PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mavi kalçalı maymun

irsArtvin
13-09-2012, 17:48
Afrika'nın en parlak maymunu

Bilim insanları, Afrika’da yeni bir maymun türü keşfetti. Utangaç ve oldukça parlak tüylü olan maymun türüne Lesula adı verildi. Maymun, farklı anatomik özellikleriyle dikkat çekiyor.

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/NTV%20Bilim/120913miymuunn1.widec.jpg

Bir diğer adı Cercopithecus lomamiensis olan maymun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DKC) keşfedildi. DKC’nin başkenti Kinşasa’da bulunan Lukuru Vahşi Yaşam Araştırma Derneği’nin direktörü ve araştırmacı John Hart, “Lesula’yı ilk gördüğümde onun yeni ve değişik bir maymun olduğunu anladım, ancak ne kadar önemli olduğunu fark etmem zaman aldı” dedi.

Lesula’nın keşfedilme hikayesi ise oldukça ilginç. Hart, utangaç maymuna ilk kez 2007 yılına DKC’nin orta bölgelerindeki yerleşim birimlerinden uzak köylere yaptığı bir gezide fark etti. Gezide çektiği fotoğraflarda, o güne kadar hiç görmediği bir maymun belirmişti. Fotoğrafta, 13 yaşındaki Georgette adlı kız çocuğu, bir maymunla oyun oynuyordu.

RENGARENK MAYMUN
OurAmazingPlanet sitesine konuşan Hart, “Lesula’nın göğsünde sarı tüyler, arskasında ise yamaya benzer kırmızılıklar var... Böylesini DKC’de yaşayan maymunlarda önceden hiç görmemiştim” dedi.

Hart ve meslektaşları, beş yıl boyunca arazi çalışmalarından, genetik araştırma sonuçlarından ve anatomik analizlerden elde ettileri bilgileri ortya döktü ve parlak maymunun önceden tespit edilmemiş bir tür olduğuna kadar verdi. Kısaca Lesula denilen maymuna, Cercopithecus lomamiensis adı takıldı. Hart ve ekibinin keşfini içeren araştırma, PLOS One dergisinde yayımlandı.

http://media3.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/NTV%20Bilim/georgette-with-lesula-12091232.jpg
Georgette ve kaybolan lesulası.

AV ESNASINDA BULUNDU
Hart, araştırmasını ilerlettiğinde, Lesula’nın bir av esnasında Gerogette’nin amcası tarafından ormanda bulunarak köye getirildiğini öğrendi. Köpeklerle anlaşabilen ve köyün etrafında gezinerek kendisine yemek bulabilen Lesula, büyüyerek kimsenin önceden görmediği bir maymuna dönüştü. Araştırmaların devamında, C. lomamiensis’in 17 bin metre karelik ormanlık alanda kendisine yaşam alanı kurduğu anlaşıldı.

ABD’nin Florida Atlantic Üniversitesi’nde maymun uzmanı olan Kate Detwiler, “Bu kadar büyük bir maymunun fark edilmemesi ilginç” ifadesini kullandı. Detwiler, öte yandan maymunun DKC’de yerleşimlerden uzak bir bölgede yaşadığını, bu yüzden fark edilmemesinin çok tuhaf olmadığını söyledi. ABD’li bilim kadını, “Yaşadıkları alan uzun ağaçlarla korunmuş, güneşi bile örten gür bir orman. Bu maymunların yaşamı okyanusun ortasındaki bir gemide olmak gibi” dedi.

MAVİ KALÇALAR
Gruplar halinde yaşayan Lesula’lar, ağırlıklı olarak meyve ve yaprakları olan bitkilerle besleniyor. Türün erkekleri yedi kiloya kadar ulaşırken, dişilerin neredeyse iki katı büyüklüğündeler. Ayrıca, diğer maymun türlerine kıyasla farklı anatomik özellikleri var. Hart, “Kalçaları mavi, aynı zamanda erkeklerin yumurtalıkları da öyle. Ormanda farkınızı belirtmeniz için gerçekten ilginç bir özellik!” dedi.

Hart, cinsel bölgelerinin mavi olması sayesinde, erkek Lesula’ların dişiler tarafından kolayca fark edildiğini söyledi. Hart buna rağmen, “bu özelliğin tam olarak ne amaca hizmet ettiğini bilmediklerini” söyledi. Mavi kalça özelliğinin Lesula’nın dışında en yakın kuzeni, “baykuş suratlı maymun”da olduğunu söyleyen Hart, iki türün 2 milyon yıl önce birbirlerinden ayrıldığını düşünüyor.

http://media2.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/NTV%20Bilim/lesula_03we.jpeg
Lesula'nın ilk fotoğraflarından biri.

TEHLİKE ALTINDALAR
Hart, DKC’de özellikle yerleşim birimlerinden uzak kırsal ve ormanlık alanlarda yaşayan birçok hayvan türünün avcılık nedeniyle tehlike altında olduğunu söyledi. Maymunlar, yılanlar ve filler en çok risk altında olan hayvanlar arasında geliyor.

Hart, “İnsanlar düzenli gelire sahip değil, hayvanlar ise en ucuz eti sağlıyor... Bazı hayvanların eti tavuk ve biftekten daha ucuz oluyor. Bu yaşadığımız yeni bir sorun değil ancak hala çözümünü bulamadık” dedi.

Lesula’nın keşfedilmesinde rol oynayan Georgette, bugün 18 yaşında. Maalesef maymunu bir gün ortadan kaybolmuş ve geri gelmemiş. Genç kız, lesulasının bir sofraya konduğundan endişe ediyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25381784

idontneedagod
13-09-2012, 17:53
Daha bilmediğimiz çok fazla tür olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle derin sularda yaşayan okyanus canlıları konusu tam bir muamma. Bu tarz buluşlar beni her zaman heyecanlandırmıştır.

irsArtvin
13-09-2012, 18:05
Daha bilmediğimiz çok fazla tür olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle derin sularda yaşayan okyanus canlıları konusu tam bir muamma. Bu tarz buluşlar beni her zaman heyecanlandırmıştır.

Aynı şekilde sayın idontneedagod; bu gibi insanlığın doğayı ve onun ihtiva ettiği diğer canlı türlerini anlamamıza, bilmemize katkı da bulunabilecek her türlü haber bende de sizinki gibi duyguların ortaya çıkmasına vesile olur.

Ne mutlu insanlığın, henüz emekleme evresinde de olsa, geliştirmiş olduğu medeniyetin öneminin farkına varana! :clap2:

Ahlaksız
13-09-2012, 19:06
“İnsanlar düzenli gelire sahip değil, hayvanlar ise en ucuz eti sağlıyor... Bazı hayvanların eti tavuk ve biftekten daha ucuz oluyor. Bu yaşadığımız yeni bir sorun değil ancak hala çözümünü bulamadık”
Nasıl bu kadar saçmalayabiliyor bu insanlar..Çözümünü bulamamışlar..!Lafa bak,yahu..!
Çözüm prezervatif tabi ki..
Nüfus politikası diye birşey var ama kimsenin taktığı yok bu politikayı..

Bu tür haberlere de sevinmeyelim arkadaşlar..
2050 yılında Dünya üzerinde bir tane bile orangutan olmayacağı,hemen hemen aynı yıllarda da şempanzelerin soyu tükeneceği ciddi belgesel kanallarında söyleniyor..Çok yakın akrabalarımız ileride dinazorlarla aynı kaderi paylaşabilir..Tabi önlem alınırsa,bu vahim durum değişebilir..Ama kimsenin umurunda değil gibi bu gerçekler..

PEXMANQ
14-09-2012, 11:54
bu konuya birde soyle bakmak gerek..dusunki hala yeni maymun yada hayvan turleri kesfediliyor..su anda kac maymun turu var bilmiyorum...ve tarihte gecmiste dusununki kac binlercesi daha belki fazlasi yasadi ve nesli tukendi bilgimiz yok..bu evrimcilerin ikide bir cikardiklari((gerci cogu sonradan ya maymun cikiyor ya baska bisi zaten))ahanda bu insan kafatasi dedikleri seyler bu maymun turleri olmasin...cunku o kadar farkli farkli tipleri varki! ve daha bilmedigimiz onlarca yuzlercesi..

simdi cogu kisi kizacak bana:=)

nebukadnezar
14-09-2012, 13:40
bu konuya birde soyle bakmak gerek..dusunki hala yeni maymun yada hayvan turleri kesfediliyor..su anda kac maymun turu var bilmiyorum...ve tarihte gecmiste dusununki kac binlercesi daha belki fazlasi yasadi ve nesli tukendi bilgimiz yok..bu evrimcilerin ikide bir cikardiklari((gerci cogu sonradan ya maymun cikiyor ya baska bisi zaten))ahanda bu insan kafatasi dedikleri seyler bu maymun turleri olmasin...cunku o kadar farkli farkli tipleri varki! ve daha bilmedigimiz onlarca yuzlercesi..

Yoo, neden kızalım.
Sizin bilgiye ihtiyacınız var Sayın PEXMANQ.
Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.
Paleontoloji diye bir bilim dalı var.

Fosil, havayla teması aniden kesildiği için korunabilmiş canlı kalıntılarına verilen genel addır.( Kabuk, kemik, diş, tohum, yaprak gibi.) Tortul kayaçlar içinde uzun yıllar kalan canlı atıklarıdır.

Fosilleri kimler inceler? İnceleyen kişinin özel bir adı var mıdır? Fosilleri inceleyen bir bilim dalı var mıdır?
Fosilleri inceleyen bilim dalına paleontoloji denir.Bunu yapan bilim insanlarına da palentolog denir.
Fosillerin faydaları nelerdir?
Bulundukları yerlerin geçmişi hakkında bizi bilgi sahibi yaparlar.
Nesli tükenmiş canlıları tanımamıza olanak sağlar
Tortul kayaçların içinde bulundukları için o kayaçların hangi zamana ait olduklarını bize söylerler.
Nesli tükenmiş ve geçmişte yaşamış canlıların modellerini,özelliklerini dikkate alarak yapabilmemizi sağlar.

Sevgiler.

PEXMANQ
14-09-2012, 20:34
tabıkı bılgıye ıhtıyacım var..sizin kadar olaganustu kulturlu degılım henuz..

benım demek ıstdıgıme ornek , pekin man,piltdown man,nebraska man, falan fılan..

biliyorsun dımı bunları? bu tıp seyler yani..anlatabılmısımdır umarım..

qlause
14-09-2012, 20:59
tabıkı bılgıye ıhtıyacım var..sizin kadar olaganustu kulturlu degılım henuz..

benım demek ıstdıgıme ornek , pekin man,piltdown man,nebraska man, falan fılan..

biliyorsun dımı bunları? bu tıp seyler yani..anlatabılmısımdır umarım..

Merak etme, yıllarca bu işin eğitimini almış birisi maymun cinsiyle insan cinsini birbirinden ayırır.

Ayrıca bak ne güzel söyledin, biz sadece şuanda şimdiye kadar yaşamış canlıların %1 ini görüyoruz.

Ve geçmişe gidildikçe günümüz canlılarından eser yok, hepsi yeni yeni ortaya çıkmış. en eski fosiller sadece tek hücreliler iken, en eski insan fosili 200 bin yıl önceye dayanıyor.

Şimdiye kadar bulunmuş 20 ye yakın homo türü var. hepside tarihsel olarak birbirini takip eden git gide daha gelişmiş fosiller.

En eski insan dediğime bakma günümüz insanına en çok benzeyen insan ancak 50 bin yıl öncesine dayanıyor.

Cumayagittimgelicem
14-09-2012, 22:27

"yani cogu sonradan maymun çıkıyor" ile ne demek istediniz? biz zati kuyruksuz maymunuz. tarihte olan türlerin kafatası yapılarının farklılıkları ve bizim kafatasımız alnımız, hacmi vs.. zaten farklı bir maymun olmamıza olanak veriyor.

Ahlaksız
14-09-2012, 22:38

Ad hominem..!

İnsanların sana kızmasını,sana cevap yazmasını,seninle uğraşmalarını,sana hakaret etmelerini,yani kısaca seni farketmelerini istiyorsun..!
Evet,bende seni farkettim ama aynı zamanda seni teşhir de ettim..

Ayrıca sana kızmıyorum:)

PEXMANQ
14-09-2012, 22:43
"yani cogu sonradan maymun çıkıyor" ile ne demek istediniz? biz zati kuyruksuz maymunuz. tarihte olan türlerin kafatası yapılarının farklılıkları ve bizim kafatasımız alnımız, hacmi vs.. zaten farklı bir maymun olmamıza olanak veriyor.

ıda lucy ve dıger verdıgım ornekler..once cogu fosıl bulunuyor.evrımcıler bunlara hemen ahanda ara form falan demeye baslıyor ama sonradan bunların tamamının aslında ya lemur ya maymun flaan oldugu ortaya cıkıyor.gidipte bu sıtede evrımcı sacmalıklara ınanmayın..gidin arastırın.harun yahya degıl ıng ogrenın yabancı saglam kaynaklara bakın..valla o kadar arastırdım evrıme ınanan bır kac megaateist dısında kımse kalmamıs zaten dunyaada:=)

yanı su anda ınsan-maymun arası bı fosıl zaten bulunamadı maalesef..zor olacak sızın ıcın ama:=)

ornwegın ıng bilenler;

http://www.nytimes.com/2009/10/23/science/23fossil.html?_r=1

isteyene translate de yaparım

qlause,ne ıctıysen aksam aksam banada soyle..senın dedıklerını hangı bılım adamı soyluyor? evrimciler bile bu kadar emın degıl..en eskı ınsan fosılı 11 yasındakı bır cocuk ve ıspanyada bulundu ..800 bın yıllık .yuzude su andakı ınsan yuzunun aynısı..biraz geri kaldın herhal...artı bulunan 40-50 mılyon yıllık yapraklar var.ve su andakılerın aynısı..

fthgzl; burada bılgısı az cok olan inanclı ınsanları pek sevmıyorlar.o yuzden..dırekt ya kufrederler yada asagılarlar..yoksa senın yazdıgın sacmalıklarla alakası yok

Ahlaksız
14-09-2012, 22:54
Fosile niye takılıyorsun ki?
Evrim teorisine iman etmen için fosile gerek yok ki..!
Hem de bir tane bile fosile gerek yok..!
Genetik bilim yeterli sadece..Genetiğe de birşeyler söylersen artık embriyolojiye bak derim..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/53/Baer_embryos.png/420px-Baer_embryos.png
Soldan sağa; Balık, Semender, Kaplumbağa, Tavuk, Domuz, Sığır, Tavşan, İnsan

Veya Radyokarbon tarihleme yöntemi ile de evrime iman edebilirsin..
Yeter ki derdin öğrenmek/bilmek olsun..
Ama yazdığın birkaç mesajdan anladığım,senin derdin öğrenmek değil bence..!

qlause
14-09-2012, 22:56
Ortaya bir iddia atıp kaynak vermiyorsun, benim bildiğim en eski homo sapiens dene bilecek fosil 200 bin yıl ondan öncesi homo erectus daha öncesi de homo habilis, bunların kaynakları sağlam, bir çok fosil kaydı mevcut, senin iddianı hangi bilim adamı öne sürmüş? hangi üniversite veya kuruluş bu bilgiyi medyaya vermiş? araştırmayı hangi bilim adamı yapmış? bu fosil tam olarak nere de bulunmuş? üstelik dna testleriyle atalarımızın dünyaya afrikadan yayıldığı kesinleşmişken?

PEXMANQ
14-09-2012, 23:09
http://discovermagazine.com/1996/dec/thefaceofanances1285

sureklı evrıme yonelık yayınlar yapan bır dergi yani sizden..bak ne dıyor

The remains of an 11-year-old who lived and died 800,000 years ago have been found in northern Spain, at a place called Atapuerca. The child's people may have been the ancestors of Neanderthals. But the child's face was ours ''may'' e dıkkat cekerım..atlamayın hemen dıye dıyorum:=)

fthgzl79 ;

her canlının olusum asamasındakı ılk evresı bırbırıne benzıyor dıe evrım olayı kanıtlanmıstır demek..ilginc..

sorun sukı..aynen oyle ıste fosillerin yasları hesaplanıyor.diyorkı bi hayvan fosılı bulduk 100 bin yıllık boyle kabul edılıyor ıste bu canlı bu kadar yasındadır ama bı bakıyorsun 2 seene sonra aynı hayvanın baska bir fosılı bulunuyor ve bakıyorlar ornegın 200 bın senelık..ee noldu hadi bi daha degistir..darwin den beri olanda bu zaten..adamın bilmem kac sene oncekı dusuncelerınden sonra neler degıstı neler..ama siz 1800 lerde kaldınız maalsef:)

o degılde bırsey soyleyeyeım..ben o kadar bılımsel makale buluyorum evrımı curuten onlara tekınız cevap vermıyor ha bire kendı bildiklerini tekrarlayıp duruyorsunuz.biriniz de deyinki senin makalen hatalı yada bisi..hic cevap yok.ama nerdee..aynı seyleri ha bire repeat..

qlause
14-09-2012, 23:24
Sen bu yazının tamamını okuduğuna emin misin? Burada bulunan fosilin insan evrimine nasıl ışık tuttuğundan ve cuk oturduğundan bahsedilmiş?

Ahlaksız
14-09-2012, 23:26
Yahu,sen karşındaki üyeleri biyolog filan mı sanıyorsun?
Milletin işi gücü yok burada müslüman (müslüman birine evrimi anlatmak saçmalıktır bana göre,çünkü bu kişi daha okumaktan/anlamaktan/sorgulamaktan bile bihaberdir..!)birine evrimden mi bahsedecek?
Hadi sana anlattık birşeyler diyelim,ama arkadaş bitmiyorsunuz ki..!
Sen anlasan bile,ardından bir müslüman daha gelip ''bu maymunlar niye insan olmuyor'' diyor..!
Eğer gerçekten meraklı isen,evrim teorisine pislik atan makaleleri arayıp okumak yerine,konusunda uzman bir biyologun evrim ile ilgili bir kitabını okursun..
Dedim ya,önce insan samimi olarak öğrenmek isteyecek..Öğrenmek istedikten sonra inanın herşeyi öğrenebilirsiniz..

Cumayagittimgelicem
14-09-2012, 23:35
http://discovermagazine.com/1996/dec/thefaceofanances1285

sureklı evrıme yonelık yayınlar yapan bır dergi yani sizden..bak ne dıyor

The remains of an 11-year-old who lived and died 800,000 years ago have been found in northern Spain, at a place called Atapuerca. The child's people may have been the ancestors of Neanderthals. But the child's face was ours ''may'' e dıkkat cekerım..atlamayın hemen dıye dıyorum:=)

fthgzl79 ;

her canlının olusum asamasındakı ılk evresı bırbırıne benzıyor dıe evrım olayı kanıtlanmıstır demek..ilginc..

sorun sukı..aynen oyle ıste fosillerin yasları hesaplanıyor.diyorkı bi hayvan fosılı bulduk 100 bin yıllık boyle kabul edılıyor ıste bu canlı bu kadar yasındadır ama bı bakıyorsun 2 seene sonra aynı hayvanın baska bir fosılı bulunuyor ve bakıyorlar ornegın 200 bın senelık..ee noldu hadi bi daha degistir..darwin den beri olanda bu zaten..adamın bilmem kac sene oncekı dusuncelerınden sonra neler degıstı neler..ama siz 1800 lerde kaldınız maalsef:)

o degılde bırsey soyleyeyeım..ben o kadar bılımsel makale buluyorum evrımı curuten onlara tekınız cevap vermıyor ha bire kendı bildiklerini tekrarlayıp duruyorsunuz.biriniz de deyinki senin makalen hatalı yada bisi..hic cevap yok.ama nerdee..aynı seyleri ha bire repeat..

evrimi çürüten bilimsel makaleleri göster o zaman. darwinin fikirleri temel oluşturdu. bildiklerimiz sürekli güncelleniyor. zaten adı üstünde yeni keşif bunlar. beynimizi çalıştırma açısından araştırmadan tek bir kitabın zırvalarına inanmaktan çok daha yararlı bir durum :)

bulunan herhangi bir fosilin araştırmalar sonucunda olması gerektiği yere yerleştirilmesi, uydurma ve doğaüstü şeylere gözü kapalı inanıp sorgulamamaktan çok daha mantıklı.

Neva
14-09-2012, 23:46
gidipte bu sıtede evrımcı sacmalıklara ınanmayın..gidin arastırın.harun yahya degıl ıng ogrenın yabancı saglam kaynaklara bakın...

artı bulunan 40-50 mılyon yıllık yapraklar var.ve su andakılerın aynısı..

Oyle degil diyorsunuz ancak, hep ondan kaynak veriyorsunuz ne hikmetse..

Su yapraklar mi bahsettikleriniz acaba, yaratilis atlasinin ingilizce sayfasindan okuyunca, saglam kaynak oluyor sanirim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29161

rastaman
15-09-2012, 12:20
Evet,o yapraklardan bahsediyor sayın Neva.Bu arkadaşlar İngilizce biliyor(!),yabancı sağlam(!)kaynaklardan besleniyor,80 milyon yıllık kaplanların,85 milyon yıllık ayıların varlığına inanıyor.Kanıt deyince de yaratılış atlasının İngilizcesini getiriyor.

gidipte bu sıtede evrımcı sacmalıklara ınanmayın..gidin arastırın.harun yahya degıl ıng ogrenın yabancı saglam kaynaklara bakın..valla o kadar arastırdım evrıme ınanan bır kac megaateist dısında kımse kalmamıs zaten dunyaada:=)

''Evrıme ınanan bır kac megaateist dısında kımse kalmamıs'' demenizden bile nerelerden beslendiğinizi anlıyoruz.Dünyada böyle absurd/şizofren bir propaganda yöntemi izleyen tek yaratılışçı grup Türkiyedeki H.Y.çevresi.
Aslında yaratılışçılar bilim dünyasının ezici çoğunluğunun evrimi kabullendiğini saklama gereği duymaz,hatta bazıları koca bilim dünyasını karşılarına almış gibi davranır.Ama Türkiyede İngilizce bilen pek olmadığı için bizimkiler rahatça sallıyorlar.
Bunu anlamak için öyle derin araştırmalar yapmaya gerek bile yok,İngilizce bilen biri(PEXMANQ biliyor) BBC'nin,National Geographic'in belgesellerini orijinalinden seyretse bile evrimin tüm bilim çevrelerinde ne kadar kabul gördüğünü anlar.

Elli kere söyledik;neredeyse bu 89 milyon yıllık kurt fosili,öküz fosili getirin kaynağınızı görelim diye.Henüz gelen giden yok,ama eminim PEXMANQ bu linkleri getirip bizi yerin dibine sokacaktır,onun İngilizcesi var sonuçta.

qlause
15-09-2012, 12:28
İngilizcesi var ama bize, evrimin sağlam kanıtlarını sanki evrimi çürütmüş gibi link olarak atıyor :D

PEXMANQ
15-09-2012, 19:15
İngilizcesi var ama bize, evrimin sağlam kanıtlarını sanki evrimi çürütmüş gibi link olarak atıyor :D

benim verdigim linkteki dergi durmadan evrimci yayinlar yapan bir dergi..ama bu adamlar bile 800 bin yil once bulunan bir insan iskeletindeki yuzun su andaki insan yuzuyle ayni oldugunu soyluyor..bunu kabul etmisler...daha sonrasi ne..verdigim sitede iste o zaman acaba bu yuz suna yakin olabilir buna yakin olabilir evrime nasil destek ciktiririz onu derdine dusen bi yazi..onemli olan800 bin yillik bir iskelet yuz su andaki modern insan yuzu...baska birsey gerekirmi?zaten siz daha onceki insanlarda (insan diyorum) 4 bacak 3 kol falan var demiyorsunuz herhalde...

evrimi curutecek seyler soyleyeyim size..yada soyle diyim..egerki bunlara inaniyorsaniz ok diyorum baskada bisi demiyorum..

Noted creation scientists Walter L. Bradley and Charles Thaxton, authors of The Mystery of Life’s Origin: Reassessing Current Theories, point out that the probability of assembling amino acid building blocks into a functional protein is approximately one chance in

4.900000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000000.
(ki matematikte 10 uzeri 150 den sonrasi imkansiz kabul edilir-bu size 10 uzeri 191 dir)

Consider that the smallest theoretical cell is made up of 239 proteins. Further, at least 124 different types of proteins are needed for the cell to become a living thing. But the simplest known self-reproducing organisms is the H39 strain of PPLO (mycoplasma) containing 625 proteins with an average of 400 amino acids in each protein.

diger kisimlari turkceye cevirip yazayim..cunku copy olmuyor maalesef..kaynagi en altta veriyorum

teorik olarak yukardada belirtildigi uzere en az 124 tane farkli protein gerekiyor canli bir bakteri icin--ancak su ana kadar bulunan organizma 625 protein iceriyor her proteindede 400 aminoasit var.Simdi bu nedenle en kucuk teorik bir canlinin kendi kendine olusma olasiligi 10 uzeri 119879 da bir..(yani 10 un yanina 119879 tane sifir koyun onun 1 i kadar)..bunun icin gerekli surede 10 uzeri 119841 yil..ve bu dunyanin yasindan 10 uzeri 119831 kere daha fazla..yani dunyanin yasinin buna yetmesi imkansiz degil baska bisi..ve bu bahsettigimiz en en basit teorik canli icin..insani falan siz dusunun artik

1970 de Hoyle diyorki bir bakterinin rastgele olusma ihtimalini 10 uzeri 40000 de 1...yani 10 X 40000 degil 10 un yanina 40000 tane sifir koyun o kadarda 1..

bu ihtimallerin yaninda soyle bir veri daha var..bir kisinin 18-99 yaslari arasinda her hafta piyangoyu tuturma olasgili 4,6 x10 uzeri 29120--yani bu olasilik en basit proteinin olusma olasiligindan katrilyonlarca kez daha fazla...

dunyada bulunan tum elektron notronlarin sayisi 100 faktoriyelden daha az..tam olarak 3.145 X 10 uzeri 79 tane...evrime geldigimizde ise milyon faktoriyel x milyon faktoriyel de bir ihtimallerden bahsediyoruz..

baska ornek daha;

bir molekul proteinin evrimlesme ihtimali 10 uzeri 75 te 1 olarak kabul ediliyor.

yane 1 / 10000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000

baska bir minik bir hucreyi alalim..bu hucrede 60000 tane protein yer aliyor ve 100 farkli kombinasyon var..bu hucrenin rastgele olusabilmesinin ihtimali 10 uzeri 4,478,296 ..tekrar ediyorum 10 x 4,478,296 degildir bu 10 un yanina 4,478,295 tane sifir koyun iste bu kadardir bir hucrenin olusma ihtimali..

baska bir evrimci ne diyor;;

Evolutionists offer us 5 billion years for mutations to do the job of producing all the wonders of nature that you see about you. But 5 billion years is, in seconds, only 1 with 17 zeros (1 X 1017) after it. And the whole universe only contains 1 X 1080 atomic particles. So there is no possible way that all the universe and all time past could produce such odds as would be needed for the task! *Julian Huxley, the leading evolutionist spokesman of the mid-twentieth century, said it would take 10 "3000 changes to produce just one horse by evolution. That is 1 with 3000 zeros after it! (*Julian Huxley, Evolution in Action, p. 46).

Living things are enormously diverse in form, but form is remarkably constant within any given line of descent: pigs remain pigs and oak trees remain oak trees generation after generation."—*Edouard Kellenberger, "The Genetic Control of the Shape of a Virus," in Scientific American

Bir genin mutasyona ugrama suresi 100000 jenerasyonda bir kere...ve arastirmacilar insan geninin 2,5 milyon yil boyunca mutasyona ugramadan stabil kalabilecegini gosteriyor.--World Book Encyclopedia

Devam edelim copy yapiyorum bu sefer

Canlılarda 55 amino asidin arka arkaya gelmesiyle oluşan Ferrodexin (Clostridium pasteurianum’da bulunur) proteini gibi kısa sayılan proteinlerin yanı sıra 6049 amino asidin arka arkaya gelmesiyle oluşan Twitchin (Caenorhabditin elegans’da bulunur) proteini gibi uzun proteinler de vardır. Olasılık hesaplarına örnek olması için insan vücudunda bulunan, 584 amino asitli orta büyüklükteki Serum Albumin proteinini ele alalım. Bu proteindeki amino asitleri sırf sol-elli olmasının olasılığı şöyle hesaplanır:

Bir amino asidin sol-elli olma olasılığı: 1/2

İki amino asidin sol-elli olma olasılığı: 1/2 x 1/2

Üç amino asidin sol-elli olma olasılığı: 1/2 x 1/2 x 1/2

584 amino asidin sol-elli olma olasılığı: (1/2) üzeri 584

Ayrıca tüm amino asitler, protein zincirindeki diğer amino asitlerle birleşmek için peptid bağı denilen kimyasal bir bağ kurmak zorundadırlar. Oysa doğada, amino asitler arasında kurulabilecek pek çok kimyasal bağ türü vardır; peptid bağlar ve diğer bağlar kabaca eşit ihtimalle kurulur. 584 amino asitli Serum Albumin proteini için 583 tane peptid bağı gereklidir. Bunun olasılığı şöyle gösterilebilir: İki amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: Üç amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: Dört amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 584 amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı:

İki amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 1/2

Üç amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 1/2 x 1/2

Dört amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 1/2 x 1/2 x 1/2

584 amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: (1/2) üzeri 583

Bu tek proteinin amino asitlerinin, sırf sol-elli olması ve de peptid bağı yapmasının olasılığı ise şöyledir:

(1/2)üzeri 584 x (1/2)üzeri 583 = (1/2)üzeri 1167 = (1/10) üzeri 351

Bu olasılığın matematiksel olarak imkânsız olduğunu şöyle düşünerek anlayabiliriz: Evrendeki 1080 proton ve nötronu, fotonlarla ve elektronlarla toplarsak 1090’dan küçük bir sayı elde ederiz. Evrenin yaşı olan 15 milyar yıl x 365 gün x 24 saat x 60 dakika x 60 saniye = 473.040.000.000.000.000 saniye; evrenin başından şu ana kadar geçen zamanı ifade eder. Bu sayıya yuvarlak olarak 1018 saniye diyebiliriz.

Bu iki sayıyı çarparsak 1090 x 1018 = 10108 eder. Bu sayı, evrendeki her proton, nötron, elektron ve foton, evrenin her saniyesi bir deneme yapmış olsalar, oluşacak deneme sayısıdır.46 Saniyede yapılan denemeleri en yüksek kimyasal hız olan 1012 (bir katrilyon) olarak alırsak; 10108 x 1012 = 10120 eder, oysa 584 amino asitli bir proteinin sırf sol-elli amino asitlerden kurulu olması ve peptid bağı oluşturması gibi basit iki aşamanın oluşma olasılığı 10351’de 1’dir. Bu, bütün uzayın elektron, proton, nötron ve fotonlarının her biri canlılardaki 20 amino asitten birine dönüşselerdi ve evrenin oluşumundan itibaren her biri saniyede 1012 deneme yapsalardı bile; tek bir 584 amino asitli proteinin amino asitlerini, sol-elli olarak oluşturmaya ve peptid bağı yapmaya imkân bulamayacaklarını gösteri

Bunun disinda birsey daha Dna nin bulunma tarihi 1953..yani darwinden baya sonra..garibim darwin ne bilsin dna ne rna ne..bu olasiliklarin ne oldugunu..komik olan bu ilerlemis bilmin hala darwinin soylediklerini takip ediyor olmasi..ama onlarda buna inanmiyorlarki..nedenleri baska birsey soyleyemiyorlar bulamiyorlar canlilarin nasil olustugunu aciklayacak..baska birsey bulsalar zaten onlarda evrimi terkedecekler..ki samimi evrimcilerin coguda terketmis durumda..

turkceye cevirdigim yerlerin kaynagi: http://www.ankerberg.com/Articles/_PDFArchives/science/SC1W0302.pdf

simdi siz bu olasiliklari reddediyormusunuz bu bir..reddedmiyor kabul ediyorsaniz bunlar olabilir diyorsaniz zaten cok yorum yapmayalim daha.komiklikten ote birsey degil zaten....daha bunuun big bangi falanda var onlara da geliriz bi ara:=)

qlause
15-09-2012, 19:58
Bu ne matematik ya :) amino asitler laboratuvar ortamında basit bir deney ile oluşturulmuştur, ve laboratuvar ortamında basit şekilde kendi kendini kopyalayan moleküller elde edilmiştir, evrim bu gün ki bütün ilaçların temelidir, eğer evrim olmasaydı bir aşı bulundu mu o aşı sonsuza kadar o hastalığı tedavi ederdi.

Ben ne deyim ki ne desem boş, bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey var ortada, tıpkı eskiden dünyanın düz olduğuna inanıldığı yada dünyanın 10 bin yaşında olduğuna inanıldığı gibi, o zamanda karşı çıkılmıştı hatta meydan boş olduğu için çok şiddetli bir karşı çıkıştı.

Hiç kusura bakma tıp bu gün tamamen evrim üzerine kurulmuş bir sistem ile çalışıyor.

PEXMANQ
15-09-2012, 20:06
Bu ne matematik ya :) amino asitler laboratuvar ortamında basit bir deney ile oluşturulmuştur, ve laboratuvar ortamında basit şekilde kendi kendini kopyalayan moleküller elde edilmiştir, evrim bu gün ki bütün ilaçların temelidir, eğer evrim olmasaydı bir aşı bulundu mu o aşı sonsuza kadar o hastalığı tedavi ederdi.

Ben ne deyim ki ne desem boş, bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey var ortada, tıpkı eskiden dünyanın düz olduğuna inanıldığı yada dünyanın 10 bin yaşında olduğuna inanıldığı gibi, o zamanda karşı çıkılmıştı hatta meydan boş olduğu için çok şiddetli bir karşı çıkıştı.

Hiç kusura bakma tıp bu gün tamamen evrim üzerine kurulmuş bir sistem ile çalışıyor.

konuyu degistirmesek iyi olur bence.iste guluyorsun bencede komik.siz bunlara inaniyorsunuz..farkinda degilsiniz :=)

.bu verdigim olasiliklar yanlismidir? evet veya hayir de yani..(hala evrim kanitlanmistir diyo ya:)

akilli mantikli bir insan artniyetli olmayan bu olasiliklar mumkundur olabilr dermi?

qlause
15-09-2012, 20:09
Evrimi reddediyorsan, dünyanın yuvarlak olduğunu da reddet, çünkü kitabında böyle, virüsleri ve mikropları reddet, suların birbirine karıştığını reddet, aborjinleri reddet, kitabında olmayan tüm gerçekleri reddet.

istatistik
15-09-2012, 20:19
4.900000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000000.
(ki matematikte 10 uzeri 150 den sonrasi imkansiz kabul edilir-bu size 10 uzeri 191 dir)

Cahil adam beyanatı dedikleri bu olsa gerek. İstatistik (olasılık üstüne bir bilim dalı) konusunda aldığım eğitimde hiç rastlamadığım bir iddia. Muhtemelen kendine fazla güvenen birinin uydurması.

NOT: İmkansız tam olarak "0" olasılıklı olaylara denir.

NOT 2: Günümüz şartları ile milyar yıl önceki yaşamın ortaya çıkışının olasılığını yazmak isteyen o 2 yaratılış bilimcisi (ki yaratılış bilim değildir, hiç kimse de bilim yerine koymamaktadır, okullarda bile okutulması gereksiz görülmüştür, o derece) bildiğiniz APTAL'dır.

Bunun yanında, fosil tarihlendirmesinden, antropolojiden, anatomiden anlamayıp da "bunlar da maymun fosili olmasın" gibi bir argüman güden insanlara rastlamak ilginç oluyor. Vatandaşa bir sormak lazım günümüz modern maymunlarının fosil tarihlendirmeleri hakkında ne kadar bilgin var?

qlause
15-09-2012, 20:31
Evet hatta okulda okutulmaya çalışılmıştı olay çıkmıştı ABD de mahkeme bunun bir saçmalık olduğunu, kanıtlanmış bilgiler dururken böyle kafadan uydurma şeyler ile çocukların beyninin yıkanabileceğine ve bunun anayasaya aykırı olduğu kararını almıştı :)

PEXMANQ
15-09-2012, 20:50
Cahil adam beyanatı dedikleri bu olsa gerek. İstatistik (olasılık üstüne bir bilim dalı) konusunda aldığım eğitimde hiç rastlamadığım bir iddia. Muhtemelen kendine fazla güvenen birinin uydurması.

NOT: İmkansız tam olarak "0" olasılıklı olaylara denir.

NOT 2: Günümüz şartları ile milyar yıl önceki yaşamın ortaya çıkışının olasılığını yazmak isteyen o 2 yaratılış bilimcisi (ki yaratılış bilim değildir, hiç kimse de bilim yerine koymamaktadır, okullarda bile okutulması gereksiz görülmüştür, o derece) bildiğiniz APTAL'dır.

Bunun yanında, fosil tarihlendirmesinden, antropolojiden, anatomiden anlamayıp da "bunlar da maymun fosili olmasın" gibi bir argüman güden insanlara rastlamak ilginç oluyor. Vatandaşa bir sormak lazım günümüz modern maymunlarının fosil tarihlendirmeleri hakkında ne kadar bilgin var?

cahil adam beyanati he..bence biraz arastir sen en iyisi...arastirmayi da birak gerek yok..eger ki bu olasiliklara az birsey inaniyorsan bu cahillikten ote bisidir...

yani 1 /
10000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000

bu olasilik eger sana olur geliyorsa..daha ne diyim...ateizm kör etmis sizin gozunuzu..birde bu sadece en basit proteninin olusma ihtimali..varin gelin komplex canlilari dusunun..daha tek bir protein uretilmesine dunya omru yetmezken hala bunlar kendi kendine olustu demek nasil bir akil urunu olabilir?

daha oncede bir arkadas bahsetti..yok antropoloji yok bilmem ne..kardesim bunlari reddeden varmi? adamlar zaten kendi diyor bu modern insan yuzunun aynisi!! bunu evrimciler diyor..sen hala nelerden bahsediyorsun...

qlause(konu degistirme ustasisin valla ..congratulations) ..ama bi zahmet konu degistirme su olasiliklara cevap ver..mumkunmu deigilmi bunlar..evet veya hayir? evrimi curuten kanit istiyordunuz..egerki bu olasiliklar mumkun diyorsaniz zaten daha evrimle ilgili tek cevap etmeyecegim

+abd ingilitere gibi ulkelerde bazi okullarda artik yaradilis dersleri de verilmeye baslandi..haberin ola

qlause
15-09-2012, 21:09
Ortada bir olasılık var ise evrenin bir yerinde muhakkak olur hatta bu olasılığa göre evrende milyonlarca başka gezegendede yaşam vardır :).

Bir şeyin olmaması için değerin 0 olması gerekir.

Diğer gezegenlerde yaşam bulundu mu, ve özellikle ilkel olarak bulundu mu, açıklamanızı çok merak edeceğim.

rastaman
15-09-2012, 21:16
...
İki amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 1/2

Üç amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 1/2 x 1/2

Dört amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: 1/2 x 1/2 x 1/2

584 amino asidin peptid bağıyla bağlanma olasılığı: (1/2) üzeri 583

Bu tek proteinin amino asitlerinin, sırf sol-elli olması ve de peptid bağı yapmasının olasılığı ise şöyledir:

(1/2)üzeri 584 x (1/2)üzeri 583 = (1/2)üzeri 1167 = (1/10) üzeri 351

....

The probability of evolution diye yazıyorsun(ki İngilizce bilen adamsın)karşına çıkan sitelerde sorunun cevabını buluyorsun.

Bu arkadaşın buraya getirdiği bu olasılık ve evrim sorunu,çok uzun yıllar önce yine evrim yanlısı bilim adamlarının ortaya attığı,sorguladığı ve olasılık hesaplarının canlı organizmalarda işe yaramadığının ortaya çıkmasıyla terkettiği tartışmalar.

Tabi böyle altlı üstlü rakamları sıralayınca afili oluyor,o ayrı.Bir halt var sanıyorsunuz.

idontneedagod
15-09-2012, 21:18
Yahu bu olasılık hesabı yapanlara da inanın ayrı bir şaşıyorum. Sizin iddianızın olasılığı nedir arkadaşlar? Akıl dışı temelsiz iddialarınızı olasılık hesaplarıyla mı doğrulayacaksınız? Bana hesaplar mısınız bir süper güç Tanrı'nın doğmamış, hep var olmuş ve var olacak olma ihtimali nedir? Ben size söyleyeyim. "0" (sıfır) ! İşte asıl imkansız olan budur.

rastaman
15-09-2012, 21:44
daha oncede bir arkadas bahsetti..yok antropoloji yok bilmem ne..kardesim bunlari reddeden varmi? adamlar zaten kendi diyor bu modern insan yuzunun aynisi!! bunu evrimciler diyor..sen hala nelerden bahsediyorsun...

Böyle havalı matematik hesapları falan,ben de tamam dedim,nihayet bilgili bir teist bulduk.Meğer o da ''adamlar diyor'' tayfasındanmış:)

Ortada yüzlerce pre-Sapiens kafatası var,birçoğunun tüm ölçüleri,cephalic indexi,hatta birebir kalıpları elimizde.Sense cherry picking yapıp bir tek yazarın bir tek fosil için yazdığını getiriyorsun.

Hominid türlerinin anthropometrik farklarıyla ilgili onlarca makale var-Allah için-bir tekini okudun mu?

Okumadığını ikimiz de biliyoruz,yoksa yukarıda yazdıkların için-çok ciddiyim-utanırdın.

Sahi,dürüst ol,craniofacial anthropometry nedir bilir misin sen?

qlause
15-09-2012, 22:07
Zaten verdiği yazıda evrimin bilgi birikimine yeni bir bilgi daha katıldığı açıklanıyor başka bir şey yok :) yüzü bize benziyor muş :)

istatistik
15-09-2012, 22:40
Öncelikle bir olayın gerçekleşmesi ihtimali "0" değilse, aklı başında hiç bir matematikçi/istatistikçi buna "imkansız" demez. "Matematiksel olarak gerçekleşebilir" ifadesi sizlere neyi hatırlatıyor bilemem. Bu sebeple, hatalı bir beyanatı savunmak için kendinizi paralamanıza gerek yok.

Bunun yanında, daha önce de belirttim. Kendilerini "Yaratılış Bilimcisi" diye lanse eden 2 şarlatan, bilimsel gerçekleri eğip bükerek insanları aldatmaya çalışıyorlar.

Şöyle açıklayayım. Kemal'in 1990 yılında 3 çocuğu vardı. şimdi ise tam 12 çocuğu var. Bu durumda Kemal'in 1990 yılınca bakkala gönderdiği çocuğunun en büyüğü olması ihtimali 1/12'dir.

2 şarlatanın insanlara anlattıkları aynen bu. Geçmişte olmayan çocukları hesaba katmaya çalışıyorlar. Ondan sonra da bu olasılık çok küçük, bu nedenle de imkansız(!) diyorlar.

Kusura bakmayın da ben bunu iddia eden adama bırakın bilim adamı demeyi, temel matematik bilgisine sahip bile demem.

Evet hatta okulda okutulmaya çalışılmıştı olay çıkmıştı ABD de mahkeme bunun bir saçmalık olduğunu, kanıtlanmış bilgiler dururken böyle kafadan uydurma şeyler ile çocukların beyninin yıkanabileceğine ve bunun anayasaya aykırı olduğu kararını almıştı :)

Evet. Pek çok ülke üstünde durmaya bile gerek durmadı ve reddetti.

Bu arada Abd ya da İngiltere bu ders verilmeye başlanmadı. Yaratılışçılar sadece bir taraflarını yırtarak verilmesi gerektiğini iddia ediyor.

Verilmeye başlandığı ülkeler ise koşar adım ilkelliğe doğru yardıran bizim gibi ülkeler.

qlause
15-09-2012, 22:43
Ya zaten geleceğini düşünen, rasyonel ve mantıklı bir halk, böyle bir şeye izin verir mi? Zamanında kiliseden kurtulmak için verdikleri mücadele ile buralara geldiler, bir daha o karanlık çağa dönmek isterler mi?

PEXMANQ
15-09-2012, 23:33
1cisi benım aklımın almadıgı ve nedense kımsenın acıklayamadıgı bır nokta var.dıyorsunuzkı ıste pre-sapıens kafalar var ok..ama bunların ınsana aıt oldugunu kım nerden bılıyor.orneıgn Australopithecus afarensis denen bır ınsan tıpı ornegı var daha dogrusu bunun ınsan oldugu sanılıyor daha sonradn bunun aslında neslı tukenmıs bır maymun turu oldugu ortaya cıkıyor.daha oncede soyledım neslı tukenmıs belkı bınlerce maymun lemur turu var bunlara aıt olmadıklarını nerden bılıyoruz?5 mılyon yıl once yasamıs bır canlının ıskeletınden ınsan oldugunu anlamalrı bu kadar kolaymı?bu kesınlıkle maymun degıldır dıyobılıyorlarmı?daha once verdıgım nebraska man pıltdown man ıda lucy orneklerı bunlara ornek degılmıdır?

soyle bır sey dusunun..bundan 5 bin yıl sonra bır cınlının ıskeletı bulundu..ve de bir norveclının..bu ıkı ınsanın anatomık ozellıklerı aynımıdır?tabıkı farklıdır..o zaman hemen bu 1cısı evrımlestı 2cısı olustu demek ne kadar kolay?ınsan vucudu kendını dogaya adapte edıyor.derı kalınlasıyor yag dokusu falan en basıtı..yada bır bolıvyalnın yuz tıpiyle bır aborjının yuz tıpı aynımı?kesınlıkle hayır..beyın hacımlerınden bahsediliyor birde..sadece beyin hacmiyle bu ıkı ınsan bırbırınden evrımlesmıstır demek basıtlık degılmıdır..+hala bınlerce maymun turunun belkıde tukendıgını kabul edersek ve hala yenılerının bulundugunu.
ornegın

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Morales_20060113_02.jpg

http://magneticmojo.com/women/wp-content/uploads/2010/05/swedishmanflag.jpg

http://www.eaglescry.com/ChinaMan.jpg

http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20100712/Face-African-Man-1611027.jpg

http://www.realworldimage.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/7/3/7301_2.jpg

sımdı bu adamların kafatasları 2 bın yıl sonra evrıme ornek mı olacak?ne kadar farklı tıpteler degılmı?
ben yurtdısında yasıyorum dunyanın her tarafından ınsan var..ama bır rus gordugumde onun ısveclı olmadıgını dırekt anlıyorum her ıkısıde sarısın olmasına ragmen.dıyorumkı bu adam kesın ya rus ya cecen yada ukraynalı falan..yada korelıler bıle cınlılerden farklı..

dıkkat edılmesı gereken baska bır nokta..ınsanın daha oncekı ataları oldugu soylenen sınıfların hep farklı yerlerden cıkmsı..yanı mesela homo habilis sadece kenya tanzanya cevresınden ,Homo gautengensis guney afrıkadan ,ve dıgerlerıde benzer..cınlı-norveclı ornegındekıne benzemıyormu bu? yada bolıvyalı bır adamın yuz seklıyle rus adamınkı aynımı? +buna ıınsanların sureklı goc ettıgını sıcaklık-sogukluk nedenlerıyle yada baska nedenlerle eklersek ortaya komplex bır konu cıkmıyormu?

bundan 5-6 sene once hatayda bır koyde sanırım bır hastalık yuzunden ınsanlar
belı bukuk yuruyordu yanı bıldıgınız ters L seklınde dıyelım..sımdı bole ınsanlar evrıme kanıtmı olacak(gercı cok ugrastılar kanıt yapmak ıcın ama sonradan bunun genetık bı rahatsızlık oldugu anlasıldı)..boyle ınsan fosıllerı bulundu dıyelım..bunlar sımdı evrımmı gecırmıs oldu..bu ne kadar sacma bırsey..

kısacası bu kadar bılınmeyen nokta varken evrım kesındır demek mantıklımı?bu proteın olusmasını falan hıc hesaba katmıyorum.

gelelım olasılık hesaplarına..olasılıgı neden yok edelımkı..eger sıze bır %1 su olay olacaktır dese sıze bırsey ıfade etmezmı..google dan nasıl aradıgımda ne kfark eder.sonucta bılımsel calısmalar bunlar.ondan sonra bunlar kullanılmazmıs neden?cunku evrımcılerın ısıne gelırmı bunlar..

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/07/Neandertal_vs_Sapiens.jpg/240px-Neandertal_vs_Sapiens.jpg

su resme dıkkat edelım..neandertal ıle modern ınsanın kafatası farkı..ben sıze su anda bundan daha fazla kafatası farklılıgı olan dunya uzerınde onlarca ınsan bulurum...basıt degılmı bu ıddıalar sımdı?

+dıyorkı

Neandertaller ile ilk modern insanlar arasındaki en önemli fark güçlülük ve dayanıklılıktır. Neandertaller de tıpkı diğer tarih öncesi insan türleri gibi modern insandan daha güçlü ve dayanıklı canlılardı. İlk modern insanların üst kolları ve baldırları -günümüz insanına nazaran kalın olmakla birlikte- Neandertallere göre daha inceydi. İlk modern insanların ellerinin anatomisi tutmayı daha hassaslaştıracak şekilde değişti. Bacaklar gücünden fazla bir şey kaybetmedi zira tüm Pleistocene dönemi avcı-toplayıcı topluluklarında hızlı hareket etme önemliydi. Ön dişler küçüldü, yüz kısaldı, çene sivrildi, kaş çıkıntıları küçüldü. Beyin boşluğu daha yukarıya çıktı, yuvarlaklaştı ancak büyümedi. Bunların yanı sıra, Neandertallerin çağdaşları olan ilk modern insanlardan daha zeki ya da daha az zeki olduklarına dair herhangi bir veri yoktur.

bunlarla beraber ınsan evrımlestı demek kolaymı bu kadar? komık gelebılır sıze ama bunlardan komık degıl emınım -evrım bu kadar kolay oluyorsa neden vucutta dırekt farkedılecek ne bılm daha onceden 10 parmaklı olan yada tek kollu veya bunun gıbı olan yok..hep ne kafatası olculerı ve beyın hacmınden gıdılıyor..oh ne ala..bu kadar kolay demek..

Cumayagittimgelicem
16-09-2012, 00:08
bunlarla beraber ınsan evrımlestı demek kolaymı bu kadar? komık gelebılır sıze ama bunlardan komık degıl emınım -evrım bu kadar kolay oluyorsa neden vucutta dırekt farkedılecek ne bılm daha onceden 10 parmaklı olan yada tek kollu veya bunun gıbı olan yok..hep ne kafatası olculerı ve beyın hacmınden gıdılıyor..oh ne ala..bu kadar kolay demek..

malesef of kadar makale okudum vs.. vs.. diyorsun ama en sonunda gelip bu saçma sapan bilmem kaç kere cevap verilmiş soruyu soruyorsun. işte bu yüzden ben inanmıyorum ki sen bir makaleyi adam akıllı okuyorsun. 1 satır görüyorsun orada aslında böyle olmayabilirdi sözüne takılıp sunulan onlarca delili görmezden geliyorsun. belkide arapça bilmeden arapça kuran okur gibi okuyorsundur bu yazıları

tahmin yürütmem gerekirse senin için ara fosiller 10 parmaklı gereksiz canlılar, yada yarı timsah yarı tavuk değil mi?

neandertallerin tarih aralığı ile erken homo sapienslerden bahsettiğin halde bir sonraki cümlende bunları unutup saçmalıyorsun. sadece kafatası farkı yok. diğer kemikleride daha uzun ve kalın.

istatistik
16-09-2012, 00:12
Günümüzde pek çok ırk bulunmasına karşın, fosil kayıtlarının bize gösterdiği hepsinin ortak bir atadan evrildiğidir. Bugün insan olarak nitelendirdiğimiz tür, fosil kayırları ile geriye doğru tarandığında geçirdiği aşamaları ortaya çıkmakta. Afrikadan yola çıka bu canlının, göç yolları bilinmekte.

Günümüzde vardığımız noktaya kadar pek çok fosil incelendi. Bunların kimi insanın ataları olmaktan uzak oldukları için çıkarıldı. Bir kısmı ise yapılan ölçümler neticesinde şüpheye yer bırakmayacak şekilde insanın atalarından olduğu için kayda geçirildi.

İncelenmiş olan bir fosilin durumuna sadece dış görünümüne göre karar verilmiyor. Kemik ve diş ölçümlerinden tutun da bulunmuş olduğu jeolojik katmana göre pek çok etken göz önünde bulunduruluyor.

Bugün bir araştırmacı nasıl güvenle incelediği bir modern iskeleti asyalı/afrikalı/avrupalı ya da daha özel olarak ırklara göre sınıflandırabiliyorsa, fosiller de aynı şekilde sınıflandırılabiliyor.

Kaldı ki, insan olarak nitelendirilen canlının tarihine bir bakın! Modern insan kaç yıllık bir geçmişe sahip? Bulunan fosillerin yaşı kaç? Modern maymunsuların geçmişi nereye kadar uzanıyor, atalarının geçmişi nedir? Ezbere ya da varsayımlar ile konuşmamak gerek.

EKLEME:

evrimin mekanizmalarını bilmeden 21 parmaklı insan neden yok, neden kolu bacağı çarpık değil, neden sadece mikro değişimler üzerinden gidiliyor şeklinde sorular soran bir kişi, ben evrim hakkında 1 tane makale okudum bile dese inanmam. Yalan söylüyordur.

Neva
16-09-2012, 03:27
Onlarin derdi, genetik bilimini evrim konusuna dahil etmemek.

Sikinti bu, cunku genetigi dahil edince, isler karisiyor. :)

PEXMANQ
16-09-2012, 11:05
Onlarin derdi, genetik bilimini evrim konusuna dahil etmemek.

Sikinti bu, cunku genetigi dahil edince, isler karisiyor. :)

yok yok tam aksıne bence tamda genetık dahıl edılsın zaten.genetıgı dahıl etmeyen genelde evrımcıler degılmı? bir dna nın olusumuna bıle ınsan aklının alacagı bır yorum getıremeyen bızlermıyız?yada hala mutasyonlarla ılgılı sacmalayan daha dunya uzerınde buldukları cesıtlı varyasyonları ınsanlara ahanda faydalı mutasyon dıye yutturan evrım degılde nedır?daha once de dsoyledım bır hucrede mutasyon olma ıhtımalı 10 uzerı mılyonda 1,buna bırde hucrenın denetım mekanızmasını da kattıgınızda (sorun oldugunda dırekt onarırlar) 10 uzerı trılyonda 1 dır..kı bunların %99uda zararlıdır..herneyse..

kusura bakmayın mantıklı bır ınsan eger evrım bu kadar gucluyse hersey bu kadar mumkunse 10 uzerı trılyonda bır olasılıklar sadece kucuk proteınler ıcın bıle gecerlıyse buna ınanıyorsa bır ınsanın cıkıp ınsanda neden hep 2 kol 20 parmak vardı demesı hıcde mantıksız degıldır.daha fazlası yoktu demesı hıc mantıksız degıldır.cunku bu ıhtımal sızın ıhtımallerınızden daha guclu ıhtımallerdır.hemde cok cok ...bana ya evrımten tek kelıme bılmıyorsun dıyen ınsanla bızlere ''CAHIL '' dıyenler kendı ınandıkları olasılıklara bakıp bence bır kez daha dusunmelıler.

o kadar sey yazdım takıldıgınız yere bakın..dıgerlerıne neden bır cevabınız yoktur? merak etmeyın evrımcılerın 3 kol 10 parmak muhabbetıne ne yorum getırdıklerınıde ıyı bılıyorum..bu zaten genel olarak evrıme nasıl acık verdırtmeyız kapsamında herseye sacma komıkte olsa cozum bulma mantıgından ılerı gelen bırsey..10 uzerı mılyonda 1 olasılıklara ınananan akıl sevıyelerınden hersey beklenır..

istatistik
16-09-2012, 12:18
yok yok tam aksıne bence tamda genetık dahıl edılsın zaten.genetıgı dahıl etmeyen genelde evrımcıler degılmı? bir dna nın olusumuna bıle ınsan aklının alacagı bır yorum getıremeyen bızlermıyız?yada hala mutasyonlarla ılgılı sacmalayan daha dunya uzerınde buldukları cesıtlı varyasyonları ınsanlara ahanda faydalı mutasyon dıye yutturan evrım degılde nedır?daha once de dsoyledım bır hucrede mutasyon olma ıhtımalı 10 uzerı mılyonda 1,buna bırde hucrenın denetım mekanızmasını da kattıgınızda (sorun oldugunda dırekt onarırlar) 10 uzerı trılyonda 1 dır..kı bunların %99uda zararlıdır..herneyse..

kusura bakmayın mantıklı bır ınsan eger evrım bu kadar gucluyse hersey bu kadar mumkunse 10 uzerı trılyonda bır olasılıklar sadece kucuk proteınler ıcın bıle gecerlıyse buna ınanıyorsa bır ınsanın cıkıp ınsanda neden hep 2 kol 20 parmak vardı demesı hıcde mantıksız degıldır.daha fazlası yoktu demesı hıc mantıksız degıldır.cunku bu ıhtımal sızın ıhtımallerınızden daha guclu ıhtımallerdır.hemde cok cok ...bana ya evrımten tek kelıme bılmıyorsun dıyen ınsanla bızlere ''CAHIL '' dıyenler kendı ınandıkları olasılıklara bakıp bence bır kez daha dusunmelıler.

o kadar sey yazdım takıldıgınız yere bakın..dıgerlerıne neden bır cevabınız yoktur? merak etmeyın evrımcılerın 3 kol 10 parmak muhabbetıne ne yorum getırdıklerınıde ıyı bılıyorum..bu zaten genel olarak evrıme nasıl acık verdırtmeyız kapsamında herseye sacma komıkte olsa cozum bulma mantıgından ılerı gelen bırsey..10 uzerı mılyonda 1 olasılıklara ınananan akıl sevıyelerınden hersey beklenır..

Lütfen olasılık bilimi ile ilgili yorumlar yazmayın. Çünkü anlamıyorsunuz ve bilmediğiniz konu hakkında ne kadar yazarsanız o kadar saçmalıyorsunuz. Hem de olasılıkların hatalı şekilde hesaplandığını bir çok defa belirtmeme karşın.

Bunun yanında faydalı mutasyon yok mu dediniz? Bakın yine bilip bilmeden, araştırmadan yazıyorsunuz. Buyurun inceleyin: Mutasyon ve Evrim (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27811)

Sürekli ezbere yazıyorsunuz. Ya tutarsa mantığı ile sallıyorsunuz da sallıyorsunuz.

Akıl seviyeleri konusuna ise hiç girmeyin bence. Olasılık alanım dememe ve şimdiki şartlara göre geçmişe dönük olasılık hesabı yapamazsınız (çünkü bilime aykırı bir durum) dememe rağmen, sürekli aynı saçma sapan, akıldan ve bilimden yoksun kelimeleri tekrarlıyorsunuz. Miller deneyini hiç duydunuz mu?

Evrim konusunda Harun Yahya ve benzeri bilimden bi haber cahillerin saçmalıklarını tekrarlamaktan başka bir yaptığınız yok. Bir de kalkmış akıl seviyelerinden dert yanmak gibi bir yüzsüzlüğe girişmişsiniz. Sizin daha kendi fikriniz bile yok!

PEXMANQ
16-09-2012, 13:44
dırekt olarak verdıgın mutasyon orneklerı ıle ılgılı yazayım..verdıgın orneklerde (kı genelde faydalı mutasyona ornek verılenler boyle) bakterılerle en kucuk basıt organızmalarla ılgılı..bu bakterilerde meydana gelen ve genelde dıs etkenlere karsı yanı anıtbıyotık falan gibi bunlara karsı degısen organızma faydalı mutasyonmudur buna bakmak gerek..verdıgın ornekte oldugu gıbı egerkı dna sında bu organızmanın degıstıgını soyluyorsun.ok dogrudur olabılır( o bıle %100 degıl ya nese) dnasında degısım meydana gelmıstır dıyelım.pekı bunun bakterıye olan faydasını sadece ama sadece dırenc kazanmıstır dıye tanımlamak mumkunmudur?

soyle bır ornek vereyım.bir bakteriye cok cıddı bır bıcımde mutasyon verdınız ve bu mutasyonla bır ılaca karsı dırenc kazandı.senın ornegındekı gıbı..pekı bunun bakteriye hic zarar vermedıgını nerden bılıyoruz? ornegın bakterinin ureme yetenegını kaybetmedıgını? buna ornek olarakta antıbıyotıke dırenc kazanan bır bakterının aslında rıbozomlarının bozuldugunu ve bu rıbozomlara yapısması gereken antıbıyotıgınde bunu beceremedıgı ıcın bakterının dırenc kazandıgını gosterıyor..

bunların hepsini gectim..su anda bılım adamlarının kesfedebıldıgı ''faydalı '' mutasyonlar cogu tartısmalıda olsa bır elın parmaklarını gecmıyor..ve bu olanların hepsi ama hepsi en basıt organızmalarda olan degısımler..bızler bu bır kac degısıme dayanarak mutasyonlar faydali olabılır dıyebılırmıyız %99 u cok zararlıyken..cunku evrımın gercek olabılmesı ıcın mutasyonların gercek anlamda cok yuksek oranda faydalı ve sıfır zarar la gerceklesmesi gerekiyor..yanı bu kadr canlı evrılıyorsa basarılı olarak mutasyonun faydasının ve sıfır zararlı olmasının oranı %99ları bulmalıydı.yanı bır canlı mutasyonla degısecek ve bununda canlıya hıc ama hıc zararı olmayacak..cunku evrım gercekse mutasyonlarda %99 zararlıysa ortalıkta abuk subuk canlılar acayip bir sistem olması gerekirdi degilmi...ama su kusursuzluga bakın..bunu mutasyonlar nasıl saglayacak?
+
miller deneyinn nasıl bır abukluk oldugunu mu anlatayım sana..
+
olasılık hesabına gelelım..su ankı sartlarla o gunku sartların aynı olmadıgını bende bılıyorum..ama bu olasılıkları ne kadar degistirir...hala bir dna nın kendı kendıne tesadufen olusma ıhtımalı su anda 10 uzerı mılyonda 1 lerdeyken o zamanlar bundan cokmu farklıydı..hadi tek bir dna sans eserı olustu..bu mutasyonlarla bu canlılar cıcek bocek nasıl olustu..bu cok faydalı sıfır zararsız mutasyonlarla mı?hangı etkı oldukı bu kadar kusursuz canlılar ve bir ekosistem olustu..buna ınanmak ınsan aklına ne kadar sıgar cıdden sasıyorum..

Cumayagittimgelicem
16-09-2012, 14:06
evet dünya inanılmaz derecede farklıydı. gökyüzünün renginden tut havanın bileşenlerine kadar. denizlerin içeriğinden tut düşen yıldırım sayısına kadar (ki iyi birşey)

gene bak ortaya bir sayı atıyorsun bir elin parmakalrını geçmez der gibi ama aslında sadece kasıtlı olarak yanlış bilgi vermiş oluyorsun. ortalıkta abuk subuk canlıların olmaması. güçlü olanın ayakta kalması (sadece diğerini döver,yer anlamında değil) yani ortama ayak uydurabilenin bir kaç nesil ayakta kalıp onu çocuklarına aktarabilmesi yüzünden.

Zararlı mutasyonların neden ve nasıl oluştuğu hakkında bilgin olmadığı için sürekli abuk subuk canlılar görmek istiyorsun. evet görüyoruz bazen bu canlılardan ama iki başlı bir kurbağanın hayatta bir süre kalması onun bu özelliği çocuklarına aktarması için yeterli değil. zaten çok nadir görünen bu olayların tekrar olması ihtimali düşük olduğuna göre bunu birkaç nesil aktarmasını düşünemezsin. eğer insanlardan bahsedersek misal yaşlı babalar çocuklarına daha çok gen mutasyonu aktarıyor. ama gen havuzunda gözle görünür önemli bir değişim sağlamayacak kadar önemsiz.

hücre bazında ise gene aynı durum söz konusu.

ilk paragrafta bahsettiğin canlı/hücre artık bunu bir sonraki nesillere aktarabiliyorsa hala neden buna böyle diyebilir miyiz, diyemez miyiz gibi konuyla alakasız sorular soruyorsun? evrim gerçekleşmiştir ve devam etmektedir, daha beklediğin nedir?

istatistik
16-09-2012, 14:12
sayın Pex,

Mutasyon konusunda iyi saçmalamışsınız düzeltmeye bile değmeyecek bir yığın saçmalık.
Konunun devamında verilen örnekleri, verdiğim dip notlardaki yazıları okudunuz mu? Tabi ki hayır. Çünkü hiçbir şey bilmeden her şeyi bilen adam edası ile yazmak çok eğlenceli.

Miller deneyi konusunda geçen yıl yeni bir yayın çıkarıldı. Bunu okuduğunuzu sanmıyorum. Yani ezbere yazmaya devam ediyorsunuz.

Olasılık konusunda yazmamanızı önermiştim. Çünkü konu hakkında bilginiz YOK. Sıfır. buna rağmen cahil cesareti diyebileceğimiz bir cesaret ile bana olasılık hesapları konusunda ders vermeye çalışıyorsunuz.

qlause
16-09-2012, 14:24
Her zaman öyle yapıyorlar, mantıklı ayet yaz diyorsun bir daha konuya cevap vermiyorlar, başka bir şey diyorsun biraz araştırma yapıyorlar bakıyorlar olmayacak o soruya da cevap vermiyorlar.

İşleri güçleri konuyu saptırmak, konu yine her konuda olduğu gibi evrime geldi hey hey.

Kurmay
16-09-2012, 14:36
dırekt olarak verdıgın mutasyon orneklerı ıle ılgılı yazayım..verdıgın orneklerde (kı genelde faydalı mutasyona ornek verılenler boyle) bakterılerle en kucuk basıt organızmalarla ılgılı..bu bakterilerde meydana gelen ve genelde dıs etkenlere karsı yanı anıtbıyotık falan gibi bunlara karsı degısen organızma faydalı mutasyonmudur buna bakmak gerek..verdıgın ornekte oldugu gıbı egerkı dna sında bu organızmanın degıstıgını soyluyorsun.ok dogrudur olabılır( o bıle %100 degıl ya nese) dnasında degısım meydana gelmıstır dıyelım.pekı bunun bakterıye olan faydasını sadece ama sadece dırenc kazanmıstır dıye tanımlamak mumkunmudur?

soyle bır ornek vereyım.bir bakteriye cok cıddı bır bıcımde mutasyon verdınız ve bu mutasyonla bır ılaca karsı dırenc kazandı.senın ornegındekı gıbı..pekı bunun bakteriye hic zarar vermedıgını nerden bılıyoruz? ornegın bakterinin ureme yetenegını kaybetmedıgını? buna ornek olarakta antıbıyotıke dırenc kazanan bır bakterının aslında rıbozomlarının bozuldugunu ve bu rıbozomlara yapısması gereken antıbıyotıgınde bunu beceremedıgı ıcın bakterının dırenc kazandıgını gosterıyor..

bunların hepsini gectim..su anda bılım adamlarının kesfedebıldıgı ''faydalı '' mutasyonlar cogu tartısmalıda olsa bır elın parmaklarını gecmıyor..ve bu olanların hepsi ama hepsi en basıt organızmalarda olan degısımler..bızler bu bır kac degısıme dayanarak mutasyonlar faydali olabılır dıyebılırmıyız %99 u cok zararlıyken..cunku evrımın gercek olabılmesı ıcın mutasyonların gercek anlamda cok yuksek oranda faydalı ve sıfır zarar la gerceklesmesi gerekiyor..yanı bu kadr canlı evrılıyorsa basarılı olarak mutasyonun faydasının ve sıfır zararlı olmasının oranı %99ları bulmalıydı.yanı bır canlı mutasyonla degısecek ve bununda canlıya hıc ama hıc zararı olmayacak..cunku evrım gercekse mutasyonlarda %99 zararlıysa ortalıkta abuk subuk canlılar acayip bir sistem olması gerekirdi degilmi...ama su kusursuzluga bakın..bunu mutasyonlar nasıl saglayacak?
+
miller deneyinn nasıl bır abukluk oldugunu mu anlatayım sana..
+
olasılık hesabına gelelım..su ankı sartlarla o gunku sartların aynı olmadıgını bende bılıyorum..ama bu olasılıkları ne kadar degistirir...hala bir dna nın kendı kendıne tesadufen olusma ıhtımalı su anda 10 uzerı mılyonda 1 lerdeyken o zamanlar bundan cokmu farklıydı..hadi tek bir dna sans eserı olustu..bu mutasyonlarla bu canlılar cıcek bocek nasıl olustu..bu cok faydalı sıfır zararsız mutasyonlarla mı?hangı etkı oldukı bu kadar kusursuz canlılar ve bir ekosistem olustu..buna ınanmak ınsan aklına ne kadar sıgar cıdden sasıyorum..

sayın pexmanq

öncelikle hiç bir canlı kusursuz değildir evrim bunu söylemez bunu söyleyen yaradılışçılardır evrim aksine her canlının kusuru vardır der önemli olan genel özelliklerinin çevreye uygun olması eğer çevre değişirse bu kusurlar daha ön plana çıkabilir ve o kusurlu canlıları yok edebilir işte zaten doğal seçilim dediğimiz kavram bu. yani bakterilerde yada bazı canlılarda bir mutasyon olurken hem yararlı hem zararlı olabilir önemli olan çevre şartıdır. yararlı ve zararlı olması tamamen çevre şartına ve canlılar arası etkileşime bağlı (cinsel seçilim) bağlıdır. mesela mavi göz mutasyon sonucu pigment eksikliği sonucu oluşmuştur baktıgımız da zararlıdır ama bu gün hemen hemen herkes mavi gözlü olmak ister çünkü güzel gözükür ve bu insanı daha avantajlı yapar.cinsel seçilimde avantajlı duruma gelinir. lenski deneyini okumanızı tavsiye ederim evrim deneysel olarak gözlenmiştir. lenski deneyi (https://www.facebook.com/note.php?note_id=206223192769097)

mutasyonların %99 faydalı olması durumuna gelince ozaman işte sizin hayal ettiğiniz evrim olurdu bir nesilden diğer nesile geçişte hemen farklılık görülürdü. ama yararlı mutasyon oranı az olduğundan evrimleşmeyi çok uzun zaman zarfında görmekteyiz. damlaya damlaya göl olur atasözümüz vardır bilirsin çok doğru bir sözdür. işte bunu evrime çevirirsek mutasyon ola ola evrim olur.

miller deneyine gelince neymiş saçma olan miller deneyi ozamana kadar kağıt üstünde olan ambiyogenez teorisinin deneysel yapısıdır ve başarısıdır. evet ozamanki bilgilerle göre yapılmıştır bu gün daha fazla bilgi bilmekteyiz zaten miller deneyinde çok fazla aminoasit çeşidi oluşmamıştır çünkü bilgileri eksikti ama önemli olan insanın cansız varlıktan canlı dediğimiz varlığın yapısını oluşturmuş olmasıdır miller deneyinin önemi budur. sonuçta cansız (inorganik) maddeden canlı (organik) maddenin yapılacağı ispatlanmış oluyor miller deneyinin zaferi budur. yani öyle yada böyle eksik bilgiylede olsa insan cansız maddeyi canlı hale getirmiştir.

Miller-Urey Deneyi Nedir? Neyi İspatlamıştır?
(https://www.facebook.com/note.php?note_id=172730422785041)Miller-Urey Deneyi'ne Yönelik Eleştirilere Cevaplar
(https://www.facebook.com/note.php?note_id=179882418736508)

olasılık konusuna gelince hayatımız olasılıklar bütünüdür. bir paranın yazı tura gelmesi durumu olasılıktır ama %50 gibi tahmin etme durumumuz olduğundan bize garip gelmez olasılık oranı düştükçe bizim tahmin etme durumumuz azaldıkça durumlar bize saçma gibi gelmektedir yada tesadüf dediğimiz tanımı ortaya atmış bulunmaktayız sonuçta her tesadüfünde bir nedenleri var ama olasılığı düşük olduğundan ve başımıza geldiğinden tesadüf deriz. mesela bende evrim karşıtları mantıyla bir olasılık durumu ortaya çıkaracağım. mesela 2 kişi ele alalım biri evden diğeri işyerinden çıkmış olsunlar bunların şehrin bir yerinde karşılaşma olasılığını düşünelim. bu tür tesadüfler herkesin başına gelmektedir. bunu okuyan herkes başına gelen en tesadüf karşılaşmayı olması çok düşük olan biriyle karşılaştığınız günü düşünerek bakınız. çünkü eminim herkesin başına gelmiştir. şimdi biri işte çıkacak diğeri evden evden çıkacak olan kişi evde durması gereken okadar ihtimal varken dışarı çıkmayı karar veriyor ve bu karar diğer kişinin işten çıkmasına yakın yada aynı anda. daha sonra şehirde okadar bölge varken ikiside aynı bölgeye gitmekteler. o bölgede okadar sokak cadde olmasına rağmen ikiside aynı sokaga girmekteler. ve bunları yaparken karşılaşma hızları yani yürüme yada araçtaki hızları da önemli. ikiside aynı hızla olmalıki yada mesafe aralığına göre hızlı gitmelilerki karşılaşabilsinler. ama şunu dikaktten kaçırmayınız bu iki kişide karşılaşacaklarını bilmiyorlar ikiside farklı amaclar dahilinde hareket ediyor. ve dediğim gibi okadar durumdan sonra aynı sokakta yada yerde karşılaşıyorlar. bu olasılığı bir düşünün bu durumların büyük şehirlede meydana geldiğini ve rakamsal olarak ne çıkartabileceğimizi düşünün. mesela ben beyoğlunda yıllar önceki aydında okuyan öyle gezmeye gelen arkadaşımla okadar kalabalıkta karşılaşmıştım varın siz hesap edin. sonuç olarak anlatmak istediğim bu evrimsel süreçte çıkartılan saçma olasılık durumları oluşabileceğidir. heleki milyonlarca gibi uzun bir süre zarfında...