PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ara form yok diyenler !!!

Kurmay
10-08-2012, 04:42
ARA FORM FOSİLLERİ YOK DİYENLER BU BELGESELİN BÜTÜN BÖLÜMLERİNİ İZLEYİNİZ. HALA YOK DİYORSANIZ TARTIŞACAK BİR ŞEY KALMAMIŞ DEMEKTİR. BU BELGESELİN TÜRKÇE ÇEVRİLMİŞİ YOK YOUTUBENİN KENDİ ALT YAZINI KULLANIN. ÇEVRİ KONUSUNDA İLGİLİ ARKADAŞLAR BU BELGESELİ ÇEVİRİRLERSE BENCE ÇOK İYİ OLUR. İYİ HAZIRLANMIŞ BİR BELGESEL AMA YOUTUBE ALT YAZISI EKSİK KALIYOR.

http://www.youtube.com/watch?v=RzFrhGVsGco&list=PL7A898B847BCEF77A&index=1&feature=plpp_video

http://www.youtube.com/watch?v=O3Y9V9mdIzc&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=QMz-b2ixq4o&feature=channel&list=UL

ALKA
10-08-2012, 05:19
Paylaşım için teşekkürler.. Umarım bu belgeseller Türkçe'ye çevrilir.

Becoming Human Türkçe Altyazıları şu linkten indirilebilir. Alt yazıları hazırlamayı düşünenlere belki yardımcı olur..

http://www.turkcealtyazi.org/mov/9505060/becoming-human.html

qlause
10-08-2012, 13:49
Yalan komplo bunlar :)

idontneedagod
10-08-2012, 14:10
Paylaşım için teşekkürler.. Umarım bu belgeseller Türkçe'ye çevrilir.

Becoming Human Türkçe Altyazıları şu linkten indirilebilir. Alt yazıları hazırlamayı düşünenlere belki yardımcı olur..

http://www.turkcealtyazi.org/mov/9505060/becoming-human.html

Bu bir mesaj mı ALKA? :)

Kurmay
10-08-2012, 18:59
idontneedagod eğer imkanınız varsa bu belgeseli çevirirseniz çok iyi olur. ne zamandır arıyordum böyle kapsamlı bir belgesel sonunda buldum. genelde hep fosil konuları parça parça aslında evrim için illa fosil gerekmese de genelde insanlar kanıt olarak fosil istemekteler bu belgeselde bence gayet iyi bir kanıt hem fosiller hemde fosillere nasıl bilimsel bakıldığı incelendiği ve sonuçlara nasıl varıldığı ayrıntısıyla anlatılmakta.

idontneedagod
11-08-2012, 17:33
idontneedagod eğer imkanınız varsa bu belgeseli çevirirseniz çok iyi olur. ne zamandır arıyordum böyle kapsamlı bir belgesel sonunda buldum. genelde hep fosil konuları parça parça aslında evrim için illa fosil gerekmese de genelde insanlar kanıt olarak fosil istemekteler bu belgeselde bence gayet iyi bir kanıt hem fosiller hemde fosillere nasıl bilimsel bakıldığı incelendiği ve sonuçlara nasıl varıldığı ayrıntısıyla anlatılmakta.

Belgesel toplamda 3 saat, çok uzun saatler çalışmayı gerektiriyor. Söz veremem ancak mutlaka deneyeceğim.

bymehmet
02-09-2012, 02:22
Dk. 02:44 …….Sonra maymunların ayakları üzerinde durmaya başlamasını, beyinlerinin değişmesi takip edecekti. Bir şekilde zamanla da bize dönüşeceklerdi. Bunun olduğunu biliyorduk, ama neden ve ne zaman olduğunu bilmiyorduk ta ki şimdiye kadar. Sahra çölünde 6 m. yıllık tumai fosili nasıl dik yürüdüğümüzün sırrını barındırıyor olabilir.
Sonra yaşlı fransız bilim adamı : İnsan evriminin ilk bölümünü yazıyoruz. Başlamaya çok çok yakınız.

Sadece bu iki dakikalık kısmını izleyince bile insan evrimi ile ilgili bir fosil kaydı olmadığını kendileri söylemiş oluyorlar. Yani 2011 yılına kadar hiçbir kanıt yoktu da şimdi var mı? Bir düşünün yaşayan türler ve milyonlarca fosilin içinde bir tane bile asimetrik-biçimsiz-kulakları farklı yerde-gözleri farklı yerde, ya da iki tür arasında bir tek fosil yok. Eğer iki tür arasında bir geçiş olduysa her tür için bunun en az 2-3 katı geçiş fosili olması gerekirdi. Ancak ara fosil nerde diye sorduğumuzda bize başka bir tür gösteriyorsunuz. Halen buna inanabilmek gerçekten çok zor. Bir domuz dişine isim verip bundan maymun insan arası tam bir ilüstrasyon yapabilen bir teori bu.

Yarım saat daha izlediğimde dikkatimi çeken tek şey ilüstarsyondan başka bir şey değil.

Aşağıdaki verdiğim linkte lucy ve selam ismini verdikleri iki fosil de var. Zaten bu fosilin beyni insan beyninden 300-400 cc daha büyük, evrimcilere göre güya insandan daha küçük olması gerekirdi. Selam bulunmadan önceki reconstuction ile yaptıkları kafatasına bakın sonra da selamın kafatasına bakın birbirleri ile alakaları var mı diye düşünün. Şimdiye kadar sunulan evrimin tamamı reconstruction ilüstrasyon zaten.

http://en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis

Tarafsız olduğunuza inanıyorsanız habertürkteki karşılıklı 3 evrimci ve 3 yaratılışçı kişinin tartışmasını da izlemenizi tavsiye ederim. Evrimci biyolog ile İsmail nacarın konuşmalarını atlayabilirsiniz  Çok saçmalıyorlar bazen. Evrimcilerin sunduğu sürüngen-balık arası canlıdan 30 milyon yıl eski sürüngen olduğu söylenince susup kalıyorlar dut yemiş bülbül gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=lJz4oSjRc-8

ALKA
02-09-2012, 02:57
Aşağıdaki verdiğim linkte lucy ve selam ismini verdikleri iki fosil de var. Zaten bu fosilin beyni insan beyninden 300-400 cc daha büyük, evrimcilere göre güya insandan daha küçük olması gerekirdi. Selam bulunmadan önceki reconstuction ile yaptıkları kafatasına bakın sonra da selamın kafatasına bakın birbirleri ile alakaları var mı diye düşünün. Şimdiye kadar sunulan evrimin tamamı reconstruction ilüstrasyon zaten.

http://en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis
Okuduğunuzu anlamamışsınız sayın bymehmet..

Linke bir göz atalım, bakalım ne diyor..

Siz diyorsunuz "zaten bu fosilin beyni insan beyninden 300-400 cc daha büyük"

Yazıda ne diyor? "A. afarensis also has a relatively small brain size (~380–430 cm3)" Yani A. afersensis'in göreceli olarak küçük bir beyne sahip olup kafatası hacmi ~380–430 cm3 arasında diyor. Modern insanın beyin hacmi ne kadar? 1200–1700 cm3 kadar. Selam'ın kafatası hacmi ne kadar? 275 ile 330 cm³ arası.

Peki A. afarensis'te insandan daha büyük olan neymiş? Dişleri! Yazıda ne diyor? "A. afarensis has reduced canines and molars, although they are still relatively larger than in modern humans" Yani ne diyor? A. afarensis küçülen köpek ve azı dişlerine sahip olmakla birlikte modern insanlarda olduğundan daha büyüktür diyor. İşte bu da zaten onu ara form özelliklerinden biri. Dişleri maymunsu atalarından daha küçük ama hala modern insanınkinde olduğundan daha büyük.

Yanlış okuduğunuzu ve bilgilendirildiğinizi görebildiniz mi?

http://farm1.staticflickr.com/85/248390730_7e077fdc5f_z.jpg
Selam'ın kafatası

Bu da modeli. Bence maymunsu ve insansı karışımı özellikleriyle modeli kafatasına çok benziyor.. Üstelik bu tür devamlı olarak 2 ayak üzerinde yürüyen bir türdü..

http://www.evolution-mensch.de/thema/funde/images/a_afarensis-dikika.jpg

Kurmay
02-09-2012, 04:05
mehmet eğer gerçeklerle yüzleşme cesaretin varsa bu belgesellerin hepsini izlersin. burada birazını izleyip kelime oyunları yapma. mantığını biraz anlamak için çalıştırsan göreceksin fosilleri. birde sen ve bilgileri aldığın hy ne zaman evrimci oldunuz da evrim adına karar veriyorsunuz. yok işte asimetrik organlar olan kulağı gözü falan orada bura olan fosil bulunmadı bunlar ara fosildir diyorsunuz? evrim böyle bir şey iddaa etmiyor. onu hy sahtekarlık yapmak için kendi kafasından fosil tanımı koyuyor sonra kendince çürütüyor sizde geliyor burada papağan gibi konuşuyorsunuz. önce adam akıllı evrim nedir ne iddaa ediliyor onu öğren sonra gel burada konuş. bu belgeselleri tamamen izlesen aslında öğreneceksin ama zor gibi sonuçta amacın gerçekleri öğrenmek değil gönlündekini haklı çıkartmak.
birde şimdiye kadar hiç bir fosil evrimi çürütecek şekilde değil tam tersi doğrular şekilde bulunmuştur.en alt katmanlardan yukarı doğru basitten karmaşıklığa giden fosiller bulunmuştur. birde şu bulunan fosil sayılarına geleyim. tam olarak sayı bilmiyorum araştırmam yok hadi hynin dediği doğru olsun milyonlarca olsun bu mantığını çalıştırmayanlar için fazla gibi gelebilir ama olayı bilenler için değildir. çünkü 600 milyon yıl gibi uzun bir sürede desitriyondan kat kat daha fazla canlı yaşamıştır aslında sayı vermek bile mümkün değil bu kadar canlıdan şimdi bulunan fosil sayısı komik kalmaktadır. ara geçiş fosilleri eksik olmasına rağmen vardır gerek insan gerekse diğer türlerin genelinin vardır. ne yazık ki genelde insanlar eksik ila yok arasındaki farkı anlayamıyorlar yada bu konuda anlamak istemiyorlar ve olayı saptırıyorlar. dediğim gibi bu belgeselleri izleyin eğer hala aynı düşüncedeyseniz yapacak bir şey yok sizde her şeyi öğrenmeyiverin herkes her şeyi öğrenecek diye bir kaide yok!.

bymehmet
02-09-2012, 05:40
Okuduğunuzu anlamamışsınız sayın bymehmet..

Linke bir göz atalım, bakalım ne diyor..

Siz diyorsunuz "zaten bu fosilin beyni insan beyninden 300-400 cc daha büyük"

Yazıda ne diyor? "A. afarensis also has a relatively small brain size (~380–430 cm3)" Yani A. afersensis'in göreceli olarak küçük bir beyne sahip olup kafatası hacmi ~380–430 cm3 arasında diyor. Modern insanın beyin hacmi ne kadar? 1200–1700 cm3 kadar. Selam'ın kafatası hacmi ne kadar? 275 ile 330 cm³ arası.

Yanlış okuduğunuzu ve bilgilendirildiğinizi görebildiniz mi?

Özür dilerim sn.alka, haklısınız yanlış anlamışım, bir üst cümledeki ifadelerle karıştırmış olabilirim.

Bu arada kasttiğim ve kıyaslanmasını istediğim iki resim şunlardı
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Australopithecusafarensis_reconstruction.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:SelamAustralopithecus.jpg

her ne kadar birisi 3 yaşında da olsa, kafatası-göz-çene yapısının ne kadar farklı oluğunu göreceksiniz. Bunun kasıtlı olmadığını nereden bilebilirsiniz. Keşke bilimadamları evrim konusunda tarafsız olsalardı.

bymehmet
02-09-2012, 05:42
sn.kurmay hitap şeklinizi düzeltmezseniz hiçbir şekilde sizinle muhatap olmayacam.

Kurmay
02-09-2012, 16:28
sayın mehmet. artık hynin sahtekarlıkları ve onları araştırmadan evrimi bilmeden oturduğu yerden evrimi çürütenlere cevap vermekten bıktım. size hitabım da telkin dışında bir şey yok buda sizin evrimi araştırmadan direk evrim karşıtlarının tezlerine yönelmeniz ve onlara kanmanızdan kaynaklanıyor. size tavsiyem önce evrimi iyi bir şekilde araştırın nedir ne değildir daha sonra karşı görüşleri okuyunuz. o zaman hynin sahtekarlıklarını göreceksiniz.

http://www.facebook.com/sadecevrim/videos

bu adreste size yardım olacaktır evrim hakkında sayısız belgesel bulunmakta evrim hakkında kapsamlı video arşivi. çoğu merak ettiğiniz bilmediğiniz şeyi buradan ve başka sitelerden öğrenebilirsiniz. ama önceki yazımda dediğim gibi gerçekten öğrenmek istiyorsanız.

bymehmet
02-09-2012, 19:10
Sn. kurmay, benim araştırmadığımı başka yazarlara ait kaynak ve kitapları okumadığımı nerden çıkardınız. Burada sürekli öyle olduklarını söyleyen insanlar mı cevap verdi? Richard Dawkings'in Tanrı yanılgısı kitabı iki gün önceye kadar masamda duruyordu. Hiristiyanlık ve hiristiyan toplumların kültürü üzerinde fazla durmasından ötürü okurken çok sıkılsamda kitabı bitirmeyi başardım. Kitabın bana en büyük katkısı eski ahit konusundaki bilgiler oldu. Yine dün siz uyuduktan sonra eklediğiniz videoların ikincisini de izledim (ortasına kadar sonra uyudum). Fırsat bulursam kalan kısımları da izleyecem. Ayrıca tv de (isim vermeme gerek yok) malum belgesel kanallarından başka bişey izlediğim söylenemez.
Bakın ben size wikipedi deki lucy'nin kafatasının sadece birkaç parçasının olduğunu ve bu sebeple bunlara uygun olduğu idda edilen yeniden-inşa etme (reconstruction) ile yapılmış insan işi kafatasına dikkat çektim. Daha sonra aynı türe ait olduğu idda edilen selamın gerçek kafatasına bakarak ikisinin aynı türü temsil etme ihtimali olup olamayacağını size sordum.

Buyrun bu iki kafatasının da aynı türe yani Australopithecus afarensise ait olduğu idda ediliyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Au...nstruction.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Se...lopithecus.jpg

O kadar farklılar ki bunların aynı tür olamaycağını bilmek için bir bilim adamı olmaya gerek yok. Bu durumda iki ihtimal var.

1- lucynin hayali kafatası geçekte olması gerekenden kasıtlı farklı inşa edilmiş
2- lucy ile selam aynı türden değil.

Bunları harun yahyanın sitelerinde bulabilir misiniz bilmiyorum çünkü bu tamamen benim belgeseli izlerken ki kendi tesbitimdir.

Ayrıca kelimeleri cımbızla çekmedim 02.44 üncü saniyeden itibaren 2-3 dakika boyunca kesintisiz çeviri yaptım.

Eğer tarafsız olduğunuza inanıyorsanız sizin de Expelled "No intelligence Allowed" belgeselini izlemenizi ve darwinist olmadığı için işinden atılan bilim adamlarını dinlemenizi istiyorum. Özellikle filmin sonunda Ben Stein'in Richard Dawkings ile olan röportajını çok dikkat çekici buluyorum. İlk hücrenin uzaydan geldiğine inanıyor ve "dizayn" olduğunu kabul ediyor. Şimdi darwinizmin öncü savunucuları olan biyolog-bilim adamlarının hücrenin kendi kendine olaşamayacağını kabul ettikleri dönemde forumlarda halen bunun oluşabileceğini iddia eden insanlarla tartışmak istemiyorum. Siz de tarafsız olun ve izlemediyseniz Harun yahyayı da izleyin.

Kurmay
03-09-2012, 03:17
genel yazış tarzın hy ve hayranları gibi olduğundan öyle sandım :) sevindim farklı kaynaklar okuduğuna .bu belgesellerde gerek selam gerek lucy iyi bir şekilde anlatılmış durumda. birde belgeselde direk bilgilerin en son hali verilmiyor buna dikkat et. ilk bulduklarıyla sonraki keşifleri sırasıyla veriyorlar. mesela lucy ilk başta insan ile şempanzenin ortak atası sanılmış. lucy 3milyon yıllık fosil. daha sonra moleküler saat sayesinde şempanze ile insanın ortak atasının 5-7 milyon yıl öncesi yaşadığı anlaşılınca lucyin ortak ata değil sadece bizim atamız olduğu ortaya çıkmış. zaten bu gün evrim varmı yokmu tartışması yok bilimde sadece bu tarz tartışmalar bulunan fosillerin sınıflandırılması tartışması var. sen bence öncelikle bulunan fosiller ara fosil mi değil mi onunla ilgilen bu belgeselin hepsini izle ve sonra aklına takılan soruları sor. çünkü gerçekten kapsamlı bir belgesel insan evrimi bakımından bütün fosiller iyi bir şekilde anlatılmış.

birde ben tarafsızım her konuda öyleyim ama artık bir kanıya vardıktan sonrada tarafsız olmak mantıksız ama tabi eleştirilere açığız. varsa bunları çürütecek durumlar onların üstünü örtmem ama şimdiye kadar çıkmadı. hy gelince evrimi araştırmaya başladığımda çok dinledim zaten dinlememek imkansız googla evrim yazıyorsun çıkan sitelerin %90nı hynin siteleri. bilinçli bir propaganda yürütüyor sahtekarlıkla. evrimi tamamen anladıktan sonra zaten bu sahtekarlıkları iyice gördüm ve iyice sinir olmuş durumdayım insanların gözünün içine baka baka bukadar yalan ,saptırma,sahtekarlık yapılmaz.

çeviriye gelince dediğim gibi direk kelimeye takılmışsın orada insan evrimin ilk başlarını yazdıklarını söylüyor bunda bir durum yok o adam ortak atayı bulan araştıran kişi zaten belgeselin ilk kısmı ortak ata zamanını ve sonraki dönemi ( yani %85-90 primat %15-10 insan özelliğimiz olduğu dönem) 2.belgesel homo cinsi başlarını (%50 ve üzeri insan özelliklerinin olduğu dönem) 3.belgeselde son 500 bin yıllık dönem anlatılmakta.

kurtulusislamda
03-09-2012, 12:45
Bu da modeli. Bence maymunsu ve insansı karışımı özellikleriyle modeli kafatasına çok benziyor.. Üstelik bu tür devamlı olarak 2 ayak üzerinde yürüyen bir türdü..

http://www.evolution-mensch.de/thema/funde/images/a_afarensis-dikika.jpg
dizilerde oynayan,çarliye benziyor,yoksam onun kafasınımı gösteriyorsunuz :lol::lol:

bymehmet
03-09-2012, 14:33
zaten bu gün evrim varmı yokmu tartışması yok bilimde sadece bu tarz tartışmalar bulunan fosillerin sınıflandırılması tartışması var.
Sn.kurmay
bahsettiğiniz.konuları.tartışmanın.bize.bir.getiri si.olacağını.sanmıyorum.Size.linkini.verdiğim.iki. resim.aynı.türe.ait.olabilir.mi?Cevabınız.hayırsa. bu.bir.hata.mıdır.yoksa.kasıt.mıdır?

bildiğimiz.üzere.teoriler.hipotezlerden.gelir.Önce .bu.teorinin.hipotezi.ortaya.konmalıdır.
Bu.teorinin.hipotez.aşamasında.hangi.durumda.hatal ı.kabul.edileceği.ortaya.konmuşmudur?
Darwin.ve.ondan.sonraki.binlerce.bilim.adamı.dahil .eğer.hangi.durumda.hatalı.yanlış.olacağı.ortaya.k onulduysa.bunlar.nedir.
Eğer.hangi.durumda.yanlış.kabul.edileceği.ortaya.k onamıyorsa.bu.yanlışlanamaz.ve.eksik.bir.hipotez.o lur.Russell'ın.demliğine.benzer.Bu.durumda.teoriyi .tartışmak.anlamsız.olur.

Hangi.durumda.evrim.teorisi.yanlışlanmış.olur?

Kusura.bakmayın.klavyem.bozuldu.devam.edemeyecem.G oogle.da.arama.yaparken.bile.zorlanıyorum.

Kurmay
04-09-2012, 03:56
sayın mehmet yine anlamamak için çok zorlama yapmışsınız. Australopithecus 5,5 milyon yıl önce evrimleşti - 1,7 milyon yıl önce soyu tükendi. uzun bir süre bu grubun özelliği üst kısım maymun alt kısım insana benzemesi. yani bu kısımda kafada çok değişiklik olmuyor sadece dik yürüme ve buna bağlı omuz, vb olaylarda evrimleşme oluyor. beyinde hızlı evrimleşme homo habilisten başlıyor bunun sebebi de bu belgeselde anlatılıyor.

gelelim selam olayına. öncelikle mantıksal sonra teknik anlatacağım. niye kasıt olsunki? kasıt sınıflama yaparken yapılmaz ki eğer kasıt olacaksa fosilin incelenmesinde ara form olup olmadığı karar verilmesinde olur. hala bu fosilin ara form olup olmadığına araştırmayıp sınıf kısmına takılmanı anlamış değilim. teknik kısma gelince selam üst kısmı maymun alt kısmı insana benzemektedir. dik yürümektedir. birde maymunların çoçukluk kafa tasıyla yetişkin kafa tası arasında çok fark vardır. kaşlar diğer özellikler hızla gelişir.(deminden beri aradım bulamadım sağolsun hy sahte çizimlerin yüzünden sende araştır maynunların çocukluk kafatasıyla yetişkin kafataslarını. ben bulduğumda koyacağım) işte ondan bu fosil 4milyon yıl önce olduğundan bu kriterlerde olduğundan o sınıfa girmektedir.

birde hipotez olayına gelince hipotez zaten 150 yıl önce konmuştur ve bir çok alt hipotezle desteklenmiş kanıtlanmış teori olmuştur. şunu unutmayalımki darwin evrimi ilk ortaya atan kişi değildir. ondan çok önceleri canlıların türleştiğini farkeden bunu açıklamaya çalışanlar hipotezler üretenler olmuştur lamarck gibi. darwin evrim olgusuna farklı bir mekanizmayla hipotezini sunmuştur ve bu desteklenerek teori olmuştur ve lamarckın evrim açıklamasını çürütmüştür. ( newtonun yerçekimi teorisini, einstein yer çekimi teorisiyle (izafiyet) çürütmesi gibi) . darwinin ozamanki bilgi, teknoloji eksikliğinden çoğu açıklayamadığı konu olmuştur özellikle kalıtım gibi ve bunları kitabında bilim adamına yakışır şekilde yazmıştır daha sonra dna bulundu, evrimi yapılan her testle destekledi ve darwinin teorisinin (doğal seçilim) üstüne gen sürüklenmesi,gen göçü gibi mekanizmalarda eklendi yeni sentez oluşturuldu.( atom teorisinde olduğu gibi: ilk önce çekirdek biliyorduk sonra elektron protonları öğrendik daha sonra onun içindeki quarkları en sonra higs bozununu öğrendik) yani bilim var olan bir olguyu (yer çekimi,atom,evrim vb) açıklamak için ya öncekileri yürürlükten kaldırıp daha iyisini ortaya çıkararak yada olanın üstüne eklenerek ilerlemekte. ilerde bu mekanizmalara yenileri eklenecektir mesela şuanda epigenetik eklenmektedir.

darwinin hipotezi: canlılar en basit yapıdan en karmaşık yapıya türlerde oluşan varyasyonların sonucu doğal seçilimle evrimleşmesidir. en kısa tanımı budur. bir teorinin, hipotezin temel noktasının yanlış olduğunu ispatlarsan o teori çürür. mesela bu fosil su sınıf değildir diyip daha sonra o fosil gerçekten başka sınıfsa evrim çökmez. ama o fosil diyelimki memeliyse ve 400 milyon yaşındaysa evrim anında çöker. ve bulunan okadar fosil evrime aykırı bulunmadı tam tersi evrimin öngördüğü şekilde bulundu. mesela bir başka örnek vereyim bu konu bir zamanlar evrim için büyük soruydu ama şimdi evrimin en büyük kanıtı. primatların kromozon sayısı 48 iken bizim 46 olmamız. bu konu için kromozomların birleşmesiyle olacağı hipotezi atıldı ve bu 6 yıl önce ispatlandı. bizim 2. kromozomumuz şuandaki en yakın kuzenimiz olan şempanzenin 12.ve 13. kromozomlarına denk gelen 2 kromozomun birleşmesiyle oluşmuş. bu en ufak ayrıntısıyla hangi baz dizilimleri arasında olduğu belirterek ispatlanmıştır. sizin buna tek açıklamanız olabilir Allah bizim 2. kromozomumuzu şuan şempanzenin 12.ve 13. kromozomuna denk gelen kromozomların birleştirerek yarattı diyebilirsiniz. evrim karşıtları gerçekten evrimin olmadığına inanıyorlarsa paralarını ve enerjilerini saçma yaradılış kitaplarına ayıracaklarına laboratuvarlara harcasınlar ve bunun doğru olmadığını ispatlasınlar. sadece inceleyecekleri 2. kromozomumuz o kadar. ama onlar bunun doğru olduğu bildiklerinden yine sahtekarlık yapmak için, saptırarak işte şu şöyle olmalı bu böyle olmalı bunların olmasıyla şu kadar düşük bir ihtimal var ondan olamaz diyorlar halbuki bu olmuş bitmiş bir şey. ayrıca her şeyde o hesapladıkları düşük ihtimallerin olabileceği bir kez daha kanıtlanmış oluyor.

http://www.youtube.com/watch?v=Lep5-kfI0sI

birde sayın kurtuluş islamda size gelince. bu belgeselleri izlerseniz o canlandırmaların nasıl yapıldığını anlarsınız. sonuçta %100 aynısı değil ama en yakın benzeyeni ve bize atalarımızın nasıl olduğunu bilgisini veren güzel çalışmalar. ama tabi itikadınıza güveniniz olmadığından evrimin olabileceğini düşündüğünüzden huzurunuzu kaçırmamak için bu tarz belgeselleri izlemiyorsunuz. izlemenizi tavsiye ederim.

bymehmet
04-09-2012, 19:32
Sn.Kurmay.

Lucy ve selam olayındaki görüşünüzü anladım. Ancak size katılmıyorum. Neticede birbirimize fikirlerimizi beyan ettik. Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz.

Hipotez konusunda ister bilimsel olsun ister sadece sizin görüşünüz olsun, nasıl bir bulgu olursa evrimin gerçekleşmediğine inanırsınız?

spartacus
04-09-2012, 19:57
Sn.Kurmay.

Lucy ve selam olayındaki görüşünüzü anladım. Ancak size katılmıyorum. Neticede birbirimize fikirlerimizi beyan ettik. Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz.

Hipotez konusunda ister bilimsel olsun ister sadece sizin görüşünüz olsun, nasıl bir bulgu olursa evrimin gerçekleşmediğine inanırsınız?

Evrim ile canlıları öznesine varana değin değişimleri ele almak farklı şeyler olsa gerek..

Evrim bir olgudur, gündelik hayatımızda basitçe gözlemleriz. Asıl sorun, milyonlarca, binlerce yıl değişen koşullar ve getirdiği değişimleri çözümlemek noktasında ortaya çıkar.

Örneğin şu an atmosferdeki oksijen oranı zamanla değişse ne olur? Siz akciğerlerimizin ya da solunum sistemimizin olduğu gibi kalacağını düşünüyor musunuz?

Birden değişse ne olur? Bu bir felaket olabilir zira koşullar aniden değişirse ve adaptasyon eşiği aşılırsa, tepki yetersiz kalır... Ya bir anda değilde, bir süreçle olursa?

Canlılar da, cansız maddeler gibi koşullar dahilindedir ve her şey birbiri ile ilişki halinde. Bu ilişkilerden sayısız etki ve tepki doğar. yani etkileşiriz. Örneğin bir demir parçası, çeşitli etkileşimler sonrası paslanır... Bu kaderi değildir, bu etkileşimler, çevre ve yapısıyla ilgilidir... Siz bu değişimi ret edebilirseniz, evrimi de ret edebilirsiniz... Canlılarda öyledir, çevreden tutunda organizmasına kadar sürekli etki-tepki halindedirler. Hem bir yandan daha bir organize olma sürecindedirler hem de değişen koşullara, etkilere, sağlıklı tepki verebilme sürecindedirler. Sürekli hareket, sürekli değişim ve ilişki vardır. her şey değişir, bu bir olgudur, teori değil...

Kurmay
10-09-2012, 19:49
Sn.Kurmay.

gerek benim gerek bilim bu konudaki görüşlerini anladığınıza sevindim. evrimin gerçekleşmediğine nasıl inanırım? bu gerçekten evrimi iyi araştıran bilen birine sorulabilecek en zor soru. örnek verecek olursam yer çekimi olmadığına nasıl bir bulgu olursa inanırsın demekle aynı. fosillerde dediğim gibi evrimin öngörmediği bir buluş olacak. ondan sonra şimdiye kadarki binlerce makalenin çoğu yanlışlanacak yada farklı bir açıklaması olacak ancak o zaman olmadığına inanırım. ne kadar zor olduğu ortada sonuçta olgular vardır bize sadece açıklaması kalır. asıl ben size sorayım bu kadar bilimsel makaleler,fosiller, yapılan deneyler, gözlemlenen evrimlerin olduğu halde ne gibi bir bulgu olursa evrime inanırsınız?

ALKA
10-09-2012, 20:30

Bilim insanları bunu da araştırdılar. Yani hangi koşulların eksikliğinde evrimleşme olamayacağını ortaya çıkardılar. Buna Hardy Weinberg prensibi deniliyor. Eğer canlı türleri Hardy Weinberg prensiplerinde geçen kuralların tümünü yerine getirirlerse o zaman evrimleşme olmaz. Ancak canlılar Hardy Weinberg kurallarından birini veya diğerini daima ihlal ettiklerinden evrim geçirmek zorunda kalmaktadır. Canlılar doğada evrimleşmek zorundalar, bu yüzden evrim bir doğa kanunudur. Canlıların evrimleşmemesi doğada pratikte mümkün değildir ancak laboratuvar ortamlarında ve özel şartlar yaratıldığında canlılar evrimleşmeden korunabilirler.

Anlatım aşağıda:

Canlılar hangi şartlarda evrimleşmez?

Evrimsel biyologlar ve genetikçiler evrimin sadece hangi şartlar altında gerçekleşeceğini değil, aynı zamanda ters bir bakış açısıyla hangi ön şartların yokluğunda canlıların evrilmeyeceğini de açıklamışlardır.

Hangi şartlarda evrim olmayacağı, evrimin olmaması için bir popülasyonun ne tür özellikler göstermesi veya göstermemesi gerektiği ya da hangi ön koşulların mevcut olmaıs veya olmaması gibi faktörler Hardy Weinberg kuralı adı altında bir araya getirilmiştir.

Bu anlamda Hardy-Weinberg dengesi (İng: Hardy-Weinberg Equilibrium), bir popülasyonun hangi şartlarda evrilmeye ihtiyaç duymadığını ve evrilmeyeceğini ifade eder. Bir başka deyişle, bir popülasyonun gen veya alel frekansı değiştiğinde evrimleşme başladığından, bir popülasyonun gen frekansının değişmemesi bazı şartların ve ön koşulların olmasına veya yerine gelmemesinde bağlıdır. Bu ön koşullar oluşmazsa ve yerine gelmezse evrimleşme de olmaz.

Evrimleşmeyen ve denge içinde bulunup sabit kalan böyle bir popülasyona Hardy-Weinberg kuralına göre, "ideal popülasyon" veya "evrimleşmeyen popülasyon" denir.

Evrimleşmenin olmadığı böyle bir genetik denge durumu, genetik değişimleri ölçmek için bir temel sağladığı için Hardy Weinberg kuralına göre, ideal bir durum oluşturur. Ancak, ideal popülasyon bugüne kadar sadece teoride kalmıştır. Pratikte ve doğada ise evrimleşmeyen ve sabit kalan böyle bir tür veya popülasyon bulunmamaktadır. Bunun nedeni de, doğadaki canlı popülasyonlarının ön görülen bu şartlardan en azından birini veya diğerini yerine getiremedikleri ve Hardy-Weinberg dengesinin doğada oluşabilmesinin mümkün olamamasıdır.

Bir popülasyonun sabit ve dengeli kalarak evrimleşme göstermemesi için gerçekleşmesi gereken koşulların tümü aşağıda gösterilmiştir. Eğer aşağıdaki koşulların tümü gerçekleşirse bir popülasyonun alel frekansı nesiller boyunca değişim göstermeden sabit kalır:

Rastlantısal eşleşme

Genlerin yapısını değiştirecek yararlı veya zararlı hiç bir mutasyon görülmemelidir

Popülasyon dışına veya içine göçler olmamalı ve başka komşu bir populasyon ile karışım veya melezleşme olmamalıdır

Populasyon yeterince büyük veya sonsuz sayıda bireylerden oluşmalıdır

Hiç bir özellik için veya hiç bir özelliğe karşı herhangi bir seçilim baskısı olmamalıdır

Ancak, canlı popülasyonları bu ön koşullardan birini veya diğerlerini yerine getiremediklerinden evrimleşmek zorunda kalırlar.

Gizemli adam
03-11-2012, 13:30
Maymundanmı geldik
:D
Bence evrim böyle değildir.Bizim atamız zaten insandı.Dallara ve ağaçlara tırmanan insanların özellikleri o yönde gelişmiş olabilir.

Firestorm
03-11-2012, 13:34
Maymundanmı geldik
:D
Bence evrim böyle değildir.Bizim atamız zaten insandı.Dallara ve ağaçlara tırmanan insanların özellikleri o yönde gelişmiş olabilir.

Öncelikle şaka yaptığınızı tahmin etsemde zaten kimse maymundan geldiğimizi idda etmiyor, sadece ortak atadan evrimleştiğimiz sölenir. Ayrıca malesef ki evrim konusu kişisel bir konu olmadığı için size göresi, bize geresi olmuyor.

Kurmay
13-07-2013, 18:30
Alka,idontneedagod bu serinin ilk 2 bölümü çevirisini yapmışlardı 3. bölümü yapıyorlar mı bilmiyorum ama 3. bölümün çevrilmiş olarak buldum.

http://www.youtube.com/watch?v=hpr-Guji3q0

ALKA
14-07-2013, 07:40
Harika olmuş bu videoyu bulman. 3. bölümü için herhangi bir girişimimiz yoktu. Hazır tercüme edilmiş olması iyi. Başkasının tercüme ettiği videoyu bizim TD kanalımıza eklemek doğru olur mu bilemeyeceğim şimdi...

Kurmay
17-07-2013, 18:46
Kaynak gösterildikten sonra sorun olmaz zaten kendisi videoya reklamını da yapmış. Bence yüklersen iyi olur bu belgesel serisi çok iyi bu bölümde çok güzel ne kadar fazla kişi izlerse o kadar iyi olacağını düşünüyorum.