PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yenildik !

fin
28-08-2012, 01:09
Artık açıkça ifade etmenin zamanı geldi!

Yenildik..

Türk ilericileri ya da kimilerine göre Türkiye ilericileri olarak yenildik.

Osmanlı döneminde başlayan Atatürk ile nerede ise gerçekleşen gerçek anlamda bir laik,demokratik,sosyal hukuk devleti olma kavgasında yenildik.

Bu yenilginin nasıl olduğunu da bizzat yaşayarak gördük.

Türkiye'nin artık bir otuz yıl öncesine dönmesi bile imkansız.

Okullarda bu yıldan itibaren yeni nesiller bambaşka insanlar olarak yetiştirilecek.

Artık laik,demokratik,sosyal hukuk devleti kavramı bile öğretilmeyecek yeni kuşaklara.

On yıla kalmaz Afganistan olacak bu ülke!

Yenildik!

Ahlaksız
28-08-2012, 01:30
İlker Başbuğ'a soruyorlar;
-''Paşam hapiste kalmak sizin için zor olmuyor mu?''
Paşa cevap verir;
-''Biz Türk askeriyiz..Her türlü koşula dayanıklıyızdır..''

''Biz Türk'üz..Atalarımızdan/tarihimizden aldığımız güçle bu yozlaşmış insanlara yenilmeyeceğiz'' demek geliyor içimden ama görünen köy de kılavuz istemiyor gerçekten..!

Yetmez ama evet diyen boş tenekeler yüzünden yenildik..!
Ermeni soykırımını kabul eden Orhan Pamuk gibi sözde aydınlar yüzünden yenildik..!
Atatürkçüyüm deyip başörtülülere/namaz kılanlara baskı uygulayanlar yüzünden yenildik..!

Müslümanların üzerine Atatürkçüler eğer çullanmasalardı,müslümanlar günümüzdeki konumlarında olamazlardı...
Biraz da yenilmeyi bizim Atatürkçüler istedi..!

Neva
28-08-2012, 01:42
Yok, o kadar yenilmis degilsiniz.

Hapishaneler, cok zaman farkli amacla da kullanilir bu ulkede.

Ataturkcu'lerin hatiri sayilir kismi uzulerek soyluyorum ki , slogan Ataturkcu'sunden ote degiller. Ve kolay gaza(kusura bakmayin baska kelime bulamadim) geliyorlar. Ve bir kisminin, Nutuk'tan ve iceriginden zerre kadar haberleri yok.

fin
28-08-2012, 01:49
Sayın fthgzl79,

Artık bir şeyler söylermenin hiç bir anlamı kalmadı.Gelecekte tarih günümüzü yazarken Bizanslılar için olduğu gibi cumhuriyet için de klişe sözler kaydedecektir.Malum Bizans çökerken kiliselerde melekler erkek mi dişi mi diye tartışılıyormuş.

Kendimle ilgili aldığım karar şu;

En kısa zamanda bir Avrupa ülkesine gitmek.Muhtemelen Belçika'ya gideceğim.

Elimden geleni yaptım.

Ve benim için yapacak bir şey kalmadı.

Herkese selam,sevgi ve saygılar..

Ahlaksız
28-08-2012, 02:06
Sayın fthgzl79,

Artık bir şeyler söylermenin hiç bir anlamı kalmadı.Gelecekte tarih günümüzü yazarken Bizanslılar için olduğu gibi cumhuriyet için de klişe sözler kaydedecektir.Malum Bizans çökerken kiliselerde melekler erkek mi dişi mi diye tartışılıyormuş.

Elimden geleni yaptım.

Bu ülkenin vekili/gazetecisi/aydını//işadamı 10 senedir yaşanan sürece sırf çıkarları uğruna ses etmediler..Bu insanlar suskunken sıradan insanların meydanda ya da sanal ortamlarda bağırmalarının hiçbir ehemmiyeti yoktur..Gücü elinde bulunduranlar gerçekleri görüp susmayacaklardı..
Bir futbol maçından sonra sokaklara dökülen bu halk,mesela tarihimizde ilk defa Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile Kara,Hava ve Deniz kuvvetleri komutanlarının istifası sonrası ''ne oluyor,yahu'' bile demedi..!Ergenekoncu bunlar deyip''oh olsun'' dedi nerdeyse tüm halk..!

Ben Akp'nin kalesinde yaşıyorum..Akp'li insanlar bırakın kitap okumayı gazete bile okumazlar..Tv'de haberleri doğru düzgün bir kanaldan izlemek yerine kral tv izlerler veya kurtlar vadisini izlerler..!

Bu insanlara oy verdirten bu sistem suçlu aslında..!

Atatürk halkın bu kadar aymaz olacağını tahmin edememiş demek ki,tüm gücü halka vermiş..!
Halkta şaşırtırsa olacağı budur işte..!
İnsanlar ülkesinden kaçmak isterler..!
Benim imkanım yok ama olsa bende bir saniye bile durmam bu ülkede..!
Mesela;Avusturalya'da kangurularla yaşarım anasını satıyım:)

Olimpiyat
28-08-2012, 09:58
Akp nin en büyük şansı, kendisine oy verenlerin önemli bir kısmının dünyadan bihaber olması.

Birçok kişi, erdoğan müslümandır ben ona oy vereceğim dedi ve verdi.

Çok okuyan, düşünen(ve kalemini,, fikrini satmayan) insanların yaşadığı bir ülkede akp nin şansı olmazdı.Eğitim seviyesi yükseldikçe, akp nin oylarının düşmesi de buna bir delildir.

Ama asıl önemli nokta,muhalefetin de kendini geliştirmeyip akp ya karşı onun silahını kullanmaya çalışması(dini söylemler vs...)

Elimden geleni yaptım.

Kardeş mücadeleye devam.Ben de çok karamsarlığa kapıldım ama pes etmedim.
Üniversite eğitimlerimi (lisansüstü eğitimlerimi) yurtdışında aldım.İngiltere de, Nottingham ve Oxford üniversitelerinde aldım.İstesem orada kalırdım ama kalmadım Türkiye ye geldim.
Elbette seni anlıyorum benzer duygular bende de oldu , yurtdışında yaşamak vs...Ama vazgeçtim.(en azından şimdilik)
Ama son ana kadar mücadeleye devam.

Türkiye nin aydınları elele vermeli.Aramızdaki nüans farklılıklarını görmezden gelip, asıl konuda elbirliği içinde olmalıyız.

Hypatia
28-08-2012, 10:40
Sn Fin ,
aynı isyanı dün sabah gazetede okuduğum bir haberden sonra bende yaşadım ,
cümlem aynen şöyle idi ; Nefret ediyorum bu ülkeden , ve burada olmak zorunda olmaktan ,

müslüman ve namazında niyazında olan mesai arkadaşımın cevabı ise ; Git afrikada yaşa o zaman , şükretmeyi bil , bizden danha kötüleri de var ....

Ağlasam mı gülsem mi bilemedim , neden kötüsünü düşünüp şükredeyim de , iyisini baz alıp imrenmeyeyim ?

Böyle böyle tevekkül , sabır zırvalarıyla isyan damarlarımızı kestiler. Duanın gücü bu güne kadar ( en azından bende ) hiç işe yaramadığı halde , buna bel bağlattılar.

En olmadı , sınav dedirtip öte dünyaya bıraktılar , saadeti , rahat yaşamı adaleti.

Ve şimdike sistemle , yönetimle , maalesef dediğiniz doğru ,

bu gidişle ortadoğu ülkelerine fark bile atarız , gerilikte ..

Olimpiyat
28-08-2012, 13:16
Sn
bu gidişle ortadoğu ülkelerine fark bile atarız , gerilikte ..
Zaten çok ileri bir ülke değiliz.
Afrika ve Ortadoğunun yoksul ülkeleri ile at başı giden bir ülkeyiz.
En fazla onlarla yarışı kaybedip sonuncu oluruz.

Yergin
28-08-2012, 13:33
Hangi 10 senedir bilmiyorum ama hep bu lafları duyarım. Bu ikinci sefer duyuşum yaşım gereği. Bir 10 sene sonra bir daha duyarmıyız acaba?

Olimpiyat
28-08-2012, 16:15
Bu arada aklıma yenildik ama ezilmedik lafı geldi:)

Hakikatte de öyle mi yoksa:)

Yok yavv hem yenildik hem ezildik, :)

Ama mücadeleye devam. Can çıkmadıkça ümit de kesilmez.

AlbatrosS
28-08-2012, 16:19
İlker Başbuğ'a soruyorlar;
-''Paşam hapiste kalmak sizin için zor olmuyor mu?''
Paşa cevap verir;
-''Biz Türk askeriyiz..Her türlü koşula dayanıklıyızdır..''

''Biz Türk'üz..Atalarımızdan/tarihimizden aldığımız güçle bu yozlaşmış insanlara yenilmeyeceğiz'' demek geliyor içimden ama görünen köy de kılavuz istemiyor gerçekten..!

Yetmez ama evet diyen boş tenekeler yüzünden yenildik..!
Ermeni soykırımını kabul eden Orhan Pamuk gibi sözde aydınlar yüzünden yenildik..!
Atatürkçüyüm deyip başörtülülere/namaz kılanlara baskı uygulayanlar yüzünden yenildik..!

Müslümanların üzerine Atatürkçüler eğer çullanmasalardı,müslümanlar günümüzdeki konumlarında olamazlardı...
Biraz da yenilmeyi bizim Atatürkçüler istedi..!

Başbuğlardan ''mülhem''se UFKUMUZ, bir zahmet YENİLSİNLER. Yenilsinler ki belki adam akıllı bir iki filozof ismi öğrenirler :mod: