PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Oğlum feda olsun yeter ki terör bitsin'

Hypatia
08-08-2012, 11:28
'Oğlum feda olsun yeter ki terör bitsin'

08.08.2012
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'yı son yolculuğuna üst düzey yetkililer uğurladı. Şehit Hakan Aktay'ın annesi "Gerekirse diğer oğlumu da feda ederim" dedi
Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki Geçimli Köyü Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çelikkaya'nın ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, , Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları katıldı. Genelkurmay Başkanı Org. Özel, şehidin acılı annesiyle uzun bir süre sohbet ederek, teselli etmeye çalıştı. Çatışma sırasında eşi Elif Çelikkaya'yı arayarak "Hakkını helal et. Ateş altındayız. Her taraftan mermiler yağıyor" dediği öğrenilen 2 çocuk babası şehit Çelikkaya, Cebeci şehitliğinde toprağa verildi.

DİYARBAKIR
Aynı saldırıda şehit olan Jandarma Er Yaşar Karadağ, Zazaca ağıtlar eşliğinde Diyarbakır'da Çermik ilçesine bağlı Kuyu köyündetoprağa verildi. Şehidin evine Türk Bayrağı asıldı. Yakınları ağıtlar yakarken, güçlükle ayakta durabilen 7 çocuk babası Cuma Karadağ, taziyeleri kabul etti. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katıldı.

ORDU
Şehit jandarma er Hakan Oktay'ın askeri uçakla Samsun'a getirilen cenazesi, helikopterle Ordu'nun Kabataş ilçesine götürüldü. Ambulansla babasının Kuzköy'de bulunan evine götürülen cenaze, burada helallik alındıktan sonra Gölköy ilçesine bağlı Güzelyurt beldesinde toprağa verildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katıldığı törende yaklaşık 10 bin kişi tabutun arkasında yürüdü. Şehit annesi Emine Oktay göz yaşları içinde. "Bir oğlum daha var. Onu da gerekirse feda ederim. Yeter ki terör bitsin''

Selamlar ,

Yukarıdaki yazıyı biraz önce okudum inernet haberlerden . Aklımın almadığı birşey , ve bunu paylaşmak istedim , nekadar cahil bir toplumuz , ne kadar beyni yıkanmış. Gerekirse bir oğlunu daha feda edermiş , bu nasıl bir adanmışlık nasıl bir körlüktür anlamadım gitti.

Niye feda edesin annecim ya , etme feda falan oğlunu , 9 ay karnında bu yüzden mi taşıdın ?

Niye sen feda ederken birileri , bedelini ödeyim pamuklara sarmalayıp saklıyor oğullarını ?

Yok arkadaş böyle saçma bir dava , böyle kanlı bir dünya , Bazen , hatta bazen değil çoğunlukla insanlığımdan utanıyorum ..

Olimpiyat
08-08-2012, 11:47
Birilerinin çocukları askerlik bile yapmıyor, üstelik ülkenin kaymağını onlar yiyor.
Ama bir çocuğumu daha feda ederim diyen anneler var.

Demek ki çocuklarının pek bir kıymeti yok.

Zira, yapılan vatan içinse, zaten vatanın balını kaymağını askerlik yapmayan ya da kıytırık askerlik yapan DEVLET BÖÖÖYÜÜKLERİNİN kendileri ve evlatları yiyor.
Arada kuru ekmekte garibana düşüyor, o garibanın evlatları ölüyor.

vatan savunması tamam da, böyle mi yapılmalı. Ne zaman Başbakanın oğluyla, çöpten ekmek toplayan adamın oğlu yanyana dağda olacak.
Daha da önemlisi, ne zaman bu savaş bitecek.

Hypatia
08-08-2012, 11:54
Bence de en önemli soruyyu yazının sonuna saklamışsın ;

Bu Savaş Ne Zaman Bitecek ????

Aslına bakarsanız ben devlet böyüklerinin çocuklarıda oralarda olsa birşey değişeceğini sanmıyorum.

Zihniyet değişmeli , yıllarca alevi sünni düşmanlığı işlendi kafamıza , sonrasında kürt mevzusu dediler , dolduruşa gelen bir milletiz maalesef ,
aslında , aklı selim düşündüğümde , şimdilerde mezhep eskisi gibi büyük bir problem olmaktan çıktığı gibi , bu mevzuda çıkacaktır , diyorum kendi kendime.

umarım da öyle olur ,,

errata
08-08-2012, 13:21
Mehmet Ağar gibi insanların el üstünde tutulduğu, insanlık dışı suçlar işleyen çetelere "vatan için çarpışanlar" denebilen, milliyetçiliğin, kanla beslenen hamaset edebiyatının tavan yaptığı kanunsuz bir ülkede ne olmasını beklerdiniz ki?

Bu ülkenin saf ve temiz Anadolu insanı ne kadar saf ve temiz ise yöneticisi de, yönetileni de, işçisi de, köylüsü de o kadar temiz.

Temizliğimizin boyutlarını katledilen ve fıçılara doldurulan insan bedenlerinden, faili meçhullerden, Siirt'teki toplu tecavüz vakasından, pippa bacca'dan falan anlayabilirsiniz.

Anti
08-08-2012, 13:29
Eleştirdiğiniz "zihniyet" boynunuza tasma takılamamış olmasının sebebidir.
Kalkmış şükredeceğinize, eleştiriler üretiyorsunuz.
"Dünyanın hiçbir yerinde oğlunu şehit veren ana sevinmez, o yüzden biz çok şanslıyız." Erdal Sarızeybek
Bulunduğumuz coğrafyada müstemleke olmamış bir halk var mı bizim dışımızda?
Tarihimize sahip çıkmamız, bağımsızlığımızı oluşturan bu kutsal değerlerle övüneceğimiz yerde bununla dalga geçiyoruz, buradan bile içi doldurulmamış boş fikirler üretiyoruz.
Milliyetçi duygularla ölüp ölmemek sorun değil, ölen bağımsızlık için ölüyor, bugün gayrinizami savaş ortamı var, yine de bu terör hareketi bizim "bağımsızlığımıza" zarar verecek bir gelişmedir.
Bu sebeple binlerce yıllık tarihimizde bize kimsenin tasma takamayışının asıl nedenini oluşturan bu sözleri eleştirmekten ziyade ona, onu söyleyene, o uğurda ölene sahip çıkmak gerekiyor.

errata
08-08-2012, 13:37
"Dünyanın hiçbir yerinde oğlunu şehit veren ana sevinmez, o yüzden biz çok şanslıyız." Erdal Sarızeybek
Tarihimize sahip çıkmamız, bağımsızlığımızı oluşturan bu kutsal değerlerle övüneceğimiz yerde bununla dalga geçiyoruz, buradan bile içi doldurulmamış boş fikirler üretiyoruz.
Milliyetçi duygularla ölüp ölmemek sorun değil, ölen bağımsızlık için ölüyor, bugün gayrinizami savaş ortamı var, yine de bu terör hareketi bizim "bağımsızlığımıza" zarar verecek bir gelişmedir.
Bu sebeple binlerce yıllık tarihimizde bize kimsenin tasma takamayışının asıl nedenini oluşturan bu sözleri eleştirmekten ziyade ona, onu söyleyene, o uğurda ölene sahip çıkmak gerekiyor.

Bu kafalardan kaldı mı hala yahu?
"Eleştirdiğimiz "zihniyet" boynunu.." ne?
Şükürler olsun ulu Bilge Kağan ve onun kutlu ordusuna.
Evet Amerika'nın birinci elden uşağıyız ya müstemleke olmadığımız iyi olmuş.
Tarihine sahip çıkmak istiyorsan. Asimilasyon politikalarına, çetelere, faili meçhul cinayetlere, işkencecilerine de sahip çık da ne kadar dürüstsün görelim.

Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Abdullah Çatlı, Ogün Samast gibi kafalar iyi kafalar ibadete devam.

Anti
08-08-2012, 13:41
Sen on sene önceki katiller ile bu babanın sözü arasında bağ kuramazsın.
Terbiyesizlik yapma.
Yeter artık bu maskelerinizi atın, sözde savaş karşıtlığını bırakın.
Bugün kimsenin savaş istediği yok, tutturmuşsunuz bir türkü, savaş istemeyiz diye.
Ne yapalım, toprağımızı bırakıp gidelim mi?
Saddam'dan kaçan Kürt Türklere sığınır, Esad'dan kaçan Arap Türklere sığınır, Sırptan kaçan Boşnak Türklere sığınır, Rustan kaçan Çerkes Türklere sığınır, ama Türkler hâlâ daha pis ve kötü öyle mi?
Biraz düşünerek yazın, iyice belaltı vuruyorsunuz, bu kabul edilemez.
Ve bir şey daha söyleyeyim, bunca hoşgörülü bir toplum olmamıza rağmen bizim gidecek yerimiz yoktur, bugün saydığım çatışma bölgelerinde yaşananlar gibi bir süreçten geçsek bizi ne Arap kabul edecektir, ne de başkası.
Bağımsızlık denen şey uğruna kendimizi korumaktan başka çaremiz yoktur anlıyor musun, bağımsızlık nedir hiçbir fikrin var mı?
Yok Tansu Çillermiş, yok Mehmet Ağarmış, ne alakası var bunların bağımsızlık ile...

murted
08-08-2012, 13:49
Bu arada böyle düşünen şehit aileleri olmakla beraber, duruma isyan edenlerin durumunun oto sansür yüzünden ulusal ana akım medyaya yansımadığını da unutmamak gerekiyor. Başbakan her fırsatta şehit aillerinin acılarını gösteren, durumun vehametini ortaya koyan haberlerin PKK'yı sevindirmek demek olacağını gerekçe olarak gösterip medyayı bu tarz haberler yapmaması için tehdit ediyor.

Bunlara göre devletin zafiyetini göstermek, bunların ihmallerini, çirkin politikalarını haber yapmak, terörle mücadele yöntemlerini eleştirmek Pkk'nın işine geleceği için yanlış. İstiyorlar ki bu rezilliğe kimse ses çıkarmasın. Bahane hazır, düşman sevinmeyecekmiş. Chp meclis acil toplansın diyor, adamlar biz Pkk'nın oyununa gelmeyiz deyip tatillerini bölmüyorlar.

Şemdinli'de tam olarak ne olup bittiğini halen bilmiyoruz. Olan bitenle ilgili ulusal medya günlerce haber yapmadı, mevcut durum yok sayıldı. Ancak son zaman konu gündeme geldi. Ama asker askeri kayıplarımızın haberi geldiğinde başbakan gene tatmin olmadı, medyaya yönelik tehditlerini tekrarladı bu vesileyle. Onlar nasıl isterse öyle yazılacakmış, çünkü aksi düşmanı sevindirmek, onların amaçlarına ulaşmalarına yardım etmekmiş. Böyle yapanlar da hainlermiş. Ölen askerlerin hesapları sorulmayacak, kendilerinin de ihmalleri, takındıkları tutumlar, yöntemlerinin yanlışlığı gündeme getirilmeyecekmiş.

Olimpiyat
08-08-2012, 14:04
Dinlerden gelen 'ŞEHİTLİK' mertebesi ile tatmin etmeye çalışıyorlar insanları.

Sadece devlet değil, pkk da aynısını yapıyor...
Sorun pkk ya da bağımsızlık falan da değil. Pkk dan önce de bu ülkede Maraşta, Çorum da insanlar katledilmişti.

Türkiyedeki tek tip faşizm anlayışı, sürekli kendisine düşman bulur. Zaten PKK da devletin bu yönteminin doğurduğu bir sonuçtur.

errata
08-08-2012, 14:11
Sen on sene önceki katiller ile bu babanın sözü arasında bağ kuramazsın.
Terbiyesizlik yapma.
Yeter artık bu maskelerinizi atın, sözde savaş karşıtlığını bırakın.
Bugün kimsenin savaş istediği yok, tutturmuşsunuz bir türkü, savaş istemeyiz diye.
Ne yapalım, toprağımızı bırakıp gidelim mi?
Saddam'dan kaçan Kürt Türklere sığınır, Esad'dan kaçan Arap Türklere sığınır, Sırptan kaçan Boşnak Türklere sığınır, Rustan kaçan Çerkes Türklere sığınır, ama Türkler hâlâ daha pis ve kötü öyle mi?
Ve bir şey daha söyleyeyim, bunca hoşgörülü bir toplum olmamıza rağmen bizim gidecek yerimiz yoktur, bugün saydığım çatışma bölgelerinde yaşananlar gibi bir süreçten geçsek bizi ne Arap kabul edecektir, ne de başkası.
Bağımsızlık denen şey uğruna kendimizi korumaktan başka çaremiz yoktur anlıyor musun, bağımsızlık nedir hiçbir fikrin var mı?
Yok Tansu Çillermiş, yok Mehmet Ağarmış, ne alakası var bunların bağımsızlık ile...

Şu seviyede fikir üreten birine ne diyebilirim ki?

Paketi dün açılmış, açıldığı ana kadar gözü kapalı bir insan modelisin sanırım.
Bu ülkede devletin kendi insanına neler yaptığını, hala neleri reva gördüğünü göremeyip herşeye rağmen devleti savunmak. Nasıl bir beyin yıkanmasıdır ben anlamış değilim.

Olimpiyat
08-08-2012, 14:15
Şu seviyede fikir üreten birine ne diyebilirim ki?

Paketi dün açılmış, açıldığı ana kadar gözü kapalı bir insan modelisin sanırım.
Bu ülkede devletin kendi insanına neler yaptığını, hala neleri reva gördüğünü göremeyip herşeye rağmen devleti savunmak. Nasıl bir beyin yıkanmasıdır ben anlamış değilim.
İlk başta insana çok hoş gelen tatlı bir sarhoşluk ile süslenmiş milliyetçilik anlayışının yansıması.
Bizler de bir Türkün Dünyaya bedel olduğu masalı ile az sarhoş olmamıştık:)

Kandırabildiklerini kandırıyorlar işte.

Anti
08-08-2012, 14:17
Shibumi, seninle bu konuda tartışabileceğimizi sanmıyorum, çünkü her iki mesajında da bilgi birikiminin olmadığını alenen yansıttın.
O yüzden son bir kez daha şansımı deniyorum ve sana anlayabilmen için seviyene uygun örnek veriyorum.
O da şudur.
Kızılderililer Amerikalılara, Avrupalılara karşı neden savaştılar?
J.J.Rousseau'nun ulusçulukla ilgili fikirlerinden mi etkilendiler? Hayır tabikide, haberleri bile yoktu.
Neden savaştılar sahiden, onları toprak, vatan denen kavrama bağlayan şey neydi?
Neden boyunduruk bir yaşamı kabul etmediler?
Neden?

errata
08-08-2012, 14:23
Anti, sen farkında değilsin belki ama bu tür konuları kendi ahalinden başkasıyla tartışamazsın zaten. Seni ciddiye alacak adamın dünya görüşü de seninki gibi -10 derecelerde geziniyordur sevgili kardeşim. Oturup birbirinize anlatır anlatır durursunuz bu büyük masallarınızı.

Kızılderili hikayesini boşver. Kızılderililerin yerine Kürtleri, Ermenileri, Rumları yerleştir bir de öyle düşün derim kalbin kırılır.

Anti
08-08-2012, 14:28
Kürtler ve Ermeniler için genel anlamda konuşmuş olurum fakat aynı şeyi Rumlar için söyleyemem.
Gökçeada'da çok Rum ile konuştum, kimsenin bizatihi Türk nefreti yok.
Herkes baskıcı devlete karşı tutum oluşturmuş, gelin bunun üzerine konuşalım.
Halkları birbirine kırdıran politikaları konuşalım, ama yok.
İşte Türkler faşist, işte Türkler infialci.
Yok öyle bir şey.
Rumların en çok üzen ve kahreden şey 80 darbesi döneminde kendilerine uygulanan baskıcı politikalardır. Yıldırma politikaları.
Bunu yapanları da bahsini ettiğim siyasi görüşe yanaştıramayacağımıza göre ne yapacağız şimdi?

qlause
08-08-2012, 15:32
Kürtler ve Ermeniler için genel anlamda konuşmuş olurum fakat aynı şeyi Rumlar için söyleyemem.
Gökçeada'da çok Rum ile konuştum, kimsenin bizatihi Türk nefreti yok.
Herkes baskıcı devlete karşı tutum oluşturmuş, gelin bunun üzerine konuşalım.
Halkları birbirine kırdıran politikaları konuşalım, ama yok.
İşte Türkler faşist, işte Türkler infialci.
Yok öyle bir şey.
Rumların en çok üzen ve kahreden şey 80 darbesi döneminde kendilerine uygulanan baskıcı politikalardır. Yıldırma politikaları.
Bunu yapanları da bahsini ettiğim siyasi görüşe yanaştıramayacağımıza göre ne yapacağız şimdi?

arkadaş adam ondan bahsetmiyor düşün diyor biz avrupalı sömürgeciler olalım kürtlerde vatanını savunan kızılderililer zamanında az kürt öldürülmedi kürt avukatlığı yapmıyorum ama bu iş bi yerlerden geliyor biraz kandırma biraz milliyetçilik aşılanmasıyla hemen isyan çıkar hiç kimse kendi görüşlerine uymayan bi devletin boyunduruğunda yaşamak istemezsiz biz suriyedeki isyanı haklı görürken suriyenin en az yarısı bu olayları teroristlerin yaptığını düşünüyor ben doğudaki terörü kürtlerin yaptığına inanmıyorum zaten hiç bir insan zorlama olmadan teröre destek veremez onlarıda zorluyolar zamanında herkez üstlerine gitmiş arkadaş ne olaylar dönüyor türklerin kurduğu imha timleride var insanlar 2 arada bi derede sıkışıyor ne yapsınlar cahil insan ne bilsin kime destek verecek küçücük çocuğun beynini asker kötü :censored: diye yıkarsan çıkar dağa terörist olur bu gün oralardaki karakolların hali hiçler acısı ve bizim cebimizden çıkan paralar hep askeriyeye harcanıyo şuanda %40 sanırım bi zamanlar %70 lerde idi ee bi kışla yapamadınmı oraya doğru düzgün sığınak bile yok herşeyin ortasında 2 tane taş parçası taş atsan yıkılıcak bu paralar nereye gidiyo onu düşünmek lazım bazıları bu paraları yiyip hayatını yaşarken sıradan insanlar orda o berbat yerlerde hayatını kaybediyor batıdaki kışlalar saray gibi doğudakiler dediğim gibi heski harabelere yatak koymuşlar alın sana kışla asker kendi anlatıyo mevziye giderken ölüyoz diyo aşağıda modern karakollardaki gibi tünel sistemi yokki ortadan koşuyolar ölüyolar çok fazla etmen var

Not: acale ile yazdığımdan bazı cümleleri ayırmayı unutmuşum ve yanlış harlere basmışım kusura bakmayın ama konudan sapmayalım

Anti
08-08-2012, 17:03
qlause,
Yazdıklarının büyük bir kısmına katılıyorum fakat girişinde belirttiğin örnek yanlış olmuş.
Toprak savunulur, bunda herhangi bir anormallik yok, fakat Türklerin de Anadolu'nun fethi sürecinde Kürtlere karşı olumsuz bir tutumu yok.
1071'den beri Kürtlere yönelik herhangi bir zorunlu coğrafi değişiklik girişimi görülmüş mü?
Zaten bu da mümkün değildir, Türklerin bu topraklarda, bu Ortadoğu coğrafyasındaki en büyük kardeşi de Kürtlerdir.
Bugün bu yaşanılanlar, bu gerçeği değiştiremez.

qlause
08-08-2012, 17:15
işte ben onu demiyorum oradaki insanların sürekli beyni yıkanmış ve sürekli teröristlerce asker sizi öldürmek istiyo gibi saçma sapan şeyler söylenmiş ve onlar kendilerini bizden ayrı görüyorlar nasılki osmanlı zamanında bir çok millet ayaklandı çünkü hepsi hristiyandı her ne kadar rahat olsada böyle dini bir yönetime mensup olmak istemiyolardı bir takım dış güçler tarafından kışkırtılıp ellerine silah verilince hemen kovboyculuk oynayıverirlerdi

şimdide değişen bişey yok kendilerini bizden ayrı gören bi milleti dış güçler kışkırtıp ellerinede silah veriyorlar.

bu işten çok para kazananlarda var güney amerikadaki uyuşturucu kartelleri gibi bi yapısı var pkk nın saf aptal çok ben bunu bir zamanlar bögeye devlet tarafındanda çok büyük baskı olmasına bağlıyorum

zaten osmanlı zamanındada dünyadaki yenilikler takip edilememiş ve herkezin eline koz verilmiştir osmanlı dünyanın en demokratik devleti olsaydı kimse ayaklanmaya çalışmazdı lakin osmanlıda bi milliyetçilik yoktu

türklerinde eğitim sisteminde milliyetçilik yoktur ben demiyorumki saldırgan milliyetçilik homojen yapıdan bahsediyorum gidim fransaya neresine giderseniz gidin bir fransız çocuğu bir fransız gibi yetiştirilir ingilizde aynı almanda aynı

durum türke gelince ders kitaplarında yalan dolan okullar rezalet ötesi durumda beyin yıkama merkezlerine dönüştürüyorlar geçen ana okullarına dağıtılan dini kitapları görünce biz yandık dedim adamlar neler öğretmeye çalışıyorlar bizim öğretmenlerimiz (abartmıyorum ben sordum ve fırça yedim üstüne) bu eleman fizik öğretmeni bütün yıldızların güneşin ışığını yansıttığını ve güneş sisteminden başka bi yerde gezegen olmadığını söyledi ve sınıfada böyle dedi ve benden başka kimse evrenin 14,5 milyar yaşında olduğunu 100 milyardan fazla yıldız olduğunu samanyolu galaksisinin neye benzediğini veya kaç yıldız olduğunu karadelikleri süpernovaları ve daha sayamıyacağımkadar çok galaktik terimi benden başka biley yoktu benmi hocalık yapacam bunlara böyle bi zihniyetten ne beklersiniz sayın anti

Ek: 100 milyardan fazla galaksi demek istedim

AlbatrosS
08-08-2012, 17:16
Son on yılda Tc'de açılmış ''cami sayısı'' kaçtır? En az 1000 civarında. Son on yılda Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılmış toplam bütçe? Peki tüm bu bütçe nereden gelmekte? Önemli bir kısmı devlet kaynakları.

Güncel bir örnek:

Ataşehir'de 37 bin metrakare inşaat alanına sahip 10 bin kişilik cami açıldı. Caminin içinde çok amaçlı alışveriş, toplantı salonları vs sosyal te'sisleri de var. Caminin maliyeti çok büyük oranda ''devlet'' kasasından karşılandı.

Bir başka örnek:

Yargıtay bir kararında ''cem evleri''nin ibadethane olamıyacağı hükmüne vardı...

Bir başka örnek:

Başbakan Cem evlerinin ibadethane sayılmasının mümkün olmadığını kendince gerekçelerle cümle aleme ilan etti...

Yalnızca bu veriler ışığında dahi Alevilerin hukuki statüleri bağlamında EŞİT VATANDAŞLAR oldukları iddia edilebilir mi? Sanırım buna Ulusalcılar ''hayır'' diyeceklerdir.

Güzel, şimdi Alevilik yerine Kürtçeyi, Lazcayı, Çerkezceyi vs koyun. Ve tekrar soralım: Bu ülkede Türklük dışındaki kültür ve dillerin; dolayısıyla halkların ''EŞİT VATANDAŞLIK'' statüsüne sahip olduğu iddia edilebilir mi?

Türk kültürü ve dilinin 80.000 civarında okula, devasa bütçelere ve kaynaklara sahip olmasına karşın; öteki dil ve kültürlerin neredeyse ZIRNIK ALAMAMASININ sebebi hikmetine ''HEPİMİZ TÜRK DEĞİL MİYİZ?'' demekten başka anlamlı bir cevap verildi mi yıllarca?

O analar daha çok ağlar:

Başbakan ''cemevi ibadet yeri olamaz'' dediğinde dindarlardan ''çüşş''; Kürtçe eğitim dili olamaz, zaten medeniyet dili değildir.... dendiğinde Türklerden ''ohaa'' denmediği sürece bu ülkede analar çok ağlar...

qlause
08-08-2012, 17:19
türklüğü öldürüyolar kardeşim zamanında osmanlıda böyle oldu ve dağıldı atatürk olmasa çok daha fazla dağılacaktı ve bu gün biz kürdistan baskısı altında yaşıyacaktık çünkü milli bilinç ölü durumda ve bizi giderek daha fazla araplaştırmaya çalışıyorlar dediğim gibi okullarda inanılmaz bi arap sevgisi ve arap kültürü aşılıyolar arapları öyle gösteriyolarki dünyadaki herşeyi onlar icat etmiş dünyanın en ileri medeniyeti

Yergin
08-08-2012, 22:00

Sözlerinize sonuna kadar katılıyorum. Sizin savunduğunuz devlet değil, millettir. Bunu anlayamayana birşey anlatmak için çaba göstermeyin.

İnsanoğlu, kimi eleştirmemiş ki, ölen askerlerimizin annelerini eleştirmesin.

Çoğu insan için konuşmak bir adet olmuş. Maksat, ülke değil, kendini düşünmek olmuş. Böyle bir başlıkta, Diyanet'ten girilip, başka birşeyden çıkılması, Maraş'ın, Çorum'un dile getirilmesi tam insanoğluna göre birşey.

Sahip çıkmak, her yiğidin harcı değildir. Bundan dolayı sizi tekrar tebrik ediyorum.

Saygılar

Anti
08-08-2012, 23:08
Yergin,
Teşekkür ederim, forumda düşüncelerimizi dile getirince üzerimize gelen büyük bir kitle var.
Sizlerin de aktif katılımı ile bu baskıyı kıracağımızı düşünüyorum.
Dediklerine de katılıyorum, Kızılderili örneğim aslında vatan sevgisinin içten gelen, kitaplarla vs. ortaya çıkan bir şey olmadığına yönelik bir örnekti fakat görüldüğü üzere hiç kaale almadan direkt çöpe attılar.
Çünkü onun üzerinden gitmeleri kendi yollarını çıkmaza sokacak, bunun bilincindeler.
Bizde geri dönmek yok, bağımsızlık denen şey uğruna ne kadar ileri gidebilirsek o kadar ileri gideceğiz.
Saygılar benden.

errata
08-08-2012, 23:55
Yergin,
Dediklerine de katılıyorum, Kızılderili örneğim aslında vatan sevgisinin içten gelen, kitaplarla vs. ortaya çıkan bir şey olmadığına yönelik bir örnekti fakat görüldüğü üzere hiç kaale almadan direkt çöpe attılar.

Teşekkür ederim bu açıklama için.
Bu haliyle söylediklerinin esasen senin subjektif gerçekliğini yansıttığını ve neüdüğü belirsiz ilhamlardan kaynaklandığını da tasdiklemiş oldun.

"Vatan sevgisi insanın içine doğar", metafizik diyorsun yani. :)

qlause
08-08-2012, 23:56
Sözlerinize sonuna kadar katılıyorum. Sizin savunduğunuz devlet değil, millettir. Bunu anlayamayana birşey anlatmak için çaba göstermeyin.

İnsanoğlu, kimi eleştirmemiş ki, ölen askerlerimizin annelerini eleştirmesin.

Çoğu insan için konuşmak bir adet olmuş. Maksat, ülke değil, kendini düşünmek olmuş. Böyle bir başlıkta, Diyanet'ten girilip, başka birşeyden çıkılması, Maraş'ın, Çorum'un dile getirilmesi tam insanoğluna göre birşey.

Sahip çıkmak, her yiğidin harcı değildir. Bundan dolayı sizi tekrar tebrik ediyorum.

Saygılar

Yo aksine o kadar sahip cıkiyozki artıık normal oldu binlerce insan toplaniyo falan tezahurat edip dagiliyolar vatan sagolsun deyip geciyolar bunu gorenlerde arkadas nasil millet bu baska ulke olsa millet sokaklara dokulur bizi istifa etmek zorunda birakirlardi ama bu sehitlik isi ne guzel istirki insanlar neredeyse sevinecek bizde modern karakollara para harcamaktan ve istifa etmekten kurtuluyoz diyolardir nasil olsa olucek adam cok ne gerekvar prestijimizi cope atp bu isi bitirmeye

Anti
09-08-2012, 01:20
Teşekkür ederim bu açıklama için.
Bu haliyle söylediklerinin esasen senin subjektif gerçekliğini yansıttığını ve neüdüğü belirsiz ilhamlardan kaynaklandığını da tasdiklemiş oldun.

"Vatan sevgisi insanın içine doğar", metafizik diyorsun yani. :)

(...)
Bana karşı yazmış olduğun dördüncü mesajın bu ve hiçbir fikrini görmedim.
Ben iyi ya da kötü bir şeyler koymuşum ortaya, sen ise ne idüğü belirsiz birisi olmana rağmen sadece "işte böylesiniz, gülüyorum size" babında mesajlar atıyosun.
Bundan sonraki mesajında düşüncelerimi komik bulmana yol açan fikirlerini açıklamadığın takdirde gerekli üslubu kullanacağım.
Adam resmen dalga geçiyor yahu, ortaya koymuş olduğu en ufak bir fikir kırıntısı yok, bizim bu sıcakta emek vererek yazmış olduğumuz şeylerle dalga geçiyor.
Ve forum yönetimi de kurallarda yer alan başlıklarda fikirleri kişiselleştirmeyelim ibaresine dair yeri olan cezai yaptırımı uygulamıyor.
Olmaz böyle.

errata
09-08-2012, 02:28
Bunu da sadece forum üzerinden gerçekleştirmeyiz.

Sen ne mafyasısın, internet mafyası mı? Facebook hesabımı mı hackleyeceksin? :)

Vah benim modern faşistim vah.
Al birini vur ötekine.

Anti
09-08-2012, 12:00
Ne yapalım shibumi, fikir kavgasına girelim dedik, fos çıktın.
Albatros ve Jolly tipi yazarların mesajlarını okurken ne kadar sinirlensemde ortaya konulmuş fikirlere sahip oldukları için kendilerine mantık ve saygı çerçevesinde yanıt veriyorum.
Ama sende tek bir fikir belirtisi göremediğim için bundan sonra seni kaale almamam gerekecek, o dediklerin de bana karşı yapabileceğin son şov gösterisiydi anlayacağın.
Eyvallah.

Anti
09-08-2012, 14:13
Biz burada boşbeleş insanlara laf anlatmaya çalışırken yine şehit verdik, birçok yaralımız var.
Saldırının gerçekleştiği yer Foça.
Ve sabah 8'de gerçekleşiyor saldırı.
Acil kan gerekiyor, İzmir gibi sıcağın beşiği bir memlekette, sabah saatleri.
Millet topyekûn hastaneye gidiyor, Ege Üniversitesi'nin kan gerekiyor duyuruları ile.
Kısa sürede binlerce kişi geliyor, taksiciler kan vermek için hastaneye giden vatandaşlardan para talep etmiyor.
Yine gözümüz yaşlı başlıyoruz güne, bu gözyaşlarını muhatap aldığımız cenaha anlatmak çok zordur.
Vazgeçiyorum artık.
O kan damlayan kalemlerinizden bir kez olsun okumadık şu haberleri, şu şehitlere bir kez rahmet içeren yazılarınızı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21188492.asp

bakkalmahmud
09-08-2012, 15:10
Biz burada boşbeleş insanlara laf anlatmaya çalışırken yine şehit verdik, birçok yaralımız var.
Saldırının gerçekleştiği yer Foça.
Ve sabah 8'de gerçekleşiyor saldırı.
Acil kan gerekiyor, İzmir gibi sıcağın beşiği bir memlekette, sabah saatleri.
Millet topyekûn hastaneye gidiyor, Ege Üniversitesi'nin kan gerekiyor duyuruları ile.
Kısa sürede binlerce kişi geliyor, taksiciler kan vermek için hastaneye giden vatandaşlardan para talep etmiyor.
Yine gözümüz yaşlı başlıyoruz güne, bu gözyaşlarını muhatap aldığımız cenaha anlatmak çok zordur.
Vazgeçiyorum artık.
O kan damlayan kalemlerinizden bir kez olsun okumadık şu haberleri, şu şehitlere bir kez rahmet içeren yazılarınızı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21188492.asp

Sayin Anti,Bir yada birkac tanrinin varolmasi ayri birsey,allah in tanri olmasi ayri birsey,allah diger tanrilar gibi hayali bir tanri dolayisiyla kuranda hayali tanrinin kitabi ve sehitlik bu kitapdan geliyor,benim icin sehit yada sehitlik diye birsey yok öyle bir sey olsaydi yöneticiler ve zenginlerde cocuklarini bu kahbe savasa sürerlerdi,neden bu kirli savasda ölenlerin cocuklari yüzde doksandokuz hep halkin cocuklari,neden?,bence bunu arastirmalisin,bana göre sehitlik yok bana göre bu kahpe savasin kurbanlari var,dikkat edersen iki tarafda ya kandirilarak yada zorla bu kirli savasa sürülüyor,bunun arkasindaki gercegi arastir.saygilar

spartacus
09-08-2012, 18:20
Mehmet Ağar gibi insanların el üstünde tutulduğu, insanlık dışı suçlar işleyen çetelere "vatan için çarpışanlar" denebilen, milliyetçiliğin, kanla beslenen hamaset edebiyatının tavan yaptığı kanunsuz bir ülkede ne olmasını beklerdiniz ki?

Bu ülkenin saf ve temiz Anadolu insanı ne kadar saf ve temiz ise yöneticisi de, yönetileni de, işçisi de, köylüsü de o kadar temiz.

Temizliğimizin boyutlarını katledilen ve fıçılara doldurulan insan bedenlerinden, faili meçhullerden, Siirt'teki toplu tecavüz vakasından, pippa bacca'dan falan anlayabilirsiniz.
Katılıyorum...

Savaşın bitmesi, özneye insanın konması ile mümkün. Tabi toplum, mafyatik yollardan kendilerine hükmedenlerce, bir kaç aidiyeti politize edip üstünde tepinenlerce eğitildiği ve propaganda, saplantı ve şartlanmışlıklarla, holiganca, korkunç bir cahilliğe sürüklendiği sürece zor görünüyor. Dünya da hakim olan ne kadar gayrı-meşru ilişki, hakimiyet alanı varsa bir şekilde aklanıyor. Bunun yolu da malesef sosyal ya da toplumsal aidiyetlerin politik kullanımıyla oluyor. Bir taşla 5 kuş vuran bir yoldur bu.

Onlarca insanı kendi maddi ilişkileri, zevki, sefası, saplantıları için öldüren, diğer tarafdan vatan-millet-sakarya edebiyatı yaptı mı kahraman olabiliyor. Öbür yandan ezan-cami-şeyh diyenlerde pastanın diğer tarafından nemalanıyorlar. Eni sonu, zaten çağdışı bir sistemle sömürülen toplum, birde böyle sövüşleniyor. Tabi bu sövüşleme salt maddi, değil, toplum kendi bedenini birilerinin hizmetine köle-amade ediyor...

Olaki bir kaç aydın bunun farkına vara? Vatan kahramanları peydahlanıyor(Samast gibiler, ve ağababası tomarla faşist), anında insanlar vatan haini ilan ediliyor (http://siir.gen.tr/siir/n/nazim_hikmet/vatan_haini.htm) ve ülke toplu mezarlığa çevirilebiliyor ve katiller ırkçı kafalar sayesinde kahraman ilan ediliyor. Susurluk kazasını düşünelim, o buz dağının görünen yüzü bile değil... Darbeleri düşünelim, hangisi Amerikan stratejisine göre planlanmamıştı? Hangisi onca işkence ve katliamları yaparken, kendi meşruiyetini, dokunulmazlığını millet ya da din aidiyetinden almadı?

Savaşı düşünelim; insanlar savaşın sebebini bilmiyorlar bile. Çünkü topluma ya dincilik ya da koyu bir ırkçılık aşılanıyor. Bu yakadan bakan aslında kendi yaptığı ayrım sonucu oluşan tabloyu görmüyor, karşı tarafa bakıyor. Karşı yaka da bu yakaya aynı gözle bakıyor. Kimin tarafından bakarsan o kendisini haklı görüyor, özneye insanı koyanı bulmak, kaf dağından anka tüyü getirmek kadar zor. Savaşın kaynağında yatan, Ötekileştirme siyasetidir, asıl zeminde duran ise ekonomi-politiktir. (Bu başka zaman a mezhebi, b mezhebi olabilir, hakim olan düdüğünü öttürür, diğerlerini ötekileştirme, yok etme, eritme(asimilasyon) savaşı verir, direnme gücü olan da direnir)

İnsan öznesi ne siyasi alanda, ne de hukuksal alanda belirleyici değil. Geçmiş yüzyılların devletlerine bakalım. Savaşlarla geçmiş, hepside özünde maddi güç, servet savaşı. Bir avuç baronun dünyayı yeme, ganimet, paylaşma, mülk savaşı(Bu çıkar savaşlarına neler alet ediliyor? din. Kimler kullanılıyor, birbirini boğazlıyor? toplumlar,insanlar.). Yasalarına, hukukuna bakın illa bir kutsalı(ki böylelikle dokunulmazlık kazandırıyorlar), tabu ya da aidiyeti esas almış. şimdi 21. yüzyılda, -üstelikde subjektif olduğu halde- hala aidiyetlerin, insan öznesinden daha önde tutulduğu bir ortamda, ÖTEKİLEŞTİRMEYİ esas almış bundan da nemalanan kafa yapıları sürdüğü sürece bu tür lokal savaşlar biter mi? Hukuk'da aidiyetin yeri olamaz, hukuk ayrıcalıklar tanımlayamaz. Belirleyici olanın sadece insan olması gerekir. Hukuka bir kez, dil, din, ırk, cins, mezhep gibi ayrımlar, tanımlar ve ayrıcalıklar girmişse, orada olan hukuk değildir ve bunun yansıması ise ya savaş halini alır, ya da ötekileştirilenlerin ezilmesine yol açar. Birileri de vatan-millet sakarya edebiyatı yaparak, vahim durumdan hem nemalanır hem de sürekliliğini sağlamak için çalışır. Özneye insanı koymak, sorunları çözmeye çalışmak, bu savaş, silah, uyuşturucu, siyaset baronlarına savaş açmak gibidir, hemen devreye aydın katliamları, medya organları girer, hedef gösterilir, insanlar bir biçimde susturulur vs...

Corpse Bride
10-08-2012, 12:06
Katılıyorum...

Savaşın bitmesi, özneye insanın konması ile mümkün. Tabi toplum, mafyatik yollardan kendilerine hükmedenlerce, bir kaç aidiyeti politize edip üstünde tepinenlerce eğitildiği ve propaganda, saplantı ve şartlanmışlıklarla, holiganca, korkunç bir cahilliğe sürüklendiği sürece zor görünüyor. Dünya da hakim olan ne kadar gayrı-meşru ilişki, hakimiyet alanı varsa bir şekilde aklanıyor. Bunun yolu da malesef sosyal ya da toplumsal aidiyetlerin politik kullanımıyla oluyor. Bir taşla 5 kuş vuran bir yoldur bu.

Onlarca insanı kendi maddi ilişkileri, zevki, sefası, saplantıları için öldüren, diğer tarafdan vatan-millet-sakarya edebiyatı yaptı mı kahraman olabiliyor. Öbür yandan ezan-cami-şeyh diyenlerde pastanın diğer tarafından nemalanıyorlar. Eni sonu, zaten çağdışı bir sistemle sömürülen toplum, birde böyle sövüşleniyor. Tabi bu sövüşleme salt maddi, değil, toplum kendi bedenini birilerinin hizmetine köle-amade ediyor...

Olaki bir kaç aydın bunun farkına vara? Vatan kahramanları peydahlanıyor(Samast gibiler, ve ağababası tomarla faşist), anında insanlar vatan haini ilan ediliyor (http://siir.gen.tr/siir/n/nazim_hikmet/vatan_haini.htm) ve ülke toplu mezarlığa çevirilebiliyor ve katiller ırkçı kafalar sayesinde kahraman ilan ediliyor. Susurluk kazasını düşünelim, o buz dağının görünen yüzü bile değil... Darbeleri düşünelim, hangisi Amerikan stratejisine göre planlanmamıştı? Hangisi onca işkence ve katliamları yaparken, kendi meşruiyetini, dokunulmazlığını millet ya da din aidiyetinden almadı?

Savaşı düşünelim; insanlar savaşın sebebini bilmiyorlar bile. Çünkü topluma ya dincilik ya da koyu bir ırkçılık aşılanıyor. Bu yakadan bakan aslında kendi yaptığı ayrım sonucu oluşan tabloyu görmüyor, karşı tarafa bakıyor. Karşı yaka da bu yakaya aynı gözle bakıyor. Kimin tarafından bakarsan o kendisini haklı görüyor, özneye insanı koyanı bulmak, kaf dağından anka tüyü getirmek kadar zor. Savaşın kaynağında yatan, Ötekileştirme siyasetidir, asıl zeminde duran ise ekonomi-politiktir. (Bu başka zaman a mezhebi, b mezhebi olabilir, hakim olan düdüğünü öttürür, diğerlerini ötekileştirme, yok etme, eritme(asimilasyon) savaşı verir, direnme gücü olan da direnir)

İnsan öznesi ne siyasi alanda, ne de hukuksal alanda belirleyici değil. Geçmiş yüzyılların devletlerine bakalım. Savaşlarla geçmiş, hepside özünde maddi güç, servet savaşı. Bir avuç baronun dünyayı yeme, ganimet, paylaşma, mülk savaşı(Bu çıkar savaşlarına neler alet ediliyor? din. Kimler kullanılıyor, birbirini boğazlıyor? toplumlar,insanlar.). Yasalarına, hukukuna bakın illa bir kutsalı(ki böylelikle dokunulmazlık kazandırıyorlar), tabu ya da aidiyeti esas almış. şimdi 21. yüzyılda, -üstelikde subjektif olduğu halde- hala aidiyetlerin, insan öznesinden daha önde tutulduğu bir ortamda, ÖTEKİLEŞTİRMEYİ esas almış bundan da nemalanan kafa yapıları sürdüğü sürece bu tür lokal savaşlar biter mi? Hukuk'da aidiyetin yeri olamaz, hukuk ayrıcalıklar tanımlayamaz. Belirleyici olanın sadece insan olması gerekir. Hukuka bir kez, dil, din, ırk, cins, mezhep gibi ayrımlar, tanımlar ve ayrıcalıklar girmişse, orada olan hukuk değildir ve bunun yansıması ise ya savaş halini alır, ya da ötekileştirilenlerin ezilmesine yol açar. Birileri de vatan-millet sakarya edebiyatı yaparak, vahim durumdan hem nemalanır hem de sürekliliğini sağlamak için çalışır. Özneye insanı koymak, sorunları çözmeye çalışmak, bu savaş, silah, uyuşturucu, siyaset baronlarına savaş açmak gibidir, hemen devreye aydın katliamları, medya organları girer, hedef gösterilir, insanlar bir biçimde susturulur vs...

anlatıklarınız idrak edilmediği sürece, daha çok ağıtlar yakılacak ki son haftalarda olanlardan sonra tayyip hangi ülkeye gider soruları sorulmaya başlanır gibime geliyo ve bizler daha yoğun kanlı manzarayla başbaşa kalacağıza benziyor. selefiler gibi bezirganlara kalmasa bu millet dicem ama resim ortada. hem mezhep hem etnik çatışmaların bolca yaşanacağı dönem başladı sanki.

Ahlaksız
05-09-2012, 03:32
Dokuz ay karnında taşı,doğur,emzir,altını değiştir,besle,büyüt,adam et ve askere yolla..Devlete emaneten verdiğin çocuğunun ölüsünü yollasınlar sana ve sen ağlama..!
Ne zaman ağlayacaksınız acaba?
Biricik oğlunuz ölmüş ama siz ağlamıyorsunuz..!
Bir daha soruyorum..

Ulan,böyle bir akıl tutulması olabilir mi?
Bir insan en sevdiğini kaybettiği zaman ağlamıyorsa,o ülkede hangi konudan bahsedebilirsiniz?
Duygusuz bırakılmış bir halk..Ağlaması yerde gülen bir halk..!
Gelecek KAPKARANLIK.!

http://img6.mynet.com/ha7/s/sehit-ahmetbozkurt2.jpg
http://haber.mynet.com/sehit-olan-oglunu-gulumseyerek-ugurladi-649483-guncel/

Nevandaar
05-09-2012, 04:03
Gerçek bir müslümanın davranması gibi gerekiyor sanırım?

Zira, oğlu artık şehitlik mertebesinde allahın yanında dini inancına göre.
Esas sevdikleri öldüğünde ayılıp bayılan deli divane olan müslümanlar olması garip değil mi?
Sınav bitti ve ebediyete geçildi artık.
Taş çatlasın sahip olduğunuz yaşın üstüne 50 - 60 sene daha eklersiniz ama sonra ebediyette sevdiklerinize kavuşursunuz.

Annenin burada, teröristlere karşı "yıkılmadık, dimdik duruyoruz" mesajı vermeye çalışmasını es geçmemek gerekiyor.

Ahlaksız
05-09-2012, 04:31
Gerçek bir müslümanın davranması gibi gerekiyor sanırım?

Zira, oğlu artık şehitlik mertebesinde allahın yanında dini inancına göre.
Esas sevdikleri öldüğünde ayılıp bayılan deli divane olan müslümanlar olması garip değil mi?
Sınav bitti ve ebediyete geçildi artık.
Taş çatlasın sahip olduğunuz yaşın üstüne 50 - 60 sene daha eklersiniz ama sonra ebediyette sevdiklerinize kavuşursunuz.

Annenin burada, teröristlere karşı "yıkılmadık, dimdik duruyoruz" mesajı vermeye çalışmasını es geçmemek gerekiyor.
İşte sorunda bu ya..!
Annelerin yıkılması lazım,ağlaması lazım ama anneler gülüyor,anneler dimdik duruyor..!
Bu insan doğasına aykırı..İnsan sevdiğini kaybedince üzülmeli/ağlamalı..Bizim insanımız ne zaman gülüp,ne zaman ağlayacağını bile bilmiyor..!
Öyle bir toplum yaratılmış ki,ne yaptığının hiç farkında değil..!

Bizimkiler onlarca yıldır ''yıkılmadık,ayaktayız'' dediler;karşı tarafta ''madem yıkılmadınız,sizi yıkasıya kadar biz de buradayız'' dediler..Belki de en başta anneler ağlasaydı,terör diye bir sorunumuz olmazdı..Ama ısrarla ağlamayacağız dedi anneler..Teröristleri sevindirmeyeceğiz dediler..Ama esasında böyle yaparak teröristleri sevindirdiklerinin farkında değiller..!

Artık anneler ağlamalı..!

Bu arada yakınını kaybedenler bilirler..İnsanın böyle bir durumda aklına din filan gelmez..Mümkün değil böyle birşey..Üzüntüden ne yapacağını bilemez bu insanlar..
Ama işte yakınındaki insanların ''günahtır ağlama'' veya ''teröristleri sevindirme'' telkinlerini dinliyorlar..Bu kenardan telkin eden alçaklar kendilerine gelsin..Bir insana ne zaman ağlayıp ağlayamayacağını kimse söyleyemez..Nasıl ki bir insana ne zaman güleceğini söyleyemezsen,ne zaman ağlayacağını da söyleyemezsin..!

Hep bu telkinler dikkate alındı ve annelerin ağlamaması adeta bir adet haline getirildi..!

Korkunç birşey bu..!

ozgur_
06-09-2012, 20:09

Geçmişte bu topraklarda yaşayan rumlar, ermeniler, suryaniler, ezidiler vs. nerde ? Enazında tepeden baktığınız ülkelerde bu halklar varlığını hala sürdürebilmektedir.

AlbatrosS
07-09-2012, 02:18
Dokuz ay karnında taşı,doğur,emzir,altını değiştir,besle,büyüt,adam et ve askere yolla..Devlete emaneten verdiğin çocuğunun ölüsünü yollasınlar sana ve sen ağlama..!
Biricik oğlunuz ölmüş ama siz ağlamıyorsunuz..!
Bir daha soruyorum..

Ulan,böyle bir akıl tutulması olabilir mi?
Bir insan en sevdiğini kaybettiği zaman ağlamıyorsa,o ülkede hangi konudan bahsedebilirsiniz?
Duygusuz bırakılmış bir halk..Ağlaması yerde gülen bir halk..!
Gelecek KAPKARANLIK.!

http://img6.mynet.com/ha7/s/sehit-ahmetbozkurt2.jpg
http://haber.mynet.com/sehit-olan-oglunu-gulumseyerek-ugurladi-649483-guncel/

İnsani bir tepki veriyor. Bilinç altı yaşadığı baskı ve şoku atlatabilmek için bir savunma direnci geliştiriyor. ''Şehadet'' bunun bir aracıdır sadece. ''İnkar'', benzeri durumlarda öyle hiç de ''dini gerekçeler'' kullanmadan sıkça yapılabilen bir şeydir.

O annenin durumunu algılayabilmeniz için ancak ''oğlunun yaşadığını, ölmediğini sahiden/ciddi olarak söylediğinde'' anlayabilirdiniz.

Not: Kaza sonucu sevdiği bir yakını kaybeden insanlar uzun bir süre bunu kabullenmeyip ''yaşadıklarına'' inanır. (o ölmedi, yolunu kaybetti, bizi arıyor, vs hikayeler uydurur)

Yergin
07-09-2012, 09:04
İşte sorunda bu ya..!
Annelerin yıkılması lazım,ağlaması lazım ama anneler gülüyor,anneler dimdik duruyor..!
Bu insan doğasına aykırı..İnsan sevdiğini kaybedince üzülmeli/ağlamalı..Bizim insanımız ne zaman gülüp,ne zaman ağlayacağını bile bilmiyor..!
Öyle bir toplum yaratılmış ki,ne yaptığının hiç farkında değil..!

Bizimkiler onlarca yıldır ''yıkılmadık,ayaktayız'' dediler;karşı tarafta ''madem yıkılmadınız,sizi yıkasıya kadar biz de buradayız'' dediler..Belki de en başta anneler ağlasaydı,terör diye bir sorunumuz olmazdı..Ama ısrarla ağlamayacağız dedi anneler..Teröristleri sevindirmeyeceğiz dediler..Ama esasında böyle yaparak teröristleri sevindirdiklerinin farkında değiller..!

Artık anneler ağlamalı..!

Bu arada yakınını kaybedenler bilirler..İnsanın böyle bir durumda aklına din filan gelmez..Mümkün değil böyle birşey..Üzüntüden ne yapacağını bilemez bu insanlar..
Ama işte yakınındaki insanların ''günahtır ağlama'' veya ''teröristleri sevindirme'' telkinlerini dinliyorlar..Bu kenardan telkin eden alçaklar kendilerine gelsin..Bir insana ne zaman ağlayıp ağlayamayacağını kimse söyleyemez..Nasıl ki bir insana ne zaman güleceğini söyleyemezsen,ne zaman ağlayacağını da söyleyemezsin..!

Hep bu telkinler dikkate alındı ve annelerin ağlamaması adeta bir adet haline getirildi..!

Korkunç birşey bu..!

Annelerin yıkılması lazımmış. Senden böyle laflar da duyduk ya, cidden gözümüz açık gitmez. Bu nasıl bir mantık?

İnsani olan hangi duyguya ile saygı duydunuz da buna duyacaksınız ki?

Artık anneler ağlamalı ise, başlat bir toplumsal önderlik bakalım. Ardından gelen oluyor mu yoksa senin mi annen vah oğluma neler oldu diye ağlamaya başlayacak görelim!

Allah'ım, ağlıyanı olur laf ederler, ağlamayanı oldu laf ediyorlar, susanı oluyor laf ediyorlar, konuşanı oldu ona da laf ediyorlar. Her lafı edenler, KİMLERDEN dir artık çözemedik...

spartacus
07-09-2012, 13:07
Yergin

Anormal olan sence ne? Ağlaması mı?

Siyasetini yapmıyorum, tasvip etmiyorum. Sadece insani duygular çerçevesinde soruyorum...

Bu kadınının durumu sorunlu, zira tabiatına aykırı.. (kadını da suçlamak doğru değil)

Ağlıyor diye laf edenler varsa, onlarda sorunlu. Zira ağlamaması tabiatına aykırı... Ağlıyor diye laf edenler olsa, olsa faşist olabilir, zira ancak din ve faşizm temelli propagandalar insanın duygularını bu düzeyde köreltmeyi başarabilir, böyle sendromlara yol açar diye düşünüyorum.

Yergin
07-09-2012, 14:23
Yergin

Anormal olan sence ne? Ağlaması mı?

Siyasetini yapmıyorum, tasvip etmiyorum. Sadece insani duygular çerçevesinde soruyorum...

Bu kadınının durumu sorunlu, zira tabiatına aykırı.. (kadını da suçlamak doğru değil)

Ağlıyor diye laf edenler varsa, onlarda sorunlu. Zira ağlamaması tabiatına aykırı... Ağlıyor diye laf edenler olsa, olsa faşist olabilir, zira ancak din ve faşizm temelli propagandalar insanın duygularını bu düzeyde köreltmeyi başarabilir, böyle sendromlara yol açar diye düşünüyorum.

Anormal olan ağlaması, ağlamaması, susması, konuşması vs. değil spartacus, anormal olan bunun üzerinden siyaset yapmak. Analar yıkılmalı diyen birisi var ortada. Hakikaten anlamsız nedir bu öfke, kin. Nefret ettiği müslüman anneye, niye ağlamıyor, yıkılması lazım diye laflar ediyor.

Kadının durumuna sorunlu demekte yanlış. Çok yakını öldüğünde ağlamayanı da var, bir yakını hastalandığında günlerce ağlayanı da var.

Ağlamak demek, gözyaşı dökmek demek değildir. Göz bir gün ağlar, gönlü her gün ağlar. Bunun üzerinden siyaset yapmakta bence terbiyesizliktir.

epikuri
12-09-2012, 20:13
Anormal olan ağlaması, ağlamaması, susması, konuşması vs. değil spartacus, anormal olan *****bunun üzerinden siyaset yapmak.****** Analar yıkılmalı diyen birisi var ortada. Hakikaten anlamsız nedir bu öfke, kin. Nefret ettiği müslüman anneye, niye ağlamıyor, yıkılması lazım diye laflar ediyor.

bunun üzerinden siyaset yapmak.

evet sevgili yergi ,bunun üzerinde siyaset yapmak deyiminiz kanaatimce manidardır ama,bunu kavrayan yok sanırım bu ülkede..

antepteki patlamada diyarbakırlı bir aile gardiyan olan çocukları için resmi tören istemedikleri gibi ,kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa ben o vatan sağolsun demiyorum diyerek en demokratik tepkisini dille getirmiş.

bu haberi okuyunca bu ülkede azda olsa duyarlı insanların olduğunu bu duyarlılığın devam etmesi halinde ,viyetnam tarzı ve benzeri çözümleri duğrabileceğine inanmak istiyorum ..ama her iki kesimde üzerinde siyaset yapmak sürdüğü sürece ne bir çözüm nede savaş biter ..olanda anne baba kuzularına olur ve ateş düştüğü yeri yakmaya devam eder.

kanaatimce evladını kaybeden insanlar biran evel bu işin bitmesini istiyorlar ama ne hikmetse bakıyoruz bir oğlum daha var bu vatana feda olsun demeden edemiyorlar..?

geçn aylarda bir haber yayınlandı benim için adam vurmayın diye.
ama bu tek taraflı kaldığından dolayı pek bir kıymeti olmadı her iki taraftada bu devam etmesi halinde çözüm kaçınılmaz olur.

bakıyoruz gerçi 1876 abulhamit dönemine denk gelen birşeydir kürtlerin inkarı ama ,

uzatmadan cumhuriyetin ilk yılarında o kadar baskın olmamasıyla birlikte 21 anayasaya baktığımızda kürdistan -lazistan mebusları vs. ama 192 anayasasında bunlar tamamen kaldırılıp bu ülkede yaşayan herkes türktür ,türk olmayan ancak türklerin uşağıdır naraları ve dahası külli inkarlar aldı başını gitti..

sonuçların doğurduğu yaklaşım sonucu olsa gerek,şimdilerde kürt var kürtçü yok,yarın kürtçü olacak bilmem neci yok diyerek yayılacak ama olan anne baba kuzularına olacak .

kanaatim yarınlar çüzüm yarınları olacak ama kin nefret kopuş katmerleşmeden bir an evel sorunun hal olması yönündedir..

düne kadar barzani talaban baş terör ve çete başı aşiret başı her türlü aşağılama vardı ama günümüzde KIRMIZI HALILAR vs...!

diyarbakırlı ailenin kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağolması deyimi bir o kadar anlam ifade ettiği kanaatini taşır ve bu ülkede hiç kimsenin ölüler üzerinde siyaset yapamıyacağı yarınları dört gözle beklemekteyim..

bu tür duyarlı acılı anneler haykırdımı diğerlerine susmaktan başka bir şey kalamaz ama bir oğlum daha var o,da feda olsun denildiği sürece bu iş gidebildiği yere kadar devam eder ,sonuçta kazananıda olmaz ama olan giden vatan evlatlarımıza olur ,kanaatimce sadece bir dil özgürlüğü kalmış.birde inatlaşmalar ortadan kaldırılmalı.. ama sanki bile bile birileri buna engel olup sürdürüp gitmekte nereye kadar acılı annelerin dur dediği yere kadar ,ne törenler nede vatan sağolsun söylemlerini bırakmadığımız sürece birileri hep bunu kulanacak silah tücarları diktatöryel emperyal güçler hep kulanmaya devam edecek ama aklın yolu bir noktasında birleşildimi,tarihi boyutlarıyla bu kürtler kim nedir ne isterler bilincine erişilmediği sürece bu böyle devam edecek.

yok KART KURT ,YOK YAMAMOZUMSU KAR KART KURT ETİĞİ İÇİN KÜRT ismi türemiş söylemleri nasılki tu buz edildiyse yalacının mumu yatsıya kadar yanık kaldıysa ,bundan sonra iş acılı ailelere düşmekte ..belkide devlet hükümet bunların istemli durmalarının sonucunda bu işi çözememektedirler ,bir adım yeter misali .çözülmeyecek bir şey ortada kalmadığı kanısındayım.seçmeli kürtçe ders resmi bir ders olduğu taktirde bu için %90 halolmuş olur kanaatini taşımaktayım.bir an evel kan gözyaşı dinmesi ve insanların -kardeşin kerdeşi vurmadığı bir vatan özlemini taşıdığımı vurgulamak isterim .savaşsız bir dünya özlemiyle hepinize selamlar sevgiler.biraz uzun olduysa af ola.