PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçeği Arayan Genç

batuhan34
14-08-2012, 21:44
arkadaşlar bana örnekler verin gerçekleri bulmak istiyorum.

Skidrow
14-08-2012, 22:07
önemli olan gerçek değil önemli olan hayal var mı yok mu

istatistik
14-08-2012, 22:10
Forumları gezerseniz aradığınız örnekleri bulacağınıza eminim.

barristor
14-08-2012, 22:19

Kendini verirde korkusuzca bu forumdaki yorumlari okursan,gercegi bulman an meselesi.Sende kendi gencligimdeki cesareti goruyorum.

batuhan34
14-08-2012, 23:21
basmagul gencligindeki cesaret neydi tam olarak ne yaşadın.? seni gerçeğe ulaştıran en temel 5 sebebi yazar mısın...

basbaya
15-08-2012, 09:22
Kendi adıma;
1- İnanmıyorsan, inancından dönmüşsen kafanın kesilmesinin caiz olması ve hatta sevap sayılması.
2- Sözde hak dini denip köleliğin devam ettirilmesi ve hatta cariyelere nikah bile kıymadan, red durumunda tecavüze varan cinsel istismarlar.
3- Kadınların neredeyse kölelerden daha alt konuma konulup, sadece sex ihtiyaçlarını giderecek mal gözüyle bakılması.
4- O kadar çok çelişki ve mantıksızlık varki...
5- Bana göre olayı bitiren 6 yaşında evlenip 9 yaşında gerdeğe sokulan peygamber!eşi...

Örnekler o kadar çokki, siteyi ince detaylarına kadar incelemen ve okuman herşeyin kafanda canlanmasına sebep olacaktır.

Olimpiyat
15-08-2012, 09:41
Basmagül 4. maddeyi saymıyoruz :)
Geneli kapsayan özet olmuş.

spartacus
16-08-2012, 23:54

Sevgili Batuhan34, hayatında en çok korktuğun şey neydi? (buna cevap verirsen örneklerle gidebiliriz)

kurtulusislamda
17-08-2012, 20:00
Kendi adıma;
1- İnanmıyorsan, inancından dönmüşsen kafanın kesilmesinin caiz olması ve hatta sevap sayılması.
2- Sözde hak dini denip köleliğin devam ettirilmesi ve hatta cariyelere nikah bile kıymadan, red durumunda tecavüze varan cinsel istismarlar.
3- Kadınların neredeyse kölelerden daha alt konuma konulup, sadece sex ihtiyaçlarını giderecek mal gözüyle bakılması.
4- O kadar çok çelişki ve mantıksızlık varki...
5- Bana göre olayı bitiren 6 yaşında evlenip 9 yaşında gerdeğe sokulan peygamber!eşi...

Örnekler o kadar çokki, siteyi ince detaylarına kadar incelemen ve okuman herşeyin kafanda canlanmasına sebep olacaktır.
pehpehpeh,
neler neler varmış gercekler ki,biz göremiyoruz
1-kimse kimsenin kafasını kopartmaz,yıllarca kimin kafası kopmuşku,hain ile inancsız farklı konumdurlar....O kadar aciz haldesiniz ki,hangi işkembelere bel bağlarız onun havasındasınız..kafa kopartanmıymış oku bakalım,
KAFIRUN suresini oku,gör ordaki özgür düşünceyi,alık alık bakmayın dünyayı
2-vay vay,molla basbayan konuşmuş yine işkembeden,hani senin bu söylediklerini şu yaşıma geldim bu iftiralarınızı yeni duyuyorum,bakalım yaşlandıkca ne iftiralar duyacağız,şu demiş bu demişle olmuyor,kaynak göster
3-wowww bu müthişşş iddia,10 yıllık evliyim hicte senin bahsettiğin gözle bakmadım hanımımı,daha özgürlükcü,daha sesine kulak verilen,miraslardan pay alan,ve dahi nice hakları aldı peygamberimiz zamanında kadınlar, 0 dönemde kusura bakmada basbaya,sex işçiliği denen fahişelik yada genelev kavramı yoktu sen neden bahsediyorsun,bu terimleri bu ssöylemleri yapmaları kıcını s-cok sevdiğiniz özgürlükcü avrupalılar icat etti,
4-hiç bir celişki ,celişki sizin beyninizde,bizde neden yok arkadaşım,ayetleri tek tek,harf harf kelime kelime ele alıp,mana bütünlüğünü görmeyip işte bu demeniz celişki deildir,sizin beyninizin örümceklenmesinden kaynaklanmıştır
5-:))..o sizin bahsiniz bize göre 17 yaşında idi,25 yaşına kadar evlenmemiş bir insanın,25 yaşında 40 yaşında dul biri ile evlenmesi ne kadar garipse
evliliği bu kadar ince eleyen biri,neden yaşlandığında 9 yaş gibi ufak yaştaki biriyle evlenmeyi istesin ki,hiç mantığın alıyormu,ama size göre,iftiracılara göre her söz yerinde

basbaya
22-08-2012, 12:48
Kum havuzu yan tarafta, sizi oraya alalım...

dr humanist
22-08-2012, 20:35
ne saçma bi soru, kusura bakma

kafanda varsa çelişkiler, yaz buraya açıklık getirmeye çalışalım
öncelikle, ispat iddia sahibinindir, tanrı iddiası dinlere aittir diyerek konuna bir giriş yapıyorum.

saygılarımla

crazy_pretty_murat
23-08-2012, 01:26
Gerçeği arıyorum diye konu biraz garip olmuş ama humanist'in dediği gibi konuyu biraz açıp nerede tereddütler olduğunu anlatırsanız sizin aklınızı çelen şeytanın sorularına cevap vermeye çalışırız.

protestan
31-08-2012, 11:44
peygamberin aişe ile aişe 9 yaşındayken evlenmesinin çok sağlam bir kanıtı var mı ?

nebukadnezar
31-08-2012, 12:31
peygamberin aişe ile aişe 9 yaşındayken evlenmesinin çok sağlam bir kanıtı var mı ?

Var.
İsa nın göğe yükseldiğinin kanıtı var mı?

qlause
31-08-2012, 17:18
Var.
İsa nın göğe yükseldiğinin kanıtı var mı?

isanın gerçekten varolduğunun kanıtı bile yok hatta youtubedeki kanaldaki videoları izlersen masal kahramanı olduğu düşünülüyor

biker
28-09-2012, 23:08

HADIS 1422…….: Aişe şöyle dedi: Ben altı yaşımda iken Resulullah beni (nişan) akdi yaptı. (Üç yıl sonra) ben dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi. Aişe dedi ki: Biz Medine’ye geldik. Akabinde ben bir ay sıtmaya tutuldum, hummanın şiddetinden saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulunca) saçım gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir kere ben arkadaşlarımla beraber bir salıncak üzerinde oynarken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Benden ne isteyeceğini bilmiyordum. Annem elimden tuttu sonunda beni evin kapısı önünde durdurdu. Bende yorgunluktan dolayı “heh, heh” diyerek kaba kaba soluyordum. Nihayet derin derin soluyuşum geçti. Sonra beni eve soktu. Evde Ensar’dan birtakım kadınlarla karşılaştım. Bu kadınlar: Hayır ve bereket üzere, en hayırlı kısmete dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Onlar da başımı yıkadılar ve üstümü başımı düzelttiler. Duha vaktinde Resulullah’ı habersizce görmekten başka beni hiçbir şey heyecanlandırmadı. Akabinde Ensar kadınları beni Resulullah’a teslim ettiler.

sunshine
03-10-2012, 19:12
ben artık gerçeğin ne olduğunu düşünmekten vazgeçtim. hayatı dilediğim gibi hiçbir şeyden korkmadan yaşıyorum. ama bi sorunum var ve bu konuda nasıl davranmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum.
ben sınıf öğretmeniyim ve öğrencilerin din kültürü dersine giriyorumki bunun din kültürü dersi olmadığını hepimiz biliyoruz. bu işte yeni olduğum için neyi nasıl söylemem gerektiğini dahi bilmiyorum öğrenciler 4. sınıf ve her cümlelerinde allah ve peygamber eksik olmuyor.
ne yapmalıyım sizce
ya da siz olsanız ne yapardınız

guide
03-10-2012, 20:14
Hocam bunu bence siz dert etmeyin; bırakın sizi o derse sokanlar düşünsün. Kapıdan içeriye girdiğinizde, ya kitaba göre ders yapacaksınızdır ya da vicdanınıza göre. Başka seçenek yok sanırım. Belki de oyunlarla dersi eğlenceli hale getirebilirsiniz :) Gözüm korktu bu meslekten resmen,, ing.öğretmeni olacağımı ve ingilizce dersleri vereceğimi sanıyorum umarım seneye benim de başıma böyle bir şey gelmez..ne diyeceğimi bilemedim:( Din doğru yorumlanırsa çocuklara faydası olur (devletin de,çoğu ailelerin de istediği gibi), nasıl yorumlandığı ve hangi yaşta nasıl bir eğitim verileceği önemli. Zorla din eğitimi ver(dir)mek doğru değil.. bu devlet ne yapıyor..

Sesli
03-10-2012, 21:19
Sayın Guide diyor ki;Zorla din eğitimi ver(dir)mek doğru değil.. bu devlet ne yapıyor..
Sayın Guide,
Çoğumuz gibi siz de aynı yanlışa imza atmışsınız. DEVLET denilince hepimiz ve pek çok unsur bu kavrama dahildir. Sizin yanlışınız DEVLETİ şu an idare edenleri devlet sanmanızda yatmaktadır.

Bu yanlışınızı düzeltince daha gerçekçi bir söyleme imza atabileceksiniz.

DEVLET bir gemiye benzer. Geminin teknesi devletin toprağıdır.İçindeki yolcular da halk. Geminin kaptanı çarkçısı ve diğer görevlileri de idarecilerdir.

Geminin idarecileri gemi sayılamaz.

Esenlik dileklerimle,

guide
03-10-2012, 21:55
Sayın Sesli,

Bu adamlar bağıra bağıra devlet yönetimini bizler istemesek de ele geçirenler değil midir?
Korkarım, insanlar uyudukca bu gerçek değiş(e)meyecektir; benzetmeniz ve açıklayıcı tavrınız için teşekkür ederim, önümde bir fener daha yandı.

Eleştirim yönetenlere idi zaten. Göreve yeni başlamış bir sınıf öğretmenini, din kültürü dersine gönderen zihniyete idi.

Bakınız, din kültürü dersleri ne yazık ki DEVLET tarafından bu şekilde veriliyor :
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/aleviler-abdestsizdir-yemekleri-yenilmez-haberi-60399

saygılar,

sunshine
03-10-2012, 22:50
bu devletin başına gelenlerde bunlar gibi insanlar sayesinde geldiğine düşünürsek böyle bir yönetimin de gencecik evlatları nasıl yetişmektedir tahmin edebilirsiniz. daha aileden başlayan bu korkutma güdülü din eğitimi 10 yaşındaki çocuk beyinlere öyle bir işlemişki daha ilk dersten her şeye günah demeleri beni çok şaşırttı. yarın ikinci din dersine gircem ama şimdiden kara kara düşünüyorum ne yapmam gerektiğini.
önceden dinin insanı yönlendirme gücüne anlayamıyordum. bende onlar gibiydim ve hiçbir şeyin farkında değildim. ama artık dışardan bakabiliyorum ve insanları nasıl uyuttuklarını o küçücük çocuklarda daha iyi görebiliyorum.

furkanrocktr
04-10-2012, 02:42
ben artık gerçeğin ne olduğunu düşünmekten vazgeçtim. hayatı dilediğim gibi hiçbir şeyden korkmadan yaşıyorum. ama bi sorunum var ve bu konuda nasıl davranmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum.
ben sınıf öğretmeniyim ve öğrencilerin din kültürü dersine giriyorumki bunun din kültürü dersi olmadığını hepimiz biliyoruz. bu işte yeni olduğum için neyi nasıl söylemem gerektiğini dahi bilmiyorum öğrenciler 4. sınıf ve her cümlelerinde allah ve peygamber eksik olmuyor.
ne yapmalıyım sizce
ya da siz olsanız ne yapardınız

zor bi durum ben olsam hiç karışmazdım çünki annesine babasınamı inansın öğretmeninemi kendinizi öğrencilerinizin yerine koyarsanız anne babalarına inanırlar gerçegi kendileri arayip keşif etmeleri gerekli yeterli zeka düzeyinde olanlar eminim anlayacaktır zamanı geldiğinde

guide
04-10-2012, 14:47
zor bi durum ben olsam hiç karışmazdım çünki annesine babasınamı inansın öğretmeninemi kendinizi öğrencilerinizin yerine koyarsanız anne babalarına inanırlar gerçegi kendileri arayip keşif etmeleri gerekli yeterli zeka düzeyinde olanlar eminim anlayacaktır zamanı geldiğinde

Kesinlikle katılıyorum..

Okuldaki eğitimden önce, çocuğun önündeki örnek profiller anne-babalarıdır. Sayın sunshine, o yüzden bunu siz dert etmeyin. Çocuk zamanla ailesinden,çevresinden ve okuldan öğrendiklerini derleyip zihninde bir kargaşaya girecektir; sorgulamaya başlayarak kendi doğrusunu bulacaktır.

umarım bugün yaptığınız 2.din dersiniz rahat geçmiştir..