PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zihinsel özürlü kız Kuran'a hakaretten tutuklandı

Ahlaksız
21-08-2012, 02:16
Kuran'a saygısızlık ettiği iddialsıyla Pakistan polisi tarafından tutuklanan 11 yaşındaki Hristiyan kızın zihinsel özürlü olduğu düşünülüyor.
http://wscdn.bbc.co.uk/worldservice/ic/226x170_crop/worldservice/assets/images/2012/08/19/120819221505_christian_pakistan_304x171__nocredit. jpg
Pakistan polisi, Kuran'a saygısızlık ettiği iddia edilen 11 yaşındaki zihinsel özürlü Hristiyan bir kızı başkent İslamabad'da gözaltına aldı.

Kızın tutuklanmasını talep eden yöre halkı, aksi takdirde ülkenin başkenti İslamad'da yaşayan Hristiyanların evlerini yakma tehdidinde bulundu.

Yetkililer, küçük kızın polisin sorduğu sorulara düzgün bir şekilde cevap veremediğini bildirdi.

Kızın ailesi tehditlerin üzerine koruma altına alınırken, pek çok Hristiyan aile de bölgeden kaçtı.

Küçük kızın down sendromu hastası olduğu düşünülüyor.

Pakistan hükümetinden Paul Bhatti, BBC'ye kızın zihinsel özürlü olduğunu ve "Kuran'a bilinçli bir şekilde saygısızlık etmiş olma ihtimalinin pek yüksek olmadığını" söyledi.

Bhatti, "Okuduğum raporlara göre içinde Kuran sayfalarının da bulunduğu bir çöp torbası taşıyormuş. Bu, yerel halkı kızdırdı ve büyük bir kalabalık bir araya gelerek duruma müdahale edilmesini talep etti. Polis, ilk etapta kızı tutuklamak istemedi, ancak Hristiyanların evlerini yakmakla tehdit eden kalabalık bir grubun baskısı altında kaldılar" dedi.

Bakan, Hristiyanların çoğunlukta olduğu mahalleden 600'ün üzerinde kişinin kaçtığını da sözlerine ekledi.

İnsan hakları savunucuları, Pakistan'ın ihtilaflı "dine hakaret" yasalarını değiştirmesi için baskı yapmaya devam ediyor.

Yasalara göre Kuran'a hakaret eden bir kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Dine hakaret etmekle suçlanan çok sayıda kişi öfkeli kalabalıklar tarafından linç edilirken, yasaların yumuşaması gerektiğini savunan siyasetçiler de saldırılara hedef olabiliyor.

Azınlık İşleri Bakanı Shahbaz Bhatti, geçtiğimiz sene dine hakaret yasasının feshedilmesini talep etmesi ardından öldürülmüştü.

Bhatti'den iki ay önce öldürülen Punjab Valisi Salman Tasir de yasa değişikliği önerisini gündeme getirmişti.
http://proje.hurriyet.com.tr/bbcnews/bbcviewEkonet.aspx?HaberID=19392694&habertip=planet
Haberin başlığı,haberin içeriği ve haberin son 2 cümlesi inanılmaz..Kurban oluyum şu haberi müslümanlar iyi okusunlar..Anlamadılarsa bir daha okusunlar..!

stunel
21-08-2012, 02:31
Cehalet cehalet cehalet başka ne denebilirki?

Lynx
02-09-2012, 22:37
Senin dinin sana , benim dinim banadir. Dinde zorlama yokdur diyen müslüman bir ülkede imamin biri , hristiyanlari kendi ülkesinden, siz muslamanlar cikarmak deyin , bizde yok etmek diyelim , eh iste bunun icin;

Bu sutten cikmis akkasik muslumanlar ,Guzel ahlaklariyla , mukemmel isleyisli adaletiyle , kusursuz hosgoruleriyle , 11 YASINDAKI HRISTIYAN , ZIHINSEL VE OZURLU KIZ COCUGUNUN CANTASINA KURAN SAYFALARINI YIRTIP YIRTIP ICINE KOYAN IMAM VE KIZINDA BILINCSIZ OLARAK YAKMASI.

VE BU TOPLUMUN MUKEMMEL ISLEYISLI ADELETI KIZI IDAMA KADAR GOTURMUS BEYLER.

ama sonra bir mucize olmus ve keskin zekali imamimiz bunu baskalarina soylemis ve boylece nihayet bu kusursuz akilli ve herseyi dogru yaptiklarina suphesiz inanan bir toplum sonunda kiza koplo kuruldugunun farkina varmis.

bu baris dinini ve muritlerini teprik etmek lazim.

kaynak mi istedin buyur

http://www.hurriyet.com.tr/planet/21366485.asp

ALKA
02-09-2012, 23:28
Ne kadar nefret dolu ve ırkçı bir eylem.. İmam, Kur'an sayfalarını yırtıp yırtıp zihinsel engelli kızın çantasına doldurduğunu itiraf etmiş ve bir de kendisini uyaranlara "Biliyorsunuz bu bölgedeki Hıristiyanları çıkarmanın tek yolu bu" demiş. Bir insanın gözü nefretle bu kadar dönmüş olabilir mi?

vartor
02-09-2012, 23:31
Bu evrimlesememis, tas devri insanlari, allaha hizmet ediyorum derken, onu bunu idam ederek, tanri saydiklarinin isine karistiklarinin bile farkinda olmayan koyun surusu. Kabahat bu surude degil, bunlarin cobaninda; gudulmeye alisik beyinlerde, sorgulama, muhakeme yetenegi sifirlarda. Insanliktan her gecen gun daha da uzaklasmalari da, kendi geleceklerine de golge dusurmekte oldugunun farkinda bile degiller.

Ahlaksız
02-09-2012, 23:44
İmamın tutuklanması aslında tuhaf..
Demek ki az da olsa adalet varmış Pakistan'da..
Yüzünü gizlemeleri de ilginç..!

Lynx
03-09-2012, 02:02
İmamın tutuklanması aslında tuhaf..
Demek ki az da olsa adalet varmış Pakistan'da..
Yüzünü gizlemeleri de ilginç..!

azda olsa adalet mi ? Bu adam kimselere birsey söylemeseydi. Koskoca toplum ZIHINSEL özürlü cocugu idam edecekdi... Sen buna adalet mi diyorsun ? Bu adamlar hic mi düsünmez. Bu bir zihinsel özürlü bir cocukdur. Ne yapsa yeridir. Normaldir , Dogaldir.. Bunlar hic düsünmez mi bunu ? Ben bunlarda azda olsa degil. Zerre kadar adalet , vicdan , ahlak , insanlik göremiyorum .. Bunlar dünyaya gelmis gecmis en pislik insanlar bana göre...

Yahu cüs be zihinsel engelli kizi idam etmek..

Okadar sinir oldumki bir gün bir kuranda ben yakacam. Internette her yere yayacam.

Ahlaksız
03-09-2012, 02:15
azda olsa adalet mi ? Bu adam kimselere birsey söylemeseydi. Koskoca toplum ZIHINSEL özürlü cocugu idam edecekdi... Sen buna adalet mi diyorsun ? Bu adamlar hic mi düsünmez. Bu bir zihinsel özürlü bir cocukdur. Ne yapsa yeridir. Normaldir , Dogaldir.. Bunlar hic düsünmez mi bunu ? Ben bunlarda azda olsa degil. Zerre kadar adalet , vicdan , ahlak , insanlik göremiyorum .. Bunlar dünyaya gelmis gecmis en pislik insanlar bana göre...

Yahu cüs be zihinsel engelli kizi idam etmek..

Okadar sinir oldumki bir gün bir kuranda ben yakacam. Internette her yere yayacam.
Bir şekilde bu imam suçlu bulunmuş sonuçta ki tutuklanmış..Tüm söylenenlere rağmen hiç tutuklanmayabilirdi de..!

Pakistan yine bizim ülkemize göre adil bir ülke..Bizim ülkemizde ''adam öldürdük,pişman da değiliz ulen''diyenler elini kolunu sallayarak gezerlerken,ulus için güvenliği sağlayan komutanlarımız hapiste..!

Neva
03-09-2012, 06:20
Bir şekilde bu imam suçlu bulunmuş sonuçta ki tutuklanmış..Tüm söylenenlere rağmen hiç tutuklanmayabilirdi de..!

Pakistan yine bizim ülkemize göre adil bir ülke..Bizim ülkemizde ''adam öldürdük,pişman da değiliz ulen''diyenler elini kolunu sallayarak gezerlerken,ulus için güvenliği sağlayan komutanlarımız hapiste..!

Evet cok adillermis cidden!

Yasalara göre Kuran'a hakaret eden bir kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Dine hakaret etmekle suçlanan çok sayıda kişi öfkeli kalabalıklar tarafından linç edilirken, yasaların yumuşaması gerektiğini savunan siyasetçiler de saldırılara hedef olabiliyor.

Azınlık İşleri Bakanı Shahbaz Bhatti, geçtiğimiz sene dine hakaret yasasının feshedilmesini talep etmesi ardından öldürülmüştü.

Bhatti'den iki ay önce öldürülen Punjab Valisi Salman Tasir de yasa değişikliği önerisini gündeme getirmişti.