PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun objektif midir?


katarsis
08-09-2012, 01:26
Slm.

Turan dursun objektifmidir sorusuna verilecek cevap röportajında mevcuttur. Kendi söylemine göre gençliğini, hayatını mahveden bir inanç sistemine karşı duruşu tabi ki objektif olmayacaktır. Herkes üniverstelerde az çok bilimsel araştırma yöntemleri derslerinden bilir ki bu tarz bir duruş kesinlikle subjektiftir ve ortaya konan veriler de her zaman yanlı olacaktır.

İkin mevzu cehennem ayetleri ve vahşi tanrı söylemine verilecek en iyi cevabı bence İhsan Eliaçık'ın şu (http://www.ihsaneliacik.com/2009/12/cehennem-tehditleri-kime-yonelik.html) yazısında ortaya konmuştur. İnsanları kah dini, kah ideolojileri öne sürüp sömüren zihniyetlere, kendisini; bankadaki trilyonları altındaki arabalarıyla üstün gören zihniyetlere eğer ben zebani olsaydım Allah'ın öngördüğü o vahşi!! dediğiniz cezalardan kat kat fazlasını verebilmek için elimden geleni yapardım. Dünyayı hepiniz görmektesiniz benim inancımda özgür iradeyle yaratılmış olan insan her yaptığından sorumludur ve hesap vermek zorundadır. Bir yanda boktan bir petrol için bombalarla füzelerle paramparça edilen insanlar, aç kalanlar-yoksullar, diğer yanda makam mevki mal için anasını bile satacak seviyeye gelen soysuzlar mevcut. Eğer yaratıcı siz olsaydınız bu kişilere yani sizin malınızla üstünlük taslayıp sizin diğer yarattıklarınızı ezip geçen yok eden öldüren-ölüme terkeden soysuzlara siz insan aklınızla ne ceza verirdiniz. Eline bi tepsi bulgur verip akşama kadar bunlar sayılacak mı diyecektiniz.

Ateistlerin kimileri dine inanmayla yoksulluk ve cahillik arasında pozitif korelasyon var diyip kendilerince islamı aşağılamaya çalışıyorlar. Madem ateistler Tanrıyı vahşi bulacak kadar üstün iyi durumuna geldiler neden yoksulluktan yola çıkıp islamı aşağılamaya çalışıyorlar bu da ayrı bir çelişkidir. Bu din benim anladığım şekliyle hep tagut dediği para-mülk hegamonyasını kökünden kazımak için kitaplarıyla peygamberleriyle gelmiş yine de hep insanın o bitmek bilmeyen mal ve makam hırsıyla karşı karşıya gelmiştir. Hangi peygamber geldiyse özellikle dini veya ideolijileri araç edinerek elde ettiği pis malını kullanarak kendi hegamonyasını kuran pisliklerle mücadele etmek zorunda kalmıştır.

Kur'an ve kölelik konusunda ali imran suresinin 79. ayetinde ne emredildiğini görmek zor değildir. Bir şeyi ne niyetle okursanız okuduğunuz şey size onu verir. Allah genellikle koyduğu yasakları tek bir ayetle kestirip atmamıştır. Önce onu yapmamaya teşvik etmiş sonrasında yasakladığını bildiren ayetler indirmiştir. Ayrıca o zamandaki kölelik şartları bugün sermayedarlarin pis işkembesini doldurmak için asgari ücrete emeğini satanların şartlarından daha iyiydi.

Kendi subjektif görüşümdür ama ben gönülden severek elindekini yoksullarla paylaşanın, malıyla ya da sahip olduğu başka birşeyle insanlara üstünlük taslamayanların bir şekilde ölmeden önce Allah'ın rahmet dairesine gireceğini düşünüyorum.

Neva
08-09-2012, 04:04
Slm.

Bir şeyi ne niyetle okursanız okuduğunuz şey size onu verir.

Turan Dursun onca yil gorevini yaparken, baska niyetle mi okumustu?

ALKA
08-09-2012, 04:52
Turan dursun objektifmidir sorusuna verilecek cevap röportajında mevcuttur. Kendi söylemine göre gençliğini, hayatını mahveden bir inanç sistemine karşı duruşu tabi ki objektif olmayacaktır.
İslam ve Ateizm hakkında acaba siz ne kadar objektifsiniz?

Ateizme karşı neden objektif değilsiniz, yoksa Ateizme dair ön yargılarınız mı var? Bir müftünün ateist olması ve İslam'ı yanlış bulup haklı eleştiriler getirmesinin şaşılacak veya yadırganacak nesi var? Ateist olmak çok mu kötü? Daha önce ateist olup Ateizmi denediniz mi acaba? E o zaman siz nasıl objektif olmayı düşünüyorsunuz?

katarsis
08-09-2012, 13:03
Kardeşim adam küçüklüğümden beridir bunu eleştirir kendi içimde sonra da tevbe estağfurullah derdim demiyor mu bu neyi gösteriyor ne niyetle okumuş bu adam bunu. Apaçık kabullenememiş hiç bir zaman sadece cesareti yokmuş ne zaman ki kendini maddi olarak garantiye almış başlamış konuşmaya. Kimseyi kandırmayın burada. Kur'an ın mesajını sırf ritüellere indirgemeyin. Tutup bana Turan dursun objektif değildi de sen objektifmisin diyorsunuz. Bu nasıl tartışma ya anasınıfı düzeyinde cevaplar var. Anasınıfında iki arkadaşın birbirini savunması gibi Dursun'u savunuyorsunuz burada. Benim asıl anlatmak istediğim şeylere ne cevabınız var. Dünyadaki bu eşitsizliği ateizmle mi çözmek istiyorsunuz. Nedir sizin evrensel mesajınız ateist olarak neye çözüm getiriyorsunuz. Tamamen bir hiç. Evren tesadüfle var oldu o zaman biber de yeşildir. Tek diyebileceğiniz bunlar ne bir mantık ne bir açıklama sadece kuru hezeyanlar.

Olimpiyat
08-09-2012, 14:07
Kardeşim adam küçüklüğümden beridir bunu eleştirir kendi içimde sonra da tevbe estağfurullah derdim demiyor mu bu neyi gösteriyor ne niyetle okumuş bu adam bunu..
Adam resmen sorgulamış.
Aramızda nesnelliğe Turan Dursun kadar yaklaşmış ikinci bir adma olduğunu sanmıyorum.
Subjektif davranan kime denir biliyo musun?
Kuran ı küçük yaştan beri (tamamen inanmaya odaklanarak) sorgulamadan okuyana denir.
Ve K uranı okumasa bile hiç sorgulamadan yaşayıp inançlıyım diyene denir.

Subjektif olan kişiler maalesef müslümanlardır.

Bu nasıl tartışma ya anasınıfı düzeyinde cevaplar var. Anasınıfında iki arkadaşın birbirini savunması gibi Dursun'u savunuyorsunuz burada. ..
Kusura bakma senin giriş yazında anaokulu düzeyinde.
Biz foruma üye olanlara onların seviyesine inip cevap veriyoruz.

Dünyadaki bu eşitsizliği ateizmle mi çözmek istiyorsunuz. .
İslamiyetle çözülemeyeciği aşikar.

Nedir sizin evrensel mesajınız ateist olarak neye çözüm getiriyorsunuz. Tamamen bir hiç. Evren tesadüfle var oldu o zaman biber de yeşildir. Tek diyebileceğiniz bunlar ne bir mantık ne bir açıklama sadece kuru hezeyanlar.
Evrenin tesadüfen olması ile eşitsizliğin ne alakası var:)
Forum üye olan çoğu müslüman gibi tipik bir müslümansın.
Umarım ileride foruma gerçekten bilgili müslümanlar üye olur da güzel bir fikir tartışması yaşarız.

Sesli
08-09-2012, 18:34
Sayın Katarsis,


Eğer nesnellik bu derecede önem taşıyorsa, acaba Muhammed'in sözlerinden başka da bir şey olmayan KURAN ne derecede nesnel?

Önce kendimize bakacağız...Eğer bizde yalan ve yanlış yoksa, o zaman karşımızdakini suçlayacağız. Dürüstliük İslamda var mı? Daha yaşarken insanları cehennemle mükafatlandıran bir din bu. ABDÜL UZZA (EBU LEHEB) daha yaşarken cehennemlik diye ilan edildi! Karısı da aynı durumda. Öte yandan Allah'ın rahmetinden söz eden bir KURAN var. Nesnellik şöyle dursun dürüstlük teğet bile geçmemiş...

İnsan elini varsa eğer, vicdanına koyacak ve sonra burada TURAN DURSUN'a ''nesnel değil'' diye buhtan atacak...Turan Dursun o denli nesnel bir kişi olmasaydı, kendine daha küçücük bir çocukken yedirilmek istenen zehri kabul ederdi.

Kuranda beddualar eden bir ALLAH var. Raslantı bilimsel bir gerçeğin adı. Raslantılarda koşullar oluşmadıkça raslantı da oluşmaz. Bilimsel bilgiden yoksun olunca raslantıyı ''abuzittin '' sananlar olabilir.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK...

katarsis
14-09-2012, 02:03
Kardeşim size din nesneldir iddiasında bulunan oldu mu. Herkes tarafından ölçülebilir, kanıtlanabilir olsaydı adı din yöntemi de inanmak ya da inkar etmek olmazdı. Siz ateistler yanlış methotlarınıza bilimi alet ederek Allah'ın olmadığını ispatlamaya çalışıyorsunuz güya. Böyle bir şey mümkün olabilseydi Kitaba ya da Elçiye ne gerek vardı. Hepinizdeki şu iğrenç zekiyiz ayaklarından dolayı ateist güruh olarak kendinizden tiksindirmek dışında bişey yapmıyorsunuz. Bilimle Allah ispatlamaya çalışan teist de hatalıdır ateist de. Bilimle yüzde yüz ispatlanabilecek bir Allah inananları şöyle tanımlamazdı "Onlar görmedikleri halde Rablerinden korkarlar, kıyamet saatinden de titrerler." Burada görmedikleri aslında gaybi kelimesinin karşılığıdır ve gayb literatürde deney ve gözlem sonucu bilinemeyecek gerçek demektir. Müslümanlara da söylüyorum bilimle Allah ispatlamaya çalışmayın ateistlerin eline koz verip durmayın. Ne varlığı ne yokluğu inanç ya da inkar olmadan ispatlanamaz. Tutup Allah bükemeyeceği demir yaratabilir mi gibi güya inananları köşeye sıkıştırdığınızı zannettiğiniz saçma sorular soruyorsunuz (sonsuzdan sonsuz elde etme safsatası). Allah hep kendini sonsuz güçlü, sonsuz ilimli, varlığı sonsuz öncesi ve sonsuz sonrası daim olan olarak ifade etmiştir ki zaten kafanızın basmadığı mevzu da bu olsa gerek, matematik bile bu sonsuz mevzusu konusunda çaresiz kalıp limit mevzusunu ortaya koymuştur. Bana ateist olarak sonsuzun tanımını yapın hadi. Evren sonsuzdur diyorsunuz nedir sonsuz o zaman. Madem maddeye atfen sonsuz evren ya da Hawkingin dediği sonsuz evrenler kavramı varsa matematiksel açıdan bu sonsuz evrende her türlü acaip olasılık neden vuku bulmuyor, neden bu adam sonsuz sayıda evrende cennetin bir peri masalı olduğunu iddia edebiliyor, madem sonsuz cennet de varolabilir sonsuzun herşeyi ortaya çıkarma olasılığı var ama cennete gelince es mi geçiyor. Sonlu madde sonsuz olabiliyor ancak sonsuz güçte bir yönlendirici, hükmedici olamıyor. Sonsuz evreni kabul edebilen bir zihniyet sonsuz gücü kabul edemiyorsa ben bunda kasıt ararım inkar ararım. O zaman diceksiniz kardeşim evren başlangıcı ve sonu olandır hiç yokken kendi kendine rastgele ortaya çıkmıştır ve yok olacaktır biz de bir hiç olacağız. Lafı eveleyip gevelemeden biz zekiyiz inananlar salak ayaklarından sıyrılarak mertçe bu böyledir biz bir hiç olacağız deyin hadi.

Ahlaksız
14-09-2012, 02:58
Sayın katarsis;sigara içen birisi sigaranın nasıl bir pislik olduğunu bilebilir mi?
Sigarayı bırakanlar ''bilemez'' diyecek elbette..
Şimdi bu gerçeği sigarayı bıraktıktan sonra farketmek,objektiflik olmuyor mu?

Corpse Bride
14-09-2012, 09:04
Kardeşim size din nesneldir iddiasında bulunan oldu mu. Herkes tarafından ölçülebilir, kanıtlanabilir olsaydı adı din yöntemi de inanmak ya da inkar etmek olmazdı.
....
Madem maddeye atfen sonsuz evren ya da Hawkingin dediği sonsuz evrenler kavramı varsa matematiksel açıdan bu sonsuz evrende her türlü acaip olasılık neden vuku bulmuyor, neden bu adam sonsuz sayıda evrende cennetin bir peri masalı olduğunu iddia edebiliyor, madem sonsuz cennet de varolabilir sonsuzun herşeyi ortaya çıkarma olasılığı var ama cennete gelince es mi geçiyor. Sonlu madde sonsuz olabiliyor ancak sonsuz güçte bir yönlendirici, hükmedici olamıyor. Sonsuz evreni kabul edebilen bir zihniyet sonsuz gücü kabul edemiyorsa ben bunda kasıt ararım inkar ararım. ...

Lafı eveleyip gevelemeden biz zekiyiz inananlar salak ayaklarından sıyrılarak mertçe bu böyledir biz bir hiç olacağız deyin hadi.

yazdığınızı dönüp okudunuz mu?

"cenneti, sosuz gücü kabul edemiyorsa kasıt ararım."

bu varsayımınız(cennet sonsuzgüç), dayatmayla kabul edilip iman edilecek. bu dayatmayla yaşamlar şekillenecek kurallar konulacak ve siz kabul edilmezse kasıt ararımdasınız. oldu bay super zeka hawking dayatmayla insanları imana zorluyorda bizmi fark edemedik. varmış gibi dayatan iman ettiren ve insanlığı bölen kendinden olmayanı katleden katlettiren vahşilik havking olasılıklarıklarında geçiyor hı hı. biri iman itaat biat ediceksiniz diyor obürü olabilir diyor.farkı görebildiniz mi?

kasıt ararmış, kimin umurunda acaba sayın luzumsuz.

katarsis
14-09-2012, 10:30
Valla sizin inkarınız esasında ben dahil hiç kimsenin umrunda değil ancak bu saçmalıklarla dolu yerde süpürgeyle evreni kendiyle çelişik bir şekilde sonsuz ve rastlantısal ilan eden bir adamın zırvalarını mesnetli şeylermiş gibi yansıtmanız tam anlamıyla gereksizliktir. Sonsuz olasılıklı bir durumdan rastlantısal olarak ya hep sonsuz çıkar ya da hep hiç çıkar. O halde bütün atomların kendi başına tasarrufta bulunabilen tanrı olması lazımdı ve her atomun bileşenlerinin de sonsuza kadar gitmesi gerekirdi. Sonsuzu kabul eden siz sonsuz nedir diyorum siz din zorla tehditle kendine inandırmaya çalışıyor diyorsunuz, alın size pamuk şeker hadi bana inanın diyen bir yaratıcı mı görmeyi umut ediyordunuz, mantığın kavramakta zorluk çektiği sonsuzluğun da ötesinde bir güce pamuk şekeriyle mi iman edeceksiniz. Harikasınız böyle devam edin big süpürge teorisyenleri.

Olimpiyat
14-09-2012, 10:32
sonsuz kelimesine niye bu kadar taktın?

Corpse Bride
14-09-2012, 15:06
Valla sizin inkarınız esasında ben dahil hiç kimsenin umrunda değil ancak bu saçmalıklarla dolu yerde süpürgeyle evreni kendiyle çelişik bir şekilde sonsuz ve rastlantısal ilan eden bir adamın zırvalarını mesnetli şeylermiş gibi yansıtmanız tam anlamıyla gereksizliktir. Sonsuz olasılıklı bir durumdan rastlantısal olarak ya hep sonsuz çıkar ya da hep hiç çıkar. O halde bütün atomların kendi başına tasarrufta bulunabilen tanrı olması lazımdı ve her atomun bileşenlerinin de sonsuza kadar gitmesi gerekirdi. Sonsuzu kabul eden siz sonsuz nedir diyorum siz din zorla tehditle kendine inandırmaya çalışıyor diyorsunuz, alın size pamuk şeker hadi bana inanın diyen bir yaratıcı mı görmeyi umut ediyordunuz, mantığın kavramakta zorluk çektiği sonsuzluğun da ötesinde bir güce pamuk şekeriyle mi iman edeceksiniz. Harikasınız böyle devam edin big süpürge teorisyenleri.

sizin gibi cennete hurilere vaadlere kapılıp iman etmeyenlere tepki niye? siz o şekere aldanıp iman ediyorsunuz ya en güzel örnek sizsiniz. dayatılmayan görüşlere düşmanlık yaparak imanınızı mı artırıyorsunuz. neyi kıyasladığınızdan bile bi habersiniz.

katarsis
14-09-2012, 17:17
Güzel kardeşlerim benim size tepkim falan yok sizin inkar etmeniz hiç umrumda da değil. Ortaya koyduğunuz bütün argümanlar saçmalık. Elinizde ciddi bir veri yok ama sanki fikriniz de zikriniz de kesinmiş gibi, sanki mikroskopta tanrı gözlemleyip orada olması gerekirken görememiş gibi havalara kapılmanız. Allah'ın insanlara haşlanmış patates vaadetmesi insanın biyolojik yapısı ve özellikle limbik sistem açısından eminim daha mantıklı olurdu, Allah burada mantık hatası yapmış yarattığının aslında haşlanmış patatesi tercih edeciğini bilememiştir haşa. Sizde bana göre anlayışı yok kendi hezeyanlarınızı kesinmiş gibi yutturmaya çalışıyorsunuz. Madem Peygamberler hezeyanları sonucu bazı şeyler söylediler size göre siz niye aynı yöntemlerle karşıt fikir oluşturuyorsunuz. Ne siz olmadığını gözlemleyebilirsiniz ne de biz olduğunu. Sonsuz bu işin çıkış noktasıdır sonsuz evren diyen sizsiniz nedir sonsuz diyince de apışıp kalıyorsunuz. Bize göre 4 boyutlu ve sınırlı evrende elinize metre alıp Yaratıcıyı ölçemezsiniz. İşte saçmaladığınız yer burası. Biriniz bana cevap versin nedir sonsuz evren ve sonsuz. Sonsuz evren varsa her türlü olasılık neden vuku bulmuyor neden bir yerlerde ağaçlarda sucuk yetişmiyor. Sonsuz olasılıklı sonsuz tane zarın rastgele atılmasının sonuçları nelerdir. Ya sonsuz yoktur evren sonludur ve başlangıcı vardır deyip paşa paşa ateistliğinizi yaşayacaksınız ve sonunda bir hiç olacaksınız ya da kendi çelişkilerinizle başbaşa kalacaksınız.

bakkalmahmud
14-09-2012, 18:47
Güzel kardeşlerim benim size tepkim falan yok sizin inkar etmeniz hiç umrumda da değil. Ortaya koyduğunuz bütün argümanlar saçmalık. Elinizde ciddi bir veri yok ama sanki fikriniz de zikriniz de kesinmiş gibi, sanki mikroskopta tanrı gözlemleyip orada olması gerekirken görememiş gibi havalara kapılmanız. Allah'ın insanlara haşlanmış patates vaadetmesi insanın biyolojik yapısı ve özellikle limbik sistem açısından eminim daha mantıklı olurdu, Allah burada mantık hatası yapmış yarattığının aslında haşlanmış patatesi tercih edeciğini bilememiştir haşa. Sizde bana göre anlayışı yok kendi hezeyanlarınızı kesinmiş gibi yutturmaya çalışıyorsunuz. Madem Peygamberler hezeyanları sonucu bazı şeyler söylediler size göre siz niye aynı yöntemlerle karşıt fikir oluşturuyorsunuz. Ne siz olmadığını gözlemleyebilirsiniz ne de biz olduğunu. Sonsuz bu işin çıkış noktasıdır sonsuz evren diyen sizsiniz nedir sonsuz diyince de apışıp kalıyorsunuz. Bize göre 4 boyutlu ve sınırlı evrende elinize metre alıp Yaratıcıyı ölçemezsiniz. İşte saçmaladığınız yer burası. Biriniz bana cevap versin nedir sonsuz evren ve sonsuz. Sonsuz evren varsa her türlü olasılık neden vuku bulmuyor neden bir yerlerde ağaçlarda sucuk yetişmiyor. Sonsuz olasılıklı sonsuz tane zarın rastgele atılmasının sonuçları nelerdir. Ya sonsuz yoktur evren sonludur ve başlangıcı vardır deyip paşa paşa ateistliğinizi yaşayacaksınız ve sonunda bir hiç olacaksınız ya da kendi çelişkilerinizle başbaşa kalacaksınız.
Burdaki elestirilerin yüzde doksandokuzu dinlere özellikle en ilkeli islamadir,allah la, zeus la yada diger binlercesiyle kimsenin alip veremediyi yok,sorun dinler ve kurallari,ya dinleri yok edicez yada kafalari geriye ayarliyacagiz,ileri kafa geri din yanyana olmuyor.

spartacus
14-09-2012, 19:24
katarsis
Turan Dursun'un hani kitaplarını okudun? İnceledin? Dürüst olur musun bilmiyorum, zira dürüstlüğü pek sevmiyorsunuz.

Okuyup, irdeledikleriniz varsa biraz örneklerle açabilir misiniz? Objektif olmadığı bir yan-yön gördüyseniz, kişisel, kerameti kendinden menkul laf öbekleriyle değil, şu kitabı, şu bölüm, şu kaynak vs üzerinden paylaşabilir misiniz?

Olimpiyat
14-09-2012, 19:58
. Biriniz bana cevap versin nedir sonsuz evren ve sonsuz. Sonsuz evren varsa her türlü olasılık neden vuku bulmuyor neden bir yerlerde ağaçlarda sucuk yetişmiyor. Sonsuz olasılıklı sonsuz tane zarın rastgele atılmasının sonuçları nelerdir. Ya sonsuz yoktur evren sonludur ve başlangıcı vardır deyip paşa paşa ateistliğinizi yaşayacaksınız ve sonunda bir hiç olacaksınız ya da kendi çelişkilerinizle başbaşa kalacaksınız.
Arkadaşım ben evren sonsuz demiyorum ki.
Sınırsızdır sadece.

katarsis
14-09-2012, 20:20
Burdaki elestirilerin yüzde doksandokuzu dinlere özellikle en ilkeli islamadir,allah la, zeus la yada diger binlercesiyle kimsenin alip veremediyi yok,sorun dinler ve kurallari,ya dinleri yok edicez yada kafalari geriye ayarliyacagiz,ileri kafa geri din yanyana olmuyor.

Turan Dursun agnostik değildir çark etmeyin lütfen. Sen nesin sorusuna verecek cevabınız konusunda ne kadar da ileri kafalısınız. Sizler ateistsiniz öyle olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama yaratıcıyla sorunumuz yok diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Sorduğum sorulara verecek cevabınız bile yok laf çevirip duruyorsunuz. Neye niçin inandığınızı bilmiyorsunuz. Kuralsız din mi bekliyorsunuz. Yiyin için semirin ölün ben size güzel bi gezegen ayarlarım sonsuza kadar yaşar gidersiniz denmesi mi sizi mutlu edecekti. Siz önce biz şuyuz diyebilin biz de muhattabımız neyi savunuyor onu bilelim. Eğer Tanrıyla sorunumuz yok diyorsanız Turan Dursun adlı şahsın sizinle fikirsel bir bağı olamaz. Keşke Kur'an 6. ve 7. yüzyılın kimileri diri diri çocuk gömen kimileri aşırı mikromilliyetçi, kabileci araplarına rölativiteden, hilbert uzayından, big bangden, quasarlardan falan bahsetseymiş o zaman belki daha çağdaş olurmuş.

Ahlaksız
14-09-2012, 22:46
Sayın katarsis;sigara içen birisi sigaranın nasıl bir pislik olduğunu bilebilir mi?
Sigarayı bırakanlar ''bilemez'' diyecek elbette..
Şimdi bu gerçeği sigarayı bıraktıktan sonra farketmek,objektiflik olmuyor mu?
Sorduğum sorulara verecek cevabınız bile yok laf çevirip duruyorsunuz
Maval okuma burada millete..Sana soru soruyoruz,birşeyler söylüyoruz ama sen işine gelmeyen mesajları görmezden gelip,zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun..!

Turan Dursun'un OBJEKTİF olduğunu sana somut olarak iki cümle ile söyledim..Var mı bir yorumun,üstte yazdığım mesaja?

katarsis
15-09-2012, 01:13
Maval okuma burada millete..Sana soru soruyoruz,birşeyler söylüyoruz ama sen işine gelmeyen mesajları görmezden gelip,zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun..!

Turan Dursun'un OBJEKTİF olduğunu sana somut olarak iki cümle ile söyledim..Var mı bir yorumun,üstte yazdığım mesaja?
Sana maval değil sadece masal okunur. Çünkü süpürge masalıyla evren yaratan adamı bana iki cümleyle objektif ilan etmişsin. Adam hiç bir zaman dine iyi gözle bakmamış zaten tırsmış sadece ömür boyu. Sigara içen adam korktuğundan mı bırakamıyor verdiğin örneğin değişkenleri ile olayla nasıl bağlantı kurdun ne kadar yırtındın bu bağlantıyı kurarken anlamak güç. Toplanmışsınız burada güya bilimin yılmaz mücahitliğini yapıyorsunuz cahil cahil. Birisi de üstte demiş evren sonsuz değildir sınırsızdır neremle gülüyüm bilemedim. Konuştukça cehaletiniz ortaya çıkıyor siz devam edin. Biriniz tutup tanrıyla meselemiz yok diyor nedir bu sizdeki çelişkiler ya. Turan Dursun yaşasa gelir sizinle kavga ederdi adam o kadar uğraşmış süpürgeyle Tanrı tekliğini ve sonsuzluğunu yoketmiş siz gelmişsiniz Tanrı ile meselemiz yok diyorsunuz. Kafası basan biri bana sonsuzun tanımını yapsın. Yoksa da konuşup durmayın.

Ahlaksız
15-09-2012, 01:39
Sana maval değil sadece masal okunur. Çünkü süpürge masalıyla evren yaratan adamı bana iki cümleyle objektif ilan etmişsin. Adam hiç bir zaman dine iyi gözle bakmamış zaten tırsmış sadece ömür boyu. Sigara içen adam korktuğundan mı bırakamıyor verdiğin örneğin değişkenleri ile olayla nasıl bağlantı kurdun ne kadar yırtındın bu bağlantıyı kurarken anlamak güç. Toplanmışsınız burada güya bilimin yılmaz mücahitliğini yapıyorsunuz cahil cahil. Birisi de üstte demiş evren sonsuz değildir sınırsızdır neremle gülüyüm bilemedim. Konuştukça cehaletiniz ortaya çıkıyor siz devam edin. Biriniz tutup tanrıyla meselemiz yok diyor nedir bu sizdeki çelişkiler ya. Turan Dursun yaşasa gelir sizinle kavga ederdi adam o kadar uğraşmış süpürgeyle Tanrı tekliğini ve sonsuzluğunu yoketmiş siz gelmişsiniz Tanrı ile meselemiz yok diyorsunuz. Kafası basan biri bana sonsuzun tanımını yapsın. Yoksa da konuşup durmayın.
Sigara da din de pisliktir..Bu iki pisliği terketmezseniz eğer,size vazgeçilmez bir lütuf gibi gelir..Eğer bir gün terkederseniz bu pislikleri o zaman gerçekleri farketmiş olursunuz..
Sen şu anda müslümansın ve pisliğin içindesin..Pisliğin içindeyken,pisliği farkedemezsin..Bulunduğun konumu değiştirmezsen,pisliği farkedemezsin..Pisliği farkettiğin anda da tamamen objektif olmuş olursun..

Pislik lafımdan kimse rahatsız olmasın lütfen..Müslümanlar bana pislik diyen kitaba iman ediyorlar..Bana pislik gözüyle bakana,pisliğin içinde olduğunu söylemem gayet doğal bir tutumdur..

Olimpiyat
15-09-2012, 02:23
Birisi de üstte demiş evren sonsuz değildir sınırsızdır neremle gülüyüm bilemedim. Konuştukça cehaletiniz ortaya çıkıyor siz devam edin.
Bir tarafınla gülmek yerine tartışabilirdik.Neden herşeye bir tarafınla gülme eğilimindesin.
Evren sonsuz değildir sınırsızdır dedim.Bu konular tartışalım.Aksini iddia ediyorsan sen de karşı çık söylediklerime.Ama bir tarafınla değil.Varsa beyninle.
Yoksa da canın sağolsun.

bakkalmahmud
15-09-2012, 20:34
Turan Dursun agnostik değildir çark etmeyin lütfen. Sen nesin sorusuna verecek cevabınız konusunda ne kadar da ileri kafalısınız. Sizler ateistsiniz öyle olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama yaratıcıyla sorunumuz yok diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Sorduğum sorulara verecek cevabınız bile yok laf çevirip duruyorsunuz. Neye niçin inandığınızı bilmiyorsunuz. Kuralsız din mi bekliyorsunuz. Yiyin için semirin ölün ben size güzel bi gezegen ayarlarım sonsuza kadar yaşar gidersiniz denmesi mi sizi mutlu edecekti. Siz önce biz şuyuz diyebilin biz de muhattabımız neyi savunuyor onu bilelim. Eğer Tanrıyla sorunumuz yok diyorsanız Turan Dursun adlı şahsın sizinle fikirsel bir bağı olamaz. Keşke Kur'an 6. ve 7. yüzyılın kimileri diri diri çocuk gömen kimileri aşırı mikromilliyetçi, kabileci araplarına rölativiteden, hilbert uzayından, big bangden, quasarlardan falan bahsetseymiş o zaman belki daha çağdaş olurmuş.

Katarsis,turan dursunun nesinden rahatsiz oldun?,onu anlatda bilelim.

Olimpiyat
16-09-2012, 19:30
Bir şey sorma, anlatmıyor:)

Laflarını söylüyor, çekip gidiyor. Karşımıza alıp muhatap olmamaz da hata aslında.Ama bu kişinin de suçu yok.
Tipik müslüman hastalığı.

Yani , kendilerini evrenin sırrını çözdüklerini zannediyorlar.Herşeye kâdir inandıkları bir Allah da var.Sırtlarını da ona dayadılar mı, onlardan keyiflisi yok.

Artık evrenin en derin sırlarını, gizemlerini çözmüş zannediyorlar.Ve karşılarındaki ateist ise, muhakkak onu alt edebilirim düşüncesi var.

Ben de müslümanken öyleydim. Bir ateisti görünce acırdım, zavallı, hiç bir şeyden haberi yok gözü ile bakardım bir ateiste.

Sonra ateist dünyanın içine girince, zavallı olanın ben olduğumu anladım.Ama biz istisnayız tabi.
İnsanlar genelde aile ya da çevrelerinin düşüncesi neyse o şekilde hayata bakıp yaşamlarını sonlandırıyorlar.

santa sangre
16-09-2012, 23:53
bir insanın röportajında inancına ya da yaşadıklarına dair söylediklerini kıstas alarak bu adam doğruları söyleyemez demek bir safsata türüdür. senin derdin turan dursun mu yoksa gerçeğin peşinde olmak mı? önce bunun adını koymalısın başlığı açan arkadaş. yani turan dursun bunu şunu yaşadı onun fikirlerinin hepsi yanlış dağılın der gibi bir
yaklaşım baştan sakat. turan dursun için uyguladığınız yanlış önermeyi inananlar için de uygulamak pekala mümkün.


ihsan eliaçıktan bir örnekle karşımıza gelip tüm ateistler öyle zalim ki ben tanrı olsam daha da beter yaparım demek islam dininin en ılımlılar tarafından bile ne derece vahşice
ve nefret dolu algılandığının kanıtıdır.tüm ateistleri sömürücü ve kapitalist olarak
yaftalamak aklın bittiği yerdir.

hiç mi felsefeden nasibinizi almadınız? ey tanrının üç beş günlük dünya hayatı için sonsuz cehennemini makul gören kişi, doğduğunda nüfus cüzdanına islam yazılan ülkenin çocukları bir de dinsizleştirme politikası var dersiniz. din kapitalizm için biçilmiş kaftandır. bu dünyada insanı ölmeden evvel öldüren sarp yokuşlara sürdüren din
ve ona inanan siz gibileri olduktan sonra sırtı zor yere gelir kapitalizmin ama
gelmemesi için elimden geleni yapacağım!


ve sen dine inananları ateistlerin cahil olarak gördüklerini vurgulamışsın. öyle değilse nedir bu islam ülkelerinin hali? bunda kuranın suçu yok yanlış anlamışlar diyorsan bu kadar mı yanlış anlaşılır el insaf! cehalet saçıyorlar. yunan kültürünü içselleştirmeselerdi o birikimin nimetlerinden yararlanmasalardı islam alimleri birkaç yüzyılcık kıpırdanmayı da yapamazlardı. sonra da yürümedi zaten. çünkü dinle bilim yan yana nereye kadar yürür?


gerçekler açığa çıktıkça kuran poffff diye söner. o zamanlar gemiyi allah yüzdürüyor diye ayeti okuyunca islam alimleri bazı şeyleri anlamıyorlardı çünkü teknoloji yoktu. denizaltı motorlu tekneler yokoğlu yoktu. o yüzden kuranı kabul etmelerine fazlaca şaşmamalı. ve zaten çoğu kuranın halk yığınlarını adam etmek için siyasi ve toplumsal olarak bazı aşağı türler için lazım olduğundan özellikle bahsediyorlar. birçoğu da kuranla uyuşmadıklarından ya sürgün edildiler ya da öldürüldüler. yani gerçekleri söylemek
tehlikeli idi.


yine kuranın köleliğe bakışı hakkında saçmalamalarına devam etmişsin. ne niyetle okursak öyle görürmüşüz bunu diyen sensin. ben de sana aynısını söylüyorum. aynı tanrı değil mi diğer dinlerde onayladıklarını kuranda yasak eden? yine aynı tanrı değil mi
hem köleliği bitirmek isteyip hem de köleliği doğal bir ihtiyaç gibi gören? iki zıt görüş önünde gün ışığı gibi parlıyor ama sen görmek istediğini görüyorsun. iki zıt görüş varsa zaten tanrı kendisi ile çelişiyordur.tanrı madem reform yapacak arap dünyasına neden bir kerede değiştirmesin kullarından mı korkacak? her şeye gücü yetenin sakındığı bir şey mi var? yoksa kölelik bazı sömürücülerin iştahını kabarttığından rahatlarını mı bozmamak istedi? bir de bazı islamcılar köleliği öyle özgürlük belirtisi bir şeymiş gibi anlatılırlar ki sormayın gitsin.


ve sen dinin bir inanç olduğunun farkındasın ne gariptir ki din nesnel değildir diyorsun ve gelmiş burada akla ve mantığa uygunmuş gibi bizi eleştiriyorsun. bilimi alet etmeyin diyorsun nesnel gerçeklere dayanmayan bir şeye neden itaat edeyim? yüz yüz test edilebilir bir şey olmadan ne demeye sırf bir tahmin için bu dünyadan vazgeçeyim? hem bilim karşıtlığı yapıp hem de saçma sapan bilimden nasibini almamış sözde bilimsel konuşmalar yapmaya çalışıyorsun yahu siz ne diyorsunuz?

bu kadar mı ne yaptığınızın farkında değilsiniz? tesadüf deyip duruyorsun ateistler
tesadüf kelimesinden ne anlıyorlar bunun bilincine varmadan sallaması kolay? senin şurada ateistlerin bulduğu bilgisayar ve inter net ortamında şu içi boş şeyleri yazman bile belli tesadüflerin ürünü. tıpkı herhangi bir ülkede herhangi bir aileden dünyaya
gelmen gibi senin irade edemeyeceğin tonla şey mevcut. sana şiddetle tavsiyem felsefe fizik biyoloji mantık konularına eğilmen. ve son bilimsel gelişmeleri de anı anına takip etmen. gerçekler acıdır ve bizler öyle istiyor diye öyle olmak zorunda değiller.

katarsis
19-09-2012, 15:08
bir insanın röportajında inancına ya da yaşadıklarına dair söylediklerini kıstas alarak bu adam doğruları söyleyemez demek bir safsata türüdür. senin derdin turan dursun mu yoksa gerçeğin peşinde olmak mı? önce bunun adını koymalısın başlığı açan arkadaş. yani turan dursun bunu şunu yaşadı onun fikirlerinin hepsi yanlış dağılın der gibi bir
yaklaşım baştan sakat. turan dursun için uyguladığınız yanlış önermeyi inananlar için de uygulamak pekala mümkün.


ihsan eliaçıktan bir örnekle karşımıza gelip tüm ateistler öyle zalim ki ben tanrı olsam daha da beter yaparım demek islam dininin en ılımlılar tarafından bile ne derece vahşice
ve nefret dolu algılandığının kanıtıdır.tüm ateistleri sömürücü ve kapitalist olarak
yaftalamak aklın bittiği yerdir.

hiç mi felsefeden nasibinizi almadınız? ey tanrının üç beş günlük dünya hayatı için sonsuz cehennemini makul gören kişi, doğduğunda nüfus cüzdanına islam yazılan ülkenin çocukları bir de dinsizleştirme politikası var dersiniz. din kapitalizm için biçilmiş kaftandır. bu dünyada insanı ölmeden evvel öldüren sarp yokuşlara sürdüren din
ve ona inanan siz gibileri olduktan sonra sırtı zor yere gelir kapitalizmin ama
gelmemesi için elimden geleni yapacağım!


ve sen dine inananları ateistlerin cahil olarak gördüklerini vurgulamışsın. öyle değilse nedir bu islam ülkelerinin hali? bunda kuranın suçu yok yanlış anlamışlar diyorsan bu kadar mı yanlış anlaşılır el insaf! cehalet saçıyorlar. yunan kültürünü içselleştirmeselerdi o birikimin nimetlerinden yararlanmasalardı islam alimleri birkaç yüzyılcık kıpırdanmayı da yapamazlardı. sonra da yürümedi zaten. çünkü dinle bilim yan yana nereye kadar yürür?


gerçekler açığa çıktıkça kuran poffff diye söner. o zamanlar gemiyi allah yüzdürüyor diye ayeti okuyunca islam alimleri bazı şeyleri anlamıyorlardı çünkü teknoloji yoktu. denizaltı motorlu tekneler yokoğlu yoktu. o yüzden kuranı kabul etmelerine fazlaca şaşmamalı. ve zaten çoğu kuranın halk yığınlarını adam etmek için siyasi ve toplumsal olarak bazı aşağı türler için lazım olduğundan özellikle bahsediyorlar. birçoğu da kuranla uyuşmadıklarından ya sürgün edildiler ya da öldürüldüler. yani gerçekleri söylemek
tehlikeli idi.


yine kuranın köleliğe bakışı hakkında saçmalamalarına devam etmişsin. ne niyetle okursak öyle görürmüşüz bunu diyen sensin. ben de sana aynısını söylüyorum. aynı tanrı değil mi diğer dinlerde onayladıklarını kuranda yasak eden? yine aynı tanrı değil mi
hem köleliği bitirmek isteyip hem de köleliği doğal bir ihtiyaç gibi gören? iki zıt görüş önünde gün ışığı gibi parlıyor ama sen görmek istediğini görüyorsun. iki zıt görüş varsa zaten tanrı kendisi ile çelişiyordur.tanrı madem reform yapacak arap dünyasına neden bir kerede değiştirmesin kullarından mı korkacak? her şeye gücü yetenin sakındığı bir şey mi var? yoksa kölelik bazı sömürücülerin iştahını kabarttığından rahatlarını mı bozmamak istedi? bir de bazı islamcılar köleliği öyle özgürlük belirtisi bir şeymiş gibi anlatılırlar ki sormayın gitsin.


ve sen dinin bir inanç olduğunun farkındasın ne gariptir ki din nesnel değildir diyorsun ve gelmiş burada akla ve mantığa uygunmuş gibi bizi eleştiriyorsun. bilimi alet etmeyin diyorsun nesnel gerçeklere dayanmayan bir şeye neden itaat edeyim? yüz yüz test edilebilir bir şey olmadan ne demeye sırf bir tahmin için bu dünyadan vazgeçeyim? hem bilim karşıtlığı yapıp hem de saçma sapan bilimden nasibini almamış sözde bilimsel konuşmalar yapmaya çalışıyorsun yahu siz ne diyorsunuz?

bu kadar mı ne yaptığınızın farkında değilsiniz? tesadüf deyip duruyorsun ateistler
tesadüf kelimesinden ne anlıyorlar bunun bilincine varmadan sallaması kolay? senin şurada ateistlerin bulduğu bilgisayar ve inter net ortamında şu içi boş şeyleri yazman bile belli tesadüflerin ürünü. tıpkı herhangi bir ülkede herhangi bir aileden dünyaya
gelmen gibi senin irade edemeyeceğin tonla şey mevcut. sana şiddetle tavsiyem felsefe fizik biyoloji mantık konularına eğilmen. ve son bilimsel gelişmeleri de anı anına takip etmen. gerçekler acıdır ve bizler öyle istiyor diye öyle olmak zorunda değiller.


Sen bazı aşağı türler diyerek zaten ne halt olduğunu ispatlamışsın. Ha ben ateistlere aşağılık tür değil insan gözüyle bakardım ancak artık sadece sen ve senin gibiler o bahsettiğin türden ileriye gidemezsiniz. Madem süperzekasın bilimi anı anına takip ediyorsun bana açıkla arkadaşım neden sonsuz evren var diyip sonsuz güç yok diyorsunuz veya hadi değiştirelim niye sınırsız! evren var da sınırsız güç yok. Tutup bana örnekler üzerinden yok müslüman toplumlar beter durumdaymış bilmem neymiş diye saçmalama. Hristiyanlar da tanrıya inanıyorlar o zaman tutup da onlar incili takip ettiler süper güç oldular biz Kur'an-ı takip edip geri kaldık mı diyelim. Japonların bile bir inancı var bu adamlar da mı geri kalmış. Ortaya koyduğun tüm argümanların saçmalık derecesinden bile daha aşağıda. Bana ateistiz, bütün dinlere karşıyız felsefesi yapmayın o zaman bundan sonra. Siz hepiniz bildiğimiz islam düşmanısınız. Hedefinize Kur'an'ı ve islamı almışsınız. Kendinizi bile tanımlamaktan acizsiniz daha ne bir sisteminiz var ne bir yönteminiz var. Kuru kuruya biz ateistiz demekten başka yapabileceğiniz hiçbir halt yok. Hangi lafı konuşsanız içinden bir çelişki çıkıyor. Adam ateistim diyor imzasına üç tane dinle ilgili söz yerleştiriyor. Bu mu sizin ateistliğiniz. Ayrıca tekrar söylüyorum sizin neye inanmadığınız benim zerre umrumda değil ne yaparsanız yapun. Yalnız saçma argümanlarınızı buraya değişmez gerçekler gibi yerleştirmeyin. Ve hala bekliyorum içinizdeki o süperzekalardan biri çıksın da sizin lügatınızda yer alan sonsuz-sınırsız ve hiçlik kavramlarını bir açıklasın.

Olimpiyat
19-09-2012, 16:31
Ve hala bekliyorum içinizdeki o süperzekalardan biri çıksın da sizin lügatınızda yer alan sonsuz-sınırsız ve hiçlik kavramlarını bir açıklasın.
Sonsuz ile sınırsız arasındaki farkı bilmiyorsan senin yürüyecek çoooookk yolun var.

katarsis
19-09-2012, 18:48
Bilmiyorum sayın süperdahi ateistler. Hadi açıklayın sonsuzu da sınırsızı da açıklayın da öğrenelim hep beraber. Hani biz aşağılık türüz ya bilemeyebiliriz. Çelişkilerinizle boğuluyorsunuz. Açıklayabileceğiniz hiç bir halt yok anca laf salatası yaparsınız burda.

Olimpiyat
19-09-2012, 20:02
Bilmediğin konularda niye ahkam kesiyorsun.

Senin temelinin çok zayıf olduğunu anladığım için konuya dalmıyorum.Çünkü bu ikisi arasındaki farkı bilmeyene hem bunları sonra da evreni anlatmak çok zor.

En azından temel konuları bilseydin bilgimizi paylaşırdık.

Toplamayı ve çıkarmayı bilmeyene integral ve türev öğretilmez ki.

safakk
20-09-2012, 12:21
Çok zavallasınız bişey diyemiyorum başka.

bak katarsis, ateistler senin kitabına, pegamberine, allahına, şeytanına,cinlerine, cennetine... inanmaz. senin için çok önemli olabilir bütün bunlar, ateist için hepsi uydurmadır.
bir müslümanın hata yaptığını anlaması ve islamdan çıkması mı zor geliyor sana?

Hypatia
20-09-2012, 12:40
Bilmiyorum sayın süperdahi ateistler. Hadi açıklayın sonsuzu da sınırsızı da açıklayın da öğrenelim hep beraber. Hani biz aşağılık türüz ya bilemeyebiliriz. Çelişkilerinizle boğuluyorsunuz. Açıklayabileceğiniz hiç bir halt yok anca laf salatası yaparsınız burda.


Bunu da anlamış değilim , HADİ AÇIKLAYIN ! açıklamalara inanmıyorsunuz , sürekli yenibir açıklama bekliyorsunuz . Biz sorunca da , kitap şöyle dedi , hadis böyle dedi , komik olmayın , nerde ne zaman yaşadığı bile belli olmayan bir karakter , hangi şartlarda yazılıp basıldığı çelişkili bir kitap vsvs.

xphenomenx
26-09-2012, 12:58
Kardeşim size din nesneldir iddiasında bulunan oldu mu. Herkes tarafından ölçülebilir, kanıtlanabilir olsaydı adı din yöntemi de inanmak ya da inkar etmek olmazdı. Siz ateistler yanlış methotlarınıza bilimi alet ederek Allah'ın olmadığını ispatlamaya çalışıyorsunuz güya. Böyle bir şey mümkün olabilseydi Kitaba ya da Elçiye ne gerek vardı. Hepinizdeki şu iğrenç zekiyiz ayaklarından dolayı ateist güruh olarak kendinizden tiksindirmek dışında bişey yapmıyorsunuz. Bilimle Allah ispatlamaya çalışan teist de hatalıdır ateist de. Bilimle yüzde yüz ispatlanabilecek bir Allah inananları şöyle tanımlamazdı "Onlar görmedikleri halde Rablerinden korkarlar, kıyamet saatinden de titrerler." Burada görmedikleri aslında gaybi kelimesinin karşılığıdır ve gayb literatürde deney ve gözlem sonucu bilinemeyecek gerçek demektir. Müslümanlara da söylüyorum bilimle Allah ispatlamaya çalışmayın ateistlerin eline koz verip durmayın. Ne varlığı ne yokluğu inanç ya da inkar olmadan ispatlanamaz. Tutup Allah bükemeyeceği demir yaratabilir mi gibi güya inananları köşeye sıkıştırdığınızı zannettiğiniz saçma sorular soruyorsunuz (sonsuzdan sonsuz elde etme safsatası). Allah hep kendini sonsuz güçlü, sonsuz ilimli, varlığı sonsuz öncesi ve sonsuz sonrası daim olan olarak ifade etmiştir ki zaten kafanızın basmadığı mevzu da bu olsa gerek, matematik bile bu sonsuz mevzusu konusunda çaresiz kalıp limit mevzusunu ortaya koymuştur. Bana ateist olarak sonsuzun tanımını yapın hadi. Evren sonsuzdur diyorsunuz nedir sonsuz o zaman. Madem maddeye atfen sonsuz evren ya da Hawkingin dediği sonsuz evrenler kavramı varsa matematiksel açıdan bu sonsuz evrende her türlü acaip olasılık neden vuku bulmuyor, neden bu adam sonsuz sayıda evrende cennetin bir peri masalı olduğunu iddia edebiliyor, madem sonsuz cennet de varolabilir sonsuzun herşeyi ortaya çıkarma olasılığı var ama cennete gelince es mi geçiyor. Sonlu madde sonsuz olabiliyor ancak sonsuz güçte bir yönlendirici, hükmedici olamıyor. Sonsuz evreni kabul edebilen bir zihniyet sonsuz gücü kabul edemiyorsa ben bunda kasıt ararım inkar ararım. O zaman diceksiniz kardeşim evren başlangıcı ve sonu olandır hiç yokken kendi kendine rastgele ortaya çıkmıştır ve yok olacaktır biz de bir hiç olacağız. Lafı eveleyip gevelemeden biz zekiyiz inananlar salak ayaklarından sıyrılarak mertçe bu böyledir biz bir hiç olacağız deyin hadi.
Kıt hayat görüş ve bilgine mütevazılığı eklersen iyi olacak forumları baştan aşağı okursan belki biraz bilinçlenirsin Turan dursun hakkında ne biliyorsunki böyle işkembeden sallar tarzda cevapler yazıyorusn adam kuranı baştan aşağı incelemiş kuran ile ilgili ansiklopedi yazmış hayat görgüsü ve bilgisinin içerisine yıllarca aldığı eğitimi de katarak bu fikirlere varmıştır.Hoş fikirleride gayet güzel arap cahiliye hayatını düzenleyen -uyulduğu vakit arap zevkine göre sınırsız imkanlar sunan uyulmadığı vakit ise şiddetli azapla cezalandıracağını belirten bir felsefe akımı felsefe akımıda diyemeyeceğim çünkü yerellik sınırları dışına taşamıyor.İyisimi sağa sola sataşmadan edebini koruyarak bu tartışmaya dahil ol ya da bilmiyorsan saçma sapan örnekler verip yok kızıldeniz yarılmış yok cebelitarık boğazının suları karışmaz türünden örnekler getirmeyen diğer kaderiyeci müslümanlar gibi

katarsis
03-10-2012, 03:33
Kıt hayat görüş ve bilgine mütevazılığı eklersen iyi olacak forumları baştan aşağı okursan belki biraz bilinçlenirsin Turan dursun hakkında ne biliyorsunki böyle işkembeden sallar tarzda cevapler yazıyorusn adam kuranı baştan aşağı incelemiş kuran ile ilgili ansiklopedi yazmış hayat görgüsü ve bilgisinin içerisine yıllarca aldığı eğitimi de katarak bu fikirlere varmıştır.Hoş fikirleride gayet güzel arap cahiliye hayatını düzenleyen -uyulduğu vakit arap zevkine göre sınırsız imkanlar sunan uyulmadığı vakit ise şiddetli azapla cezalandıracağını belirten bir felsefe akımı felsefe akımıda diyemeyeceğim çünkü yerellik sınırları dışına taşamıyor.İyisimi sağa sola sataşmadan edebini koruyarak bu tartışmaya dahil ol ya da bilmiyorsan saçma sapan örnekler verip yok kızıldeniz yarılmış yok cebelitarık boğazının suları karışmaz türünden örnekler getirmeyen diğer kaderiyeci müslümanlar gibi

Şu son cümlene bir bak ya daha cümle kurmaktan acizsiniz varolmayı mı tanımlayacaksınız. Bana aşağı tür diye hitap eden zihniyetsiz şahsiyetlere neremle edepli olayım. Sizin safsatalarınız da inkarınız da benim zerre umrumda değil sadece orada burada saçmalıklarınızla başka insanları zehirlemeye, insanların kendi doğrularını kendilerinin bulma hakkını ellerinden almaya hakkınız yok. Söyledikleriniz sanki ispatlanmış kesin doğrular gibi sağa sola çamur atıp durmayı bırakın. Turan Dursun senin felsefene göre artık bir hiç daha neyin tartışmasını yapıyorsun ve sen de bir hiç olacaksın. Öyleyse saçmalıklarla kısacık ömrünü de harcama. Ne ben sana kendi doğrumu anlatabilirim ne de sen bana. Ben durduk yere forum açıp Allah vardır inanmayan yanar kül olur havalarına da girmiyorum sizin yaptığınız tersi gibi. Bu mevzuyu dert edinen sizlersiniz. İnanmak isteyen de inkar etmek isteyen de gider kitap alır okur ister inkar eder ister inanır. Sonuç olarak hiçbirinizin de inkar edemeyeceği çok büyük bir gerçek var bir gün hepimiz geberip gideceğiz. Siz koskaca bir HİÇ olacaksınız. Bunun derdine düşün.

xphenomenx
03-10-2012, 10:14
Valla katarsis o senin sorunun ben senin hayat flesefenin tüm insanların yaşamına müdahalesine şiddetle karşı çıkarım islamiyeti kendi sınırlarında yaşa, o deli saçmalarını da kendinize saklayın yok sahabe dönemi şöyleydi böyleydi bizi alakadar etmez ama kan, şiddet, gözyaşı ve uhrevi lizzetlerle bezenmiş yaşam görüşünü bize empoze etmeye çalışmayın.Sana şunu soracam din üzerine kaç kitap okudunki Turan Dursun hakkında böyle atıp tutuyorsun doğrusu buna çok kiziyorum.
İkincisi anlamadığımbenim ateist veya teist olduğumu bilip bilmeden atıp tutmuşsun şunu söyleyeyim sana söylenen o hikayeler cennet cehennem kıyamet huri türü şeyler bana saçma geliyor ve ayrıca islamiyet adı altında yapılanlar ve sizin taraf olduğunuz bu düşünce ürünleri bazen midemi bulandırıyor

anthemoessa
07-10-2012, 05:25
İkin mevzu cehennem ayetleri ve vahşi tanrı söylemine verilecek en iyi cevabı bence İhsan Eliaçık'ın şu (http://www.ihsaneliacik.com/2009/12/cehennem-tehditleri-kime-yonelik.html) yazısında ortaya konmuştur. İnsanları kah dini, kah ideolojileri öne sürüp sömüren zihniyetlere, kendisini; bankadaki trilyonları altındaki arabalarıyla üstün gören zihniyetlere eğer ben zebani olsaydım Allah'ın öngördüğü o vahşi!! dediğiniz cezalardan kat kat fazlasını verebilmek için elimden geleni yapardım

Ihsan Eliacik, malesef sadece isine gelen yerleri almis. Yazisinda, su gibi ayetlerden eser yok:


"KEHF 103 - De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?

KEHF 104 - Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı

KEHF 105 - İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız.

KEHF 106 - İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır.


Yani isterseniz dunyadaki en iyi, en barissever, en hayirsever, en yardimsever insan olun; isterseniz topluma hatta dunyaya en hayirli insan olun, eger Kur`an`dan ve islamdan haberiniz varsa (yani size "teblig" gelmis ise) ve buna ragmen musluman olmamissaniz, yani Kur`an`i Tanri sozu, Muhammed`i de bir peygamber kabul etmemisseniz, Kur`an`da yazilanlarin icindekilere gore hayatinizi duzenlememisseniz, "iyilik adi altinda yaptiginiz ameller" bosa gidecek, yaptiginiz iyilikler yukardaki ayetin dedigi gibi, teraziye konmayacak, "hicbir olcu tutturulmayacak", sonsuza kadar cehennemde akil almaz iskencelere maruz kalacaksiniz. Dile kolay "sonsuza" kadar! Kur`an`da anlatilanlara gore, cehennemde o kadar buyuk acilar iskenceler olacak ki atesle daglanacaksiniz, derileriniz kaynar sularla ve ateslerle eritilecek, ustelik deriniz eriyip yok oldukca, daha da cok aci cekebilmeniz icin hemen yenilenecek, susuz birakilacaksiniz, siz susuzluktan kivranirken bir damla su icin kivranirken, onunuze doya doya icmeniz icin sadece surekli kaynayan su ve "irin" konacak. Butun bunlara neden olay sey, Kur`an`a inanmamak.

Bunun tam aksi sekilde, islama gore isterseniz dunyadaki en rezil, en asagilik, seri katil, hirsiz, tecavuzcu, dolandirici...vs olun eger kafir olmamissaniz yani Kur`an`i inkar etmemisseniz, bir umut vardir, Allah sizi affedebilir. Cunku Allah "cok merhametlidir(!), bagislayandir(!), esirgeyen(!)dir...

Jingo
07-10-2012, 06:00
Valla sizin inkarınız esasında ben dahil hiç kimsenin umrunda değil ancak bu saçmalıklarla dolu yerde süpürgeyle evreni kendiyle çelişik bir şekilde sonsuz ve rastlantısal ilan eden bir adamın zırvalarını mesnetli şeylermiş gibi yansıtmanız tam anlamıyla gereksizliktir. Sonsuz olasılıklı bir durumdan rastlantısal olarak ya hep sonsuz çıkar ya da hep hiç çıkar. O halde bütün atomların kendi başına tasarrufta bulunabilen tanrı olması lazımdı ve her atomun bileşenlerinin de sonsuza kadar gitmesi gerekirdi. Sonsuzu kabul eden siz sonsuz nedir diyorum siz din zorla tehditle kendine inandırmaya çalışıyor diyorsunuz, alın size pamuk şeker hadi bana inanın diyen bir yaratıcı mı görmeyi umut ediyordunuz, mantığın kavramakta zorluk çektiği sonsuzluğun da ötesinde bir güce pamuk şekeriyle mi iman edeceksiniz. Harikasınız böyle devam edin big süpürge teorisyenleri.





Bu sitenin tanıtım bölümünde de vardı, Turan Dursun tartışmasız biri olarak görülmüyor burada. Sizin hocaefendileriniz gibi değil yani. Turan Dursun da hatalar yapmıştır, olabilir. Mesele, onun açtığı yoldur.

Ancak siz, iki dakika düşünseniz, yeryüzünü "döşek" gibi seren (Zariyat 48, Nebe 6) ve bu yer uçmasın diye, dağları "kazık" gibi (Nebe 7, Enbiya 31, Lokman 10) çakan, güneşi de "ay" gibi dünyanın etrafında döndüren (Yasin 40) bir Tanrı'yı kabul etmezdiniz. Yarattığı kuluna "pislik", "maymun" vs. diyen (Tevbe 28, Bakara 65) bir Tanrı'yı onaylıyorsanız, bu sizin probleminiz. Üstelik "cehennem için" yarattığını (Araf 179) da kendisi söylüyor.

Bak, itiraz edersin diye, parantez içine ayetleri de yazıverdim. Açar okursun bir ara...

Saygılar...

balyapan
14-01-2013, 19:04
Turan Dursun'un Melih Cevdet Anday'a yazdığı mektuptan ilginç bir cümle:Yazarı olduğunuz gazeteyi biraz uyarsanıza.
Basın ve düşünce özgürlüğünün sembolü bu cümle olsa gerek:)

Subat
14-01-2013, 21:36
Turan Dursun'un Melih Cevdet Anday'a yazdığı mektuptan ilginç bir cümle:Yazarı olduğunuz gazeteyi biraz uyarsanıza.
Basın ve düşünce özgürlüğünün sembolü bu cümle olsa gerek:)

Hevesinizi kırmak istemezdim ama, konuyu bilmeden yorum yazınca suni bir mutluluk yaşamanız normal. Bahsi geçen gazete Cumhuriyet gazetesidir. Gazetenin dışında kalan bir çok ulusalcı İlhan Selçuk'u dini söylemlere yer vermesinden ya da yer verenleri barındırmasından dolayı eleştirir. Bu dini söylemlerin başını çeken kişi de Cengiz Çandar'dır. Aslında orada bir ifade özgürlüğü kısıtlaması değil, taraf seçme daveti vardır. Turan Dursun da bilir ki, gazeteyi uyarmış olmaları bişeyi değiştirmez. Değiştirmemiştir de..

Demem o ki boşa sevinmeyin..

Pirate
14-01-2013, 22:00
Turan Dursun'un Melih Cevdet Anday'a yazdığı mektuptan ilginç bir cümle:Yazarı olduğunuz gazeteyi biraz uyarsanıza.
Basın ve düşünce özgürlüğünün sembolü bu cümle olsa gerek:)

Gülücüklerin efendisi, buraya da dadanmış.

Bir Müslümandan düşünce özgürlüğü gibi şeyler işitmek ne kadar komik. :) Mürtedin katli vacip değil miydi? İslam'ı eleştirenlerin kanı helal değil miydi? Yoksa o gerçek İslam değil mi? :) Hep böyledir bu işler.

Bu sitenin ismini aldığı kişi, Müslümanlarca katledilmiş, ama gülücüklerin efendisi, böyle bir şeyi eleştireceğine, hala daha, 23 sene geçmesine rağmen, laf atma derdinde. Canınızı nasıl yakmışsa artık, ölüsüyle bile uğraşıyorsunuz. :) Canınız çok yandı değil mi? E kolay değil tabi, İslam'ın bütün kirli çarşafları ortaya döküldü. Bütün dünya biliyordu zaten İslam'ın terör ve sapkınlık dini olduğunu, Türkler de öğrenmiş oldu.

Üzüldünüz değil mi? Ahzab suresi ayetleri falan deşifre olunca canınız yandı. İnsanlar dinlerinden soğudu çünkü. Para muslukları tıkandı, cemaatler sıkıştı. Sizleri de bir telaş kapladı böyle. Gülücükler koyarak alaylı mesajlar atmak dışında seçeneğiniz kalmadı. :) Tabu can çekişiyor, işte canlı kanıtları.

Ne dersin, gülücüklerin efendisi? Bu ayetler, insanlığa ne kazandırmıştır?


Ahzab, 50:
Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Ahzab, 51:
Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.

Ahzab, 37:
(Resûlüm!) Hani Allah’ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah’tan kork! diyordun. Allah’ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah’tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri yerine getirilmiştir.

Bakara, 223:
Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.

Tahrim, 5:
Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadef eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir.


Bu ayetlerden ne öğrendiniz? :) Hangi hastalığa çare bulundu, hangi keşif yapıldı bu ayetlerle? Ne kazandı insanlık bunlardan? :) Nasıl bir ilerleme sağladık bunlarla?

İnsan, ağlanacak haline gülermiş işte böyle. Bunun tam karşılığı da sizde var. O klavye tuşlarına basarken, sinirden klavyeyi kıracaksınız belki, ama çaresizliğiniz sizi gülücük koymaya sevkediyor. Hani tatlı tatlı laf kondururum derdindesiniz, ama işe yaramıyor gördüğünüz gibi. :)

İşte size kutsal kitabınızın ayetleri. Nasıl, beğendiniz mi? Çok güzeller değil mi? İnsanlığa neler neler kazandırmıştır bu ayetler, düşünsenize. Ya bu ayetler olmasaydı, ne yapardık öyle değil mi? :)

Bundan sonra, böyle gülücüklü ve alaylı mesajlar yazdığınız zaman, bu ayetleri yapıştıracağım altınıza. Bu 5 ayete Pirate ayetleri adını verdim, giderek de genişleteceğim bu arşivi.

Nerede balyapan gülücüğü, orada Pirate ayetleri. Beğendiniz değil mi? Gülücükleri de eksik etmeyin, darılırım sonra. Bakın ben de bu mesajda bol bol koydum, size özel. Çünkü sizin işiniz gücünüz, gülücük koyup alaylı cümleler yazmak. Tartışma falan yapma amacınız yok. E siz de haklısınız, ne biliyorsunuz ki ne yazacaksınız öyle değil mi? :)

Sizin gibi birinden "eleştirel" düzeyde yapıcı cümleler beklemek hayal olur. Siz böyle gülücükler saçmaya devam edin. Yapabildiğiniz tek şey o çünkü. Zaten mesajlarınıza girip bakanlar da haklı olduğumu görürler.

Hadi görüşmek üzere. Sevgiler.

balyapan
14-01-2013, 22:02
Hevesinizi kırmak istemezdim ama, konuyu bilmeden yorum yazınca suni bir mutluluk yaşamanız normal. Bahsi geçen gazete Cumhuriyet gazetesidir. Gazetenin dışında kalan bir çok ulusalcı İlhan Selçuk'u dini söylemlere yer vermesinden ya da yer verenleri barındırmasından dolayı eleştirir. Bu dini söylemlerin başını çeken kişi de Cengiz Çandar'dır. Aslında orada bir ifade özgürlüğü kısıtlaması değil, taraf seçme daveti vardır. Turan Dursun da bilir ki, gazeteyi uyarmış olmaları bişeyi değiştirmez. Değiştirmemiştir de..

Demem o ki boşa sevinmeyin..


Uyarsanıza demek ne zamandan beri taraf seçmeye davet oldu.

Subat
14-01-2013, 22:13
Uyarsanıza demek ne zamandan beri taraf seçmeye davet oldu.

uyarsanıza demek ne zamandan beri ifade özgürlüğünü kısıtlar oldu ?

balyapan
14-01-2013, 22:38
Sayın Pirate,
Sanırım tesbitim sizi biraz sinirlendirmiş.
Neyse,iyice sinirlenmeyin diye gülücük işareti yapmıyorum.
O kadar yazmışsınız,bari ,Turan Dursun'un 'yazarı olduğunuz gazeteyi biraz uyarsanıza' cümlesine de bir yorum yazsaydınız.

Pirate
14-01-2013, 22:45
Sayın Pirate,
Sanırım tesbitim sizi biraz sinirlendirmiş.
Neyse,iyice sinirlenmeyin diye gülücük işareti yapmıyorum.
O kadar yazmışsınız,bari ,Turan Dursun'un 'yazarı olduğunuz gazeteyi biraz uyarsanıza' cümlesine de bir yorum yazsaydınız.

Gerek kalmadı efendim, şimdilik o hakkı elimden aldınız. Uyarsanıza demiş, İslam alimleri gibi öldürsenize dememiş en azından. İğneyi önce kendimize batıracağız öyle değil mi? Uyarsanıza sözüyle ilgili yorumumu başka bir gün yaparım.

Sevgiler.

Subat
14-01-2013, 22:55
Eleştirecek bir şey bulamayınca, bulduğunuzu sandığınız şeyi eleştiri konusu yapıyorsunuz. Size tarihin koşullarındaki yerini açıkladım. Çok küçük bir araştırmayla siz de aynı sonuca varabilirsiniz ama buna yeltenmemek için çırpınmayı tercih ediyorsunuz. Sizin baktığınız yerden bakınca dahi yapılan söylem ifade özgürlüğüdür. Bunu kitabına alan kişi yine kendisidir. Gizli kapaklı bir eylem değildir. Ama varın siz biraz bununla oyalanın..

Atayiz
27-07-2013, 02:19
Doğu Perinçek'in dediğine göre islamın geçmişte yenilikçi bir din olduğunu asla kabullenmemiştir.

Selalim
27-07-2013, 02:58
Turan Dursun'un objektif olmadığı apaçık.

Soru 1: Turan Dursun Din karşıtı kitaplarını ne zaman yazdı?

Soru 2: Turan Dursun'un Din karşıtı kitapları ne zaman yayınlandı? Hayattayken yayınlanan kitabı var mı?

Soru 3: Turan Dursun'u kimler öldürdü? Neden? Öldürülmesi kime yaradı?

Ben bugün yaşamasını isterdim, biliyorum ki onu öldürenler çıktığını söylediği İslam dininin inanırları değildi, onu yanına alıp kullanan dinsizlerdi.

Keşke yaşasaydı.

Bugün kimbilir neler anlatmak isterdi.

Sevgiler.

errata
27-07-2013, 03:12
Turan Dursun'un objektif olmadığı apaçık.

Soru 1: Turan Dursun Din karşıtı kitaplarını ne zaman yazdı?

Soru 2: Turan Dursun'un Din karşıtı kitapları ne zaman yayınlandı? Hayattayken yayınlanan kitabı var mı?

Soru 3: Turan Dursun'u kimler öldürdü? Neden? Öldürülmesi kime yaradı?

Ben bugün yaşamasını isterdim, biliyorum ki onu öldürenler çıktığını söylediği İslam dininin inanırları değildi, onu yanına alıp kullanan dinsizlerdi.

Keşke yaşasaydı.

Bugün kimbilir neler anlatmak isterdi.

Sevgiler.

Katil bir dine tabi olup insanları katlediyorsunuz, katilleri savunuyorsunuz, ondan sonra gelip burda Turan Dursun'u dinsizler öldürdü diyorsunuz.

Bir de sonuna Sevgiler demiş.
Sahte sevgini de al defol git, bir daha da buralara gelme.
Sizin ben amacınızı biliyorum ama yapacak bir şey yok.
Yavşaklar sizi.

ereninthenature
27-07-2013, 05:35
Soru 3: Turan Dursun'u kimler öldürdü? Neden? Öldürülmesi kime yaradı?

Ben bugün yaşamasını isterdim, biliyorum ki onu öldürenler çıktığını söylediği İslam dininin inanırları değildi, onu yanına alıp kullanan dinsizlerdi.

Keşke yaşasaydı.

Bugün kimbilir neler anlatmak isterdi.

Sevgiler.

Dindar insanlar hiç adam öldürür mü canım, görülmemiş olay. Burnumuzun dibinde 14 yaşında çocuğu dine hakaret etti diye ailesinin önünde katletmezler, diri diri insan yakmazlar, domuz bağıyla diri diri gömmezler. Yapmazlar hiç. Öldürenler kesin müslüman kılığına girmiş ateisttir.

Neva
27-07-2013, 10:49
Turan Dursun'un objektif olmadığı apaçık.

Soru 1: Turan Dursun Din karşıtı kitaplarını ne zaman yazdı?



Anlamsiz mantik.

Benzer ornek; Hallaci- Mansur onca yil evvel Enel Hak demisti hatirlarsaniz. Onun da icabina baktilar.

Selalim
27-07-2013, 15:02
Bakınız ben size günümüzden, içinde bulunduğumuz yüzyıldan örnek veriyorum. Sizse kimbilir hangi yüzyılda meydana gelen bir olayı dillendirerek başka bir doğruyu çürüttüğünüzü zannediyorsunuz.

Siz bir insanın din tarafından katlinden konuşuyorsunuz, bakınız Mısırda dün yine kaç kişi dünyanın gözleri önünde sözde medeniyet, demokrasi ve insan haklarını ağzından düşürmeyen dünyanın liderlerinin gözleri önünde katledildi. Neydi suçları? Demokrasi, medeniyet ve insan hakları istemek değil mi? İşte bu sizin medeniyetinizin ikiyüzlülüğü? En korkulması gereken de bu!

Boş işlerle uğraşıyorsunuz demem o yüzden. Sizler dünyayı hiç bilmiyor gibisiniz. Medeniyeti(!), insanları... Gerçek yüzlerini...

Dünyanın medeniyetinin para olduğunu. Yalnızca para. Dinleri ve imanları para olan bu medeniyet sizi canlı canlı yer, yakar yok eder, sizler o medeniyet için yalnızca ihtiyaçları olduğunda kullanabilecekleri, dilediklerinde atabilecekleri bir aletten öte değilsiniz. Bu medeniyetin canavarlığından az bir bilginiz olsa, dini başınızın üzerinde taşır, ona tek bir laf söyletmezdiniz. Bundan eminim. Bilmiyorsunuz. Kör kütük önyargı, kin ve nefretle dolmuş yüreğiniz, beyniniz. Önüne geçmeniz belki de hiç mümkün değil.

Bunlar da istedikleri her şeyi, her olayı ve bireyi kendi çıkarları için milyonlarca insanı kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek için kullanıyorlar. Sizler de bunlardan birisiniz. Kendinizi kullandırıyorsunuz. Onların istediği doğrultuda yön alıyorsunuz. Yoksa yönünüzü kendinizin belirlediğini mi sanıyorsunuz?

Siz küçük bir dairenin içinde iyiyi, kötüyü, doğruyu ayırt ettiğinizi sanıyorsunuz, o daireyi çevreleyen başka bir daire, o daireyi çevreleyen yine başka bir daire, ve o daireyi çevreleyen başka bir daire var.

Bunları görmüyor objektif baktığınızı sanıyorsunuz.

En küçük dairenin içinde sıkışıp kalmışsınız.

Sevgiler.

errata
27-07-2013, 16:00
Bakınız ben size günümüzden, içinde bulunduğumuz yüzyıldan örnek veriyorum. Sizse kimbilir hangi yüzyılda meydana gelen bir olayı dillendirerek başka bir doğruyu çürüttüğünüzü zannediyorsunuz.

Siz bir insanın din tarafından katlinden konuşuyorsunuz, bakınız Mısırda dün yine kaç kişi dünyanın gözleri önünde sözde medeniyet, demokrasi ve insan haklarını ağzından düşürmeyen dünyanın liderlerinin gözleri önünde katledildi. Neydi suçları? Demokrasi, medeniyet ve insan hakları istemek değil mi? İşte bu sizin medeniyetinizin ikiyüzlülüğü? En korkulması gereken de bu!

Boş işlerle uğraşıyorsunuz demem o yüzden. Sizler dünyayı hiç bilmiyor gibisiniz. Medeniyeti(!), insanları... Gerçek yüzlerini...

Dünyanın medeniyetinin para olduğunu. Yalnızca para. Dinleri ve imanları para olan bu medeniyet sizi canlı canlı yer, yakar yok eder, sizler o medeniyet için yalnızca ihtiyaçları olduğunda kullanabilecekleri, dilediklerinde atabilecekleri bir aletten öte değilsiniz. Bu medeniyetin canavarlığından az bir bilginiz olsa, dini başınızın üzerinde taşır, ona tek bir laf söyletmezdiniz. Bundan eminim. Bilmiyorsunuz. Kör kütük önyargı, kin ve nefretle dolmuş yüreğiniz, beyniniz. Önüne geçmeniz belki de hiç mümkün değil.

Bunlar da istedikleri her şeyi, her olayı ve bireyi kendi çıkarları için milyonlarca insanı kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek için kullanıyorlar. Sizler de bunlardan birisiniz. Kendinizi kullandırıyorsunuz. Onların istediği doğrultuda yön alıyorsunuz. Yoksa yönünüzü kendinizin belirlediğini mi sanıyorsunuz?

Siz küçük bir dairenin içinde iyiyi, kötüyü, doğruyu ayırt ettiğinizi sanıyorsunuz, o daireyi çevreleyen başka bir daire, o daireyi çevreleyen yine başka bir daire, ve o daireyi çevreleyen başka bir daire var.

Bunları görmüyor objektif baktığınızı sanıyorsunuz.

En küçük dairenin içinde sıkışıp kalmışsınız.

Sevgiler.

Buradaki en ucube üye, senin fikirlerinin fersah fersah önünde seyrediyor merak etme.
Objektif bakış açısından bahsedecek son kişi bile değilsin.
Sen ve senin gibilerin temel sorunu, cehalet batağında debelenirken kendinizi alim sanmanız.
Üstüne tuz biber niyetine bilgiye dayanmayan varsayımlarınızı, subjektif değer yargılarınızı burada konuşuyorsunuz.
Bunların tüm sebebi de gerçek bir fikir zemininde zerre kıymetinizin olmaması.

Admin olsaydım senle beraber senin gibi bir kaç kişiyi daha aşırı demokratik yöntemlerle "susturmaktan" çekinmezdim. Neyseki değilim admin falan. Bu da sitenin nasıl bir ortam olduğuna dair sana biraz fikir versin.

Sahtekar.

mrdragon
27-07-2013, 16:36
Sayın Selalim;

Sivasta otel yakanlarda dinsiz miydi?

Çok yakın bir geçmişte hizbullah adı altında insanları öldürüp gömenler kendilerince dinsizmiydi yoksa Allah'ın askerleri mi?

Suriye de, adam öldürmeye cihat adı altında gidenler de mi dinsiz? Daha geçenlerde 3 hristiyan din adamının boğazlarının kesilme videosu yayınlandı.

Ya da sahih hadislerde geçen mürtedi ölüdürün diye yazdıranlarda dinsizdi değil mi?

Bilmiyorum ama öyle dinle yoğrulmuş memleketlerde insanlar hala şort ile dolaşmaya korkuyorlar. Acaba neden dinsizlerden mi çekiniyorlar?


Acaba sahih hadisler ile belirtilen Muhmamed dönemine ait suikastlerden feyz alıp hareket edecek olanlar kimler olabilir?

19 Mart 1989 yılında toplanan ve aralarında Şeyh Abdülaziz Bin Baz ile Yusuf Kardâvî'nin de bulunduğu 38 kişilik "Dünya İslâm Fıkıh Konseyi" tarafından Salman Rüşdi ile birlikte ölüme mahkûm edildi. Halife kavramına yaklaşımı ve halifeliğini dillendirmesi üzerine rutin camideki vaazında 20 yerinden bıçaklanılarak öldürüldü.

Bakın dünya islam fıkıh konseyi? Araştırma görevi size.

Salman Rüşdi ve Reşad Halife'yi de araştırın.

http://www.youtube.com/watch?v=j6jVD6actVc hatta buradan aslında kuran üzerinden ayetler ile klasik bir islamcı spikeri ne hallere soktuğuna bakın ki bu adam hadisler ve sünneti hiçe sayıp kuran tek gerçek diyen adam. (en azından zeki biri olduğu tartışma tarzı ile rahat gözleniyor.)

Din adına recm uygulayan insan videolarını izleyin.

2007 zirve yayın evi katliamına ne demeli? Malatya'da 18 Nisan 2007'de incil basımı yapan Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüştü

Bakın yakalanan sanıkların savunmasına;

Malatya'daki bir yayınevinde 1'i Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili cinayetin tutuklu sanıklarından Cuma Özdemir, “Emre Günaydın, bize, 'Malatya'da faaliyet gösteren misyonerler var, bunlar Müslümanlığı yok edecekler, PKK ile bağlantıları var' dedi” diye konuştu.

Kısacası din ile beyin yıkamak kadar kolay bir eylem yok. müslümanlık elden gidiyor dedin mi, sözde tanrı adına eline silah bıçak alacak saf!(düşünce özürlü) delikanlımız çok.

Derseniz ki, islami terör örgütleri din altında kullanılarak katliam aracına dönüşütürülüyorlar. Buna da yok demem. Cihad cennet vaatleri ile dinsizin hakkından gelmeyi onur diye görecek tonla memleket evladımız var. Açın okuyun gerekli ayetleri ve sahih hadisleri gerisini gözü dönmüş insan evladına bırakın. (suçu işleten değil de suçu işleyenin din ögrüsü altında yapması kritik nokta)

hero06
28-07-2013, 01:00
sayılabilir

Neva
28-07-2013, 03:37
Dünyanın medeniyetinin para olduğunu. Yalnızca para. Dinleri ve imanları para olan bu medeniyet sizi canlı canlı yer, yakar yok eder, sizler o medeniyet için yalnızca ihtiyaçları olduğunda kullanabilecekleri, dilediklerinde atabilecekleri bir aletten öte değilsiniz.


Siz hangi paranin medeniyetine hizmet ediyorsunuz? Hangi medeniyet bahsettiginiz?

Ne farkeder? Hallac-i Mansur da insan degil miydi?

mert34
05-09-2013, 19:39
Bakınız ben size günümüzden, içinde bulunduğumuz yüzyıldan örnek veriyorum. Sizse kimbilir hangi yüzyılda meydana gelen bir olayı dillendirerek başka bir doğruyu çürüttüğünüzü zannediyorsunuz.

Siz bir insanın din tarafından katlinden konuşuyorsunuz, bakınız Mısırda dün yine kaç kişi dünyanın gözleri önünde sözde medeniyet, demokrasi ve insan haklarını ağzından düşürmeyen dünyanın liderlerinin gözleri önünde katledildi. Neydi suçları? Demokrasi, medeniyet ve insan hakları istemek değil mi? İşte bu sizin medeniyetinizin ikiyüzlülüğü? En korkulması gereken de bu!

Boş işlerle uğraşıyorsunuz demem o yüzden. Sizler dünyayı hiç bilmiyor gibisiniz. Medeniyeti(!), insanları... Gerçek yüzlerini...

Dünyanın medeniyetinin para olduğunu. Yalnızca para. Dinleri ve imanları para olan bu medeniyet sizi canlı canlı yer, yakar yok eder, sizler o medeniyet için yalnızca ihtiyaçları olduğunda kullanabilecekleri, dilediklerinde atabilecekleri bir aletten öte değilsiniz. Bu medeniyetin canavarlığından az bir bilginiz olsa, dini başınızın üzerinde taşır, ona tek bir laf söyletmezdiniz. Bundan eminim. Bilmiyorsunuz. Kör kütük önyargı, kin ve nefretle dolmuş yüreğiniz, beyniniz. Önüne geçmeniz belki de hiç mümkün değil.

Bunlar da istedikleri her şeyi, her olayı ve bireyi kendi çıkarları için milyonlarca insanı kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek için kullanıyorlar. Sizler de bunlardan birisiniz. Kendinizi kullandırıyorsunuz. Onların istediği doğrultuda yön alıyorsunuz. Yoksa yönünüzü kendinizin belirlediğini mi sanıyorsunuz?

Siz küçük bir dairenin içinde iyiyi, kötüyü, doğruyu ayırt ettiğinizi sanıyorsunuz, o daireyi çevreleyen başka bir daire, o daireyi çevreleyen yine başka bir daire, ve o daireyi çevreleyen başka bir daire var.

Bunları görmüyor objektif baktığınızı sanıyorsunuz.

En küçük dairenin içinde sıkışıp kalmışsınız.

Sevgiler.

öncelikle herkese buradan selam vererek ilk mesajımda bu arkadaşa yanıt vermek istiyorum.

(Neydi suçları? Demokrasi, medeniyet ve insan hakları istemek değil mi? İşte bu sizin medeniyetinizin ikiyüzlülüğü? En korkulması gereken de bu!

Boş işlerle uğraşıyorsunuz demem o yüzden. Sizler dünyayı hiç bilmiyor gibisiniz. Medeniyeti(!), insanları... Gerçek yüzlerini...)



en çok takıldığım cümle sanırım bu oldu.aslında medeniyet hepimize lazım olan gerçek anlamdaki medeniyettir.
mısırda mursinin göreve geldiğinde yaptığı işlerin başında şeriat ilkelerinin halka dayatılması ve yasalara uygulanması şeklinde oldu.fakat halkın çoğunluğunun şeriate karşı olmasına karşın bu dayatmalar hızla yapılmaya çalışıldı.zorla insanlara şeriat hükümlerini dayatma yoluyla enjekte etmeye çalışmıştır.sizler için ötekiler diye bir şey olamaz.herkes sizin gibi olmak zorundadır.
bu dayatmalar sonucunda 20 milyondan fazla insan sokaklara döküldü.milyonlarcasıda tahrire ulaşmak için yola koyuldu.
kamuoyu önünde bilindiği üzere mursiyi halkın çoğunluğu istemiyor.dolayısı ile askeriye mursiye kısa zamanda seçime gitmesini kazanırsa devam etmesini telkin etmiştir.fakat mursi ısrarla bunu kabul etmemiş(gerçek anlamda aldığı oy %25,dir) şimdi burada demokrasiden ve insan haklarından bahsetmek gerekiyor.senin anlayışındaki insan hakları.
senin anlayışındaki demokrasi insanları katletmek,yakmak,yıkmak, ötekileri zorla kendin gibi yapmak mı?
sizin medeniyetinizde 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmesi mi?
sizin demokrasinizde kapanmayanların kafir oldukları mı?
senin medeniyetinde ölen eşle 6 saat cinsel ilişkiye girmek mi?
senin demokrasinde önde erkeğin ardında kara çarsaf içinde 5-6 kadının takip etmesi mi?
buradan yazılacak o kadar çok şey var ki zaman yetmez.
evet haklısın benim medeniyetim senle aynı kaderi paylaşmamdır.sizin okumadan bilmeden körü körüne inandığınız dininiz yüzünden,yaptığınız baskılar yüzünden benim medeniyetim ilerlememiş geriye doğru gitmiştir.
kitap,dergi,makale,araştırma,ilim,bilim okuyoruz.boş işlerle uğrasıyoruz.
ama biliyoruz ki senin kadar boş düşünmüyoruz,boş bakmıyoruz.

mert34
05-09-2013, 20:08
Sen bazı aşağı türler diyerek zaten ne halt olduğunu ispatlamışsın. Ha ben ateistlere aşağılık tür değil insan gözüyle bakardım ancak artık sadece sen ve senin gibiler o bahsettiğin türden ileriye gidemezsiniz. Madem süperzekasın bilimi anı anına takip ediyorsun bana açıkla arkadaşım neden sonsuz evren var diyip sonsuz güç yok diyorsunuz veya hadi değiştirelim niye sınırsız! evren var da sınırsız güç yok. Tutup bana örnekler üzerinden yok müslüman toplumlar beter durumdaymış bilmem neymiş diye saçmalama. Hristiyanlar da tanrıya inanıyorlar o zaman tutup da onlar incili takip ettiler süper güç oldular biz Kur'an-ı takip edip geri kaldık mı diyelim. Japonların bile bir inancı var bu adamlar da mı geri kalmış. Ortaya koyduğun tüm argümanların saçmalık derecesinden bile daha aşağıda. Bana ateistiz, bütün dinlere karşıyız felsefesi yapmayın o zaman bundan sonra. Siz hepiniz bildiğimiz islam düşmanısınız. Hedefinize Kur'an'ı ve islamı almışsınız. Kendinizi bile tanımlamaktan acizsiniz daha ne bir sisteminiz var ne bir yönteminiz var. Kuru kuruya biz ateistiz demekten başka yapabileceğiniz hiçbir halt yok. Hangi lafı konuşsanız içinden bir çelişki çıkıyor. Adam ateistim diyor imzasına üç tane dinle ilgili söz yerleştiriyor. Bu mu sizin ateistliğiniz. Ayrıca tekrar söylüyorum sizin neye inanmadığınız benim zerre umrumda değil ne yaparsanız yapun. Yalnız saçma argümanlarınızı buraya değişmez gerçekler gibi yerleştirmeyin. Ve hala bekliyorum içinizdeki o süperzekalardan biri çıksın da sizin lügatınızda yer alan sonsuz-sınırsız ve hiçlik kavramlarını bir açıklasın.

2. mesajımdada bu arkadaşa cevap vereyim.

(neden sonsuz evren var diyip sonsuz güç yok diyorsunuz veya hadi değiştirelim niye sınırsız! evren var da sınırsız güç yok)


dikkat ederseniz dünyanın varlığı milyonlarca yıl öncede olduğu söyleniyor.bir çok çağları geride bırakarak günümüze kadar geldik.toplumlar yaşamak için bir çok buluşa imza atmışlardır.bugünkü bilim araştırmaları ulaşılan en sağlam delillerle insanoğlunun 70 bin yıl önce neler yaptıklarını ortaya koymuştur.ırkımızın nereden geldiğine kadar insanları geninden soylarını tespit etmiştir.o zaman teknolojisinde iğnenin ve ipin bulunması insanoğlunu bu günlere taşımıştır.
o çağlarda eğer sizle biz evrenin sonsuzluğunu ve sonsuz güçü tartışmış olsaydık bizim için deli derlerdi.
bugünkü geldiğimiz teknoloji uzayın çok derin bir yer olduğundan bahsediyor.ucu bucağı olmayan karanlık bir derinlik.sonsuzluk kavramı da buradan bize sonsuz evrenmiş gibi geliyor.belki teknolojiler yüzyıl sonra başka şeyleri tartışacak.belkide sonsuzlukla itham ettiğimiz evrenin bir noktası vardır.sonsuzluk sadece anlayamadığımız bir kavram için seçilmiş bir kelimedir.

gelelim sonsuz güç konusuna.güç aslında bir işlevi yerine getirmek için kullanılan kuvvet veya enerji bütünlüğünün genel kavramı.bugünkü teknolojilerde sonsuz güç hiçbir metaa da mevcut değildir.her varlığın bilinen bir enerjisi ve gücü vardır.sonsuza kadar devam edecek enerji veya güç kaynağı tespit edilememiştir.birbirini tetikleyen kaynaklarla güç veya enerji sağlanmaktadır.

sonsuzluğu kabul etme algısı, bize bilimin bu şartlarda daha ilerisinin şu anda görülemediği anlamındadır.ama bu şu değildir,buraya kadar.
her çağda olduğu gibi önümüzdeki çağlardada bilim ilerlemeye devam edecektir.
ama sonsuz güç dediğiniz şey bilim tarafından hiçbir şekilde tespit edilememiştir.bu gücün varlığı anca ispatı ile mümkündür.ispatı mümkün olmayan hiç bir sey sadece anılarda kalacaktır.