PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oslo protokolu açıklandı

xcan
21-09-2012, 13:12
http://img6.mynet.com/ha7/h/haluk-koc11.jpg

CHP ‘Oslo Protokolü’nü açıkladı

Haluk Koç, hükümet ile PKK arasında Oslo’da yapıldığı öne sürülen görüşmeye ilişkin bir metni açıkladı.

Güncelleme:18 Eylül 2012 15:55
CHP Sözcüsü Koç, “Oslo Protokolü” dediği metnin, İngiliz arşivlerinde yer aldığını öne sürerek görüşmeyle ilgili 9 maddelik bir metni açıkladı.
Üzerinde mutabakata varılan hususlar:

Oslo protokolu için T.erdoğan bunu ddia edenler şerefsizdir demişti

1-) Taraflar, süregelen Oslo ve İmralı süreci bağlamında Kürt sorununun çözümü konusundaki kararlılıklarını koruduklarını bir kez daha belirtmişlerdir.
2-) Taraflar, bu güne kadar Oslo ve İmralı süreçlerinde vurgulanan Kürt sorununun kalıcı çözümüne yönelik temasların sürdürülmesi ve yürütülecek çalışmaların Anayasal ve yasal çerçevede sonuçlandırılmasının esas alınmasının gerekliliği konusunda varılan mutabakatları teyit ederler.
3-) Taraflar, 10 Mayıs 2011 de İmralı’da yapılan görüşmede Sayın Öcalan tarafından sunulan, “Türkiye’de Temel Toplumsal Sorunların Demokratik Çözüm İlkeleri Taslağı”, “Türkiye’de Devlet ve Toplum İlişkilerinde Adil Barış İlkeleri Taslağı” ve “Kürt Sorununun Demokratik Çözüm ve Adil Barışı İçin Eylem Planı Öneri Taslağı” adı altındaki taslaklar konusunda, en geç Haziranın ilk haftasına kadar görüş ve önerilerini sunarlar. Kürt tarafı, sözü edilen taslakları memnuniyetle karşılar, prensip ve ilkesel olarak kabul eder.
4-) Taraflar, ayni süre içinde yukarıda adı geçen taslaklarda zikredilen Anayasa Konseyi, Barış Konseyi, Hakikat ve Adalet Komisyonu için isim düzeyinde çalışma yaparlar ve netleştirdikleri isim önerilerini sunarlar.
5-) Türk tarafı, seçimlerden sonra en kısa zamanda Örgütü temsilen iki kişinin Sayın Öcalan’ı ziyaret etmesi, yukarıda adı geçen konsey ve komisyonlar kurulduktan sonra, birer alt komisyonlarının da Sayın Öcalan’la ilişkilendirilmesini taahhüt eder.
6-) Kürt halkının siyasi ve legal temsilcileri, basın yayın organları ve çalışanlarına yönelik uygulanan baskı, tutuklama ve çalışmalarını engelleme vb. yönelimlere son verilmesi ve KCK adı altında gerçekleşen siyasi operasyonlarda tutuklananların serbest bırakılması sürecin yumuşatılması ve çözüm yönünde ilerlemesi için önemli bir adım olacaktır. Bu çerçevede Türk tarafı ilk adım olarak Newroz ve sonrasında tutuklanan Kürt siyasetçileri bırakmayı taahhüt eder.
7-) Taraflar, seçimlerin güvenli bir ortamda geçmesi ve ortamın normalleşmesi için, en üst düzeyde kamuoyuna açık çağrı yapacaklardır.
8-) Kürt sorununun nihai çözümünün, ancak çatışmasızlık zemininde gerçekleşebileceğinden hareketle tüm askeri, siyasi ve diplomatik operasyonların ve eylemlerin durdurulması ve uygun tedbirlerin karşılıklı geliştirilmesi esastır. Bu çerçevede taraflar, 15 Hazirana 2011′e kadar her türlü operasyon ve askeri eylemlerini durdururlar.
9-) Taraflar, müzakereleri derinleştirmek ve gündemdeki konuları tartışmak üzere hazırlıklarını yaparak 2011-Haziran ayının ikinci yarısında bir araya gelmeyi kararlaştırmışlardır.

Tayyip ne demişti

Terör örgütü ile görüşen şerefsiz ve namussuzdur.

http://www.youtube.com/watch?v=MHeGBYJYA9Y&feature=related

CHP Oslo belgelerini açıkladı - Akp - Pkk görüşmeleri

http://www.youtube.com/watch?v=fyrKn7sFYSY

xcan
21-09-2012, 13:36
MİT PKK görüşmesi ses kaydı hakkında

http://www.youtube.com/watch?v=RCp3TGR-LQE&feature=related

xcan
21-09-2012, 13:41
İşte Kılıçtaroğlunun görüşü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti sözcüsü Haluk Koç’un Oslo görüşmelerine ilişkin “mutabakat metni”ni kamuoyuna açıklamasının ardından yaptığı ilk değerlendirmede, “Eğer PKK’ye silah bıraktıracaksa terör örgütüyle görüşmelere devam edilmeli” derken Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın “Oslo’yu hazmetmedik, hazmetmeyeceğiz” demesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu ile görüşen Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, MİT ve PKK’nin Oslo’daki görüşmelerle ilgili sorusuna, CHP liderinin, “Eğer PKK’ye silah bıraktıracaksa görüşmeler olmalı, bu görüşmeler devam etmeli” açıklamasında bulunduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu, görüşmelerle ilgili partisinin “kırmızı çizgilerini” de açıklayarak “Ancak CHP’nin karşı olduğu konu, terör örgütüyle anayasanın ve ülkenin idari yapısının görüşülmesidir” sözleriyle açıkladı.
Chp'de çatlak büyüyor

xcan
21-09-2012, 16:19
Haluk Koç Oslo mutabakatını açıkladı

http://www.youtube.com/watch?v=dAfdk_6_rVo&feature=player_embedded#!

rastaman
21-09-2012, 17:14
CHP Oslo konusunda en az AKP kadar çuvallamıştır.

''Başbakan bu mutabakatla anayasa suçu işlemiştir'' diyen Haluk Koç'a karşılık,hemen ertesi gün Kılıçdaroğlu tarafından ''Eğer silah bıraktırılacaksa görüşmeler olmalı, bu görüşmeler devam etmeli'' şeklinde çelişkili yarım ağız bir açıklama gelmiştir.

Karar verin,PKK ile görüşenler anayasa suçu mu işlemiştir,yoksa Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi görüşmeler devam mı etmelidir?

CHP deki tutarsızlıklar bunula da sınırlı değil;Kılıçdaroğlu'nun ''teröristlerle görüşmeyi meşru sayan'' demecinden sonra partideki ulusal kanadın tanınmış simalarından Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın “Oslo’yu hazmetmedik, hazmetmeyeceğiz''anafikrine sahip zehir zemberek açıklaması gelmiştir.CHP'li Dilek Akagün Yılmazsa ''PKK ile Türk Ulusu asla müzakere etmeyecek'' yazmıştır.

En temel konularda bile net bir tavır sergileyebilme yetisinden mahrum bu partinin görmeye alışık olduğumuz,artık kanıksadığımız fiyaskolarından ve çarklarından sadece biridir bu.

Böyle bir fiyaskoyu bile partinin bir başarısı gibi göstermeye kalkmaksa akıl işi değildir.

Tayyip ne demişti
Tayyib'in söylediklerinden,daha ne dediği henüz anlaşılamamış olan CHP'ye ekmek çıkmaz.
Bu yazıda haber değeri taşıyan nokta Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin geleneksel Kürt sorunu stratejisini temelden değiştireceğinin işaretlerini vermesidir.Parti tabanında bunun nasıl ses getireceği,bölünme ihtimali,ulusal kanadın olası tavırları odaklanılması gerken asıl konudur.

idontneedagod
21-09-2012, 17:56
Kılıçdaroğlu kadar tutarsız bir insan ben görmedim. Nasıl oy verdim ben bu adama şaşıyorum kendime.

Ancak şu son açıklamasının can alıcı kısmını beğendim. "Silahla susacaksa görüşülmeli".
Öte yandan da bu görüşmelerin halka açıklanmasını talep ediyor. Bu ne kadar gerçekçidir acaba? Yahu bitirin terörü de ben nasıl bitirdiğinizi duymayayım, olsun varsın. CİA, ne açıklıyor Amerika'da acaba? MİT şeffaf olması beklenen bir kurum değil.

Bence dün Bülent Arınç'ın açıklamalarından sonra duydukları mantıklı geldi, tavır değiştirdi.

AKP ...tı CHP sıvadı. Bu kadar basit.