PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alman Katoliklere vergi şartı

Neva
25-09-2012, 08:19
Almanya'da, özel kilise vergisini ödemeyenlerin Katolik Kilisesi'ndeki ayinlere katılmasını yasaklayan kararname yürürlüğe girdi.

Piskoposlar tarafından yayımlanan bildiride, gelir vergisinin yüzde 8'i oranındaki özel vergiyi ödemeyenler için dini cenaze töreni de düzenlenmeyeceği söyleniyor.
Bildiride, vergisini ödemeyenlerin Katolik olarak da kabul edilmeyeceği söyleniyor. Almanya'da Katolik Kilisesi, kiliseden ayrılanların artmakta olan sayısından kaygı duyuyor.

Kilise yetkilileri, kiliseden ayrılanların "topluma karşı ciddi bir eylemde bulunan kimseler" olarak görülmesini istiyor.

Almanya'da Katolik, Protestan ya da Yahudi olarak kayıt yaptıranların özel bir din vergisi ödemesi gerekiyor.
Söz konusu vergi, kilise ya da benzer dini kurumlara ait mal varlıklarının 19'ncu yüzyılda kamulaştırılmasını dengelemek için konulmuştu.
Münih merkezli vergi muhasebecisi Thomas Zitzelsberger, din vergisi hakkında şu örneği veriyor: "Bir mükellef 10 bin avro gelir vergisi ödüyorsa din vergisi bunun üzerine 800 euro olarak ekleniyor."
Almanya'da nüfusun yüzde 30'unun Katolik olduğu hesaplanıyor.

EMSAL DAVA
Kiliseden ayrılanların 2010 yılındaki sayısı 181 bine fırladı. Kiliseden kopuşların artmasında o dönemde Katolik Kilisesi'ndeki tacizler ile ilgili haberlerin ortaya çıkması etkili oldu.
Freiburg Üniversitesi'nden Hartmut Zapp, 2007 yılında "vergisini ödemeyeceğini ama bir Katolik olarak yaşamaya devam edeceğini" ilan etmiş; kilisenin kutsal varlığından yararlanmaya devam etmek istediğini söylemişti.
Kilise ile Profesör Zapp arasında devam etmekte olan dava, Leipzig Federal İdare Mahkemesi'ne çarşamba günü gidecek.
Almanya'daki piskoposlar konferansında yapılan açıklamada, Vatikan'ın da desteklediği bu son "bildirinin bir kişinin kiliseyi kısmen terk edemeyeceğini açıkça ifade ettiği" bildirilmişti.

Kaynak: BBC Türkçe

Bu da guzel, para yoksa ayin de yok, cenaze toreni de yok.!

idontneedagod
25-09-2012, 09:51
Cennete giden yol öyle kolay kolay geçilmiyor. Kilisene yardımını yapacaksın, Müslüman isen zekat, kurban, fitre falan, camiye yardımlar... Bu iş ticari.
Rakamlarla Türkiye'deki istatistiklere lütfen bakınız.

Personel İstatistik (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/tanitim/istatistiksel_tablolar/1_personel/1_3_istatistiki_bolge_birimleri_siniflamasina_ve_k adrolarina_gore_personel_sayisi_Muftulukler.xls)
Cami Sayısı (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/tanitim/istatistiksel_tablolar/2_cami/2_2_istatistiki_bolge_birimleri_siniflamasina_gore _cami_sayisi.xls)
Kuran Kursu (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/tanitim/istatistiksel_tablolar/3_Kuran_kursu/3_3_istatistiki_bolge_birimleri_siniflamasina_gore _Kuran_kursu_kursiyer_ve_bitiren_kursiyer_sayisi.x ls)
Umre (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/tanitim/istatistiksel_tablolar/4_hac/4_1_yas_gruplarina_gore_hacca-umreye_gidenlerin_sayisi.xls)
Bütçe (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/tanitim/istatistiksel_tablolar/6_butce/2010-2011_yillari_butce_odenekleri.xls)

Kaynak (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-AnaMenu-istatistikler-561.aspx)

Natan
23-10-2012, 20:42
Yani paran varsa Katolik olabilirsin yada farklı bbir söylemle Kiliseye para verirsen "Hristiyan"sın, vermezsen değilsin. Bu Hristiyan Teolojisinde de yoktur İncil'de de yer almaz. Şu Katolikler iyice azıttı! Yeni doğan bebekleri de vaftiz edip nüfus yapıyorlar akıllarında. Bunlar, insanların kanını emip sömürüyor resmen.

Yerin dibine batsın o şatafatlı kiliseleriniz!!

vartor
23-10-2012, 20:56
Yani paran varsa Katolik olabilirsin yada farklı bbir söylemle Kiliseye para verirsen "Hristiyan"sın, vermezsen değilsin. Bu Hristiyan Teolojisinde de yoktur İncil'de de yer almaz. Şu Katolikler iyice azıttı! Yeni doğan bebekleri de vaftiz edip nüfus yapıyorlar akıllarında. Bunlar, insanların kanını emip sömürüyor resmen.

Yerin dibine batsın o şatafatlı kiliseleriniz!!

Batmaya batsin da, ben oyle anlamadim olayi; gelir vergisi odeyenlerin vergisinin %8 i oraninda bir vergi katolik kiliseye yoneltiliyor. paran yoksa vergi de odemiyorsun.. yani katolik kalabiliyorsun. Olup da vermeyenler afarozlanmis gorunuyor:).

Natan
23-10-2012, 21:11
Bırak vartor babacım. Para olmadan din döner de durur mu hiç? Para almadan bir din adamı Pastörlük yada rahiplik yapar mı? Üstelik katolikseniz zaten direkt vergi alınıyor sizden diye biliyorum ben. Yanlış mı hatırlıyorum? Ya sildireceksiniz kendinizi yada para vereceksiniz.

ALKA
24-10-2012, 01:03
İşsizler, sosyal yardım alanlar veya fakirlik belgesi olanlar kiliseye vergi ödemek zorunda değil (apropos kilise vergisi dediğimiz şey bizdeki zekat olayı, İncil'deki adı ondalık, yani aslında %8 değil kazancın %10'u olan bir zekat)

İslami zekatla Katolik zekat arasındaki bir fark da Müslümanların zekat verirken bunu Diyanete veya yetkili bir müftiye belgeleme zorunluluğu olmaması yani gönüllülüğe dayanması, ayrıva zekat verecekleri kişi ve kişileri kendilerinin seçebilmesi.. Katolik kilisesinde ise bu mecburi olup verip vermediğiniz kontrol edildiği gibi kiliseden başka bir kuruma veya kişiye dilediğiniz gibi zekat ödeyemezsiniz. Ödeseniz de bu kabul edilmez. Başka yerlere yaptığınız insani bağışlar da geçerli değildir, yani kilise vergisinin bir parçası olarak görülmez.

Üstüne üstlük burada kilise adına Katolik Hristiyanlardan zekatı toplayan devletin kendisi oluyor, yani maaşınızın bir bölümünü alarak kilise vergisi adı altında doğrudan kiliseye aktarıyor (kendi eline bir şey geçmiyor). Laik veya seküler bir devlet için bu doğrusu çok garip ve çelişkili bir durumdur. Kiliseye üye olduğunuz sürece maaşınızın veya gelirinizin bir kısmını kiliseye vermek zorundasınızdır. Ancak kilise üyeliğinden çıkarak bu durumdan kurtulabiliyorsunuz.

angel333
24-10-2012, 01:07
Türkiyede böyle uygulama gelmeli bence

Sadece Müslüman olanlar diyanete vergi vermeli

O zaman müslümanların %50 azalma olur vergi vermemek için dinden çıkanlar olur........

Benim gibi Ateist adamların vergisiyle cami yapıp imamın maaşı ödenmemeli....

Ödediğim vergiler haram olsun :)

ALKA
24-10-2012, 01:18
Türkiyede böyle uygulama gelmeli bence

Sadece Müslüman olanlar diyanete vergi vermeli

O zaman müslümanların %50 azalma olur vergi vermemek için dinden çıkanlar olur........

Benim gibi Ateist adamların vergisiyle cami yapıp imamın maaşı ödenmemeli....

Ödediğim vergiler haram olsun :)
Dinden çıkanların sayısında artış olacağı konusunda şüpheliyim.

El gün bize ne der diye konu komşunun onları dinden çıkmış olarak bilmesinden korkacakları için çoğunluk adam gibi ödemeye devam ederler bence..

Ama ateistleri veya Müslümanlıkla ilgisi olmayan kişileri imamların maaşını ödemekten kurtardığı için güzel ve anlamlı bir uygulama olurdu..

TurkceRap
24-10-2012, 14:31
Keşke böyle bir yasa Türkiyedede çıksa, kaldırmasınlar benim cenazemi camiden, buna karşılık inanmadığım birşey için mümkünse haraç da kesmesinler bu bana yeter.

Sorsan kul hakkı bilmem ne goygoyu yaparlar, inanmadığım birşey için aldığım herşeyden vergi alıp hiçbir işime yaramayan kurumlara vergi kesiliyor.