PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistlerin gerçek iğrenç yüzünü gösteren kendi sitelerinde yazılarıdan biri daha!A

Paolo
07-08-2012, 03:17
Ateistler AHLAKSIZ,EDEPSİZLERDİR işte kanıtı.Kendi facebook sayfasındaki İSEVİLİĞE ettikleri hakaret!Sözüm ona hep saygı,akıldan insanlıktan bahsederler ama iş İNANÇLARA gelince hakaret,sataşmaya başlarlar!

Karikateist
Bu Sayfayı Beğen · 1 Ağustos

Hep müslüman malları teşhir edecek değiliz adalet olsun. Bu da hristiyan mal.

YÜCE RABBİMİZ MESİH İSA ne güzel diyor bunlara!

1-2Bundan sonra İsa halka ve öğrencilerine şöyle seslendi: «Din bilginleri ve Ferisiler Musa'nın kürsüsünde otururlar. 3Bu nedenle size söylediklerinin tümünü yapın ve yerine getirin, ama onların yaptıklarını yapmayın. Çünkü söyledikleri şeyleri kendileri yapmazlar. MATTA 23 AMİN!!!!!

Neva
07-08-2012, 03:21
Link nerede?

Elbette Iseviligin islamdan veya diger dinlerden ustunlugu mu vardir?

spartacus
07-08-2012, 04:16
Link de vermemiş, abuk subuk başlık açmışsın.

Tıkla Ve Oku (http://youtu.be/LArtLGoAn7o)

Al sende, video altındaki müslüman yorumlarını oku. Edep kafalarından aşmış, paçalarına sarkıyor. (zahmet edin 10-15 yorum okuyun, daha bir çok ve çeşitli videoda böyle edepli tonlarca islam cengaverinin yorumları var.)

Böyle orada, burada basit yorumlarla genelleme yapılabilseydi, herhalde şu yukarıda verdiğim linkin altına yorum yapanlara bakarak müslümanlara iğrenç denebilirdi. Peki diyen var mı? Evet var Paolo. Paolo müslümanlara iğrenç diyor, üstelik de iğrenç gerçek yüzleri diyor :)

ALKA
07-08-2012, 04:27
Hristiyanlar Kutsal Kitaplarında beğenmediklerine istedikleri gibi hakaret edebilirler ama kendilerine hakaret edilmesine katlanamazlar.. Kutsal Kitabın kullandığı dilden aynısı ile Hristiyanlara hakaret edelim, bakalım işlerine gelecek mi.. Bakın İsa'nın kendisi ne kadar da küfürbazmış görelim..

Hristiyanlar yüreklerinde kötülük tasarlar,
Savaşı sürekli körüklerler,
Yılan gibi dillerini bilerler,
Engerek zehiri vardır dudaklarının altında.

Ey Hristiyanlar, sizi döven değnek kırıldı diye sevinmeyin
Yoksulların en yoksulu doyacak,
Düşkünler güvenlikte yatacak.
Ama siz Hristiyanlar kökünüzü kıtlık kurutacak,
Sağ kalanlarınız da ölecek.

Mehmet oğlu Ahmet Hristiyanlara seslenip şöyle dedi:
"Ey engerekler soyları! Gelecek gazaptan kaçmak için sizi kim uyardı?
Sizi engerekler soyu! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz?"

Hristiyanlar, işte onlar ağızları açık birer mezardır.
Dilleriyle aldatırlar. Engerek zehiri var dudaklarının altında...

Not:
Hristiyanlar yazan yerde Kutsal Kitaplarda Fariziler (bir yahudi mezhebi) veya Filistiler diye geçer, ben de bunları Hristiyan hoş görüsüne (!) örnek olması için Hristiyanlar olarak değiştirdim..

spartacus
07-08-2012, 04:35
İyi bir yer değişimi olmuş ALKA.

Sahi ben bir an unutmuşum Paolo'ya edepli müslümanları vermişim, oysa edepli(!) hristiyanları vermek gerekirmiş :)

Neva
07-08-2012, 04:39
Ne kadar dogru anlamislar Isa'yi ve benzetmelerini, ki Kataristlerin kokunu kazidilar.

Oradakiler bu sözleri dinlerken İsa konuşmasını bir benzetmeyle sürdürdü. Çünkü Kudüs'e yaklaşmıştı ve onlar, Tanrı'nın Egemenliğinin hemen ortaya çıkacağını sanıyorlardı.

12Bu nedenle İsa şöyle dedi: «Soylu bir adam, kral atanıp dönmek üzere uzak bir ülkeye gitmiş.
13Gitmeden önce kölelerinden onunu çağırıp onlara birer mina vermiş. `Ben dönünceye dek bu paraları işletin' demiş.
14«Ne var ki, ülkesinin halkı adamdan nefret ediyormuş. Arkasından temsilciler göndererek, `Bu adamın üzerimize kral olmasını istemiyoruz' diye haber iletmişler.
15«Adam kral atanmış olarak geri döndüğünde, parayı vermiş olduğu köleleri çağırtıp ne kazandıklarını öğrenmek istemiş. 16Birincisi gelmiş, `Efendimiz' demiş, `senin bir minan on mina daha kazandı.'
17«Efendisi ona, `Aferin, iyi köle!' demiş. `Küçücük bir işte güvenilir olduğunu gösterdiğin için sen on kent üzerinde yetkili olacaksın.'
18«İkincisi gelip, `Efendimiz, senin bir minan beş mina daha kazandı' demiş.
19«Efendisi ona da, `Sen beş kent üzerinde yetkili olacaksın' demiş.
20«Bir diğeri gelmiş, `Efendimiz' demiş, `işte senin minan! Onu bir mendile sarıp sakladım.

21Çünkü senden korktum, sert adamsın; kendinden koymadığını alır, ekmediğini biçersin.'

22«Efendisi ona, `Ey kötü köle, seni kendi ağzından çıkan sözle yargılayacağım' demiş. `Kendinden koymadığını alan, ekmediğini biçen sert bir adam olduğumu biliyordun ha?

23Öyleyse neden paramı faizcilere vermedin? Ben de geldiğimde onu faiziyle geri alırdım.'
24«Sonra çevrede duranlara, `Elindeki minayı alın, on minası olana verin' demiş.
25«Ona, `Efendimiz' demişler, `onun zaten on minası var!'
26«O da, `Size şunu söyleyeyim, kimde varsa ona daha çok verilecek. Ama kimde yoksa, kendisinde olan da elinden alınacak' demiş.

27`Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'»

ALKA
07-08-2012, 17:18
İyi bir yer değişimi olmuş ALKA.

Sahi ben bir an unutmuşum Paolo'ya edepli müslümanları vermişim, oysa edepli(!) hristiyanları vermek gerekirmiş :)
Tabi ateistlerin başka dinden kişilere hakaret etmesi ve küfür etmesi de doğru bir tutum değil ve kabul edilemez. Paolo buna dair bir link vermemiş, vermiş olsaydı hakaret olup olmadığına bir kanaat getirebilir, hatta küfür içeriyorsa facebook yönetimine de bu mesajı şikayet edebilirdik.. Ateistlerin kendi kendilerini denetlemesi ve gördükleri hakaretlere tepki göstermesi kadar doğal bir şey olamaz..

hatac
07-08-2012, 18:56
Tabi ateistlerin başka dinden kişilere hakaret etmesi ve küfür etmesi de doğru bir tutum değil ve kabul edilemez. Paolo buna dair bir link vermemiş, vermiş olsaydı hakaret olup olmadığına bir kanaat getirebilir, hatta küfür içeriyorsa facebook yönetimine de bu mesajı şikayet edebilirdik.. Ateistlerin kendi kendilerini denetlemesi ve gördükleri hakaretlere tepki göstermesi kadar doğal bir şey olamaz..

Dini zorla gözlerine soktukları zaman küfür etmek zorunda kalıyorlardır.

Paolo
07-08-2012, 23:06
Facebooka girip karikateist sayfasını açarsanın görürsünüz ok bilip bilmeden yargılama yapmayın.Evet İsevilik islamdan üstündür sadece islam değil hepsinden üstündür.Alka Rab Mesih İsa küfürbaz değil sadece gerçekleri sert yada yumuşak uslupta söyler.Sert uslupta çok nadir.Gerçekler sana küfür geliyorsa senin sorunun.Zaten Ferisilerde gerçekleri söyledi diye Rabbe aynısını söylemişlerdi.

Neva
07-08-2012, 23:20
Facebooka girip karikateist sayfasını açarsanın görürsünüz ok bilip bilmeden yargılama yapmayın.Evet İsevilik islamdan üstündür sadece islam değil hepsinden üstündür.Alka Rab Mesih İsa küfürbaz değil sadece gerçekleri sert yada yumuşak uslupta söyler.Sert uslupta çok nadir.Gerçekler sana küfür geliyorsa senin sorunun.Zaten Ferisilerde gerçekleri söyledi diye Rabbe aynısını söylemişlerdi.

Iste bu noktada hicbiri ustun degildir.

Hepsi aynidir.

spartacus
08-08-2012, 00:37
:) Bu üstündür lafzı artık geyik gibi geliyor. Geyik gibi gelmesi aslında sizler için sevindirici, yoksa size göre sizin gibi düşünmeyen ve inanmayan alçak oluyor.

istatistik
08-08-2012, 00:43
......................................Evet İsevilik islamdan üstündür sadece islam değil hepsinden üstündür.......................................Ger çekler sana küfür geliyorsa senin sorunun.......................................

Ateistlerin iğrenç yüzünü herkes gördüyse kendimden utanmaya gideceğim. :D

Paolo
08-08-2012, 02:12
Siz istediğiniz kadar dalga geçin hakaret edip küçümseyin!Lakin GERÇEK ne hakaret etmekle nede dalga geçmekle değeri azalır!!!!!!!!!Bilakis dahada değeri artar!Sizin bu nahoş tutumlarınız RAB MESİH İSA VE MÜJDENİN değeri dahada artırmaktadır:)))))Farkınızda olmadan RABBE hizmet ediyorsunuz.Hayır efendim aynı değildir!İSEVİLİK RAB MESİH İSAYI izlemek ONA İNANMAKTIR!Kendisi MATTA 10'da

24Sonra İsa, öğrencilerine şunları söyledi: «Ardımdan gelmek isteyen, kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. 25Canını kurtarmak isteyen, onu yitirecek; canını benim uğruma yitiren ise onu kurtaracaktır. MATTA 16 AMİN!

Şurasınada açıklık getirmek istiyorum.Zatı muhteremin biri YÜCE RABBİMİZ,EFENDİMİZ MESİH İSAYI haşa küfürbazlıkla suçlamıştı.Bu tamamen asılsızdır!Zaten inanmayanlara gerçekler hep küfür gelmiştir.2000 sene öncede Ferisiler aynı tepkiyi göstermişlerdi bakınız.

Vay halinize, Ferisiler!

(Mat.23:1-36; 12Mat.23:38-40)

37İsa konuşmasını bitirince bir Ferisi O'nu evine yemeğe çağırdı. O da içeri girerek sofraya oturdu. 38İsa'nın yemekten önce yıkanmadığını gören Ferisi şaştı.
39Rab ona şöyle dedi: «Siz Ferisiler, bardağın ve tabağın dışını temizlersiniz, ama içiniz açgözlülük ve kötülükle doludur. 40Behey akılsızlar! Dışı yapanla içi yapan aynı değil mi? 41Siz kaplarınızın içindekini[j] sadaka olarak verin, o zaman sizin için her şey temiz olur.
42«Ama vay halinize, ey Ferisiler! Siz nanenin, sedef otunun ve her tür sebzenin ondalığını verirsiniz de, adaleti ve Tanrı sevgisini ihmal edersiniz. Ondalık vermeyi ihmal etmeden esas bunları yerine getirmeniz gerekirdi. 43Vay halinize, ey Ferisiler! Havralarda en seçkin yerlere kurulmaya, meydanlarda selamlanmaya bayılırsınız. 44Vay halinize! İnsanların, farkında olmadan üzerlerinde gezindiği belirsiz mezarlara benziyorsunuz.»
45Kutsal Yasa uzmanlarından biri söz alıp İsa'ya, «Öğretmenim, bunları söylemekle bize de hakaret etmiş oluyorsun» dedi. LUKA 16 AMİN!

Oysa RAB MESİH İSA EFENDİMİZ burda ferisilere yanlışlarını,hatalarını göstermektedir ama gelgelelim adamları olayı nasıl anlıyorlar:)))))

Bu arada başkalarına bakacağına önce KENDİ ÖNÜNÜZDEKİ MERTEĞİNİ çıkarın.Sizin İSEVİLİĞE ettiğiniz hakaretler,alaycı ifadelere ne demeli!!!BABA ALLAH der ki:

4Senin gözünde mertek varken nasıl olur da kardeşine, `İzin ver de gözündeki çöpü çıkarayım' dersin? 5Seni ikiyüzlü! Önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün. MATTA 7 AMİN!

1Bu nedenle, başkasını yargılayan ey adam, kim olursan ol, özürlü değilsin. Başkasını yargıladığın konuda kendini mahkûm ediyorsun. Çünkü sen, ey yargılayan, aynı şeyleri yapıyorsun. 2Böyle davrananları Tanrı'nın haklı olarak yargıladığını biliriz. 3Bu gibi şeyleri yapanları yargılayan, ama aynısını yapan ey adam, Tanrı'nın yargısından kaçabileceğini mi sanıyorsun? 4Tanrı'nın sınırsız iyiliğini, hoşgörüsünü ve sabrını hor mu görüyorsun? O'nun iyiliğinin seni tövbeye yönelttiğini bilmiyor musun? ROMALILAR 2 AMİN!

Neymiş önce KENDİ MERTEĞİNİZİ çıkaracakmışınız başkalarına bakacağınıza öncelikle!!!!Kendiniz yapınca birşey olmuyor tabi.Ama başkası size tepki gösterse hemen yaygarayı basar bakın dinciler bize hakaret etti dersiniz!Ayıp ayıp insan biraz adil olur!

Neva
08-08-2012, 03:37
Once kokunu kazidiginiz Kataristler'den bahsediniz. Icine seytan girdi diye diri diri yaktiginiz insanlardan bahsediniz.

Sonra ateistleri elestiriniz .

spartacus
08-08-2012, 04:07
Bir ata sözü vardır muhakkak duymuşsunuzdur.
"Aç tavuk kendisini darı ambarında sanırmış."

Şimdi bu başlıkda hakaret eden mi oldu? Birde uzun, uzun ünlemler diziyorsun. Umarım kızmazsın da yazdığımı anlarsın, zira hakaret edilmediği halde sen dünyanın çoğunu küçümsedin(hepsinden üstün diye). Üstündür demek nasıl bir şeydir ya! Biri çıkar islam üstündür der, birisi çıkar isevilik üstündür, hayırdır toto'mu oynuyoruz. Birde bu yetmezmiş gibi, hakaret edilmediği halde hakret edilmiş gibi bir havaya girmek nasıl bir psikoloji ürünüdür ben anlayamadım. Umarım iyisindir.

ALKA
08-08-2012, 04:23
Facebooka girip karikateist sayfasını açarsanın görürsünüz ok bilip bilmeden yargılama yapmayın.
Gördüm ve baktım ama Hristiyanlara doğrudan yapılmış olan bir hakaret bulamadım. Ama şu karikatürü buldum, halka kendisini peygamber olarak tanıtan (veya ilan eden) bir ihtiyara insanların söylediği sözler bu forumda izin verilmeyecek kadar argo. Bunun hakeret olup olmadığına siz karar verin..

Resim url'si aşağıda..
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264971_306698136094008_1602359713_n.jpg

Facebook'taki karikateist sayfasının linki ise aşağıda..

http://www.facebook.com/karikateist

Paolo
11-08-2012, 02:03
Merak etmeyin hakaretle,eleştiri arasındaki fark anlayabiliyoruz çok şükür.Alka v spartacus acaba görmek istemiyor olabilir misiniz?Nasıl hakaret yok ya?Adam büyük bir haç takmış diye adama Hristiyan mal demişler sitede.Sizde burda hakaret yok mu?Bu arada birşeyde ilave edeyim.Ferisilerde gerçekleri hep göz ardı ederdi görmek istemezlerdi.

Paolo
11-08-2012, 02:05
Neva bana RAB MESİH İSADAN,KUTSAL KİTAPTAN gel.Kişilerin yaptığı hatalardan gelme bana.

Paolo
11-08-2012, 02:10
Sizin bu sözleriniz Rabbimiz Mesih İsanın Ferisilere söylediği sözleri hatırlattı bana.Onlarda bazı şeyleri gördüklerini,bildiklerini sanıyorlardı.Ama YÜCE MESİH İSA EFENDİMİZ:

39İsa, «Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim» dedi.
40O'nun yanında bulunan bazı Ferisiler bu sözleri işitince, «Yoksa biz de mi körüz?» diye sordular.
41İsa, «Kör olsaydınız günahınız olmazdı» dedi, «ama şimdi, `Görüyoruz' dediğiniz için günahınız duruyor. YUHANNA 9 AMİN!

İSEVİLİK İLAHİ olduğu için üstündür Efendim.Diğerleri ise İnsanların çıkardığı düşünceler,fikirlerdir.Musevilik hariç.Anlayacağınız diğerlerinin hepsi uydurma.

Paolo
11-08-2012, 02:13
Siz niye ettiğiniz hakaretlere,saygısızlık,edepsizlere bakmayı başkalarını suçluyorsunuz hemen?Yukarıda daha kimseden özür duymadım yapılan çirkinlik için.İnsanları sırf inançları için hakaret edip dalga geçemezsiniz.Adam büyük haç takmak istemiştir.Takmış yada takabilir size ne bundan?Herkesin özgürlüğü yok mu?

Neva
11-08-2012, 02:23
Neva bana RAB MESİH İSADAN,KUTSAL KİTAPTAN gel.Kişilerin yaptığı hatalardan gelme bana.

Efendim hristiyan bolumunde acilmis basliklar mevcut, oradan takip ediniz. :)

errata
11-08-2012, 02:49
Saygının sınırları ne ve kim belirliyor?
Kimin kıstaslarına göre saygı unsurları belirlenmeli?
Örneğin sen, her inek eti yediğinde bir budiste saygısızlık etmiş olmuyor musun?

Bence şöyle yapalım.

İnsanlar birbirlerinin fiziksel sınırlarını ihlal etmeden düşünebilsinler ve fikir ileri sürebilsinler. Sizin onları, onların da sizi istediğinizde dinlememe, görmeme ve muhatap almama fırsatınız olsun. Yani her şey sizin iradenizin kontrolünde. Bunun adına da özgürlük diyelim.

Ancak siz karşınızdakinden zorla "saygı duymasını" bekliyorsanız kusura bakmayın ağlamanız, şikayetiniz bir yalan ve çirkefliğin neticesidir. İnsan zorunlu olarak saygı duyabilir mi? Duymak zorunda mı? Sizce de despotça değil mi? Bunu bir düşünün.

ALKA
11-08-2012, 02:55
Siz niye ettiğiniz hakaretlere,saygısızlık,edepsizlere bakmayı başkalarını suçluyorsunuz hemen?Yukarıda daha kimseden özür duymadım yapılan çirkinlik için.İnsanları sırf inançları için hakaret edip dalga geçemezsiniz.Adam büyük haç takmak istemiştir.Takmış yada takabilir size ne bundan?Herkesin özgürlüğü yok mu?
Biz de sizden özür duyamadık. Doğru ya, Hristiyana mal denilmesi hakaret ama Hristiyanların Ferisilere engerek yılanları demesi hakaret değil. Ferisilere her türlü hakaret layık ama Hristiyanlara mal denilmemeli..

Madem hakarete bu kadar hassassınız neden İncil'deki hakaretleri çıkarmıyorsunuz ve bu ifadeler için özür dilemiyorsunuz? Tanrı baba'ya şikayet mesajı gönderin, oğlu İsa'nın çirkin ve ayrımcı sözlerini İncil'de silsin.. Hristiyan olarak sizin başkalarına hakaret yapma özgürlüğünüz mü var.. Başka bir dinin üyelerine ayrım bile yapmadan engerek yılanları diyorsunuz açıkçası.. Özür dileyeceksiniz sizin özür dilemeniz gerekir..

Neva
11-08-2012, 03:14

Simdi efendim, benim eski yasadigim cografyada cok fazla sayida hortum olurdu ve ciddi zarar verirdi bazi bolgelere, bunun etkisi de karanliga yakin gokyuzu, asiri gok gurultusu, inanilmaz yagmur seklinde bize yansirdi, alt komsum surekli cift hac takardi bu gibi durumlarda, avcunun icinde birlestirip operdi durmadan.

Birgun dedim ki; Yahu sen aptal misin? Ne diye cift hac takiyorsun? Korumuyor iste.

Derdi ki; Olsun bak Jesus benim ettigim dualardan dolayi bizi koruyor ama, hatta seni bile koruyor.

Fakat ne tasaduftur ki, oturdugumuz yer hortum koordinatlarinin cok disindaydi.

Simdi anliyorum ki mesajlarinizdan, hortum bolgesindeki insanlar Ferisiydi yekten. Hristiyan degillerdi demek ki..

E boyle bir zihniyeti elestirmem kadar dogal birsey olamaz neticede. Degil ki ozur dileyeyim.

Paolo
11-08-2012, 15:24
Alka daha öncede dediğim gibi gerçekler hakaret geliyorsa o senin sorunun.Bizim değil.Sen bence önce ferisiler kim ne yapıyorlar onu araştır öğren gel ok?Neden bu kadar çok tenkit ediliyor eleştiriliyor ok?Ama karikateist sayfasındaki yapılan hakaret terbiyesizliği için özür dilenmeli.Haç takıyor diye hakaret edemezsiniz ok?!Ayrıca RABBİN,BABANIN SÖZLERİNDEN kimse birşey çıkaramaz.Sizde başkalarına bakacağına önce GÖZÜNÜZDE DURAN MERTEĞİ çıkarın ok?Biz ateistleride iyi bili tanırız.Daha 3 sene önce ateistin birisi KUTSAL KİTABA nasıl hakaret ederep yaptığı edepsizliği biliriz burda.Evde tuvalet kağıdı kalmadı diye haşa KUTSAL KİTABIN sayfalarını kullandım diyen ateistine gördük!!!!!!!Siz hala ne hakla yukarıdaki terbiyesizliği savunmaya kalkıyorsunuz acaba?

RAB MESİH İSANIN sözleri asla çirkin değildir haşa!Bilakis ÇOK GÜZEL,MANİDAR,ANLAMLIDIR!Lakin bunu herkes göremez idrak edemez o ayrı!

YÜCE BABA RAB MESİH İSA ne güzel diyor ama!

10Ama bu kişiler anlamadıkları her şeye dil uzatıyorlar. Öte yandan, mantıktan yoksun hayvanlar gibi içgüdüleriyle anladıkları ne varsa, onları yıkıma götürüyor. 11 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?mc=2&sc=1795#v11)Vay bunların haline! Çünkü Kabil'in yolundan gittiler. Kazanç için kendilerini Balam'ınkine benzer bir yanılgıya kaptırdılar. Korah'ınkine benzer bir isyanda mahvoldular. YAHUDA AMİN!

Sizin bu durumunuz dahi bile RABBİ HAKLI ÇIKARMAKTADIR!Anlamadığını şeylere bilhassa İLAHİ GERÇEKLERE dil uzatıp yargılamaya hatta hakaret etme küstahlığında bile bulunuyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!Madem o kadar bilgilisiniz o zaman araştırını öğrenin gerçekleri!

VraeL
11-08-2012, 16:01
ben bu başlığa imzamdaki link ile katkıda bulunmak istiyorum. Tıklayın.

Neva
12-08-2012, 05:32
Alka daha öncede dediğim gibi gerçekler hakaret geliyorsa o senin sorunun.Bizim değil.Sen bence önce ferisiler kim ne yapıyorlar onu araştır öğren gel ok?Neden bu kadar çok tenkit ediliyor eleştiriliyor ok?Ama karikateist sayfasındaki yapılan hakaret terbiyesizliği için özür dilenmeli.Haç takıyor diye hakaret edemezsiniz ok?!Ayrıca RABBİN,BABANIN SÖZLERİNDEN kimse birşey çıkaramaz.Sizde başkalarına bakacağına önce GÖZÜNÜZDE DURAN MERTEĞİ çıkarın ok?Biz ateistleride iyi bili tanırız.Daha 3 sene önce ateistin birisi KUTSAL KİTABA nasıl hakaret ederep yaptığı edepsizliği biliriz burda.Evde tuvalet kağıdı kalmadı diye haşa KUTSAL KİTABIN sayfalarını kullandım diyen ateistine gördük!!!!!!!Siz hala ne hakla yukarıdaki terbiyesizliği savunmaya kalkıyorsunuz acaba?

Guzel, bakin ne kadar harikalude bir sekilde ALKA'YA ders veriyorsunuz sozum ona. :)

Ateistleri de biliyormussunuz pek guzel.

O halde nicin bu genelleyen baslik? :happy:

Biz simdi nicin ozur dilemek zorundayiz sizin genelleme hataniz icin?

Haydi ozur dileyin bizden, Atesitlerin gercek igrenc yuzleri dediginiz icin.

Sizin gercekleriniz hakaret degil, ama siz bu yuzden hakaret edebilirsiniz rahatca oyle mi? Nerde o yogurdun bollugu?

yucemanitu
12-08-2012, 07:08
Bir dakika, bir dakika... Adamın biri başlık açıyor. Başlığı Ateistlerin çok olduğu bir sitede açıyor. Ateistlere "iğrenç" diyor ve üstüne Ateistler bize hakaret ediyor diyor. Bazı arkadaşlar da nefret suçu işleyen bu tuhaf başlığı kaldırmak yerine ciddiye alıp cevap yazıyor.

Not: Belki Ferisilerin engerek yılanı olduğu gibi onlara engerek yılanı diyen İsevilerin de mal olduğu gerçektir. Öyle ya bu bir gerçek İseviler mal. Gerçekler hakaret geliyorsa o senin sorunun.Bizim değil.

ALKA
12-08-2012, 18:07
Sayın Paola,

Bir mezhebin veya tarikatın üyelerine (isterse bu mezhep size göre yanlış ve sapkın bir mezhep olsun) hakaret etmek, din ve mezhep ayrımcılığıdır suçuna girer ve hakkınızda hakaret davası bile açılabilir.

İstenirse İncil'de Ferisiler engerek yılanları, Hristiyanlar da Facebook'ta mal olarak tanımlanmış olsunlar. Bu ikisi aynı şey.

Bunun yanında bir cümlenizde "Sen bence önce ferisiler kim ne yapıyorlar onu araştır öğren gel ok?" diyerek tüm Ferisileri genellemişsiniz. Sizce İsa engerek yılanı derken herhangi bir ayrım yapıyor mu? Veya siz "Ateişstler iğrençtir" derken ayrım yapıyor musunuz?

Mesela bu Ferisilerin henüz günah bile işlememiş çok küçük yaştaki çocukları yok muydu? Her Ferisi istisnasız olarak kötü müydü? Ya onların kadınları ve çocukları?

Burada da görülüyor ki İsa yanlış yapmıştır ve dini tabirle günah bile işlemiştir. Siz ise böyle bir hakarete sırf kutsal bir kitapta geçiyor diye onay veriyorsunuz. Çünkü İncil sizin için kutsal ve her cümlesi doğru.

Bu durumda Facebook da bizim kutsalımız olabilir ve facebook'ta geçen her cümle belki de bizim için tek doğru olabilir, yani eğer facebook sayfasında Hristiyanlara "mal" denmişse mutlaka bunun gerçek ve doğru bir nedeni olabilir diye de düşünebiliriz. Bu durumda siz bizim kutsal kitabımız facebooka hakaret yapmış olursunuz. Yan, sizin gibi çarpıtacaksak böyle şeyler de çarpıtılabilir.

Umarım bir gün sahip olduğunuz bu anlamsız inançtan kurtulabilir, kendi aklınız ve vicdanızla düşünebilmeyi öğrenebilirsiniz..

Paolo
13-08-2012, 01:28
Efendim bizim lafımız ,tepkimiz bütün ateistlere değil.İnancımıza dil uzatan,hakaret eden yada dalga geçenleredir.Birde madem size göre öyleyiz o halde neden göstermek zorundasınız.Sırf laf olsun yada hakaret olsun diye bize mal demeye hakkınız yok!RAB MESİH İSA EFENDİMİZ bütün Ferisileri kastetmedi.Din adamlarını ve onlar gibilerini kastetti.Onları eleştirdi ve gerçekleri söyledi.Bu arada eğer paylaştığım yazının facebooktaki halini okursanız ne demek istediğimi anlarsınız sanırım.

Son olarak umarım sizde birgün GERÇEĞİ görürsünüz!Benim inancım asla anlamsız değildir!Fakat bunu herkes anlayamaz sırf laf olsun torba dolsun mantığıyla konuşmak doğru değildirBiz olduğu gibi veriyoruz hiçbir şeyi çarpıtmıyoruz!Kulağı olan işitsin!RAB MESİH İSA EFENDİMİZ ne güzel diyor ama!

11İsa şu cevabı verdi: «Göklerin Egemenliğinin sırlarını anlama yeteneği size verildi, ama onlara verilmedi. MATTA 13 AMİN!

Demekki İLAHİ GERÇEKLERİ anlama özelliği herkese verilmedi.Sadece iman edenlere verildi!

RAB imansızların neden gerçekleri göremediğini bu aşağıdaki sözleriylede çok güzel anlatıyor.Ve bu gerçekler onlara neden anlamsız,önemsiz geldiğide

. 9-10O, her türlü mucizede, yanıltıcı belirtilerle harikalarda ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan'ın etkinliğiyle gelecek. Mahvolanlar, gerçeği sevmeye ve böylece kurtulmaya yanaşmadıklarından mahvoluyorlar. 11İşte bu nedenle Tanrı, yalana kanmaları için onların üzerine yanıltıcı bir güç gönderiyor. 12Öyle ki, gerçeğe inanmamış ve kötülükten zevk almış olanların hepsi yargılansın.2.SELANİKLİLER 2

3Yaydığımız müjde örtülü ise de, mahvolanlar için örtülüdür. 4Tanrı'nın görüntüsü olan Mesih'in yüceliğini bildiren müjdenin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye bu çağın ilahı[c] onların zihinlerini kör etmiştir. 2.KORİNTLİLER 4 AMİN!

O zaman İseviliğede hakaret eden yada dalga geçen ateistlerde suç işlemiş oluyor değil mi?Yukarıdaki yazıda olduğu gibi!Yada dava açılabilir.

Niye özür dilemeniz gerektiği yukarıdaki açıklanmıştır bir zahmet insaflı,adil okursanız görürsünüz.En başta yazıda.

Neva
13-08-2012, 03:05
RAB MESİH İSA EFENDİMİZ bütün Ferisileri kastetmedi.Din adamlarını ve onlar gibilerini kastetti.Onları eleştirdi ve gerçekleri söyledi.

Matta/16
İsa, Filipus Sezariyesi bölgesine geldiğinde öğrencilerine şunu sordu: “Halk, İnsanoğlu’nun kim olduğunu söylüyor?”

Öğrencileri şu karşılığı verdiler: “Kimi Vaftizci Yahya, kimi İlyas, kimi de Yeremya ya da peygamberlerden biridir diyor.”

İsa onlara, “Siz ne dersiniz” dedi, “Sizce ben kimim?”

Simun Petrus, “Sen, yaşayan Tanrı’nın Oğlu Mesih’sin” yanıtını verdi.

İsa ona, “Ne mutlu sana, Yunus oğlu Simun!” dedi. “Bu sırrı sana açan insan değil, göklerdeki Babam’dır.

Ben de sana şunu söyleyeyim, sen Petrus’sun ve ben kilisemi bu kayanın üzerine kuracağım. Ölüler diyarının kapıları ona karşı direnemeyecek.

Surdan efendim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28430

Hem din adamini elestirip, hep din kurumu kurmak nasil oluyor bir izah ediniz bize.

Ayriyeten Kataristleri de alalim, niye kokleri kazindi?

Paolo
14-08-2012, 02:37
Dikkat ederseniz ayette kilise deniliyor.Yani burda kurulan din değil kilise.Başka biryerde Rab Mesih İsa bense insanlara bol yaşama sahip olsunlar diye geldim der Yuhanna 10'da.Biz kimsenin köklerini kazımıyoruz sadece yapılan terbiyesizliğe tepki gösteriyoruz.Bizim kutsallarımıza orda hakaret var.

Bunun cevabını vermiştim niye göstermiyorsunuz acaba?Burda kurulan din değildir kilisedir.Zaten ayeti dikkatli okursanız görürsünüz.Kataristleri bilmediğim için yorum yapamam.

2 defa cevap verdim niye hala gösterilmedi acaba?Orda kurulan Din değil Kilisedir.Zaten ayettede Rab Mesih İsa söylüyor.Katarist olayını bilmediğim için yorum yapamaycağım.

Madem yazılarımı göstermiyorsunuz o zaman neden soru soruyorsuuz kuzum?Cevabımı göstermeyecekseniz?Size cevabı vermiştim daha önce ama hala gösterilmemiş!!!!!Orda kurulan din değil KİLİSE.Zaten AYETTE RAB İSA MESİH EFENDİMİZ söylüyor!

Sesli
16-08-2012, 22:15
Her din eleştirilebilir. Dayandığınız hususlar gösterilmek kaydıyla, Ancak hiç bir dinin mensubunu aşağılayamazsınız. Bunu yapanlar aslında kendi kişiliklerini aşağılamış olurlar...

Dürüstlük ayrımcılıkla ve aşağılamalarla yanyana gelmez. Ya dürüstsünüzdür, ya da değil. Bunu da sizin davranışınız gösterecektir...

Neva
16-08-2012, 22:46
Dikkat ederseniz ayette kilise deniliyor.Yani burda kurulan din değil kilise.Başka biryerde Rab Mesih İsa bense insanlara bol yaşama sahip olsunlar diye geldim der Yuhanna 10'da.Biz kimsenin köklerini kazımıyoruz sadece yapılan terbiyesizliğe tepki gösteriyoruz.Bizim kutsallarımıza orda hakaret var.

Bunun cevabını vermiştim niye göstermiyorsunuz acaba?Burda kurulan din değildir kilisedir.Zaten ayeti dikkatli okursanız görürsünüz.Kataristleri bilmediğim için yorum yapamam.

2 defa cevap verdim niye hala gösterilmedi acaba?Orda kurulan Din değil Kilisedir.Zaten ayettede Rab Mesih İsa söylüyor.Katarist olayını bilmediğim için yorum yapamaycağım.

Madem yazılarımı göstermiyorsunuz o zaman neden soru soruyorsuuz kuzum?Cevabımı göstermeyecekseniz?Size cevabı vermiştim daha önce ama hala gösterilmemiş!!!!!Orda kurulan din değil KİLİSE.Zaten AYETTE RAB İSA MESİH EFENDİMİZ söylüyor!

Sayin Paolo;

Yazmis oldugunuz konuya dair mesajlariniz aktif ve gorunmekte.

Farkinda misiniz?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=450376#post450376

Paolo
17-08-2012, 17:36
Evet farkındayım ama kaç gün sonra çıkmış onunda farkındayım merak etmeyin!!!!Kaç defa mesaj yazdım daha yeni çıkmış!

Ayrıca sesli arkadaşımıda tebrik ediyorum bu dürüst,adil davranışından dolayı.Şimdiye hiçbir ateist vs bunu demedi ve halada özür yok!!!!!!Yukarıdaki saygısızlık için!

Evet aktif ama cevabı ne zaman yazmışım bir bakınız!!!!!En az 2 gün var cevabı yazmamla sitede görünmesi!!!!!!!Sesli arkadaşı tebrik ederim.Şu ana kadar hiçbir ateist onun kadar adil ve dürüst olmadı!Keşke diğerleride öyle olabilse!

Evet farkettim.Ama sizde ne zaman yazıyı ortaya çıkardığınız farkında mısınız?Yazının yazım tarihiyle sizin çıkardığını tarihe iyi bakın bence.Bakalım arada ne kadar fark var!!!!!!!!!Hatta GÜN!Bu arada sesli arkadaşı tebrik ederim.Hiçbir ateist şimdiye kadar onun kadar adil,dürüst olamadı burda!İnanmamanız hakaret yada saldırı hakkı vermez size!Aynen ya dürüstsün yada değil!Kararı siz vereceksiniz!

Engse Hohol
23-08-2012, 00:09
Paolo;
"facebook sayfasındaki İSEVİLİĞE hakaret" demişsin ama kanıt sunmamışsın ya da ben göremedim, nerde hakaretlik paylaşım? Ne işse hakaretlik paylaşım yok ama incilden ayetler var!

Nevandaar
23-08-2012, 02:49
Bir insana taktığı madalyon, bilezik, giydiği kıyafet, inandığı din vb durumlardan dolayı mal, aptal vs gibi yakıştırmalar yapmak hakarettir. Bu konuda haklısınız sonuna kadar ancak bu durum sizin foruma gelip aynı şekilde bizlere hakaret eden bir başlık açma hakkı vermez.

Not:
Hristiyanlar yazan yerde Kutsal Kitaplarda Fariziler (bir yahudi mezhebi) veya Filistiler diye geçer, ben de bunları Hristiyan hoş görüsüne (!) örnek olması için Hristiyanlar olarak değiştirdim..

RAB MESİH İSANIN sözleri asla çirkin değildir haşa!Bilakis ÇOK GÜZEL,MANİDAR,ANLAMLIDIR!Lakin bunu herkes göremez idrak edemez o ayrı!

Sahiden çok güzel, manidar ve anlamlı sözlermiş.

Paolo
23-08-2012, 04:44
Facebookta ateist gruplarinda var isterseniz isimlerinide verebilirim.Mesela karikateist.Biz hakaret etmiyoruz sadece haksizliga tepki gosteriyor gercekleri soyluyoruz.Alka orda ayetleri carpitmis orda ferisi ve Mesih imanlisi olmayanlardan bahsediliyor.

En usteki ayet mesela ROMALILAR 3

13«Ağızları açık bir mezardır.
Dilleriyle aldatırlar.»
«Dudaklarının altında yılan zehiri var.»
14«Ağızları lanet ve acı sözle doludur.»
15«Ayakları kan dökmeye seğirtir.
16 Yollarında yıkım ve dert vardır.
17 Esenlik yolunu da bilmiyorlar.»
18«Gözlerinde Tanrı korkusu yoktur.» ROMALILAR 3 AMIN!

Altaki ayetler Vaftizci Yahyanin ve RAB MESIH ISANIN Ferisilere soyledigi sozlerdir.

7Ne var ki, Ferisilerle Sadukilerden birçok kişinin vaftiz olmak için kendisine geldiğini gören Yahya onlara şöyle seslendi: «Ey engerekler soyu! Gelecek olan gazaptan kaçmanız için sizi kim uyardı? 8Bundan böyle tövbeye yaraşır meyveler verin. MATTA 3 AMIN!

33«Ya ağacı iyi, meyvesini de iyi sayın; ya da ağacı kötü, meyvesini de kötü sayın. Çünkü her ağaç meyvesinden tanınır. 34Sizi engerekler soyu! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? MATTA 12 AMIN!

Gelgelelim alka bu ayetleri carpitmis!Alka neden RABBIN sozunu carpitiyorsun?Burda bahsedilen ferisilerdir.Oysa sen Isevilermis gibi gostermissin!Utanmiyor musun hile yapmaya!Senin yuzunan Kutsal Kitabi bilmeyenler yanlis anlayacak!

Neva
23-08-2012, 05:05
Gelgelelim alka bu ayetleri carpitmis!Alka neden RABBIN sozunu carpitiyorsun?Burda bahsedilen ferisilerdir.Oysa sen Isevilermis gibi gostermissin!Utanmiyor musun hile yapmaya!Senin yuzunan Kutsal Kitabi bilmeyenler yanlis anlayacak!

ALKA oraya kocaman not koymus, gormediniz mi? Utanmiyor musunuz iftira atmaya?

Bakin ne demis;

Hristiyanlar Kutsal Kitaplarında beğenmediklerine istedikleri gibi hakaret edebilirler ama kendilerine hakaret edilmesine katlanamazlar.. Kutsal Kitabın kullandığı dilden aynısı ile Hristiyanlara hakaret edelim, bakalım işlerine gelecek mi.. Bakın İsa'nın kendisi ne kadar da küfürbazmış görelim..

Not:

Paolo
23-08-2012, 05:41
Olabilir sonucta ayetlerle oynamis mi oynamis mi?Oynamis carpitmis. yukarda.Bakiniz baskalari yanlis anliyor ama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dikkatinizi cekerim!!!!

Kendiside altta itiraf ediyor zaten!!Hristiyan olarak degistirdim diye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bence bi daki sefere daha dikkat edin bu tur seylere ok!

Neva
23-08-2012, 06:02
Olabilir sonucta ayetlerle oynamis mi oynamis mi?Oynamis carpitmis. yukarda.Bakiniz baskalari yanlis anliyor ama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dikkatinizi cekerim!!!!

Kendiside altta itiraf ediyor zaten!!Hristiyan olarak degistirdim diye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bence bi daki sefere daha dikkat edin bu tur seylere ok!
Yok efendim okuma yazmasi olanlarin, okudugunu anlayanlarin hicbiri, yanlis anlayacak degildir.

Gayet de manidar sekilde degistirmis ve degistirdigini de yazmis zaten.

Siz bir dahaki sefere, okurken dikkatli okuyunuz.

ALKA
23-08-2012, 06:42

İncil ve Tevrat'taki bu sözlerde Filistinlilere ve Farizilere söz ediliyor. Yani iki farklı etnik ve dini halka.

Bu sözler ne kadar utanç verici ve insanlık ayıbı ifadeler değil mi? İncil'de de ayrımcılık var ve kutsallık, insan sevgisi, hoş görü adeta rafa kaldırılmış.

Bu sözler günümüzün evrensel insan hakları beyannamesine göre açıkça nefret söylemi olarak kabul ediliyor ve bir suç teşkil ediyor.

Paolo
24-08-2012, 03:17
Bence çok saçma ve anlamsız olmuş değiştirme!O farisi değil ferisi.Filistinlilerin ferisilerle alakası yok!Ferisiler Musevi Mezhep.İncilde ayrımcılık yok aksine eşitlik var.Hepiniz Mesih İsada birsiniz der mesela kelamda Galatyalılar 3'te.KUTSALKİTAPTA RAB her zaman gerçeği söyler.SİZE DOĞRUSUNU SÖYLEYEYİM der Yüce Rab Mesih İsa.Doğrular,gerçekler zaten inanmayanlara hep hakaret gelmiştir.Tıpkı Ferisilere Rab Mesih İsanın gerceği söylemesi gibi 2000 sene önce olduğu gibi.Ayrıca İncilde utanç verici şey yoktur.Utanç verici sizin ayetlerin anlamını çarpıtmanız.KUTSALKİTAPTA sevgi,hoşgörüden bahseden tonca ayet var.Hatta dünyanın en fazla sevgi,hoşgörüden bahseden kitabıdır diyebiliriz.Mesela Luka 6'daki düşmanlarınızı sevin yada 1.YUHANNADAKİ 4'TEKİ TANRI SEVGİDİR ve 1.KORİNTLİLER 13'teki SEVGİNİN ÜSTÜNLÜĞÜ!