PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şafak Pavey: Milletvekili maaşı 2 gün yetiyor

Ahlaksız
26-08-2012, 16:25
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh4994_7.jpg
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan CHP’nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey , Milletvekillerinin maaşları gündeme gelmesine çok üzüldüğünü dile getirdi.

MİLLETVEKİLLERİNİN ALDIKLARI MAAŞ SADECE 2 GÜN YETİYOR
Milletvekillerinin maaşları gündeme geldiğinde oldukça üzüldüğünü kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey , “Çünkü milletvekilleri aldıkları maaşla sadece 2 gününü geçirebiliyor. Buna karşın toplumda hemen herkes milletvekillerinden nefret ediyor. Buna rağmen vekiller ceplerinden para ödeyip diğer yandan da yoksullaşarak bu görevi yerine getirmeye çalışıyor. Bizler bu olumsuzlukları değiştirip şeffaf siyaset yapabilmek için mevcut Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirmek zorundayız. Ben bu dönem elimden geldiğince TBMM’nin ve TBMM’yi teşkil eden milletvekillerinin halkın gözünde yitirdiği itibarı yükseltebilmek için mücadele edeceğim çünkü ben bir gün parlamentonun kurumsallaşacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bugün bir milletvekilinin aylık maaşı maaşı: 5920 $
http://www.ensonhaber.com/safak-pavey-milletvekili-maasi-2-gun-yetiyor-2012-08-24.html
Bu insanlara oy verenin aklına şaşarım ben..Bu insanlara oy değil,akıl vereceksin..
''Bak kardeşim,Türkiye'de 25 yaşında çakı gibi delikanlılara 700 TL maaş veriyorlar..Siz 10.000 TL maaşı az bulup üstüne bir de zırlıyorsunuz'' diyeceksiniz..
İnsan da biraz utanma olur..Madem 2 gün içinde maaşınız bitiyor,sizde başka bir iş bulun..Kafanıza silah mı dayıyorlar vekil olmanız için..!

Dipnot:Acaba diyorum,2 sene içinde emekli oluyorlar ya,ondan mı bu kadar az maaşa(?) katlanıyorlar..!

murted
26-08-2012, 16:47
Dalga geçiyor olabilir mi? İroni falan yapıyor olabilir mi?
Kendisinden beklenmeyecek sözler bunlar çünkü...

Hypatia
27-08-2012, 15:15
Kamuoyunun Dikkatine:

[/URL] (http://facebook.com/share.php?u=http://www.safakpavey.com/kamuoyunun-dikkatine/&t=Kamuoyunun+Dikkatine%3A)
Milletvekili maaşı ile ilgili sözlerimden doğan tartışma üstüne size açıklama yapmamın doğru olacağını düşündüm. Anlatmak istediğimi yeterince anlatamadığım için çok üzgünüm.
Ben, ülkesi için kaygılı bir çok insan gibi, kendi çapında iyi imkanları bırakıp ülkesinin gidişatından endişelenerek, tecrübelerinin bir işe yarayacağı duygusu ile gelen biriyim. Bana sorulan bir soru üstüne, gençlerin iyi imkanlar var zannederek milletvekili olma arzularının gerçeğe uygun olmadığını ifade etmeye çalıştım. [U]Özveri ve fedakarlık gerektirdiğini… Çünkü bizim ülkemizde milletvekili sadece kanun yapıcı olarak kabul edilmiyor. Her gün karşınıza asla hayır diyemeyeceğiniz perişanlıkta insanlar çıkıyor. Hastası ile gelen, işsiz ama çok çocuklu… Vekil olarak aldığınız maaşı, ahlaki olarak duyarsız kalamayacağınız, perişan durumlarda harcamak zorundasınız ve kanuni olarak böyle tanımlanmamış olsa da vicdani olarak buna mecbursunuz… Ne yazık ki sosyal devlet değiliz ve ne yazık ki ben bu perişanlığa soğuk bakabilecek bir yapıda değilim.
Ayrıca benim için bunun bir önemi yok. Başka ideallerin peşinden sürüklenip geldim.
Bu nedenle gençlere, siyasete maaş yada imkanlar için değil gerçekten özveri ve fedakarlıkla katılmaları gerektiğini anlatmaya çalıştım. Asıl kastım budur…
Ancak bizim Türkiye’ye daha büyük çözümler üretmemiz gerekiyor. Sosyal devleti kurumsallaştırmamız gerekiyor. İktidar olduğumuzda sosyal devletin kuruluşu için bu tecrübelerimi paylaşacağım. Bütün mesele sosyal devletle, milletvekili algısı arasındaki karmaşa..Milletvekili algısını asıl tanımına oturtmak ve milletvekili itibarını yeniden kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız.
Ne yazık ki; anlatmak istediğimi değil anlamak istediklerini öne çıkarınca en masum konuşma bile yanlış anlaşılabiliyor. Endişelenen bütün dostları bilgilendirmek istedim.
Saygılarımla
Şafak Pavey

web sitesinden alıntıdır. İlginç bir yaklaşım bence,

Brian
27-08-2012, 15:28
Yoksulları doyurmak milletvekilinin cebinden çıkarıp vereceği paradan ziyade ortaya konulan politikalarla olmalıdır.

Bu da sol ve sosyalist politikalardır. Ama Kemalistler en başından beri bu çeşit solu ve sosyalizmi savunmayı=vatan hainliği demekle eş tuttukları, sol ve sosyalizmi ezmeyi kendilerine birinci görev olarak gördükleri ve bu ülkede sosyalizm gelmesinde isterse ülke Somali, Afganistan gibi olsun farketmez düzeyinde politikaları bile savunacak duruma geldikleri için böyle oldu.

Corpse Bride
27-08-2012, 16:17
özrü kabahatinden de büyük haspamın. hiç mi etrafında danışmanları yok bunun, millet gerizekalı ya nasılsa hak verir diyordur. iyice sıçıp batırmış. yazık dahada artıırlsında daha çok yardım yapabilsin merhametli bacımız. yakamı bağrımı yolasım geliyor bunların beyanlarını okurken. akım derken bokum diyor ve bu kadın milletin vekili aferim pek gözel superr.