PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanca Forum

Heimdall
20-08-2012, 20:29
Merhaba arkadaslar.

Benim bir ufak önerim olacakti.

TD-forumunda yurticinden (dogaldirki) bir cok üyemiz var. Fakat az sayilmiyacak kadar da yurtdisindan da üyelerimiz var. Ve cogunlugu Almanya’dan veya almanca konusan ülkelerde ikamet ediyorlar. English forum‘a benzer bir „Deutsches Forum“ (Almanca Forum) kurulsa nasil olur?
Teklifimin bir cok sebebi var.

1. 1. Almanya’da dogmus ve yetismis birisi olarak türkcem haliyle biraz kit sayilir. TD-Forumuna nacizane biraz katkida bulunmak istesemde, bu zafimdan dolayi pek birseyler veremiyorum. Bu yüzden de DÖG-üyeligine basvurma cezaretini gösteremedim.

2. 2. Birinci sebep biraz bencilce olsada, Almanca bir Forumun söylede bir avantaji olabilir. Bir cok yurtdisindan katilan üyelerimzin Almanya’dan olmalari, cok dogaldir. Cünkü bu da toplumuzun bir aynasidir. Nitekim nüfusumuzun yurtdisinda bulunan büyük bir kismi Almanya’dadir (2-3 milyon arasi). Eger toplumumuzu aydinlatmak istiyorsak, bunlari da esgecmememiz lazim. Hükümetin buralara gelerek (RTE’nin stadyumlar doldurdugunu duymussunuzdur), memurlarini yollayarak (Imamlarini, Kurandersi hocalarini, vesaire) ve “The Cemaat”’inda faaliyetleriyle, buradaki toplumun’da giderek dindarlasdiklarini görüyoruz ve yasiyoruz. Adamlar siyasete (parti kurarak) bile atiliyorlar (suanda basarisiz da olsalar). Suudi güdmündeki Selefileri’de unutmayalim. Bunlar da cok büyük misyon faaliyetlerinde oluyorlar. Ve genc insanlar cok etkilyorlar.

3. 3. Eger buradaki insanlarimiz’da aydinlatabilirsek, kendi davamiz icin’de yurtdisinda bir Lobi olusturmus oluruz. Bu gelecege dönük bir sivil toplum kurulusuna’da evrilebilir. Nitekim Almanya’da derneklesmeler hem hukuki yönden hem de insan hak ve özgürlükleri yönünden daha kolaydir. Almanya’daki Nonteist, seküler vakiflarla ve bunlarin siteleriyle irtibata girilir, TD-sitesinin reklami yapilir ve bir Nonteist gözüyle Türkiyenin siyasi ve toplumsal durumu gösterilir. Ve gidisat hic de iyi degil.

4. 4. Almanya’da yasyan veya almanac konusabilen bir cok güclü kalemimiz var (Ulpian, ALKA, araform). Say(a)madiklarim lütfen darilmayin ;)

Siz bu önerim hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Not: Yazilim hatalarim icin özür dilerim.

bakkalmahmud
21-08-2012, 00:18
Merhaba arkadaslar.

Benim bir ufak önerim olacakti.

TD-forumunda yurticinden (dogaldirki) bir cok üyemiz var. Fakat az sayilmiyacak kadar da yurtdisindan da üyelerimiz var. Ve cogunlugu Almanya’dan veya almanca konusan ülkelerde ikamet ediyorlar. English forum‘a benzer bir „Deutsches Forum“ (Almanca Forum) kurulsa nasil olur?
Teklifimin bir cok sebebi var.

1. 1. Almanya’da dogmus ve yetismis birisi olarak türkcem haliyle biraz kit sayilir. TD-Forumuna nacizane biraz katkida bulunmak istesemde, bu zafimdan dolayi pek birseyler veremiyorum. Bu yüzden de DÖG-üyeligine basvurma cezaretini gösteremedim.

2. 2. Birinci sebep biraz bencilce olsada, Almanca bir Forumun söylede bir avantaji olabilir. Bir cok yurtdisindan katilan üyelerimzin Almanya’dan olmalari, cok dogaldir. Cünkü bu da toplumuzun bir aynasidir. Nitekim nüfusumuzun yurtdisinda bulunan büyük bir kismi Almanya’dadir (2-3 milyon arasi). Eger toplumumuzu aydinlatmak istiyorsak, bunlari da esgecmememiz lazim. Hükümetin buralara gelerek (RTE’nin stadyumlar doldurdugunu duymussunuzdur), memurlarini yollayarak (Imamlarini, Kurandersi hocalarini, vesaire) ve “The Cemaat”’inda faaliyetleriyle, buradaki toplumun’da giderek dindarlasdiklarini görüyoruz ve yasiyoruz. Adamlar siyasete (parti kurarak) bile atiliyorlar (suanda basarisiz da olsalar). Suudi güdmündeki Selefileri’de unutmayalim. Bunlar da cok büyük misyon faaliyetlerinde oluyorlar. Ve genc insanlar cok etkilyorlar.

3. 3. Eger buradaki insanlarimiz’da aydinlatabilirsek, kendi davamiz icin’de yurtdisinda bir Lobi olusturmus oluruz. Bu gelecege dönük bir sivil toplum kurulusuna’da evrilebilir. Nitekim Almanya’da derneklesmeler hem hukuki yönden hem de insan hak ve özgürlükleri yönünden daha kolaydir. Almanya’daki Nonteist, seküler vakiflarla ve bunlarin siteleriyle irtibata girilir, TD-sitesinin reklami yapilir ve bir Nonteist gözüyle Türkiyenin siyasi ve toplumsal durumu gösterilir. Ve gidisat hic de iyi degil.

4. 4. Almanya’da yasyan veya almanac konusabilen bir cok güclü kalemimiz var (Ulpian, ALKA, araform). Say(a)madiklarim lütfen darilmayin ;)

Siz bu önerim hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Not: Yazilim hatalarim icin özür dilerim.

Das finde ich ein gute idee,viele grüsse

Lynx
21-08-2012, 00:27
Das will ich auch :D Ausserdem , Araform soll Moderatör sein.

bakkalmahmud
21-08-2012, 00:36
Gerek ingilizcede gerekse almancada kisa yazilarin altina türkceside yazilsin hem site ahalisi takip eder hemde dilini gelistirmek isteyen yabanci dilini gelistirir,ben kisa yazilar yazdigimdan herzaman site icin altina(cümlenin)türkcesinide yazarim,talep varsa tabi yoksa bosa yazmaninda anlami yok.
Eminim almanlarda katilir,islam hakkinda bilgisahibi olmak isteyen alman cok ama bunlar genelde cemaatlerin kucagina düsüyor.
Bazen tv de islam tartisma programlarina denk geliyorum,isin uzmaninin bile(akademik kariyer sahibi alman)bilgisi bizdeki imam hatip ögrencisi düzeyinde.
Gute Nacht ,ich gehe schlafen.

Heimdall
21-08-2012, 17:18
Merhaba antika, merhaba Lynx,

hemfikir oldugumuza sevindim. Acaba moderatör arkadaslar ne düsünüyorlar bu konuda. Nitekim ilk basta en büyük is onlara düsüyor.

Selamlar ve viele Grüße!

ALKA
21-08-2012, 17:32
Acaba moderatör arkadaslar ne düsünüyorlar bu konuda.
Konu şu an ayrı olarak moderatör bölümünde tartışılıyor. Karar alınırsa burada bildirilecektir..

Lynx
21-08-2012, 23:54
merhaba beyler dogrumu cevirdim ?
Yalnızlığa yenilmemek için, sık sık hayaller kurulur; ama aslında neyin hayalini kurarsan kur, yalnızlık her hayalin sonudur.

Als man gegen die Einsamkeit nicht verlieren wollte , träumt oft. Aber was du träumst, die Einsamkeit ist Ende je die Träume.

dilaver
22-08-2012, 03:14
Sitenin Almanca sayfasını ciddi bir hale getirmeniz şartıyla bu öneri desteklenebilir. Ne dersiniz.

saygılarımla

bakkalmahmud
22-08-2012, 03:32
Birkacgündür youtube de islam in deutschland yazip gelen video lari seyrediyorum,hickimsenin islam üzerine bilgis yok,almanca forum acilirsa eminim almanlardanda katilim olur ve böylece yavas yavas dünyaya aciliriz,bide almanyada sitenin hesap numarasi olsun ,sitenin maddi durumunun cokda iyi olmadigini biliyorum ara sira birseyler yatiririm.saygilar

bakkalmahmud
22-08-2012, 03:43
Almancayi gramer olarak bilirim ama kelime yetersizliyi var ve onuda sözlük yardimiyla gideririm.
Dinler hakkinda cok bilgili arkadaslar var ve onlarinda yardimiyla gelen üyeleri bilgilendiririz,bu arkadaslarda tartismalra katilir bizler ceviri yapariz,dini konularda ceviri yapmadim ama yapabileceyimi saniyorum.

ALKA
22-08-2012, 03:47
Oluşumu desteklemekte ve denemede fayda olacağını düşünüyorum.

Nitekim daha önce Turan Dursun'un bir makalesini Almanca'ya çevirme denemem olmuştu ve tamamlamıştım da ama Almanca bir sayfamız olmadığı için yayınlanmamıştı. Ben de çevirmelere devam edecek neden göremedim.

Belki bu konuda Almanca Forum bir ilerleme getirir.

Neva
22-08-2012, 04:16
Destekliyorum bu oneriyi.

Anima Libera
22-08-2012, 10:00
Değindiğiniz ikinci nokta önemli. Umarım kabul edilir, katılımın İngilizce Forum'dan daha büyük olacağını tahmin ediyorum.

Olimpiyat
22-08-2012, 16:46
Almanca bilmiyorum ama desteklliyorum. Zenginlik açısından faydalı olur kanaatindeyim.

ALKA
27-08-2012, 04:14
Konu şu an ayrı olarak moderatör bölümünde tartışılıyor. Karar alınırsa burada bildirilecektir..

Moderatör bölümünde alınan ortak kararla Almanca Forum şu an "Deutsch Forum (http://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=106)" adı altında açılmıştır.

Hayırlı olsun.. Güzel paylaşımlar..