Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Asimilasyon Vesikası
spartacus
14-08-2012, 16:24
AKP saflarından son günlerde Alevilerin tepkisini çeken açıklamalara bir yenisi eklendi. Kütahya milletvekili İdris Bal, kaleme aldığı ‘Türkiye’de Alevi Sorunu Nedir? Nasıl Çözülür?’ başlıklı raporda, Aleviler hakkında bugüne dek sürekli tekrarlanan önyargıları yenilerken, bir hayli ilginç önerilerde bulundu. Bal’ın böyle bir çalışma yapmasını Başbakan Erdoğan istemiş.
Bal’ın Alevi sorununun çözümü için yaptığı öneriler arasında, zorunlu din derslerinin artırılması, Alevi-Sünni evliliklerinin teşvik edilmesi, Alevi dedelerinin Diyanet tarafından atanması var. Raporda ayrıca, çözüm için, sadece “Aleviliği İslam içinde gören kesimlerin muhatap alınması” gerektiği belirtiliyor. Bal, Agos’a yaptığı açıklamada, “Kimse kendi kafasına göre din ihdas edemez, bu dinde reform olur” dedi.
Raporun tümünden haberim yok, ama asimilasyon ve inkar politikası, açıkça ortada. Son yıllarda, tek sesliliği hakim hale getiren başbakan, Alevilik üzerine de oynuyor. Asimilasyon için, açıktan düğmelere basıyor. Amaç sadece faşist politikayı hakim kılmak. (Tabi, Türkiye'de aleviler, öyle küçük azınlık deyip, topluca susturulacak, yakılacak gibi de değil (o yüzden ehlileştirmek?, asimile etmek yolu seçiliyor). Bakalım yakın gelecekte, demir yumruklu führerlerimiz(liderlerimiz), ve onların çizme yalayıcıları(bilhassa bazı alevi kuruluşları) daha ne buyuracaklar.
http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1344672053&year=2012&month=08&day=11
Bir agnostik olarak, deistlerin bu konudaki görüşünü hiç anlamıyorum. Madem tanrı inancı tanrı ile kişi arasında, o zaman ne diye başkası nasıl ibadet eder, hangi dini vecibeleri yerine getirir karışırlar.
Raporun tümünden haberim yok, ama asimilasyon ve inkar politikası, açıkça ortada. Son yıllarda, tek sesliliği hakim hale getiren başbakan, Alevilik üzerine de oynuyor. Asimilasyon için, açıktan düğmelere basıyor. Amaç sadece faşist politikayı hakim kılmak. (Tabi, Türkiye'de aleviler, öyle küçük azınlık deyip, topluca susturulacak, yakılacak gibi de değil (o yüzden ehlileştirmek?, asimile etmek yolu seçiliyor). Bakalım yakın gelecekte, demir yumruklu führerlerimiz(liderlerimiz), ve onların çizme yalayıcıları(bilhassa bazı alevi kuruluşları) daha ne buyuracaklar.
http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1344672053&year=2012&month=08&day=11
Şimdi insan elini varsa vicdanına koymalı ki ne dediğinden kendisi de haberdar olsun: ALEVİLİĞİ eğer islam içinde asimile etme çabası varsa öncelikle OSMANLI devletini görmemiz ve göstermemiz gerekir. Çünkü aleviliğe karşı çok sert davranan Osmanlılar, öte yandan BEKTAŞİLİK denilen ve aslında Aleviliğe karşı kurulmuş olan bu dini devşirdikleri Hrıstiyan çocuklarına da, eriştirme törenleriyle devretmişlerdir.
Varsa bir asimilasyon buradan başlayın lütfen. Çünkü gerisi masal oluyor....
angel333
26-03-2013, 19:02
İslam coğrafyasında farklı mezhepler bir arada yaşaması mümkün değildir.
Bir bölgeye hapis olmuş yayılamayan dinler yok olmaya mahkumdur.
Kendi kişisel görüşüme göre 100 yıl sonra alevilik diye bir mezhep kalmıyacak.
Baskoylu
30-03-2013, 13:45
İslam coğrafyasında farklı mezhepler bir arada yaşaması mümkün değildir.
Bir bölgeye hapis olmuş yayılamayan dinler yok olmaya mahkumdur.
Saygideger angel333 Dost.
Islam cografiyasinda farkli mezsepler ve FARKLI INANCLARIN bir arada yasamasi mumkun degildir. dersek bu konuda sizinle hem fikirim.
Cunku Islam denen inanc dogusundan beri basli basina bir suc makinasidir.
Islam cografiyasinda insan kani hic bir zaman durmamistir, surekli katliamlar, cinayetler, soykirimlar ve insanligin kabul edemiyecegi haksizliklar olmus ve olmaya devam etmektedir.
Islam`a inanmiyan herkes Kavur, Kafir, Zindik ve Katli vaacit gorulup, turlu dolaplar ve oyunlar sonucu hunarca katledilir veya asimile edilmeye calisilir....
Aleviligin Mezsep olmadigini daha onceki yazilarimda acikladim, Alevilik Bir Yasam Felsefesidir.
Islam Alevi Yasam Felsefesine gore dunku cocuktur, Islamin 1400 yillik tarihinde Aleviler uzerinde oynadigi oyunlar yaptigi toplu katliamlarla, baski, zulum ve herturden haksizliklarla yok edemedi, bundan sonra`da yok etmeye gucu gitmiyecektir.
Tarihler boyunca Aleviler icinde cikan ihanetci ve isbirlikciler sayesinde Islam kismi olarak Alevi`lere yonelik katliamlarinda basarili olmustur.
Dun Hizir Pasa ve Rayber gibi yol duskunleri vardi, Bugun ise Izzettin Dogan, Reha Camuroglu gibi yol duskunleri var... Dun kismi olarak zarar verenler, bugunde kismi zarar vermekten oteye gitmiyecektir.
Asirlardan beri Allah (Tanri) inancini red eden. gercek tanrinin insanin kendisi oldugunu savunan Alevi Toplumun Kendisidir....
Dolayisiyla Insanligi yok etmeleri gerekirki Aleviligi yok edebilsinler....
Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım
Hakkın varlık deryasıyım
Madem ki ben bir insanım
İnsan Hakta Hak insanda
Ne ararsan var insanda
Çok marifet var insanda
Madem ki ben bir insanım
Bunca temenni dilekler
Vız gelir çark-ı felekler
Bana eğilsin melekler
Mademki ben bir insanım
Daimiyem harap benim
Ayaklara turap benim
Aşk ehline şarap benim
Madem ki ben bir insanım
Baskoylu
30-03-2013, 14:09
Şimdi insan elini varsa vicdanına koymalı ki ne dediğinden kendisi de haberdar olsun:
Kendisini insan goren veya gormeye calisanlar VICDA denen olguyu yasama yansitmis olsalar, sadece dediginden haberdar degil, yasam alaninda butun olumsuzluklara ve herturden haksizliklara Insani degerlerle yaklasir, kendisini hakli cikarmak icin Benlik denen olguyu ayaklar altina alir. Insani degerleri ayakta tutar.
Sadece ve sadece karsinizdakini elestirmek ve yaftalamak ve karalamaktan oteye gitmiyen tutum ve davranislariniz..... Sozde Sarf Ettiginiz Vicdani yaklasimlarinizla bagdasmadigi kesindir.
ALEVİLİĞİ eğer islam içinde asimile etme çabası varsa öncelikle OSMANLI devletini görmemiz ve göstermemiz gerekir. Çünkü aleviliğe karşı çok sert davranan Osmanlılar, öte yandan BEKTAŞİLİK denilen ve aslında Aleviliğe karşı kurulmuş olan bu dini devşirdikleri Hrıstiyan çocuklarına da, eriştirme törenleriyle devretmişlerdir.
Ha Osmanli Ha Abbasiler. Ha Abbasiler ha Emeviler ve ozellikle TC nin kurucusu ve onun devami olan sistem ve duzenlerin birinin digeriden farki varmidir?
Emeviler, Abbasiler ve Osmanli doneminde asimile politikalari sistemli olarak nasil surdurulmusse.... TC nin kurucusu olan Irkci, Milliyetci ve Gerici Ataturk tarafindan`da bu igrenc politika surdurulmus, onun kurdugu fasist yasalarla surdurulmeye devam etmektedir......
Varsa bir asimilasyon buradan başlayın lütfen. Çünkü gerisi masal oluyor....
Herkesin anlattigi, bildigi ve bilgisi size gore masal oluyor... sizin arastirma ozelliginizden uzak yaklasimlariniz ve icinde bulundugunuz ortam malesef MASAL OLMUYOR!!!!!!
Kendi dusuncelerinizi aciklarsiniz, baskasinin dusuncesine veya bilgisine saygili olursaniz, kendi sayginliginizi ispatlamis olursunuz, yok degilse MASAL OLUYOR gibi kucumseme ve hice sayma yaklasimlariniz!!! sizin butun yaklasimlarinizi MASAL HALINE getirdigini unutmayin....
Sizden istenen tek bir sey var... Saygi ve sadece Saygi.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/63137_548082055220283_366073136_n.jpg
Sevgili canlar, dostlar, yoldaslar, asimilasyonun asil suclulari Alevilerin bizzat kendileridir, alevi kurum ve kuruluslarinin baskan ve yöneticileridir. Biz bunlari izzettinler ve gizli izzettinler olarak iki kategoriye ayiririz. Izzettinler, direkman asimilasyona hizmet ederken, gizli izzettinler ise, dolayli yoldan asimilasyona hizmet etmektedirler. Aleviler asirlardir, müslüman olduklarini iddia edip durmaktadirlar, bununlada yetinmeyip, gercek müslümanlarin kendilerinin olduklarin iddia etmektedirler. Devlet eliyle kurulmus olan c.e.m vakfi, Aleviligin Türkmen yorumu oldugunu, islamin özünü temsil ettiklerini iddia etmektedirler. Diger alevi kurum ve kuruluslarin baskan ve yöneticileri ise, dolayli yoldan müslüman olduklarini iddia etmektedirler. Bu tutum Aleviligin iyiligine degil, aksine gittikce müslümanlastirilmalarina yol acmaktadir. Bu neden bu kurumlari Aleviligin baslibasina dogal ve felsefi bir din oldugunu hatirlatararak bu kurum ve kuruluslarin Aleviligin islamdisi dogal ve felsefi bir din oldugunun beyanatina zorlamamiz gerekmektedir. Alevilik özünde zaten dogayla, tabiatla barisik, insan endeksli felsefi bir inanctir, dogal dinlerdendir. Semavi dinleri zittidir, dolayisiyla bunlarin disindadir, vahdet-i mevcutcu, yani panteist bir inanc sistemidir. Müslümanlarin 4. halifesi ve onun soyundan gelenler, sonradan inancimiza intikal etmislerdir ve sonrasinda zorba dini islamin etkisiyle ve baskisiyla, dinsizlikle suclanip, katliamlara maruz kalmamak icin, onlara endekslenmistir ve bu yolada hak-muhammed-ali yolu denmistir, ki bizim bunlarin yollarindan gitmedigimiz apacik ortadir. Bu sahislarin ücüde saibelidir, insan yakan, kesen, bicen, cok esli, hatta "sübyanci" yönleride vardir, muhammedin aiseyle evliligini göz önünde bulundurusak. Hal böyleyken, bizim islamla ve müslümanlikla bir alakamizin olmadigi, apacik ortadadir.
Sizden ricam, sayfamizi begenerek destek vermenizdir. Sizin Ateist veya baska bir inancta olmaniz, asimilasyona ve isbirlikcelere karsi mücadele verdigimiz sayfaya destek vermenize, bir engel teskil etmese gerek...
Sevgi ve saygilarimla
DEMAN
http://www.facebook.com/AleviAsimilasyonunaHayir