değil midir? )Medyaya da yansıyan bu atamaya, tektük cılız sesleri saymazsak (ki onların çoğu da muhafazakar ve dindar değiller) muhafazakar/mütedeyyin toplumdan nerdeyse hiçbir İTİRAZ gelmemiştir.

* Bu durum beni elbette şaşırtmıyor. Zira ''gelenek'' kadın statüsü ve bedeni üzerinden zaten böylesi bir hegemonya üzerinden var ediyor kendini. Kadının hak ve özgürlüğünü ancak kendine ''biat ettiği'' şartlarda meşru gören gelenek fıkhı; tecavüz ve şiddet olaylarında da yorumunu ''kadın lehine'' değil; daha çok kurumsal ''kaygıları'' gözeterek yapıyor(ataerkillik).

Hülasa; İslam'da ''recm'', dolayısıyla kadına yönelik ''öldürme biçimleri'' yoktur demek; geleneğin halihazırdaki tutum ve pratikleri dikkate alındığında oldukça zordur. Dahası GELENEK bu şiddeti besleyip yeniden üreten, örgütleyen ve meşrulaştıran YEGANE kültürel dayanaktır.

Yergin
02-08-2012, 09:15

Anlayabileceğimiz bir yanın yok çünkü.

Yardımcı olalım bak böyle de bir haber var, atlamışsın foruma açmamışsın başlığını, bilgi vereyim dedim.

http://gundem.milliyet.com.tr/sosyal-paylasim-sitesinden-provokasyon-iddiasi/gundem/gundemdetay/01.08.2012/1574986/default.htm

Link olarak koyduğun videoya gelince, buradaki bir çok kişi gibi benim de nefret ettiğim HY'nin videoların da da benzer şeyler söyleniyor. Her sakallıyı hocamı sanarsın? Senin de avatarında ki resimde adamın sakalı var. Sende mi şimdi hoca oluyorsun?

Bu linklediğim haberin özellikle altındaki yorumları oku fthgzl79,

Çoğu haberi okumadan altına yorum yazmış. İster orucumu tutarım, istemezsem tutmam size ne diye...

Önce iftira atmamayı öğrenin

Ahlaksız
04-05-2013, 15:52
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-prn1/922811_367609906676492_1479005151_n.jpg
İslamda Kuran,Sünnet ve Şeriat hükümleri mükemmel bir uyumluluk ve söz ve anlam birliği göstererek zina, eşcinsellik ve dinden çıkmak gibi "suçların" ölümle cezalandırılmasını öngörürler.

Uygar toplumlarda ise bunlar suç kapsamında bile değildir çünkü doğrudan topluma yada başka bireylere zararı veren eylemler değiller.

Müslüman toplumlarda ise saydığımız olayların,
sorumlu kişilerin aile onuruna (namus) zarar verdiği kabul edildiği için ölümleri mübahtır.

Türkiye dünyada Laik Müslüman ülke tanımında bir rol model olduğu için bahsi geçen eylemler sebebiyle resmi ölüm cezası uygulanmamakta...

Peki devlet eliyle ölüm cezası verilmiyor olması, ülkede bu vakaların yaşanmadığı anlamına da geliyor mu? Malesef hayır!

Özellikle 2002 de "İslamcı" iktidarın başa geçmesi, bu olaylar için bir dönüm noktası...

2002 den itibaren "namus cinayetleri" Türkiye toplumunun dindar segmentlerinde korkutucu hızla artmıştır.

İktidardaki İslamcı partisi AKP, 2002 yılında iktidara geldikten sonra, Christian Science Monitor raporlarına göre (CSM), namus cinayetleri ilk 7 yıl içinde "14 kat" arttı. Namus cinayetleri 2002 de 66 vaka iken 2009 yılının ilk yedi ayında 953 kişiye ulaşmıştı!

Birbirinden korkunç ve dramatik ölüm vakaları dünya basınında yer alması ile gözler Türkiyeye çevrildi.
Durum bugün de vehametle devam ediyor ve istatistikler Laik "ılımlı islam" ülkesi Türkiye'nin şaşırtan bir hızla radikalleşmeye devam ettiğini gösteriyor.

Sayısız dramlar içinde 2010 yılında Adıyaman'da yaşanan cinayet unutamadıklarımızdan biri.

16 yaşındaki genç kızı (Medine Memi) telefonda erkekle konuştugu gerekçesiyle bahçedeki kümese diri diri gömen baba ve dede dünyayı şok etmişti.

Yapılan otopside zavallı kızın mide ve ciğerlerinde bol miktarda toprağa rastlanması genç kızın canlı canlı bağlanarak gömüldüğünü açığa çıkarmıştı.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8501181.stm
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/04/girl-buried-alive-turkey
İslam yok edilmelidir..