PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben dayanamıyorum artık....

angel333
11-10-2012, 18:59
Ben dayanamıyorum artık.

Böyle cahil toplumda yaşamakatan nefret ediyorum.

İnsanlardan nefret ediyiyorum.

Ülkemden nefret ediyorum.

Zihniyet hiç bir zaman değişmeyecek.....

angel333
11-10-2012, 19:11
Devam edeyim...

ezan sesinden nefret ediyorum.

İslamdan nefret ediyorum.

Ahlaksız
11-10-2012, 19:28
Nefret seni diri tutar..
Hiçbirşeyden nefret etmeseydin,yaşamanın ne anlamı kalırdı?
Nefret etmeyen,sevemez..
Kızmayan,gülemez..
Aynen böyle devam et ama çok abartma:)

Natan
11-10-2012, 19:38
Dünyanın her yerinde rezilliklerle karşılacabilirsin dostum. Bence burada yaşamaya devam edeceksen biraz rahatlamalısın. Aldırmamaya çalış. Ben önceleri inançlıydım. Sonra inançsız oldum ve inançlılarla tartışıp durdum. Bir süre sonra tartışmanın anlamsızlaştığını fark ettim ve ilgi alanımın dışında kaldı pek çok şey.

Şimdi bende aldırış yok. Bir etkisi de kalmadı. Yaşayıp gidiyorum.

Sana da tavsiyem bu! Boşver!:music:

ALKA
11-10-2012, 20:50
Diğerlerine rağmen kendini araştırmaya ve geliştirmeye devam et. Sevdiğin şeyleri yap ve sevdiğin şeyler hakkında daha çok şey öğrenmeye çalış. Zihninin bir köşesi sadece sana ayrılmıştır, o köşeye zaten senden başka hiç kimse de ulaşamaz. Bu arada şimdiki ruh halin için de üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum, umarım daha güzel ve sakin günler seni bekliyordur.

KızıL
11-10-2012, 22:36
nefret önce sana zarar verecek bir güçtür, dikkat etmelisin..
toplumu bu şekilde kabullenme elbette ama nefret etmemelisin bence..
şöyle ki onlar duymadı onlara bilgi ulaşmadı..
sen farklısın üstün değilsin ama bilincin ve bilgin sana bir görev veriyor..
sabırlı olmayı öğrenmelisin sonrasında değiştirebileceğin çokça şeyin olduğunu göreceksin..
bir zamanlar bir çoğumuz inanıyorduk, cahildik, korkuyorduk, doğduğumuzda ilk duyduğumuz şey ezandı kulağımıza bile bu söylendi.. anlaman gerekir ki psikolojinin temelleri dinle kuşatıldı..

gel biraz düşün sende sonra bu kuşatmayı yıkmak için uğraş...

qlause
11-10-2012, 23:01
Bak, ben dindar insanlarla arkadaşım ve çok iyi anlaşıyorum, hiç kafana takma boş ver ne halleri varsa görsünler, sen takıl eğlen.

Bak bana benim gibi yap, spor salonuna yazıl, daha sonra git kick box dersi falan al, ne bileyim yada yüzme dersi, bol bol kitap oku, belgesel izle, bunların sana çok faydası olur, çok daha kültürlü insanlarla takılman için bir basamak olur, daha sonra gez eğlen boş ver. sen onları bu işten kurtarmaya çalışırsan onlar seni sevmez.

idontneedagod
11-10-2012, 23:07
Dayanmak zorundayız, çaremiz yok.
Eşim de ateist olmasa nasıl dayanirdim bilmiyorum.

sefaqwzx
11-10-2012, 23:59
Ben dayanamıyorum artık.

Sayın angel333 merhaba,
Çocukluğumda kimliğimi alır alır bakar, okurdum. Babamın kimliğiyse şimdilerin pasaportları gibi çok sayfalı bir deftercik görünümündeydi. Epeyce eski, yıpranmış. Bir iki sırnaşıp kucağına oturunca ceplerini kurcalamama ses etmezdi, yorgunluğuna rağmen.
Resim yoktu benim nufus cüzdanımda. Babamınkindeyse eski, genç ve daha dinç gözlerle baktığı bir resmi vardı. Üstündeki mühür, koca bir mürrekkep lekesi gibi dururdu.
Benim "babası" kutucuğunun karşısında babamın adı yazıyor, ama babamın kimliğinde aynı kutucukta farklı bir isim vardı. Ben de bunun bir yanlışlık olduğunu sanarak " Baba senin babanın adını yanlış yazmışlar diyivermiştim." bir gün. O da bana "Niye?" diyince "Benim babamın adıyla aynı değil bak!" diyivermiştim. Gülmüştü babam uzun uzun. "Olmaz tabii, senin baban benim, benim babamsa Hasan" ...
Sayın angel333
Dedemin nufus cüzdanında da yazıyormuş, babamınkinde ve benimkinde de dini islam yazıyordu.
"İslam ne baba ?"
"Dinimiz canım..."
Önemliydi, bize hiç gelmeyeceğini, kimseye gitmediğini, ama çok büyük olduğunu, her şeye gücünün yettiğini söylüyordu babam.
Babam hiç yalan söylemez!
Bir keresinde "Baba Allah bu bütün ekmeği bir keresinde ağzına koyabilir, değil mi?" dedim. Güldü bana. Allah ekmek yemez kızım dedi, ihtiyacı yoktur.
Bir akrabamız sanıyordum ben dinimizi, pek anlamıyordum; babamın namaz kılmalarının, dua etmelerinin akrabamızca neden istendiğini ya da hoşlanıldığını...
Onu seviyorduk.
O da bizi.
Ama büyüdükçe akrabamızıla aramızdaki ortak olduğunu varsaydığım akrabalık dahil bir çok nitelik uçup gitti. O göklerde bir tür enerjiydi.
Babası da yoktu, bu nedenle o babası öldüğünde tüm dünyası allak bullak olmayacaktı.
Ve isteseydi babamı öldürmeyebilirdi.
Onu benden çok severek yanına almasınaysa için için kin duydum.
Kimi gün yukarı doğru bir tekme atar, çok hızlı savurmuşsam kıçımın üstüne oturur kalırdım.
Birinin babamı benden çok sevip de salt kendine ayırmasına ve bana bir daha göstermemesine olan öfkem hiç bitmedi.

...

Kimliğime birilerinin yazdığı o satır olmasaydı "akrabamızla" aram açılmayacaktı babam ölünce.
Öyle etmişler, bizi kul, O'nu da yaratan.
Ama bu benim yaşantımdı, O yaratmış olsa bile, bana da sormaları gerekirdi.
Hem dini bizimki gibi olmayanlara acımaya bırakmam gerektiğini farkettiğimde, belki de onlar da bana acıyorlardı hep dediğimde, artık namaz da kılamaz oldum. Yüce "akrabamız" bizim yarattığımız ve sığınmak "gereksinimi" duyduğumuz bir "şey" di.
"nen" de derlermiş eskiler bu şey için.
Bense çoklukla "Nem olursun, kılın bile kıpırdamazken yalana, savaşa, körlüğe, zulme, açlığa sefalete, savaşlara; demeleri bıraktığımda asıl yaratıcımı "akrabam" edip, onu bağışlamıştım. Güzü yoktu.
Bizi güçlendirmesi için en başlardaki atalarımın korkudan korunak olarak seçtikleri bir "gök tanrıydı o"
Benim kimliğimeyse beni sürünün bir ferdi etmek, ne derse "dinin de bunu diyor..!" diye yaptırmak için yazmışlar.
Kızmıyorum onlara, nefret etmiyorum artık.
Baronluğu seçmelerini hatta çok insani buluyorum, uydurdukları yaratıcı kadar bencil, kindar ve insani...
Babamı o almadı, babam yorulmuştu, bizi büyütürken tükenmişti.
Ne insani güç ve hevesleri, ne doğma ve kibirleri ne de ölü babamın "emektarlığını" kendime tanrı kılmaktan azad ettim.
Bağışladım onları...
Belki de biz o anlamda birbirimizin "akrabası" olmalıyız.
Sevgili yakınım, kızma, öfkelenme, burası yurdumuz bizim.
İyisi kötüsü, yanlışı kusuruyla bırakamayız,el-alemin memleketlerinde hiç dayanamamış kaçmak, ya da gitmerk zorunda kalanlarımız.
Saftır, aydınlatılamamıştır, sürürdür mürüdür de gene de "yurdum insanıdır"lar neylersin?
Hadi gülümse...
Aziz Nesin bunlara "aptal !" dedi, çok kızdılar.
Gördün mü ne kadar komik...
Hadi gülümse
"Belki şehre bir film gelir..."

Sesli
12-10-2012, 02:02
Ben dayanamıyorum artık.

Aslında siz kendinizden nefret etmektesiniz. Bu bir hastalıktır.

Buna aşağılık karmaşası adı verilmekte...

sefaqwzx
12-10-2012, 02:54

Hayır, o kişi, neden daha aydın bir toplumun bireyi olarak değil de "ilkel" varsayımları "ululaştıran bir toplumda" dünyaya geldiğini sorgulamakta.
Hayır bu bir hastalık değil tam tersi bu çok net bir sağlık göstergesi.
Asıl siz yanılıyorsunuz.

"aşağılık karmaşası İng. inferiority complex
1. (Adler) Örgen yetersizliğinin yarattığı, baskı altına alınmış değer eksikliği ve yetersizliği duygusu. 2. (Ruhsal çözümleme) Çocuğun Oedipus karmaşasını gerektiğince.yönetmekte başarısız kalması sonucu, gerçeklere uymada güçlük çekmesi durumu.
Kaynak: BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü"

Toplumun çelişki ve bıkıp usanmadan dayattığı çerçeveci baskılardan bıkıp usanmak hastalık değil, tam tersi "aklın, kendine karşı çevreleyici saldırganlığa tepki" vermesidir ki bu da "sağlık" göstergesidir.
Bir tür aklın öz savunma öfkesidir ve hemen ardından "yok sayma", "ciddiye almamayı öğrenme süreci" başlayacaktır.
Aklın, anlamsızlığın "anlam ve sağlam" olarak dayatılmasına verdiği tepki ile sözünü ettiğiniz aşağılık karmaşası çok farklı kavramlar.
O kişi baskılar nedeniyle kendini ifade edememekten şikayet ediyor.
İlkellik saldırgan ve hırpalayıcı. Kendini ifade edemeyiş, aklı topluma anlatamayış kızgınlık ve nefret yaratıyor, çepeçevre ve saldırmaya hazır toplum baskılkarına müdahale edememek sıkıntısı sadece.
"zorunlu önemsememenin gerekliliği" kavrandığında zaten "yanlışlarından ötürü çevrenin uyarılması"nın da ön şart olmaktan çıkacağı kesindir.
"Alan memnun satan memnun, bana ne, ne halleri varsa görsünler" den bir adım önceki akıla aykırılığa tapınmaya, aklın verdiği tepkinin öfkesi.
Süreç kendini korumanın, tapınanları uyarmaya çalışmaktan "vazgeçiş"le sonuçlanacaktır.
Sorun yok, her aklın geçtiği yol.

Sesli
12-10-2012, 20:29
Hayır, o kişi, neden daha aydın bir toplumun bireyi olarak değil de "ilkel" varsayımları "ululaştıran bir toplumda" dünyaya geldiğini sorgulamakta.
Hayır bu bir hastalık değil tam tersi bu çok net bir sağlık göstergesi.
Asıl siz yanılıyorsunuz.

"aşağılık karmaşası İng. inferiority complex
1. (Adler) Örgen yetersizliğinin yarattığı, baskı altına alınmış değer eksikliği ve yetersizliği duygusu. 2. (Ruhsal çözümleme) Çocuğun Oedipus karmaşasını gerektiğince.yönetmekte başarısız kalması sonucu, gerçeklere uymada güçlük çekmesi durumu.
Kaynak: BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü"

Toplumun çelişki ve bıkıp usanmadan dayattığı çerçeveci baskılardan bıkıp usanmak hastalık değil, tam tersi "aklın, kendine karşı çevreleyici saldırganlığa tepki" vermesidir ki bu da "sağlık" göstergesidir.
Bir tür aklın öz savunma öfkesidir ve hemen ardından "yok sayma", "ciddiye almamayı öğrenme süreci" başlayacaktır.
Aklın, anlamsızlığın "anlam ve sağlam" olarak dayatılmasına verdiği tepki ile sözünü ettiğiniz aşağılık karmaşası çok farklı kavramlar.
O kişi baskılar nedeniyle kendini ifade edememekten şikayet ediyor.
İlkellik saldırgan ve hırpalayıcı. Kendini ifade edemeyiş, aklı topluma anlatamayış kızgınlık ve nefret yaratıyor, çepeçevre ve saldırmaya hazır toplum baskılkarına müdahale edememek sıkıntısı sadece.
"zorunlu önemsememenin gerekliliği" kavrandığında zaten "yanlışlarından ötürü çevrenin uyarılması"nın da ön şart olmaktan çıkacağı kesindir.
"Alan memnun satan memnun, bana ne, ne halleri varsa görsünler" den bir adım önceki akıla aykırılığa tapınmaya, aklın verdiği tepkinin öfkesi.
Süreç kendini korumanın, tapınanları uyarmaya çalışmaktan "vazgeçiş"le sonuçlanacaktır.
Sorun yok, her aklın geçtiği yol.

Sayın sefaqwzx,

Aşağılık karmaşasının hiç bir şekilde Oedipüs karmaşası ile ilgisi yoktur.
Oedipüs karmaşasında erkek çocuk annesine karşı cinsel bir yakınlık duyar.
ve buna dair burada bir buldgu yokken, sizin bundan söz etmeniz de bilgi eksikliğinden gelmiş olur.

Aşağılık karmaşası doğrudan insanın kendisini değersiz bulmasına yönelik ortaya koyduğu eylem ve davranışlara psikolojide verilen bir terim.

Bu arkadaş, hem tüm toplumdan hem de tüm insanlardan nefret ettiğini açıkça bildirmektedir. Kendisini bu toplumdan ayrı ve diğer insanlardan ayrı görmesi, açıkça kendisine olan saygısızlığın tezahüründen başka bir gerçek değil. Kendini ayırması bunun açık göstergesidir.

Toplumu eleştirmek demek o toplumu tümüyle aşağılamak olamaz.Akıl böylesi saçmalıklarla belirtilemez ki! Zeka psikolojide çevreye intibak etme yeteneği olarak tarif edilir.

Bu arkadaş tüm toplumu suçlayınca kendisindeki aşağılık duygusunu açıkça ortaya koymuş oluyor. Aşağılık karmaşasının sergileniş şekilleri değişiktir.

Bazı kişiler kendilerini açıkça değersiz bulurlarken, bazıları da toplumun üstünde görmek ve göstermekle aynı duyguyu daha değişik bir tarzda sergileyebilmektedirler. Buradaki durum buna örnektir.

angel333
12-10-2012, 21:45

Ben kendimden nefret etmiyorumki.....

Aşağılık karmaşasıda yok bende ayrıca........

Adrastus
16-10-2012, 09:18
Devam edeyim...

ezan sesinden nefret ediyorum.

İslamdan nefret ediyorum.

Sen ezan sesinden nefret ediyorsun bazı karaktersizler gelip evimin yanına camii yaptırdılar.hergün onun çilesini çekiyorum.:help:

Sesli
16-10-2012, 21:10
Ben kendimden nefret etmiyorumki.....

Aşağılık karmaşasıda yok bende ayrıca........

Sayın Angel,

Gelin yazdığınız yazıyı birlikte okuyalım;

''''Ben dayanamıyorum artık....
Ben dayanamıyorum artık.

Toplumu cahil olark niteleyen sizsiniz.

İnsanlardan nefret eden de sizsiniz.

Ülkenizden nefret eden de sizsiniz.

Zihniyet dediğinizin değişmeyeceğini ileri süren de sizsiniz.

Şimdi eğer bir kişi çıkıp da, kendisini o toplumdan nefret edecek kadar dışarda duyumsuyorsa, yani kendisini daha yukarlarda görüyorsa, ve insanlardan nefret ettiğini hiç çekinmeden söyleyebiliyorsa,

Bu açıkça, o kişideki ''AŞAĞILIK KARMAŞASINI'' göstermiş olur.
Aşağılık karmaşası değişik şekillerde kendini gösteren psikolojik bir uyumsuzluktur Böyle olan kişiler kendilerindeki bu uyumsuzluktan habersizdirler. Onun için bu KARMAŞA psikolojide derin ve uzun bir şekilde açıklanmaktadır.

Bu karmaşa içindeki kişilerin bazıları kendilerini dev aynasında görmektedirler. Onlar için toplum CAHİLDİR. Onlar için o toplumdan kefret etmek gereklidir. Onlar için İNSANLARDAN nefret etmek yerinde olur.

Bütün bunlar açıkça AŞAĞILIK KARMAŞASININ çok belirgin olan niteliklerini oluşturmaktadır.

NOT:( ''Megalomani'' ya da büyüklük hezeyanı, kişinin kendisine gerçekle uyuşmayan üstün nitelikler yakıştırmasıdır. Derin bir ruhsal sorunun belirtisidir. Megalomani, kendi başına bir hastalık değilse de oldukça şaşırtıcı bir psikolojik durumdur. Büyüklük hezeyanları kişinin, yetenekleri, nitelikleri ve yaşantısı hakkındaki mantıksız inançlara dayanır. Megalomani, kendini önemseme duygusunun gerçekliğe dayanıp abartılı bir biçim alan, aşırı bir özgüven değildir.)
Bu alıntı Vikipedi, özgür ansiklopedisindendir.

''Megalomani'' ya da büyüklük hezeyanı da, aslında aşağılık karmaşasının bir başka cephesini oluşturmaktadır. Bütün bu karmaşalar insanın uyumsuzluğunu açıkça ortaya koyan belirtilerdir.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

angel333
16-10-2012, 23:33
Sayın Angel,

Gelin yazdığınız yazıyı birlikte okuyalım;

''''Ben dayanamıyorum artık....
Ben dayanamıyorum artık.

Toplumu cahil olark niteleyen sizsiniz.

İnsanlardan nefret eden de sizsiniz.

Ülkenizden nefret eden de sizsiniz.

Zihniyet dediğinizin değişmeyeceğini ileri süren de sizsiniz.

Şimdi eğer bir kişi çıkıp da, kendisini o toplumdan nefret edecek kadar dışarda duyumsuyorsa, yani kendisini daha yukarlarda görüyorsa, ve insanlardan nefret ettiğini hiç çekinmeden söyleyebiliyorsa,

Bu açıkça, o kişideki ''AŞAĞILIK KARMAŞASINI'' göstermiş olur.
Aşağılık karmaşası değişik şekillerde kendini gösteren psikolojik bir uyumsuzluktur Böyle olan kişiler kendilerindeki bu uyumsuzluktan habersizdirler. Onun için bu KARMAŞA psikolojide derin ve uzun bir şekilde açıklanmaktadır.

Bu karmaşa içindeki kişilerin bazıları kendilerini dev aynasında görmektedirler. Onlar için toplum CAHİLDİR. Onlar için o toplumdan kefret etmek gereklidir. Onlar için İNSANLARDAN nefret etmek yerinde olur.

Bütün bunlar açıkça AŞAĞILIK KARMAŞASININ çok belirgin olan niteliklerini oluşturmaktadır.

NOT:( ''Megalomani'' ya da büyüklük hezeyanı, kişinin kendisine gerçekle uyuşmayan üstün nitelikler yakıştırmasıdır. Derin bir ruhsal sorunun belirtisidir. Megalomani, kendi başına bir hastalık değilse de oldukça şaşırtıcı bir psikolojik durumdur. Büyüklük hezeyanları kişinin, yetenekleri, nitelikleri ve yaşantısı hakkındaki mantıksız inançlara dayanır. Megalomani, kendini önemseme duygusunun gerçekliğe dayanıp abartılı bir biçim alan, aşırı bir özgüven değildir.)
Bu alıntı Vikipedi, özgür ansiklopedisindendir.

''Megalomani'' ya da büyüklük hezeyanı da, aslında aşağılık karmaşasının bir başka cephesini oluşturmaktadır. Bütün bu karmaşalar insanın uyumsuzluğunu açıkça ortaya koyan belirtilerdir.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

Ne alakası var...

Ben tüm dünyadaki insanlardan nefret etmiyorum...

Ben hümanistim

Ama içimdeki hümanizmi islam öldürüyor....

Ben İslamdan nefret ediyorum...

Bu toplumu geri bırakmasından nefret ediyorum....

Ve ona hizmet edenlerden nefret ediyorum....

Sende gelmişsin bana Megalomani bahsediyon.........

Selalim
16-10-2012, 23:34
Ben dayanamıyorum artık.

Neden kendi dünyanızı kendiniz kurmayı denemiyorsunuz?

Kurallarını, kanunlarını, tabularını, doğrularını, yanlışlarını yalnızca sizin yazacağınız, yalnızca sizin olacağınız bir dünya; kapısını yalnızca dilediğiniz zaman açmak istediklerinize açacağınız...

İşte Cennet dedikleri yer var ya; o kadar güzel olabilir ancak ama sanırım ne olduğunu bilmek, yolunu bulmak her kişiye nasip olmuyor.

Toplum bir bütündür; siz onunla bütünleşemiyor, o bütünün bir parçası olamıyorsanız bırakın, kendi bütününüzü oluşturmaya çalışın. Kendi bütününüzü oluşturmadan zorla sığışmak istediğiniz yere sığışamadığınızdan dolayı nefret duymak çok anlamsız.

Sevgiler.

angel333
16-10-2012, 23:57
Neden kendi dünyanızı kendiniz kurmayı denemiyorsunuz?

Kurallarını, kanunlarını, tabularını, doğrularını, yanlışlarını yalnızca sizin yazacağınız, yalnızca sizin olacağınız bir dünya; kapısını yalnızca dilediğiniz zaman açmak istediklerinize açacağınız...

İşte Cennet dedikleri yer var ya; o kadar güzel olabilir ancak ama sanırım ne olduğunu bilmek, yolunu bulmak her kişiye nasip olmuyor.

Toplum bir bütündür; siz onunla bütünleşemiyor, o bütünün bir parçası olamıyorsanız bırakın, kendi bütününüzü oluşturmaya çalışın. Kendi bütününüzü oluşturmadan zorla sığışmak istediğiniz yere sığışamadığınızdan dolayı nefret duymak çok anlamsız.

Sevgiler.

113. Havarileri ona dedi : Cennet hangi gün gelecek ?
İsa dedi : Beklendiği gibi gelmeyecek; bakın buradadır veya oradadır diye denmeyecek.
Baba’nın cenneti dünyanın üzerine yayılmıştır ve insanlar görmüyorlar.! (Thomas İncili)

Ben bu dünyanın bir cennet olduğuna inanıyorum...
Bu dünyayı çok seviyorum....

Sizin dediklerinizi yaptım kendi cennetimi yarattım....

Birgün kendi cennetimde sıkıldım çünkü bu cennete tek başıma yaşıyordum...

Yalnızlık bana sıkıntı vermeye başladı....

Çünkü insan sosyal bir varlıktı....

Selalim
17-10-2012, 00:26
113. Havarileri ona dedi : Cennet hangi gün gelecek ?
İsa dedi : Beklendiği gibi gelmeyecek; bakın buradadır veya oradadır diye denmeyecek.
Baba’nın cenneti dünyanın üzerine yayılmıştır ve insanlar görmüyorlar.! (Thomas İncili)

Ben bu dünyanın bir cennet olduğuna inanıyorum...
Bu dünyayı çok seviyorum....

Sizin dediklerinizi yaptım kendi cennetimi yarattım....

Birgün kendi cennetimde sıkıldım çünkü bu cennete tek başıma yaşıyordum...

Yalnızlık bana sıkıntı vermeye başladı....

Çünkü insan sosyal bir varlıktı....
Hayır; aynı şeylerden bahsetmiyoruz.

Dünyada öğrendiğiniz, bildiğiniz ya da düşündüğünüz her şey başkalarının ürünü... Siz gerçekten ne olduğunuzu, gerçekten neyin size ait olduğunu biliyor olsaydınız tüm bunlardan söz ediyor olmazdınız.

İnsanlar, toplum, ülkem dediğiniz topraklar, değerler vs. vs. Hepsi başkalarının size dayattıkları...

Sosyal olmak misal? Nedir sosyal olmak? Siz iki kişiyle farklı düşüncedeler diye iki kelime konuşamıyor, iki tebessüm paylaşamıyorsanız eğer, bu onların değil, sizin sorununuz. Siz değilmisiniz çok bilen? Her şeyi görebilen? Peki o halde neden insanların değer verdiklerini, sevdiklerini, o değerler ve sevdikleri sizin için çok değersiz ve absürd olsa da onları mutlu ettiği için kabul edemiyor, onları hoş göremiyorsunuz, neden bu inatlaşmak?

Hayır; aynı şeylerden bahsetmiyoruz.

Benim kendime ait bir dünyam var; ama insanlara başka dünyadan geldiğimi ve benim dünyamın daha güzel olduğunu dikte etmiyorum sürekli, onların dünyalarının onları mutlu ederken nasıl mutlu edebildiğinden dolayı onlara nefretle bakmıyorum.

Onların kendi dünyalarında nasıl mutsuz olduklarını gördüğümde mutsuzluğun sebebinin insanın kendisi olduğunu söylüyorum sadece.

Başka şey değil.

Kendi bütününü gerçekten oluşturabilen kimse başka bir bütün içinde, onun bir parçası olamıyorum diye ona nefretle bakamaz.

Nefret duygusunu çoktan öldürmüştür o.

Sevgiler.

Sesli
17-10-2012, 21:33
Ne alakası var...

Ben tüm dünyadaki insanlardan nefret etmiyorum...

Ben hümanistim

Ama içimdeki hümanizmi islam öldürüyor....

Ben İslamdan nefret ediyorum...

Bu toplumu geri bırakmasından nefret ediyorum....

Ve ona hizmet edenlerden nefret ediyorum....

Sende gelmişsin bana Megalomani bahsediyon.........

Sayın Angel,

Hem insanları sevmeyeceksiniz, hem de HÜMANİST olduğunuzu burada bize anlatmaya yelteneceksiniz. Hümanist nedir bilmediğiniz de ortada.

Çünkü hümanist kişi ayrım yapmaz, bu İslam bu Hristiyan bu iyi bu kötü diyen hümanist olamaz.

Siz kendinizi dev aynasında görmeseniz ya da yaşadığınız toplumu küçümsemeseniz normal bir insan olabilirdiniz. Ancak hem toplumdan nefret edecek hem de toplumu oluşturanları sevmeyecek, sonra da kendini hümanist sanacak. Bu sizinkisi normal mi?

Size gerekli olan ne nefret ne de sevgi, size gerekli olan salt FARKINDALIK

Sevecenlikle kalın,

Neva
17-10-2012, 23:13
Ben dayanamıyorum artık.

Bilge veya cahil olmayan kimdir peki? Bir tanim yapabilir misiniz?

freut
18-10-2012, 23:11
belki sizlere pek komik gelecek bügünlerde ezen sesi duymak cok hosuma gidiyor,asagi yukari 15 -16 yasindan beri ateistim 35 senedir,ülkemi, insanlari ,seviyorum müslümanlarida seviyorum cok mutluyum ,arkadasimi cok iyi anliyorum genligimizde bizde nefret duyduk yasin getirdigi bir sey ne diyiyim cahilik dönemi dönemi,yüksek ögretim yapmadim, ama ögrendikce nefretim azaldi ,hele tarihi ,mitolojiyi ögrendikce herkesi iyi anliyorum sanki bir zaman tünelin icinde yasiyoruz ,tünelin basinda bizler ne mutlu bizlere,arkadasima bol bol tarih okumasini tavsiye ederim.

Sami Dede
19-10-2012, 18:19
Neden bu kadar nefret dolusun anlamak için doktor olmak gerek, biraz da sevmeyi dene ve kendinden başla..

sevgiyle..

angel333
19-10-2012, 18:27
Sayın Angel,

Hem insanları sevmeyeceksiniz, hem de HÜMANİST olduğunuzu burada bize anlatmaya yelteneceksiniz. Hümanist nedir bilmediğiniz de ortada.

Çünkü hümanist kişi ayrım yapmaz, bu İslam bu Hristiyan bu iyi bu kötü diyen hümanist olamaz.

Siz kendinizi dev aynasında görmeseniz ya da yaşadığınız toplumu küçümsemeseniz normal bir insan olabilirdiniz. Ancak hem toplumdan nefret edecek hem de toplumu oluşturanları sevmeyecek, sonra da kendini hümanist sanacak. Bu sizinkisi normal mi?

Sevecenlikle kalın,

Sen müslümanmısın ??????????

Dostum sen beni anlamıyorsun....

Ben islama kızıyorum

Ben Müslümanlar kurşuna dizilsin demiyorum hepsi ölüp yok olsun demiyorum....

Geçenlerde Malala adında 14 yaşında kız öldürüldü

Sen bana gelmişsin İslamı sevmekten bahsediyon

İslami açıdan baktığında El-kaide çok haklı

Ama insan hakları açısından baktığında El-kaide haksız....

Küçük kızları öldüren bir dini seviyorsan tebrik ederim.........

Not: Ben dinlerin hepsine karşı değilim....

guide
19-10-2012, 19:00
Bu forumda neden insanların fikirlerini özgürce belirtmelerine ateşle yanıt veren arkadaşlar var? Sayın Sesli, takdir edersiniz ki angel333'ün rahatsızlık duyduğu islama nefretini dile getirmesinden daha doğal bir olgu yok. Yaşadığı toplumdan rahatsız bir bireyin içindekileri haykırması için fırsat bulduğu bir yer burası. Belki içimizden birisi çıkıp, üç beş mantıklı çıkar yolu söyleyecek belki de sizin gibi azınlıklar yardımcı olmayı denemek yerine üşenmeden bunu bile yargılayacak. Kaldı ki, yaşadığı yer ve insanlar angel333 'ün nefreti ile birlikte öncelikle kendisine zarar veriyor. Siz çıkıp bu kişinin ''aşağılık karmaşası'' yaşadığını söylerseniz, bu çığlıkları kimseler duy(a)maz. Bilakis toplumun dayattığı gerici baskılardan bıkıp usanan ve bunun bilincinde olan insan sağlıklıdır.

Sayın Sesli, sevgi gereklilik midir? Bence angel333 farkındalığından böyle bir haykırış yapmakta!

sevgiler,

Natürelist
19-10-2012, 20:15
Geçenlerde Malala adında 14 yaşında kız öldürüldü

Hayir sayin angel333, Malala ölmedi. Su anda Ingiltere'de tedavisi yapiliyor.

Üzücü bir durum, kizcagiz'in suc'u yalnizca okumak imis. Tanri varsa eger hesabini neden cabuk yapmiyor? yoksa daha nice Malala'larin ölmesini mi istiyor?!

Kuran'da belirtildigi gibi, durmadan kavim üstüne kavimleri yok eden allah, talibani mi yok edemiyor???

İBRÂHÎM - 51 (Elmalılı Hamdi Yazır)
Çünkü Allah herkesi kazandığı ile cezalandıracak! Bilin ki, Allah'ın hesabı çok çabuktur.

kaynak: http://www.n-tv.de/politik/Briten-kuemmern-sich-um-Malala-article7474866.html

Saygilar..