PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Matematiğin neden açıköğretimi yok?

Olimpiyat
23-09-2012, 20:47
Türkiye ye yıllar sonra geldiğimde dikkatimi çeken şey, üniversite mezunlarının çoğunun işletme,iktisat ve maliye mezunu olmasıydı.En azından benim karşılaştıklarımın çoğu öyle idi.

İşletme ve iktisat(eğer olaya doğrudan bakacaksak) matematikten çok daha fazla hayatın içine olmalarına rağmen açıköğretimden diploması veriliyorsa, matematiğinde verilmesi gerekir.

Bunu şu açıdan söyledim. Akrabalarım arasında matematik okumak isteyen ama çalışan kişiler var.
Bu kişiler örgün eğitim okuyamazlar, o saatlerde çalışıyorlar.Geriye ya ikinci öğretim kalıyor ya da açıköğretim.İkinci öğretimler bayağı pahalı.

İleride matematiğin açıköğretim de verilme durumu olabilir mi?

(Aslında matematik ispatla öğretildiğinde matematik olur ama madem Türkiye de üniversitelerde böyle okutulmuyor, pekala açıköğretim yoluyla okunabilir.Böylelikle matematik okumak isteyen birçok kişide bu sayede istediğini elde etmiş olur)

ALKA
24-09-2012, 05:10
Umarım Matematiğe de açık öğretimde bir yer verirler. Açık öğretimde Felsefe, Kimya Teknolojisi veya Elektrşk Enerjisi Üretimi gibi bölümler olabiliyorsa matematik neden olmasın?

guide
25-09-2012, 17:10
Açıköğretimde ingilizce öğretmenliği, edebiyat öğretmenliği bile var. Yabancı dilleri kendi bünyesinde öğretmekte, tüm alanlarda yeterli kılmakta açıköğretim kendisine güveniyor ya da aldığı harçlara güveniyor diyelim. Edebiyat öğretmenliği bölümünde osmanlıca dersinden çoğunluk kalıyor; ingilizce öğretmenliği bölümünde de mezun oranı oldukça düşük. Ama açıköğretim bu bölümlerden iktisat,işletme'ye oranla çok daha fazla para kazandığı için matematik bölümü de açabilir diyorum. Bu yıl itibariyle açıköğretimde öğretmenlik bölümleri kaldırıldı; mutlaka kapanan bölümler yerine yeni bölümler ilave edilecektir yoksa aöf nereden kazanacak :)

idontneedagod
25-09-2012, 17:15
Açıköğretimde ingilizce öğretmenliği, edebiyat öğretmenliği bile var. Yabancı dilleri kendi bünyesinde öğretmekte, tüm alanlarda yeterli kılmakta açıköğretim kendisine güveniyor ya da aldığı harçlara güveniyor diyelim. Edebiyat öğretmenliği bölümünde osmanlıca dersinden çoğunluk kalıyor; ingilizce öğretmenliği bölümünde de mezun oranı oldukça düşük. Ama açıköğretim bu bölümlerden iktisat,işletme'ye oranla çok daha fazla para kazandığı için matematik bölümü de açabilir diyorum. Bu yıl itibariyle açıköğretimde öğretmenlik bölümleri kaldırıldı; mutlaka kapanan bölümler yerine yeni bölümler ilave edilecektir yoksa aöf nereden kazanacak :)

Bildiğim kadarıyla İngilizce öğretmenliğinin açıköğretimi 2 yılı açık 2 yılı örgün eğitimdi.

Ayrıca ben bu tarz önemli bölümlerin açık öğretim tekniği ile verilmesi taraftarı değilim.

VraeL
25-09-2012, 20:33
psikolojide yok ona bakılırsa (: :/

guide
25-09-2012, 21:43
Bildiğim kadarıyla İngilizce öğretmenliğinin açıköğretimi 2 yılı açık 2 yılı örgün eğitimdi.

Ayrıca ben bu tarz önemli bölümlerin açık öğretim tekniği ile verilmesi taraftarı değilim.

evet, ilk 2 yılı örgün 3. ve 4.sınıflar uzaktan eğitimle..

psikolojide yok ona bakılırsa (: :/

aöf parasız kalırsa psikolojiyi de bünyesine alır, şaşırmam :)

Olimpiyat
26-09-2012, 16:42
Yalnız, ben açıköğretim matematik sorularını hazırlasam bu kadar kolay sormazdım.Yani açıköğretim sınavlarını zorlaştırarak açıköğretimin prestiji artırılabilir. Hatta örgünün de önüne çıkarılabilir.

guide
27-09-2012, 15:28
43 kişiye sormuşlar, tabi ki resmi nitelik taşımıyor ama aöf hakkında genel görüş bundan farklı değildir diye düşünüyorum.

http://imageshack.us/a/img21/2920/ekranalntslw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/21/ekranalntslw.jpg/)