PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık

Olimpiyat
27-08-2012, 09:14
Arkadaşlar
İzmir de ikamet eden ve Matematik Olimpiyatlarına Hazırlanmak isteyenlere ücretsiz hazırlık dersi veriyoruz.(Eylül den Haziran a kadar).Eğitimde benimle beraber Ali hercan isimli olimpiyat uzmanı arkadaşımız da olacak.

Şartlarımız ve hazırlığımız:
1- Matematik seviyesinin iyi olması. (Matematik olimpiyatları,Ygs-lys matematiğine göre daha zor olduğu için sıradan bir öğrenciyi alıp yetiştirmek çok daha uzun yıllar alır. Bu yüzden iyi bir temel şart.)

2- Eğitimimize katılmak isteyen öğrencileri kendi hazırladığımız sorulardan oluşan ön bir sınava tabi tutacağız. Yeterli bulduklarımızı eğitime katacağız.

3- Elimizde çeşitli dillerden çevirdiğimiz yaklaşık 10.000 soruluk bir arşiv var.Tübitak elemeri için fazlası ile yetecek kaynağımız olduğu gibi, yurtdışında ödül almak için de yeterlidir.Burada herşey çalışan öğrencinin azmine kalıyor.

İzmir de ikamet eden ve matematik olimpiyatlarına hazırlanmak isteyenlere duyurulur.

Olimpiyat
15-09-2012, 11:00
Gerekli ekibi oluşturduk.

Umarım, önümüzdeki 2 yıl içinde ulusal ve uluslararası matematik olimpiyatları ödüllerini toplayacağız. En azından 2 öğrencimin uluslararası arenada madalya alacak kapasite olduğunu gördüm.

Eğer ömrümüz yeterse ve madalya alırsak, bu forumda resimleri ile beraber paylaşmak isterim.

Gerçi yetiştirdiğimiz öğrencilerin çoğu Amerika, İngiltere ve Kanada gibi ülkelere gidip bir daha gelmiyorlar.Ne kadar tembih etsek de, ülkeniz için gelin çalışın desek de gelmiyorlar.Geçmişte de bu böyleydi.İngiltere de doktora yaparken tanıştığım 6 türk öğrenciden sadece ben geldim Türkiye ye.

Bu durdurulamayan beyin göçüne bir dur deriz umarım.AKP başta olmak üzere çeşitli siyasi partilerin üst düzey yöneticilerine e-mail attım, bu durumu durduracak adımlar atın diye. Tüketen değil üreten toplum olmamız için bu beyinlere sahip çıkın diye.

Tek bir geri dönüş olmadı.

Eğer bunu durduracak projeler üretemezsek bizim emeklerimiz de boşa gidiyor. Batıya bilim adamı yetiştiren kişi konumuna düşüyoruz.

ALKA
16-09-2012, 18:59
Matematik olimpiyatları için bir ekip hazırlayabilmiş olmanıza sevindim, bu konuda harcadığın büyük çabalar takdir edilecisi ve seni de bu konuda ayrıca tebrik ederim. Umarım güzel dereceler elde eder ve iyi bir başarı sağlarsınız.

Beyin göçünü engelleme konusuna gelince tam da yanlış yere baş vurmuşsunuz diye düşünüyorum. Beyin göçüne sebep olan zaten hükumetin sergilediği bilimi törpüleyici ve politikleştiren politikaların kendisi. TUBİTAK'lı bilim insanlarını dahi kaçırmayı başaran bir bilim politikası kim bilir yurt dışında okumaya giden yetenekli öğrencileri nasıl daha da kaçırır. Bu nedenle yurt dışına okumaya giden öğrencilerin bu ülkeye sırtlarını dönmesine şaşırmıyorum. Ama senin ülkene geri dönüp hizmet vermeye dair aldığın karar da takdir edilmeli.

Olimpiyat
16-09-2012, 19:13
Sayın ALKA Teşekkürler

Bu arada ekibimizi oluşturmuş olsak da, gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlara kapımız açıktır.İzmir de oturanlara tabi:)

Ama eğer eğitim sistemini AKP böyle şekillendirirse yurtdışına gidip kalabilirm. En azından benim çocuğum onların istediği gibi yetişmeyecek.

Tübitak konusunda da katılıyorum, Tübitak eski Tübitak değil.Tamamen bürokratik kurum oldular.

Olimpiyat
19-09-2012, 16:28
Dün itibari ile hazırlamakta olduğum kitabın (e-book olarak hazırladığım kitabın) son kısımlarına geldim.

Biter bitmez burada yayınlayacağım.Bu matematik olimpiyatları değil, ygs-lys sınavları için.

İçinde yaklaşık 6000 tane çözümlü matematik sorusu olacak. Zaten 5500 den fazlasını tamamladım.

Soruları yılların deneyimiyle hazırladım.Sorular rasgele değildir.Hepsini özenle seçtim ve her sorunun işe yarar özelliği olmasına özen gösterdim.

Ücretsiz olarak yararlanabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz . Soruların çözümleri de bana aittir.

Bu soruları anlayarak çözen, çözemezse bile çözümüne bakıp , olayın mantığını kavrayanlar iddia ediyorum girecekleri ygs-lys sınavlarında matematik sorularını nerede ise eksiksiz çözeceklerdir.

Zengin ile fakir arasındaki eğitim eşitsizliğine bir darbe vurablirsem ne mutlu bana.