Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve türban ilköğretime de girdi!
irsArtvin
17-09-2012, 17:15
Ve türban ilköğretime de girdi!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/sadwr4_1.jpg
AKP'nin 4+4+4 düzenlemesi ile birlikte türban ilköğretim okullarına da girmiş oldu. soL muhabirinin Ankara Batıkent'te çektiği fotoğraf ve Anadolu Ajansı'nın servis ettiği fotoğraflarda küçük yaştaki kız çocuklarının türbanlı şekilde okula gittiği görüldü.
4+4+4 eğitim sisteminin etkilediği yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için ders zili bugün çaldı. Ankara Batıkent’te bulunan Kardelen İlköğretim Okulu'nda küçük yaştaki çocukların türban taktığı görüldü. Yine Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin çeşitli illerinden çektiği fotoğraflardan birinde Adana'da okul sıralarında oturan türbanlı bir öğrenci dikkat çekti.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/fotograf/dasd256789.jpg
(soL - Haber Merkezi)
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ve-turban-ilkogretime-de-girdi-haberi-59733
Gerici, yobaz, işbirlikçi AKP zihniyeti, kendisinin ideolojisini sahiplenmiş yeni nesiller yaratmak için uzun yıllardır belli başlı cemaatlerin de desteğini arakasına alarak yoğun bir şekilde mesai harcadı; görünen o ki çabaları boşa değilmiş, işte o çabalar bu haberde de görüldüğü gibi yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı!
idontneedagod
17-09-2012, 17:19
Adamların gerçekten ustalık dönemi.
Bağıra bağıra devleti ele geçirdiler. Bu ülke bir daha zor adam olur. Bakın yine iktidara gelecekler, oyları belki bir miktar azalır ama şu anda önlerinde hiçkimse yok. Ustalık bu olsa gerek. Uyuyun ey insanlar uyuyun, başımıza daha neler gelecek !
Yazık, özgür beyinler üretmek için harcanan bunca çaba, laik ve bilime dayalı eğitim için harcanan bunca çaba, okullarda yalan tarih derslerine ve dini eğitime dönüştü.
İnsanlarımız özgürleşeceğine, eğitim seviyeleri düşürülüp bağımlı olacak, nedir bu kadın düşmanlığı.
Arkadaş yurt dışından (Avustralya,Avusturya,Norveç,İsveç veya Almanya) gibi bir yerden oturma izni almak şart oldu.
bursali68
17-09-2012, 18:41
Merhaba,
82 Anayasasında yazıldığı şekliyle Anayasanın 24.maddesinin kendi içerisindeki çelişki kaldırılmadığı yani..;
Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.
Bu madde değiştirilmeyip halen din eğitimi ZORUNLU olduğu sürece bu fotoğraftaki görüntülerin artması dahi muhtemeldir...
Son iktidar asla tasvip etmediğim , desteklemediğim , düşüncelerini bazen sinsice -ki ilk dönem ve ikinci dönem - bazen de alenen - ki bu son dönem - yapmaktan , uygulamaktan çekinmediler çekinmeyecekler...
Ancak bu madde bu iktidarın koyduğu bir madde değil...Bunun sorumlusu aynı zamanda önceki iktidarlardır...
Kısaca sorun büyük...
Sağlıcakla kalınız...
angel333
18-09-2012, 00:12
% 99 müslüman olan ülkede normal değilmi geç bile kalındı
Ahlaksız
18-09-2012, 02:35
Seküler bir insanın bu ülkede aile kurmayı düşünmesi sizce mümkün mü?
Nasıl bir aile kurabilirim ki?
Çocuğumun başörtülü arkadaşlarla oynamasını nasıl isteyebilirim?
Ulan,hayatımı mahvetti bu din..Bu gericilik..Bu cahillik..
Olimpiyat
18-09-2012, 09:23
O yaştaki kızların saçını niye örterler ki, onlarda mı cinsel çağrışım
tabi, her yanı cinsel çağrışım bir şey derdim ama boş ver, görmüyor musun islam ülkelerinde kız çocuklarının evlenme yaşı habire düşürülüyor. Bu islam baharı islam baharı dediler hep dinci yönetimler başa geldi, geldikleri gibi bu yaş düşürme işlemleriyle baş örtüsüne ve daha bir sürü şeye taktılar, kadınlara hayatı zehir etmek adamların misyonu.
nebukadnezar
18-09-2012, 10:40
Sayın Olimpiyat: Bazı insanların saçlara karşı geliştirilebileceği takıntının son noktası. Saç Fetişi diye bir kavram vardır.
Fetişizm
Normal kabul edilen cinsel uyaranların dışında kalan kişinin çeşitli psikolojik nedenlerden dolayı (psikolojik baskı bastırma olumsuz ve olumlu çağrışım) canlı ve cansız objelere abartılı bir şekilde yönlenmesine ve cinsel istek duymasına verilen isimdir
Fetişizm sıklıkla cansız objelerde (iç çamaşır parfüm kıyafet ayakkabı eldiven çorap vb) çıkar karşımıza ama canlı obje (ayak göğüs saç sakal göbek bacak el parmak) fetişizmi de rastlanabilir bir durumdur
Cinsel fetişizm ilk olarak Alfred Binet tarafından Le fétichisme dans l’amourde tanımlanan ama kökeni daha eskilere dayanan cansız bir nesnenin veya bir beden parçasının tahrik edici olarak algılanmasına denir Kök olarak antropolojide doğaüstü güçlere sahip olduğuna inanılan nesneler için kullanılan fetiş teriminden gelir
İnsan doğasının ve değer yargılarının kabul ettiği cinsel uyarım ve cinsel objeler dışında da uyarılabilen insanlar vardır Normal ve anormal davranışlar insanın yapısında birlikte bulunur Olmayan bir şey hiçbir zaman ortaya çıkmaz Toplumsal etmenler kişinin yetiştiği aile ortamı etkilendiği yaşam olayları insanın tercihlerini şekillendirir "Fetişizm'de bazılarının bir cinsel obje seçimindeki sapkınlığıdır; cinsel objenin (sevilenin) çoğunlukla cansız bazen değersiz maddenin oluşturduğu durumdur Fetiş kişinin cinsel objesi; bir kadın iç çamaşırı ayakkabısı parfümü olabildiği gibi bir erkeğinde çorabı külotu eldiveni olabilir Her ne kadar fetişizm şimdilerde cansız cinsel objelerle sınırlandırılmışsa da bir insanın vücudunun bir kısmı da örneğin meme ayak saç ense göbeği de fetişisti için cinsel uyarı ve tatmin aracı olabilmektedir
"Fetiche" kelimesi büyüleyici anlamına gelen "fitico"dan alınmadır Fetiş aşk objesi sembolüdür Bir çok kadın ve erkekte az çok bir "fetiş"e karşı ilgi vardır Bunun normal cinsel yaşamı etkilememesi durumunda problem yoktur Amerikan Psikiyatri Birliğinin "Parafililer" başlığı altında sınıflandırdığı fetişizm tanımı aşağıdaki gibidir
Amerikan Psikiyatri Birliğine Göre Fetişizm
A) Dürtülerinin ya da davranışlarını yineleyici bir biçimde ortaya çıkması En az 6 aylık süre boyunca kişinin canlı olmayan nesneleri kullanmakla ilgili yoğun (örneğin kadın iç çamaşırları) Cinsel yönden uyarıcı fantezilerinin cinsel dürtülerinin ya da davranışlarının yineleyici bir biçimde ortaya çıkması
B) Bu fanteziler cinsel dürtüler ya da davranışlar klinik acıdan belirli bir sıkıntıya ya da toplumsal mesleki alanlarda ya da önemli diğer işlevsellik alanları da bozulmaya neden olur
C) Bu fetiş nesneleri aykırı-giyimde kullanılan kadın giysileri (travestilik fetişizmde olduğu gibi) ya da taktil genital uyarı sağlamak amacıyla tasarlanmış araçlarla (örneğin bir vibratör) sınırlı değildir Yani kişinin fetişlerinin onun aile toplum mesleki ve hobisel alanlarını daraltmaması ve fonksiyonlarını bozmaması durumunda normal sınırlarda olduğu kabul edilir Fetişizmde cinsel ilişki sevdalaşma oynaşma için bir kişi söz konusu değildir O kişiye ait bir obje önemli ve gereklidir bazen obje çalınır ve çalınırken de büyük bir şehvet duyulur Bazen gazete haberlerinde kadın külotu çalan erkek haberlerine rastlarız Bunların çoğu fetişist insanlardır
Fetişist kişiliği bakımından zayıf pasif bağımlı ve sıkılgandır İçe dönük ve fantastik bir dünyası vardır Zaman zamanda öfke ve saldırganlık nöbetleri geçirirler Öz saygısı güveni düşük olduğundan çevrenin kendisi hakkındaki düşüncelerini önemserler Çok hassas ve kuşkucu olurlar Bu insanlar kadınlara karşı (Fetişistlerin çoğu erkekler arasından çıktığından) naziktirler onlar tarafından sevilir ve takdir edilirler evlenme teklifleri alırlar ona evlilikte normal bir cinsel yaşam başarısını göstermezler Gülünç olma kendisiyle alay edilme şüphesini taşırlar kaygılı ve ürkektirler Bundan dolayı kendilerini güçsüz hissederler kadınlara karşı utangaç çekingen olurlar Oysa fiziksel açıdan hiçbir zayıflıkları yoktur Temelde çocukluk yıllarında kendini diğer insanlardan aşağı görme kompleksi önemli rol oynar
Fetişizm Teorileri
Janine Chasseguet-Smirgel'e göre fetişizm Oidepus Kompleksinin sapkın deneyimler yardımıyla aşılmasından ileri gelir Doğal gelişimde kompleks erkek çocuk için annenin babaya ait olduğunun kabul edilmesiyle sonlanır ve sonrasında erkek çocuk gizillik dönemi (latans) boyunca babayla özdeşleşerek süperego denilen bir yapıyı kurar Sapkında ise anne babanın yenilmiş olduğunu ilan eder Bu da çocuğun pre-oidipal bir döneme anal aşamaya saplanıp kalmasına neden olur Sapkın erkek çocuğun cinsel konumunu Chasseguet-Smirgel anal-fallus olarak belirler Oidipal aşamayı doğal yollarla geride bırakan ve latanstan sonra ergenlik aşamasına geçen çocuğun cinsel konumu ise fallik-fallustur Bu babanın tamamlanmış fallusunun içselleştirilmesi anlamına gelmektedir Sapkın için ise bu içselleştirme gerçekleştirilmemiş ve annenin yardımıyla sapkın anal-fallusunun babanın fallik-fallus'undan üstün olduğu yanılsamasına kapılmıştır Ama bu yanılsamanın sürmesi için anal-fallus'un "anal" karakteri örtülerek "sihirli özerk fallus" düşünsel olarak yaratılır Fetişin amacı da bu örtme işlemini gerçekleştirmektir
Cinsel Fetişizm Türleri
Ayak Fetişizmi
Aksesuar Fetişizmi
Beden Parçalarına İlişkin Fetişizm
Irk Fetişizmi
İç Çamaşırı Fetişizmi
Ölü Sevicilik
Şişman Kadın Fetişizmi
Üniforma Fetişizmi
Yaşlı Kadın Fetişizmi
irsArtvin
18-09-2012, 12:26
Muhteviyatı bu bölümle alakadar olduğu için bu haberi de burada paylaşıyorum:
İşte AKP'nin seçmeli din dersi yalanı!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/din2425.jpg
AKP’nin seçmeli ders yalanları okulların başladığı ilk gün ortaya çıkmış oldu. 18 seçmeli dersin 11’i verilemezken 3 din dersi adeta seçilmek zorunda kalınıyor.
Birçok okulu imam hatibe dönüştüren AKP iktidarı bunun yanı sıra öğrencilere bir de seçmeli din dersi dayatması yapıyor.
Yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlanan 18 seçmeli dersin birçoğu için öğretmen dahi bulunmazken, bu derslerin büyük bölümü açılamadı.
Konuya ilişkin sosyal medyaya yansıyan Yıldırım İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi’ndeki seçmeli ders seçim dilekçesi görenleri şaşırtmadı…
Dilekçe listesinde yer alan 18 seçmeli dersin 11’i verilemezken, öğrenciler adeta seçmeli olan 3 din dersini zorunlu olarak almak durumunda kalıyor.
(soL - Haber Merkezi)
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-akpnin-secmeli-din-dersi-yalani-haberi-59767
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/galleryformatter_slide/haberfotograflari/59767/534407428508727185436544523699n.jpg
karanlık çağa doğru gidiyoruz, zamanında adamlar kiliseyle laik eğitim için savaştı, şimdi biz laik eğitimi kendi ellerimizle orta çağ eğitimine dönüştürüyoruz, çok geri kalacağız çok. Bakalım ne zaman birisi bu işe bir son verecek. şurada %50 yiz ama ortak bir noktada birleşemiyoruz.
Şu an çocukların psikolojisini anlamak çok zor. Hayata dair birlik ve bütünlük kavramlarını öğrenecekleri yaşlarda ayrım ile karşılaşıyorlar. Evet, AKP "pozitif ayrımcılık" yaparak ayrımcılığın önüne geçmeyi deniyor. Bu, korkutucu bir durumdur. Şimdi fotoğraflardaki kızları ve diğerlerini düşünelim. Ne kadar aksini iddia etsek de birbirlerine farklı gözler ile bakacaklardır. Şöyle ki, arkadaşının sümüğü aksa onunla gülüp eğlenecekleri yerde çok daha ciddi bir duruş sergilemek zorunda bırakıldılar. Açık-kapalı ayrımcılığını orta yaştaki hanımlarımız yapmaz belki ama daha neyin ne olduğunun bilincinde olmayan kızlardan aynı yönde tutum beklemek namümkün. O yaştaki kızların saçını kapatma gerekliliğine ise hiç değinmeyeceğim. Tamam, ısrarla savunduğum bir şey var, inançlara saygılı bir laiklik oluşturalım diye. Ama bu nokta inanca saygı duymanın çok ötesinde bir yere tekabül ediyor.
İşte AKP'nin seçmeli din dersi yalanı!
Yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlanan 18 seçmeli dersin birçoğu için öğretmen dahi bulunmazken, bu derslerin büyük bölümü açılamadı.
Birseyi merak ediyorum. Bu dersler icin ogretmen mi bulunamiyor ulkede, yoksa var da ozellikle mi acilmiyor?
irsArtvin
18-09-2012, 20:26
Birseyi merak ediyorum. Bu dersler icin ogretmen mi bulunamiyor ulkede, yoksa var da ozellikle mi acilmiyor?
Bence, bu sorunun cevabını gayet iyi biliyorsunuz sayın Neva. :p
Bence, bu sorunun cevabını gayet iyi biliyorsunuz sayın Neva. :p
Maalesef bilmedigim icin sormaktayim,ve bu sorumda da gulunecek bir durum oldugunu zannetmiyorum, ulkede yasamadigimdan oturu sizler kadar birebir gundem takip etme sansim olmuyor.
Onun disinda elbetteki, bu hukumetin tek yonlu egitim faaliyetinden haberdarim. Ancak sordugum bu degil.
11 ders ne sebeple verilemiyor, gercekten egitimci yoklugundan mi, yoksa politikalarinin bir parcasi geregi mi egitimci yok?
Eğitimci olmaz mı? 100 binlercesi işsiz, bu durumda geriye tek bir seçenek kalıyor...
irsArtvin
18-09-2012, 22:20
Maalesef bilmedigim icin sormaktayim,ve bu sorumda da gulunecek bir durum oldugunu zannetmiyorum, ulkede yasamadigimdan oturu sizler kadar birebir gundem takip etme sansim olmuyor.
Onun disinda elbetteki, bu hukumetin tek yonlu egitim faaliyetinden haberdarim. Ancak sordugum bu degil.
11 ders ne sebeple verilemiyor, gercekten egitimci yoklugundan mi, yoksa politikalarinin bir parcasi geregi mi egitimci yok?
Sözlerim, sizi incitecek herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal verdiyse, özür dilerim sayın Neva; ancak sorduğunuz sorunun cevabını bildiğinizi ya da en azından tahmin edebileceğinizi düşündüğümden o şekilde cevap verdim. Yani, cevabımda sizi yerecek veya kıracak herhangi bir art niyetimin olmadığını bilmenizi isterim.
Ayrıca, yılın büyük bir bölümünü ben de yurtdışında geçiriyorum, bu durumun ülkedeki güncel politikayı takip etmek için bir engel teşkil ettiğini zannetmiyorum ama şu da var ki, elbette bu da bir tercih meselesi.
Dostça kalın…
Sözlerim, sizi incitecek herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal verdiyse, özür dilerim sayın Neva; ancak sorduğunuz sorunun cevabını bildiğinizi ya da en azından tahmin edebileceğinizi düşündüğümden o şekilde cevap verdim. Yani, cevabımda sizi yerecek veya kıracak herhangi bir art niyetimin olmadığını bilmenizi isterim.
Ayrıca, yılın büyük bir bölümünü ben de yurtdışında geçiriyorum, bu durumun ülkedeki güncel politikayı takip etmek için bir engel teşkil ettiğini zannetmiyorum ama şu da var ki, elbette bu da bir tercih meselesi.
Dostça kalın…
Yok kirmadiniz, rica ederim, ozur dilenecek bir durum yok. Normalde politikayi takip ederim. Ancak egitimci degilim, bu konuda da cok derin bilgiye sahip degilim acikcasi bu yuzden sormustum.
Daha once forumda ogretmen atamalarina iliskin bir baslikta benzer sorun dile getirilmisti. Burada da listede yok diye gorunce, gercekten o birimde egitimci mi yok, yoksa uygulanan politikanin bir parcasi mi diye ogrenmek istedim.
Ki glause yukarda bilgi vermis. Sanirim fikirlerini desteklemeyen ogretmenler ise alinmiyor(adam kayirma vs.) bu tip bir sorun.
Bir diger anlayamadigimda aileler, nicin bu bransin ogretmeni yok diye toplu bayrak acmiyor? Sonucta bu okula her fikirden insanin cocugu gidiyordur.
Oyle degil mi?
Yok kirmadiniz, rica ederim, ozur dilenecek bir durum yok. Normalde politikayi takip ederim. Ancak egitimci degilim, bu konuda da cok derin bilgiye sahip degilim acikcasi bu yuzden sormustum.
Daha once forumda ogretmen atamalarina iliskin bir baslikta benzer sorun dile getirilmisti. Burada da listede yok diye gorunce, gercekten o birimde egitimci mi yok, yoksa uygulanan politikanin bir parcasi mi diye ogrenmek istedim.
Ki glause yukarda bilgi vermis. Sanirim fikirlerini desteklemeyen ogretmenler ise alinmiyor(adam kayirma vs.) bu tip bir sorun.
Bir diger anlayamadigimda aileler, nicin bu bransin ogretmeni yok diye toplu bayrak acmiyor? Sonucta bu okula her fikirden insanin cocugu gidiyordur.
Oyle degil mi?
Lise boyunca şu öğretmenlerimiz: Edebiyat, Dil ve Anlatım her dönem, Tarih ve Coğrafya 2. sınıftan başlayarak her dönem değişti, gelen öğretmenler sürekli sözleşmeliydi ve düşük ücretle çalışıyorlardı, resim öğretmeni, beden öğretmeni bunlarda aynı şekilde.
Neredeyse tüm öğretmenler (İngilizce, Fizik hariç) sürekli değişiyordu.
Matematikçimiz deliydi, Tarih öğretmenimiz yalan tarih anlatıyordu ve benim çözdüğüm soruları çözemiyordu ben adamdan daha bilgiliydim, Coğrafya öğretmenimiz çok bilgisizdi, Edebiyat öğretmenimiz inanılmaz bilgisizdi öyle böyle değil öğretmen diyemezsiniz (özel üniversite mezunu sözleşmeli) asla ders anlattığını görmedim, Dil ve Anlatım pfff hiç sormayın.
Ama din öğretmenimiz alanında uzmandı :) hep 0 alırdım :)
İşte böyle bir çok okulda durum bu, Fen liseleri hariç onları bilmiyorum.
Biz yine şanslıydık, kışın montla durunca ısınıyorduk, Düşünce bir tarafımızı kırabileceğimiz aslafttan basketbol sahamız vardı, üstünde yürünemez vaziyette futbol sahamız, sürekli 5 tl-10tl alırlardı spor parası diye top isteyince yok!, müdür bize görücü usulü evliliğin ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatırdı, din öğretmenini sormayın :) Bir gün müdürün yüzüne küfür ettim adam duymazdan geldi (ciddi küfür) bana sıra taşıtacak hergeleye bak. hemen hiç ders görmeden okulu bitirdim :)
irsArtvin
18-09-2012, 22:53
Oyle degil mi?
Bence de bu konuda velilerin inisiyatifi ele alarak çocuklarının alacağı tahsilin verimliliği için önayak olmaları gerekmektedir; ne var ki ailelerin çoğu, tıpkı toplumun geri kalan kesimi gibi bilgisiz ve de örgütlü mücadele verecek meziyete sahip değil, yani oldukça pasif. Velileri örgütleyip çocukların maruz kaldığı ya da kalabileceği herhangi bir menfi eğitim politikasına karşı birlikte, dirayetli bir direniş gösterilmesi elzemdir. Ama sorun şu ki, bunu gerçekleştirebilecek sivil toplum kuruluşu ya da siyasi parti kim olacak ya da olabilir?
Bence de bu konuda velilerin inisiyatifi ele alarak çocuklarının alacağı tahsilin verimliliği için önayak olmaları gerekmektedir; ne var ki ailelerin çoğu, tıpkı toplumun geri kalan kesimi gibi bilgisiz ve de örgütlü mücadele verecek meziyete sahip değil, yani oldukça pasif. Velileri örgütleyip çocukların maruz kaldığı ya da kalabileceği herhangi bir menfi eğitim politikasına karşı birlikte, dirayetli bir direniş gösterilmesi elzemdir. Ama sorun şu ki, bunu gerçekleştirebilecek sivil toplum kuruluşu ya da siyasi parti kim olacak ya da olabilir?
Veliler aşırı sorumsuz, umurlarında bile değil, misal benim baban tam bir af edersiniz bir şey diyeceğim ama kalsın, böyle sorumsuz insanlar olduğu sürece öyle bir şey olmaz. Diyorum ya ben neredeyse ders görmeden okul bitirdim.
irsArtvin
18-09-2012, 23:46
Veliler aşırı sorumsuz, umurlarında bile değil, misal benim baban tam bir af edersiniz bir şey diyeceğim ama kalsın, böyle sorumsuz insanlar olduğu sürece öyle bir şey olmaz. Diyorum ya ben neredeyse ders görmeden okul bitirdim.
Sayın qlause; ne diyeyim bilemiyorum ki, bu ülkede uygulanan diğer tüm politikalarda da olduğu gibi sözün bittiği yerdeyiz. Bu ülke, bu şekilde nereye gider tahmin etmek güç. Aslına bakarsanız, bu şekilde sıcak evimizde oturup sıcak çayımızı yudumlayarak bir şeyler tartışmak, fikir üretmek bize pek fazla bir şey katmıyor açıkçası. Alanlara inmemiz gerekmektedir, halkı örgütleyerek toplu bir değişim ya da devrim, artık adına ne derseniz, yapmamız kesinlikle zorunludur. Düşüncelerimizi, toplum veya devlet için ürettiğimiz projelerimizi ya da insanlık için faydalı olduğunu düşündüğümüz fikirlerimizi internet vasıtasıyla tanıtabiliriz belki ama bunların reelde bir karşılığı olmaz. Halkın arasına karışıp insanları bir bir örgütleyerek aktif politika ifa etmemiz şarttır. Ancak faal politika üretirsek bir yere varabiliriz diye düşünüyorum.
Ben bir partinin bunun yapabileceginden acikcasi hic umitli degilim Turkiye adina, ama bir degil, birden fazla sivil toplum kurulusu seklinde olursa daha iyi ve etkili olur dusuncesindeyim. Ama dediginiz gibi velilerin cogu tepkisizse, oldukca zor bir is.
irsArtvin
24-09-2012, 13:30
Din dersi 140 saat, fen dersi 108 saat
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/cfgfdgdgdfgd.jpg
AKP'nin 4+4+4 eğitim sisteminde ders saatleri belli oldu. Buna göre, din dersi 140 saat, fen dersi ise 108 saat olacak.
4+4+4’ün uygulanmaya başlanmasıyla birlikte öğrencilere okutulacak dersler ve derslerin yıllık saatleri belli oldu. Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, yeni sistemle dini derslerin bu sene 140 saate çıktığı, Fen Bilgisi dersinin ise 108 saat olduğunu belirtildi.
Açıklamayı yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğan ise Yurt gazetesine yaptığı değerlendirmede “Zorunlu 2 saatlik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yanına gelen seçmeli dini derslerle beraber, haftalık dini dersler 8 saate çıkıyor. 5'inci sınıftaki bir öğrenci 140 saat dini derslere girerken, 108 saat Fen Bilgisi dersi görecek” dedi.
4+4+4 Eğitim sisteminin ve dini derslerin sayısının artırılmasının Başbakan’ın ‘dindar nesil’ açıklamasından sonra ortaya çıktığını söyleyen Mehmet Aydoğan “4+4+4 piyasacı ve gerici eğitim sisteminin amacı sorgulamayan ve itaat eden bir birey, sömürüye açık ve itiraza kapalı bir toplum yaratmaktır” dedi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/din-dersi-140-saat-fen-dersi-108-saat-haberi-59996
idontneedagod
24-09-2012, 13:37
Malesef İslam Devleti'ne doğru çok da yavaş olmayan adımlarla ilerliyoruz. Dün ilk defa eşime onun ülkesine taşınmayı düşünebilir miyiz diye bir teklif götürdüm. Bu adamlar bizi yerimizden yurdumuzdan da edecekler...
İnsanların kendi çocuklarını nasıl yetiştirecekleri, onlara hangi değerleri aktaracakları üzerinde tasarruf hakkı olmalı. Şimdiye kadar serbest bırakılmaması hataydı. Olumlu bir gelişme olarak görüyorum fakat umarım baş açmanın zorunlu olduğu yılların intikamı için kapatmayı zorunlu kılmazlar. Yeter ki devlet karışmasın insanlar kendi yolunu bulur.
idontneedagod
24-09-2012, 14:01
İnsanların kendi çocuklarını nasıl yetiştirecekleri, onlara hangi değerleri aktaracakları üzerinde tasarruf hakkı olmalı. Şimdiye kadar serbest bırakılmaması hataydı. Olumlu bir gelişme olarak görüyorum fakat umarım baş açmanın zorunlu olduğu yılların intikamı için kapatmayı zorunlu kılmazlar. Yeter ki devlet karışmasın insanlar kendi yolunu bulur.
Sayın Russell,
Buradaki itiraz noktamız isteyenlerin din eğitimi alması kesinlikle değildir aksine istemeyenin de din eğitimi alması. Derslerin seçmeli ders olarak sunulması da ayrı bir göz boyamadır. Bakınız bu haberde (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=457546&postcount=11) konu anlaşılmaktadır.
Saygılarımla
kurtulusislamda
24-09-2012, 14:08
işte asıl gerici asıl yobaz bu düşünce olsa gerek,ALLAHU TELANIN bir emri olan örtünün emrini yerine getirmeyi çalışan müslüman bir kimseyi,örtünün cinsel cağrışımla ilişkillendirmektir gericilik yobazlık,biride sac fetişzmi diye yazı yazmış,peh peh peh ne alaka ise!
Hani demokratiktiniz,hani laiktiniz,hani insan vicdan ve hurriyetine önem verirdiniz ne oldu,asıl gericilik bu özgürlükleri kısıtlamak deilmidir,
Angel333 arkadaşıma katılıyorum uygulama gec bile kalındı,bir öğrenci güzel görünmek için istediğini giyme serbestliği içersinde mini etek kıvamında giyinmeyi secebiliyorsa yada istiyorsa aynı oranda dinini yaşamak isteyen bir kimseninde istediğini giyme özgürlüğü pekala doğaldır.Acaba teşhircilik,modernlik denen olguyu mini etek kıvamında etek giyen kimseler sebebiyet vermiyorda sacını ALLAH CELLA CELALUHUNUN emri gereği örten bir kimsenin sac fetişzmi uyandırması mı yada cinsel cağrışım uyandırması düşüncesi ne kadar doğrudur.
İşte sizdeki düşünce bu,asıl gerici yobaz,tahammulsuzluk,hoşgörüsüzlük,dışa vurum sizlerde,ondan sonra gelir ahkam kesersiniz biz buyuz şöyleyiz böyleyiz,maval okumayın,asıl gerici ve yobaz olan beyinler kimler iletilerinde mevcuttur,
iHani demokratiktiniz,hani laiktiniz,hani insan vicdan ve hurriyetine önem verirdiniz ne oldu,asıl gericilik bu özgürlükleri kısıtlamak deilmidir,Be adam kız kendi özgür iradesi ile mi kapanıyor ki bize özgürlükten bahsedeceksin! Anası babası zorla giydiriyor o türbanı kafasına. Madem özgür irade, çocuğun "ben içki içeceğim baba" dediğin zaman ne yapacaksın? Çocuğun özgür iradesi falan olamaz, telkin olur, yönlendirme olur. Bu çocukların türban takıp okula gelmesi de tamamen ailelerinin baskısı ile gerçekleşir ve çocuklara fikrini soran falan da yoktur. Bu yoz fikirlerinizi hangi gezegende bulduysanız oraya gidin artık.
barristor
24-09-2012, 14:18
Bunlara gore sadece cocuklarin degil butun kadinlarin basini ortmesi lazim.Lazim ki,kafasi terlesin, koksun,kasinsin sokaklarda gezemez olsun ve derhal evine donsun.
Zaten kuranda bunu emreder.
Ahzap Suresi
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin
Cunku rahatca gezen,arastiran kadin,gercekleri goren ve ogrenen kadindir.Ve cok tehlikelidir.
Eeee simdi evde otursa ne olacak.Iletisim o kadar ilerledi ki,internet var,tv var,telefonlar vs var..
Var ama simdide her eve 3-5 cocuk isteyen baskapanlar var.Kadinin basini kapamasi,evinde oturmasi yetmeyince,eline verilecek cocuk surusuyle kadinin mesgul edilmesi ve ogenmemesi lazim.
Olay ve taktik budur.
işte asıl gerici asıl yobaz bu düşünce olsa gerek,ALLAHU TELANIN bir emri olan örtünün emrini yerine getirmeyi çalışan müslüman bir kimseyi,örtünün cinsel cağrışımla ilişkillendirmektir gericilik yobazlık,biride sac fetişzmi diye yazı yazmış,peh peh peh ne alaka ise!
Hani demokratiktiniz,hani laiktiniz,hani insan vicdan ve hurriyetine önem verirdiniz ne oldu,asıl gericilik bu özgürlükleri kısıtlamak deilmidir,
İşte sizdeki düşünce bu,asıl gerici yobaz,tahammulsuzluk,hoşgörüsüzlük,dışa vurum sizlerde,ondan sonra gelir ahkam kesersiniz biz buyuz şöyleyiz böyleyiz,maval okumayın,asıl gerici ve yobaz olan beyinler kimler iletilerinde mevcuttur,
Ozur diliyor ve Kuranin emrettigi sekilde ortunmenize engel oldugumuz icin affinizi istiyoruz.
Ama sizde dansozluk yapmayin,Kuranin emrettigi sekilde,yani Muhammedin eslerinin giyindigi sekilde giyinerek piyasaya cikin.
Yok oyle Allahin emrini yerine getiriyoruz ayaklari ile (edit) ortaliga cikmak.Giyin.ellerinizin gozlerinizin bile gorunmedigi kara carsaflari,oyle cikin karsimiza.
Bizde o zaman diyelim ki 'ya kardesim inaclari boyle emrediyor,ne yapsin insanlar?'
Yokkk olmaz degil mi? Onlarin modasi gecti degil mi?
(edit)
Sen o turbani senin kafana kimin gecirdigini biliyormusun ki,modernligi bileceksin?
O cember sakalli,badem biyiklilar mi ogretiyor size modernligi?
Onlara sorun bakalim,ayagina giydigi corabi ona kim giydirmis,bu senenin corap modasi neymis,bilecek mi?
bursali68
24-09-2012, 17:09
Merhaba,
Sn.kurtuluşislamda...;
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE DİĞER BAKANLIKLARA BAĞLI OKULLARDAKİ GÖREVLİLERLE ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
AMAÇ:
Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amaçları, her derece türdeki okullarda;
a. Yönetici, öğretmen ve diğer görevlilerle, öğrencilerin, Atatürk İnkılap ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılıklara kaçmayan ve sade bir kılık kıyafatte olmalarını sağlamaktır.
b. Kılık kıyafette birlik, bütünlük, uyum ve düzen sağlamaktır.
c. Öğrencilere kılık kıyafet yönünden toplumumuzun özelliklerine uygun tavır, tutum ve alışkanlıklar kazandırmaktır.
II. BÖLÜM
ANA İLKELER
Madde 10 - İlkokullarda (1)
a. Kız öğrenciler:
Siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde baş açık saçlar temiz olup düzgün taranır. Saçlar, uzatılması halinde, örülür, imkan varsa beyaz kordela takılır. Öğrencilerin mevsime göre giyecekleri çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. maddeye uygun olarak düzenlenir.
Madde 11 - Ortaokullarda (1)
a. Kız Öğrenciler:
Siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde başı açık, saçlar temiz, düzgün taranmış olur. Saçlar. uzun olması halinde örülür veya arkaya toplanarak bağlanır. Öğrencilerin mevsime göre giyecekleri çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. maddeye uygun olarak düzenlenir. Zincir, kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. ziynet eşyası takılmaz.
Madde 12 - Lise ve dengi okullarda (1)
a. Kız Öğrenciler:
Okulca seçilen bir renkte vücut hatlarını belli etmiyecek şekilde, yırtmaçsız, kolsuz ve diz kapağını örtecek boyda bir forma giyerler. Bu forma içine, mevsimin özelliklerine göre formayla uyum sağlayacak şekilde, kapalı yakalı uzun veya yarım kollu bluz veya kazak giyerler. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve düzgün taranmış olup uzun olması halinde örülür veya arkaya toplanarak bağlanır. Makyaj yapılmaz, kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz.
Çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. ve 15. maddeye uygun olarak düzenlenir.
Madde 13 - Yüksek Öğretim Okullarında:
a. Kız Öğrenciler:
Kılık kıyafetlerinde, bu yönetmeliğin 7/a maddesinde, okullarda görevli, yönetici, öğretmen, eğitime yardımcı görevliler ve memurlar için konulan kurallara aynen uyarlar.
Kaynak : http://mevzuat.meb.gov.tr/html/52.html (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/52.html)
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN
KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK
Bakanlar Kurulu Kararı : 16/7/1982-82/5105
Resmî Gazete : 25.10.1982/17849
Ana İlkeler
a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;
Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
Kaynak : http://mevzuat.meb.gov.tr/html/17849_0.html (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/17849_0.html)
Yukarıda İKİ YÖNETMELİK bulunmaktadır...Bu iki yönetmeliğe göre...;
bir öğrenci güzel görünmek için istediğini giyme serbestliği içersinde mini etek kıvamında giyinmeyi secebiliyorsa yada istiyorsa aynı oranda dinini yaşamak isteyen bir kimseninde istediğini giyme özgürlüğü pekala doğaldır.
Öğrencilerin ve personelin böyle bir SEÇME-ÖZGÜRLÜK...kısaca serbestliği YOKTUR...Özellikle okullardaki " Yöneticilerin - Görevlilerin " yönetmeliklere uygun davranmayanlara GEREKLİ İŞLEMİ yapmaması başka bir şey , yapılması gereken yapılmadığı için ortaya çıkan durumu SERBESTLİK diye anlamak ve lanse etmek başka bir şey...
Kısaca ne MİNİ ETEK giyebilir ne de BAŞINI ÖRTEBİLİR...! Yönetmelik her ikisine de ENGEL...!
Sn.Basmagül...;
Bunlara gore sadece cocuklarin degil butun kadinlarin basini ortmesi lazim.Lazim ki,kafasi terlesin, koksun,kasinsin sokaklarda gezemez olsun ve derhal evine donsun.
Bu yorumunuzu...;
Ahzap Suresi
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin
Bu ayete bağlamış ve devam etmişsiniz aynı ayet üzerinden yorum yapmaya...;
Cunku rahatca gezen,arastiran kadin,gercekleri goren ve ogrenen kadindir.Ve cok tehlikelidir.
Eeee simdi evde otursa ne olacak.Iletisim o kadar ilerledi ki,internet var,tv var,telefonlar vs var..
Var ama simdide her eve 3-5 cocuk isteyen baskapanlar var.Kadinin basini kapamasi,evinde oturmasi yetmeyince,eline verilecek cocuk surusuyle kadinin mesgul edilmesi ve ogenmemesi lazim.
Olay ve taktik budur.
Ancak yanıldığınız bir yer var....;
AHZAP
32.Ey peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer korunup takvaya sarılıyorsanız sözü kırıtarak söylemeyin ki, kalbinde maraz bulunan biri ümide kapılmasın. Örfe uygun söz söyleyin.
33.Evlerinizde de vakarlı oturun. İlk cahiliye teşhirciliği gibi kendinizi teşhir etmeyin. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve resulüne itaat edin. Allah sizden kiri/lekeyi gidermek istiyor ey Ehlibeyt, sizi tam bir biçimde temizlemek istiyor.
34.Evlerinizde Allah'ın ayetlerinden ve hikmetten okunanları hatırlayın. Kuşkusuz, Allah Latîf'tir, Habîr'dir.
Ahzap 33 ayeti ,sizin yansıttığınız şekli ile " tüm kadınların " evde oturmalarını söyleyen AYET DEĞİLDİR...!
Eğer siz böyle anlamışsanız,böyle anlayana da bir mana bulamazsınız...Ki ayet dediğinizİ demiyor...Peygamber eşlerine sesleniyor..! Bu ayrıntı önemlidir diye düşünüyorum...
Sağlıcakla kalınız...
Cumhuriyet devriminin en önemli değişimlerinden birisi de Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun yürürlüğe konmasıdır. Nedir bu? Eğitimde birlik. Neden? Hayata bakış açısı farklı nesiller yetişmesin, milli birlik sağlanabilsin, bir kesim kurtuluşu dinde, genel anlamda İslamda ararken bir kesim çağdaş, modern yerlerde aramasın. Tabiki dini medrese tipi yapılanmaların tekeline bırakmak da akilane olmayacağı için ders programlarına din dersi eklenmiştir, bunun yanlış olduğunu bugün söyleyebiliriz ama günün koşullarına göre ne de denli yerinde bir hareket olduğunu iyi saptamamız gerekiyor. Ayrıca sadece din ve laiklik üzerine endeksleyemeyiz bu konuyu, azınlıklar da kendi dillerine ve dinlerine göre eğitim veren okullara sahiptiler, Tevhid-i Tedrisat ile bu konu çözülmüştü. Yani ayrılıkların önüne geçilmişti. Bugün ise hemen hemen yüz sene geçmiş olmasına rağmen dünya görüşü farklı nesiller yetiştirmek adına politikalar izleniyor ve bunu uygulayan partiye verilen halk desteği olağanüstü. Geldiğimiz nokta budur, korkmamız gereken şey budur. Evet, "cumhura muhalefet kuvveihatadandır." ama bir de vicdani sorumluluklarımız vardır, ufacık çocukları siyasi oyunlara yem edemeyiz. Yanlışlığı yüz sene öncesinde alenen belli olmuş olan bir şey bugün yeniden yürürlüğe konmaktadır. Gelgelelim bunu engelleyecek olan tüm kurumlar zapturapt altına alınmış, derdest edilmiştir. İşte Balyoz işte Ergenekon. Hukuk kurallarının ikiliğine de girersem yandık ki ne yandık! Şer-i Hukuk mu Örf-i Hukuk mu? Bir de bu çıkacak başımıza.
barristor
24-09-2012, 17:36
Sn.Basmagül...;
Bu yorumunuzu...;
Bu ayete bağlamış ve devam etmişsiniz aynı ayet üzerinden yorum yapmaya...;
Ancak yanıldığınız bir yer var....;
AHZAP
32.Ey peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer korunup takvaya sarılıyorsanız sözü kırıtarak söylemeyin ki, kalbinde maraz bulunan biri ümide kapılmasın. Örfe uygun söz söyleyin.
33.Evlerinizde de vakarlı oturun. İlk cahiliye teşhirciliği gibi kendinizi teşhir etmeyin. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve resulüne itaat edin. Allah sizden kiri/lekeyi gidermek istiyor ey Ehlibeyt, sizi tam bir biçimde temizlemek istiyor.
34.Evlerinizde Allah'ın ayetlerinden ve hikmetten okunanları hatırlayın. Kuşkusuz, Allah Latîf'tir, Habîr'dir.
Ahzap 33 ayeti ,sizin yansıttığınız şekli ile " tüm kadınların " evde oturmalarını söyleyen AYET DEĞİLDİR...!
Eğer siz böyle anlamışsanız,böyle anlayana da bir mana bulamazsınız...Ki ayet dediğinizİ demiyor...Peygamber eşlerine sesleniyor..! Bu ayrıntı önemlidir diye düşünüyorum...
Sağlıcakla kalınız...
Yapma Bursali kardesim yapma,sadece basmagul'un yanlisini bulacam diye Islami bu kadar kucumseme.
Demek 'evinizde oturun' sozunu sadece Muhammedin eslerine soyledi ha?
O zaman buradan su anlasiliyor,evinizde oturunu emrini sadece eslerine soylediyse,devamindaki 'namazinizi kilin,zekatinizi verin,Allah ve resulune itaat edin' sozlerinide sadece Muhammedin eslerine soylemistir.
Diger kadinlarin bunlarla alakasi yoktur.Ne bileyim ben, Allahin bir ayetin yarisina kadar Muhammedin eslerine,diger yarisini tum kadinlara soyeleyecek kadar kafasinin guzel olabilecegini unutmusum.
Aslinda bence mahsuru yok,ayeti yanlis yorumladigim icin ve siz benim yanlisimi duzelttiginiz icin ozur diler,saygilar sunarim.
bursali68
24-09-2012, 18:02
Merhaba,
Yapma Bursali kardesim yapma,sadece basmagul'un yanlisini bulacam diye Islami bu kadar kucumseme.
Demek 'evinizde oturun' sozunu sadece Muhammedin eslerine soyledi ha?
Sn.Basmagül,ne senin yaanlışını bulmak gibi bir özel çabam var ne de İslamı demiyeyim de Kur'an'ı küçümsemek gibi bir çabam var...
Bir şeyleri EKSİK yazan ve bunun üzerinden yorum yapan sensin , ama senin açığını bulma gayretinde olan benim...Nasıl oluyor bu...? Bakınız sizin örnek verdiğiniz ayet neler diyor...;
AHZAP
33.Ve karne fî buyûtikunne ve lâ teberrecne teberrucel câhiliyyetil ûlâ ve ekımnes salâte ve âtînez zekâte ve atı’nallâhe ve resûleh(resûlehu), innemâ yurîdullâhu li yuzhibe ankumur ricse ehlel beyti ve yutahhirekum tathîrâ(tathîran).
Ahzap 32,33,34 ü ard arda vememin gayesi bu üç ayetin kendi içerisinde bir bütünlük arzederek bir şeyler anlatması ve verdiğiniz örneğin daha iyi anlaşılması idi...
Ancak görüyorum ki çok basit bir yanlışınızda hemen durumu benim/senin eşeğin kancık pozisyonuna çevirmeye çalışıyorsunuz...Hemen sizin örnek olarak sunduğunuz ayete bakalım...;
Ahzap Suresi
Ayeti EKSİK SUNMUŞSUNUZ...! Oysaki ayet bu...;
Şimdi ayette Peygamberin Ev Halkına hitap VAR mı YOK mu...?
EHL-İ BEYT
Ehli Beyt deki, ehl ile ahali aynı köktendir. Kişiler demektir. Beyt ise ev demektir. Yani ev ahalisi manasına gelir. İslam dininin son peygamberi Muhammed'in ev ahalisi için kullanılan bir terimdir.
Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Ehli_Beyt (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ehli_Beyt)
Diger kadinlarin bunlarla alakasi yoktur.Ne bileyim ben, Allahin bir ayetin yarisina kadar Muhammedin eslerine,diger yarisini tum kadinlara soyeleyecek kadar kafasinin guzel olabilecegini unutmusum.
İlk başta böyle bir yorum yapıp , sonrasında yukarıdaki yorumları yapsanız,çok fazla eleştiremem belki , ama kafadan EKSİK AYET - buna bağlı YANLIŞ YORUM ,bu yanlışın da düzeltilmesini gerekli kılıyor...
Sonuçta alıntımız ister Kur'an'dan olsun , ister herhangi bir kaynaktan , farketmiyor...Eksik eksiktir,yanlış yanlıştır...
Sağlıcakla kalınız...
Zaten kuranda bunu emreder.
Ahzap Suresi
Olay ve taktik budur.
Ozur diliyor ve Kuranin emrettigi sekilde ortunmenize engel oldugumuz icin affinizi istiyoruz.
Ama sizde dansozluk yapmayin,Kuranin emrettigi sekilde,yani Muhammedin eslerinin giyindigi sekilde giyinerek piyasaya cikin.
Yok oyle Allahin emrini yerine getiriyoruz ayaklari ile (edit) ortaliga cikmak.Giyin.ellerinizin gozlerinizin bile gorunmedigi kara carsaflari,oyle cikin karsimiza.
Bizde o zaman diyelim ki 'ya kardesim inaclari boyle emrediyor,ne yapsin insanlar?'
Yokkk olmaz degil mi? Onlarin modasi gecti degil mi?
(edit)
Sen o turbani senin kafana kimin gecirdigini biliyormusun ki,modernligi bileceksin?
O cember sakalli,badem biyiklilar mi ogretiyor size modernligi?
Onlara sorun bakalim,ayagina giydigi corabi ona kim giydirmis,bu senenin corap modasi neymis,bilecek mi?
Basmagul zaten bu konuda hadis vardi bildigim kadariyla. Iman ettikleri peygamber de disliyor bir nevi.
“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, ben onları henüz görmedim (ileride zuhur edeceklerdir).
(Birinci sınıf/ Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler...
(İkinciler/ Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir.
Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir.” (Hadîs-i şerifin râvisi, Ebû Hureyre radiyallahu anh hazretleridir.)
barristor
24-09-2012, 18:29
Bak degerli Bursali kardes,konumuz turban,yani bana gore kadina yapilan eziyet.
Ben bunu anlatirken ,sokaktaki basi ortulu kadinin cektigi zorluklari anlatmaya calistim.
Hatta istersen soyle bir ornekle anlatayim.
Diyelimki ayagina giydigin ayakkabi ,ayagini cok vuruyor ve senin yurumeni/hareketlerini kisitliyor.Ne yaparsin?
Hemen eve kosar,onu cikarip rahat etmek istersin,oyle degil mi?
Turbanda, carsafta aynen boyledir.Kadinin bir an once evine kosmasi icin kadina disarda verilen bir eziyettir.Cunku disarida vakit geciren kadin,baskalari ile daha cok sohbet eder,daha cok olaya sahit olur ve dolayisiyla dunyadan ve yasananlardan daha cok haberi olur.Bu islam icin cok buyuk tehlikedir.Nitekim ,Kuranda gecen uyari ve tehdit ayetlerinin cogunun kadinlara olmasinin sebebide budur.Bakin eslerime bile ne uyarilar yapiyorum diyerek kadinlara gozdagi verilmistir.
Benim ayeti eksik falan yazdigim yok.Hatta ben cogu zaman yayinladiim ayetlerin ilgili bolumunu aliyorsam.sonunu ..... diye bitirirken aslinda devami oldugunuda gosteririm cogu zaman.Burada yaptigim tek hata,noktalamayi koymayi unutmama ragmen,sonuna nokta koymayarak bittigini gostermemisimdir.
Bak bursali kardesim Kurani o kadar ezbere bilirim ki,hatta ayet sonlarinda yakaladigim o kadar celiski vardir ki,benim bunlari atlayip,ayeti eksik falan yazmam soz konusu bile olamaz.
Bana Kadin de,kadinla ilgili tum ayetleri kafamdan yazayim.Bana katliyam de,Kuranda gecen butun katliyamlari ,hatta selam vereni bile nasil oldurduklerini yazan ayeti yazayim.
Onun icin bir ayeti ortasindan patlatip,pirim yapmak benim isim degildir.saygilar.
Allah başını örttürmek istediği canlıyı ,neden başı açık yaratsın?İnsanın ayılar gibi kıl yumağı bir postla yaratılmasını beceremiyormu?(böyle yapar kadını örterdi) .Saçma Arap felsefesinde kadının hiç bir değeri yoktur.Mirastan payı yarımdır.
Şehadeti bile yarımdır .
Kadınlar islamı yerle bir edeceklerdir.
Eğitim sisteminde bu zırvalar ABD desteğiyle uygulanıyor.
Daha dün 1.5 milyon müslümanı öldüren ABD bu gün müslümanmı oldu?
Sözüm müslümanlara ABD oyuncağı olmayın ve sorun kendinize.Neden diye.
Ulusal birliği bağmsızlık direncini kırmak isteyen ABD bu işi neden yapıyor diye.
Hristiyanları dost edinmeyin! ayeti ortada dururken .
Bu vatan üzerine oynanan parçala yut oyununa gelmeyelim.
bursali68
24-09-2012, 23:49
Merhaba,
Bak degerli Bursali kardes,konumuz turban,yani bana gore kadina yapilan eziyet.
Bunu niçin eleştiriyorsun demiyorum Sn.basmagül...
Ben bunu anlatirken ,sokaktaki basi ortulu kadinin cektigi zorluklari anlatmaya calistim.
Buna da " itiraz " ettiğimi sanmıyorum...
Hatta istersen soyle bir ornekle anlatayim.
Diyelimki ayagina giydigin ayakkabi ,ayagini cok vuruyor ve senin yurumeni/hareketlerini kisitliyor.Ne yaparsin?
Hemen eve kosar,onu cikarip rahat etmek istersin,oyle degil mi?
Turbanda, carsafta aynen boyledir.Kadinin bir an once evine kosmasi icin kadina disarda verilen bir eziyettir.Cunku disarida vakit geciren kadin,baskalari ile daha cok sohbet eder,daha cok olaya sahit olur ve dolayisiyla dunyadan ve yasananlardan daha cok haberi olur.Bu islam icin cok buyuk tehlikedir.Nitekim ,Kuranda gecen uyari ve tehdit ayetlerinin cogunun kadinlara olmasinin sebebide budur.Bakin eslerime bile ne uyarilar yapiyorum diyerek kadinlara gozdagi verilmistir.
Bunlar senin düşüncelerin,buna pranga vurup " neler söylüyorsun " diyen de yok...
Benim ayeti eksik falan yazdigim yok.Hatta ben cogu zaman yayinladiim ayetlerin ilgili bolumunu aliyorsam.sonunu ..... diye bitirirken aslinda devami oldugunuda gosteririm cogu zaman.Burada yaptigim tek hata,noktalamayi koymayi unutmama ragmen,sonuna nokta koymayarak bittigini gostermemisimdir.
İşte burada duracaksın...! Ayetin geri kalan kısmı " Peygamber Ailesine " hitap içerirken , o kısmı göstermeyerek " Herkese " mantığını sunmaya çalışırsan yanlışsın derim...Ve yine söylüyorum , ayetin geri kalan kısmını almadan , yorumunu eksik kısmına yaslaman yanlış...Yanlış , yanlıştır...
Bak bursali kardesim Kurani o kadar ezbere bilirim ki,hatta ayet sonlarinda yakaladigim o kadar celiski vardir ki,benim bunlari atlayip,ayeti eksik falan yazmam soz konusu bile olamaz.
Sizin Kur'an'ı ezbere bilmeniz veya bir başkasının ezbere bilmesi bir şey ifade etmez benim için...Cami hocası da ezbere biliyor da neye yarıyor...?
Bana Kadin de,kadinla ilgili tum ayetleri kafamdan yazayim.Bana katliyam de,Kuranda gecen butun katliyamlari ,hatta selam vereni bile nasil oldurduklerini yazan ayeti yazayim.
Ayetleri " kafanızdan / ezberinizden " yazma meselesi değil benim eleştirim...Niçin bu yöne çekeleyip duruyorsunuz ki...Ezbere bilmeniz benim ilgi alanımda değil veya eleştiri konum değil...
Onun icin bir ayeti ortasindan patlatip,pirim yapmak benim isim degildir.saygilar.
O ayeti " ortasından patlatıp " yorumunuzu da yapmışsınız...Ama tutmamış ne yazık ki...Yaptığınız bu hata bilinçli/kasıtlı olabilir de , olmayabilir de...Sizin aklınızdakileri okuyabilme gibi bir meziyetim yok...Sadece " pardon " demiş olsaydınız yeterliydi benim için...
Sağlıcakla kalınız...
Merhaba,
İşte burada duracaksın...! Ayetin geri kalan kısmı " Peygamber Ailesine " hitap içerirken , o kısmı göstermeyerek " Herkese " mantığını sunmaya çalışırsan yanlışsın derim...Ve yine söylüyorum , ayetin geri kalan kısmını almadan , yorumunu eksik kısmına yaslaman yanlış...Yanlış , yanlıştır...
Sayin bursali68;
Sizin yorumlarinizi her zaman ayri tutuyoruz, ancak burada dusunus hataniz var bence.
O kisim peygamber hanimlarini icerse de, peygamber hanimlari mumin hanim midir?
Sonucta topluma, uygulamada ornek teskil eden kadinlar midir?
Evet.
Oyleyse, Nur ayetiyle eslesirler. Yani bu mumin olan(o yola inanmis) herkes icin gecerlidir.
Yani tanri, sen peygamber hanimisin kapan, halktan insan acilip sacilsin, evde oturmasin vs.turunde bir emir vermemistir.
Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin.
33.Ve karne fî buyûtikunne ve lâ teberrecne teberrucel câhiliyyetil ûlâ ve ekımnes salâte ve âtînez zekâte ve atı’nallâhe ve resûleh(resûlehu), innemâ yurîdullâhu li yuzhibe ankumur ricse ehlel beyti ve yutahhirekum tathîrâ(tathîran).
Peygamber hanimlari, kirli ve lekeli mi ki Allah onlardan kiri ve lekeyi gidersin?
Oradaki ehli beyt kavramina, tum mumin kadinlar girer.
Dusunus hataniz sudur;
Beyt'i ev yaparsaniz, ibadethanede, ornegin Kabe'de "ev" olur.
Ancak Kabe bildik anlamda "ev" degildir. Oraya peygamber esi de girer, halktan inanan mumin kadin da girer. Bu caglar boyu bu sekilde gider.
Yani peygamber eslerinin kapanma yonunden, bir ustunlugu yoktur sinifsal olarak mumin halk tabakasina(kadina dair)..
Bu yuzdendir ki, ummet kavrami farklidir.
Ehli beyt peygamber hayattayken gosterilen neyse onu uygular, ancak peygamber oldukten sonra ummet uygulamada yoldan sapabilir.
Mesela su an peygamber yasamiyor, salt Kuran'a bakiyor da olsaniz da , mumin kadin acisindan durum degismez.
barristor
25-09-2012, 10:39
Bunu niçin eleştiriyorsun demiyorum Sn.basmagül...
Buna da " itiraz " ettiğimi sanmıyorum...
Bunlar senin düşüncelerin,buna pranga vurup " neler söylüyorsun " diyen de yok...
Turbanin ,carsafin kadina bir eziyet oldugu konusunda hemfikir olmamiz beni cok mutlu etti.
Ayetin gerisini gostermeyerek nasil bir yanlislik yaptim Bursali?
Enfal suresi
12. Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak ben sizinle beraberim; haydi iman edenlere destek olun; Ben kâfirlerin yüreğine korku salacağım; vurun boyunlarına! Vurun onların bütün parmaklarına! diye vahyediyordu.
Mesela boyle muminlere destek olan ama kafirlerin boynunun vurulmasi,parmaklarinin koparilmasina ruhsat veren bir ayeti ve kafirlere yonelik yazdigi bolumu yok edip,bu sekilde mi yayinladim?
Enfal Suresi
12. Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak ben sizinle beraberim; haydi iman edenlere destek olun; vurun boyunlarına! Vurun onların bütün parmaklarına! diye vahyediyordu.
Ortasindan patlatma iste boyle olur sevgili Bursali.Basmagul patlatanlarin,tuzak kuranlarin en hayirlisidir :)
Eger buranin disinda herhangi bir islami sitede Muhammedin eslerine yonelik tehdit ve uyarilar yazdigi,Ahzap 28-29-30-31-32-33 ve Tahkim suresi 1-2-3-4-5 ci ayetleri tartissaydin.
Inancli insanlarin, aslinda bu ayetlerin sadece Muhammedin eslerine degil,tum kadinlara gonderildigi masalini defalarca dinlerdin.
Sizin Kur'an'ı ezbere bilmeniz veya bir başkasının ezbere bilmesi bir şey ifade etmez benim için...Cami hocası da ezbere biliyor da neye yarıyor...?
Cami hocasiyla bizim tek farkimiz,o arapcasini ezbere bilir ama o ayetin ne inis sebebini ,ne zamanini, nede ne manaya geldigini zerre kadar bilmez.
Ayetleri " kafanızdan / ezberinizden " yazma meselesi değil benim eleştirim...Niçin bu yöne çekeleyip duruyorsunuz ki...Ezbere bilmeniz benim ilgi alanımda değil veya eleştiri konum değil...
Bu konu sizin ilgi alaniniz ve elestiri konunuz degil ama yayinladigim ayetin devamini gostermeme sebebimi kafaniza gore elestirmek sizin ilgi alaniniz.Ben o ayetlerin Muhammedin eslerine yazildigini biliyorum.
Fakat 'kizima soyluyorum,gelinim sen anla' seklinde tum kadinlarin tehdit edildiginide adim gibi biliyorum.
Ben bu Tahkim ve Ahzap suresinde Muhammedin eslerine yonelik tehdit ve uyarilari gosteren bir konu acsaydim ve soyle deseydim .(ki bu konuyu defalarca ,bir cok forumda konu olarak acmisimdir)
'Ey Iman sahipleri bakin Allah, Muhammedin eslerini itaatsizlik,hayasizlik yapmamalari konusunda Ahzap suresinde uyariyor,bunlar nasil insanlardir ki,ayni hayasizlik ve edepsizlikleri yapmaya devam ettikleri icin Tahkim suresinde tekrar uyarilmak zorunda kaliniyor.
Muhammedin birebir yaninda,hatta koynunda olan insanlar ona itaatsizlik ,hayasizlik yapiyorsa,yani ona inanmiyorlarsa (inansalar yapmalari mumkun degil),1400 sene sonra biz mi inanacaz?
Ne cevap verirdiniz sevgili Bursali?
Durun ben iki dakikaligina sizlerin yerinize gecip cevap vereyim,sonra gene kendi yerime ziplarim.
'Bre kafir basmagul bre zindik,bire munafik orada Muhammedin eslerine yonelik gibi gorunsede,Allahu teala ailenin dirlik ve duzeni icin, onlarin nezninde tum kadinlari uyarmaktadir.Ama sen bunleri (kusura bakma ama buradaki 'sen' birazda sen oluyorsun) anlamicek kadar gosleri sagir,kulaklari kor olmissin',olum kapani caldiginda goricem seni ben
(inandirici olsun diye son cumlede yapilan imla hatalarini bilerek yaptim,kimse uzerine alinmasin :tea:)
O ayeti " ortasından patlatıp " yorumunuzu da yapmışsınız...Ama tutmamış ne yazık ki...Yaptığınız bu hata bilinçli/kasıtlı olabilir de , olmayabilir de...Sizin aklınızdakileri okuyabilme gibi bir meziyetim yok...Sadece " pardon " demiş olsaydınız yeterliydi benim için...
Sağlıcakla kalınız...
Ayetin ortasindan nasil patlatilgini size yukarida gosterdim.Aslinda kimsenin ozel hayatina girmemek acisindan, bu Muhammede yaptigim bir kiyakti.Fakat bir ust iletide,'ozur' diledigim halde hala benden ozur bekliyorsunuz ya,sizinde yorumlari tam okumadiginiz izlenimine kapildim.saygilar.
bursali68
25-09-2012, 12:35
Merhaba,
Turbanin ,carsafin kadina bir eziyet oldugu konusunda hemfikir olmamiz beni cok mutlu etti.
Sonuna kadar....Bunda bir sıkıntı yok , aynı eleştiriyi ben de yapıyorum...
Ayetin gerisini gostermeyerek nasil bir yanlislik yaptim Bursali?
Ayetin kendi içindeki " bağlamını " koparttın...Oradaki " Peygamberin Ev Halkı " güme gitti...Bu konuda sevgili Neva bazı düşünceleri ortaya koymuş , ancak temelde aynı düşünsek de , ayetin içeriği açısından " çelişik " bir durum ortaya çıkmaktadır...Yorum açısından çelişik...Yazımı açısından değil...Ayetin kendi içerisindeki detayına çok fazla girmek istemiyorum,sonuçta konu mihenginden saparak gramer -dil bilgisi kısmına girer ki o da şu an için bu konuyu aşar...
Ortasindan patlatma iste boyle olur sevgili Bursali.Basmagul patlatanlarin,tuzak kuranlarin en hayirlisidir :)
Sevgili Basmagül,ayeti patlatma tabirini ve şeklinin kıstasını kendin koyuyorsun...İstediğin kıstası koyabilirsin,bu seni bağlar...Beni bağlayan öncelikle ayetin bağlamından kopartılmadan , kaynağı TAM yazmaktır...Senin ve benim bu konudaki bakış açılarımız farklı olaabilir...Ancak genel görüş bir türküyü söylerken,bir şarkıyı söylerken dahi ne satır atlayabiliyorsun ne de eksiltebiliyorsun...Kendi kendine söylerken okey yapabilirsin , ancak topluma söylerken yapamazsın...Yaparsan da bu eleştiriyle karşılaşırsın...Yani benim açımdan konu gayet basit...AYET EKSİK...! Diğer yanlış da ben de kalsın...
Cami hocasiyla bizim tek farkimiz,o arapcasini ezbere bilir ama o ayetin ne inis sebebini ,ne zamanini, nede ne manaya geldigini zerre kadar bilmez.
Ezbere bilirim diyen sensin...Nereden biliyorsun TOPYEKÜN bilmediklerini...Herkesin üzerinde misin...Sn.basmagül bir deyim vardır bilirsiniz " Çok bilen çok hata yapar "...!
Bu konu sizin ilgi alaniniz ve elestiri konunuz degil ama yayinladigim ayetin devamini gostermeme sebebimi kafaniza gore elestirmek sizin ilgi alaniniz.
Evet doğrudur...Öncelikle bir tartışmada , kaynak referans gösterilecek ise bu tam olmalı ve hatta başka referans başka yönü ile ortaya konuyorsa bu da tam olarak sunulmalı...Ben buna dikkat eden biriyim...Ki bu yöndeki eleştiriyi sadece size yöneltmiyorum...Dindar biri de olsa yapıyorum aynı eleştiriyi...
Ben o ayetlerin Muhammedin eslerine yazildigini biliyorum.
Fakat 'kizima soyluyorum,gelinim sen anla' seklinde tum kadinlarin tehdit edildiginide adim gibi biliyorum.
O zaman önce doğruyu ortaya koyacaksın , ardından YORUMLAYACAKSIN...
Ben bu Tahkim ve Ahzap suresinde Muhammedin eslerine yonelik tehdit ve uyarilari gosteren bir konu acsaydim ve soyle deseydim .(ki bu konuyu defalarca ,bir cok forumda konu olarak acmisimdir)
'Ey Iman sahipleri bakin Allah, Muhammedin eslerini itaatsizlik,hayasizlik yapmamalari konusunda Ahzap suresinde uyariyor,bunlar nasil insanlardir ki,ayni hayasizlik ve edepsizlikleri yapmaya devam ettikleri icin Tahkim suresinde tekrar uyarilmak zorunda kaliniyor.
Muhammedin birebir yaninda,hatta koynunda olan insanlar ona itaatsizlik ,hayasizlik yapiyorsa,yani ona inanmiyorlarsa (inansalar yapmalari mumkun degil),1400 sene sonra biz mi inanacaz?
Durun ben iki dakikaligina sizlerin yerinize gecip cevap vereyim,sonra gene kendi yerime ziplarim.
'Bre kafir basmagul bre zindik,bire munafik orada Muhammedin eslerine yonelik gibi gorunsede,Allahu teala ailenin dirlik ve duzeni icin, onlarin nezninde tum kadinlari uyarmaktadir.Ama sen bunleri (kusura bakma ama buradaki 'sen' birazda sen oluyorsun) anlamicek kadar gosleri sagir,kulaklari kor olmissin',olum kapani caldiginda goricem seni ben
(inandirici olsun diye son cumlede yapilan imla hatalarini bilerek yaptim,kimse uzerine alinmasin :tea:)
Yaanılıyorsunuz veya beni tanımayıp " niyet okumaya " soyunuyorsunuz...;
1-'Bre kafir basmagul bre zindik,bire munafik...Asla bu itham ve iftirada bulunmam bulunanı da eleştiririm...Mesaajlarımdan bakabilirsiniz...Bu tarz itham ve iftirada bulunanı da eleştiririm...
2-orada Muhammedin eslerine yonelik gibi gorunsede,Allahu teala ailenin dirlik ve duzeni icin, onlarin nezninde tum kadinlari uyarmaktadir...Senin görüşüne karşılık ben de görüş olarak söylerim,görüşlerin söylenmesi temelinde sıkıtı yok...
3-Ama sen bunleri (kusura bakma ama buradaki 'sen' birazda sen oluyorsun) anlamicek kadar gosleri sagir,kulaklari kor olmissin',olum kapani caldiginda goricem seni ben...Ben HÜKÜM makamında olan biri değilim...O yüzden bu yargılamayı yapmam mümkün değildir...600 küsür mesaj içerisinde de göremezsiniz...
Ayetin ortasindan nasil patlatilgini size yukarida gosterdim.Aslinda kimsenin ozel hayatina girmemek acisindan, bu Muhammede yaptigim bir kiyakti.Fakat bir ust iletide,'ozur' diledigim halde hala benden ozur bekliyorsunuz ya,sizinde yorumlari tam okumadiginiz izlenimine kapildim.saygilar.
Ben de size o sizin kıstasınız dedim...Özür kısmını atlamışsam ben özür dilerim...Bazen işyerinde yazmaya çalışıyoruz,mesajın geneline yazıp bazı ayrıntıları atlayabiliyoruz...
Bu ayetin garip kısmı iki tip meal olmasıdır...;
1-Evlerinizde oturun
2-Evlerinizde Vakarlı ( onurlu-saygılı ) davranın...
Siz tüm yorum içeriğini " 1. " ye göre yapmışsınız...
Sağlıcakla kalınız...
barristor
25-09-2012, 13:56
Sonuna kadar....Bunda bir sıkıntı yok , aynı eleştiriyi ben de yapıyorum...
Oh be en sonunda cesur bir iman sahibi ile karsilastim.Bu cesaretle cok yakinda yanimzda olacagindan hic kuskum kalmadi,tebrik ederim.
Ayetin kendi içindeki " bağlamını " koparttın...Oradaki " Peygamberin Ev Halkı " güme gitti...Bu konuda sevgili Neva bazı düşünceleri ortaya koymuş , ancak temelde aynı düşünsek de , ayetin içeriği açısından " çelişik " bir durum ortaya çıkmaktadır...Yorum açısından çelişik...Yazımı açısından değil...Ayetin kendi içerisindeki detayına çok fazla girmek istemiyorum,sonuçta konu mihenginden saparak gramer -dil bilgisi kısmına girer ki o da şu an için bu konuyu aşar...
Senin disinda ,baglami kopartan o kadar Islam alimi varki sasar kalirsin.Bak sana bir link vereyim,bu Ahzap suresi 33 ayetin ne manaya geldigini, birde islam alimlerinden dinle.Sayilari cok oldugu icin ben sadece birini yayinliyorum,digerlerini sen likten okursun.
Ebus-Senâ el-Alusi der ki;
“Bütün kıraatler gösteriyor ki, peygamber hanımları ve diğer kadınlar evlerinde oturmakla emrolunmuşlardır” [Ruhu’l-Meani (22/6)]
http://www.mumine.com/islamda-kadin/14209-allah-cc-kadinlara-evde-oturmalarini-emrediyor.html
Sevgili Basmagül,ayeti patlatma tabirini ve şeklinin kıstasını kendin koyuyorsun...İstediğin kıstası koyabilirsin,bu seni bağlar...Beni bağlayan öncelikle ayetin bağlamından kopartılmadan , kaynağı TAM yazmaktır...Senin ve benim bu konudaki bakış açılarımız farklı olaabilir...Ancak genel görüş bir türküyü söylerken,bir şarkıyı söylerken dahi ne satır atlayabiliyorsun ne de eksiltebiliyorsun...Kendi kendine söylerken okey yapabilirsin , ancak topluma söylerken yapamazsın...Yaparsan da bu eleştiriyle karşılaşırsın...Yani benim açımdan konu gayet basit...AYET EKSİK...! Diğer yanlış da ben de kalsın...
Sevgili Bursali kardesim hala konunun turban oldugunu ve kadinlarin bu eziyet sayesinde evlere tikilmak zorunda kaldigini unutuyorsun.
Benim bahsi gecen ayeti gundeme getirmemin sebebi,'Kuran zaten kadinlarin evde oturmasini emreder ' sozune yoneliktir ve sadece ayetin ilgili bolumunude almamin sebebi budur.
Yoksa Kuranin bir butun oldugunu idda edenler sizlere karsi, bir ayeti gostermek icin,tum sureyi bastan sona yayinlasam,siz komple Kurani yayinlamadim diye bana gene kizacak,gercekleri sakladigimi idda edeceksiniz.
Yoksa,Ali babanin ciftligini anlatmak icin,horozlari nasil ottugunu,eseklerin nasil anirdigini gostererek, 'Ali babanin bir ciftligi var' sarkisini bastan sona yayinlamanin bir manasi yok ki!
Ezbere bilirim diyen sensin...Nereden biliyorsun TOPYEKÜN bilmediklerini...Herkesin üzerinde misin...Sn.basmagül bir deyim vardır bilirsiniz " Çok bilen çok hata yapar "...!
Bunlarin en uzmanlari Yasar Nuri gibi,Zekeriya Beyaz gibi,Huseyin Ates vs gibilerinin bilmedigini gordugum icin,tum cami imamlarini boyle nitelendirmem gayet normaldir.
'Ben cok iyi bilirim' diye bir iddam olmadi ama benden daha fazla arastirma yapan,asla cami imami degil,gene benim gibi bir dinsizdir.Cunku korkusuzca bu konunun derinlerine inen bir insanin bu masalara hala inanmasi icin ufurukcu KETO olmasi lazim.
Evet doğrudur...Öncelikle bir tartışmada , kaynak referans gösterilecek ise bu tam olmalı ve hatta başka referans başka yönü ile ortaya konuyorsa bu da tam olarak sunulmalı...Ben buna dikkat eden biriyim...Ki bu yöndeki eleştiriyi sadece size yöneltmiyorum...Dindar biri de olsa yapıyorum aynı eleştiriyi...
Tamam anlastik,bir daha sizinle karsilikli fikir alisverisi yaparken bir ayeti gostermek zorunda kalirsam,tum sureyi bastan sona,yetmedi tum Kurani bastan sona yayinlayacagim,ahanda soz.Ama bak ben soz veriyorum sende soz ver, bastan sona okuyacak ve offf bile demeyeceksin.
Yaanılıyorsunuz veya beni tanımayıp " niyet okumaya " soyunuyorsunuz...;
1-'Bre kafir basmagul bre zindik,bire munafik...Asla bu itham ve iftirada bulunmam bulunanı da eleştiririm...Mesaajlarımdan bakabilirsiniz...Bu tarz itham ve iftirada bulunanı da eleştiririm...
2-orada Muhammedin eslerine yonelik gibi gorunsede,Allahu teala ailenin dirlik ve duzeni icin, onlarin nezninde tum kadinlari uyarmaktadir...Senin görüşüne karşılık ben de görüş olarak söylerim,görüşlerin söylenmesi temelinde sıkıtı yok...
3-Ama sen bunleri (kusura bakma ama buradaki 'sen' birazda sen oluyorsun) anlamicek kadar gosleri sagir,kulaklari kor olmissin',olum kapani caldiginda goricem seni ben...Ben HÜKÜM makamında olan biri değilim...O yüzden bu yargılamayı yapmam mümkün değildir...600 küsür mesaj içerisinde de göremezsiniz...
Bunu sizin sahsiniza yonelik olmadigini yazdigim ve hatta 'Durun ben iki dakikaligina sizlerin yerinize gecip cevap vereyim,sonra gene kendi yerime ziplarim' dedigim halde uzrerinize alinmanizi hayretle karsiladim.
Hadi bu aradaki 'sizlerin' kelimesini gozden kacirdin,paragrafin sonundaki 'kimse uzerine alinmasin' yazisinida gormedin mi alasen?
Tamam onuda gormedigini,is yerinde olmana veya cepten okumana baglayalim.Peki su soruyuda gormedin mi sevgili Bursali kardes?
Ben de size o sizin kıstasınız dedim...Özür kısmını atlamışsam ben özür dilerim...Bazen işyerinde yazmaya çalışıyoruz,mesajın geneline yazıp bazı ayrıntıları atlayabiliyoruz...
Bu ayetin garip kısmı iki tip meal olmasıdır...;
1-Evlerinizde oturun
2-Evlerinizde Vakarlı ( onurlu-saygılı ) davranın...
Siz tüm yorum içeriğini " 1. " ye göre yapmışsınız...
Sağlıcakla kalınız...
Benim ozur kismini atliyorsun ama ayetin devamini yazmadik diye 4 sayfa yazi yaziyorsun ha,seni gidi hinzir seniiii :)
Bu ayetin iki tip meali olmasi birsey ifade etmez sevgili Bursali.Bilakis bizlerin eline dehset kozlar verir.
1- Evlerinizde oturun ( disari cikmayin manasina gelir ve beni dogrular)
2-Evlerinizde Vakarlı ( onurlu-saygılı ) davranın... (saygiyi ve onuru sadece kendi evinizde uygulayin,disariya cikinca ' saldim cayira mevlam kayira olun' manasi gelir ki,bu bence daha buyuk bir yanlistir)
sizde saglicakla kalin.
bursali68
25-09-2012, 14:25
Merhaba,
Oh be en sonunda cesur bir iman sahibi ile karsilastim.Bu cesaretle cok yakinda yanimzda olacagindan hic kuskum kalmadi,tebrik ederim.
Bu gülmem sadece son kısm içindir...:))
Senin disinda ,baglami kopartan o kadar Islam alimi varki sasar kalirsin.Bak sana bir link vereyim,bu Ahzap suresi 33 ayetin ne manaya geldigini, birde islam alimlerinden dinle.Sayilari cok oldugu icin ben sadece birini yayinliyorum,digerlerini sen likten okursun.
Doğrudur ve biliyorum da...! Ama bu senin de onlar gibi olmanı gerektirmez...O zaman bir farkınız kalmaz değil mi...
Sevgili Bursali kardesim hala konunun turban oldugunu ve kadinlarin bu eziyet sayesinde evlere tikilmak zorunda kaldigini unutuyorsun.
Benim bahsi gecen ayeti gundeme getirmemin sebebi,'Kuran zaten kadinlarin evde oturmasini emreder ' sozune yoneliktir ve sadece ayetin ilgili bolumunude almamin sebebi budur.
Yoksa Kuranin bir butun oldugunu idda edenler sizlere karsi, bir ayeti gostermek icin,tum sureyi bastan sona yayinlasam,siz komple Kurani yayinlamadim diye bana gene kizacak,gercekleri sakladigimi idda edeceksiniz.
Ok.sanırım benim için işaretlediğim kısımdaki açıklamanız yeterlidir...Son kısınm için ise yine niyet okuma yapmışsın...Bunu da bırakırsanız 4+4 lük ( 4+4+4 demiyorum,yanlış anlaşılmasın ) olmaya yaklaşırsınız...
Bunlarin en uzmanlari Yasar Nuri gibi,Zekeriya Beyaz gibi,Huseyin Ates vs gibilerinin bilmedigini gordugum icin,tum cami imamlarini boyle nitelendirmem gayet normaldir.
'Ben cok iyi bilirim' diye bir iddam olmadi ama benden daha fazla arastirma yapan,asla cami imami degil,gene benim gibi bir dinsizdir.Cunku korkusuzca bu konunun derinlerine inen bir insanin bu masalara hala inanmasi icin ufurukcu KETO olmasi lazim.
Doğrudur , cami imamı DİBE kadar inmez...Siz iniyorsunuz,iyi de biz de iniyoruz...Sorgulama konusunda derdim yok ki...Ben de inanan olarak ibini dibini araştırırım...
Tamam anlastik,bir daha sizinle karsilikli fikir alisverisi yaparken bir ayeti gostermek zorunda kalirsam,tum sureyi bastan sona,yetmedi tum Kurani bastan sona yayinlayacagim,ahanda soz.Ama bak ben soz veriyorum sende soz ver, bastan sona okuyacak ve offf bile demeyeceksin.
Tamam söz...:)))
Bunu sizin sahsiniza yonelik olmadigini yazdigim ve hatta 'Durun ben iki dakikaligina sizlerin yerinize gecip cevap vereyim,sonra gene kendi yerime ziplarim' dedigim halde uzrerinize alinmanizi hayretle karsiladim.
Hadi bu aradaki 'sizlerin' kelimesini gozden kacirdin,paragrafin sonundaki 'kimse uzerine alinmasin' yazisinida gormedin mi alasen?
Tamam onuda gormedigini,is yerinde olmana veya cepten okumana baglayalim.Peki su soruyuda gormedin mi sevgili Bursali kardes?
Gördüm...Ben de sizin " mesela " deyip kendiniz hakkında düşünülecek olanlar için yanlarına kestirmeden düşüncemi ,nasıl yaklaşacağımı yazdım...
Benim ozur kismini atliyorsun ama ayetin devamini yazmadik diye 4 sayfa yazi yaziyorsun ha,seni gidi hinzir seniiii :)
Bu ayetin iki tip meali olmasi birsey ifade etmez sevgili Bursali.Bilakis bizlerin eline dehset kozlar verir.
1- Evlerinizde oturun ( disari cikmayin manasina gelir ve beni dogrular)
2-Evlerinizde Vakarlı ( onurlu-saygılı ) davranın... (saygiyi ve onuru sadece kendi evinizde uygulayin,disariya cikinca ' saldim cayira mevlam kayira olun' manasi gelir ki,bu bence daha buyuk bir yanlistir)
Birinci şık evet sizi doğrular...En azından bu ikilemi ortaya koyup yorumunuzu yapsaydınız ben de DİREKT düşüncenize sonuna kadar katılırdım...Ve bu bir sorun da olmazdı...
Ancak ikinci şık dışarıda ne halt edersen et demek değildir...O sadece yorumunuz olur,ama mesnetsiz bir yorum olur...Ev en özel olduğu halde burada dahi " onurlu-saygılı davranın " demektir...Bu da bakınız bir düşünce...! Ama iki farklı kabulün olduğu gerçeğini değiştirmiyor...
Birinci şıkta size katılırdım , ikinci şıktaki düşüncenizde tartışırdım...Mesele bu...!
Bilakis bizlerin eline dehset kozlar verir.
İkilem olması anlamında bunu tabiiki koz olarak kullanabilirsiniz...Ama bu koz olarak kullanma doğruyu da beraberinde getirebilir...
Bir gün bir ayetin dibine kadar ineriz...
Sağlıcakla kalınız...
irsArtvin
30-09-2012, 13:40
‘Din derslerinin 1. sınıftan itibaren verilmesi için her yolu deneyeceğiz’
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/kiya245.jpg
Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 'Kur'an-ı Kerim' ve 'Hz. Peygamber'in Hayatı' derslerinin seçmeli ders olarak ilköğretim 1. sınıftan itibaren okutulması için her yolu deneyeceklerini söyledi.
AKP’nin 4+4+4 yasası ile 4’e çıkan din dersi sayısının ardından şimdi de bu din derslerinin 1. sınıftan itibaren verilmesi isteniyor.
5. sınıf çok geç din dersi 5.5 yaşında alınsın
Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak Yeni Asya gazetesine açıklamalar yaparken talepleri ise şaşırtmadı.
AKP'nin birçok okulu imam hatibe çevirmesi ve diğer okullara 3 seçmeli din dersi daha eklemesi gericiler için "yeterli" gelmedi. Okula başlama yaşının 5.5'a çekilmesine yönelik tepkiler dinmezken şimdi de bu yaştaki çocuklara din dersi verilmesi isteniyor.
Kur’ân-ı Kerîm’ ve ‘Hz. Peygamber’in Hayatı’ derslerinin seçmeli ders olarak ilköğretim 1. sınıftan itibaren okutulması için her yolu deneyeceklerini belirten Kıyak, bu sene uygulanmaya başlanan sistemde bu derslerin 5. sınıftan itibaren seçmeli olarak okutulacağına dikkati çekerek "Bu yaş, Kur'an eğitimi için yine de çok geç bir yaş" dedi.
Yaz Kur'an Kursları'nda 6 yaşındaki çocuğun Kur'an-ı Kerim'i rahatlıkla öğrenebildiğini belirten Başkan Kıyak, Kur'an eğitimi için 5. sınıfa kadar beklenmesinin geç olduğunu düşündüklerini vurguladı. İlkokul birinci sınıftan itibaren Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in Hayatı'nın seçmeli ders olarak okutulmasına izin verilmesini istediklerini ifade eden Kıyak, "Birçok Avrupa ülkesinde dini eğitim anaokullarında başlıyor" diye konuştu.
"Anayasa mahkemesine başvuracağız"
İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 9. Maddesi'nde bulunan ".... Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Bakanlıkça belirlenir" hükmünü hatırlatan Kıyak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "'Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin Hayatı' dersleri ilkokuldan itibaren verilmesiyle ilgili yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Bu zorunluluktur. Eğer böyle bir düzenleme yapılmaz ise federasyon olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
(soL - Haber Merkezi)
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/din-derslerinin-1-siniftan-itibaren-verilmesi-icin-her-yolu-deneyecegiz-haberi
Ahlaksız
13-08-2013, 02:10
http://www.haber3.com/basortusuyle-derse-girebilecekler-1305926h.jpg
Milli Eğitim'in yeni yönetmeliği gereği öğretmenler artık derslere başörtülü olarak girebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 28 Şubat darbesi sonrası devlet kurumlarında başlatılan kılık kıyafet yönetmeliğinden dolayı görevine son verilen başörtülü memurlara müjdeyi verdi. Buna göre, öğretmenler derslere başörtüsü ile girebilecekler.
Yönetmelik kapsamında etkilenen kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı, en büyük mağduriyeti yaşayan meslek grubu ise öğretmenler oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı duyuruda 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar ile diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarına af geldiğini belirtti.
2 AY İÇİNDE ATANACAKLAR
Tekrar öğretmenlik mesleğine dönmek isteyen öğretmenlerin üç ay içinde eski kurumlarına müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çeken Bakanlık, memurluğa geri dönecek olan öğretmenlere atama sayısı sınırlaması uygulanmayacağını ve bu öğretmenlerin ayrıldıkları branş dersinden veya benzer unvanlı kadrolara iki ay içinde atanacaklarını bildirdi.
Ayrıca MEB, mesleğine geri dönecek olan öğretmenlerin derslere başörtülü girebilmenin de önünü tamamen açmış oldu.
BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR
MEB yeniden okullarına atanmak isteyen öğretmenlerin başvurularını 12 - 29 Ağustos 2013 tarihleri arasında alacak. Başvuru için öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne hitaben yazacakları dilekçe ile birlikte Nüfus cüzdanı örneği, öğrenim belgesi, hizmet cetveli, görevine son verildiğine ilişkin belgeler (Bakanlık Onayı, Yüksek Disiplin Kurulu kararı veya benzeri belgeler) bulundurmaları gerekiyor.
Kaynak : http://www.haber3.com/basortusuyle-derse-girebilecekler-haberi-2133819h.htm#ixzz2bnXItk6M
Önümüzdeki 2 ay çok önemli..
İnsanlar bu süreçte ya Akp'ye haddini bildirecek,ya da sonsuza kadar susacaklar..
Doğuda teröristlerin ve onlara destek verenlerin hali,güneyde Suriye'den giriş yapan binlerce insan,tüm yurtta başörtülü derslere girecek öğretmenler,masum oldukları halde terörist damgası yiyen askerler..vb
Memleket elden çıkmak üzere..Şiddete başvurmadan,sokaklara dökülmeden birşeyler yapılmalı..Yoksa gerçekten ülkeyi mürteciler kapacaklar ve sonrasında emperyalistlerde yutacaklar..
la la la
13-08-2013, 02:18
Başörtüleriyle derslere girmeleri, (...) acaba?
Bu memleket elinizden çıkacak arkadaş, (...)
Ve halk istiyorsa da mürtecilerin eline geçecek ancak merak etmeyin bu ülkeyi emperyalistlere yutturacak son insanlar bile olmazlar o beğenmediğiniz "mürteciler". Buna karşın ilk yutturacak olanlar, sözde "terakkiperver" takımıdır. Osmanlı'yı emperyalistlere yutturanlar kimlerdi? Bu emperyalistlerin yıkmak istediği devleti yıkan, emperyalistlerin istediği sistemi kuranlar kimlerdi?
Erdem Alaca
13-08-2013, 02:34
Bu memleket elinizden çıkacak arkadaş, (... )Fazla hayal görmeyin sn. la la la, Türk milleti henüz son sözünü söylemedi. Gezi olaylarında gördünüz, uyuyan dev şöyle bir kımıldadı sadece - bir kıvılcıma bakıyor ayağa kalkması.
la la la
13-08-2013, 02:52
Türk milleti değil, bir avuç çapulcu diyeceksiniz. Siz kaç kişisiniz de kalkıp kendinizi Türk milleti olarak tanıtabiliyorsunuz? Gerçek Türk milleti ve gerçek uyuyan dev yani o evde oturup sabreden, dişini sıkan halk daha ilk sözünü bile söylemedi. Bu yüzden fazlasıyla dolu olduğu için o enerjiyi sonuna kadar üzerinize boşaltacak olursa haliniz nice olur merak ediyorum. Bu yüzden, haksızlığınızı kabullenin ve çirkef çıkarmadan oturun oturduğunuz yerde. Bu sözde demokrat, özde despot rejim değişecek inşaeallah.
Erdem Alaca
13-08-2013, 02:57
Siz nasıl bir rejim öneriyorsunuz sn. la la la? Öyle ya, ne desek biz Atatürk'çülere karşısınız. Nasıl bir rejim öneriyorsunuz da hiç kimse şu anki özgürlüğünden bir şey kaybetmeyecek, bilakis daha fazla özgürlük kazanacak?
Gerçekten merak ettim sn. la la la...
la la la
13-08-2013, 03:09
İslam rejimi öneriyorum.
Erdem Alaca
13-08-2013, 03:11
Teşekkür ediyorum sn. la la la.
Nevandaar
13-08-2013, 12:17
Ülke hatrı sayılır bir hızda islam devleti olma yolunda ilerliyor. İşin can alıcı noktası da şu ki halkın büyük kısmı çok muhafazakar. Yine halkın büyük kısmı islamı bilmiyor tanımıyor ve ellerine fırsat geçtikçe islama ters birçok işe kalkışabiliyor. Türk halkı artık gerçek islamla yüzleşmeli.
İslam rejimi öneriyorum.
Dünyadaki tüm geri kalmış ülkelerde var olan bir rejim değil mi o? Teker teker saymaya gerek yok herhalde o ülkeleri.
İnsanın hayvan gibi yaşadığı yada eli silahlı "Allah Bekçileri"nce hayvan gibi yaşatıldığı bir rejimi savunmak yada istemek ahmaklıktan geri birşey midir?
Pazar günü yine Nijerya'da yerleşkeler basıldı. 44 ölü. Sebep İslam rejimi 44 kişinin ölmesini istedi. Üstelik ilgili rejim (Boko Haram), Nijerya'da öldürecek adam bulamadığından gitti camii taradı. Zaten bu İslam, kurban bayramı ile yetinmeyip dökecek kan arama çabasında olmaktan hiç kurtulmadı. Bakınız "Öldürecek kimse kalmadı hadi birbirimizi öldürelim şarkısı eşliğinde Ali-Ayşe savaşı (Cemel Vakası)"
Önerdiğiniz rejim, ancak sizi size kestirir. Tarih bu ve bunun gibi olaylarla dolu. İslam ve diğer dinler, Emperyalist güçlerin -gerektiğinde kullanabildiği- ...... olmaktan öte bir şey değildir. :)
Kendinize yakıştırıyorsanız ne mutlu size, ama elaleme yakıştırmayın bari.
Konu başlığına dönersek : "Baş örtüsü ile derse girebilecekler." Girsin. En doğal hakkı. Yeter ki baş örtüsü takmayanı fişleyip, sürgünlere göndermesinler. Lakin ne İslam ne İslamcı hiç bir zaman iyi niyetli olmadı.
Ülke hatrı sayılır bir hızda islam devleti olma yolunda ilerliyor. İşin can alıcı noktası da şu ki halkın büyük kısmı çok muhafazakar. Yine halkın büyük kısmı islamı bilmiyor tanımıyor ve ellerine fırsat geçtikçe islama ters birçok işe kalkışabiliyor. Türk halkı artık gerçek islamla yüzleşmeli.
Artık ortak kız-erkek karma yurtlar tamamen kalkmış zaten eskiden kızlar ve erkekler ayrı bloklarda uyuyordu şimdi ortak bahçe , kantin , yemekhanede felanda bulunamıyacaklar.
la la la
13-08-2013, 14:08
Dünyadaki tüm geri kalmış ülkelerde var olan bir rejim değil mi o? Teker teker saymaya gerek yok herhalde o ülkeleri.
İnsanın hayvan gibi yaşadığı yada eli silahlı "Allah Bekçileri"nce hayvan gibi yaşatıldığı bir rejimi savunmak yada istemek ahmaklıktan geri birşey midir?
Pazar günü yine Nijerya'da yerleşkeler basıldı. 44 ölü. Sebep İslam rejimi 44 kişinin ölmesini istedi. Üstelik ilgili rejim (Boko Haram), Nijerya'da öldürecek adam bulamadığından gitti camii taradı. Zaten bu İslam, kurban bayramı ile yetinmeyip dökecek kan arama çabasında olmaktan hiç kurtulmadı. Bakınız "Öldürecek kimse kalmadı hadi birbirimizi öldürelim şarkısı eşliğinde Ali-Ayşe savaşı (Cemel Vakası)"
Önerdiğiniz rejim, ancak sizi size kestirir. Tarih bu ve bunun gibi olaylarla dolu. İslam ve diğer dinler, Emperyalist güçlerin -gerektiğinde kullanabildiği- küçük kuçu kuçusu olmaktan öte bir şey değildir. :)
Konu başlığına dönersek : "Baş örtüsü ile derse girebilecekler." Girsin. En doğal hakkı. Yeter ki baş örtüsü takmayanı fişleyip, sürgünlere göndermesinler. Lakin ne İslam ne İslamcı hiç bir zaman iyi niyetli olmadı.
Evet, ahlaksızlık dahil bazı konularda geri kalmış ülkelerin rejimidir o rejim. İnsana insan, insan forumundaki hayvanlara da hayvan değerinin verildiği ülkelerdir oralar ve birçok ülke gibi o ülkelerin de silahlı kuvvetleri vardır. Yoksa siz Kosta Rika'da falan mı yaşıyorsunuz?
Her toplum gibi İslam toplumu da kendi içinde çatışmalar yaşayabilir. Bu ülkede "solcular-sağcılar" diye bir şey var, hiç duymadınız mı?
Sizin savunduğunuz rejim ancak böyle çatışmalara ve bu çatışmalar sonrası kendi halkını katleden darbelere sebebiyet verir. Tarih bu ve bunun gibi olaylarla dolu. Kemalizm ve bunun gibi dinler, emperyalist güçlerin -gerektiğinde kullanabildiği- (...) olmaktan öte bir şey değildir. Dün Osmanlı'yı yıkıp T.C.'yi kurarken kemalizm (...) kullanmışlardır mesela.
belangaz
13-08-2013, 18:09
Basartulu hangi kizimiz elinde silahla okula geliyor,hangisi uyusturucu,alkol kulaniyor ? Veya hangisi teror estiriyor? Bu gun ulkemizde yasayan kurtlerden islami yasayan kardeslerimiz hic bir zaman terore destek vermemistir bilakis terore karsi durmuslardir .. simdi inancinin bir geregi olan basortusunu takti diye insanlara zararli bir birey olarkmi yetisecek
la la la
13-08-2013, 18:28
Evet, ahlaksızlık dahil bazı konularda geri kalmış ülkelerin rejimidir o rejim. İnsana insan, insan forumundaki hayvanlara da hayvan değerinin verildiği ülkelerdir oralar ve birçok ülke gibi o ülkelerin de silahlı kuvvetleri vardır. Yoksa siz Kosta Rika'da falan mı yaşıyorsunuz?
Her toplum gibi İslam toplumu da kendi içinde çatışmalar yaşayabilir. Bu ülkede "solcular-sağcılar" diye bir şey var, hiç duymadınız mı?
Sizin savunduğunuz rejim ancak böyle çatışmalara ve bu çatışmalar sonrası kendi halkını katleden darbelere sebebiyet verir. Tarih bu ve bunun gibi olaylarla dolu. Kemalizm ve bunun gibi dinler, emperyalist güçlerin -gerektiğinde kullanabildiği- (...) olmaktan öte bir şey değildir. Dün Osmanlı'yı yıkıp T.C.'yi kurarken kemalizm (...) kullanmışlardır mesela.
İletimdeki "parantez içi üç noktalı" bölümler "olumsuz söylem" gerekçesiyle sansürlenmişler. Benim iletimdekiler "olumsuz" da aşağıdakiler olumlu mu? Benim iletimdeki sansürlenen ifade "......" ifadesidir. Bu ifadeyi aşağıdaki iletide kullanılan "kuçu kuçu" ifadesine binaen kullandığım halde, benim iletim sansürlenmiş ancak aşağıdaki ileti sansürlenmemiş.
Önerdiğiniz rejim, ancak sizi size kestirir. Tarih bu ve bunun gibi olaylarla dolu. İslam ve diğer dinler, Emperyalist güçlerin -gerektiğinde kullanabildiği- küçük .... olmaktan öte bir şey değildir. :)
Anima Libera
13-08-2013, 19:22
Inanmiyorum ya.
Kadinlarin calismasina ne zamandan beri izin verildi? Bu dinimize aykiri degil mi?
Anima Libera
13-08-2013, 19:26
Türk milleti değil, bir avuç çapulcu diyeceksiniz. Siz kaç kişisiniz de kalkıp kendinizi Türk milleti olarak tanıtabiliyorsunuz? Gerçek Türk milleti ve gerçek uyuyan dev yani o evde oturup sabreden, dişini sıkan halk daha ilk sözünü bile söylemedi. Bu yüzden fazlasıyla dolu olduğu için o enerjiyi sonuna kadar üzerinize boşaltacak olursa haliniz nice olur merak ediyorum. Bu yüzden, haksızlığınızı kabullenin ve çirkef çıkarmadan oturun oturduğunuz yerde. Bu sözde demokrat, özde despot rejim değişecek inşaeallah.
Allah Demokrat degil ki, neden "sözde Demokrat" deyip cümlenin sonuna "insallah" ekliyorsun? Bunun Allaha sirk kosmak oldugunu bilmiyor musun? Cehennem azabindan kurtulmak icin imana gel. :sad:
Erdem Alaca
13-08-2013, 19:40
.. simdi inancinin bir geregi olan basortusunu takti diye insanlara zararli bir birey olarkmi yetisecek
Şimdi mesele fayda/zarar değil sn. belengaz. Her şeyin bir kuralı, adabı var. Bugün başörtüsüyle girecekler, yarın kara çarşafa sıra gelecek. Benim de çocuklarım var, ben niye beyni örümceklenmiş kafalardan eğitim aldırmak zorunda kalayım onlara?
İnancın gereği deyip kendimizi kandırmayalım, bugün bir kanun çıkacak olsa: "Artık Papaz'lar, papaz kıyafetleriyle derslere girip Hıristiyan'lığı öğretecekler" diye, bu sefer ortalığı ayağa kaldırırsınız öyle değil mi?
Ya da başka bir öğretmen mini etek-sutyen, şort-bikini üstü gelecek olsa derslere? "Yavrularımız zehirleniyor!" diye bas bas bağıracaksınız.
Ne derler, kendine yapılmasına istemediğini başkasına yapma...
belangaz
13-08-2013, 22:36
Sayin erdem alaca,
Benim okudugum lisenin ogrencilerinin %90'nı alevi kokenli ogrencilerden di benim tanidigim arkadaslarimdan bir cogu da Allaha inanmayan kisilerden di , haftada iki saat din dersi verilirdi ama hic biri din dersi verildi diye imana gelmedi ..
Yani demek istedigim anne baba cocuguna bas ortusu taktirmaz veya takmasi konusunda telkinde bulunmaz ise cocukta başortusu takmaz ve ogretmeninin takmis oldugu bas ortusunede okada takilmaz.
Bence karismayin nasil istiyorlarsa oyle yapsinlar
Efendi efendi;
Zina yaptı denilen kişilerin taşlanarak öldürüldüğü, 6 yaşındaki bir kızın bile cinsel meta ilan edildiği, ölen eşinizle 12 saat içinde cima yapabileceğinize dair kanunların çıkarıldığı (Mısır), iktidarın ilk kanununun 4 eş olduğu (Libya), kadınların pazardan patlıcan-salatalık almasının müminleri tahrik ettiği gerekçesiyle yasaklandığı (Pakistan), Plastik Barbie bebekler müminleri tahrik ediyor diye fetvalar verilen (Türkiye) ülkelerde hayvan insan sıfatı ile geziyor, görmezmisin? Plastik bebek adam olan adamı tahrik edemez zaten hoca. Önce adam olmayı öğrenmek lazım ki sonra İslam gelsin.
Silahlı kuvvet dedikleriniz de Boko Haram (Nijerya), El-Kaide (Tüm Dünya), El-Shabab (Somali), El-Nusra (Suriye) Abu Sayyaf (Filipinler) v.b. kitlelerse eğer; silahlı kuvvet ile "zorla kabul ettirme" arasında ki farkı bir düşünün derim. Elbetteki her toplumun silahlı kuvvetleri olacak. Nasıl ki ABD'nin varsa, İran'ın da olacak. Lkain kendi silahlarını kendi toplumuma baskı kurmak için kullanırsan, Kuzey Kore'den ne farkın kalır?
Ayşe ile Ali sıradan insanlar ya. Onların yaşarken cennete gideceğini müjdeleyen Muhammed öylesine birisi ya. Öldürecek adam bulamayınca birbirine giren Ayşe-Ali, sağcı-solcu olarak sınıflandırılır mı? İslamın bizzat indirildiği zamanda peygamberin yanında damadı-karısı olan iki kişi eğer aralarındaki problemi Cemel Savaşı ile çözüyorsa, bu arada binlerce insan telef oluyorsa, İslam Cemel ovasından dışarı çıkmasın zaten. Çıkarsa tüm Dünyayı zehirleyeceği bariz ortada. Bu adamlar kendi içinde çatışmalar yaşıyorsa, diğerleri kim bilir ne yapar?
Ben herhangi bir rejimi savunmamışım ki. OKU, Adem oğlu OKU...
Ben ne savunurum bilirmisin : Türban mı takacaksın, TAK. Namaz mı kılacaksın, KIL. Camiye, kiliseye, sinegoga mı gideceksin, GİT. Türbanla derse mi gireceksin, GİR. İçkimi içeceksin, İÇ. Hala inanmayacakmısın, İNANMA. Ne halt edersen, et. Ama başkalarını kendi haltına ZORLAMA.
Benim kimseye bir şey yakıştırdığım yok. İslam'da değil belki ama, bende zorlama cidden yok...
Erdem Alaca
13-08-2013, 23:37
Yani demek istedigim anne baba cocuguna bas ortusu taktirmaz veya takmasi konusunda telkinde bulunmaz ise cocukta başortusu takmaz ve ogretmeninin takmis oldugu bas ortusunede okada takilmaz.
Bakın sayın belangaz, hemen şuracıkta hatırıma gelen bir kaç bişey yazıyorum:
..falancanın Milli Eğitim Müdürü:
Artık tüm öğretmenler, talimatları okullarındaki din öğretmenlerinden alacak, onların dediği olacak.
Bir tasavvuf düşünürü:
...Öyle davul zurna çalarak hamilelik ilan edilmez! Evinde otur, kocanla akşamüstü arabayla gez.
Başbakan, hoşuna gitmeyen bir yargı kararı için:
...Ulemaya danışmalıydılar.
Yine Başbakan, Abdullah Gül'ün C.başkanı olma aşamasında:
.. Ne var yani, bir tane de inançlı cumhurbaşkanımız olsun?
(Sanki müneccimsin, diğerlerinin içini okudun, baktın ki hepsi inançsız)
Tekrar Başbakan, bir kaç ay önce:
...Yani iki ayyaşın yaptığı anayasayı kabul ediyorsun, Allah'ın anayasasını kabul etmiyorsun?
Demek istediğim bu din olayı çok tehlikeli biz laiklere göre, devamlı surette bölücülük gerçekleştiriyor çünkü: "Bizden Olan - Bizden Olmayan" şeklinde.
Dindarlar zaten özgür her türlü inancında; ama okuldur, devlet dairesidir, siyasettir, vs. bunlara din sokuldu muuuu - o zaman işler değişiyor... Hoşgörüyle asla bakamam.
Şöyle bir örnek vereyim:
Deyin ki, RTE yaptı, her yerde türbanı serbest bıraktı. (Hoş istese şimdiye kadar 50 kere yapardı ama işine gelmiyor tabii, icap ettiğinde neyle duygu sömürüsü yapacak?)
Başı açık bir bayan düşünelim, bir suç işlediği düşünülüyor, ifade için karakola çağrılıyor. İfadesini alan komiser de bayan, tesettürlü diyelim...
Şimdi böyle bir durumda, komiserin zanlıya adil davranabilmesi ihtimali yüzde kaçtır sizce? Bence çok çok düşüktür.
Neden? Çünkü siz koyu Müslüman'ların gözünde başı açık kadın, saçı uzun erkek, vb. sadece Allah'ın lanet ettiği kullardanız, pek azınız bize önyargısız bakabilir - benim gördüğüm kadarıyla.
Yani sizler elbetteki inancınızı yaşamalısınız, ama bu ülkede sizden çok farklı düşünen insanlar olduğunu da gözönünde bulundurarak, kendi inandığınız dinle toplumu domine etmeye çalışmamalısınız - benim anladığım adalet duygusu, bunu gerektirir...
la la la
14-08-2013, 01:54
Efendi efendi;
Zina yaptı denilen kişilerin taşlanarak öldürüldüğü, 6 yaşındaki bir kızın bile cinsel meta ilan edildiği, ölen eşinizle 12 saat içinde cima yapabileceğinize dair kanunların çıkarıldığı (Mısır), iktidarın ilk kanununun 4 eş olduğu (Libya), kadınların pazardan patlıcan-salatalık almasının müminleri tahrik ettiği gerekçesiyle yasaklandığı (Pakistan), Plastik Barbie bebekler müminleri tahrik ediyor diye fetvalar verilen (Türkiye) ülkelerde hayvan insan sıfatı ile geziyor, görmezmisin? Plastik bebek adam olan adamı tahrik edemez zaten hoca. Önce adam olmayı öğrenmek lazım ki sonra İslam gelsin.
Birisinin eşini aldattığı için öldürülmesi değil öldürülmemesi ahlaksızlığa daha yakındır. Dişilerin cinsel meta ilan edilmeleri çok zorunuza gidiyorsa siz aseksüel falansınız sanırım. İslam açısından ölen eşle seks yapmanın hükmü nedir bilmiyorum ancak kendi düşüncemi söyleyecek olursam: "Ölmeden önce eşinizden izin aldıysanız bir sorun yok" derim. 4 hanım da böyle bir evlilikten razıysa size ne yemek düştüğünü söylememe gerek var mı acaba? Bana kalırsa eş sayısında bir sınırlama olmaması gerekir. Patlıcan-salatalık olayı bir yorumdur, olabilir de olmayabilir de. Plastik barbieler bebek değildir kardeşim. Sen hiç barbie görmemiş olmalısın. Barbie dediğiniz oyuncak genç kızdır. Sen hiç bıngıl bıngıl memeleri olan bebek gördün mü? Bir şuna bak;
http://img1.loadtr.com/b-409612-oyuncak_bebek.jpg
Bir de barbie'ye bak.
Bu ikisi aynı mı?
Plastik bebek (bkz. yukarıdaki resim) adamı tahrik etmeyebilir belki ancak barbie denen genç kız tahrik eder. Tahrik olmayanın cinsel fonksiyonlarında ya da eğilimlerinde bir sorun var demektir.
Silahlı kuvvet dedikleriniz de Boko Haram (Nijerya), El-Kaide (Tüm Dünya), El-Shabab (Somali), El-Nusra (Suriye) Abu Sayyaf (Filipinler) v.b. kitlelerse eğer; silahlı kuvvet ile "zorla kabul ettirme" arasında ki farkı bir düşünün derim. Elbetteki her toplumun silahlı kuvvetleri olacak. Nasıl ki ABD'nin varsa, İran'ın da olacak. Lkain kendi silahlarını kendi toplumuma baskı kurmak için kullanırsan, Kuzey Kore'den ne farkın kalır?
Sizin silahlı kuvvetleriniz size bir şeyi kabul ettirmek için "rica minnet" mi ediyor? "Pohunu yiyim gardaş, gel bize katıl askerlik yap" mı diyor mesela?
Ayşe ile Ali sıradan insanlar ya. Onların yaşarken cennete gideceğini müjdeleyen Muhammed öylesine birisi ya. Öldürecek adam bulamayınca birbirine giren Ayşe-Ali, sağcı-solcu olarak sınıflandırılır mı? İslamın bizzat indirildiği zamanda peygamberin yanında damadı-karısı olan iki kişi eğer aralarındaki problemi Cemel Savaşı ile çözüyorsa, bu arada binlerce insan telef oluyorsa, İslam Cemel ovasından dışarı çıkmasın zaten. Çıkarsa tüm Dünyayı zehirleyeceği bariz ortada. Bu adamlar kendi içinde çatışmalar yaşıyorsa, diğerleri kim bilir ne yapar?Peygamber bile bize "senin benim gibi yemek yiyen, çarşılarda dolaşan" bir insan olarak tanıtılıyorken, Ali ile Ayşe'nin melek gibi olacaklarını mı bekliyordun? Onlar da her insan gibi barışırlar da, çatışırlar da.
Ben herhangi bir rejimi savunmamışım ki. OKU, Adem oğlu OKU...
Ben ne savunurum bilirmisin : Türban mı takacaksın, TAK. Namaz mı kılacaksın, KIL. Camiye, kiliseye, sinegoga mı gideceksin, GİT. Türbanla derse mi gireceksin, GİR. İçkimi içeceksin, İÇ. Hala inanmayacakmısın, İNANMA. Ne halt edersen, et. Ama başkalarını kendi haltına ZORLAMA.
Herhangi bir rejimi savunmuyorsan ne yapıyorsun, anarşist mi takılıyorsun? Senin savunduğun rejim ya da her neyse, bol kepçeden özgürlük dağıtıyor olabilir belki ama bu dağıttığı özgürlük insanların karınlarını doyurmaya yeter mi bilemiyorum.
belangaz
14-08-2013, 10:25
Bu miletin gelecegi turban yasaklama ugruna calinmadimi ?
Bu miletin gelecegi turban yasaklama ugruna calinmadimi ?
hersey birbirine karisiyor... ne turban yasaklama dogru ne de darbe... ne de barbi bebekten bile tahrik olan birtakim dindarlar
belangaz
14-08-2013, 15:22
hersey birbirine karisiyor... ne turban yasaklama dogru ne de darbe... ne de barbi bebekten bile tahrik olan birtakim dindarlar
Bence Müslümanların en büyük sorunu kendi içerisinde ;
Bir bakarsınız kendi idolojileri için başörtüsünü destekleer kendi kişisel çıkarları için haşşa Allah adını kullanır . ve büyük bir rant elder birileri ve bunlara müslümanlar destek verir .
Diğer tarafta ise kendi idolojisi ve dünya görüşü uğruna veya devletin bütünlüğü için din üzerinden rant sağlayanlara karşı bir şeyler yapalım derken Gariban inançlı müslümanlara zarar verir.
Ama bugün şükürler olsun ki AKP gibi bir parti var ve inanın bu tür yanlışları yaşla kuruyu ayırıp düzeltmekte ..
Erdem Alaca
14-08-2013, 16:51
Ama bugün şükürler olsun ki AKP gibi bir parti var ve inanın bu tür yanlışları yaşla kuruyu ayırıp düzeltmekte ..
Değil mi sn. belangaz, o partide rant sağlamak, kişisel çıkarlar, vb. hiç yok... Şükürler olsun ki o partinin başbakanı siyasete girdiğinde altı delik ayakkabıyla geziyordu, halen de öyle :)
belangaz
14-08-2013, 17:08
Sevgili erdem alaca,
Sayın başbakanımız gelmeden önce biz olağan üstü halleri gördük,adını hiç duymadığımız örgütlerin zulmune uğradık . Ne zaman ki Türkiyede beğenmediğiniz başbakanımız geldi işte o zaman olağan üstü haller kalktı insanlar rahat bir nefes aldı .. Batıda yaşamak elbete kolaydı o zamanlar ama doğuda ?
Ahlaksız
14-08-2013, 18:25
Sevgili erdem alaca,
Sayın başbakanımız gelmeden önce biz olağan üstü halleri gördük,adını hiç duymadığımız örgütlerin zulmune uğradık . Ne zaman ki Türkiyede beğenmediğiniz başbakanımız geldi işte o zaman olağan üstü haller kalktı insanlar rahat bir nefes aldı .. Batıda yaşamak elbete kolaydı o zamanlar ama doğuda ?
Dün doğuda bir doktora 50 kişi saldırmış ve doktoru komaya sokmuşlar..
Sevgili erdem alaca,
Neden gerçeklerden bukadar kopuksunuz?
Bakın Türkiye senin boşbakanın sayesinde bölünme noktasında, toplum içinde kamplaşma hat safhada, ülke savunması ordu yıpratıldığı için büyük zaaf içinde, doğu ve güneydoğuda devlet otoritesi yerine örgütün otoritesi egemen olmuş durumda, ülkemiz dünyada itibarsızlaşmış ve teröris devlet konumuna gelmiş durumda (sıfır sorun diye başladılar şuan sıfır itibar ve sıfır komşu noktasındalar), Ülkede kadın cinayetleri almış başını gitmiş durumda...
Biranda aklıma gelenleri yazdım dahada bu liste uzatılabilir.
Sizlerin dini duyguyla haraket ederek siyaseten körlüğünüz sonucunda abd ve israil uşaklarının peşinden gitmeniz ülkemizi geri dönüşü olmayan bir felakete sürüklemekte...
Gerçekle yüzleştiğinizde iş işten geçmiş olacak
Erdem Alaca
14-08-2013, 21:17
Bakın Türkiye senin boşbakanın sayesinde bölünme noktasında, toplum içinde kamplaşma hat safhada
Sayın belangaz, insanlar rahat nefes aldı diyorsunuz da, bakın üstte Sn. Bayrak ne güzel özetlemiş durumu. Geçmişimizde elbet hatalar vardır, ama günümüz onları aratır bana göre.
Mesela sizce niye ben; Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak gibi bir şehrimize yerleşipte, "Oh be.. Burası da vatanımın toprağı işte.. Asayım evimin camına bayrağımı ve ulu önder Atatürk'ün resmini." diyemem? Bunu yaparsam ne olur? Takdirinize bırakıyorum.
bursali68
15-08-2013, 15:30
Basartulu hangi kizimiz elinde silahla okula geliyor,hangisi uyusturucu,alkol kulaniyor ? Veya hangisi teror estiriyor? Bu gun ulkemizde yasayan kurtlerden islami yasayan kardeslerimiz hic bir zaman terore destek vermemistir bilakis terore karsi durmuslardir .. simdi inancinin bir geregi olan basortusunu takti diye insanlara zararli bir birey olarkmi yetisecek
Merhaba,
Basartulu hangi kizimiz elinde silahla okula geliyor,hangisi uyusturucu,alkol kulaniyor ? Veya hangisi teror estiriyor?
Sn.belangaz, insanların başörtü takmaları, uyuşturucu kullanmamaları, alkol kullanmamaları veya terör estirmemeleri anlamına gelmez...Bu tarz genellemeler doğru değildir...Teknik Öğretmende yemekhane basanlar dincilerdir...Cuma saatinde okullarda devamsızlık yapıp derse girmeyenler dincilerdir...Üstelik bir de öğretmelere, arkalarına güvenip " posta koyarlar "...!
Bu gun ulkemizde yasayan kurtlerden islami yasayan kardeslerimiz hic bir zaman terore destek vermemistir bilakis terore karsi durmuslardir ..
Nereden biliyorsunuz elinizde böyle bir DOĞRU istatistik mi var...? Kürtler deyince özellikle doğu, güneydoğuyu algılıyorum...Dediğiniz inançlı kesimin güttüğü KAN DAVALARI ne oluyor...? Dinde Kan davası güdmek hak, terör hak değil mi...?
simdi inancinin bir geregi olan basortusunu takti diye insanlara zararli bir birey olarkmi yetisecek
Hiç kimsenin, kanunların da böyle bir iddiası yok...Ancak bu SEMBOL haline geldiğinde BASKI da kendiliğinden oluşmakta...İşte bu LAİK bir ülkede kabul edilemez bir durumdur...Yoksa inancını sadece kendi yaşasa, kimseyi rahatsız etmese, kimsenin de sorun edeceğini zannetmiyorum...
Son YAŞ toplantısını gördünüz mü ramazanda yapılan...Masadaki hiç kimsenin önünde SU DAHİ yoktu...Ne yani herkes oruçlu olmak zorunda mı...! Baskı işte böyle bir şey...!
Sağlıcakla kalınız...
Ne demiş şair;
"Güzel sevmeyene adam denir mi?"
Senin sevgi anlayışında bu kadar işte, sana göre sevgi plastik oyuncaktan tahrik olmak mı? sevgi sadece cinsellik mi?
belangaz
15-08-2013, 15:56
Arkadaşlar , İnancı gereği taktığı baş örtüsü nedeniyle derse girmesini yasaklamak mı ? yoksa serbest bırakmak mı insanlık ?
İnsanları diğer canlılardan ayıran en büyük özeliği düşünmeleri ve kendi ırkında olanları sevmeleri ve onlara karşı saygılı olmaları değil mi ?
Eğer öyle ise bir kızın takmış olduğu başörtüsünden dolayı derse girmesine en gel olmak siz ce ne kadar insanı? (daha bir kaç yıl öncesine kadar bu kızlarımız fişlenmedimi ,okuldan atılmadımı )
bursali68
15-08-2013, 16:04
Merhaba,
Sn.Belangaz...Oraya gelene kadar, öncelikle " Din Dersleri " zorunlu olmaktan çıkarılmalı...
İnancı gereği erkek öğrenciler SAKALLI da gelebilir demektir bu...Başına KİPA takarak da gelebilir demektir bu...SATANİST lere özel kıyafetle de gelebilir demektir bu...İyi de o zaman da yoğurtlu patates gibi olur ortalık...Konu belki ilköğretim, ancak MEB kanun ve yönetmeliklerinde bu konu farketmiyor...
Ayrıca okula başörtülü gidip gitmemesine öğrenci kendi karar vermiyor...Ya kanun yönetmeliklerin kararı veya ebeveynlerinin dini inancıdır bu...Yoksa ilk ve orta dereceli okullarda okuyanlar yasal hakları dahi başlamıyor 18 e girmeden...
Eğer öyle ise bir kızın takmış olduğu başörtüsünden dolayı derse girmesine en gel olmak siz ce ne kadar insanı? (daha bir kaç yıl öncesine kadar bu kızlarımız fişlenmedimi ,okuldan atılmadımı )
İnsani olup olmaması değildir mesele...Yönetmeliklerdir Sn.Belangaz...Adam masum ama hakim diyor ki benim insani yönüm ağır bastı ; Yaz kızım karar İDAM...Veya tersi, olur mu böyle bir şey, kabul edilebilir mi...?
Ki bu fişlemeler, dönem dönem, her düşüncede, her inançta insana yapılıyor...Yani fişleme sadece inançlılara özel uygulanan bir durum değil...Fişleme bizim devlet yapımızdakilerin " genel zihniyeti "...
Sağlıcakla kalınız...
Erdem Alaca
15-08-2013, 16:06
Merhaba,
Sn.Belangaz...Oraya gelene kadar, öncelikle " Din Dersleri " zorunlu olmaktan çıkarılmalı...
İnancı gereği erkek öğrenciler SAKALLI da gelebilir demektir bu...Başına KİPA takarak da gelebilir demektir bu...SATANİST lere özel kıyafetle de gelebilir demektir bu...İyi de o zaman da yoğurtlu patates gibi olur ortalık...Konu belki ilköğretim, ancak MEB kanun ve yönetmeliklerinde bu konu farketmiyor...
Ayrıca okula başörtülü gidip gitmemesine öğrenci kendi karar vermiyor...Ya kanun yönetmeliklerin kararı veya ebeveynlerinin dini inancıdır bu...Yoksa ilk ve orta dereceli okullarda okuyanlar yasal hakları dahi başlamıyor 18 e girmeden...
Sağlıcakla kalınız...
Sn. bursali68, hislerime tercüman olmuşsunuz resmen, anlatmak isteyip de anlatamadıklarımı net bir şekilde yazmışsınız, size çok teşekkür ediyorum.
Keşke her Müslüman sizin gibi bilinçli ve adaletli olsa.
Saygılarımla,
Erdem Alaca.
Saygıdeğer bursali68 ;
Ben ilk başta "türban ile gelmesinde bir sakınca yok" demiştim. "Elbetteki kendi özgürlüğünü yaşamalı" demiştim.
Lakin yazdıklarınızı okuduktan sonra bir şey dikkatimi çekti. Çok doğru söylemişsiniz, birisi türban ile, birisi kipa ile, birisi papaz cübbesi ile, birisi yanında putu ile, birisi kimbilir ne ile gelirse ortalık bir tuhaf olur.
Benim zamanımda siyah önlük vardı. Hepimiz tek tip giyinir giderdik okula. Zengini fakiri tek tip olunca ayıramazdınız birbirinden. Lakin şimdi zengin fakir ayrımının yanında birde Müslüman, Yahudi, Hristiyan, Putperest, İmansız ayrıma yapılmaya çalışıyor.
Fikrimi değiştiriyorum, gelmesinler türban ile okula.
Esen kalınız
bursali68
15-08-2013, 17:12
Merhaba,
Sevgili AeRa...Uzun süredir göremedim forumda sizi, umarım bir sorun yoktur, gördüğüme sevindim...
Evet ben de " Siyah önlüklüler " devrindenim...Zenginlik fakirlik hiç bir şey belli değildi evet...
İlk mesajımda kelime aralarında iki örnek verdim, o iki öenerk de yaşadıklarımdan birebir...Bizim mezun olduğumuz dönemler, Gazi Teknik Eğitimin argodaki lakabı " Teknik İlahiyat " , karşısındaki Eğitim Fakültesinin lakabı ise " Kubbeli Ker..." idi...Ve Teknik Eğitimde özellikle ağır bir " Dinci-Takikat " baskısı vardı ve polis dahi müdahale etmezdi onlara...İkinci örnekte ise öğretmenliğim yıllarında yaşadıklarım...Ki asla izin vermedim Cuma saatinde...Genellikle de tasarım dersine denk gelirdi...
Okul yönetimleri burada bir çok yanlışın içerisinde...Kılık-Kıyafet yönetmeliği gayet açıkken, okulda görevli özellikle " Nöbetçi Öğretmenler " hep ES GEÇTİLER bu yönetmeliği, bir nevi öğrencinin gözünde kötü olmamak için...Sonuçta karşımıza çıkan manzara da maalesef, biri kabul edilirken diğeri kabul edilmiyor görüntüsü oldu...
Benim anlamadığım kanunları niçin UYGULAMAMAK için koyarız ki...?
Sağlıcakla kalınız...
Bu lalla lalla laaaa'dan korktum ben. İlk fırsatta hepimizi kıyma yapacak potansiyele sahip. Herhalde El-Ezher'den falan yazıyor.
Ya da hepimizle çok fena dalga geçiyor. Öyle olmasını umalım. Keklenmek böyle insanların bu çağda yaşadığını hatırlamaktan daha az can sıkıcı.
Ölüyle seks konusuna gelirsek teorik olarak alan memnun veren memnunsa bir şey diyemeyiz de hangi manyak hayatındaki muhtemelen en üzücü olaylardan birini yaşayıp* eşini kaybettikten hemen sonra sonra nasıl bir ruh haliyle eşinin cansız bedeniyle seks yapmayı düşünebilir ve hangi 21. yüzyılda varlığını sürdürebilen bir inanç bu işi bir hükme bağlamaya kalkabilir?
*Geride cariyler hariç üç eş daha olunca çok üzülünmüyordur belki, ha?
Bu nudistler var, hep beraber elele cıbıl cıbıl geziyorlar. Senin mantıkla bunların sürekli ereksiyon halinde gezmesi lazım. Gezmediklerine göre hepsi cinsel açıdan sorunlu mu oluyorlar?
Kimin neyden ne kadar tahrik olacağını insanların içerisinde yaşadıkları toplumun yaşayış tarzı, gelenek görenekleri, inançları, ahlak anlayışları belirliyor. Sen plastik bebekten tahrik olursun, öbürü dişi eşekten tahrik olur. Öbürüsü nudisttir; çıplaklar kampında yanında cıbıl cıbıl insanlar gezerken dönüp bakmaya gerek duymaz. Adam 24 saat seks düşünecek değil ya?
İnsan denen şeyi 1400 yıl evvelin köleci döneminde Arap Çölleri'nde yaşamış bir bedevinin bakış açısıyla anlamaya çalışıyorsunuz ya, işte bu yüzden asla bu çağa ait değilsiniz. Bu şekilde kaldığınız sürece de batının tuvalet paspası olmaya mahkumsunuz.
Arkadaşlar , İnancı gereği taktığı baş örtüsü nedeniyle derse girmesini yasaklamak mı ? yoksa serbest bırakmak mı insanlık ?
Derse öğretmenin kafasında kipayla ya da boynunda haç ile girmesi de serbest olacak mı?
...............
Derse öğretmenin kafasında kipayla ya da boynunda haç ile girmesi de serbest olacak mı?
Müslüman burda cevabı vermemiş ama ben vereyim.
Bu yobazlara göre sadece onlar değil ilerde başı açık herkez de derslere gelemeyecek. İslam herzaman söylediğim gibi iki yüzlü bir inançdır..
İslamda insanlık ve insana saygı yoktur.
İslamın özgürlükten anladığı kendi inanç özgürlüğüdür. Başkalarının inancına saygı yoktur, bireysel hürriyete değer vermez, islam demek özel hayatı kontrol altına alan yasaklarla dolu yasakcı zihniyet demektir. İslamin temel yapısı islam inancının ve yasalarının zorla halka dayatılmasıdır.
Şuan hak, hukuk, adalet gibi sözlerle başörtüsünden, giyim kuşamdan söz eden zevzekler, islam denen ilkel arap putperesliği yönetime egemen olduğu andan itibaren ağız değiştirip bukez; örtünmenin zorunlu olması gerektiği, açık gezmenin günah olduğu, modanın yasaklanması gerektiği ahlaksızlığa yol açtığı ve cezalandırılması gerektiği, insanların haremlik selamlık yaşamaya zorlanması gerektiği, kadınların toplum hayatına katılmasını engelleyici öneriler gibi topluma islami dünya görüşünü dayatan öneriler ortaya koymaya başlarlar. bundan eminolun.
İslamda insana saygı aramak seri katilde insan sevgisi aramak veya keranede bakire aramak gibi birşeydir...
Müslüman burda cevabı vermemiş ama ben vereyim.
Bu yobazlara göre sadece onlar değil ilerde başı açık herkez de derslere gelemeyecek. İslam herzaman söylediğim gibi iki yüzlü bir inançdır..
İslamda insanlık ve insana saygı yoktur.
İslamın özgürlükten anladığı kendi inanç özgürlüğüdür. Başkalarının inancına saygı yoktur, bireysel hürriyete değer vermez, islam demek özel hayatı kontrol altına alan yasaklarla dolu yasakcı zihniyet demektir. İslamin temel yapısı islam inancının ve yasalarının zorla halka dayatılmasıdır.
Şuan hak, hukuk, adalet gibi sözlerle başörtüsünden, giyim kuşamdan söz eden zevzekler, islam denen ilkel arap putperesliği yönetime egemen olduğu andan itibaren ağız değiştirip bukez; örtünmenin zorunlu olması gerektiği, açık gezmenin günah olduğu, modanın yasaklanması gerektiği ahlaksızlığa yol açtığı ve cezalandırılması gerektiği, insanların haremlik selamlık yaşamaya zorlanması gerektiği, kadınların toplum hayatına katılmasını engelleyici öneriler gibi topluma islami dünya görüşünü dayatan öneriler ortaya koymaya başlarlar. bundan eminolun.
İslamda insana saygı aramak seri katilde insan sevgisi aramak veya keranede bakire aramak gibi birşeydir...
Tarih boyunca hep böyle olmadı mı?
Hoş görü imparatorluğu diye kakalamaya çalıştıkları osmanlı devleti, bünyesinde bulunan gayrimüslim insanlardan ağır vergiler almadı mı?
Bu vergileri ödeyemeyeni sürmedi mi? cezalandırmadı mı?
Tüm bunlardan sonra gelip utanmadan hoş görüden bahsedip, işte dinimizi layıkıyla yaşayamıyoruz gibisinden saçma sapan sebeplerden insanlara saldırıyorlar
Gayrimüslimlerin giyeceği kıyafetler belirlenmedi mi? her dine göre ne giyeceği, ne renk giyeceği kanuna bağlı değil miydi?
Gayrimüslimin şehir içinde at süremsi bile yasaktı, evlerini müslümanlardan aha alçak yapmak zorunda idiler, kiliselerin onarılması caiz değil diyerekten onarımına izin verilmiyordu.
Müslüman osmanlının tek derdi paraydı, onları din değiştirmeye zorlamıyordu çünkü üzerlerinden inanılmaz paralar kazanıyorlardı.
Ayrıca o kadar hoş görülü bir imparatorluk ki, feth ettiği yerde ki halkın çocuklarını kaçırıp, kızlarını da pazarda cariye olarak satıyorları
Tarih boyunca hep böyle olmadı mı?
Hoş görü imparatorluğu diye kakalamaya çalıştıkları osmanlı devleti, bünyesinde bulunan gayrimüslim insanlardan ağır vergiler almadı mı?
Bu vergileri ödeyemeyeni sürmedi mi? cezalandırmadı mı?
Tüm bunlardan sonra gelip utanmadan hoş görüden bahsedip, işte dinimizi layıkıyla yaşayamıyoruz gibisinden saçma sapan sebeplerden insanlara saldırıyorlar
Gayrimüslimlerin giyeceği kıyafetler belirlenmedi mi? her dine göre ne giyeceği, ne renk giyeceği kanuna bağlı değil miydi?
Gayrimüslimin şehir içinde at süremsi bile yasaktı, evlerini müslümanlardan aha alçak yapmak zorunda idiler, kiliselerin onarılması caiz değil diyerekten onarımına izin verilmiyordu.
Müslüman osmanlının tek derdi paraydı, onları din değiştirmeye zorlamıyordu çünkü üzerlerinden inanılmaz paralar kazanıyorlardı.
Ayrıca o kadar hoş görülü bir imparatorluk ki, feth ettiği yerde ki halkın çocuklarını kaçırıp, kızlarını da pazarda cariye olarak satıyorları
Aynen öyle.. Pek övündükleri fatih sultan mehmet istanbulu elegeçirdiğinde islami yasalara uygun olarak şehri 3 gün boyunca ordusuna yağmalatmıştır. Hiçbir putperes bundan bahsetmez. Bu gerçeği görmezden gelenler onun yayınladığı fermandan bahseder oysa o fermanda islami yasalara uygundur Tevbe-29 ayeti uyarınca yayınlanmıştır.
Aynen öyle.. Pek övündükleri fatih sultan mehmet istanbulu elegeçirdiğinde islami yasalara uygun olarak şehri 3 gün boyunca ordusuna yağmalatmıştır. Hiçbir putperes bundan bahsetmez. Bu gerçeği görmezden gelenler onun yayınladığı fermandan bahseder oysa o fermanda islami yasalara uygundur Tevbe-29 ayeti uyarınca yayınlanmıştır.
Osmanlının devlet politikası bu değil mi zaten? Olabildiğince farklı dinden insanları soyup soğana çevirmek, onları tarım makinesi gibi kullanmak, çocuklarını asker, kızlarını cariye yapmak, mallarına el koymak.
Bu bir hikaye, öte yandan Anadolu da yönetici zümrenin şerri inancından farklı inanç ibaresi gösteren osmanlı halkı, katliamlar ve sürgünlerle yüz yüze kalmıştır.
Baş örtüsüyle okula gelme meselesi insanları tıpkı osmanlının yaptığı gibi bölmeye çalışmaktan başka hiç bir şey değil.
Küçük bir kızın dini inancı falan yoktur, soyut şeyleri kavrayamaz sadece ailesin baskısı sonucu böyle bir şey yapabilir, iki yüzlü olmanın lüzumu yok, eğer herkes okula inancı gereği giyinip giderse ortalık bölünmüş insan sürüleriyle dolar, insanları bölmek için uğraşmayın.
Bu lalla lalla laaaa'dan korktum ben. İlk fırsatta hepimizi kıyma yapacak potansiyele sahip. Herhalde El-Ezher'den falan yazıyor.
Ya da hepimizle çok fena dalga geçiyor. Öyle olmasını umalım. Keklenmek böyle insanların bu çağda yaşadığını hatırlamaktan daha az can sıkıcı.
Ölüyle seks konusuna gelirsek teorik olarak alan memnun veren memnunsa bir şey diyemeyiz de hangi manyak hayatındaki muhtemelen en üzücü olaylardan birini yaşayıp* eşini kaybettikten hemen sonra sonra nasıl bir ruh haliyle eşinin cansız bedeniyle seks yapmayı düşünebilir ve hangi 21. yüzyılda varlığını sürdürebilen bir inanç bu işi bir hükme bağlamaya kalkabilir?
*Geride cariyler hariç üç eş daha olunca çok üzülünmüyordur belki, ha?
Bu nudistler var, hep beraber elele cıbıl cıbıl geziyorlar. Senin mantıkla bunların sürekli ereksiyon halinde gezmesi lazım. Gezmediklerine göre hepsi cinsel açıdan sorunlu mu oluyorlar?
Kimin neyden ne kadar tahrik olacağını insanların içerisinde yaşadıkları toplumun yaşayış tarzı, gelenek görenekleri, inançları, ahlak anlayışları belirliyor. Sen plastik bebekten tahrik olursun, öbürü dişi eşekten tahrik olur. Öbürüsü nudisttir; çıplaklar kampında yanında cıbıl cıbıl insanlar gezerken dönüp bakmaya gerek duymaz. Adam 24 saat seks düşünecek değil ya?
İnsan denen şeyi 1400 yıl evvelin köleci döneminde Arap Çölleri'nde yaşamış bir bedevinin bakış açısıyla anlamaya çalışıyorsunuz ya, işte bu yüzden asla bu çağa ait değilsiniz. Bu şekilde kaldığınız sürece de batının tuvalet paspası olmaya mahkumsunuz.
Diyorum ya kafayı yemişler, benim bir çok kız arkadaşım var, ve her birinden tahrik olsam çok saçma olurdu.
Kendilerini cinsel yönden eğitememiş bu sapıkların öyle cinsel fantezileri var ki, çevresinde en ufacık dişil canlı gördü mü bunlar harekete geçiyor.
Bu nedir be, sen sapıksın sen tahrik oluyorsun diye herkes tahrik mi olacak, ben bir çok kız arkadaşımla baş başa sabahlamışımdır, aynı yatakta uyuya kalmışımdır, hiç bir şekilde cinsellik içeren bir şey de yaşanmamıştır.
Bunlar iyice cozutuyor, sanıyorlar ki bir erkek ile dişi bir araya geldiğinde illa cinsel bir faaliyet olacak.
Sezen Aksu, İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu sahnesindeki şovunda özgürlükler üzerine dile getirdiği “Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler” sözlerinin ardından kendi internet sitesinden açıklama yaptı.
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/27304756.asp