Orijinalini görmek için tıklayınız : Hizbut-Tahrir tehlikesi
Arkadaşlar bu şerefsiz terör örgütü kardeşimi de kafaya almış durumdadırlar. İslam devleti kuracaklarmış. kardeşimle tartıştık. Bana sürekli "Sizin gibi ateistler her şeyi bilirler ya falan" diyor ağzımı açınca suçlu oluyorum. Ben de dedim ki "Biz de çalışıyoruz, kitaplar yazıyoruz, yayınevlerine gönderiyoruz, İslam'ı bitirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. "Ya siz kimsiniz" diyor bana "Bizimkiler dünyanın 50 ülkesinde faaliyet gösteriyorlar" diyor, marifetmiş gibi anlatıyor bunları. İşte İslamcı teröristler kardeşi kardeşe böyle düşman eder. Bir ömür beraber yaşadığın kardeşin artık düşmanın oluverir.
Olimpiyat
02-09-2012, 18:05
Tartışmamaya çalış.
Arkadaş çevresi çok önemli, onu etkileyecek onda iz bırakacak arkadaşlar çok önemli.
Çevrende varsa, onlarla kardeşini (çaktırmadan) arkadaş et.
İşi bilen ateistlerle tanışırsa, zamanla çözülür.
idontneedagod
02-09-2012, 18:30
Arkadaşlar bu şerefsiz terör örgütü kardeşimi de kafaya almış durumdadırlar. İslam devleti kuracaklarmış. kardeşimle tartıştık. Bana sürekli "Sizin gibi ateistler her şeyi bilirler ya falan" diyor ağzımı açınca suçlu oluyorum. Ben de dedim ki "Biz de çalışıyoruz, kitaplar yazıyoruz, yayınevlerine gönderiyoruz, İslam'ı bitirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. "Ya siz kimsiniz" diyor bana "Bizimkiler dünyanın 50 ülkesinde faaliyet gösteriyorlar" diyor, marifetmiş gibi anlatıyor bunları. İşte İslamcı teröristler kardeşi kardeşe böyle düşman eder. Bir ömür beraber yaşadığın kardeşin artık düşmanın oluverir.
Çok zor bir durum.
Yalnız "terör" derken kelimeyi anlamıyla mı kullanıyorsun gerçekten?
Genel bir psikolojik yapı olarak kardeşin bu süreçte kendini kendine ve özellikle örgütüne ispat edebilmek için seninle uğraşabilir.
Fikren seni "doğru yola" döndürmeye çalışırsa sıkıntı yok, hatta buradan yeni bilgiler bile edinebilirsin.
Lakin böyle olmayacağı aşikâr.
Tehlike durumlarına karşı hazırlıklı olmanı öneririm.
Tabi insanın kardeşine karşı eli tetikte beklemesi kadar da kötü bir şey olamaz.
Bu da senin dediğin noktaya geliyor.
Çok zor bir durum.
Yalnız "terör" derken kelimeyi anlamıyla mı kullanıyorsun gerçekten?
Terör örgütü bunlar, polisler bunları yakalayıp hapse atıyorlar, haberlerde okudum yani. İşte bir de tanıdıklar, kardeşimin arkadaşı 1 yıl hapis yattı irtica faaliyetleri dolayısıyla.
Genel bir psikolojik yapı olarak kardeşin bu süreçte kendini kendine ve özellikle örgütüne ispat edebilmek için seninle uğraşabilir.
Fikren seni "doğru yola" döndürmeye çalışırsa sıkıntı yok, hatta buradan yeni bilgiler bile edinebilirsin.
Lakin böyle olmayacağı aşikâr.
Tehlike durumlarına karşı hazırlıklı olmanı öneririm.
Tabi insanın kardeşine karşı eli tetikte beklemesi kadar da kötü bir şey olamaz.
Bu da senin dediğin noktaya geliyor.
Yok kardeşimle sadece tartışıyoruz, o kişilerle aslında herhangi bir faaliyete katılmıyor yani onların arasına girmemiş daha, girdim falan diyor ama ciddi olarak girdiğini sanmıyorum, sadece arkadaş ortamlarında konuştuklarını biliyorum. Bu insanlar herkesi bu örgüte katmaya çalışıyorlar gittikleri her yerde insanlarla arkadaş olup insanların bir nevi beynini yıkıyorlar. Şimdi kardeş kardeşi dinlemez. Onun yanında adam gibi okuyup çizen bir arkadaş olmalı ki bunu yola getirmeli, bu tür örgütlere bulaşmamasını söylemeli. Aksim taktirde kardeşimle ilişkimi kesmek zorunda kalacağım. Bana o insanlardan bahsetmesine tahammül edemiyorum, şeriat devleti kurcaklarmış, biz şuna kısaca harem kurcaklar diyelim; hani Muhammed erkeklere bol kadın, bol seks vaad ediyor ya... Hiç birşey okumazlar kitap falan okumazlar sadece kadınlarla uğraştıklarını biliyorum.
Ahlaksız
14-09-2012, 01:55
Sayın hatac,kardeşine kitap okumasını tavsiye edebilirsin..Turan Dursun kitaplarını kardeşine hediye edebilirsin..İslama muhalif birkaç kitap okursa fikirleri değişir kanımca..