Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah'dan emin olmak küfür mü'dür?
demirefe
13-09-2012, 20:38
Neva uzerinden, tribunlere oynama
Neva, sizin sorununuzun ne olduğunu bilmiyorum. Tribünler neresi, onu hiç bilmiyorum. Ben küçük hesaplar peşinde hiç koşmadım. Kişilerle uğraşmak hiç adetim değildir.
Ama birisi durduk yerde benim iletilerimi kendisine takıntı yapmış ve mod yetkilerini beni susturmaya çalışmak için kullanıyorsa, bu kişinin benimle derdi nedir diye doğrusu merak etmek zorundayım.
Sahi benimle derdiniz nedir? Görüşlerimin sizi rahatsız ettiğinin farkındayım ama görüşleri tartışarak bir yere getirirsiniz. Silerek, ordan oraya dama taşı gibi oynatarak, moderatörlüğü kişisel egonuzu tatmin ederek kullanarak görüşleri yok edemezsiniz.
Siz bu forumun başına nerden tebelleş oldunuz? Ne fikir özgürlüğünden haberiniz var, ne egonuzu bastırabiliyorsunuz, ne de bir konuda bir şey biliyorsunuz? Forumda da yerli yersiz maydanoz olmadığınız konu yok!
İşiniz gücünüz mod yetkilerini egonuzun çektiği yönde istismar etmek. Sizi bu forumun başına tebelleş eden zorunluluk nedir gerçekten merak ettim.
Hiç bir iletimiz güvende değil. Neva hoşlanmadı, şuuut başka başlığa!
Böyle olmaz! Forumdaki fikir özgürlüğünü yok ediyorsunuz. Ne yazık ki bu durum bu ülkenin ne dinlisinde, ne dinsizinde ilke, dürüstlük, tarafsızlık ve inanca, fikire saygı olmadığını, boru kimin ağzına tutulursa boruya egosuna göre üflediğini düşündürüyor.
Ülkenin acınası hali bu ne yazık ki. Boruyu ağzına alan canının istediğini üflüyor. Başkasına da versen o da aynısını yapacak. Dinlisine de versen üfürecek, dinsizine de! Fark eden bir şey maalesef olmuyor bu ülkede!
Yine bir yazım buharlaştırmışsınız, ne bir gerekçe, ne bir haber verme, tek neden egonuz. Canınızın öyle istemesi!
Bu foruma yazık ediyorsunuz. Sizin gibiler de ülkeye yazık ediyor. Sizin gibi egosu şişmiş, suyun üstünde rüzgarla sürüklenen kişile her yerde varlar ve yetki ellerine geçmeye görsün! Ne fikre, ne inanca saygı! Benim gibi düşünmeyen ölsün zihniyetine sahipsiniz ne yazık ki!
Hiç mi hayatta bir yere gelemediniz, başka egonuzu tatmin yolunuz yok mu?
Neva, sizin sorununuzun ne olduğunu bilmiyorum. Tribünler neresi, onu hiç bilmiyorum. Ben küçük hesaplar peşinde hiç koşmadım. Kişilerle uğraşmak hiç adetim değildir.
Ama birisi durduk yerde benim iletilerimi kendisine takıntı yapmış ve mod yetkilerini beni susturmaya çalışmak için kullanıyorsa, bu kişinin benimle derdi nedir diye doğrusu merak etmek zorundayım.
Sahi benimle derdiniz nedir? Görüşlerimin sizi rahatsız ettiğinin farkındayım ama görüşleri tartışarak bir yere getirirsiniz. Silerek, ordan oraya dama taşı gibi oynatarak, moderatörlüğü kişisel egonuzu tatmin ederek kullanarak görüşleri yok edemezsiniz.
Siz bu forumun başına nerden tebelleş oldunuz? Ne fikir özgürlüğünden haberiniz var, ne egonuzu bastırabiliyorsunuz, ne de bir konuda bir şey biliyorsunuz? Forumda da yerli yersiz maydanoz olmadığınız konu yok!
İşiniz gücünüz mod yetkilerini egonuzun çektiği yönde istismar etmek. Sizi bu forumun başına tebelleş eden zorunluluk nedir gerçekten merak ettim.
Böyle olmaz! Forumdaki fikir özgürlüğünü yok ediyorsunuz. Ne yazık ki bu durum bu ülkenin ne dinlisinde, ne dinsizinde ilke, dürüstlük, tarafsızlık ve inanca, fikire saygı olmadığını, boru kimin ağzına tutulursa boruya egosuna göre üflediğini düşündürüyor.
Ülkenin acınası hali bu ne yazık ki. Boruyu ağzına alan canının istediğini üflüyor. Başkasına da versen o da aynısını yapacak. Dinlisine de versen üfürecek, dinsizine de! Fark eden bir şey maalesef olmuyor bu ülkede!
Yine bir yazım buharlaştırmışsınız, ne bir gerekçe, ne bir haber verme, tek neden egonuz. Canınızın öyle istemesi!
Bu foruma yazık ediyorsunuz. Sizin gibiler de ülkeye yazık ediyor. Sizin gibi egosu şişmiş, suyun üstünde rüzgarla sürüklenen kişile her yerde varlar ve yetki ellerine geçmeye görsün! Ne fikre, ne inanca saygı! Benim gibi düşünmeyen ölsün zihniyetine sahipsiniz ne yazık ki!
Hiç mi hayatta bir yere gelemediniz, başka egonuzu tatmin yolunuz yok mu?
Sayin demirefe;
Kisilerle ugrasmak adetiniz degilse, Neva'nin musluman damari cekti mesajlari ne oluyor bir aciklasaniz bize ha? :)
Bu basligin konusu Neva mi, yoksa sizin islamafobiniz mi?
Yoksa Ateist sablonu cizmeye soyunmaniz mi?
Yoksa Ataturk ve onun milliyetciligi mi?
Yoksa genel islam tarihi mi?
Siz kimsiniz ki, ateiste veya ateizm'e sablon cizmeye soyunuyorsunuz, politik kaygilarinizla?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=456323#post456323
Milliyetciligi ve Ataturk'u tartisacaksiniz acin bir baslik poltika bolumune orada tartisin.
Islam siyasal tarihi hakkinda kisisel dusunceleriniz varsa, acin bir baslik islam bolumune okuyalim. Biz de katilalim.
Sizin mesajlariniza ayricalik gostermemiz icin, sebep nedir?
Ateist olusunuz mu?
Siz bu siteyi, salt ateist platformlarla karistirdiniz sanirim.
Iletileriniz guvende olmadigini dusunuyorsaniz sayet, yonetim'e raporlarsaniz.
Ki elimizden geldigince ayirdigimiz, tasidigimiz vs. iletileri genelde bildiriyoruz.
Ustte linkini verdigim konunun o baslikta ne isi var? Dindar'in iletisini de ayni sebeple kaldiriyorsak, sizinkini de kaldiracagiz, sizin hicbir ayricaliginiz yok yani.
Yatip kalkip islam forumunda da Ataturk milliyetciligi okumaktan biktik artik.
Bu Ataturkculuk tanri, milliyetcilik de din'se bilelim.
Politika bolumumuz olmasa neyse, haklisiniz diyecegiz.
demirefe
13-09-2012, 21:22
Sayin demirefe;
Kisilerle ugrasmak adetiniz degilse, Neva'nin musluman damari cekti mesajlari ne oluyor bir aciklasaniz
Yani sizi eleştirmek sinirlenmeniz ve şişmiş egonuzun dokunulur dokunulmaz patlaması için yeterli! Vay sen misin beni eleştiren, iletilerinle oynayayım da gör gününü!
Görüşleriniz uyuşmadığında tartışmak yerine intikamınızı mod yetkilerini egonuz doğrultusunda kullanarak mı alıyorsunuz? Hiç görüşe saygı duymadan, sildiniz yok mu ettiniz, nereye attınız o da belli değil, bu mu moderatörlük?
Bu moderatörlük değil. Bu şişmiş egonun su üstünde yüzmesi ve dokunur dokunmaz patlaması.
Siz modsunuz diye eleştirilmeyecek misiniz? Yanlışınıza yanlış denmeyecek mi? Dokunulmaz mısınız, kutsal mısınız, hazreti filanca mısınız? Sizi niye eleştirmeyeceğiz? Yanlış bir şey söylediğinizde niye yanlış demeyeceğiz? Bunu siz mi yasaklıyor, kendinizi dokunulmaz kutsal ilan ediyorsunuz?
Bir başlıkta yeri geldikçe konu ile alakalı görüşler belirtilir. Bunu iletiyi silmek veya taşımak için bahane olarak kulalnamazsınız. Kullanırsanız şişmiş egonuz pat diye patlıyor hemen demektir.
Konu ile bağlantılıdır, bir bağlantı söylenir. Konular bağlantılı konulara geçilerek gelişir, öyle değil mi? Faraza kıyamet tartışılıyor. Buradan güneşin evrenin yaşı, entropi, evren kuramları, bunlar hep gündeme gelir.
Moderatörlerin açılan konudan, savunulan fikirden rahatsız olma hakları olamaz. Bunlardan hoşlanmayınca mod yetkilerini egosuna alet etmesi hiç etik olmaz. Bu ahlaksızlıktır. Bu yetki size burada tartışma özgürlüğü engellenmesin diye verildi. Tartışma özgürlüğünü kısıtlayın diye değil!
Benim ateizme format vermeye kalkıştığımı, ateizm standartları menifestosu yayınladığımı nerden çıkarıyorsunuz? Bu da sizin şişmiş egonuzun hava kaçırmasıyla mı kulağınıza üfleniyor? Ben görüşlerimi özgürce söylerim. Kimseye ne direktif verdiğim, ne emirler yağdırdığım yok. Benim ilkelerime uymayanı şöyle böyle yaparım dediğim de yok değil mi?
Beğenmezseniz beğenmedim dersiniz. Bak ben nasıl beğenmediğime, yanlış olana yanlış diyorum.
Yanlışa yanlış demek bir insanlık görevidir. Yanlış söylüyorsun diye kafasına vurmak, konuşmasını engellemek ise yobazlıktır.
İnsanlar konuşa konuşa... Egosu şişmiş modlar ise iletilerle oynaya oynaya...
bize ha? :)
Bu basligin konusu Neva mi, yoksa sizin islamafobiniz mi?
Yoksa Ateist sablonu cizmeye soyunmaniz mi?
Yoksa Ataturk ve onun milliyetciligi mi?
Yoksa genel islam tarihi mi?
Siz kimsiniz ki, ateiste veya ateizm'e sablon cizmeye soyunuyorsunuz, politik kaygilarinizla?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=456323#post456323
Milliyetciligi ve Ataturk'u tartisacaksiniz acin bir baslik poltika bolumune orada tartisin.
Islam siyasal tarihi hakkinda kisisel dusunceleriniz varsa, acin bir baslik islam bolumune okuyalim. Biz de katilalim.
Sizin mesajlariniza ayricalik gostermemiz icin, sebep nedir?
Ateist olusunuz mu?
Siz bu siteyi, salt ateist platformlarla karistirdiniz sanirim.[/QUOTE]
demirefe
13-09-2012, 21:24
[QUOTE=demirefe;456370]Yani sizi eleştirmek sinirlenmeniz ve şişmiş egonuzun dokunulur dokunulmaz patlaması için yeterli! Vay sen misin beni eleştiren, iletilerinle oynayayım da gör gününü!
Görüşleriniz uyuşmadığında tartışmak yerine intikamınızı mod yetkilerini egonuz doğrultusunda kullanarak mı alıyorsunuz? Hiç görüşe saygı duymadan, sildiniz yok mu ettiniz, nereye attınız o da belli değil, bu mu moderatörlük?
Bu moderatörlük değil. Bu şişmiş egonun su üstünde yüzmesi ve dokunur dokunmaz patlaması.
Siz modsunuz diye eleştirilmeyecek misiniz? Yanlışınıza yanlış denmeyecek mi? Dokunulmaz mısınız, kutsal mısınız, hazreti filanca mısınız? Sizi niye eleştirmeyeceğiz? Yanlış bir şey söylediğinizde niye yanlış demeyeceğiz? Bunu siz mi yasaklıyor, kendinizi dokunulmaz kutsal ilan ediyorsunuz?
Bir başlıkta yeri geldikçe konu ile alakalı görüşler belirtilir. Bunu iletiyi silmek veya taşımak için bahane olarak kulalnamazsınız. Kullanırsanız şişmiş egonuz pat diye patlıyor hemen demektir.
Konu ile bağlantılıdır, bir bağlantı söylenir. Konular bağlantılı konulara geçilerek gelişir, öyle değil mi? Faraza kıyamet tartışılıyor. Buradan güneşin evrenin yaşı, entropi, evren kuramları, bunlar hep gündeme gelir.
Moderatörlerin açılan konudan, savunulan fikirden rahatsız olma hakları olamaz. Bunlardan hoşlanmayınca mod yetkilerini egosuna alet etmesi hiç etik olmaz. Bu ahlaksızlıktır. Bu yetki size burada tartışma özgürlüğü engellenmesin diye verildi. Tartışma özgürlüğünü kısıtlayın diye değil!
Benim ateizme format vermeye kalkıştığımı, ateizm standartları menifestosu yayınladığımı nerden çıkarıyorsunuz? Bu da sizin şişmiş egonuzun hava kaçırmasıyla mı kulağınıza üfleniyor? Ben görüşlerimi özgürce söylerim. Kimseye ne direktif verdiğim, ne emirler yağdırdığım yok. Benim ilkelerime uymayanı şöyle böyle yaparım dediğim de yok değil mi?
Beğenmezseniz beğenmedim dersiniz. Bak ben nasıl beğenmediğime, yanlış olana yanlış diyorum.
Yanlışa yanlış demek bir insanlık görevidir. Yanlış söylüyorsun diye kafasına vurmak, konuşmasını engellemek ise yobazlıktır.
İnsanlar konuşa konuşa... Egosu şişmiş modlar ise iletilerle oynaya oynaya...
demirefe
13-09-2012, 21:24
Yani sizi eleştirmek sinirlenmeniz ve şişmiş egonuzun dokunulur dokunulmaz patlaması için yeterli! Vay sen misin beni eleştiren, iletilerinle oynayayım da gör gününü!
İnsanlar konuşa konuşa... Egosu şişmiş modlar ise iletilerle oynaya oynaya...[/QUOTE]
Neva doğru bir karar vermiş. Konu başlığıyla ilgisiz iletinizi Forum Kirlerine taşımış.
Siz de ilgili başlığa ilgili mesajlar yazın ve konuyu dağıtmayın bir zahmet.
İfade özgürlüğü her başlıkta ilgili ilgisiz her konuda yazı yazmak olmamalıdır.
Sizin ifade özgürlüğünüz tartışılmak istenen konuyu dağıtmamalıdır ve bu aynı zamanda konu başlığını açan yazara saygısızlık olduğu gibi başlık sahibinin tartışma özgürlüğüne karşı yapılmış bir müdahaledir.
Ya mesajlarınızı ilgili başlığa yazınız ve böylece mesajlarınızın doğru başlıklarda yer almasını sağlayınız, ya da erinmiyorsanız düzgün bir şekilde konu ile ilgili biçimde yeniden bir mesaj yazınız.
Burada çöpçü müyüz ki biz hep arkanızdan çöplerinizi toplamak zorunda kalıyoruz?
Forum kiri olarak görülen mesajlarınızı doğru yerlerde yayınlayan siz de...
kasarsis
14-09-2012, 01:53
NEVA
"Islam elbette ki ayaklari yere basan bir dindir. Olmasa siyasi olarak cikmasi mumkun degildir o donemde ve cografyada."
hiristiyanlık, yahudilik de dediğin sınıfa girer ki bu kadar taraftarı var
Yani ayakları yere basıyor...
doğru demişler islamı yanın ağır basıyor diye
ben de aynı fikirdeyim
NEVA
"Islam elbette ki ayaklari yere basan bir dindir. Olmasa siyasi olarak cikmasi mumkun degildir o donemde ve cografyada."
hiristiyanlık, yahudilik de dediğin sınıfa girer ki bu kadar taraftarı var
Yani ayakları yere basıyor...
ben de aynı fikirdeyim
Hristiyanlik ve yahudilik mi konu icerigi?
Evet hepsi de ayaklari yere basan dindir, fazlasiyla da hayatin icindendir, asar, keser, oldurur. Hepsi siyasi kokenli cikisa dayanir.
Sorun nedir?
Forumun diger hristiyanlik, musevilik bolumune iki mesaj yazmassiniz, burada gelir efendim islami yanin agir basiyor yahudilik , hristiyanlik da boyle dersiniz.
Ben de size, hristiyanlik veya musevilik tarafiniz agir basiyor diyeyim mi?
Islam cok kotu bir din , hristiyanlik veya musevilik cok mu iyi, cok mu pembe?
demirefe
14-09-2012, 08:24
Alka çok yanlış ve taraflı düşünüyorsunuz. Size göre sizin görüşünüze uyan kişi ne yapsa haklı, sizin görüşünüze katılmayan kişi ne yapsa haksız. Objektif değilsiniz ve saplantılarınız var. Bu saplantılı fikirlerinize göre insan yerine göre Muhammed'i savunabilir, ama Atatürk'ü asla savunmamalı!
Konu ile ilgisiz demeniz ise öyle yersiz ki! Örneğini verdim. Kıyametten konu açılınca konu tartışılırken evren modelleri, entropi, evrenin sonu konularına gider kaçınılmaz olarak. Gidin bunları bilim başlığında tartışın demezsiniz. Çünkü asıl konu kıyamet! Kıyamet bilimsel bir konu değildir.
Aynen bunun gibi, Atatürk evet dini değil siyasi konudur. Ama konu ile bağlantısı geldiğinde bahsedilir. Çünkü Atatürk dinle ilgili bir çok düzenleme yapmış bir kişidir. Alaka geldiğinde din ile ilgili bir konuda bahsi geçmesi kaçınılmazdır.
Sizin bu taraflı saplantılarınız maalesef düşünce dünyası adına bir felaket. Bir ülkenin düşünen yazan insanları buysa halkından ne beklenebilir, o da ayrı konu... Halkın büyük çoğunluğu zaten forumda filan yazmaz, yazamaz. Yazabileni de böyle saplantılı, tek kutuplu, kafası islam tortuları ile dolu... Maalesef. Halimiz bu işte...
demirefe
14-09-2012, 08:30
Şimdi gelelim Neva'ya. Madem yanlış demekle olmuyor, yağlı bir katı cismin üzerine yağlı bir sıvı döküldüğünde iz kalmayacağını bilimsel olarak açıklasaydınız da faydalansaydık Neva? Bu kadar absürd bir şeyi iddia edeceksiniz, kimse size gıkını çıkarmayacak, siz buranın kelek kesenisiniz diye!
Getirin bakayım bana bilimsel açıklamasını, yağlı katılarda yağlı sıvılar leke bırakmaz diye bilimsel kanıtınızı?
Bu saçma sapan iddianız konu ile öyle alakalı ki, direk yani, doğrudan dini bir konu bu değil mi? Allah yapıyor bu işi, bilimsel olarak da açıklanmaz! Bunu ne fizik açıklar ne kimya, allahın hikmeti, bu yüzden dini konulara bu saçmalığı soktunuz ve itiraz da istemiyorsunuz öyle mi?
Vah ki vah... Forum kimlerin ellerine bırakılmış... Yazık.
demirefe
14-09-2012, 08:36
Ey bu forumun bütün yöneticileri! Hepiniz adınız gibi biliyorsunuz ki ben doğru söylüyorum. Söylediklerim sonuna kadar, sapına kadar doğru! Burada beni engellemeye, iletilerimi oraya buraya taşıyanlar ve bunu doğru bulanlar haksız!
Bu o kadar apaçık görünüyor ki! Ama hiç bir şey yapmayacaksınız, bunu da kesin biliyorum. Bu haksızlıklara, bu susturmalara, seyirci kalacaksınız. Bir kişinin egosu doğrultusunda forumu elinde oyuncak etmesine hiç sesiniz çıkmayacak.
Bundan nedense eminim. Hatta belki de yapacağınız doğru söyleyeni onuncu köye kovmak olacak. Buna da hiç şaşırılmaz maalesef.
Düşünce dünyamızın acı gerçeği işte bu. Fikir özgürlüğü nanay. İfade özgürlüğü denetim altında!
Bu ülkenin ne dinlisinde, ne dinsizinde maalesef özgür düşünce anlayışı yok!
Korkunç portre bu şekilde!
demirefe
14-09-2012, 10:14
ben de aynı fikirdeyim
Dostum, takiyye sadece müslüman olduğunu gizleyerek yapılmaz. Dine karşı olduğu izlenimi verilerek de takiyye yapılır. Bunun çok örneklerini gördük. Oturtmuşlar birini, sözde dine karşıyım diyor. Ama dine dokunan oldu mu hemen savunmak için dişlerini ortaya çıkarıyor.
Bu kişi dini eleştirir gibi yalandan rol keser. Asıl amacı dinin eleştirisini engellemektir. Bu taktik çok kullanılan bir taktiktir. İnsanlara bir şeyi doğrudan söyledin mi tepki duyarlar. O yüzden alttan alta çaktırmadan taktik geliştirmek bir huy haline gelmiştir.
Fakat bu işe yarıyor gibi görünse de aslında insan ahlakının çürümesidir. Tarih boyunca gerçekleri apaçık ve net, taktik takiyye yapmadan söylemek isteyenler ve onları susturan, baskılayan ikiyüzlüler olmuştur.
İnsanlık tarihi harbiler, mertler, fikir özgürlükçüleri ve sahtekarlar, ikiyüzlüler, takiyyeciler arasında geçen mücadelenin öyküsüdür.
Dostum, takiyye sadece müslüman olduğunu gizleyerek yapılmaz. Dine karşı olduğu izlenimi verilerek de takiyye yapılır. Bunun çok örneklerini gördük. Oturtmuşlar birini, sözde dine karşıyım diyor. Ama dine dokunan oldu mu hemen savunmak için dişlerini ortaya çıkarıyor.
Bu kişi dini eleştirir gibi yalandan rol keser. Asıl amacı dinin eleştirisini engellemektir. Bu taktik çok kullanılan bir taktiktir. İnsanlara bir şeyi doğrudan söyledin mi tepki duyarlar. O yüzden alttan alta çaktırmadan taktik geliştirmek bir huy haline gelmiştir.
Fakat bu işe yarıyor gibi görünse de aslında insan ahlakının çürümesidir. Tarih boyunca gerçekleri apaçık ve net, taktik takiyye yapmadan söylemek isteyenler ve onları susturan, baskılayan ikiyüzlüler olmuştur.
İnsanlık tarihi harbiler, mertler, fikir özgürlükçüleri ve sahtekarlar, ikiyüzlüler, takiyyeciler arasında geçen mücadelenin öyküsüdür.
Yani sen diyorsun ki, Neva bu yönetimin arasına girmiş bir müslüman. Tüm yönetimi kandırıyor, takiyye yapıyor...
Bununla hem Neva'yı, hem de yönetimi küçük gördüğünün, "ikiyüzlüler" diyerek hakaret ettiğinin farkındamısın? Çok sevdiğini söyleyip takiyye yapan sen, bu mesajlarının karşısında Atatürk, cezanı verdiğinde ne yapardın, ne derdin çok merak ediyorum...
Şimdi gelelim Neva'ya. Madem yanlış demekle olmuyor, yağlı bir katı cismin üzerine yağlı bir sıvı döküldüğünde iz kalmayacağını bilimsel olarak açıklasaydınız da faydalansaydık Neva? Bu kadar absürd bir şeyi iddia edeceksiniz, kimse size gıkını çıkarmayacak, siz buranın kelek kesenisiniz diye!
Getirin bakayım bana bilimsel açıklamasını, yağlı katılarda yağlı sıvılar leke bırakmaz diye bilimsel kanıtınızı?
Bu saçma sapan iddianız konu ile öyle alakalı ki, direk yani, doğrudan dini bir konu bu değil mi? Allah yapıyor bu işi, bilimsel olarak da açıklanmaz! Bunu ne fizik açıklar ne kimya, allahın hikmeti, bu yüzden dini konulara bu saçmalığı soktunuz ve itiraz da istemiyorsunuz öyle mi?
Vah ki vah... Forum kimlerin ellerine bırakılmış... Yazık.
Ne bilimi? Bilimi nerden cikardiniz?
Nebukadnezar'in verdigi ornek veya yorumu bilimadami mi?
Benim cevap vermem gerektiğini sanmıyorum. Ömer Nesefi adını ilk kez duyuyorum. Bir din adamı olduğuna göre onun hakkındaki soru bana sorulmuş olamaz. Din adamlarıyla hiç işim olmaz. Bilimciler hakkında sorularınızı cevaplarım seve seve.
Uzun lafın kısası dininizi hiç bilmiyorsunuz müslümanlar. Nesefi islamı iyi biliyor. Kuranda allaha kimsenin hesap soramayacağı ve dilediğini yapacağı, hiç bir şeye mecbur olmadığı kaç yerde yazar.
Kendiniz soylemediniz mi baslikta, islami en iyi bu adam bilir diye?
Orada bilimden bahseden bir icerik var mi?
Ben bilimi sizden ogrenecek degilim. Kendinize saklayiniz bilimsel birikiminizi.
Konu ile ilgisiz demeniz ise öyle yersiz ki! Örneğini verdim. Kıyametten konu açılınca konu tartışılırken evren modelleri, entropi, evrenin sonu konularına gider kaçınılmaz olarak. Gidin bunları bilim başlığında tartışın demezsiniz. Çünkü asıl konu kıyamet! Kıyamet bilimsel bir konu değildir.
Aynen bunun gibi, Atatürk evet dini değil siyasi konudur. Ama konu ile bağlantısı geldiğinde bahsedilir. Çünkü Atatürk dinle ilgili bir çok düzenleme yapmış bir kişidir. Alaka geldiğinde din ile ilgili bir konuda bahsi geçmesi kaçınılmazdır.
Sizin bu taraflı saplantılarınız maalesef düşünce dünyası adına bir felaket. Bir ülkenin düşünen yazan insanları buysa halkından ne beklenebilir, o da ayrı konu... Halkın büyük çoğunluğu zaten forumda filan yazmaz, yazamaz. Yazabileni de böyle saplantılı, tek kutuplu, kafası islam tortuları ile dolu... Maalesef. Halimiz bu işte...
Evet demiyoruz, cunku uyelerimiz arasinda, islam bakis acisiyla bilimsel olarak inceleyenler de, hatta makale yazanlar da mevcut.
Dediklerimizi de, basligi gecici kitleyip, temizleyip ,ayirip tasidik zaten ilgili yerlere.
O baslikta soz konusu mesaja kadar, Ataturk'ten tek kelime etmediniz. Konuyla ise zerre kadar alakasi yok, onca mesaj boyunca.
Size hic kimse Ataturk'u savunmayin demiyor, politika bolumumuz bunun icin mevcut zaten.
demirefe
14-09-2012, 11:58
Neva, öyle saçmalıyorsunuz ki, saçmaladığınızın farkında da değilsiniz. Bir şeyler söylememiş olmamak için yazıyorsunuz. Nesefi'yi nerden karıştırdın? Ben Nesefi ile bilim arasında ne zaman bağ kurdum?
Ben yağlı katılar üzerine yağlı sıvılar döküldüğünde leke bırakmadığının bilimsel kanıtını istiyorum. Bu alakasız, absürd ve saçma iddianın konu ile alakası ne, onu da açıklayabilirseniz iyi olabilir.
Alakasız yazmaktan en başta forum kirine atılacak olan sizin iletilerinizin tamamı... :D
siz kavga ediyorsaniz biz cikakmi? :=)
demirefe
14-09-2012, 12:04
O baslikta soz konusu mesaja kadar, Ataturk'ten tek kelime etmediniz.
Bu ne ya? Bu nasıl bir suçlama böyle? Yok, lafa Atatürk adı ile başlayıp Atatürk'e şükür ile bitirseydim bari her seferinde! Ne gün doğardı size artık! "Ahana işte bunlar Atatürk'e tapıyorlar!" çığlıkları ile inlerdi ortalık!:biggrin1:
Konu bir yere gelir, bahsedilir. Konu bir eksen boyunca dümdüz gitmez. Sohbet, tartışma böyle bir şeydir. Konu konuyu açar.
Sonra da bir alakasız eline nasılsa bir boru geçirmiş üfleyen biri çıkar, konuya limon suyunu sıkmayı marifet sayar.
Bakin ezberi bozulanlar, bir sekilde disa kusarlar kendilerini, tipik bir davranistir insanda.
Bakin sizin ikiyuzlulugunuzu ben gostereyim.
Ben o basliga su mesaji da astim. Nicin pesisira, Neva musluman damarin cekti demediniz?
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=455452&postcount=42
Siz dinlere karsisiniz sozumona(!), evangelizm'in Turkiye'deki yapilanmasini bilmiyormusunuz, nicin hristiyanlik veya musevilik bolumunde hic elestiri mesajinizi okumuyoruz?
Musevi veya hristiyan damariniz mi cekiyor mu demeliyiz acaba?
Neva, öyle saçmalıyorsunuz ki, saçmaladığınızın farkında da değilsiniz. Bir şeyler söylememiş olmamak için yazıyorsunuz. Nesefi'yi nerden karıştırdın? Ben Nesefi ile bilim arasında ne zaman bağ kurdum?
Ben yağlı katılar üzerine yağlı sıvılar döküldüğünde leke bırakmadığının bilimsel kanıtını istiyorum. Bu alakasız, absürd ve saçma iddianın konu ile alakası ne, onu da açıklayabilirseniz iyi olabilir.
Alakasız yazmaktan en başta forum kirine atılacak olan sizin iletilerinizin tamamı... :D
Bag kurmus olmalisiniz ki, bana burada bilimsel olarak acikla demektesiniz.
Bu yuzden soruyorum bilimi nerden cikardiniz diye.
Nesefi bilim adami degil, kalkmis bilimsel aciklama istemektesiniz.
Nerde mantik?
demirefe
14-09-2012, 12:11
Atatürk, cezanı verdiğinde ne yapardın
:second: Buna bayıldım! Adamın allahtan korktuğu yok, bi de Atatürk'le korkutmayı deneyelim ha! Allaha saygısı yok ama Atatürk'e var! Belki tutar ha!:lol:
Hay yaşayın ya! Neva nın çöktürdüğü kasveti dağıttınız, güldüm bayağı!
Anlama özürlü iseniz kliniğe başvurun. Beyin kireçlenmesi filan vardır belki. Ben yağlı katılar üzerinde yağlı sıvıların iz bırakmadığının bilimsel açıklamasını istediğimi yüz kere söylesem acaba anlama ihtimali var mıdır ki?
Onu anlayan anladi siz anlamasaniz da olur.
Onu anlayacak bilgi kalibreniz yok cunku.
Bir musluman kisi icin, yagli katilar, diger bir yagli kati uzerinde iz birakmaz Allah'in sayesinde. Komur beyazdir, sut karadir diyebilir.
O mesajda zaten bunu vurgulamak icin elestiri amacli yazilmisti tipki ilk mesaj gibi, ama ne yazik ki siz anlayamadiniz hezeyanlariniz dolayisiyla.
Sizin tartismadan anladiginiz anti-islamcilik oldugu icin, anlamamaniz cok normal.
Sizin tarzinizda dusunus yapisina sahip olanlar, bilissel olarak sistematik kavrama yapar. Otistiklerle benzer taraflari budur.
Bu gereksiz ve anlamsız tartışmalarla dolan başlık kilitlenmiştir.