Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun Ana sayfasında neler görmek ve okumak istersiniz?
Rakıbalık arkadaşımızın bir mesajından yararlanarak bu konuyu açmak istedim. Mesajında bence de haklı eleştiriler getirmiş ve bazı güzel önerilerde bulunmuş. Mesaj aşağıda alıntılanmıştır.
Evet ana sayfamızda neler görmek istersiniz? En çok neler ilginizi çeker? Belki sizin de aklınıza gelen güzel fikirler vardır.
Ana sayfa ile şu an ben ilgilendiğim için görüşlerinizi değerlendirebilirim.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler..
Birazda burda maydanozluk ediyim. Site ana sayfanız öyle sıkıcı ki burda ne yazıor diye bakmak istediğim anda uykum geliyor. geçen günlede hafif hareket olmuştu isa videosu karikatur.. izledim sayfalara baktım eştim deştim iki saatim orda geçtiydi. şimdi yine hımbıl ağır 50 yaş üstüne hitap eden türde aşırı ciddi. sanki sadece ağır abiler okumalı der gibi. yahu biraz mizah olmalı. dugusal zeka dedikleri şeyi yapsanız azcık. yani gençleri insanları ne cezbeder. birisine forum ana sayfasını açtığımda bbaşını çevirip gidiyor. içeriğe dahi bakmıyor. animasyonlar içerikten bahseden harketli yazı olsa. tamam duzenli kutuphane gibi ama soğuk.
bi video vardı forumda nuh tufanı tanrı ve melek arasında geçen konuşma ve beceriksizliği hakkında çok kısa ama komikti hemde etkili. o isa filmide oyle uzundu ama eğlenceli sıkılmadan izlenen. eğlence amaçlı değil site biliyorum hemen burası şu amaçlı demeyin. herkesime her yaşa ulaşmak için mizah katın biraz. en ünlü yazarlar eserlerini yaşamın içersindekileri mizahla hicvederek bu hicive kendileinide katarak yapmışlar. yinede siz bilirsiniz banane ama şu haliyle hiç ilgi çekmiyor soylim. bu siteniz boş veeimsiz olarak algılanmasın etkili değil.çuoookk sıkıcı
Ahlaksız
12-08-2012, 20:29
Duyuru ve sohbet bölümü kaldırılmalı..Duyuru bölümü belki forumun en lat kısmına filan konulabilir..Turan Dursun'un kitaplarının olduğu foto kaldırılmalı..Çok daha etkileyici bir foto ile Turan Dursun yanyana olmalı..Turan Dursun fotosu küçükte olabilir..Renk konusunda da bir şeyler yapılmalı..Daha ağır bir renk olabilir..
Corpse Bride
12-08-2012, 21:22
site ana sayfası için bahsettiğim video nuh tufanı http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28563 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28563)
insanlar anlatılanlarla dini sogulamıyo direkt savunmaya geçiyorlar ama animasyonu izlerken hm keyf alır hemde acaba mı sorusunu sorabililer zihinlrinde . video, üye idontneedagod tarafından hazırlanmış. misal bu hem kısa hem komik hem etkilyici.
bide site ana sayfasındaki konu başlıkları öyle hazırlanmalı ki arama motolarında en çokkullanılan kelimler site adresini versin.
ayrıca o isa videosu da çok etkileyiciydi. mizahla sitede kalması sağlanan kişi diğer vurgulu başlıklarıda tıklayacak en azından inançlı olarak gidiği siteden şüphelerle çıkacaktır. karikaturde çok iyi fikirdi.
muzik kutusu olabilir liste halinde parçalar. ama bu sizin beğenilen olarak değil karşıdakinin istediği svdiği misal en çok kim dinleniyor arama motoruna yazdığında site adresi çıksın. araya kendi zevkinizi sıkıştırısınız sonra. yani bu sitenin takip edilmesi adına... bi tane de zeki muren eklersenız onuda ben dinlerim.
kişi izlerken gözu yandaki başlığa kayacaktır o başlıklarda turan dursun adı olmadan dindeki çelişkileri anlatan konular seçilmeli ( evlilik ilişki zina)turan dursun adı olmasın dememin sebebi baştan tavırlılar zaten ama onun yazdığı konuysa içinde kaynak kısmında adı geçmesi yeterli.site adını değil yenıden belıteyım videonun yan taafında olacak konu başlıklarını kastetdim.
daha sonra vizyondaki filmleri en çokda animasyonları koyabilisiniz.. şaka şaka
ama olsa fena olmazdı hani.
son anda aklıma geldi haberlerde din yuzunden yaşanan vahşet videolarıda guncel taşlanarak öldurülenler,son yılların fetvaları hani saçma sapan olanları eklenip altına u konuda doğmaların kurbanı olduklaını anlatan konu eklenebilir.
gibi
Maalesef teknik sorun çıkardığı için ana sayfadaki haftanın karikatürü, video mesaj veya haber kategorileri gibi bir kaç modülü tekrar deaktive zorunda kaldık. Joomla temamız biraz sorunlu ama gelecekte yeni bir tema ve ana sayfa yapmayı düşünüyoruz. Şu an başka teknik işlerle uğraştığımız için bu kararı geleceğe erteledik biraz. Ama dediklerinizde çok haklısınız. Ana sayfamız ilgi çekici değil ve bu eleştirileri haklı buluyorum.
Şu an için ana sayfamızı elimizdeki teknik olanakların sadece bir kısmını kullanarak düzenleyebiliyoruz ama buna reğman olduğu gibi ilginç yapmaya çalışmak da istiyoruz.. Bazı şeyler yapıldı ama teknik sorunlar yüzünden bu modüller geri alınmak zorunda kaldı. Bu durum benim de canımı sıkıyor açıkçası..
Bana kalırsa bu mesajınız ayrı bir başlık olmayı hak ediyor.
İzninizle bu mesajınız alıntılayarak ayrı bir başlık olarak açmak isterim.
Şu an ana sayfayla ben ilgilendiğim için ana sayfada neler görmek istersiniz benim de ilgilimi çeker..Bu konuyu tartışalım derim..
Başlık aşağıda açılmıştır..
Ana sayfada neler görmek ve okumak istersiniz? (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=449823#post449823)
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=449823#post449823
Haberden zira, makale içerikli yapılabilir ana sayfa. Haber için gündemi iyi takip edecek elemanlar gerekiyor.
Duyuru ve sohbet bölümü kaldırılmalı..Duyuru bölümü belki forumun en lat kısmına filan konulabilir..Turan Dursun'un kitaplarının olduğu foto kaldırılmalı..Çok daha etkileyici bir foto ile Turan Dursun yanyana olmalı..Turan Dursun fotosu küçükte olabilir..Renk konusunda da bir şeyler yapılmalı..Daha ağır bir renk olabilir..
Pardon, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, ana sayfa ile forum ana sayfası kast edilmiyor Turan Dursun ana sayfası kastediliyor.
Tabi forum için neler yapılabilir neler değiştirilebilir bu konu da konuşulabilir ama ayrı bir başlık altında bunu derli toplu bir şekilde yapabilirsek daha güzel olur. Böylece birbiriyle karıştırmamış ayrı ayrı ele almış oluruz.
Ahlaksız
13-08-2012, 00:37
Pardon, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, ana sayfa ile forum ana sayfası kast edilmiyor Turan Dursun ana sayfası kastediliyor.
Tabi forum için neler yapılabilir neler değiştirilebilir bu konu da konuşulabilir ama ayrı bir başlık altında bunu derli toplu bir şekilde yapabilirsek daha güzel olur. Böylece birbiriyle karıştırmamış ayrı ayrı ele almış oluruz.
Anladım sayın Alka..Şahsen sadece bu foruma bakıyorum ben..Dediğiniz ana sayfa ilgimi çekmiyor ve pek bakmıyorum oraya..
Anladım sayın Alka..Şahsen sadece bu foruma bakıyorum ben..Dediğiniz ana sayfa ilgimi çekmiyor ve pek bakmıyorum oraya..
İşte zaten bunu tartışıyoruz sevgili fthgzl79.. Güzel ve ilginç bir ana sayfa yapmak isteriz, tamam doğru uzun süre bakımsız kaldı ve ihmal edildi ama sizlerden gelecek önerilerle ancak daha güzel olabilir. Bu şekilde ana sayfamız çok sıkıcı ve monoton bence de.. Bu yüzden ilgimi çekmedi derseniz anlayışla karşılarım.
Mesela olsaydı neler ilginizi daha çok çekerdi orada?
Ahlaksız
13-08-2012, 00:51
İşte zaten bunu tartışıyoruz sevgili fthgzl79.. Güzel ve ilginç bir ana sayfa yapmak isteriz, tamam doğru uzun süre bakımsız kaldı ve ihmal edildi ama sizlerden gelecek önerilerle ancak daha güzel olabilir. Bu şekilde ana sayfamız çok sıkıcı ve monoton bence de.. Bu yüzden ilgimi çekmedi derseniz anlayışla karşılarım.
Mesela olsaydı neler ilginizi daha çok çekerdi orada?
Sayın Alka,ben gündemi muhalifgazete.com ve mynet.com'dan takip ediyorum..Bu iki siteyi beğeniyorum..Bu sitelerdeki görünüm sizlere yardımcı olabilir..
Bu siteye de bakarım bazen;
http://haber.sol.org.tr/
vallahi allah sizi inandırsın garibinize gidebilir ama ben anasayfayı beğeniyor ve oldukça da işlevli buluyorum. Bilgi konusunda tabiki. benim istediğim bu zaten. müslüman biri girdiğince en önce "bunları biliyormuydunuz"a dair bir kısım gördüğünde tak diye ilgisini çekecek ve diniyle ilgili çarpıcı gerçekleri okuyacaktır. gaza gelen mümin kardeşimiz ana sayfanın "bilgi arşivi" bölümüne veya forumlar bölümüne katılım gösterecektir muhtemelen.
tartışma üslubu edinmiş ve akademik bir şeyler arayan teist veya non-teist kişiler için ise yazarların aşağı kısımda bulunan yazıları oldukça iyi konumda zaten. sağlam yazılarımız var orada. yazıların içinden kısa bir bölüm gösterilmesi hem yazının tıklanıp okunma sayısını artırıyor hemde görünümü güzelleştiriyor.
ben tam tersi ve en önemlisi haber yapmaktan uzaklaşalım derim. yahu allaa aşkına kim dini haberleri takip için bizim anasayfayı takip eder ki, olsa olsa ateist arkadaşlar takip eder, onun sebebi de "dur facede paylaşayım beğeni alayım tartışma yaratayım" gibi bir sebeb olur zaten. Ki dini haberlerin çoğu forumda tartışılıyor daha ana sayfaya çıkmadan.
Haberlere ayıracağımız kısımları "bilgi" için ayırsak daha mantıklı olur. veya makale, köşe yazıları direk varsayılan görünümden kaldırılıp, bir sekme altına koyulup, "ana kasa" direk haberlere ayrılabilir. karma sistem olmasın diyorum kısacası. "Haber taslağı" veya "makale-bilgi taslağı". İki seçenekten birini seçin.
mesela şuan anasayfanın en üstünde kıblenin "ikikez değiştirilmesi" "kuranın orjinalleri yok" gibi sabit yazılar mevcut. devamında yani onların altında ise köşe yazıları var. bunları genel görünümden kaldırıp yukarıdaki sekmelerden birine taşır ve geriye kalan "kocamaaaaaaaaaaaaaan" boşluğu sadece haber için ayırırsak, oldukça hit alırız. ki bu da forumun canlanması demek.
Bunun yanı sıra haber taslağını seçersek, haberlerin sunulumu çok önemli.
"http://haber.sol.org.tr/" sitesi sırf tasarımı, haberi sunuş tekniği ile yüksek oranda hit alıyor örneğin. haberlerin otomatikmen 3 saniyede bir kayıp diğer habere geçmesi sitede bir "canlılık" yaratır, bu da o sırada ekrana bakan bireyde psiklojik bir etki yaratak bu sitenin güncel tutulan yoğun içerikli hit bir site olduğu kanısına yol açar. bu etkinin-kanının oluşabilmesi için ayrıca site renklerinin açık, site içindeki aparatların yumuşak kenarlı, açık renkli olması ve bu aparatların ferah bir şekilde yerleştirilmiş olması gerekir.
Kare monitörümden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama şuan ki anasayfamızın bölümleri çok sıkışık iç içe mesela.
görünümle ilgili konuya forum içinde değinmiştim ben. sanırım o konuda göz önünde tutulmuş ve o konuda da bir şeyler yapılması planlanıyor Alka'nın yazdıklarından anladığım kadarıyla.
Not: hem forum hem anasayfayı değiştirmeye başladığımızda bence ikisinde geçici süre kapalı tutup, şöyle güzelde bir reklam yapıp öyle açılmalıyız. (çok yakında büyük değişimler ile karşınızdayız yazısı gibi) böylece iyide ses getirmiş ve iyi bir başlangıç yapmış oluruz.
tabi alacağımız botnet saldırılarıda madalyonun öbür yüzü onuda söylemeden geçmeyeyim (: Şah'ı arka çaprazına fil veya piyon yerleştirmeden olmaz dimi.
saygılar sevgiler
şimdi yazdıklarımı okudum da aslında pekte beğenmiyormuşum ana sayfayı ahahaha ((:
Corpse Bride
03-09-2012, 21:38
Merhaba, siteye girişte Turan Dursun adına hazırlanan sayfa çok etkileyici olmuş. irkildim ilk etapta anlamadım, ama sayfayı okumadan siteye giremedim saygısızlık ediyormuşum gibi geldi. İyiki bu insan türkiyede türkçe benim onu tanıyacağım okuyacağım eserler vermiş, iyiki yaşamış iyiki islamı araştırmış. ona sonsuz teşekür ediyorum. geç kalmış olsamda onun sayesinde yaşamım değişti.
Ahlaksız
04-09-2012, 01:38
Merhaba, siteye girişte Turan Dursun adına hazırlanan sayfa çok etkileyici olmuş. irkildim ilk etapta anlamadım, ama sayfayı okumadan siteye giremedim saygısızlık ediyormuşum gibi geldi. İyiki bu insan türkiyede türkçe benim onu tanıyacağım okuyacağım eserler vermiş, iyiki yaşamış iyiki islamı araştırmış. ona sonsuz teşekür ediyorum. geç kalmış olsamda onun sayesinde yaşamım değişti.
Forum yetkililerin böyle birşey yapmalarına gerek yoktu..
Tek tıkla siteye girebiliyorken,şimdi iki tıklamamız gerekiyor..
Neden siteye girişi zorlaştırıyorsunuz acaba?
Corpse Bride
04-09-2012, 01:49
bu sorunuz yetkilileri ilgilendirdiği için onlara hitap etmeniz gerekirdi di mi? benim yazımı alıntılayınca ben yapmışım durumu çıkıyor.Ve anma yıl dönumunde bu jest niye batıyor, Turan dursun adına onun yolunda kurulmuş sitede.
Çünkü bizim tek tıkla mı yoksa iki tıkla mı siteye girebiliyor olmamızın bu özel günde zerre önemi olmadığı için..
Çünkü bugün Turan Dursun'un 22. ölüm yıl dönümü..
Bu anma gününü forum yazarlarına ve okuyucularına hatırlatmak için bu sayfa açıldı.
Yarın bu sayfa tekrar kaldırılacak ve her şey olduğu gibi olacak.
Bu yüzden bugün foruma böyle giriliyor..
Ahlaksız
04-09-2012, 01:54
bu sorunuz yetkilileri ilgilendirdiği için onlara hitap etmeniz gerekirdi di mi? benim yazımı alıntılayınca ben yapmışım durumu çıkıyor.Ve anma yıl dönumunde bu jest niye batıyor, Turan dursun adına onun yolunda kurulmuş sitede.
Sizin konuyu belirtmenize nazaran yetkililere soruyorum tabiki de..Sizin bana bu konuda cevap vermenize ve ''niye batıyor'' gibi çocukça sözler söylemenize gerek yoktu..!
Üslubunuza dikkat etmelisiniz sayın rakıbalık..
Ahlaksız
04-09-2012, 01:55
Çünkü bizim tek tıkla mı yoksa iki tıkla mı siteye girebiliyor olmamızın bu özel günde zerre önemi olmadığı için..
Çünkü bugün Turan Dursun'un 22. ölüm yıl dönümü..
Bu anma gününü forum yazarlarına ve okuyucularına hatırlatmak için bu sayfa açıldı.
Yarın bu sayfa tekrar kaldırılacak ve her şey olduğu gibi olacak.
Bu yüzden bugün foruma böyle giriliyor..
Bir günlükse sorun yok tabi..
Corpse Bride
04-09-2012, 02:35
Sizin konuyu belirtmenize nazaran yetkililere soruyorum tabiki de..Sizin bana bu konuda cevap vermenize ve ''niye batıyor'' gibi çocukça sözler söylemenize gerek yoktu..!
Üslubunuza dikkat etmelisiniz sayın rakıbalık..
hmm niye batıyor yerine niçin rahatsız oluyorsunuz pek muhterem sayın yüce fthgzl79 demem gerekirdi haklısınız. bakış açısı yine değişecek kahretsin
Bir günlükse sorun yok tabi..
Bir günlük bile değil.. sadece bir kereliğe mahsus olmak üzere böyle.
Zaten bugün daha sonra siteye tekrar giriş yaptığınızda göreceksiniz, her zaman olduğu gibi doğrudan giriyorsunuz siteye..
Sevgili spartacus arkadaşımız teknik işi bu şekilde güzelce ayarladı ve ellerine sağlık diyorum..