PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Krematoryum Tasarımı

Sesli
31-07-2012, 17:41
Dostlar,

Mezarlıklarda çok az yer kalmış bulunmaktadır. Bu gidişle mezar bulmak da karaborsaya düşecek gibi görünüyor.

Bir de, dinsel ritüel ve merasimle gömülmek istemeyip de, yakılmayı yeğ tutanlar olunca, KREMATORYUM TASARIMI Türkiyemizde de hız kazandı, buna dair ilginç bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum;

http://www.aksam.com.tr/proje-krematoryum--129858h.html

alpan
31-07-2012, 18:18
Umarım olur ve ülke vatandaşı dinsizlere de bundan yararalanma hakkı verirler/engellemezler.

Ahlaksız
31-07-2012, 18:25
Ülkemizde ne yapılıyorsa hep yabancıların talepleri doğrultusunda yapılıyor..Asla Türklerin taleplerini umursayan yok bu ülkede..!
Elin yabancısı istedi diye Krematoryum için girişime başlayacaksın ama kendi vatandaşın devletten bir koruma isteyecek,olumsuz cevap vereceksin ve o vatandaş kocası tarafından öldürülecek..!

Yabancılar istedi diye yapılacak olan Krematoryum'da yakılmak istemem açıkcası..

Ben istedim diye veya bir başka Türk vatandaşı istedi diye yapılacak olacak Krematoryum'da yakılmak isterim..!

alpan
31-07-2012, 18:29
Benim için farketmez. Temelini inanmadığım bir dinin rituellerinin oluşturduğu ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir cenaze töreni (imam, cami, mezarlık üçgeni) yerine yabancılar için yapılmış bir yerde yakılmak zoruma gitmez, alınganlık da göstermem :D

Ahlaksız
31-07-2012, 18:34
Benim için farketmez. Temelini inanmadığım bir dinin rituellerinin oluşturduğu ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir cenaze töreni (imam, cami, mezarlık üçgeni) yerine yabancılar için yapılmış bir yerde yakılmak zoruma gitmez, alınganlık da göstermem :D
Yakınlarınıza bir müslüman gibi gömülmek istemediğinizi söyleyebilirsiniz ve böylelikle imamdan filan kurtulursunuz:)
Bana yakılmak tuhaf geliyor açıkcası..
Siz neden yakılmak istiyorsunuz?

alpan
31-07-2012, 18:43
Yakınlarınıza bir müslüman gibi gömülmek istemediğinizi söyleyebilirsiniz ve böylelikle imamdan filan kurtulursunuz:)
Bana yakılmak tuhaf geliyor açıkcası..
Siz neden yakılmak istiyorsunuz?
Tek sebebi dini tören istememem. İmamdan kurtulmak o kadar kolay değil sanırım, kesin konuşmayayım ...

Morgdan törensiz olarak alınıp mezarlığa gömülmek mümkün mü bilmiyorum. Ya da mümkün olsa da mezarlık da yaşanabilecek bazı tatsızlıklarla ailemin kalanını üzmek istemem. Süreci iyi biliyorsanız açıklarsanız sevinirim.

Sesli
31-07-2012, 18:46
Ülkemizde ne yapılıyorsa hep yabancıların talepleri doğrultusunda yapılıyor..Asla Türklerin taleplerini umursayan yok bu ülkede..!
Elin yabancısı istedi diye Krematoryum için girişime başlayacaksın ama kendi vatandaşın devletten bir koruma isteyecek,olumsuz cevap vereceksin ve o vatandaş kocası tarafından öldürülecek..!

Yabancılar istedi diye yapılacak olan Krematoryum'da yakılmak istemem açıkcası..

Ben istedim diye veya bir başka Türk vatandaşı istedi diye yapılacak olacak Krematoryum'da yakılmak isterim..!
Sevgili Fthgzl,

Sizin yukardaki yazınızda anlayamadığım, kimin istediğinin bu denli önemi nedir? İnsan hakları dediklerini hep yabancıların sayesinde tarafımıza almıyor muyuz? İsviçreden yasalar alarak kendimiz onu dahi yıllarca yapmamış bir ulusuz.

Biz sadece yabancıların yaptıklarını beğenen ve yeri gelince kendimize maledenlerdeniz.

Siz krematoryum ve dinsel merasim haricinde nasıl bir sonlandırmaya tabi tutulmak isterdiniz?

Bizim ortak özelliğimiz, daima yabancılara öykünmemizdir. Bu gerçeğin üstünü örtecek kadar büyük bir örtüye hiç birimiz sahip değiliz.

Ahlaksız
31-07-2012, 18:55
Tek sebebi dini tören istememem. İmamdan kurtulmak o kadar kolay değil sanırım, kesin konuşmayayım ...

Morgdan törensiz olarak alınıp mezarlığa gömülmek mümkün mü bilmiyorum. Ya da mümkün olsa da mezarlık da yaşanabilecek bazı tatsızlıklarla ailemin kalanını üzmek istemem. Süreci iyi biliyorsanız açıklarsanız sevinirim.
Öldükten sonra ölü biri olacağım için aslında bana yapılacak herşeyi hiçbirşekilde hissetmeyeceğim:)
Öldükten sonrasını pek düşünmüyorum ama bana yakın birkaç kişiye imam filan istemeyeceğimi söyleyeceğim en kısa zamanda..
Eğer geleneksel hale gelmiş dini töreni istemeyeceğinizi söylerseniz,isteğinize herkesin saygı duyacağını düşünüyorum..Sonuçta insanlardan isteyebileceğiniz son/masum bir istek bu..
Sevgili Fthgzl,

Sizin yukardaki yazınızda anlayamadığım, krematoryuma karşı olmanızdan mı, yoksa bunu yabancılar veya siz ya da, başka bir Türk vatandaşı istedi diye yapılmasından mı kaynaklanıyor?

Siz nasıl bir sonlandırma eylemi isterdiniz?
Sayın sesli,krematoyuma karşı değilim..
Karşı olduğum;bu vatanın insanının taleplerini görmezden gelip,ecnebiler istedi diye harekete geçen vicdansızlardır..!
Ben bu vicdansız insanlara karşıyım..
Ecnebiler istedi diye bu ülkede Cuma hutbeleri bile değişti ama binlerce dinsiz Türk vatandaşının yakılma talebini bugüne kadar duyan olmadı..!
Bu ecnebi hayranlığına sinir oluyorum:(

Bana gömülmek daha mantıklı geliyor..Topraktan geldik,toprak olacağız mantığı:)

klucky35
31-07-2012, 19:33
Bende yakılma tarftarıydım ama, gömülmenin doğaya daha çok katkısı olacağını düşünmeye başladım son günlerde..