PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'İnkılap Tarihi' dersi kaldırılıyor

Ahlaksız
31-08-2012, 17:31
http://www.muhalifgazete.com/resimler/31.08.2012_1759913_9_31_.jpg
YÖK, üniversitelerde İnkılap Tarihi dersi okutulması uygulamasının kaldırılması üzerine çalışma yapıyor.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, üniversitelerde Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin kaldırılması gündemde. Yükseköğretim kanunundaki " Atatürk milliyetçiliğine bağlı" öğrenciler yetiştirme hedefi doğrultusunda konulmuş olan dersin kaldırılmasıyla ilgili, "Dersin ve üniversitelerdeki Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüleri’nin kaldırılması için çalışmalar yapılıyor mu" sorusuna YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Yükseköğretim yasası değişikliği kapsamında bu konular gündemimizde, tartışılıyor" yanıtını verdi.

Üniversitelerde Türk Dili ve Edebiyatı dersiyle birlikte tüm öğrencilerin alması zorunlu olan Atatürk İlkeleri dersinin yasal dayanağını 1981 tarihli yükseköğretim yasası oluşturuyor. Yasada yükseköğretimin amaçları sıralanırken öğrencileri, " Atatürk İnkılâpları ve ilkeleri doğrultusunda Atatürk milliyetçiliğine bağlı" yetiştirmek ilk sırada yer alıyor. (Taraf)
http://www.muhalifgazete.com/47026-inkilap-Tarihi-dersi-kaldiriliyor.htm
Taraftarı olduğum takım Fenerbahçe'nin başına herkesin bildiği bir şike olayı geldi..Takım şike yaptı,başkan şike yaptı,oyuncular şike yaptı,tu kaka takım gibi söylemler/iddialar ile takım yıpratılmaya çalışıldı..Bu tür asılsız iddialar sonucu takım taraftarları takımına daha da çok sahip çıktılar..Geçen sene Fenerbahçe taraftarının takımına sahip çıkması iyi analiz edilmeli..
Diyeceğim;siz ne kadar da baskı kurmaya/pislik atmaya çalışırsanız çalışın tam tersi bir tepki alırsınız..Sürekli takımı takip eden biri olmama rağmen geçen sene her hafta takımı takip ettim..Daha fazla Fenerli oldum diyebilirim...
Atatürk konusunda da bu hükümet bu gerçeği kaçırıyor bence..Gerek İnönü'ye yapılanlar,şimdi de Atatürk'e yapılmaya çalışılan haince söylemler/eylemler bir gün ters tepecektir..Benim gibi yarım yamalak yarım akıllı Atatürk'çüler bir gün ayağa kalkarsa her yer toz duman olur...!
Gelin bu inadınızdan vazgeçin ve Atatürk'e dokunmayın..Yoksa sonunuz Kaddafi/Saddam gibi olur..!

ALKA
31-08-2012, 17:48
tüm öğrencilerin alması zorunlu olan Atatürk İlkeleri dersinin yasal dayanağını 1981 tarihli yükseköğretim yasası oluşturuyor.
Mesela ben zorla fanatik bir Fenerbahçe taraftarı yapılmak istenmemi çok garipser "Fenerbahçe'nin İlkeleri, Klübün Destanları ve Başarıları Tarihi" dersinin zorunlu olmasını da istemezdim. Belki Adana Demirspor benim hoşuma gidiyordur, onun tarihi, ve başarılarını benimsemişimdir ama tutup da herkesi zorla Fenerbahçeli yapmak olmaz. Tabi Fenerbahçelilik dersleri yasaklanmasın veya tümden kaldırılmasın demiyorum ama seçmeli ve gönüllü olsun. İsteyen seçsin istemeyen seçmesin.

Diyeceğim;siz ne kadar da baskı kurmaya/pislik atmaya çalışırsanız çalışın tam tersi bir tepki alırsınız..Sürekli takımı takip eden biri olmama rağmen geçen sene her hafta takımı takip ettim..Daha fazla Fenerli oldum diyebilirim...

Ben de çok iyi hatırlıyorum; bu zorunlu Fenerbahçelilik derslerinin yasal dayanağı 1981 tarihli yükseköğretim yasasıydı. O zamanda "12 Eylül" adında bir futbol darbesi olmuştu, fanatik Fenerliler başa geçmiş ve tüm spor klüplerini ve dallarını yasaklamıştı. Sadece futbol oynanacaktı ve bu futbol da sadece Fener'in olacaktı.

Vallahi inanmazsın, o fanatik Fenerbahçe darbeleri yüzünden ve fanatik Fenerlilerin başka takımlara baskı kurmaya/pislik atmaya çalışması yüzünden halk Fenerbahçe'den de soğudu ve daha fazla başka takımları tutmaya başladı.

Futbola nereden geldik yaf? :)

Ahlaksız
31-08-2012, 18:00
Sayın Alka;sizde mi?

AlbatrosS
31-08-2012, 18:16
* Bu ders, 12 eylül faşist cunta rejimi ve o rejimin üniversiteleri ''vesayet altına'' almak isteyen YÖK'ün getirdiği bir derstir. 23 yılından 80 yılına değin, Atatürk ve İnönü dönemlerinde DAHİ gerek duyulmamış böylesine ucube bir uygulama(ki buna YÖK SİSTEMİ DE DAHİL)ya sahip çıkıp ''vatan elden gidiyor'' nameleri okumak!...

* Hem bu faşist darbeye ve onun kurumlarına sahip çıkaksın hem de ''anti-emperyalizm'' MAVALLARI OKUYACAKSIN. E, yuh yani!

ALKA
31-08-2012, 18:28
Sayın Alka;sizde mi?
Şaşırmanıza şaşırdım değerli fthgzl79, çünkü ben Atatürkçü değilim ama Atatürkçülüğün öğretilmesine de karşı değilim. İdeolojik bir dersin ayrı bir ders olarak zorunlu olmasına ve zorla öğretilmesine, ayrıca insanların zorla bir ideolojiyi benimsetilmesine karşıyım. Burada çok yanlış yapılıyor. Üstelik bu tür uygulamalar ademokratik uygulamalardır. En kötüsü ise bu işi AKP'nin yapıyor olması, çünkü bu partinin proğramında demokrati yok, ılımlı şeriat var. Zorunlu İnkılap dersleri yok ama kendi zorunlu din dersleri var. Yani başka siyasi düşüncelere ve ideolojilere özgürlük vermek, eşit davranmak amacıyla yapmıyor, kendi dini ideolojisini yerleştirmek için yapıyor.

Neva
31-08-2012, 18:51
AKP'nin kaldiriyor olusu cok manidar olmus yalniz.

ALKA
31-08-2012, 19:09
AKP'nin kaldiriyor olusu cok manidar olmus yalniz.
Evet, AKP bir uygulamaya geçince bunu neden yaptıklarına dair iki kere düşünmek lazım çünkü amaçları ülkeyi özgürleştirmek veya demokratikleştirmek falan değil, demokratikleşme palavrasıyla kendi diktatör ideolojilerini yerleştirmek ve statütüyü kendi lehlerine çevirmek.

Bu bakımdan diğerlerini dışlayarak Kemalizm ile aynı hatayı yapıyorlar, veya benim tabirime göre asker abilerinden, yani Kemalizm'den diğerlerini nasıl saf dışı bırakıp ezeceklerini öğrendiler. Bir bakıma Kemalistlerin yetiştirdiği canavar bu sefer onlara musallat oldu ve aynısını yapıyor. Demokrasi, insan hakları özgürlük bunlar faso fiso onlar için..

Neva
31-08-2012, 19:33
Bu bakımdan diğerlerini dışlayarak Kemalizm ile aynı hatayı yapıyorlar, veya benim tabirime göre asker abilerinden, yani Kemalizm'den diğerlerini nasıl saf dışı bırakıp ezeceklerini öğrendiler. Bir bakıma Kemalistlerin yetiştirdiği canavar bu sefer onlara musallat oldu ve aynısını yapıyor. Demokrasi, insan hakları özgürlük bunlar faso fiso onlar için..

Biri, digerinin devami ALKA, arada hic fark yok demokrasi anlayisi adina.Hepsi kendi tabanini, kendi ideolojisi baglaminda demokrastiklestirme sevdasinda yani.

ozgur_beyin
31-08-2012, 21:25
aslında dert yeni neslin kafasından cumhuriyeti silip ümmmetçi ve ulul emre biat edecek
''ASIM'IN!! NESLİNİ YARATMAK. ama şunu unutuyorlarki allahın karşısında bile muhalefet eden bir şeytan var .dikensiz gül bahçesini ne hitler ne sovyewtler beceremedi .bunlarda beceremiyecek. bunun olmayacağını iranda gözümle gördüm. lise çağından küçük çocuklar azıcık konuştuğumuzda hemen şunu söylüyorlar bizim devletimiz kötü