PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhammed'in cinayetleri


sodomo--
26-10-2006, 18:17
Nadir b. Haris ve Ukbe bin Ebu Muayt Cinayeti - (Mart 624- Ramazan ayı ) Nadri b. Haris Muhammed'in teyzesinin oğluydu.

Hicretten önce Nadir.b. Haris Kuran ve Muhammed'in peygamberliği ile ilgili olarak halkı uyarır ve onun sahte bir peygamber olduğunu söylerdi. O da onun bir kahin, sihirbaz veya şair olmadığını ama "aileleri ve insanları birbirine düşman eden bir büyücü" olduğunu iddia ediyordu.


İbn Hişam, cilt 1. sh. 320-321'de Nadir b. Haris'in şöyle konuştuğu yazılıdır :

"Bu adama karşı çıkma yolunuz sizi bir yere götürmez. O sizin aranızda yaşamakta. Şimdiye dek ahlâken en iyi olanınızdı; aranızda yaşayan en doğru, en dürüst ve emin kişi oldu daima. Siz tutmuş, onun bir kahin, sihirbaz, şair ve mecnun olduğunu söylüyorsunuz. Kim inanır buna? Ahali, bir kahin nasıl konuşur bilmiyor mu? Bir şairin, bir mecnunun halini tefrik edemez mi halk? Bu ithamların hangisini Muhammed'e yamayabilirsiniz ki halkın dikkatini ondan kaçırabilesiniz. Bakın! Ben size onunla nasıl başedeceğinizi söyleyeyim."

Sonra Irak'a gider ve oradan" İran kisraları", "Rüstem ve İsfendiyar'la ilgili masallar", "hikayeler" vb. şeyler toplar ve Muhamed'in getirdiği Kuran'ın bunlardan farkı olmadığını söylerdi.

Bu ayetlerin onunla ilgili olarak indiği (!) söylenir.

Lokman (69)
6 - İnsanlardan öylesi var ki, herhangi bir ilmi delile dayanmadan Allah yolundan saptırmak ve sonra da onunla alay etmek için boş lafı satın alır. İşte onlara rüsvay edici bir azap vardır.

Mutaffifin (83)

13-Böyle birine ayetlerimiz okununca "Eskilerin masalları" derdi.
14-Hayır! Bilakis onların işlemekte oldukları (kötülükler) kalplerini kirletmiştir.
15-Hayır! Onlar şüphesiz o gün Rablerinden (O'nu görmekten) mahrum kalmışlardır
16-Sonra onlar cehenneme girerler.
17-Sonra onlara: "İşte yalanlamış olduğunuz (cehennem) budur" denilir.

Bedir savaşında esir düştü ve Muhammed'in emri ile başı Ali tarafından kesildi.
Ukbe bin Ebu Muayt da Mekke'de iken Muhammed aleyhine yazılar yazar ve insanlara okurdu.
O da Bedir savaşında esir düştü ve Muhammed diğer esirleri fidye ile (kişi başına 4000 dihem) serbest bırakmasına rağmen onu affetmedi ve Evs'li bir sahabe tarafında başı kesilerek öldürdü.


Usma b. Mervan’ın öldürülmesi (3 Mart 624--Ramazan )

5 çocuk annesiydi. Beni Hatma kabilesindendi ve bu kabilede de Muhammed'e sadık müminlerin sayısı artmıştı. Usma b. Mervan da Muhammed'i eleştirenler arasındaydı. Kocasının isminin Yesid b. Zeyd olduğu kayıtlarda geçer.
Anlaşılan o ki, Muhammed aleyhine söylediği sözleri kendi kabilesinden Muhammed'e iletenler vardı. (ki Muhammedin ajanının olmadığı bir kabile de yoktur)

Muhammed onun kendisi aleyhine söylediği sözleri duydunca "Kim beni Marvan'ın kızından kurtaracak?" diye sorar.
Adiyy b. Hareşe isminde (gözleri görmeyen) bir mümin bu göreve talip olur ve Muhammed'in adamları Bedir’den döndükten sonra, Ramazan'ın yirmibeşinci gecesi o kadının evine giderler. Çocuklarının arasında uyumakta olduğunu anlarlar hatta bir bebeği de onun üstünde yatmaktadır ve gözleri görmeyen Hareşe eliyle yoklayarak bebeği kenara çeker ve gözleri görmemesine rağmen kılıcını Mervan'ın göğsüne dayayıp yüklenir ve kılıç Mervan'ın arkasından çıkar. Sonra gelip sabah namazını Muhammed ile birlikte kılar.

Muhammed onu görünce “Ya Umeyr Mervan’ın kızını mı öldürdün ?” diye sordu. O da “Evet ya Rasulullah, acaba hata mı ettim?” diye cevap verir buna karşılık Muhammed "Hayır onun için iki keçi bile birbiriyle toslaşmazdı" der.

Başka kaynaklarda Muhammed'in söylediği son söz şöyledir :

“Onun kanı hederdir, sorup karşı çıkacak kimse yoktur” .
(Mahmud Esad- İslam Tarihi "Tarih-i Din-i İslam" Sayfa – 550-551)

Ömer “Tebrikler doğrusu, böyle kör bir şahıs böyle mühim bir hizmette bulunsun” deyince Muhammed cevab olarak, “ Ya Ömer, kör deme, O gerçeği gören mert bir kişidir. Habersizce Cenab-ı Hakk’a ve Rasulü’ne yardım etmiştir” der. Bunun üzerine Muhammed böyle başarılı bir işi "kör" olmasına rağmen yerine getirdiği için Adiyy b. Hareşe'ye Umeyr yani "gözleri gören" ismini takar.

İbn İshak Allah'ın Resulü'nün Sireti (S.675-676)
İbn Sad "Tabakat el-Kebir" (Cilt 2 Sayfa 31)

Not : Bu cinayetten bir gün sonra Katma oğulları kabilesinin tamamı müslüman oldu.

İngilizcesini okumak isteyenler şu linklerden bulabilirler :

http://en.wikipedia.org/wiki/Asma_bint_Marwan

http://answering-islam.org.uk/Muhammad/Enemies/asma.html


Ebu Afâk'ın öldürülmesi : (Nisan 4- 624-Şevval)

İbn Sad'în kitabı Tabakat el-Kebir'de (Cilt 2 Sayfa 32) bu konu ile ilgili şöyle açıklamalar vardır :

"...bundan sonra Allah'ın elçisi Hicretten sonraki 20. ayın başlangıcında Salim İbn Umeyr el Amr'ının Yahudi olan Ebu afak'a karşı seriyyesi gerçekleşti. Ebu Afâk, Beni-Amr ibn Avf'dandı ve 120 yaşına gelmiş olan ihtiyar bir adamdı. Yahudiydi ve insanları Allah'ın elçisine karşı kışkırtıyordu ve Muhammed hakkında alaycı şiirler yazıyordu. Bedir savaşına katılmış olan Salim ibn Umeyr "Ya Ebu Afak'ı öldürmeye ya da onunla birlikte ölmeye yemin ediyorum" dedi. (Not : Bu sözden önce Muhammed'in "Bu alçak adamı benim için kim öldürecek" dediği de başka kayıtlarda vardır.) Bunun için fırsat kollamaya başladı ve bir gün hava çok sıcakken Ebu Afak dışarıda açıkta yattı. Bunu bilen Salim ibn. Umeyr kılıcını onun ciğerine sapladı ve kılıç yatağa değene kadar üzerine abandı. Allah'ın düşmanı bağırdı ve insanlar onun yanına koştular ve sonra evine götürüp onu gömdüler."

Aynı zamanda İbn İshak'ın (Allah'ın Resulü'nün Sireti- Syf. 675 'de) de bu konu ile ilgili ilginç bir şiir vardır. Alfred Guillaume tarafından ingilizceye çevrilmiş hali şu linkte bulabilirsiniz: (Not: Tabii bu siret kitapları İngilizceye çevrilmiş ama Türkçe'si yok. İlahiyat fakülteleri ne işe yarar diye sormak lazım)

http://www.answering-islam.de/Main///Muhammad/Enemies/abuafak.html
http://experts.about.com/e/a/ab/abu_'afak.htm


Ebu Afak'ın öldürülmeden önce Muhammed için yazmış olduğu bu şiirin Türkçe'si şu şekilde :

Uzun yıllar yaşadım
ama Kayla Oğulları gibi
bir araya geldiklerinde
üstlendikleri şeyi yapma ve müttefikleri konusunda
onlardan daha sadık olan,
dağları deviren ve hiçbir zaman boyun eğmeyen,
bir topluluk ya da halk görmedim.
Onlara gelen bir atlı onları,
Her konu hakkında
"Haram" ve "Mübah"diyerek ikiye ayırmıştır.
Yüceliğe ve krallığa inansaydınız Tubba'yı izlerdiniz.

Tubba: Daha önce aynı toprakları işgal eden Yemenli bir yöneticiydi ve Kayla oğulları ona karşı direnmişlerdi.


Abu Afâk'ın bu şiiri daha önce Muhammed'in El-haris- b- Suveyd b. Samid'i öldürmesi üzerine yazdığı söyleniyor. (Not : Bu isim hakkında bir bilgi bulamadım ama görülen o ki bu da Muhammed'in önceki cinayetlerinden birisi)


Şair Ka'b İbn el-Eşref'in öldürülmesi : (624--Rebiül-evvel ayı 14.gece)

Ka'b Yahudi Nadiroğullarına mensup bir şair idi. Mekke'de Müslümanlar ve Muhammed aleyhine hicivli şiirler okurdu. (Onun şiirlerinin günümüze kadar ulaşmaması büyük bir kayıp) Tabii eşsiz hoşgörü timsali Muhammed daha fazla dayanamadı ve onun öldürülmesi için suikast timi oluşturdu. Bu timin içinde Ka'b'ın süt kardeşi Ebu Naile Silkan da vardı. Muhammed'in olduğu yerde baba evladı, kardeş kardeşi, amca yeğeni tanımazdı ve tabii ki bir insanın süt kardeşinin de onu tanımaması normaldi.

Bu cinayete katılanlar :

Ebu Nail Silkan (Ka'b'ın süt kardeşi)
Muhammed ibn Mesleme
Abbad İbn Bişr
Haris İbn Evs
Ebu Abs İbn Cebr

Daha fazla detaya şimdilik gerek yok daha sonra detaylı olarak değineceğim, zaten islam kaynaklarında adından en çok söz ettiren cinayettir. Son anları Süleyman Ateş'ten okuyalım :

"Ka'b'ın üzerinde zırh olduğu için adama kılıç işlemiyordu. Muhammed İbn Mesleme, kılıcın ucunu Ka'b'ın göbeğinin altına koyup üstüne abandı. Adamın anüsüne kadar sapladı. Ka'b yıkıldı".(S. Ateş- Kuran'a göre Hz.Muhammed'in hayatı. S.565)

Kütüb-i Sitte 4212'de de yer alır.

Not : Bu cinayetten Müslüman din adamları övgü ile bahsederler.

İbn Suneyye (Sunayna / Şubayba olarakta geçer) cinayeti : (Eylül-624)

Muhayise b. Mesud tarafından öldürüldü.. Muhammed Yahudi şairi Ka'b Eşref'in öldürülmesiden sonra "Yetkiniz altındaki her yahudiyi öldürün" emri verir ve bunun üzerine Muhayissa yakın ticari ve sosyal ilişki içinde bulunduğu Suneyna'yı öldürdü. Muhayyisa'nın henüz islamı kabul etmemiş olan abisi Huvayissa kardeşini işlediği bu cinayetten ötürü dövmüştü.

(Sunan Ebu Davut K.13 No: 2996 ve Taberi Tarih C.7)

Yahudi Taciri Ebu Rafi'nin öldürülmesi : (Hicretin 3. yılı Rabiül-evvel ayı sonu)

Ebu Rafi de Hayberli bir Yahudi olup Gatafan kabilesini Muhammed'e karşı savaşa kışkırtığı söylenen bir tacir. Tabii tacir olduğu için faizle borç para verdiği vb. bir takım ithamlarla suçlanır Muhammed tarafından. Muhammed onu öldürtmek için Abdullah bin Atik' komutasında bir tim oluşturdu. Tim üyeleri :

Abdullah bin Atik
Mesud bin Sinan
Abdullah bin Üneys
Ebu Katede Haris bin Ribiy
Hüzai bin Esved den oluşlan 5 kişilik bir fedai timiydi.

Ebu Rafi Hicaz'da bir kalede yaşıyordu. Abdullah bin Atik'in süt annesi Hayberli olduğu için bu yöreyi çok iyi biliyordu.Abdullah İbn Atik kalenin içine sızmayı başarır ve bir ahıra saklanır. Herkes çekildikten sonra Atîk, Ebu Rafi'nin yatak odasına sızar ve onu öldürür.

"Birkaç ay sonra Hayber'in soyluları arsında olan Esir İbn Zarim öldürülen arkadaşının intikamını almak için Gatafanlılardan paralı asker tutmuş ve ancak o da Hayber'e 6 mil uzaklıktaki Sibâr denilen bir yerde öldürülmüştür" (Hamidullah-İslam Peygamberi b .853)

Kütüb-i Sitte'de 4213,4214 no'lu hadislerde de yer alır

Bu suikast ile ilgili oldukça detaylı anlatımlar var, yeri gelince bahsederim.

Yüseyir İbn Rizam cinayeti : Hayber yahudilerindendi ve Gatafan kabilesini Muhammed'e karşı kışkırttığı iddia ediliyor. Muhammed Abdullah İbn Rehave'yi ona gönderdi ve valilik teklifi yaptı ve Muhammed'in onu görmek istediğini söyledi. Birlikte yola çıktılar Hayber'e 6 mil mesafede bulunan Karkara'ya geldiklerinde Yüseyr pişman olup gitmekten vazgeçti ve geri dönmek istedi (muhetmel ki, öldürüleceğini anlamıştı) Bunu anlayan Abdullah İbn Uneys kılıcına davranıp onun ayağını kesti, Yuseyr de elinde ki değnek ile Abdullah b. Uneys'in başına vurdu. Yuseyr öldü. Üneys Muhammed'e geldi ve Muhammed onun yarasını tükürerek iyileştirdi.
(Taberi--Tarih 3/155)

Not 1 : Muhammed'in tükürerek yara iyileştirmesi meşhurdur, daha önce de Ali'nin gözüne tükürerek onu iyileştirmişti.
Not 2: Yuseyr İbn Rizam muhtemeldir ki Hamidullah'ın "İslam Peygamber"inde 853 no'da geçen Esir İbn Zarim'dir

Halid b. Süfyan cinayeti (Hicretin 4. yılı Muharrem ayı 5. gün) Abdullah b. Üneys tarafından gerçekleştirildi. Muhammed, Halid b.Süfyan'ın kendisine karşı çarpışmak için adam topladığı istihbaratını alır ve Üneys'e onu öldürmesi için talimat verir.
Üneys ise Muhammed'e onu kendisine tarif etmesini ister. Muhammed'in cevabı ilginçtir :

--O'nu gördüğünde şeytanı hatırlarsın. Onunla senin arandaki alamet onu görünce kendinde bir ürperme ve korku hali bulursun."

Üneys aldığı talimat doğrultusunda yola çıkar ve Urana vadisine ulaşır. Orada bir kadın çobanı görür ve Halid.b. Süfyan'ı sorar, o da "İşte buraya doğru gelen o dur" der. Halid Süfyan ona kim olduğunu sorar ve o da Muhammed'e karşı savaşmak istediğini ve kendisinin bu amaçla bir ordu oluşturduğunu duyduğu için onun yanına geldiğini söyler. Bunun üzerine Halid. Süfyan onu alır götürür yedirir içirir ve bir müddet onunla sohbet ettikten sonra uyumaya çekilir. Muhammed'in diğer cinayetlerinde olduğu gibi o da "uyurken" öldürülür.


Ebu Süfyan'a suikast girişimi ve ikisi çoban üç cinayet :

(Hicretin 4 yılı Sefer ayı) Muhammed tarafından Amr b. Umeyye ve bir kişinin daha Reci vaakasında idam edilen sahabeleri darağacından almak ve aynı zaman da Ebu Süfyan'a yönelik suikast için gönderilmesi. Umeyye ve arkadaşı Mekkeliler tarafından farkedilince kaçıp bir dağda mağraya saklanırlar ve bütün aramalara rağmen bulunamazlar. Onlar mağaradayken mağranın önüne kadar atını otlatmak için gelen gelen Osman b. Malik'i hançerleyerek öldürürler ve daha sonra Tenim'e gidip daha önce idam edilen Hubeyb'in cenazesini alıp kaçarlar ve kaçarken yolda bir mağaraya sığınırlar. O mağaraya da gelen bir çoban vardır (Diyl b. Bekir oğullarından) ve o çoban ona kim olduğunu sorar o da "Bekiroğullarından bir adamım" der, bunun üzerine çobanda aynı kabileden olduğunu söyler ve konuşmaya başlarlar. Çoban hiç bir zaman Müslüman olmayacağını ve Müslümanları sevmediğini söyler, bunun üzerine Umeyye onun uykuya dalmasını bekler ve uyurken kılıcını onun sağlam olan tek gözünün üstünden bastırır ve kılıcın ucu adamın ensesinden çıkar, adam hemen ölür.(İbn İshak s.674)

Umeyye, bununla da kalmaz Medine'ye gelirken yolda iki Mekkeli'ye rastlar ve onlara:

--Sizi esir edeceğim der, onlar da
--Biz mi sana esir olacağız der

ve Umeyye hemen davranıp birini okla öldürür diğerinin de elini bağlayıp esir alarak Medine'ye varır. Onu Muhammed karşılar ve bütün dişleri görününecek şekilde tebessüm eder.
(İbn İshak s.675)

Sahte peygamber Esvedi Ansi'nin öldürülmesi : Feyruz'üd Deylemi tarafından Muhammed'in ölümünden bir gün önce gerçekleştirildi (Tabii emir çok daha önce verilmişti) Hemen hemen her kaynakta ismi geçer. Detaylı olarak bilahire açıklama yapacağım.

-----------------

Bu cinayetlere ilave olarak aşağıdaki cinayetleri de bazı kaynaklarda tespit ettim ama detaylı bilgi için araştırmaya devam ediyorum

Rifaa b. Kays : Abdullah b. Ebi Hadret tarafından öldürüldü.

Rıfa ibn Kays el-Cuşemi : Abdullah ibn Ebi Haderd'i gönderdi (Ğabe seferi olarak da geçer)

Esir İbn Zarim : Zarim, Ebu Rafi'nin intikamını almak için Gatafanlılardan paralı asker tutmuş ama Hayber'e 6 mil uzaklıktaki Sibar denilen yerde öldürülmüştür.(Bu bilgi Hamidullah'ın "İslam Peygamberi" no 853 de geçiyor) Muhtemeldir ki "Yüseyir İbn Rizam" olarak geçen ve yukarıda Taberi kaynaklı olarak anlattığım cinayet budur.

El-haris- b- Suveyd b. Samid:

Kaynaklarda Ebu Afak'ın Muhammed aleyhine bu kişinin öldürülmesinden sonra şiir yazdığı geçiyor.
Yukarda "Ebu Afak cinayeti"ni anlatırken bu şiiri yazmıştım.

B. Taym B. Galip'li Abdullah Hatal ve onun iki şarkıcı cariyesi:

Mekke'nin fethinden sonra Muhammed'in ölüm listesinde bulunan 17kişi (ki Muhammed bunlar dışındakileri affettğini ama bunları affetmeyeceğini söyelmişti) tek tek arandı ve bunların arasında daha önce islamı terkedip (mürted olan) Hatal daha önce Muhammed'in emri ile öldürülmüştü ama Hatal b.Abdullah'ın hiciv olarak yazdığı şiirleri ve şarkıları okuyan iki cariyesi de vardı. Bu cariyelerden birisinin adı Fartana idi ve Kabe'nin perdesi altına sığınmasına rağmen yakalanarak öldürüldü diğeri ise kaçmayı başardı ve daha sonra Muhammed'e gelip özür diledi ve Muhammed de onu affetti.

(İbn İshak S 550-51/ 665/ 675)

jayjay
26-10-2006, 20:19
Sodomo hocam,
Çalışman harika daha önce hiçbir yerde duymamış ve okumamıştım. Bu dinin ilahi bir güçle yayıldığını söyleyenler bu yazıyı özene bezene okumalıdır.

Muhammed'in karakteri hakkında bu yazıyı okuduktan sonra daha iyi fikir sahibi oluyoruz. Yaptırdığı suikastlerle fikirlerinin yolunu daha kolay açmış. Davasında devam ederken muhalifleri sadistçe ortadan kaldırtmış bu merhamet abidesi. Kardeşi kardeşe, babayı oğula... kıydırtmıştır, 5 çocuğu annesiz bırakmıştır. Eğer "ee Allahın emridir!" diyen varsa ona "Allahın merhameti bu mu? Güç verip te bu dini yayamıyor mu?" diye sormak isterim.

Devamını bekliyoruz, araştırmalarınıza ortak olamya çalışacağım.

Saygılar...

sodomo--
26-10-2006, 20:28
Sevgili Jayjay, ben ona buna yanmıyorum da bugün bile hala bu adamı insan yerine koyup (hemde yediği naneleri bilmesine rağmen) onun peşinden gitmiyorlar mı hayret ediyorum hayret.

Bak Süleyman Ateş yazmış bunu kendi kitabında :

Ka'b'ın üzerinde zırh olduğu için adama kılıç işlemiyordu. Muhammed İbn Mesleme, kılıcın ucunu Ka'b'ın göbeğinin altına koyup üstüne abandı. Adamın anüsüne kadar sapladı. Ka'b yıkıldı".(S. Ateş- Kuran'a göre Hz.Muhammed'in hayatı. S.565)

Ne diyelim biz şimdi ? Daha ne diyelim de insanlara bir şeyler anlatalım ?
Muhammed zaten "kötü ötesi" bir kişilik onu biliyoruz da, bu bizim insanlara bugün ne oluyor da bu kadar tapıyorlar bu adama ?

Hayret ki ne hayret...

jayjay
26-10-2006, 20:42
Sodomo hocam,
Ben bu konuda çok düşündüm. Bu adamlar bu olayları bizden daha iyi biliyorlar deil mi? Evet. Peki neden hala yüceltiyorlar?

Bu adamların beyinlerinde iman zinciri var. Bu zincirler düşünmelerini engelliyor. Hep aynı yönden bakıyorlar olaya. Olayı yorumlarken başka bir soru sormuyorlar. Bu özelliği aslında tüm müslümanlarda görürüz.

Bir de korku var. "Eğer böyle düşünmezsem Kuran'a göre Allah beni çarpacağını ya da sonsuza kadar cehennemde cayır cayır yanacağımı söylüyor. O yüzden böyle sapkın düşünceler üretmemeliyim." zihniyetindeler.

Saygılar..

sodomo--
26-10-2006, 20:51
Jayjay, olay sadece bir "yanlış düşünme" veya "eğriyi doğru bilme" meselesi değil. Aynı zamanda bu adamlar da "vicdan" kalmamış.
Eğer bu kadar vahşi cinayeti ve savaşı biliyor ve de hala buna itiraz edemiyorsan o halde o kişi de "aynı" vicdani frekanstadır demek.
Daha doğrusu "vicdan"larını devreye sokamıyorlar çünkü onu yok etmişler.

jayjay
26-10-2006, 21:08
Ben yine de "İman zincirleri" ve "Korku" nun en büyük etken olduğunu düşünüyorum. Koskoca Diyanet işleri başkanının El-Kaide'yi terör örgütü olarak tanımlamaması (11 Eylül saldırıları sonrası yaptığı açıklamada) bunların islamın gerçekleri olduğunu da gözler önüne seriyor.

walla
26-10-2006, 21:53
Neden Muhammedi eleştirenler cinayetle yok ediliyor. Allah neden onların canını eceliyle almıyor yada binlerce melek ne güne duruyor.
Adama cani dedinmi saldırıyorlar yada form yöneticilerinden uyarı alıyorsun....

ozgur_beyin
26-10-2006, 23:09
sevgili sodomo çalışmaların için içten teşekkür
* * ben kuş beyinli biri olarak şunu çıkardım islamda terör yoktur ve hiç birzaman olmadı bundan sonrada olmayacaktır.
* * islam uleması *arasında halka söylenmemesi gereken şeyler vardır .bu konuda kendi aralarında konuştukları tabiri unuttum. umarım b
iriniz hatırlar. böyle her gün bin site kurulsada *bu iş zor ,eğitimli görünen
lerin bile pozisyonunu görüyorsun. arapçılık yaptıklarının bile farhında değiller.
* * * * *bilirmisin bilmem? (eğer yaşadıysa) *isa, bir yerden bir yere giderken bir guruha denk geliyor. kadının birini yarı beline kadar gömmüşler recm edecekler. *bu hrıstiyan azizelerinden mecdeli meryemdir. *isa yaomayın etmeyin deyince, içlerinden bazıları derki, bu musanın şeriatında var. *o zaman isa derki ilk taşı hiç günah işlememiş biri atsın. mecdeli bu sayede recm den kurtulur ve isa ya şakird olur.

jayjay
27-10-2006, 00:53
İbn Suneyye (Sunayna / Şubayba olarakta geçer) cinayeti : (Eylül-624)

Muhayise b. Mesud tarafından öldürüldü.. Muhammed Yahudi şairi Ka'b Eşref'in öldürülmesiden sonra "Yetkiniz altındaki her yahudiyi öldürün" emri verir ve bunun üzerine Muhayissa yakın ticari ve sosyal ilişki içinde bulunduğu Suneyna'yı öldürdü. Muhayyisa'nın henüz islamı kabul etmemiş olan abisi Huvayissa kardeşini işlediği bu cinayetten ötürü dövmüştü.

(Sunan Ebu Davut K.13 No: 2996 ve Taberi Tarih C.7)
Sodomo hocam,
Bahsettiğiniz kişinin ibn suneyye olduğundan emin misin?

pante
27-10-2006, 01:01
Sodomo;
Bu güzel çalışmanı tek mesajda değil, başlıkları ayrı mesajlar halinde atsaydın çok daha iyi olurdu. Biliyorsun uzun yazılara sabırsız olan çok.

Bu konuları kimse doğru dürüst bilmiyor. İslamcı diye, bizden daha iyi biliyor demek değil. Hele halk hiç bilmiyor. Hep efsaneleştirilmiş, kutsallaştırılmış anlatıları dinledikleri için kimsenin bu ayrıntılardan haberi yok.

İslami sitelerde de bu konular pek yer almıyor. Yer aldığı sitelerde ise allanıp, pullanıyor öyle sunuluyor. Dolayısıyla okuyanları düşündürmüyor. "İslama saldıran, din düşmanı kafiri öldürmüşler" gözüyle bakıyorlar.

Bu forumlarda okuyanlar ise uydurma olduğunu, iftira olduğunu, abartılı olduğunu ya da sahih olmayan kaynaklara dayandığını, bu olayların gerçekte yaşanmamış olabileceğini düşünüyor.
Kimisi ise Kur'an dışında bir kaynağı kabul etmediğinden inanmıyor.
Kimisi çağın yaşamına uygun davranışlar olduğunu düşünüyor. "Peygamber de olsa o dönem bunlar normaldi" diyor.

Kimisi ise ahiretsiz, cennetsiz sonlu bir yaşamı kabullenemiyor, inandıkları duyduğu, gördüğü çelişkilerden daha ağır basıyor. O nedenle çelişkiler karşısında "Vardır bir hikmeti" diye düşünüyor. Ya da hiç bir açıklama bulamasa "Allah insanları bu çelişkilerle sınıyor" sonucuna varıyor.

Bunların yanında sizin de değindiğiniz gibi insani tarafı olmayanlar, vicdanı zayıflar, cihatçı-fetihçi, katli vacip anlayışlı, "kafiri öldüren cennetlik" inancında yığınlar da var tabi. Bu tür olayları onlar gayet normal karşılıyor. Bu tür insanların öncelikle kafa yapılarının, karakteristik özelliklerinin değişmesi gerek.

sodomo--
27-10-2006, 01:12
Pante, o Kuran dışında kaynak kabul etmeyenlerin niyetini biliyoruz. Adamların bütün kitaplarında Buhari de var İbn İshak da. Eğer bu temel kaynakları kabul etmeselerdi Prof. olamazlardı. Aslında bu temel kaynakları devre dışına çıkarttığın zaman bütün ilahiyat fakültelerini kapatmak lazım gelir çünkü yapılan bütün çalışmalar bunlar üzerinden şekillenir.

Bir avuç kendi içinde bile yüzlerce tutarsızlığı yaşayan "Kurana dönüşçü"yü kaale almamızı bekleyemez kimse, bize İslam dünyasının %99'unu oluşturan ehl-i sünnet yeter de artar bile. Bugünün S.Arabistan'ında veya İran'ında Mutezilecilerin esamesi okunuyor mu ?
Tabi ki hayır çünkü bu tip esnek şeriatçı fikir hareketleri her daim geçici bir refleks olarak ortaya çıkar ve amaç da islamı aklın saldırılarından korumaktır. Görevini bitirince yine ehl-i sünnet olaya elini atar ve yoldan çıkan treni rayına sokar.

Daha önce de dedim: Eğer bir gemi fırtınaya yakalanırsa kaptan geminin dengesini sağlamk için bütün yükleri denize atar, diye. İşte bir avuç Kuran'a dönüşçünün yapmak istediği de böyle yük olan ne varsa gemiden atmak. Tabii bu bir avuç adamı kim takıyor ki islam dünyasında ?
Sen de takma benden sana tavsiye...

sodomo--
27-10-2006, 01:45
İlave olarakta şunu söylemek isterim ki: Eğer ayrı başlıklar halinde açsaydım "bütünlük" kaybolacak ve belki de "topic" amacına ulaşmayacaktı, çünkü o zaman tek tek görülecek ve "istisnai" bir vaaka imiş gibi yansıyacaktı bu cinayetler. Burada önemli olan internet üzerinde yapılan aramalarda bu cinayetlerin toplu olarak görülebilmesi ve bu sayede de Muhammed'in gerçek kişiliğinin farkedilmesidir. Bu cinayetler Muhammed'in sünnetidir ve bugünün Hizbullah, El-kaide vb. örgütler de bunu iyi bilirler. Sen zannediyormusun ki adamlar sadece Kuran'a bakıyor da orada gördüğü iki üç ayeti "yanlış" yorumlayıp (bizim din adamlarının sözleri ile yazdım) o yüzden din adına cinayet işliyorlar, terör uyguluyorlar ? Hayır bu 1500 senedir devam edegelen bir Muhammedii davranış biçimidir ve kaynağını da Muhammed'den alır Kuran'dan değil. Kuran sadece bir "tastik" kitabıdır ve onda da zaten "kafirlerle savaş" fazlasıyla konu edilmiştir.

O yüzden "Muhammed'in nasıl bir insan olduğu" göz önüne konmalı ve teşhir edilmelidir. Eğer bunu yapmaz isen herkez onu "peygamber" zanneder ve bir daha da şeriat tehlikesinden ömür billah kurtulamazsın.

Bugün sadece "laiklik" savunuculuğu yapmak sadece bir alan korumasıdır ve hiç bir şey ifade etmez ve aynı "kale içinde kalıp düşman saldırısından korunmaya çalışan Kaynukoğullarının haline düşersin. Şeriat ile mücadele mutlaka onun belsendiği temel kaynakları yerle bir ederek yapılır. Yoksa o kursun tarikatlarını, taksın kızların başına türbanı, soksun bütün kurumlara adamlarını, her mahallede açsın yüzlerce Kuran kursunu, bangır bangır yapsın Tv'lerde propagandasını, ajitasyonunu, tebliğini ama bana dokunma kardaş, ben de devleti dinden bağımsız yöneteyim, içkimi içeyim, sevişeyim, hayatımı yaşayayım, eğleneyim, çoşayım sen orada ben burada barış içinde yaşayıp gidelim arada da karşılıklı çubuklarımızı tüttürelim dersen olamaz.

Zaten Türkiye'nin yaşadığı temel sorun budur ve son 20 yıldır şeriatçı tehdidin artması işte böyle sadece "laiklik" savunusu yapıp ha babam "üniversiteye türbanlı girmek laikliğe aykırı mıdır değil midir" vb. boş kafa ütülemeler ile geçti.

Kuran'ın Tanrı'nın kitabı olmadığını ve Muhammed'in de peygamber olmadığını ispatlamaz isen daha çooook uğraşırsın bu "türban" sorunu ile.

Üstelik devletin de dini kullanması çok bariz bir gerçekliktir ve ne zaman dini kullanarak bir iş yapsa yaptığı şey sadece "şeriat" tehdidini büyütmekten başka bir şey olmuyor. Doğuda pkk'ya karşı "cihat" açan devlet lkarşısında hizbullahı buldu. Yani ekme biçme hadisesi. Aynı şekilde 12 eylülden sonra kominizme karşı dini kullandı ve karşısında devletin bütün kurumlarını ele geçiren F.G'yi buldu.

Devleti yönetecek adamlar arasında var mı Atatürk gibi bir devrimci ?
Var mı bir babayiğit siyasi parti ezanı Türkçeleştirecek ?
Şeriat ile mücadele "sürekli devrimler" ile olur öyle halkın saf dini duygularını kullanarak ve istismar ederek giden bütün siyasi süreçler olsa olsa şeriat tehlikesinin ekmeğine yağ sürer ve zaten de bu hep böyle oldu bugüne kadar.

Hep Atatürk'ün yaptıklarına yaslanmak yerine onun o devrimci kişiliğini örnek almak ve devrimsel adımlar atacak cesareti göstermek gerekir.

Hadi bekliyoruz o zaman şu nüfus kağıtlarından "din" hanesini kaldıracak bir babayiğit siyasi partinin ortaya çıkmasını.

Laik bir ülkede bunu beklemek lüks mü yoksa ?

jayjay
27-10-2006, 02:15
Sodomo hocam,
Bahsettiğiniz kişinin ibn suneyye olduğundan emin misin?
"İbn Suneyye", daha çok "Sunayna" ya da "Şubayba" olarak geçiyor.

sodomo--
27-10-2006, 02:53
Jayjay, bak bu isim İlhan Arsel de İbn-i Senine olarak geçiyor.

http://www.ilhan-arsel.org/Din_Adamlari/BOLUM15.HTML

"Diğer bir örnek Muhayyisa Ibn-i Mes'ud 'un sırf din uğruna kendi öz kardeşi Huvayyisa 'yı öldürmeğe hazır olduğunu bildirmesiyle ilgilidir. Bu iki kardeş Ensar'dan Ibn-i Mes'ud'un oğullarıdır. Muhayyisa müslüman oldugu halde Huvayyisa olmamıştir. Olay'in Ibn Hisam ve Ibn Ishak tarafından iki anlatılış şekli vardır:

Ibn Ishak'in "Siyer" adli kitabinda anlatilis sekli söyle: Muhammed bir vesileyle: "Ele geçirdiginiz Yahudi'yi öldürün" diye emir verir. Bu emir gereğince Muhayyisa, yahudi tacirlerinden Ibn-i Senine adında birinin üzerine çullanır ve "Ey Allah'in düşmanı" diyerek kılıcını adamın karnına saplar. Oysa ki Ibn-i Senine o tarihe gelinceye kadar Ibn- Mes'ud ailesinin işlerini gören, onlara iyilik ve yardım eden bir kimsedir.

Adamcağızın bu sekilde öldürüldügünü gören Huvayyisa üzüntüsünü yenemeyerek hemen kardeşinin karşısına dikilir ve öldürdüğü kişinin kendilerine ne kadar yardım eden biri olduğunu hatırlatarak: "Onu öldürdün mü! Karnındaki yağ bile onun malıdır" der. Bunun duyan Muvayyisa kardeşine şöyle der: "Vallahi onun öldürülmesini emreden (Muhammed), senin öldürülmeni de emretse, senin de boynunu vururum.

h-t-m
27-10-2006, 12:15
Devleti yönetecek adamlar arasında var mı Atatürk gibi bir devrimci ?
Var mı bir babayiğit siyasi parti ezanı Türkçeleştirecek ?
Şeriat ile mücadele "sürekli devrimler" ile olur öyle halkın saf dini duygularını kullanarak ve istismar ederek giden bütün siyasi süreçler olsa olsa şeriat tehlikesinin ekmeğine yağ sürer ve zaten de bu hep böyle oldu bugüne kadar.

Hep Atatürk'ün yaptıklarına yaslanmak yerine onun o devrimci kişiliğini örnek almak ve devrimsel adımlar atacak cesareti göstermek gerekir.

peygamber sav.ın cinayet işlediğinden bahsedip atatürk ü övmek son derece yanlış.atatürk ün işlediği cinayetler kurtuluş savaşında şehit olanlardan fazladır nerdeyse.unutmayalımki atatürk devrimler kanla muhkemdir demiş bir diktatördür.olaylara bu kadar çarpık bir bakış açısı görmemiştim 8O

27-10-2006, 12:37
Yanlış karşılaştırma
Birisi Allahın elçisi, peyğamberi,Atatürk ise ülkesinin bağımsızlığı için savaşan bir lider
tutarsız mantık yürütüyorsun
sağlıcakla

jayjay
27-10-2006, 12:44
Devleti yönetecek adamlar arasında var mı Atatürk gibi bir devrimci ?
Var mı bir babayiğit siyasi parti ezanı Türkçeleştirecek ?
Şeriat ile mücadele "sürekli devrimler" ile olur öyle halkın saf dini duygularını kullanarak ve istismar ederek giden bütün siyasi süreçler olsa olsa şeriat tehlikesinin ekmeğine yağ sürer ve zaten de bu hep böyle oldu bugüne kadar.

Hep Atatürk'ün yaptıklarına yaslanmak yerine onun o devrimci kişiliğini örnek almak ve devrimsel adımlar atacak cesareti göstermek gerekir.

peygamber sav.ın cinayet işlediğinden bahsedip atatürk ü övmek son derece yanlış.atatürk ün işlediği cinayetler kurtuluş savaşında şehit olanlardan fazladır nerdeyse.unutmayalımki atatürk devrimler kanla muhkemdir demiş bir diktatördür.olaylara bu kadar çarpık bir bakış açısı görmemiştim 8O
Muhammed kendi fikirlerini "allah diyor" diye yaymaya çalışan bir adamdı. Artık katil demek daha doğru olur.
Mustafa Kemal ise ülkesi için savaşan eşi az bulunur bir liderdi. İkisinin hedefi başkaydı.

sodomo--
27-10-2006, 13:33
İşte bir şeriatçının gerçek yüzü ! Her zaman diyorum bunlar kırk bin maske takarlar öyle çıkarlar karşınıza. Sahte peygamberilerinin ipliğini pazara çıkarttık diye şimdi de Atatürk'e laf söylemeye başlıyorlar. Ruhlarını araplara satmış kanı bozuk ihanet şebekelerinden ne beklersin ki ? Atatürk'e diktatör veya katil diyen bir adam olsa olsa [silindi K.C.]Yazıklar olsun !

h-t-m
27-10-2006, 17:17
İşte bir şeriatçının gerçek yüzü ! Her zaman diyorum bunlar kırk bin maske takarlar öyle çıkarlar karşınıza. Sahte peygamberilerinin ipliğini pazara çıkarttık diye şimdi de Atatürk'e laf söylemeye başlıyorlar. Ruhlarını araplara satmış kanı bozuk ihanet şebekelerinden ne beklersin ki ? Atatürk'e diktatör veya katil diyen bir adam olsa olsa
Yazıklar olsun ![b]

somo o sözleri size etmemiş, kişisel bir hakaret yok.
Lütfen daha dikkatli okuyun ve yapılan eleştirileri kişisel hakaret olarak algılamayın.
K.C.

sodomo--
27-10-2006, 19:18
KC ciğim bir önceki sayfada bu adamın Atatürk için söylediklerini bir okur musun...Bu sitede Atatürk'e hakaret etmek serbest mi ? Ve neden hala bu vatandaş ceza almıyor ?

exclusive
27-10-2006, 19:47
Hep aynı tablo. Ne zaman muhammedin kirli çamaşırları ortaya dökülse muhammedi savunma isteğiyle yanıp tutuşan ve bunu beceremeyen birisi çıkıp Atatürk'e saldırır.

Muhammedin yaptığı gece baskınlarıyla, erkeklerin katledilip sivil kadınların ve çocukların tecavüze uğradığı insanlık dışı katliamlarla, anlaşmaları bozan taraf olarak yapılan hain saldırılarla, düşman işgali altındaki Anadolu'da verilen onurlu mücadele arasında dağlar kadar fark vardır.

exclusive
27-10-2006, 20:08
Sodomo, Mustafa Kemal hayattayken de onun için diktatör diyenler olmuş. Hatta Mustafa Kemal'in karşısına dikilip diktatör olup olmadığını soran biri gazeteci iki kişi olmuş...

Bunların hiç biri ceza almadı, kelleleri uçurulmadı, tazminat bile ödemeye mahkum edilmedi... Mustafa Kemal sadece şöyle bir cevap vermekle yetinmiş:

"Bence diktatör, diğerlerini salt kendi buyruğuna boyun eğdirendir. Ben görüşlerimi,kalpleri kızarak değil, kalpleri kazanarak yerine getirmek isterim."(Atatürk’le Konuşmalar.F.Rıfkı Atay)

27-10-2006, 20:14
Sevgili Sodomo,
Bırak bunlar gerçek yüzlerini ortaya koysunlar. Bence bir hakaret unsuru yok. Ben bunların Türk olduklarından şüpheliyim. Böyle düşünen bir kişi Türk olamaz. Bir tarafta Muhammed. Diğer tarafta Atatürk. İşte Vartor hep demiyor mu. İman bu. İşte beyinleri köreltiyor. Öyle köreltmiş ki işte böyle düşünüyor.
Bu kişi olsa olsa bir şeriatçıdır. Ancak şeriatçı birisi böyle Atatürk'ü suçlar. Sen hiç merak etme. Bu sitede böyle kişiler gerekli dersi alırlar. Bundan endişen olmasın. Bırakalım da dışardan bizi izleyenler de bunların gerçek yüzünü görsünler. Sevgilerimle...

Nathanael
27-10-2006, 21:07
h-t-m atatürk olmasaydı , sen burada atatürke laf soyluyor olabilcekmiydin acaba cok merak edioyorum.bu kustahlıgı yapanlar bellidir, şeriatcı cahil kesim. kucuk dunyanızda mutluluklar size

27-10-2006, 21:20
peygamber sav.ın cinayet işlediğinden bahsedip atatürk ü övmek son derece yanlış.atatürk ün işlediği cinayetler kurtuluş savaşında şehit olanlardan fazladır nerdeyse.unutmayalımki atatürk devrimler kanla muhkemdir demiş bir diktatördür.olaylara bu kadar çarpık bir bakış açısı görmemiştim 8O

umarım buna kaynak olarak bir zamanlar A.Dilipak'ın kullandığı "İstiklal mahkemeleri 100.000 kişiyi astı" tarzı birşeyler getirmeyeceksiniz. Neyse, öyle yapmayacağınızı varsayalım.

Kemal Atatürk'ün tüm insanlığa rahmet getirme gibi bir misyon üstlendiğini öne sürebilir miyiz? Böyle bir iddiası olmuş mudur? İnsanları, kendisine uyarlarsa sonsuz bir yaşamla ödüllendirme vaadi var mıdır? Böyle bir ödülü kazanmaları için kendisine uyanlara sözlerinin ve yaptıklarının örnek teşkil ettiği gibi bir iddiamız var mı?

Burada ne yapmaya çalıştığınızın farkındasınız değil mi. "Hayır, Muhammed ile ilişkilendirilebilecek cinayet yoktur, verilen bilgiler XXX adlı güvenilir kaynaklara göre hatalıdır. Doğrusu budur" tarzı bir yaklaşım değil sizinki.

"Benim önemsediğimin yaptıklarını bırak, kendi önemsediğinin yaptıklarına bak, beni rahatsız eden konuyu değiştirelim." tarzında bir yaklaşım. Hedef saptırma açıkça. Burada tartışılan bir olayın niceliği değil, niteliği. Sizin mantıkla gidelim, Hitler'in 8-9 yıl içerisinde işlediği cinayet sayısı, 80 yıllık Cumhuriyet dönemi "cinayet(!)" lerini devede kulak haline getirmekte.

Tekrar bir toparlarsak, buradaki konu, kimin kuyruğunun uzun, kiminkinin kısa olduğu değil. Kuyruğu olmadığı iddia edilen birinin gerçekten kuyruğu var mı yok mu tartışması.

edit: Sodomo, lütfen konuya devam et. Arkadaşlar, konunun saptırılmasına izin vermeme konusunda kararlıyım. Konu, Muhammed'in cinayetleri

saltukbeyi
27-10-2006, 21:59
merhaba arkadaslar.umarım sımdı soyleyeceklerım yuzunden benı sınır dısı etmessınız.ben ıslamcının ekıbındenım.kusura bakmayın ıslamcıyı ıkıncı defa atmıssınız.biraz sınırlı bırı oldugu kesın.ve yanlıs kararlara karsı kendını tutamıyor.sızlerden ozur dılıyor.ve ben sıtenıze onun ısrarıyla uye oldum.

sozlerımde bıraz daha sakınım ben.bu yuzden sızlerle fıkır mucadelesıne gırmek ıstıyorum..cunku ıslamıyetı sıze karsı korumak bızım gorevımız.sakın yanlıs anlamayın.bu sozum sıze karsı olumsuz bır kelıme degıl.bızım vızyonumuz bu.arastırmacı kısılıgımızı sızlere yansıtmamız gerekıyor.neyse fazla abartmak ıstemıyorum.islamcının yerıne artık ben varım.ve daha sakın bır uslupla.


Kemal Atatürk'ün tüm insanlığa rahmet getirme gibi bir misyon üstlendiğini öne sürebilir miyiz? Böyle bir iddiası olmuş mudur? İnsanları, kendisine uyarlarsa sonsuz bir yaşamla ödüllendirme vaadi var mıdır? Böyle bir ödülü kazanmaları için kendisine uyanlara sözlerinin ve yaptıklarının örnek teşkil ettiği gibi bir iddiamız var mı?


neutrıno bunu yazmıssın.guzel arkadasım benım.mustafa kemal peygamber olamaz ki..butun ınsanlıga rahmet ve bereket getırsın.o sadece bır turk devrımcısı.hz.muhammed bir peygamber ve ıslamıyet devrımını 14 asırdan bu yana devrımcı ılkesıyle getırmıstır.buna hic bır adamın ıtırazı olamaz.
mustafa kemal bır peygamber degıldı ama peygamberın yolundan gıtmedıgını nerden bılıyorsun.her musluman asker peygamberın yolundan gıder.bır arkadasımız yazmıs..ataturk bır dıktatordu dıye..arkadasım sen bolsevıklerı ıncelememıssın herhalde.ataturkun komunızme verdıgı raporları anıtkabırde gormedınız mı?

yada bır mogol ımparatoru cengızhanın kanlı vahsetını gormedın herhalde.kaldı ki bız turkıye cumhurıyetını savunma hattıyla kurtardık..hucum hattıyla kurtarmadık..savunma hattında olan bır komutan ne kadar dıktator olabılır.dogrusu soyledıgıne hic bır mantık getıremedım onu yazan arkadasımızın.


arkadaslar hz.muhammed kac yıl yasamıs?
cevabını bılıyorsunuz? 63 yıl
peki savasarak kac gun gecırmıs?
cevabını bılmıyorsanız soyleyeyım..
56 gun.

sımdı hayatına gore cevap verın.hz muhammed savas meraklısı bırımı yoksa devrımcı ılkesını on plana atmaya calısan bırımı .

hz.muhammed cınayet ıslemısse..bugun modernlesme yolunda ornek aldıgımız avrupalı ulkelerın emperyal somurgelerıne ne dıyceksınız..
belkı bı cogunuzun ornek aldıgı bır adam olan marxıst e ne dıyceksınız..marxısten ornek alan lenın yaptıklarına ne dıyceksınız..ılk once bu sorulara cevap verın..marxıst ın temel dusuncesınde ne var...ınsanı bır hayvan gıbı gorme yok mu? eee o halde ne dıye ılk once hz.muhammede laf atıyorsunuz.ılk once genel manada dunyada yasananları dusunun.

hz.muhammed kendısını oldurmeye calısan kısılerı oldurmustur?

bknz..// hz muhammed ve savasları c1 ..//

kaldı ki son savası olan tebuk seferınde savas bıle olmamıstır.bızanslılar gerı cekılınce hz.muhammed de gerı cekılmıstır..madem bu kadar cınayet meraklısı nıye uzerlerıne gımemıs..buna cevap vere bılır mısınız?

saygılarımla
cengiz saltuk
islamcibirligi-ankara

saltukbeyi
27-10-2006, 22:04
Bu kişi olsa olsa bir şeriatçıdır. Ancak şeriatçı birisi böyle Atatürk'ü suçlar. Sen hiç merak etme. Bu sitede böyle kişiler gerekli dersi alırlar. Bundan endişen olmasın. Bırakalım da dışardan bizi izleyenler de bunların gerçek yüzünü görsünler. Sevgilerimle...


ezkamo bunu yazmıssın...serıat ne demek?


Sahte peygamberilerinin ipliğini pazara çıkarttık diye şimdi de Atatürk'e laf söylemeye başlıyorlar.


htm sıze ıslamcı hz.muhammedın gercek bır peygamber oldugunu acıklayamadı galıba..sahte peygamber kım? hz.muhammed mi?
ispat et?
ispat et ...sozu bende soylerım.dıl soyler cunku kemıgı yoktur.




Muhammed kendi fikirlerini "allah diyor" diye yaymaya çalışan bir adamdı. Artık katil demek daha doğru olur


jay jay bu sozunle ne demek ıstedın?



cinayetler kurtuluş savaşında şehit olanlardan fazladır nerdeyse.unutmayalımki atatürk devrimler kanla muhkemdir

htm belge goster bu sozune..

saltukbeyi
27-10-2006, 22:22
arkadaslar sımdı bır sey soyleyecegım...bır ınsan bır yerde resmı bır belge verıyor tamam.kendı beyanatıyla...sonra bu sozunu degıstırerek verdıgı beyanata kufretme baslıyor..bu adama sız ne dersınız...


serefsiz demez mısınız? dersınız dımı ..bunda hem fıkırız...kaldı ki ataturk gıbı bır arastırmacı kısı bunu *derse artık dıyecegınız laf su olmaz mı...sacmalama ataturk oyle sey yapmaz...


ataturkun kendı beyanatı arkadaslar bu okuyun..


Biz ne Bolşevikiz ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyet perver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim hükümet şeklimiz tam bir demokrat hükümettir. Ve dilimizde bu hükümet "Halk Hükümeti" diye anılır."


kaynak:// 1922, Atatürk'ün S.D.3, s.51-52


sımdı sız seriatcı bunlar ..serıat adına laf atıyorlar.dıyorsunuz..serıatcı kısmı bunları soyluyorsa..ataturk dını benımsemıs..dıne hurmetkarız demıs...

o zaman serıat ne demek? bana bır acıklayı verın lutfen zahmet olmassa..


saygılarımla...

pante
27-10-2006, 22:59
Sevgili Sodomo;
Ben başlıkları ayrı mesajlar olarak yazmış olsaydın derken yanlış anlaşıldım.
Yani tek mesajda olayları yazıp yazıyı uzun tutmak yerine, yine aynı topicde ama her olayı ayrı bir mesaj olarak geçseydin daha iyi olurdu demek istemiştim.

Diğer taraftan toplum 1-2 internet sitesindeki forumlarda yazılan yazılarla değişmez. Birkaç kitapla, dergi, gazete yazısıyla da değişmez.
Dersen ki "Bizimkisi kıyıya vuran binlerce deniz yıldızından 1-2 tanesini kurtarmaya benziyor." katılırım.
Yoksa hiç islamcıların çalışmalarıyla kıyas olur mu?
Türkiye'de hergün binlerce mekanda dini sohbetler, konferanslar, seminerler, hanım toplantıları, ev ziyaretleri yapanlara karşın bir tane dinlerin gerçek dışı olduğuna dair yapılan bir toplantı var mı?
İnternette dahi yüzlerce dinci sitenin yanında sadece 2-3 site din karşıtı yayın yapabiliyor.

Dolayısıyla kimse buradan halkı aydınlatıyoruz sanmasın. Kimse de İslam'ın koruyuculuğuna soyunmasın bence. Bizimkisi sadece ilgi duyduğumuz alanda felsefe yapmak. Ötesi boş..

dilaver
27-10-2006, 23:06
cunku ıslamıyetı sıze karsı korumak bızım gorevımız
* * * diye yazmış saltukbeyi
* * * hayret demek inananlar artık kendi inaçlarının korunmaya muhtaç oldugunu düşünüyorlar.Bu tespit ilgimi çekti.Korkunun ecele faydası yoktur derler ama anlayana.

* * * bu arada forum topik inin kayma egilimi taşıdıgını hatırlatırım.

* * * *saygılarımla

tmehmet_kk
27-10-2006, 23:07
selamlar
saltukbeyi arkadaş atatürk ü nerdeyse imam yapacaksın kardeş.ben şahsen atatürk müslümansa müslüman olmayı reddediyorum.atatürk ün t.c kurulma aşamasında ki fikirleriyle kurıldıktan sonraki fikirleri birbirine tamamen zıttır.bence atatürk onlara çok daha yakın.fakat atatürk dinsiz de olsa gerçekten büyük bir lider,son derece zeki bir insan.sezarın hakkı sezara :lol:

dilaver
27-10-2006, 23:33
atatürk ün t.c kurulma aşamasında ki fikirleriyle kurıldıktan sonraki fikirleri birbirine tamamen zıttır
------------
* * * * bundan daha dogal bir şey olamaz.Bir osmanlı paşasının bir cumhuriyetçiye ve milliyetçiye dönüşümü sürecidir bu.Aynı dönüşüm mecliste de yaşanıyor.Ümmet den millet oluyoruz.
* * * * Unutmayın ki Mustafa Kemal önderligindeki mücadele olmasaydı siz şu anda müslümanlıgınızı yaşamıyor olabilirdiniz.
* * * * Gene sizin deyiminizle onun dinsiz olması ve kurucusu oldugu bir devlette dinin yayılmasını saglaması ve en azından köstek olmaması iki şeye işaret eder.
* * * * Birincisi onun demokratik bir kişilik ve önderlik vasfına sahip olması.
* * * * İkincisi yöneticilerin halkı yönetebilmek için kendileri inanmasa bile bir kutsallıga gereksinim duymaları.

* * * * *saygılarımla

27-10-2006, 23:43
Sayın Saltukbeyi,
Önce hoş geldiniz. İslamcı arkadaşımızı temsilen gelmişsiniz. Bunu söyleme gereksinimini niye duydunuz. Siz islamcı arkadaş adına mı burda yazacaksınız. Siz de farklı bir tarikat mısınız? Ki kendinizi islamcı birliği diye nitelemişsiniz. O zaman vatana millete hayırlı uğurlu olsun!!!!

İşte sizleri gördükçe Atatürk'ün ne kadar büyük bir insan olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyorum. Atatürkle ilgili yazdıkların seni bağlar. Bu çirkefliğe bizler alet olamayız. Dürüst olun dürüst... Sadece bunu söylüyorum. Siz nerde Atatürk'ü anlamak nerde. O kapasite sizlerde yok. Bari çirkef emellerinize alet etmeyiniz.

Ben sizi Atatürk konusunda ciddiye almıyorum. Dolayısıyla da yanıt da vermiyorum. Konumuz Atatürk değil. Konumuz Muhammedin cinayetleridir. Bu cinayetlerle ilgili bir düşüncen varsa onları belirt. Bu başlığın farklı bir mecraya dönüşmesine izin vermeyeceğim. Seni de böylece uyarıyorum. İslamcı da böyle yapıyordu. Ona da müsade etmedik sana da müsade etmeyeceğiz.

Var mı Muhammedin cinayetleriyle ilgili bir düşüncen. Onlara bakalım...

jayjay
27-10-2006, 23:45
Muhammed kendi fikirlerini "allah diyor" diye yaymaya çalışan bir adamdı. Artık katil demek daha doğru olur
jay jay bu sozunle ne demek ıstedın?
Saltukbeyi,
Konuyu dağıtmışsın. Tebrikler!
Taktik süper, bu kadar güzel bir konuyu saptırarak ana fikri yok etmek ve böylece katili aklamak.
Sözüm gayet açık. Neresini anlamadın merak ettim. Ama madem öğrenmeye heveslisin, o zaman da bize de öğrenmende yardımcı olmak düşer. :)
Diyorum ki : Muhammed fikirlerini yayarken insanların içine ölümden sonra ne olacak korkusu düşürdü. Böylelikle insanları bilmediği bir dünya ile kandırdı. Ancak ilk cümlem onu birazcık sıradan göstermiş, ben öyle düşünmediğimi göstermek için ikinci cümledeki sıfatı yakıştırdım.
Kolay gelsin...

pante
27-10-2006, 23:53
Soykırım tartışmaları henüz taze iken;
Hz. Muhammed ve müslümanlar soykırım uygulamışlar mıdır sizce?

Soykırım tanımlama ölçütleri:
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma statüsüne göre soykırımın tanımı 6. maddede yapılmaktadır. Bu maddeye göre soykırım, bir milletin, etnik, dini bir grubun veya bir ırkın tamamını veya bir bölümünü yok etmek amaçlı yapılan aşağıdaki davranışlardır:
(a) Grup üyelerini öldürmek;

(b) Grup üyelerine ciddi fiziki veya zihinsel zarar vermek;

(c) Grup üyelerinin yaşam şartlarına, grubu fiziksel olarak yok etme amaçlı zarar vermek;

(d) Grupdaki doğumları kasıtlı olarak engellemek

(e) Grubun çocuklarını zorla başka bir gruba transfer etmek

Birleşmiş Milletler'in 1948 tarihli Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne göre bir eylemin soykırım olarak nitelendirilebilmesi için, belirli bir insan topluluğunun; milliyeti, ırkı, etnik kökeni veya dini dolayısıyla yok edilmesi niyetinin bulunması gerekir.

dilaver
28-10-2006, 00:26
Diyorum ki : Muhammed fikirlerini yayarken insanların içine ölümden sonra ne olacak korkusu düşürdü. Böylelikle insanları bilmediği bir dünya ile kandırdı
----------
* * * * Konuyu temellerinden koparıyoruz diye düşünüyorum.Muhammedin içinde yaşadıgı topluma ögrettigi pek fazla bir şey yok.İnsanlar zaten ölümden korkuyor ve öbür dünya inancı taşıyorlardı.Yani sizin deyiminizle onlar zaten kanmışlardı.
* * * * Muhammedin içinde yaşadıgı topluma kutsallık açısından verebildigi fazla bir şey yok.Sadece devlet olabilmek için bir sistem kurması olayı var.Getirdigi sitemsel ve siyasi sosyal yeniliklerin haricindeki tek şey kelimeyi sahadet tir diye düşünüyorum.
* * * * Bunun dışındaki yaptırımları toplumun gereksinimini karşılamaktadır diye düşünüyorum.Ayrıca bir toplum biçimi önermektedir ve de başarmıştır.Kaldı ki onun edimleri çagdaşlarından daha az farklı degildir.Katil tanımını muhammede yaparsak ondan sonra gelen hiç bir devlet lideri bu tanımdan kurtulamaz.
* * * * *Hatta daha da ileri giden birileri İzmir suikastı davasında Maliye Nazırı Cavit i ,İsmail Canpolat ı örnek göstererek bu işin içine Mustafa Kemal i de katabilirler.Hele Fatih,Yavuz Kanuni asla bu sıfattan kurtulamazlar.
* * * * * O halde zor ile tarihsel anlamda zor u birbirinden ayırmak gerekiyor.1400 sene evvelini yargılayacaksak kendimizi 1400 sene evveline götürüp o günkü şartları gözönüne alarak degerlendirme yapmamız gerekmektedir.
* * * * * Muhammed başardıgı için tarihi yazdı.

* * * * * saygılarımla

jayjay
28-10-2006, 00:37
Diyorum ki : Muhammed fikirlerini yayarken insanların içine ölümden sonra ne olacak korkusu düşürdü. Böylelikle insanları bilmediği bir dünya ile kandırdı
----------
* * * * Konuyu temellerinden koparıyoruz diye düşünüyorum.Muhammedin içinde yaşadıgı topluma ögrettigi pek fazla bir şey yok.İnsanlar zaten ölümden korkuyor ve öbür dünya inancı taşıyorlardı.Yani sizin deyiminizle onlar zaten kanmışlardı.
* * * * Muhammedin içinde yaşadıgı topluma kutsallık açısından verebildigi fazla bir şey yok.Sadece devlet olabilmek için bir sistem kurması olayı var.Getirdigi sitemsel ve siyasi sosyal yeniliklerin haricindeki tek şey kelimeyi sahadet tir diye düşünüyorum.
* * * * Bunun dışındaki yaptırımları toplumun gereksinimini karşılamaktadır diye düşünüyorum.Ayrıca bir toplum biçimi önermektedir ve de başarmıştır.Kaldı ki onun edimleri çagdaşlarından daha az farklı degildir.Katil tanımını muhammede yaparsak ondan sonra gelen hiç bir devlet lideri bu tanımdan kurtulamaz.
* * * * *Hatta daha da ileri giden birileri İzmir suikastı davasında Maliye Nazırı Cavit i ,İsmail Canpolat ı örnek göstererek bu işin içine Mustafa Kemal i de katabilirler.Hele Fatih,Yavuz Kanuni asla bu sıfattan kurtulamazlar.
* * * * * O halde zor ile tarihsel anlamda zor u birbirinden ayırmak gerekiyor.1400 sene evvelini yargılayacaksak kendimizi 1400 sene evveline götürüp o günkü şartları gözönüne alarak degerlendirme yapmamız gerekmektedir.
* * * * * Muhammed başardıgı için tarihi yazdı.

* * * * * saygılarımla
Dilaver,
İnsanlar ölümden korkuyorlardı. Bir örnek: sen diyelimki şu anda müslümansın (bilmiyorum), ancak bahailiği benimsedin diyelim. Bahailiği seçersen islamdan kopmuş oluyorsun ve belki de cennete giremiyeceksin. Ya da islamda kalırsan yeni hak dine inanmamış ve cennete de giremiyecek oluyorsun.
Umarım söylediklerimi anlatabilmişimdir. Temel mantığı vermeye çalıştım.

Sen o izmir suikastına girersen işin içinden çıkamayız. Çünkü bu yaz okuduğuma göre hürriyet gazetesi tarihçisi (ismini unuttum) bardakçı bazı yeni mektuplar bulmuştu.

O 5 çocuklu kadının öldürülmesini okuyunca bu adamın gerçek bir sadist olduğuna inandım.
Saygılar...

dilaver
28-10-2006, 00:57
İnsanlar ölümden korkuyorlardı. Bir örnek: sen diyelimki şu anda müslümansın (bilmiyorum), ancak bahailiği benimsedin diyelim. Bahailiği seçersen islamdan kopmuş oluyorsun ve belki de cennete giremiyeceksin. Ya da islamda kalırsan yeni hak dine inanmamış ve cennete de giremiyecek oluyorsun.
Umarım söylediklerimi anlatabilmişimdir. Temel mantığı vermeye çalıştım.
---------------------
* * * *benim söylemeye çalıştıgım şudur.
* * * *Bahsettiginiz insanların çogunun Allah diye bir tanrısı vardı,Rahman diye tanrısı olan da vardı.Bir kısmı sabii,hırıstiyan,musevi ve zerdüşti idi.Sonuçta hepsinin bir ölüm korkusu ve cennet,cehennem inancı vardı.Sonuçta yeni bir şey getirmedi.
* * * *Bakın yeni bir şey getiren Zerdüşt idi ve sekiz sene dini başarılı olamadı.Her gittigi yerden kovuldu.Ne zaman mı başarılı oldu;ne zaman arkasına bir egemeni aldı o zaman başardı.
* * * * Toplumların inanç düzeninin üzerinde bir kültürü kabul ettiremezsiniz.O yapıya uymayan bir kılıfı kabul etmez bünye.Benim temel mantıgım bu
* * * * Ayrıca da müslüman degilim.

* * * * saygılarımla

jayjay
28-10-2006, 01:06
Dostum dilaver,
Söylemek istediğimi tam olarak anlatamadım.
O zamanın insanlarında da bugünki gibi "dinimi değiştirirsem, cennete girermiyim?" korkusu vardı. Ben bunu anlatmak istedim.
Özür Notu: Dün gece sohbet odasında güzel bir sohbet yapmıştık. Ancak ben senin kim olduğunu unutmuşum. Şu anda aklıma geldi. Kusura bakma.

Artık konuya devam edilmeli kişisel tartışmalar bu güzel başlıkta görüntü kirliliği yapıyor.

Saygılar..

saltukbeyi
28-10-2006, 12:35
Saltukbeyi,
Yazdıklarınız konu dışı olduğu için siliyorum. Sizi tekrar kurallarımıza uymaya davet ediyorum. Ezkamo.

saltukbeyi
28-10-2006, 12:44
benim söylemeye çalıştıgım şudur.
* * * Bahsettiginiz insanların çogunun Allah diye bir tanrısı vardı,Rahman diye tanrısı olan da vardı.Bir kısmı sabii,hırıstiyan,musevi ve zerdüşti idi.Sonuçta hepsinin bir ölüm korkusu ve cennet,cehennem inancı vardı.Sonuçta yeni bir şey getirmedi.
* * * Bakın yeni bir şey getiren Zerdüşt idi ve sekiz sene dini başarılı olamadı.Her gittigi yerden kovuldu.Ne zaman mı başarılı oldu;ne zaman arkasına bir egemeni aldı o zaman başardı.
* * * *Toplumların inanç düzeninin üzerinde bir kültürü kabul ettiremezsiniz.O yapıya uymayan bir kılıfı kabul etmez bünye.Benim temel mantıgım bu
* * * *Ayrıca da müslüman degilim.


dilaver bunları yazmıssın...peygamber den oncekı devrımlerde hem ALLAH a hem de Putlara tapan ınsanlar vardı..peygember putları yıktı ..cumlelerının arasında bunları goremedım arkadasım..unuttugunu dusunuyorum...arkadaslar bugun dunya uzerınde peygamberın yapabıldıgını hic bir ınsan yapamamıstır...bunun belgelerı tarıhte asılıdır..

arkadaslar tabıkı eskı ınsanlar da gok tanrı bılmem ne tanrısı dıye bır seye ınanıyorlardı..hatta oldukten sonra sorguya da ınanıyorlardı..hz.muhammedden once gelmıs gecmıs bır suru peygamber var ..ve bunların koku hz.ademe kadar ulasır...peygamberden once bu ınsanların kalbınde soyle bır durum vardı..tanrı var bunu bılıyoruz ama..has delıl nerde..var mı yok mu tereddut edıyoruz..

// bkz..gokturk ve kavımler tarıhı dini inancları c1 //

o yuzden kardeslerım..peygamber delıllerıyle gosterdı..olay bu.son peygamberdı bu ve devrımını yaptı gıttı..ben sıze kuranı yalanlayamacagınızı garantı edıyorum...cunku dunya uzerınde hic bir devlet yalanlayamadı..

ha bır de su konu var...siz ölmeyecek misiniz?

saltukbeyi
28-10-2006, 12:47
Soykırım tartışmaları henüz taze iken;
Hz. Muhammed ve müslümanlar soykırım uygulamışlar mıdır sizce?

Soykırım tanımlama ölçütleri:
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma statüsüne göre soykırımın tanımı 6. maddede yapılmaktadır. Bu maddeye göre soykırım, bir milletin, etnik, dini bir grubun veya bir ırkın tamamını veya bir bölümünü yok etmek amaçlı yapılan aşağıdaki davranışlardır


panteidar...hz muhammed ve sahabesi..soykırım yapmamıstır..o kendısıne ve dınıne zarar vermek ısteyenlerle mucadele etmıstır..kalkıpta kendı kafasına gore sucsuzken bır adamı oldurmemıstır..


// bkz siyeri nebi peygamber tarihi ..//

sargon
28-10-2006, 13:09
Muhammed'in Beni-Kureyza katliamı soykırım listelerinde geçiyor. Muhammed kendi egemenlik sahasında bulunan Yahudi ve Yahudi olmasa da Musevi olanları sürmüş yada katletmiş. Yaptığı şey bir ırka mı yoksa bir inanca mı karşıdır? Fazla önemli değil. Bence inanca karşıdır? Kendi inancından başka inanç kalmamasını sağlamaya çalışmış. Diğerlerine karşı uygulamaları vahşi ve gaddarca.

Muhammed, insanlığa karşı işlenen suçlar listesinde de adı geçen biri. Tek sorun şudur. Eğer birisi cinayet işlerse cezalandırırsınız. Binlerce cinayet işlerse daha kapsamlı şekilde cezalandırırsınız. Ona ortak olanları da dahil edersiniz. Ancak bu katil ve katillerin peşinde olan ve onlara tapan milyonlarca insan varsa işiniz o kadar kolay değildir. Bunlara inanan insanalara gerçekleri göstermek için kuşaklar boyu mücadele etmeniz gerekebilir.

Muhammed, Ömer, Ali etrafında destanlar örülmüştür. Ancak hepsi de apaçık, hem de canice cinayetler işlemiş kişilerdir.

jayjay
28-10-2006, 13:50
Saltukbeyi,
Böyle uzun uzun copy/pastelerle konuyu güzelce dağıtmışsın. Konu "Muhammed'in cinayetleri" sen bize toprağın titreşmesi mucizesini yazıyorsun. Bak o konularla ilgili "kuran'da mucize yoktur." başlığı var. Oraya eklersen iyi olur. Burada forum kirliliği yaratıp konuyu dağıtma çabalarından vazgeç.

saltukbeyi
28-10-2006, 15:34
Kurayzaoğulları Olayı (5/627)


Benî Kaynukâ' ve Beni Nadîr’in Medine’den çıkarılmasıyla, Hendek savaşı sonuna kadar şehirde sadece Beni Kurayza kalmıştı. Beni Kurayza, Hendek savaşında, biraz önce adı geçen Beni Nadîr’den Huyey b. Ahtab’ın tahrikiyle Müslümanları arkadan vurmaya karar vermişti. Kurayzaoğulları bu hareketleriyle Müslümanların helakına yol açacak bir davranışta bulunmuş oluyorlardı. Hz. Peygamber, Kurayzaoğullarının haberini alınca durumu incelemek ve engel olmak üzere, içlerinde Evs’in reisi Sa’d b. Muaz ile Hazrec’in reisi Sa’d b. Ubâde’nin de bulunduğu dört kişilik bir heyeti Kurayza yurduna göndermişti. Bunlar, Kurayza’nın reisi Ka’b b. Esed’le görüşerek ihanetten vazgeçmelerini istemişler, şayet ihanet ederlerse sonucun Kurayza için iyi olmayacağını bildirmişlerdi. Fakat Ka’b b. Esed İslâm heyeti ile alay etmiş, kaba ve sert davranmış ve uyarılara kulak asmamıştı.


Beni Kurayza daha önce de Nadîroğulları kuşatması esnasında Müslümanları arkadan vurmak üzere hazırlığa girişmiş, Hz. Peygamber bu nedenle Benî Nadîr kuşatmasını kaldırıp Benî Kurayza üzerine yürümek zorunda kalmıştı. Sonunda Benî Kurayza barış teklif etmiş, Nadîroğullarına yardım etmemek şartıyla barış teklifleri kabul edilmişti. Bu defa Hendek kuşatmasında savaş suçu işlemeleri, kendilerine savaş ilan etmek için yeterli bir sebepti. Çünkü güvenilirliklerini tamamen kaybetmişlerdi. "Kurayza'nın Medine'de kalması sürekli bir tehlike arzediyordu. Medine'den gitmelerine izin vermekse, Hayber'deki İslâm karşıtı entrika yuvasını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacaktı."[1]


Hendek kuşatmacılarının Medine'den ayrılmalarından bir gün sonra Peygamberimiz Kurayzaoğulları üzerine yürümeye karar verdi. Yerine İbn Ümmü Mektûm'u vekil bıraktı. Müslümanların acele hareket etmelerini temin maksadıyla ikindi namazını Kurayza yurdunda kılmalarını söyledi. Kurayzaoğulları kalelerine çekilerek taşkınlık yapmaya, Hz. Peygamber’e ve hanımlarına sövmeye başladılar. Fakat kuşatma uzadıkça zor durumda kaldılar. Kendi başkanları Ka’b b. Esed onlara üç teklifte bulundu: Ya İslâm’ı kabul etmek, ya Cumartesi günü, yani hiç ummadıkları bir günde Müslümanlara saldırmak, ya da çocuklarını ve kadınlarını öldürüp, sonra ölünceye kadar Müslümanlarla çarpışmak. Fakat Yahudiler her üç teklifi de kabul etmediler.[2) Peygamberimiz Kurayza'yı İslâm'a davet etti. Onların bunu kabul etmemesi üzerine çarpışmayı başlattı.[3)


Kaynaklarımızda, Kurayza'nın bir yandan, eski müttefikleri Sa'd b. Muaz'ın vereceği karara razı olmak şartıyla teslim oldukları belirtilirken,[4] diğer taraftan daha yaygın rivayete göre onların, kuşatma şiddetlenince Hz. Peygamber'in vereceği karara uymak üzere teslim oldukları, bu arada eski müttefikleri olan Evs kabilesinin Hz. Peygamber'den onların bağışlanmalarını istediği; bunun üzerine Hz. Peygamber'in Evs'e, Sa'd b. Muaz'ın hakemliğini teklif ettiği ve Evs'in de buna razı olduğu kaydedilmektedir.[5] Ancak birinci grup rivayetlerde Sa'd'ın hakemliği işin başında, yani teslimden önce, ikinci grup rivayetlerde ise, teslimden bir müddet sonra ortaya çıkmaktadır. Fakat, her ikisinde de sonuçta, Sa'd b. Muaz'ın hakem tayin edildiği belirtilmektedir. Hendek Savaşı'nda yaralanan Sa’d b. Muaz, Mescid-i Nebevi’nin içinde kurulan bir çadırda, Eslem kabilesinden Rufeyde el-Ensâriyye adlı bir hanım sahâbî tarafından tedavi ediliyordu. Bu hanım, müslümanlardan yaralı olanların hizmetinde bulunuyordu.[6] Hükmünü vermek üzere bir merkep üzerine bindirilerek Hz. Peygamber'in karargâhına getirilen Sa'd, büluğ çağına girmiş erkeklerin öldürülmesine, kadınların ve çocukların esir alınmasına, malların ise ganimet statüsüne tabi tutulmasına karar verdi. Ana kaynaklarımızda Sa'd b. Muaz'ın neye göre, sözgelimi örfe göre mi, Tevrat'a göre mi veya Kur'an'a göre mi karar verdiği konusunda açık bir bilgiye rastlayamadık. Ancak karardan sonra Hz. Peygamber'in hakeme "Allah ve Resûlü'nün hükmüyle karar verdiğini söylediği" kaydedilmektedir.[7] Çağdaş araştırmacılardan Muhammed Hamidullah, Sa'd b. Muaz'ın "Yahudilerin mukaddes kitabı olan Tevrat'ın mağlup düşman karşısında Yahudilere tanımış olduğu hakları aynen Müslümanlara tanıdığını" belirterek Tevrat'ın ilgili hükmü ile, Sa'd'ın kararı arasında isabetli bir bağlantı kurmaktadır.[8] Gerçekten Tevrat, mağlup düşman karşısında Yahudilere aynı hakları tanımaktadır.[9] Kurayza kabilesinin eski müttefiki olan Sa'd, muhtemelen Tevrat'ın bu hükmünü biliyordu. Sonunda karar infaz edildi. Kadınlardan sadece birisi, Hallâd b. Süveyd adlı sahâbînin üzerine kale duvarından değirmen taşı atarak ölümüne sebep olan bir kadın öldürüldü. Öldürülen Kurayzalıların sayısı hakkında kaynaklarda dört yüz ila dokuz yüz arasında çeşitli rakamlar verilmektedir. Malları, kadınları ve çocukları ganimet statüsüne tabi tutuldu; hurmalıkları gaziler arasında bölüştürüldü. O sırada Kurayza yurdunda bulunan Benî Nadîr Yahudilerinden meşhur Huyey b. Ahtab da Kurayza'nın akıbetine uğradı ve ihanetin cezasını canıyla ödedi. Kurayzaoğulları Gazvesi Zilkade 5/Ocak-Şubat 627’de gerçekleşmiştir.[10]


Ahzâb Sûresinde Kurayza Gazvesi'yle ilgili olarak şu ayetler yer almaktadır: "Allah; Ehl-i Kitaptan, müşrik ordularına yardım edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine korku düşürdü. Bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir alıyordunuz. Allah, onların yerlerine, yurtlarına, mallarına ve ayak basmadığınız topraklara sizi mirasçı yaptı. Allah'ın her şeye gücü yeter".[11]


kaynaklar:// *1. Maxime Rodinson, s.165.

2. İbn Hişâm, II, 237.

3. Abdürrezzak, el-Musannaf, Lübnan 1970-1972, V, 216.

4. İbn Hişâm, II, 240; Taberî, II, 583.

5. Vâkıdî, II, 509-510; Taberî, II, 586.

6. Hz. Peygamber döneminde ve İslam tarihinin daha sonraki dönemlerinde hanımların yaralıların tedavisinde görev aldıkları bilinmektedir. Maxime Rodinson, Rufeyde ile, kendi kültüründen bir hanım, XIX. yüzyılda yaşayan ve bir ara Türkiye'de de hizmet vermiş olan ünlü İngiliz hemşire, arasında benzerlik kurarak Rufeyde'yi şu ifadeyle tavsif etmektedir."...dönemin Flerence Nightingale'i Rufeyde..." (bk. Maxime Rodinson, s. 165).

7. Belâzürî, I, 247; Taberî, II, 587, 588.

8. Hamidullah, Hz. Peygamber'in Savaşları, çev. Salih Tuğ, İstanbul 1981, s. 210.

9. Tesniye, 20/13-14.

10. İbn Hişâm, II, 233- 245; İbn Sa'd, II, 74-78; Belâzürî, I, 347-348; Taberî, II, 581-593; İbn Abdilber, Dürer, 178-182; İbn Seyyidinnâs, II,103-113.

11. Ahzâb Sûresi 26-27



daha dikkatli olmanızı istiyorum arkadaslar..ne konusuyorsanız..belgeli konusun..yoksa kafanızdan sallamıs olursunuz.


peygamberleri kuculturseniz.kendiniz kuculmus olursunuz.
MUSTAFA KEMAL ATATURK

kaynak:// kurkcuoglu a.g.e ,s 12-53 ,zumrut a,g,e s63 / ataturkun izinde olmak,bilim arastırma vakfı. *//


saygılarımla.

saltukbeyi
28-10-2006, 15:39
belgesiz konusmayın arkadaslar..ne soyluyorsanız altında kaynagını yazın.nerden aldınız kımden aldınız..arastırıp buluruz bız merak etmeyın..yalan kaynakta sallamayın..cunku gulunc duruma dusersınız.

peygamberleri yalanlayanların sonunun ne oldugunu gormeyen toplumlar tarihlerinden hic ders almamıslar demektir.

................................................


peygamberleri kuculturseniz.kendiniz kuculmus olursunuz.
MUSTAFA KEMAL ATATURK

kaynak:// kurkcuoglu a.g.e ,s 12-53 ,zumrut a,g,e s63 / ataturkun izinde olmak,bilim arastırma vakfı. *//



saygılarımla

sodomo--
28-10-2006, 15:41
peygamberleri kuculturseniz.kendiniz kuculmus olursunuz.
MUSTAFA KEMAL ATATURK

Bu sözü Ataürk'ün söylediğini ispatla veya Kürkçüoğlu mudur kimdir ispatlasın...Hadi göster kaynağını !

Hemen bekliyorum...

sodomo--
28-10-2006, 15:44
Hadi bekliyorum acele et "bay belgeli konuşan" !

sodomo--
28-10-2006, 15:48
Dur sana yardımcı olayım. Bak bakalım *belki bu linklerde bulabilirsin "bay belgeli konuşan" !!

http://www.geocities.com/islampencereleri/medeni_bilgiler.htm

http://www.geocities.com/islampencereleri/soylev.htm

http://www.geocities.com/islampencereleri/lisetarih_kapak.htm

http://www.geocities.com/islampencereleri/turkler.htm

saltukbeyi
28-10-2006, 15:51
Saltukbeyi,
Böyle uzun uzun copy/pastelerle konuyu güzelce dağıtmışsın. Konu "Muhammed'in cinayetleri" sen bize toprağın titreşmesi mucizesini yazıyorsun. Bak o konularla ilgili "kuran'da mucize yoktur." başlığı var. Oraya eklersen iyi olur. Burada forum kirliliği yaratıp konuyu dağıtma çabalarından vazgeç


jay jay sıze kanıtlarıyla gosterıyorum ıste..uzunu kısası bu yazıların..bizim arastırmalarımızı word dosyasından kopylayıp aynen sıze aktarıyorum..aktarıyorum ki dogruları gorun.

kımsenın ınancı bızı ılgılendırmıyor..islamiyet 14 asırdan bu yana ayakta kalmıssa


Şüphe yok ki, o Kur'an'ı Biz indirdik. Biz; her halde onu muhafaza da edeceğiz

hicr suresi 9.ayeti kerime


gercekler ortada..ıster ınkar edın ıster etmeyın..sızın bılecegınız bır ıs..sen bana kuran mucizeleri konumuz degıl dıyorsun..hadi bakalım oyle olsun..kuranın aksıne belge getırememenın kıbarcası herhalde bu..

neyse abartmak ıstemıyorum.
buyrun bizim misafirimiz olun bir de..bizde kovma felan da yok.herkes her dusuncesınde serbest.

islamcibirligi@yahoo.com


peygamberleri kuculturseniz.kendiniz kuculmus olursunuz.
MUSTAFA KEMAL ATATURK

kaynak:// kurkcuoglu a.g.e ,s 12-53 ,zumrut a,g,e s63 / ataturkun izinde olmak,bilim arastırma vakfı. *//



saygılarımla




*

--------------------------------------------------------------------------------

saltukbeyi
28-10-2006, 15:56
peygamberleri kuculturseniz.kendiniz kuculmus olursunuz.
MUSTAFA KEMAL ATATURK

Bu sözü Ataürk'ün söylediğini ispatla veya Kürkçüoğlu mudur kimdir ispatlasın...Hadi göster kaynağını !

Hemen bekliyorum...


sodomo dıyanet yayın evıne gıt..hatta her yerde bulabılırsın..ataturkun kuran kulturu adında bır kıtap var..yazarı yard.doc.dr. abdurrahman kasapoglu.

sayfa 341 de olması gerekıyor..orda belgelerı var.orda okuya bilirsin arkadasım..

sodomo--
28-10-2006, 15:57
Kürkçüoğlu kim ve nereden bulmuş bu sözleri ?

Hadi bekliyorum ! Acelet et acele !

sargon
28-10-2006, 16:01
saltukbeyi, sen kendi yazdıklarını okuyor musun? Yoksa inancın mı seni körediyor? Ortada apaçık bir katliam var, apaçık anlatılıyor. Kuran ayetiyle de bunu destekliyorsun.

Bunları ben yazsam tamam. Muhammed'in nasıl katliam yaptığını anlatıyorumdur. Sen ne diyorsun? "İşte arkadaşlar Muhammed böyle katliam yapmıştır." Peki, çok teşekkür ederiz. Peygamberinizin nasılk katliam yaptığını pek güzel anlatmışsınız. Diğer katliamları da bekleriz.

Son kısma Atatürk'ün neden karıştırıldığını da anlayabilmiş değilim. Ne alakası var ya. Sen sarhoş musun arkadaşım?

K.C.
28-10-2006, 16:01
saltukbeyi,
jayjay sizi çok güzel yönlendirmiş. Kur'an'da Mucize yoktur başlığının altına yazın o yazılarınızı. Sodomo--'nun topikini iyice saptırıp konuyu dağıttınız.

Ayrıca sürekli nick değiştirip durmayın, kendi görüşlerinize destek bulamayınca diğer nicklerinizle kendinize cevap yazmayın hem takip etmekten başımız döndü hem de hiç etik değil bu yaptığınız. Diğer üyelerimiz de farklı kişilere cevap yazdıklarını zannediyorlar. Bu girişiminiz sahtekarca değil mi sizce de?

Konu dışı tüm yazılarınızın (ne yazık ki size verilen cevaplarla beraber) sandık odasına kaldırılması için azami gayret sarfediyorsunuz. İlgili başlığın altına yazın ki emekler ziyan olmasın.

K.C.

sodomo--
28-10-2006, 16:05
sodomo dıyanet yayın evıne gıt..hatta her yerde bulabılırsın..ataturkun kuran kulturu adında bır kıtap var..yazarı yard.doc.dr. abdurrahman kasapoglu.

sayfa 341 de olması gerekıyor..orda belgelerı var.orda okuya bilirsin arkadasım

Anlatamıyorum galiba...Atatürk'ün bu sözlerinin geçtiği orjinal kayıt hangisi diye soruyorum sen bana doçent ismi veriyorsun. Kardeşim orjinal kayıt hangisi ? Balıkesir mitingi mi ? Nutuk mu ? K.Karabekirin anıları mı ? veya Atatürk'ün kendi el yazısı ile yazdığı notlar mı ? Nedir orjinal kayıt ?

Yahu siz bu işi "hadis"lere çevirdiniz ha..

saltukbeyi
28-10-2006, 16:06
sodomo kardesım ben verdigin adreslerde ki siteleri okudum..muslumanlar turklere neden saldırmıslar tamamen hz.muhammedin yasadıgı devırden cok sonra olan bır olay..kaldıki ben sana arap mılletını savunmuyorum.ben peygamber ve sahabesını savunuyorum..


ataturk un o demeclerı varsa benım soyledıgım demeclerde belgelıdır..
ee o halde ıkılemlı konusan ataturk mu oluyor burda..senın ve benım uzerıne su dokturtmedıgımız atamız..farklı yerlerde farklı demecler mı verıyor..afet ınan ın belgelerı yalan mı yanı..kıytırık bır tarıhcının sozune ınanalım..oyle mı dıyorsun?

saltukbeyi
28-10-2006, 16:11
sodomo kardesım kıtabı okursan gercegı gorursun..kendı agzıyla soyledıgı bır sozdur..bunun kayıtları afet ınan da da mevcut..yazılı bır beyanı degıl..soyledıgı soz..

ataturk bır gun yanına gelen ınkarcıları konuk edıyor.ve hz .muhammed hakkında bır suru ıhtılaf edıyorlar.ataturkde kapayın cenenızı dıyerek..

bu sozu soyluyor.anladın mı kardesım..
bknz.bilim arastırma *vakfı.

saltukbeyi
28-10-2006, 16:16
ataturk laikligi cumhuriyetten ayırarak faklı bir potansıyel getırmıstır..bu potansıyelın ıcıne kesınlıkle dını katmamıstır.o yuzden verdıgı beyanatların asıl maksatı budur..altında bır capanoglu aramak ataturke hiyanetlık etmektır.

ataturk dın adamlarını sevmezdi.bu sozde andrew mango nun kıtabında yazıyor..ona bakarsan bende sımdıkı ımamları sevmıyorum..yolda gorseler selam vermıyorlar..ama bu ıslamıyetın orjınalını bozmaz..anlata bıldım mı canım arkadaslarım..

konu muhammedın cınayetlerı ıse; onla devam edın..ancak hz.muhammed cınayet ıslemısse...sızın ve benım atam da cınayet ısledı..ona laf kondurtmuyorsunuz da...hz.muhammedın sankı durduk yerde adam oldurmesını nerde belgeledıysenız..uydurma fıkırlerle..onu beyan edıyorsunuz..

daha usturuplu olmaya cagırıyorum sızı

sargon
28-10-2006, 16:18
Saltukbeyi'nin Bilim Araştırma Vakfı dediği bildiğimiz Harun Yahya/Adnan Oktar'ın uydurmalarından oluşan bişey. Amacı evrimin gerçek olmadığını anlatmak. Bilimden anladıkları bu.

Saltukbeyi'ne bir de Türklerle ilgili Muhammed'İn neler söylediğini aktaralım:

"Şu da kıyamet alametlerinden : Kıldan(keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplumla vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz(müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."( Bkz. Buhari, e's-Sahih, kitabu'l-Cihad/95; Müslüm, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/66, hadis no: 2912; İbn Mace, h.no: 4097-4098).

-"Siz (müslümanlar) , küçük gözlü , basık burunlu , yüzleri kalkan gibi , derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099

"Müslümanlar , Türklerle öldürüşmedikçe , kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi , üst üste binmiş kalın derili olan bu toplumla..Kıldan elbise giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...)

sodomo--
28-10-2006, 16:19
Bak Afet İnan'ın sitesi burada aç oku bakalım görebilecek misin ?

Özellikle ATATÜRK'ÜN ELYAZISIYLA MUHAMMED VE İSLAMİYET bölümüne gir.. Hadi oku !


http://ataturkvedin.tripod.com/afet.htm

saltukbeyi
28-10-2006, 16:20
sodomo kardesım ben sana kurayza yı belgeledım..okursan gercegı gorursun..gormesende kendın bılırsın..


ve sevaun aleyhım e enzertehum em lem tunzirhum la yu'minun
yasın suresı 10.ayeti kerime

saltukbeyi
28-10-2006, 16:29
Şu da kıyamet alametlerinden : Kıldan(keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplumla vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz(müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."( Bkz. Buhari, e's-Sahih, kitabu'l-Cihad/95; Müslüm, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/66, hadis no: 2912; İbn Mace, h.no: 4097-4098).

-"Siz (müslümanlar) , küçük gözlü , basık burunlu , yüzleri kalkan gibi , derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099

"Müslümanlar , Türklerle öldürüşmedikçe , kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi , üst üste binmiş kalın derili olan bu toplumla..Kıldan elbise giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...)





bu soyledıgın turkler degıl yecuc mecuc..

bknz..islam ve kıyamet alametlerı.dunya islam ansıklopedısı..

sodomo uydurdugun nerden bellı oldu...
buharı yada dıger mufessırler onu uydurmacı nakılcılerden almıstır..sende sazan gıbı atlamıssın..oohhh ye afıyet olsun canım benım..sodomo var yaa sana ne dıyım ben...nakl davasını gorememıssın..

o turkler degıl ınce bacaklı yuzlerı kucuk olan yecuc mecuc dur o da mogol oldukları tespıt edılmıstır..alp zırvelerınden geleceklerdır..kıyamet alametlerı ıcın

// bknz erzurumlu ıbrahim hakkı hazretlerı marifetname..///

sodomo cok yazık..her bılgıye atlama..ordakı nakıllere dıkkat et..turkler kavramını uydurmacı es sahabe kısmı soylemıstır...kotuyu ve ıyıyı kıtaplarında yazan taberanı de bu acıklamalar dıkkatlıce mevcuttur..hic bir kıyamet alamatınde turk sozu gecmemıstır..yecuc mecuc kıssaları ıcın lutfen

bknz..// kıyamet ve oncesi c1 ıslam ansıklopedısı //


saygılarımla..daha oturaklı belgeler olsun lutfen sodomo

İslamcı arkadaş,
Ne olursun biraz dürüst ol. Bak bu senin uslübun. Saltukbeyi değilsin. Böyle yaptığın sürece barınamazsın burada. Anladın mı şimdi. Ezkamo...

exclusive
28-10-2006, 17:42
keçe kıldan ayakkabı mı kaldı yaw. hava yastıklı spor ayakkabı giyen toplum dese neyse ama keçe ayakkabının devri geçti, kıyameti kaçırdık arkadaşlar *:lol:

jayjay
28-10-2006, 17:49
Arkadaşlar bu müslümanı muhatap almayın. MSN'de konuşur gibi yazı yazıyor. Konuyu dağıtmış, berbat etmiş. Bir çok yazısının şimdiye kadar silinmesi gerekirdi. Buna çok sabredildi.

turok
28-10-2006, 18:00
Boylesinide ilk defa gordum , kendi basina bir uzun hava tutturmus gidiyor , form basligi ile ilgili hicnbir sey soyledigi yok , sanki *sabote eder gibi !)))

* *Arkadasin formdan atilmasi taraftariyim , ya sodomonun ortaya koydugu calismalara karsi tezi varsa *yazsin ki bizde birseyler ogrenelim ,

* Olayi ataturkden aldilar egdiler bugduler ecucle mecuce kadar getirdiler!)))

* Bu formda demokrasi varsa sodomonun calismalarina emegine de saygi gosterilmesi gerekir diye dusunuyorum ,

saltukbeyi
29-10-2006, 13:06
tamam arkadaslar sızın dedıgınız olsun..konu nedir? benım peygamberımın cınayetlerı mı? tamam konu o olsun..bende dıyorum kı sıze..benım peygamberım cıhad yapmıstır..durduk yerde adam oldurmemıstır..sızın soykırım dedıgınız kurayzaogullarının kanıtlarını sıze gosterdım.

peygamber kendı dınıne saldıranlarla mucadele etmıstır.bakın sıze sıyer-i nebıden bır alıntı yapayım.


hz.muhammedın yanına bır gun müşriğin oglu gelıyor ve ölen babasının cenazesını kılmasını ıstıyor (cocuk hz.muhammede hayran o devirde.ama babası yuzunden bir turlu karsılasamıyor.) peygamber biliyor ki,musrık bır ınsanın ıslam dınıne gore cenazesının kılınması hic bir seyi degıstırmez.cunku cebraıl ona demıstır ki; 70 kere de cenazesını kılsan,senın duanı ALLAH kabul etmeyecektır.

neyse,cocuk cok ısrar edıyor.nolur ya muhammed.kılıver bır duanı ıstıyorum.babamı cok sevıyorum.ALLAH af etsın onu ya muhammed diyor..

peygamber baktı ki cocuk cok ısrarcı..kıramıyor cocugu ve babasının cenaze namazını tam 71 kere kıldırıyor.ve ondan sonra sahabeden bırı dıyor ki;ya resulallah sen de bılıyor sun ki 70 kerede kılsan namazını ALLAH kabul etmeyecektır.sen nıye 71 kere kıldırdın deyınce;

muhammed soyle yanıt verıyor; cocugu kıramadım..71 kere kıldırdım ki..rabbim dilerse kabul eder:..


sızın muhammed dıye tabır ettıgınız adam boyle bırı ıste.okursanız anlarsınız..hz.hamzanın sehid edılmesıyle kalmayıp cıgerlerıne kadar ,,delık desik yapan kafirleri sızın muhammed dıye tabır ettıgınız kısı..onları af etmıstır.



saygılarımla;
bkz..// siyer-i nebi hz.muhammedin ustun sahsiyeti c1 ..//

saltukbeyi
29-10-2006, 13:12
sodomo sana son kez hadıslerle ılgılı bılgı verıyorum..senın yazdıgın hadıslere yalan demıyorum.dogru..ama hadıslerın nakledıldıgı kısılerce otantıklıgı suphelı olabılır.bız muslumanlar her hadıs mecmuasını peygamberın fıılerı olarak net gormemekteyız.anlatabıldım mı sodomo.arastırman cok guzel.tebrık edıyorum senı.ama hadısın otantıklıgı suphelı.mufessırler bu konuda net bılgı vermıyorlar.

kaldı ki turkler konusu mogollar olarak sabıt kılınmıstır.yanı yecuc mecuc meselesı peygamberın kısa bacıklı cekık gozlu tabırıyle uyusmaktadır.bunların turk olması otantık (sahıh ) degıldır.

saygılarımla

saltukbeyi
29-10-2006, 13:19
keçe kıldan ayakkabı mı kaldı yaw. hava yastıklı spor ayakkabı giyen toplum dese neyse ama keçe ayakkabının devri geçti, kıyameti kaçırdık arkadaslar.


kıyamet basınıza mutlaka gelecektır.benımde gelecek sızınde gelecek.bu ALLAH ın vaadidir.geldıgı zaman gorursunuz.ama ıs ısten gecmıs olacak.

neyse konuyu dagıtmak ıstemıyorum.



Bir zaman gelecek, küfredenler, müslüman olsaydılar diye arzu çekecekler.Bırak onları, yesinler, içsinler, keyif sürsünler ve emel kendilerim oyalasın; sonra bilecekler!

hicr suresi (2-3)

sargon
29-10-2006, 14:51
Saltukbeyi arkadaşım,

panik yapma. Sakin ol. Herşeye birden cevap veremezsin, herşeyi birden öğrenemezsin. Aceleden Türklere ilişkin hadisleri aktaranı da karıştırmışsın.

Önce şu linki okumanı öneririm. Türklere İslamiyetin nasıl kabul ettirildiğini anlatıyor.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=32

İkinci adımda ise hadisleri sorgulamaya girebilirsin. Bu hadisler Moğollar için değildir, bütün Altay'lılar kastediliyor, dolayısıyla ilk etapta Türkler içindir. Bilindiği gibi Türkler ve Moğollar akrabadır. Yecüc Mecüc Kuran'da da Türkler için kullanılmıştır. Zaten Arapların arada duran Türkleri atlayıp Moğollarla ilişkiye geçmesini düşünmek anlamsız olurdu. Bunun için önce vereceğim linkteki Yecüc Mecüc bölümünü okumanı öneririm. Yazı İskender ile ilgili ancak Kuran'da Zülkarneyn bahsinde Yecüc Mecüc'den bahsedilir.

http://www.blogcu.com/sargon/Iskender

Yecüc Mecüc'ün Türkler olduğunu özellikle Türk tefsirciler gizlemeye çalışıyorlar. Aynen müslüman olmaları için Türklere nasıl katliamlar yapıldığını gizledikleri gibi. Türklere İslamiyetin kılıç zoruyla kabul ettirilmesinden önce Muhammed'in düşmanları kabul ettiği Türkler için bunları söylemek kolaydı. Ama Türkler İslamiyetin koruyucusu rolüne girince iş zorlaştı.

Elmalılı her ne kadar reddetmeye çalışsa da örneğin Mevdudi bunu biraz daha kabul ediyor görünüyor. Bak işte

69. Daha önce açıklama notu 62'de de değindiğimiz gibi, Ye'cuc ve Me'cuc eskiden beri Asya ve Avrupa'daki yerleşik imparatorluklara saldırılar düzenleyen kuzey doğu Asya'nın vahşi kabileleriydi. Tekvin'e göre (10. bölüm) bunlar Nuh'un oğlu Yafes'in soyundan gelmektedirler, müslüman tarihçiler de bu görüşü kabul etmişlerdir. Hezekiel'e göre (38. ve 39. bölümler) onlar Meşek (Moskova) ve Tubal (Tubalsek) 'i ele geçirmişlerdi. İsrailli tarihçi Josephus'a göre, Ye'cuc ve Me'cuc, İskitlerdi ve ülkeleri Kara Deniz'in kuzey ve doğusuna dek yayılmıştı. Jerome'ye göre Me'cuc ülkesi Hazar Denizi'nin yakınında Kafkasya'nın kuzeyindeki toprakları kapsıyordu.


Son olarak demirkapı olayı ile ilgili eski Türk efsanesi Ergenekon da Kuran öyküsüne birebir uyar. Boşuna uğraşmayın Muhammed'in Türklere dost, kardeş gözüyle falan baktığını anlatmaya. Adam o kadar ürküyor, korkuyor ki, Kuran'a bile koymuş.

29-10-2006, 15:49
....
Kemal Atatürk'ün tüm insanlığa rahmet getirme gibi bir misyon üstlendiğini öne sürebilir miyiz? Böyle bir iddiası olmuş mudur? İnsanları, kendisine uyarlarsa sonsuz bir yaşamla ödüllendirme vaadi var mıdır? Böyle bir ödülü kazanmaları için kendisine uyanlara sözlerinin ve yaptıklarının örnek teşkil ettiği gibi bir iddiamız var mı?


neutrıno bunu yazmıssın.guzel arkadasım benım.mustafa kemal peygamber olamaz ki..butun ınsanlıga rahmet ve bereket getırsın.o sadece bır turk devrımcısı.hz.muhammed bir peygamber ve ıslamıyet devrımını 14 asırdan bu yana devrımcı ılkesıyle getırmıstır.buna hic bır adamın ıtırazı olamaz.
....

Saltukbeyi, islamcı namı ile bilinen arkadaşta da söz konusu olan, yazılanı anlama konusundaki malüliyeti sizde de gözlemliyorum. Yazdığım ile cevapladığın arasında pek bir ilişki yok farkında isen. Yani anlamamışsın orada ne yazmak istediğimi. Belki şimdi yapacağım alıntıyı okuyunca anlarsın.

"Vatandaşlarım... Buna Rakı derler. Vaktiyle padişahlar gizli *içerlerdi.
Ben açık içiyorum. Siz de benimle beraber içiyorsunuz, karşılıklı içiyoruz.
Hepimiz eşitiz. Benim için rakı içer, şunu bunu yapar diyorlar. Ben bunların hepsini yaparım. Hepsi doğrudur. Neticede unutmayın ki, ben de sizin gibi insanım.
Sizinkinden bir fazla değildir, yaptıklarım." - Kemal Atatürk.

Şimdi laf kalabalığınızı bırakın, sodomo da başlığına devam etsin.

neutrino

saltukbeyi
29-10-2006, 18:15
"Vatandaşlarım... Buna Rakı derler. Vaktiyle padişahlar gizli *içerlerdi.
Ben açık içiyorum. Siz de benimle beraber içiyorsunuz, karşılıklı içiyoruz.
Hepimiz eşitiz. Benim için rakı içer, şunu bunu yapar diyorlar. Ben bunların hepsini yaparım. Hepsi doğrudur. Neticede unutmayın ki, ben de sizin gibi insanım.
Sizinkinden bir fazla değildir, yaptıklarım." - Kemal Atatürk.

Şimdi laf kalabalığınızı bırakın, sodomo da başlığına devam etsin.

neutrıno dedıklerınden hic bır sey anlamadım.
ne demek bunlar?






69. Daha önce açıklama notu 62'de de değindiğimiz gibi, Ye'cuc ve Me'cuc eskiden beri Asya ve Avrupa'daki yerleşik imparatorluklara saldırılar düzenleyen kuzey doğu Asya'nın vahşi kabileleriydi. Tekvin'e göre (10. bölüm) bunlar Nuh'un oğlu Yafes'in soyundan gelmektedirler, müslüman tarihçiler de bu görüşü kabul etmişlerdir. Hezekiel'e göre (38. ve 39. bölümler) onlar Meşek (Moskova) ve Tubal (Tubalsek) 'i ele geçirmişlerdi. İsrailli tarihçi Josephus'a göre, Ye'cuc ve Me'cuc, İskitlerdi ve ülkeleri Kara Deniz'in kuzey ve doğusuna dek yayılmıştı. Jerome'ye göre Me'cuc ülkesi Hazar Denizi'nin yakınında Kafkasya'nın kuzeyindeki toprakları kapsıyordu


sargon bıraz daha saglam kaynaklar onersen..daha ıyı olur..cunku bugun tekvının ınsan urunu bır kıtap oldugu kesın ve tekvın degıl ..matta ,luka yuhanna arasındakı celıskılerın tumu eskı ahıdde vardır..bır ıncelersen goreceksın..

tekvın (yaratılıs kıtabı) sence cok mukemmel bır kıtap mı? eger mukemmel dersen sen kuranı hic okumamıssın demektır.tekvın ın sacma sapan celıskılerle dolu oldugunu sana ıspatlayan bır adamın kıtabını onerıyorum..

// maurice bucaılle tevrat ıncıller ve kuran //


ayrıca turan dursundan sıte getırme ısınded de vazgecın artık..turan dursun tamamen kendı kafasından uydurmus oldugu hic bir bilimsel dayanagı olmayan yazılarını bana getırmeyın..zamanınıza yazık..bılımsel verıler getırın..


konu neyse devam edın ben sızı dınlıyorum..evelallah cevaplarım butun sorularınızı...ALLAH a sukur bırıkımımız cok..ortalıgı bos bulanlara gereken cevabı vermısızdır sımdıye kadar.


saygılarımla.

mep
29-10-2006, 18:21
Saltukbeyi abim.
* İslamcı abimi aratmıyosun valla,aynı kabileden olduğunuz belli. kaynaklar aynı, kitaplar aynı,üslup aynı,yazım biçimi aynı sizin oraların havasından yada suyundan herhalde,anlamakta biraz zorlanıyosunuz gibime geldi. kuranı nasıl anlamışsınız şaşıyom valla.ben saltukum demesen islamcı abim sanıcam seni. bi insan bu kadarmı benzer yahu.Bide abla gelmişti zeynepti galiba o da sizin teşkilattandı dimi abi,siz şimdi bide ilimsel islamcılar birleşme ve *dayanışma derneği filan gibi örgütlenir,toplumu tebliğe doyurursunuz artık.
* *İslamcı abim 7 yaşındaki *oğluna okur bazı ayetleri oğlu bunda bi yanlışlık yok der onaylar,islamcı abimde bize tebliğ ederdi.sen kimden yardım alıyosun abim,sizin bide prof abiniz vardı n'oldu sahi!o yardım etmiyomu bu konularda size?sende 25 yada 30 yılını islamı araştırmak için harcadınmı abim.

sargon
29-10-2006, 18:32
Saltukbeyi, sen ne diyorsun ya.. Sen bu işten zerre kadar anlamıyosun. Daha sana verdiğim kaynakları anlamamışsın ki. Senin tekvin falan diye ne olduğunu anlamadığın, kahverengi yazılı olan metin Mevdudi'nin tefsiridir. Kehf suresinin tefsirinden sana aktarıyorum. Diğer linklerde de bir sürü şey var. Abuk sabuk konuşuyorsun.

Bir tek satır okumadan karşıma gelmiş, cevap vermeye çalışıyorsun bana. Siz ilkokulu, ortaokulu nerde okudunuz ya. Dolmuşsunuz gelmişsiniz karşımıza. Mevdudi'yi bilir misin sen? Elmalı'yı bilir misin? Seyyid Kutub'u bilir misin? Sana bunlardan alıntılar yapıyorum. Karşıma çocuk oyuncağı laflarınla çıkıyorsun.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun. Önce oku. İster Ikra'dan başla, ister abc'den. Ama bir oku sonra gel.

pante
29-10-2006, 19:06
"konu neyse devam edın ben sızı dınlıyorum..evelallah cevaplarım butun sorularınızı...ALLAH a sukur bırıkımımız cok..ortalıgı bos bulanlara gereken cevabı vermısızdır sımdıye kadar."

Saltukbeyi;
Bu anlayış ve birikiminle Neutrino'nun Atatürk'e ait sözlerini nasıl anlayamadın hayret?
Bana içi boş bir birikimmiş hissi veriyor bu durumun.
Ayrıca Tevrat ve İncil hakkında Maurice Bucaılle çok zayıf kaldı artık. Bu sitede çok daha fazlası var araştırırsan eğer.
Sana verilen linki dahi sırf T.D. yazıyor diye küçümsüyor, beğenmiyorsun. Birikiminizi gösterin de bunca insanı etkilemiş olan T.D.'nin fikirlerini, delillerini, belgelerini çürütün. Böylelikle dinden kopmaların önünü almış olursunuz. Ama iftira, çarpıtma, tahrif diyerek yapmayın bunu, ancak çocukları kandırırsınız.
Birliğiniz içinde daha kapasiteli, daha bilgili, tad verecek şekilde bir tartışma ortamına girebilecek düzeyde kendini yetiştirmiş biri yok mu?
Yani çok bilmiş geçinen değil de gerçekten bilgili olan..
Varsa o gelsin kardeşim. Sizde bu tür üst düzey tartışmalara girecek kapasite göremiyorum kusura bakmayın, alınmayın. Daha çok okumalı, kendinizi yetiştirmelisiniz.
Özel isimleri dahi küçük harfle yazacak kadar yazım kurallarından yoksun kişi, Ateistlere, dinsizlere karşı İslamı temsil etmemeli.
Tebliğ görevi, müslüman olmayanlarla fikir mücadelesi görevi herkese düşmüyor. Önüne gelen buna atılınca "sevap kazanacağım" diye, bundan zarar gören yine İslam oluyor.

Tamam sen de yaz ama kapasitene göre yaz. Sığ sularda yüz yani. Açılmak senin için erken..

ozgur_beyin
29-10-2006, 19:41
saltuk beyi *
* * * * anlattığın , çocuk ve *cenaze belgeselinin çok daha ibret verici benzerleri, envarı-süheyl *veya kelile *ve dimne( ikiside aynı kitaptır) adlı beydeba nın kitabında bulabilirsin.
* * * * *saltuk , *yaşadığı süre içinde TURAN DURSUN nun *karşısına bir müslüman çıkıp ne konuştu nede tartıştı. * ölümünden sonra *,işte gerçek din bu ,gibi kitaplar yazdılar. *turan dursun ne yazdıysa , sünni mezheplerin muteber (itibar gören, önemsenen) gördüğü kaynaklarından aktarılmıştır. eğer DURSUN a yalancı dersen! * sünni itikadın *İCMAİ-ÜMMET ayağını * kaldırırsan ! * islam AKAİDİNİde * ORTADAN KALDIRIRSIN. * ama dersenki DURSUN sadece şaz *(uydurma) hadisleri kaynak gösteriyor. bunda haklı olabilirsin, seninkilerin muhkem olduğunu *nerden bileceksin? *bunları nerde eleyeceğiz . böyle güvenilir bir kalburumuz varmı?

saltukbeyi
29-10-2006, 20:11
Elmalı'yı bilir misin? Seyyid Kutub'u bilir misin? Sana bunlardan alıntılar yapıyorum. Karşıma çocuk oyuncağı laflarınla çıkıyorsun


sargon bunu sen yazmıssın.elmalılıyla seyyid kutb u aynı kefeye koyacak kadar anlayıssız olamazsın.buna ınanmıyorum..madem sozlerınde elmalıdan bahsedıyorsun..neden seyyid kutb u araya katıyorsun ki..seyyid kutb un tefsir ve ıslam eserlerı ıslam eserı degıl..tam aksıne ınkarcı akımın eserlerıdır.

bakz// dinde reformcular 1976 c1 ..//


sen elmalılıyı okuduguna gore ıcındekı mucizelerı de gormussundur..yada oylesıne mı okudun sargon arkadasım sen elmalılıyı.


Tekvin'e göre (10. bölüm) bunlar Nuh'un oğlu Yafes'in soyundan gelmektedirler, müslüman tarihçiler de bu görüşü kabul etmiş


bu sozu sen yazmıssın sargon..tekvin ın kutsal mukaddes kıtaplarından yaratılıs kıtabını ıcermıyor mu? yanlıs mı soyluyorum sargon kardesım..bunların devamı olan colde sayım ve mısırdan cıkıs kıtapları bu tekvini takip eden kıtaplar degıl mı?

bkz:// maurice bucaille mısırdan cıkıs //

hayır baska bir tekvınse onu bılmem...okuyup okumadıgım bellı olsun soyle ki..sende kalkıp tekvınden hadıs mecmuası getırmıssın..dogru degıl mı?






Saltukbeyi abim.
*İslamcı abimi aratmıyosun valla,aynı kabileden olduğunuz belli. kaynaklar aynı, kitaplar aynı,üslup aynı,yazım biçimi aynı sizin oraların havasından yada suyundan herhalde,anlamakta biraz zorlanıyosunuz gibime geldi. kuranı nasıl anlamışsınız şaşıyom valla.ben saltukum demesen islamcı abim sanıcam seni. bi insan bu kadarmı benzer yahu.Bide abla gelmişti zeynepti galiba o da sizin teşkilattandı dimi abi,siz şimdi bide ilimsel islamcılar birleşme ve *dayanışma derneği filan gibi örgütlenir,toplumu tebliğe doyurursunuz artık.
* İslamcı abim 7 yaşındaki *oğluna okur bazı ayetleri oğlu bunda bi yanlışlık yok der onaylar,islamcı abimde bize tebliğ ederdi.sen kimden yardım alıyosun abim,sizin bide prof abiniz vardı n'oldu sahi!o yardım etmiyomu bu konularda size?sende 25 yada 30 yılını islamı araştırmak için harcadınmı abim.


mephisto kardes.ben ıslamcının ekıbındenım..o ıkız kez kovulunca sıtenızden ben geldım..aynı yerde calısıyoruz.kaynaklarımızda islamcının kaynakları..ben ordan alıp kopyalıyorum.kendıme aıt bır soz yok.hepsı ıslamcının arastırmaları.




Ayrıca Tevrat ve İncil hakkında Maurice Bucaılle çok zayıf kaldı artık. Bu sitede çok daha fazlası var araştırırsan eğer


maurice bucaılle kutsal kıtaplar uzerınde tarafsız olarak calısma yapmıs bır adamdır.o zaman soruyorum kı..sızde bır celıskı yaratcak mı bılmem..kutsal kıtapta yuhanna kudas tan bahsetmezken neden matta luka gıbı ıncıller ayrııntısıyla bahsedıyor kudastan..neden hz.muhammed zamanında kutsal kıtabın orjınalı varken papalar onları halka acık tutmamıslardır da..kendılerınde gızlı olarak saklamıslardır..en celıskılı durumsa ısanın soy kutugunde degıl mı?

kuranda bu tıp ınsan eserıyle yazılmıs bır ayet gore bılır mısın ?


sadece mauric ebucaılle degıl celıskılerı tarafsızca ortaya koymustur.senın onerdıgın sıte turan dursunun kendı kafasından uydurdugu sıtedır. bugun bılım karsısında tek bır ses bıle cıkaramayan kutsal kıtaplara sahıp olan yahudılık ve musevılık neden sessızlık ıcerısındedır.bunları cevaplaya bılır mısın bana panteıdar..

saygılarımla
islamcibirligi
ankara

exclusive
29-10-2006, 20:28
Saltukbey, yecüc mecüc moğollardır diyen kim bilmiyorum ama teraneden sallamış. Heralde kendi peygamberinin kendi soyu hakkında böyle düşmanca konuşmasını sindirememiş bi Türk müslümandır bunu sallayan.

Aslında söylenen doğru, yecüc mecüc aynı zamanda moğollardır, ama "yecüc mecüc Türkler değil moğollardır" demek yalandır, aldatmacadır, o dönemde "sadece moğollar" diye bi gruptan kimse bahsedemez. Moğollar-Türkler diye bir ayrım söz konusu dahi olamaz.

Bütün Moğol, Türk, Tonguz ve diğer Altay halkları islamdan birkaç yüzyıl önce Büyük Hun İmparatorluğu altında birleşmiştir ve tamamen kaynaşmıştır. Bunların isimleri de aynıdır, dilleri de aynıdır, kıyafetleri de aynıdır, yaşamları da aynıdır, aklına gelecek ne varsa aynıdır.

Daha sonra Büyük Selçuklu, Ak Hun, Avrupa Hun, Göktürk vs. devletlerini kuracak şekilde dağılıp göçler yapacak ve Kuzey Avrupa'dan İran'a kadar çok geniş bir coğrafyaya yayılacak olan Hunlar hem biz Türklerin atasıdır, hem bugünkü Moğol halkının atasıdır hem Macarların, hem de Hindistan ve Asya'da yaşayan bir çok etnik grubun atasıdır.

Büyük Hun İmparatorluğu Türk Tarihi'nin de başlangıcı kabul edilir. Biz "ilk Türk imparatorluğudur" deriz, Moğollar "ilk Moğol imparatorluğudur" derler, Macarlar da "ilk Macar imparatorluğudur" derler. Hepsi de doğrudur.

Çinlileri tırstırıp çin seddini inşaa ettirenler de Hunlardır, muhammedi tırstırıp kıyamet kopacak zannettirenler de Hunlardır. O döneme gidip de birinin yakasına yapışıp "Türk müsün Moğol mu" diye sorsan ne sormak istediğini bile anlayamaz adam.

Sonuçta yecüc mecüc tabir edilenler Moğollar ve Türklerdir.

pante
29-10-2006, 21:50
"sadece mauric ebucaılle degıl celıskılerı tarafsızca ortaya koymustur.senın onerdıgın sıte turan dursunun kendı kafasından uydurdugu sıtedır. bugun bılım karsısında tek bır ses bıle cıkaramayan kutsal kıtaplara sahıp olan yahudılık ve musevılık neden sessızlık ıcerısındedır.bunları cevaplaya bılır mısın bana panteıdar.. "

Aşağıdaki linki incele bir istersen, bakalım Bucaille'nin kitabında bunlara rastlayabilecek misin?

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2408&start=0

Ayrıca hangi tarafsızlık? Faysal'ın transferleri arasında görülen bu şahısın kitabını bir müslüman olarak kaleme aldığını s geçme.
Yahudi ve Hristiyanlardaki sessizlik değil de sendeki sesleri duyma zayıflığı diyelim biz buna..
Bir göz gezdir istersen:

http://www.hristiyan.net/kutsalkitabindegismezligi/index.htm

http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=703

sargon
29-10-2006, 22:35
Ya sana link vermişim, kaynak vermişim açıp bakmaya bile üşeniyorsun. Bu kadar tembellikle neyi öğrneceksin ki.

http://www.enfal.de/tefhim/index.htm

Aç burayı, Kehf suresini bul, 18. sırada *:D Sonrada 94-98 ayetler için açıklamaları aç oku. Ben mi yazmışım Mevdudi mi yazmış görürsün.

Sen Mevdudi'ye karşı çıkıyorsun, farkında değilsin.

29-10-2006, 23:48
(İslamcı)
mephisto kardes.ben ıslamcının ekıbındenım..o ıkız kez kovulunca sıtenızden ben geldım..aynı yerde calısıyoruz.kaynaklarımızda islamcının kaynakları..ben ordan alıp kopyalıyorum.kendıme aıt bır soz yok.hepsı ıslamcının arastırmaları.


Sayın İslamcı,
Seni dürüst olmaya davet ediyorum. Yalan söylüyorsun. Sahtekarlık ruhunuza işlemiş. Bak sana yakayı nerde ele verdiğini göstereyim.

''sodomo uydurdugun nerden bellı oldu...
buharı yada dıger mufessırler onu uydurmacı nakılcılerden almıstır..sende sazan gıbı atlamıssın..oohhh ye afıyet olsun canım benım..sodomo var yaa sana ne dıyım ben...nakl davasını gorememıssın.. ''

İşte bu sensin islamcı. İşte siz busunuz. Eğer sende onur varsa bir daha bu siteye uğramazsın. *Zaten yeterince rezil oldun. Daha fazla da rezil olma. Eğer sen gereğini yapmazsan ben gereğini yaparım. Hiç bir şey bilmiyorsan sitedeki inançlı arkadaşlarına saygın olsun. Yazıklar olsun...

saltukbeyi
30-10-2006, 13:08
Sayın İslamcı,
Seni dürüst olmaya davet ediyorum. Yalan söylüyorsun. Sahtekarlık ruhunuza işlemiş. Bak sana yakayı nerde ele verdiğini göstereyim.

''sodomo uydurdugun nerden bellı oldu...
buharı yada dıger mufessırler onu uydurmacı nakılcılerden almıstır..sende sazan gıbı atlamıssın..oohhh ye afıyet olsun canım benım..sodomo var yaa sana ne dıyım ben...nakl davasını gorememıssın


ezkamo yanlıs hukum verıyorsun.tabıkı ıslamcının fıkırlerını de yazıyorum.o benı yonlendırıyor.bır nevı o yazmıs gıbı bır durum oluyor.ama ben uslubu bıraz sadelestırıyorum.anladın mı? yanlıs hukum verme hakkımızda.neysek oyuz biz.bızde yalan yok.



İşte bu sensin islamcı. İşte siz busunuz. Eğer sende onur varsa bir daha bu siteye uğramazsın. *Zaten yeterince rezil oldun. Daha fazla da rezil olma. Eğer sen gereğini yapmazsan ben gereğini yaparım. Hiç bir şey bilmiyorsan sitedeki inançlı arkadaşlarına saygın olsun. Yazıklar olsun


ayrıca islamci rezil olmadı..ıkı de bırde atıyorsunuz adamı..ne rezıl olmasından bahsedıyorsun ki sen anlamadım.rezıl olan sız mıyız yoksa bız mıyız.her neyse abartmak ıstemıyorum..




Tarih: Pzr Ekm 29, 2006 7:35 pm * *Mesaj konusu: Re: Muhammed'in cinayetleri *

--------------------------------------------------------------------------------

Ya sana link vermişim, kaynak vermişim açıp bakmaya bile üşeniyorsun. Bu kadar tembellikle neyi öğrneceksin ki.

http://www.enfal.de/tefhim/index.htm

Aç burayı, Kehf suresini bul, 18. sırada * Sonrada 94-98 ayetler için açıklamaları aç oku. Ben mi yazmışım Mevdudi mi yazmış görürsün.

Sen Mevdudi'ye karşı çıkıyorsun, farkında değilsin.


sargon kardesım benım dedıgımı sen anlamadın ki,kıyamet alametlerınden olan yecuc mecuc u ınkar etmıyorum ki ben..ben turkler hadısının suphelı olabılecegını savunuyorum..peygamber bunu dememıs olabılır..bunun ispatını kımse yapamaz dıyorum..yecuc mecucde turk olabılır yada bır baskası olabılır.bunu kımse bılemez.

o yuzden polemık yaratmaya hic gerek yok.ben mevludiyi felan ınkar etmıyorum..sargon kardesım sen elmalılıyla seyyid kutb u aynı kefeye koyamazsın.bu yuzden mufessirleri karıstırdıgını sanıyorum..seyyid kutb sosyalızmcı bır ıslam reformcusudur.bunu boyle bıl..




Aşağıdaki linki incele bir istersen, bakalım Bucaille'nin kitabında bunlara rastlayabilecek misin?

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2408&start=0

Ayrıca hangi tarafsızlık? Faysal'ın transferleri arasında görülen bu şahısın kitabını bir müslüman olarak kaleme aldığını s geçme.
Yahudi ve Hristiyanlardaki sessizlik değil de sendeki sesleri duyma zayıflığı diyelim biz buna..
Bir göz gezdir istersen:

http://www.hristiyan.net/kutsalkitabindegismezligi/index.htm

http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=703




panteıdar turandursundan sıte getırcegıne bıraz arastırda faysalın kım oldugunu arastır.



saygılarımla.

sargon
30-10-2006, 14:45
sargon kardesım benım dedıgımı sen anlamadın ki,kıyamet alametlerınden olan yecuc mecuc u ınkar etmıyorum ki ben..ben turkler hadısının suphelı olabılecegını savunuyorum..peygamber bunu dememıs olabılır..bunun ispatını kımse yapamaz dıyorum..yecuc mecucde turk olabılır yada bır baskası olabılır.bunu kımse bılemez.

o yuzden polemık yaratmaya hic gerek yok.ben mevludiyi felan ınkar etmıyorum..sargon kardesım sen elmalılıyla seyyid kutb u aynı kefeye koyamazsın.bu yuzden mufessirleri karıstırdıgını sanıyorum..seyyid kutb sosyalızmcı bır ıslam reformcusudur.bunu boyle bıl..(saltukbeyi)

Yecüc Mecüc, Türkler değil Moğollardır dedin, sana yanlış bir laf ettiğini kanıtlarla gösterdim. Mevdudi'nin tefsirinden alıntı yaptım, bunu sen yazmışsın dedin. İnternetten bulmanı sağladım. Daha ne yapıyım. Gözünün içine sokuyorum söylediğinin yanlış olduğunu. *Şimdi de Türk de olabilir başkası da diyorsun.

Daha önce hadisler sahihtir dedin. Yukarda yazdığın metin duruyor. Baktın ki Yecüc Mecüc Türklermiş, şimdi de hadisi yalanlamaya kalkıyorsun. Bu kadar kıvırmasan olmaz mıydı? Baştan sana kaynaklar verdiğimde okusan olmaz mıydı. Bak rezil oldun.

Ben İslamcı olmadığım için tefsircilerin sosyalist eğilimli olanı Türkçü eğilimli olanı beni ilgilendirmez. İslam dünyasında genel olarak muteber kabul edilen kimse ona bakarım. Sizin kendi kaynaklarınız olduğu için, benim tercihim olduğu için değil. Sen Seyyid Kutub'u kabul etmiyorsun, zaten ben de sana Elmalı ve Mevdudi'den örnek vermişim.

Bir de altına imza atmış. Ankaralı İslamcı Birliği'ymiş. Yahu siz örgüt kurmayı çelik çomak oynamak mı sanıyorsunuz. Önce inandığınız şeyleri okuyun, öğrenin, ondan sonra örgüt kurun.

saltukbeyi
30-10-2006, 20:13
Yecüc Mecüc, Türkler değil Moğollardır dedin, sana yanlış bir laf ettiğini kanıtlarla gösterdim. Mevdudi'nin tefsirinden alıntı yaptım, bunu sen yazmışsın dedin. İnternetten bulmanı sağladım. Daha ne yapıyım. Gözünün içine sokuyorum söylediğinin yanlış olduğunu. *Şimdi de Türk de olabilir başkası da diyorsun

mevdudinin eserini yazdıgına degıl..ben tekvıne ınsan yazılı bır eser dedım..tekvıni papalar yazmıstır demek ıstedım yani,yoksa mevdudi nin eserine nıye yalan dıyeyım.

ben yecucle mecucun mogol olduguna ınanıyorum..ama dedıgım gıbı turklerle ılgılı hadısı yalanlamıyorum.ama dogrulugu suphelı dedım sadece.mogol oldugunu da mufessırler soyluyor.ama dedıgım gıbı turk dıyenlerde var.bunu ınkar etmıyorum.anlata bıldım mı? ama ben mogol olduguna ınanıyorum.



Daha önce hadisler sahihtir dedin. Yukarda yazdığın metin duruyor. Baktın ki Yecüc Mecüc Türklermiş, şimdi de hadisi yalanlamaya kalkıyorsun. Bu kadar kıvırmasan olmaz mıydı? Baştan sana kaynaklar verdiğimde okusan olmaz mıydı. Bak rezil oldun


rezıl nıye olayım..ben hadıslere yalan yada dogru demıyorum sana..otantıklıgı suphelıdır.sahıh olup olmamasını kımse ıspat edemez dedım..ama sahıh de olabılır.nıye hadıse karsı geleyım kı..ben anlatamıyorum galıba kendımı sıze.ben mogol olduklarına ınanıyorum sadece..bunu boyle soyleyen mufessırlerde var.

ama turklerde olabılır yanı.sonucta peygamber soylemıs.hadısın sıhhatlık derecesı suphelı olsada.ınanırım yani.



Ben İslamcı olmadığım için tefsircilerin sosyalist eğilimli olanı Türkçü eğilimli olanı beni ilgilendirmez. İslam dünyasında genel olarak muteber kabul edilen kimse ona bakarım. Sizin kendi kaynaklarınız olduğu için, benim tercihim olduğu için değil. Sen Seyyid Kutub'u kabul etmiyorsun, zaten ben de sana Elmalı ve Mevdudi'den örnek vermişim

elmalılı yada mevdudi yi inkar etmıyorum.ama seyyıd kutb bızden degıl bunu boyle bıl sargon arkadasım..zamanında muslumanlık yapmıs ama sonraları ınkarcı akıma gecmıs.seyyid kutb boyle bırı.sana normal gelmesı..sızın tarzınıza uygun konusmasından kaynaklanıyor da o yuzden.



Bir de altına imza atmış. Ankaralı İslamcı Birliği'ymiş. Yahu siz örgüt kurmayı çelik çomak oynamak mı sanıyorsunuz. Önce inandığınız şeyleri okuyun, öğrenin, ondan sonra örgüt kurun.



sargon hic bir zaman yanlıs hukum verme.bız sana orgutuz mu dedık..islamci lakapli ali gurbuz bir biyologtur.bende bır kımyacıyım.olay bu..ama ali gurbuz 30 yılını ıslamıyete vermıs..kahire de goruntuler almıs.londra da ıslami arastırmalar yapmıs cok degerli biridir...en azından kisiligine saygı duyun.benı buraya getırmesının sebeplerınden bırı de su::::

cok ıyı hepsı.sadece dusuncelerı bıze ters.yoksa hepsı turkluk ıcın canlarını verırler.sen gıt ve ıslamıyeti onlara soyle.ben bıraz agır konusa bılıyorum.bu yuzden attılar benı zaten dedı.sen gır ki; uslublu davran..bıl ki; senı ben bılecekler.desınler bosver.bızım derdımız.ahmet mehmet kavgası degıl dedı.

arkadaslar.sız ne kadar degerlısenız.islamcı da o kadar degerlı.en azından dusuncelerıne saygı duymuyorsanız.kendısıne saygı duyun.


.............
saygılarımla.

mep
30-10-2006, 21:03
en azından dusuncelerıne saygı duymuyorsanız.kendısıne saygı duyun.

Saltuk abim islamcı abime saygı istemişsin,önce forumlardaki saygı dolu yazılarına bi göz gezdirmek lazım.yazılardaki üslup pekte öyle 30 yılını islama vermiş,biyolog üslubuna benzemiyo ama. bu arada benden bişey istemişti sen onu temsil ettiğine göre sana sunayım bari belki 30-40 yıllık birikimlerinize eklersiniz.

30 yıllık islam araştırmacısı Biyolog islamcı abi yazdı

peygamberın hanımlarının agzından aıseden bır tane hadıs soyleyın bana; o da soyle olsun; peygamber pisin biri,gotunu tasa sılıyor,sonra da uckuruna sahip olamıyordu...
haydi hodrı meydan..gelmıssınız bana lak lak lak yapıyorsunuz..onyargılıymıssın...len sen daha hayatında peygamberın modelını gormemıssın.oku da gor...sallama oyle...kafandan ..ohhh valla turkıye genıs sallayın durun...
mephisto kusura bakma kardesım..bı halttan cakmıyorsun.dost acı soyler.

al abim sana aişeden bi hadis.

Hadis No : 3562
Ravi: Aişe
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz helaya giderken beraberinde üç tane de taş götürüp onlarla temizliğini yapsın. Bunlar ona yeterlidir."

Ben biyolog yada 25-30 yıllık islam araştırmacısı değilim.başka öğrenmek istedikleriniz varsa sorun ben size sunarım. araştırmacı(!) abilerim benim.kahirede goruntuyle filan zaman harcamayın boşuna

saltukbeyi
30-10-2006, 21:25
Çoğunluk İslâm hukukçularına göre ise, ön ve arkadan normal olarak çıkan
sidik, mezi veya dışkı'dan hepsi için istincâ veya taşla temizlenme vaciptir. Dayandıkları delil
ayet ve hadistir. Kur'an'da "Elbiselerini temizle" (el-Müddessir, 74/4) buyurulur. Bu ayet, yer,
beden ve elbise temizliğini kapsamına alır. Hadiste şöyle buyurulmuştur: "Sizden biriniz ayak
yoluna gittiği zaman, üç taş götürsün, şüphesiz bu ona yeter" (ez-Zeylaî, Nasbu'r-Râye, I, 214;
eş-Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, I, 90). Ancak şunu hemen belirtelim ki taş vb. ile temizlenme belli bir
yere yerleşip, tuvalet edinmeyen toplumlarla kırlarda bulunan kimselere mahsustur. Ev
tuvaletinde bu uygulanamaz. Uyku veya yellenmekten dolayı taharetlenmek gerekmez. Zeyd
b. Eslem abdest ayetindeki; "Namaza kalktığınız zaman" (el-Mâide, 5/6) ifadesini "Uykudan
kalktığınız zaman" şeklinde tefsir etmiştir. İstincâ pisliğin giderilmesi için meşrû kılınmıştır. Uyku
ve yellenmede ise pislik söz konusu değildir (bk. el-Kâsânî, Bedâyîu's-Sanâyi', Beyrut
1327/1910, l, 21; İbnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, Kahire, ty., I, 148; ez-Zeylaî,
Tebyinü'l-Hakâik, I, 76; el-Meydânı, el-Lübâb, tıpkı basım, İstanbul, t.y, I, 57, 58; el-Fetâvâ'l
Hindiyye, Mısır 1310, I, 48).

İstincâ; su, taş, toprak ve kâğıt, kumaş, tahta, tuğla, kiremit
gibi muhterem olmayan katı cisimlerle yapılabilir. Önce taş gibi katı bir cisimle silindikten sonra
suyla temizlenmek daha faziletli sayılmıştır. Ancak suyla temizlenmek, taş vb. şeylerle
temizlenmekten daha efdaldir. Enes b. Mâlik'ten;"O mescitte kendilerini maddî ve manevî
kirlerden temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah kendisini temizleyenleri sever " (et- Tevbe,
9/108) ayeti inince, Resulullah (s.a.s)'ın şöyle buyurduğu nakledilir:' Ey Ensar topluluğu,
şüphesiz Allah sizleri temizlik konusunda övmüştür. Sizin temizliğiniz nedir? Dediler ki: Biz
namaz için abdest alırız, cünüp olunca yıkanırız ve büyük abdestten sonra su ile temizleniriz.
Hz. Peygamber devam etti: İşte bu sizsiniz, bu temizliğe devam ediniz" ibn Abbas'tan başka bir
rivayet şöyledir: Yukarıdaki ayet Kubâ halkı hakkında inince, Hz. Peygamber onlara sordu.
Dediler ki; "Biz önce taşla sonra su ile temizleniriz " (bk. ibn Mâce, Tahâre, 28, Ahmed b.
Hanbel, Müsned, VI, 6).





mephisto kardesım ıyı oku ıyı muhakeme yap..birebir alıpta muhakeme yapmadan anlayıp dınlemeden bır soz yazma.evdekınle tarladaki adam bır mı bı muhakeme yap.ve arabıstan col durumunu dusun.peygamber tarladaki adama mı soylemıs o sozu..yoksa evdekı ınsana mı soylemıs.





Saltuk abim islamcı abime saygı istemişsin,önce forumlardaki saygı dolu yazılarına bi göz gezdirmek lazım.yazılardaki üslup pekte öyle 30 yılını islama vermiş,biyolog üslubuna benzemiyo ama. bu arada benden bişey istemişti sen onu temsil ettiğine göre sana sunayım bari belki 30-40 yıllık birikimlerinize eklersiniz.



islamci biraz sinirli bunu *kabul ediyorum.bu yuzden 3. defa sızın karsınıza cıkmadı.o yuzden sınırlı bır kısılıgıne bır durumdan soz etmıyorum.sadece islamci kisiligine saygı duymalısınız.o da sıze saygı duyuyor.


saygılarımla
cengiz saltuk

saltukbeyi
30-10-2006, 21:29
Ben biyolog yada 25-30 yıllık islam araştırmacısı değilim.başka öğrenmek istedikleriniz varsa sorun ben size sunarım. araştırmacı(!) abilerim benim.kahirede goruntuyle filan zaman harcamayın boşuna


mephisto biraz daha saygılı ol lutfen.ve yanlıs hukum verme.biz burda dalga muhabbeti yapmıyoruz.


bir de islamcının sana temızlık konusunda soyledıgı..sızden bırı soylemıs..arapların hepsı tasa topraga sılermıs hepsı.su kullanmazlar mıs.bu yuzden cevap olarak sıze bana arapların hepsının tasla toprakla taharet yaptıgına daır belge getırın demıs.o anlamda o yani..sımdı de dıyceksınız kı...kıvırmayın..kıvırdıgımız felan yok..hadıslerı yanlıs yorumladıgınız ortada..buyrun ustte okuyun.


saygılarımla

exclusive
30-10-2006, 22:05
ben yecucle mecucun mogol olduguna ınanıyorum..ama dedıgım gıbı turklerle ılgılı hadısı yalanlamıyorum.ama dogrulugu suphelı dedım sadece.mogol oldugunu da mufessırler soyluyor.ama dedıgım gıbı turk dıyenlerde var.bunu ınkar etmıyorum.anlata bıldım mı? ama ben mogol olduguna ınanıyorum.
Hocam yukarıda yazdım görmedin sanırım o dönemde Moğol-Türk diye bir ayrım yapılamaz, hepsi aynı çatı altında toplanmıştır, o çatı da Büyük Hun İmparatorluğudur.

Daha sonra bu imparatorluk dağılınca da Moğollar bi tarafa Türkler diğer tarafa şeklinde bir dağılım olmamıştır. Tamamen karışmış, kaynaşmış olan Altay halklarından Büyük Hun İmparatorluğu topraklarında kalanlar Moğol olarak anılmış, Anadolu'ya doğru gidenler Türk olarak anılmış, Kuzey avrupaya yönelenler ise Macar olarak anılmıştır.

Yani Moğol, Türk, Macar bunların hepsi aynıdır.

Ayrıca 1205 tarihine kadar "Moğol" diye bir kelime yoktur. İlk bu tarihte Cengiz Han tarafından kendi egemenliğindeki insanları ifade etmek için kullanılmıştır.

Yani yecüc mecüc'ün Türk değil Moğol olduğunu söyleyen müfessirler önce biraz tarih okusun. "Yecüc mecüc Moğollardır" demek, "yecüc mecüc afro-amerikanlardır" demek kadar saçmadır.

saltukbeyi
31-10-2006, 12:32
Ayrıca 1205 tarihine kadar "Moğol" diye bir kelime yoktur. İlk bu tarihte Cengiz Han tarafından kendi egemenliğindeki insanları ifade etmek için kullanılmıştır.

Yani yecüc mecüc'ün Türk değil Moğol olduğunu söyleyen müfessirler önce biraz tarih okusun. "Yecüc mecüc Moğollardır" demek, "yecüc mecüc afro-amerikanlardır" demek kadar saçmadır


haklı olabilirsin exclusive.bir sey diyemem.zaten mufessirlerde sımdıkı mogollardan bahsedıyorlar.alp daglarından cıkacagından bahsedıyorlar.yanı dedıgım gıbı zannedıyorlar.her neyse fazla tartısmanın bır manası yok..hadıs dogru da olabılır yanlısta...kesın ıspatlayamayız.


sımdı burda ne kadar soylesek bostur.tartısmak bır cozumde getırmeyecek.ancak burda kullanılan mogol yada turk yada bır baska devlet olması temsılı de olabılır.yanı devletsız ne ıdugu belırsız bır durumda olabılır..yanı bugun ku ısraıllıler mesela..israıllerın kendısıne has toprakları varmıdır hayır yok..siyonısm belası sayesınde fılıstın topraklarına yerlesmıslermidir evet dogru..yanı hadıs sırf turk mogol meselesı de olmaya bılır.temsılı bır topluluk grubundan soz edıle bılır.


saygılarımla
cengiz saltuk

mep
31-10-2006, 12:48
mephisto kardesım ıyı oku ıyı muhakeme yap..birebir alıpta muhakeme yapmadan anlayıp dınlemeden bır soz yazma.evdekınle tarladaki adam bır mı bı muhakeme yap.ve arabıstan col durumunu dusun.peygamber tarladaki adama mı soylemıs o sozu..yoksa evdekı ınsana mı soylemıs.

Hadis No : 3562
Ravi: Aişe
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz helaya giderken beraberinde üç tane de taş götürüp onlarla temizliğini yapsın. Bunlar ona yeterlidir."

*Muahkeme yapıp tarlalarda hela olduğunu söyliyebilyosan,bişey diyemem. bana sanki hela evlerde bulunur gibi geliyo ama.

mephisto biraz daha saygılı ol lutfen.ve yanlıs hukum verme.biz burda dalga muhabbeti yapmıyoruz.

Saygı anlayışınızı anlıyabilmiş değilim.''serhoşsunuz hepiniz la,bebesiniz olum siz,yalaksınız len,kapak olsun size'' vb. vb. *gibi bi sürü saygı yüklü yazılar yazan bi adama saygı göstermemizi isteyip *saygısızlık yapma mephisto demene şaşırdım. yani ben nerede saygısızlık yaptımki acaba.
Ayrıca muhamettin temizlik anlayışıyla ilgili yığınla hadis getirip sunabilirim ama nasılsa inkar yolunu yada farklı bir muahkeme uslu seçeceğiniz için gerek duymuyorum.

saltukbeyi
31-10-2006, 13:11
Saygı anlayışınızı anlıyabilmiş değilim.''serhoşsunuz hepiniz la,bebesiniz olum siz,yalaksınız len,kapak olsun size'' vb. vb. *gibi bi sürü saygı yüklü yazılar yazan bi adama saygı göstermemizi isteyip *saygısızlık yapma mephisto demene şaşırdım. yani ben nerede saygısızlık yaptımki acaba.
Ayrıca muhamettin temizlik anlayışıyla ilgili yığınla hadis getirip sunabilirim ama nasılsa inkar yolunu yada farklı bir muahkeme uslu seçeceğiniz için gerek duymuyorum


mephisto ben ıslamcı degılım.bitti tamam mı.onunla nasıl konusuyordunuz bılmem ama..benımle farklı konusmak zorundasın.

ben sana hadıslerı gosterdım.

İstincâ; su, taş, toprak ve kâğıt, kumaş, tahta, tuğla, kiremit
gibi muhterem olmayan katı cisimlerle yapılabilir. Önce taş gibi katı bir cisimle silindikten sonra
suyla temizlenmek daha faziletli sayılmıştır.


sen daha bundan ne anlarsan..isine geldıgını anla ısıne gelmedıgını anlama.bu benı hic ılgılendırmez.hadıste bızım tersımıze gıden bır durum yok.

// bkz.. islam tarihi arabistan yasamı filibeli ahmed c1 ..//


saygılarımla.mephisto geride islamcının yazdıklarını temcıt pılavı gıbı onume surme.tamam ıslamcının bıraz sınırlı bır yapıda oldugunu soyledım.ama ben farklıyım dedım.hala ne anlatayım ben sana.


saygılarımla

mep
31-10-2006, 13:25
sen daha bundan ne anlarsan..isine geldıgını anla ısıne gelmedıgını anlama.bu benı hic ılgılendırmez.hadıste bızım tersımıze gıden bır durum yok.

* *
''isine geldıgını anla ısıne gelmedıgını anlama'' evet tartışmalara yaklaşımınızda bu şekilde oluyo zaten.
* * *

* * * *mephisto ben ıslamcı degılım.bitti tamam mı.onunla nasıl konusuyordunuz bılmem ama..benımle farklı konusmak zorundasın.

Yok abim ben seninle hiç konuşmamayı tercih edicem,nasılsa birbirimizi anlamıycaz boşuna forumlarda yer işgal etmeyelim,belki anlıyabileceğin şeyler yazanlar ,seninde yazdıklarını anlıyanlar çıkar onların önünü tıkamayalım.

spartacus
31-10-2006, 13:47
// bkz.. islam tarihi arabistan yasamı filibeli ahmed c1 ..//


saygılarımla.mephisto geride islamcının yazdıklarını temcıt pılavı gıbı onume surme.tamam ıslamcının bıraz sınırlı bır yapıda oldugunu soyledım.ama ben farklıyım dedım.hala ne anlatayım ben sana. Saltukbeyi

Bak Saltukbeyi, inkarçokgülünç, islamcı değilsin öyle mi? O halde sana küçük bir tavsiyede bulunayım, illa onlar gibi -ı- harflerini yanlış yerlerde kullanma olur mu? Örnek yukarıda "temcıt pılavı."
Diğer örnek // bkz.. * *..//

Size son bir tavsiyem, konuyu tartışın, bir şeyleri alıp alıp asıp, asıp gitmeyin, çevrenize arasıra bakma zahmetinde bulunun, bakın dünya sadece senden ibraret değil, ve o senin ellerinde durmuyor. Bu arada Narca_Zeynep'de arasıra girsin, desteğe ihtiyacınız var ama söyleyin O' da -ı- harflerini doğru yerde kullansın, türkçe karakter kullanmayım derken, -i- yerine -ı- kullanmayın.
Bir konuda sizin tersi onun düzü diye bir şey olmaz, tartışmalara aman sende, adam bende diyecekseniz bence hiç girmeyin, kimseye göre değişmeyecek gerçeği ortaya koymaya çalışın. Bize göre ters bir şey yok, size göre ters vs bunlar pragmatist yaklaşımlardır, bu şekilde bir şey tartışmak mümkün değildir, herkes takkesini alır külahını alır ortaya bir şey çıkmaz.
Bilmem anlatabildim mi?

saltukbeyi
31-10-2006, 15:59
Burada farklı bir konu açmanız başlığı açan arkadaşa saygısızlıktır. Lütfen konuyla ilgili düşünceniz varsa tartışınız. Forum kirliliği yaratmayalım. Konumuz Muhammedin cinayetleridir. Ezkamo.

saltukbeyi
31-10-2006, 16:04
Size son bir tavsiyem, konuyu tartışın, bir şeyleri alıp alıp asıp, asıp gitmeyin, çevrenize arasıra bakma zahmetinde bulunun, bakın dünya sadece senden ibraret değil, ve o senin ellerinde durmuyor. Bu arada Narca_Zeynep'de arasıra girsin, desteğe ihtiyacınız var ama söyleyin O' da -ı- harflerini doğru yerde kullansın, türkçe karakter kullanmayım derken, -i- yerine -ı- kullanmayın.
Bir konuda sizin tersi onun düzü diye bir şey olmaz, tartışmalara aman sende, adam bende diyecekseniz bence hiç girmeyin, kimseye göre değişmeyecek gerçeği ortaya koymaya çalışın. Bize göre ters bir şey yok, size göre ters vs bunlar pragmatist yaklaşımlardır, bu şekilde bir şey tartışmak mümkün değildir, herkes takkesini alır külahını alır ortaya bir şey çıkmaz.
Bilmem anlatabildim mi?


sparctus haklı neden bu...tamam dediklerini uygulamaya calıscam..benım dedıgım yaklasım pragmatıst yaklasım degıl..konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok mantıgıdır..her sey ortada mantıgıdır.paradoksal yaklasım degıl mantıkcı,muhakeme yaklasımını savunuyorum ben.ve her zamanda boyle olucam..

dogru soze bır sey deme.ama yanlıs sozu de savunmam.tesekkurler sparcatus.

saygılarımla.

saltukbeyi
31-10-2006, 16:11
Yok abim ben seninle hiç konuşmamayı tercih edicem,nasılsa birbirimizi anlamıycaz boşuna forumlarda yer işgal etmeyelim,belki anlıyabileceğin şeyler yazanlar ,seninde yazdıklarını anlıyanlar çıkar onların önünü tıkamayalım


mephisto sana islamcı gıbı sert sozler soylemem.ama neden konusmak ıstemedıgını de anlamadım..burda ınanclarımız farklı olabılır ama hepımız *sonucta ınsan degıl mıyız?

yazdıklarımı sızde anlıyorsunuz..bende sızın yazdıklarınızı anlıyorum..burda dedıgım gıbı sen ustunsun ben ustunum kavramını tartısmıyoruz kanımca...tartısılan sey; yanlıs bilgi kavramı yada dogru bilgi kavramının dogru algılayıs tarzıdır.

ben siteye gırdıgımden berı..ana temanın bu oldugunu gordum. o yuzden salt cogunlugun dedıgı olur mu kavramı ...yanlıs bılgı ve dogru bılgıye gore degısmez..dogru her zaman dogrudur..sadece anlamı ,beyın korteksınde degisir..bu ınsanın biyolojık dusunme tarzından kaynaklanıyor..20 yasından sonrakı bır kısılık tarzınıda kımse degıstıremez..ben sızı ıslama cagırmıyorum.sızde benı kendı ınanclarınıza cagırmıyorsunuz..sadece bolgesel olarak kısıtlı bılgıden cogul bılgıye ulasmaya calısıyoruz.

tum kavram bu..yanlıs da olacak dogru da...yeter kı ınsancıl platformda olalım..gerısı ınsanın ıc dunyasıyla ılgılıdır.

bılmıyorum arkadaslar katılıyor musunuz?
saygılarımla

sodomo--
31-10-2006, 16:28
Şimdi bu Saltukbeyi nickli arkadaşa teşekkür ederim topiği güncel tutmak için gösterdiği çabadan dolayı. Değerli yönetici arakadaşlarım bırakın çocuk içini döksün. Zaten bu cinayetler konusunu bitirmedim, üzerinde çalışıyorum ve yakında revize edilmiş halini ayrı bir başlıkta açacağım o zaman arkadaşın topiğe alakasız mesajlar atmasına göz yummazsanız sevinirim...

Saltukbeyi sen devam et kardeşim :)

exclusive
31-10-2006, 16:37
Bu arada Narca_Zeynep'de arasıra girsin, desteğe ihtiyacınız varŞu islamcı ayıp ediyo vallaa, hep Saltukbeyini çalıştırıyo, ekibin diğer üyeleri ne zamandır yan gelip yatıyo *:lol:

K.C.
31-10-2006, 16:59
skyandstars de yan gelip yatanlardan anlaşılan.
Aynı bilgisayardan bağlandıkları için sırayla girebiliyorlar haliyle. Onlara da anlayış göstermek lazım.

saltukbeyi
31-10-2006, 19:27
Şimdi bu Saltukbeyi nickli arkadaşa teşekkür ederim topiği güncel tutmak için gösterdiği çabadan dolayı. Değerli yönetici arakadaşlarım bırakın çocuk içini döksün. Zaten bu cinayetler konusunu bitirmedim, üzerinde çalışıyorum ve yakında revize edilmiş halini ayrı bir başlıkta açacağım o zaman arkadaşın topiğe alakasız mesajlar atmasına göz yummazsanız sevinirim...


sodomo senı dinliyoruz..ben herkese acıgım.soyle derdını kardesım.sana gore hareket edelım.



Şu islamcı ayıp ediyo vallaa, hep Saltukbeyini çalıştırıyo, ekibin diğer üyeleri ne zamandır yan gelip yatıyo *


exclusive neden yanlıs hukum verdıgını hala anlamıs degılım.kardesler narca zeynep diye birini tanımıyoruz.baska diyecek bir sey yok.
lutfen bızım hakkımız da ihtilaf etmeyin.ne soyleyeceksınız soyleyın.ben sızı dınlıyorum.

ayrıca islamcı dedıgınız kisi bir dershanede biyoloji ogretmenlıgı yapıyor.olay su arkadaslar bakın anlatayım:

aligurbuz (islamci ) *usta bir biyologtur.kendı meslegı aslen budur.bende kımyacıyım.bızım bir dernegımız var..cocukları koruma dernegı dıye.orda her gun arkadaslarımızla toplanırız ve bırbırımızın hal ve hatrını sorarız.guzel konusmalar yaparız.islamci dediginiz 30 yıldan berı ıslamıyetle ılgılenmıs ve arastırmalar yapmıs cok degerlı bır kısı. o yuzden onu hocamız olarak kabul ettık.ve bızı ıslamıyet bılgılerıyle donattı.sıze yazdıklarımın hepsı onun eserıdır. // bkz gıbı kaynakca gosterımıni onun dosyalarından copy/ paste yapıyorum..

bana dedı ki; sana ınanmayacaklar zaten dedı.olsun bızım derdımız o degıl.sen gır ve ortalıgın bos olmadıgını gorsunler.bende kıramadım..dedım ki;

abi beni yenerler.ben o kadar bılgılı degılım.olsun benım kaynaklarımın aynılarını yazarsın dedı.korkarak gırdım.ilk defa bu tıp ınsanların ıcıne gırmıstım.ama kendıme guven geldı.ve uslubumu korumaya calıstım.

hepsı bu arkadaslar...sımdı dıyeceksınız kı..ayak ustu ne guzel attın ...hic onemlı degıl.ıstedıgınızı deyın..bızım derdımız burda bellı..ıstemıyorsanız beni... aranızda gıderım arkadaslar.


islamcı yatmıyor..pasıf olarak yıne burda ..ama benım versıyonumla..ben bunu yalanlamıyorum.neyse arkadaslar bu konuyu fazla abartmayalım.

konu neyse acın bır seyler konusalım..yanlıs yunlus hukumler vererek burda bosu bosuna zaman harcamak yersız olmaz mı sızce de..

yok sen ıslamcısın yok zeynep de gelseydı dıyerek.hic bir yere varılmaz..



skyandstars de yan gelip yatanlardan anlaşılan.
Aynı bilgisayardan bağlandıkları için sırayla girebiliyorlar haliyle. Onlara da anlayış göstermek lazım.


k.c kardes neden boyle dusunuyorsun bılmıyorum ama.ıslamcının bılgısayarı kendısıne hasdır ve zaten yanında tasıyor onu...neyse ne desem sımdı bos.dedıgımı gıbı.hic uzulmem..ne dersenız deyın...benim vicdanım rahat...aslında sevınıyorum bılıyor musunuz? hic bir zaman sızınle mucadele edıcegımı hic aklımın ucundan bile gecırmezdım.kendıme guven geldı..islamcıya ne kadar tesekkur etsem azdır.

neyse arkadaslar..ben bi konu attım ortaya..ama sodomo kardesın tezlerı varmıs...herhalde onun konusundan devam edelım..

yada ne dıyorsanız..soyleyın...ben sızı dınlıyorum.



saygılarımla
cengız saltuk

turok
01-11-2006, 12:13
Koca koca adamlarsiniz ama su dusunce mahiyetine bak ., atleisleri dusunce bazinda dovelim !)))

*Yok birde kompleksliler ! elim dilim varmiyor yazmaya ama soylemeden de gecemiyecegim biraz asaligik kompleksi var gibi bunlarda , yok hakaret bazinda demiyorum sadece tanim *bu!

* Burda sodo ile su ile bu ile denk yazilar (!) yazmasi onun icin buyuk bir ovunc ve basari kaynagi sanki !

*Birde kendini savas kazanmis muzaffer komutan edalarina koymuyor mu ! olursunuz ! gulmekden ))))

*Sodomo gercekden buyuk emek gerektiren bir arastirma sonrasi tarihi belgelere dayanarak muhammedin o yada bu sebeble poliktik cinayetler isletdigini ortaya koymus ... Bunu yaparken bizlere en azindan bana sordugu soru su :

* *Bir peygamber hangi amac icin olursa olsun insan oldurur mu ? *
* *Peygamberin eli kanli olur mu ? hele hele sana vurana sen *vurmasi icin obur yanagini uzat diyen isa sonrasi bir peygamber *amacina ulasmak icin *insan katlini dahi mubah gorurmu ?

*Ama hayir ortaya atilan dusunceler ,iddalar sanki bu degilmis gibi (aslinda cocuklari onlardan korumak gerekirken) kendilerini cocuk korumasina adayan beyefendinin bagli oldugu grup
aldilar ellerine sazi ha babam uzun hava ha babam uzun hava ,

*Konu ile uzakdan yakinda alakasiz seyler ile dolandilar durdular


*Birde utanmadan , arlanmadan adam diyor ki ben sizi yendim !!! *Cocuk bunlar cocuk !

saltukbeyi
01-11-2006, 13:31
Koca koca adamlarsiniz ama su dusunce mahiyetine bak ., atleisleri dusunce bazinda dovelim !)))

Yok birde kompleksliler ! elim dilim varmiyor yazmaya ama soylemeden de gecemiyecegim biraz asaligik kompleksi var gibi bunlarda , yok hakaret bazinda demiyorum sadece tanim *bu!

*Burda sodo ile su ile bu ile denk yazilar (!) yazmasi onun icin buyuk bir ovunc ve basari kaynagi sanki !

Birde kendini savas kazanmis muzaffer komutan edalarina koymuyor mu ! olursunuz ! gulmekden ))))

Sodomo gercekden buyuk emek gerektiren bir arastirma sonrasi tarihi belgelere dayanarak muhammedin o yada bu sebeble poliktik cinayetler isletdigini ortaya koymus ... Bunu yaparken bizlere en azindan bana sordugu soru su :

* Bir peygamber hangi amac icin olursa olsun insan oldurur mu ? *
* Peygamberin eli kanli olur mu ? hele hele sana vurana sen *vurmasi icin obur yanagini uzat diyen isa sonrasi bir peygamber *amacina ulasmak icin *insan katlini dahi mubah gorurmu ?

Ama hayir ortaya atilan dusunceler ,iddalar sanki bu degilmis gibi (aslinda cocuklari onlardan korumak gerekirken) kendilerini cocuk korumasina adayan beyefendinin bagli oldugu grup
aldilar ellerine sazi ha babam uzun hava ha babam uzun hava ,

Konu ile uzakdan yakinda alakasiz seyler ile dolandilar durdular


Birde utanmadan , arlanmadan adam diyor ki ben sizi yendim !!! *Cocuk bunlar cocuk !




turok ne sacmaladıysan kendın anladın sadece.ben hic bir sey anlamadım...kım ne tez getırıyorsa getırsın.ben her fıkıre acıgım.bu sozlerı bana soyledıysen.daha acık ol ve ısım kullan yazarken.


sodomo yada bır baskası..peygamber hakkında ne tez getırırse getırsın ( cinayet yada bir baska olumsuzluk....) *and ıcıyorum curutecegım getırdıgınız tezı..

bence bosuna ugrasmayın.peygamberın hayatı 4 4 luktur...sakın ola ki tezınızı savunurken turandursunun sozlerını getırmeyın..kendınızı kucuk dusurursunuz.

sızın dedıgınız kurayzaoglullarında bıle kurayzaogullarının peygambere satasması vardır.bunlar apacık ıslam kaynaklarında yer alıyor...tezınızı savuurken...ıslam kaynaklarını kullanın..bakalım bır arpa boyu yol gıdecekmısınız...

saygılarımla.

sodomo--
01-11-2006, 13:37
sodomo yada bır baskası..peygamber hakkında ne tez getırırse getırsın ( cinayet yada bir baska olumsuzluk....) *and ıcıyorum curutecegım getırdıgınız tezı..

Hadi bakalım Saltukbeyi, göreyim seni :)

saltukbeyi
01-11-2006, 13:41
sız derh anlayısını bılır mısınız...ıste derh anlayısı putlara tapan ınsanlardan bu yana gelmıstır..yanı sımdıkı modern topluımda ateısm..maddecılık (materyalıst ) toplumların bıle geldıgı yer derh anlayısıdır...zaman goturur bızı..bızı var eden yoktur mantıgı.sızın bıle savundugunuz cumlelerın bır tarıhı gecmısı var.yenı bır akım degıl ataısm.derh ı savunan putperest kavımler vardır.sız onların yamaklarısınız.derh anlayısı ıslamıyetden once bıle vardı.ve her zaman zamanın gecıslıgını savunuyorlardı.ama peygamber derh e tapan butun putperestlerı kendı dınıne cagırmıstır.

iste sıze ayrıntılı bılgı ( bugun ku ataısm ın bıle tarıhı yamakları vardır.)



Zaman, uzun süre, çağ, devir. Dünyanın ilk var oluşundan sonuna kadar geçecek müddet (Râğıb el-İsfahânî, el-Müfredât, Beyrut (t.y.), 173; İbn Manzur, Lisânü'l-Arab, Beyrut 1389, I, 1023-1024)

Kur'ân-ı Kerim'de dehr iki âyette geçmektedir. Birisi, "İnsan(oğlu), var edilip bahse değer bir şev olana kadar, şüphesiz uzun bir zaman geçmemiş midir?" (İnsân, 76/1) âyetidir ki burada dehr, "uzun zaman" anlamındadır. Diğeri de "Hayat, ancak bu dünyadaki hayatımızdır. Ölürüz ve yaşarız; bizi ancak dehr (zamanın geçişi) yokluğa sürükler" derler. Onların bu hususta bir bilgisi yoktur, sadece, böyle sanırlar. (el-Casiye, 45/24) âyetidir ki burada dehr, zamanın gelip geçmesi anlamındadır. Dehr, bizim kullandığımız, "zaman" anlamında değildir. Çünkü zaman; şimdiye, geçmişe ve geleceğe denebilir. Dehr ise, "kesintisiz devanı eden uzun zamana (âlemin ömrüne)" denir. (Tecrid-i Sarîh Terceme ve Şerhi XI, 180)

İkinci âyette işaret edilenler, öncelikle cahiliyye (İslâm öncesi) devrindeki inkârcılar ve müşriklerdir. Cahiliyye devrinde, bütün hâdiseler, özellikle musibetler, gece ve gündüzden ibaret olan dehre nisbet edilirdi. Bu inançtaki cahiliyye mensupları iki fırka olup, bunlardan bir fırka Allah'a inanmaz, diğeri ise herşeyi dehr'in yaptığına inanırdı. Bunlar her kötülüğü dehre nisbet ettiklerinden, Dehriyye adını almışlardır. Câsiye sûresi yirmidördüncü âyetindeki "ancak bizi dehr öldürür" diyenler bu gruba dahil olanlardır. İkinci fırkayı teşkil eden cahiliyye mensupları ise dehri, hâlik (yaratıcı) tanırlardı. Fakat, kötülükleri ona nisbet etmekten tenzih ederler de dehre nisbet ederlerdi. Bir de kalkıp dehre söverlerdi. Dolayısıyla bu sövme Allah'a râcî oluyordu. (el-Hattâbî, Meâlimü's-Sünen, Humus, 1974, V, 423).

Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.)'in bildirdiğine göre bir kudsî hadiste Cenâb-ı Allah şöyle buyurmuştur: "Âdem oğlu dehre söverek beni ezalandırır, halbuki ben dehr(in yaradanıy)ım. Her emir benim elimdedir. Geceyi gündüzü ben idare ederim." (Buhârî, Tefsiru Süre 45/1; Tevhid, 35; Edeb,101; Müslim, Elfâz,1,2, 5, 6; Ebû Dâvûd, Edeb,169). Yine "Sakın sizden biriniz: Vay dehrin musibetine, demesin (böyle sövmesin). Çünkü dehr ancak Allah'tır" ve "Dehre sövmeyin. Çünkü dehr ancak Allah'tır" buyurmuştur. (Buhârî, Edeb, 101; Müslim, Elfâz, 4; Muvatta'. Kelâm, 3).

Bu hadislerdeki "dehr Allah'tır" ibaresinin anlamı şudur: Zamanı ezelî ve ebedî kabul edip herşeyin dehr (zaman) tarafından (kendiliğinden) meydana getirildiğine inanan ve bu yüzden Dehriyye ismini alan, başta cahiliyye Arapları ve onların izinde giden diğer dehrîler (materyalistler) herhangi bir musîbete mârûz kalınca dehre söverler. Halbuki dehr'i ve her şeyi yaratan Allah'tır. Bu sövme, neticede Allah'a varmaktadır ve bundan dolayı dehre (zamana) sövmek yasak edilmiştir. Zira Allah'ın "dehr benim" buyurması "dehrin ve her şeyin yaratıcısı benim" demektir. (Ahmed Davudoğlu, Sahih-i Müslim Tercemesi ve Şerhi, İstanbul 1978, IX, 706-707; Tecrid-i Sarih Tercümesi, XII, 160). Hoşa gitmeyen birşey karşısında, "bunu dehr yapıyor" diye dehre söven, -dehr bir şey yapmadığına ve her şeyi Allah yarattığına göre- Allah'a sövmüş oluyor. Onun için Cenâb-ı Allah, "Dehr Benim" buyurarak dehrin yaratıcısı, mâliki ve mutasarrıfının kendisi olduğunu bildiriyor.

Hadisdeki "bana ezâ veriyor" ibaresinin anlamı; "bunu kim söylerse Allah'ın gazabına maruz kalır" demektir. Zira Allah eziyet duymaktan münezzehtir. Eziyet burada mecazdır. (Ahmed Davudoğlu, a.g.e., IX, 707).




saygılarımla.

saltukbeyi
01-11-2006, 13:44
Hadi bakalım Saltukbeyi, göreyim seni *


sodomo hic bosuna ugrasma canım.peygamberın hakkında sadece uydurmacılar tez getırdıgını zannederler.ıslamcının elınde butun kaynaklar var.hadı bakalım..basarılar dılıyorum..gercı basarı uzak olacaktır sana ama..bı temennı ıste :)

saltukbeyi
01-11-2006, 13:52
Din birliğinin de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk Milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz. (M.Kemal ATATÜRK)



sodomo nun yazdıgı ataturk eserı bu soz ılgımı cektı...dın bırlıgınden yoksun turkıye nın sımdıkı halı ortada ...ne ıdugu belırsız kısılerın yonettıgı dangalak bır ulke degıl mı ? al sıze eser ...buyrun tepe tepe kullanın.

nokia 6600 ureten fınlandıyanın bır sozu; turkıyede olmasa bız bittik.ıngılterede 3310 kullanan ıs adamları bıle varken..bızım sımıtcımızın elınde nokia 6600...iste sıze modernlık...

sonra bu kısıler gelıyor...kurana celıskı dıyorlar...bılmıyorlar ki..

kuranda yıyınız ıcınız ama ısraf etmeyınız..ayetı cok celıskılı gelıyorlar onlara...


her neyse..ataturkun islam lehi veye aleyhindekı sozlerden anlasılacagı gıbı...modern olmak bızım yobaz olmamıza esıttır.aha da bakınız sımdıkı turkıye...zamanında 50 kurusla turkıyeyı kurtaranlar...sımdı kı mıras olarak bıraktıgı turkıyede 50 katrılyon borcu var...nasıl modernlıkse bu...



yada peygamber borc mu almısta..bız onun yolundan gıdıyoruz.peygamber borc almıs..ve odeyememıs herhalde..bızde onun yolundan gıderek..borc alıp odeyemıyoruz..

yada peygamberın aksıne bız onun yolundan gıtmeyerek..borc alıyoruz.ve ıslamıyetı turk cumhuriyetı yapmıyoruz..bızım derdımız..dinden yoksun bir ulke yaratmak....eee buyrun sıze emperyalızmın yonettıgı sımdıkı turkıye...

iki durumda da celıskı...


goren gozlere hayret valla...:)

01-11-2006, 14:41
Saltukbeyi,

Senin ya da islamcı'nın, ya da aynı ekipten birinin bir yazısına daha bu sitede izin verilmemesi taraftarıyım. Yaptığın çarpıtmalar, konu saptırmalara fazlası ile tolerans gösterildi.

neutrino

frodo
01-11-2006, 16:27
Çalıyorum kapınızı
teyze,amca bir imza ver
çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler...
Nazım Hikmet.

Sevgili Sodomo :
Başlığınla ilgili değil belki de
Belki de tam kendisi....

Yüreğim burkuluyor bu alçakca cinayetlerden...

www.e-kolay.net/haber/Haber.asp?PID=64&HID=1&HaberID=429082

frodo
07-11-2006, 16:55
Sodomo'yu merak ettim.Kaç gündür yok.
Yazısını güncelleyeyim.Üzerinde yeterince
tartışılmadığını düşünüyorum.

sodomo--
09-11-2006, 18:43
Sağolasın Frodo, bu konuyu daha bitirmedim haklısın üzerinde pek durulmadı en kısa sürede "revize" edilmiş listeyi ayrı bir başlık olarak açacağım.

pante
04-01-2009, 22:40
Sağolasın Frodo, bu konuyu daha bitirmedim haklısın üzerinde pek durulmadı en kısa sürede "revize" edilmiş listeyi ayrı bir başlık olarak açacağım.

Üzerinden 2 seneden fazla zaman geçti hala düzenleyeceksin. :(
Güzelim çalışmayı böyle yarım yamalak bıraktın.
Üstelik hatalar da var.
Bir Moderatör arkadaşımız 1. sayfadaki ilk mesaja girip son paragraftaki "Katal" yazan yerleri "Hatal" olarak düzeltirse iyi olur.
Bu çalışmanı izninle alıyorum.
İznin olmazsa eğer 2 gün içinde bildirirsin "İzin yok" diye.
Bildirmezsen verdin demektir.
Sende benden "Muhammed'in Öğretmenleri" ni almıştın.
Ödeşmiş oluruz. :)

cemmemo
06-01-2009, 20:47
...islamda kendini savunma vardır ...onlar müminleri öldürüyordu onlarda kafirleri temizlediler ne var bunda ...savaş hukuku nedir bilmiyorsun..... savaşta bile birisi tam kılıç üstüne inecekken, iman ettim demiş sahabe tereddüde düşüp onu öldürmüş ,hz. muhammede bu olayı anlatınca ''kalbini mi yarıp baktın da inanmadın '' diye o sahabeyi azarlamış.....

Nova
24-09-2010, 23:22
Güncelleme

Neva
24-09-2010, 23:44
Bazilarina gore, amac icin hersey mubahtir.

Mahsun
28-07-2011, 01:00
Öncelikle yaptığınız çalışmadan dolayı sizi kutlarım. Elinize, emeğinize sağlık. Bu cinayetleri daha başka kaynaklardan da okumuştum. Hatta bu rezil cinayetten esinlenen bir kişi muhammed'in resulllah değil, rezillullah olabileceğini söylemişti. Sanırım böyle bir site de kurulmuştu.

sergenci
28-07-2012, 01:19
Sevgili Jayjay, ben ona buna yanmıyorum da bugün bile hala bu adamı insan yerine koyup (hemde yediği naneleri bilmesine rağmen) onun peşinden gitmiyorlar mı hayret ediyorum hayret.

Bak Süleyman Ateş yazmış bunu kendi kitabında :

Ka'b'ın üzerinde zırh olduğu için adama kılıç işlemiyordu. Muhammed İbn Mesleme, kılıcın ucunu Ka'b'ın göbeğinin altına koyup üstüne abandı. Adamın anüsüne kadar sapladı. Ka'b yıkıldı".(S. Ateş- Kuran'a göre Hz.Muhammed'in hayatı. S.565)

Ne diyelim biz şimdi ? Daha ne diyelim de insanlara bir şeyler anlatalım ?
Muhammed zaten "kötü ötesi" bir kişilik onu biliyoruz da, bu bizim insanlara bugün ne oluyor da bu kadar tapıyorlar bu adama ?

Hayret ki ne hayret...

Sn. Sodomo nun açıkladığı cinayetler, belki ibret alınıp üzerinde düşünenler olabilir.
Muhammed e tapılıyor mu? Evet Muhammed e tapılıyor, ve hala peşinden gidiliyor.

Esenkalın.

hatac
03-08-2012, 10:25
Sodomo hocam,
Çalışman harika daha önce hiçbir yerde duymamış ve okumamıştım. Bu dinin ilahi bir güçle yayıldığını söyleyenler bu yazıyı özene bezene okumalıdır.

Muhammed'in karakteri hakkında bu yazıyı okuduktan sonra daha iyi fikir sahibi oluyoruz. Yaptırdığı suikastlerle fikirlerinin yolunu daha kolay açmış. Davasında devam ederken muhalifleri sadistçe ortadan kaldırtmış bu merhamet abidesi. Kardeşi kardeşe, babayı oğula... kıydırtmıştır, 5 çocuğu annesiz bırakmıştır. Eğer "ee Allahın emridir!" diyen varsa ona "Allahın merhameti bu mu? Güç verip te bu dini yayamıyor mu?" diye sormak isterim.

Devamını bekliyoruz, araştırmalarınıza ortak olamya çalışacağım.

Saygılar...

Arkadaşlar günümüzde yaşayan bir Muhammed daha var Adnan Oktar, nasıl bir adam bu Amerikalı ünlü bilim adamının sitesini kapattırmış. Sanırım Dawkins idi. Millet uyanmasın diye din baronları ellerinden geleni yapıyorlar.

Ahlaksız
12-06-2013, 00:56
http://www.youtube.com/watch?v=J8e4eEGjfns

ESTER
26-06-2013, 00:15
Nadir b. Haris ve Ukbe bin Ebu Muayt Cinayeti - (Mart 624- Ramazan ayı ) Nadri b. Haris Muhammed'in teyzesinin oğluydu.

Hicretten önce Nadir.b. Haris Kuran ve Muhammed'in peygamberliği ile ilgili olarak halkı uyarır ve onun sahte bir peygamber olduğunu söylerdi. O da onun bir kahin, sihirbaz veya şair olmadığını ama "aileleri ve insanları birbirine düşman eden bir büyücü" olduğunu iddia ediyordu.


İbn Hişam, cilt 1. sh. 320-321'de Nadir b. Haris'in şöyle konuştuğu yazılıdır :

"Bu adama karşı çıkma yolunuz sizi bir yere götürmez. O sizin aranızda yaşamakta. Şimdiye dek ahlâken en iyi olanınızdı; aranızda yaşayan en doğru, en dürüst ve emin kişi oldu daima. Siz tutmuş, onun bir kahin, sihirbaz, şair ve mecnun olduğunu söylüyorsunuz. Kim inanır buna? Ahali, bir kahin nasıl konuşur bilmiyor mu? Bir şairin, bir mecnunun halini tefrik edemez mi halk? Bu ithamların hangisini Muhammed'e yamayabilirsiniz ki halkın dikkatini ondan kaçırabilesiniz. Bakın! Ben size onunla nasıl başedeceğinizi söyleyeyim."

Sonra Irak'a gider ve oradan" İran kisraları", "Rüstem ve İsfendiyar'la ilgili masallar", "hikayeler" vb. şeyler toplar ve Muhamed'in getirdiği Kuran'ın bunlardan farkı olmadığını söylerdi.

Bu ayetlerin onunla ilgili olarak indiği (!) söylenir.

Lokman (69)
6 - İnsanlardan öylesi var ki, herhangi bir ilmi delile dayanmadan Allah yolundan saptırmak ve sonra da onunla alay etmek için boş lafı satın alır. İşte onlara rüsvay edici bir azap vardır.

Mutaffifin (83)

13-Böyle birine ayetlerimiz okununca "Eskilerin masalları" derdi.
14-Hayır! Bilakis onların işlemekte oldukları (kötülükler) kalplerini kirletmiştir.
15-Hayır! Onlar şüphesiz o gün Rablerinden (O'nu görmekten) mahrum kalmışlardır
16-Sonra onlar cehenneme girerler.
17-Sonra onlara: "İşte yalanlamış olduğunuz (cehennem) budur" denilir.

Bedir savaşında esir düştü ve Muhammed'in emri ile başı Ali tarafından kesildi.
Ukbe bin Ebu Muayt da Mekke'de iken Muhammed aleyhine yazılar yazar ve insanlara okurdu.
O da Bedir savaşında esir düştü ve Muhammed diğer esirleri fidye ile (kişi başına 4000 dihem) serbest bırakmasına rağmen onu affetmedi ve Evs'li bir sahabe tarafında başı kesilerek öldürdü.


Usma b. Mervan’ın öldürülmesi (3 Mart 624--Ramazan )

5 çocuk annesiydi. Beni Hatma kabilesindendi ve bu kabilede de Muhammed'e sadık müminlerin sayısı artmıştı. Usma b. Mervan da Muhammed'i eleştirenler arasındaydı. Kocasının isminin Yesid b. Zeyd olduğu kayıtlarda geçer.
Anlaşılan o ki, Muhammed aleyhine söylediği sözleri kendi kabilesinden Muhammed'e iletenler vardı. (ki Muhammedin ajanının olmadığı bir kabile de yoktur)

Muhammed onun kendisi aleyhine söylediği sözleri duydunca "Kim beni Marvan'ın kızından kurtaracak?" diye sorar.
Adiyy b. Hareşe isminde (gözleri görmeyen) bir mümin bu göreve talip olur ve Muhammed'in adamları Bedir’den döndükten sonra, Ramazan'ın yirmibeşinci gecesi o kadının evine giderler. Çocuklarının arasında uyumakta olduğunu anlarlar hatta bir bebeği de onun üstünde yatmaktadır ve gözleri görmeyen Hareşe eliyle yoklayarak bebeği kenara çeker ve gözleri görmemesine rağmen kılıcını Mervan'ın göğsüne dayayıp yüklenir ve kılıç Mervan'ın arkasından çıkar. Sonra gelip sabah namazını Muhammed ile birlikte kılar.

Muhammed onu görünce “Ya Umeyr Mervan’ın kızını mı öldürdün ?” diye sordu. O da “Evet ya Rasulullah, acaba hata mı ettim?” diye cevap verir buna karşılık Muhammed "Hayır onun için iki keçi bile birbiriyle toslaşmazdı" der.

Başka kaynaklarda Muhammed'in söylediği son söz şöyledir :

“Onun kanı hederdir, sorup karşı çıkacak kimse yoktur” .
(Mahmud Esad- İslam Tarihi "Tarih-i Din-i İslam" Sayfa – 550-551)

Ömer “Tebrikler doğrusu, böyle kör bir şahıs böyle mühim bir hizmette bulunsun” deyince Muhammed cevab olarak, “ Ya Ömer, kör deme, O gerçeği gören mert bir kişidir. Habersizce Cenab-ı Hakk’a ve Rasulü’ne yardım etmiştir” der. Bunun üzerine Muhammed böyle başarılı bir işi "kör" olmasına rağmen yerine getirdiği için Adiyy b. Hareşe'ye Umeyr yani "gözleri gören" ismini takar.

İbn İshak Allah'ın Resulü'nün Sireti (S.675-676)
İbn Sad "Tabakat el-Kebir" (Cilt 2 Sayfa 31)

Not : Bu cinayetten bir gün sonra Katma oğulları kabilesinin tamamı müslüman oldu.

İngilizcesini okumak isteyenler şu linklerden bulabilirler :

http://en.wikipedia.org/wiki/Asma_bint_Marwan

http://answering-islam.org.uk/Muhammad/Enemies/asma.html


Ebu Afâk'ın öldürülmesi : (Nisan 4- 624-Şevval)

İbn Sad'în kitabı Tabakat el-Kebir'de (Cilt 2 Sayfa 32) bu konu ile ilgili şöyle açıklamalar vardır :

"...bundan sonra Allah'ın elçisi Hicretten sonraki 20. ayın başlangıcında Salim İbn Umeyr el Amr'ının Yahudi olan Ebu afak'a karşı seriyyesi gerçekleşti. Ebu Afâk, Beni-Amr ibn Avf'dandı ve 120 yaşına gelmiş olan ihtiyar bir adamdı. Yahudiydi ve insanları Allah'ın elçisine karşı kışkırtıyordu ve Muhammed hakkında alaycı şiirler yazıyordu. Bedir savaşına katılmış olan Salim ibn Umeyr "Ya Ebu Afak'ı öldürmeye ya da onunla birlikte ölmeye yemin ediyorum" dedi. (Not : Bu sözden önce Muhammed'in "Bu alçak adamı benim için kim öldürecek" dediği de başka kayıtlarda vardır.) Bunun için fırsat kollamaya başladı ve bir gün hava çok sıcakken Ebu Afak dışarıda açıkta yattı. Bunu bilen Salim ibn. Umeyr kılıcını onun ciğerine sapladı ve kılıç yatağa değene kadar üzerine abandı. Allah'ın düşmanı bağırdı ve insanlar onun yanına koştular ve sonra evine götürüp onu gömdüler."

Aynı zamanda İbn İshak'ın (Allah'ın Resulü'nün Sireti- Syf. 675 'de) de bu konu ile ilgili ilginç bir şiir vardır. Alfred Guillaume tarafından ingilizceye çevrilmiş hali şu linkte bulabilirsiniz: (Not: Tabii bu siret kitapları İngilizceye çevrilmiş ama Türkçe'si yok. İlahiyat fakülteleri ne işe yarar diye sormak lazım)

http://www.answering-islam.de/Main///Muhammad/Enemies/abuafak.html
http://experts.about.com/e/a/ab/abu_'afak.htm


Ebu Afak'ın öldürülmeden önce Muhammed için yazmış olduğu bu şiirin Türkçe'si şu şekilde :

Uzun yıllar yaşadım
ama Kayla Oğulları gibi
bir araya geldiklerinde
üstlendikleri şeyi yapma ve müttefikleri konusunda
onlardan daha sadık olan,
dağları deviren ve hiçbir zaman boyun eğmeyen,
bir topluluk ya da halk görmedim.
Onlara gelen bir atlı onları,
Her konu hakkında
"Haram" ve "Mübah"diyerek ikiye ayırmıştır.
Yüceliğe ve krallığa inansaydınız Tubba'yı izlerdiniz.

Tubba: Daha önce aynı toprakları işgal eden Yemenli bir yöneticiydi ve Kayla oğulları ona karşı direnmişlerdi.


Abu Afâk'ın bu şiiri daha önce Muhammed'in El-haris- b- Suveyd b. Samid'i öldürmesi üzerine yazdığı söyleniyor. (Not : Bu isim hakkında bir bilgi bulamadım ama görülen o ki bu da Muhammed'in önceki cinayetlerinden birisi)


Şair Ka'b İbn el-Eşref'in öldürülmesi : (624--Rebiül-evvel ayı 14.gece)

Ka'b Yahudi Nadiroğullarına mensup bir şair idi. Mekke'de Müslümanlar ve Muhammed aleyhine hicivli şiirler okurdu. (Onun şiirlerinin günümüze kadar ulaşmaması büyük bir kayıp) Tabii eşsiz hoşgörü timsali Muhammed daha fazla dayanamadı ve onun öldürülmesi için suikast timi oluşturdu. Bu timin içinde Ka'b'ın süt kardeşi Ebu Naile Silkan da vardı. Muhammed'in olduğu yerde baba evladı, kardeş kardeşi, amca yeğeni tanımazdı ve tabii ki bir insanın süt kardeşinin de onu tanımaması normaldi.

Bu cinayete katılanlar :

Ebu Nail Silkan (Ka'b'ın süt kardeşi)
Muhammed ibn Mesleme
Abbad İbn Bişr
Haris İbn Evs
Ebu Abs İbn Cebr

Daha fazla detaya şimdilik gerek yok daha sonra detaylı olarak değineceğim, zaten islam kaynaklarında adından en çok söz ettiren cinayettir. Son anları Süleyman Ateş'ten okuyalım :

"Ka'b'ın üzerinde zırh olduğu için adama kılıç işlemiyordu. Muhammed İbn Mesleme, kılıcın ucunu Ka'b'ın göbeğinin altına koyup üstüne abandı. Adamın anüsüne kadar sapladı. Ka'b yıkıldı".(S. Ateş- Kuran'a göre Hz.Muhammed'in hayatı. S.565)

Kütüb-i Sitte 4212'de de yer alır.

Not : Bu cinayetten Müslüman din adamları övgü ile bahsederler.

İbn Suneyye (Sunayna / Şubayba olarakta geçer) cinayeti : (Eylül-624)

Muhayise b. Mesud tarafından öldürüldü.. Muhammed Yahudi şairi Ka'b Eşref'in öldürülmesiden sonra "Yetkiniz altındaki her yahudiyi öldürün" emri verir ve bunun üzerine Muhayissa yakın ticari ve sosyal ilişki içinde bulunduğu Suneyna'yı öldürdü. Muhayyisa'nın henüz islamı kabul etmemiş olan abisi Huvayissa kardeşini işlediği bu cinayetten ötürü dövmüştü.

(Sunan Ebu Davut K.13 No: 2996 ve Taberi Tarih C.7)

Yahudi Taciri Ebu Rafi'nin öldürülmesi : (Hicretin 3. yılı Rabiül-evvel ayı sonu)

Ebu Rafi de Hayberli bir Yahudi olup Gatafan kabilesini Muhammed'e karşı savaşa kışkırtığı söylenen bir tacir. Tabii tacir olduğu için faizle borç para verdiği vb. bir takım ithamlarla suçlanır Muhammed tarafından. Muhammed onu öldürtmek için Abdullah bin Atik' komutasında bir tim oluşturdu. Tim üyeleri :

Abdullah bin Atik
Mesud bin Sinan
Abdullah bin Üneys
Ebu Katede Haris bin Ribiy
Hüzai bin Esved den oluşlan 5 kişilik bir fedai timiydi.

Ebu Rafi Hicaz'da bir kalede yaşıyordu. Abdullah bin Atik'in süt annesi Hayberli olduğu için bu yöreyi çok iyi biliyordu.Abdullah İbn Atik kalenin içine sızmayı başarır ve bir ahıra saklanır. Herkes çekildikten sonra Atîk, Ebu Rafi'nin yatak odasına sızar ve onu öldürür.

"Birkaç ay sonra Hayber'in soyluları arsında olan Esir İbn Zarim öldürülen arkadaşının intikamını almak için Gatafanlılardan paralı asker tutmuş ve ancak o da Hayber'e 6 mil uzaklıktaki Sibâr denilen bir yerde öldürülmüştür" (Hamidullah-İslam Peygamberi b .853)

Kütüb-i Sitte'de 4213,4214 no'lu hadislerde de yer alır

Bu suikast ile ilgili oldukça detaylı anlatımlar var, yeri gelince bahsederim.

Yüseyir İbn Rizam cinayeti : Hayber yahudilerindendi ve Gatafan kabilesini Muhammed'e karşı kışkırttığı iddia ediliyor. Muhammed Abdullah İbn Rehave'yi ona gönderdi ve valilik teklifi yaptı ve Muhammed'in onu görmek istediğini söyledi. Birlikte yola çıktılar Hayber'e 6 mil mesafede bulunan Karkara'ya geldiklerinde Yüseyr pişman olup gitmekten vazgeçti ve geri dönmek istedi (muhetmel ki, öldürüleceğini anlamıştı) Bunu anlayan Abdullah İbn Uneys kılıcına davranıp onun ayağını kesti, Yuseyr de elinde ki değnek ile Abdullah b. Uneys'in başına vurdu. Yuseyr öldü. Üneys Muhammed'e geldi ve Muhammed onun yarasını tükürerek iyileştirdi.
(Taberi--Tarih 3/155)

Not 1 : Muhammed'in tükürerek yara iyileştirmesi meşhurdur, daha önce de Ali'nin gözüne tükürerek onu iyileştirmişti.
Not 2: Yuseyr İbn Rizam muhtemeldir ki Hamidullah'ın "İslam Peygamber"inde 853 no'da geçen Esir İbn Zarim'dir

Halid b. Süfyan cinayeti (Hicretin 4. yılı Muharrem ayı 5. gün) Abdullah b. Üneys tarafından gerçekleştirildi. Muhammed, Halid b.Süfyan'ın kendisine karşı çarpışmak için adam topladığı istihbaratını alır ve Üneys'e onu öldürmesi için talimat verir.
Üneys ise Muhammed'e onu kendisine tarif etmesini ister. Muhammed'in cevabı ilginçtir :

--O'nu gördüğünde şeytanı hatırlarsın. Onunla senin arandaki alamet onu görünce kendinde bir ürperme ve korku hali bulursun."

Üneys aldığı talimat doğrultusunda yola çıkar ve Urana vadisine ulaşır. Orada bir kadın çobanı görür ve Halid.b. Süfyan'ı sorar, o da "İşte buraya doğru gelen o dur" der. Halid Süfyan ona kim olduğunu sorar ve o da Muhammed'e karşı savaşmak istediğini ve kendisinin bu amaçla bir ordu oluşturduğunu duyduğu için onun yanına geldiğini söyler. Bunun üzerine Halid. Süfyan onu alır götürür yedirir içirir ve bir müddet onunla sohbet ettikten sonra uyumaya çekilir. Muhammed'in diğer cinayetlerinde olduğu gibi o da "uyurken" öldürülür.


Ebu Süfyan'a suikast girişimi ve ikisi çoban üç cinayet :

(Hicretin 4 yılı Sefer ayı) Muhammed tarafından Amr b. Umeyye ve bir kişinin daha Reci vaakasında idam edilen sahabeleri darağacından almak ve aynı zaman da Ebu Süfyan'a yönelik suikast için gönderilmesi. Umeyye ve arkadaşı Mekkeliler tarafından farkedilince kaçıp bir dağda mağraya saklanırlar ve bütün aramalara rağmen bulunamazlar. Onlar mağaradayken mağranın önüne kadar atını otlatmak için gelen gelen Osman b. Malik'i hançerleyerek öldürürler ve daha sonra Tenim'e gidip daha önce idam edilen Hubeyb'in cenazesini alıp kaçarlar ve kaçarken yolda bir mağaraya sığınırlar. O mağaraya da gelen bir çoban vardır (Diyl b. Bekir oğullarından) ve o çoban ona kim olduğunu sorar o da "Bekiroğullarından bir adamım" der, bunun üzerine çobanda aynı kabileden olduğunu söyler ve konuşmaya başlarlar. Çoban hiç bir zaman Müslüman olmayacağını ve Müslümanları sevmediğini söyler, bunun üzerine Umeyye onun uykuya dalmasını bekler ve uyurken kılıcını onun sağlam olan tek gözünün üstünden bastırır ve kılıcın ucu adamın ensesinden çıkar, adam hemen ölür.(İbn İshak s.674)

Umeyye, bununla da kalmaz Medine'ye gelirken yolda iki Mekkeli'ye rastlar ve onlara:

--Sizi esir edeceğim der, onlar da
--Biz mi sana esir olacağız der

ve Umeyye hemen davranıp birini okla öldürür diğerinin de elini bağlayıp esir alarak Medine'ye varır. Onu Muhammed karşılar ve bütün dişleri görününecek şekilde tebessüm eder.
(İbn İshak s.675)

Sahte peygamber Esvedi Ansi'nin öldürülmesi : Feyruz'üd Deylemi tarafından Muhammed'in ölümünden bir gün önce gerçekleştirildi (Tabii emir çok daha önce verilmişti) Hemen hemen her kaynakta ismi geçer. Detaylı olarak bilahire açıklama yapacağım.

-----------------

Bu cinayetlere ilave olarak aşağıdaki cinayetleri de bazı kaynaklarda tespit ettim ama detaylı bilgi için araştırmaya devam ediyorum

Rifaa b. Kays : Abdullah b. Ebi Hadret tarafından öldürüldü.

Rıfa ibn Kays el-Cuşemi : Abdullah ibn Ebi Haderd'i gönderdi (Ğabe seferi olarak da geçer)

Esir İbn Zarim : Zarim, Ebu Rafi'nin intikamını almak için Gatafanlılardan paralı asker tutmuş ama Hayber'e 6 mil uzaklıktaki Sibar denilen yerde öldürülmüştür.(Bu bilgi Hamidullah'ın "İslam Peygamberi" no 853 de geçiyor) Muhtemeldir ki "Yüseyir İbn Rizam" olarak geçen ve yukarıda Taberi kaynaklı olarak anlattığım cinayet budur.

El-haris- b- Suveyd b. Samid:

Kaynaklarda Ebu Afak'ın Muhammed aleyhine bu kişinin öldürülmesinden sonra şiir yazdığı geçiyor.
Yukarda "Ebu Afak cinayeti"ni anlatırken bu şiiri yazmıştım.

B. Taym B. Galip'li Abdullah Hatal ve onun iki şarkıcı cariyesi:

Mekke'nin fethinden sonra Muhammed'in ölüm listesinde bulunan 17kişi (ki Muhammed bunlar dışındakileri affettğini ama bunları affetmeyeceğini söyelmişti) tek tek arandı ve bunların arasında daha önce islamı terkedip (mürted olan) Hatal daha önce Muhammed'in emri ile öldürülmüştü ama Hatal b.Abdullah'ın hiciv olarak yazdığı şiirleri ve şarkıları okuyan iki cariyesi de vardı. Bu cariyelerden birisinin adı Fartana idi ve Kabe'nin perdesi altına sığınmasına rağmen yakalanarak öldürüldü diğeri ise kaçmayı başardı ve daha sonra Muhammed'e gelip özür diledi ve Muhammed de onu affetti.

(İbn İshak S 550-51/ 665/ 675)

Günümüz lider kültünün bire bir aynısı.

Savaşlarda kahramanlık gösterilir. En olağanüstü stratejistlerdir.

Fakat ne ilginçtir ki, tek bir tanesi eline silahı alıp, tek kimseyi öldürmemiştir.

Bu tür lider anlatımı, ister siyasi olsun ister dini fark etmez.

Algıyı bulandırma bu olsa gerek.

Binlerce kişinin ölümüne sebep olacak patlamalara karar veren kişiler neden kimseyi öldürmez-öldüremez ?

HzFederal779
14-07-2013, 00:02
Okudukça anlıyoruzki,,yıllarca saçma,,sapan doğma oluşumlara inanmışız.

geldikmi
15-07-2013, 00:11
bir çocuğa saldırırsan sana vurmaya kalkar peygamberimizde çocuk kalplidir.

istatistik
15-07-2013, 23:07
bir çocuğa saldırırsan sana vurmaya kalkar peygamberimizde çocuk kalplidir.


Peygamberiniz kendisine acıyıp kucak açan Medine halkını neden sürgün etmiştir?

Ahlaksız
15-07-2013, 23:42
Peygamberiniz kendisine acıyıp kucak açan Medine halkını neden sürgün etmiştir?
Muhammed'e kucak açan Medine halkının başrollerinde Sa'd bin.Ubade var..Bu kişi Muhammed'i Medine'ye çağırmış ve Muhammed'e büyük faydası dokunmuş birisidir..Muhammed ölünce Ensar'ın,yani Medine'li müslümanların halife adayı olarak gösterilmiştir..Ensar bu kişiyi halife görmek ister..Sonrasında Ebubekir halife seçilir..Ömer Ensar'ın bu halife adayını hazmedemez ve kendi halifeliği zamanında Halid bin. Velid ve Muhammed bin Mesleme'yi Şam'daki Sa'd bin Ubade'nin üzerine yollar..Sa'd Şam'da bu müslümanlarca katledilir..

Yani Muhammed'e büyük faydası olan bu Medine'li müslüman halife Ömer tarafından katledilir..Sa'd katledilince de kendini açığa çıkarmak için Ömer şöyle bir şey uydurur;''Tuvalete girince onu cinler öldürmüş''der..!

Sa'd'ın nasıl bir insan/müslüman olduğunu merak ederseniz,okuyunuz;
http://www.dinibilgiler.yekbas.net/ashabin_%20hayati/sadbinubade.html

Serhend
22-07-2013, 06:16
Muhammed'e kucak açan Medine halkının başrollerinde Sa'd bin.Ubade var..Bu kişi Muhammed'i Medine'ye çağırmış ve Muhammed'e büyük faydası dokunmuş birisidir..Muhammed ölünce Ensar'ın,yani Medine'li müslümanların halife adayı olarak gösterilmiştir..Ensar bu kişiyi halife görmek ister..Sonrasında Ebubekir halife seçilir..Ömer Ensar'ın bu halife adayını hazmedemez ve kendi halifeliği zamanında Halid bin. Velid ve Muhammed bin Mesleme'yi Şam'daki Sa'd bin Ubade'nin üzerine yollar..Sa'd Şam'da bu müslümanlarca katledilir..

Yani Muhammed'e büyük faydası olan bu Medine'li müslüman halife Ömer tarafından katledilir..Sa'd katledilince de kendini açığa çıkarmak için Ömer şöyle bir şey uydurur;''Tuvalete girince onu cinler öldürmüş''der..!

Sa'd'ın nasıl bir insan/müslüman olduğunu merak ederseniz,okuyunuz;
http://www.dinibilgiler.yekbas.net/ashabin_%20hayati/sadbinubade.html


cidden şok edici cidden yahu siz ..neyse

saad bin ubade r.a eceli ile vefat etmiştir

nasıl bir kin ve ahlak dışı kalıp ile bu iftirayı dillendrirsiniz

kanıtınız nerede kaynak nerede

dikkat edin kininiz dininiz olmuş..

Ahlaksız
22-07-2013, 13:51
cidden şok edici cidden yahu siz ..neyse

saad bin ubade r.a eceli ile vefat etmiştir

nasıl bir kin ve ahlak dışı kalıp ile bu iftirayı dillendrirsiniz

kanıtınız nerede kaynak nerede

dikkat edin kininiz dininiz olmuş..
Buyrun kaynak;
Belazurı, Ensab, 1/580 vd- 2/261-272.
Belazuri, Ensab, 1/586 vd- 2/272.
Kayanktaki kişide şöyle biridir;
http://www.siyerinebi.com/belazuri.html

ozgur_beyin
22-07-2013, 15:39
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31382

bu başlıkta öldürülenlşerin tamamı var

Ahlaksız
22-07-2013, 16:11
Şu linkede bakabilir okuyucular;
http://panteidar.wordpress.com/2009/10/31/muhammedin-olum-emirleri-suikastler/

Şu linktede bu konu işlenmiş;
http://www.muhammadanism.org/Turkish/Islam/muhammad_islam_terrorism_turkish.pdf
Aşağıda Muhammed'in isteği ya da çabalarıyla işlenen yedi terörist cinayetin özetini bulacaksınız;
1-İbn-i Sunayna yahudi bir adamdı..Sırf yahudi olduğu için öldürülmüştü!
2-Ebu Afak 120 yaşında olan bir adamdı.Uyurken öldürülmüştü!
3-Asma Marvan 5 çocuk annesiydi..Uyurken öldürülmüştü!
4-İki çocuk annesi bir köle kadın..Uyurken öldürülmüştü!
5-Tek gözlü bir çoban..Uyurken öldürülmüştü!
6-Bir saldırı sırasında yakalanan çok yaşlı bir kadın resmen ortadan ikiye ayrılmıştı!!
7-Bir köle kız Muhammed'le alay ettiği için öldürülmüştü!

gur91
29-11-2014, 04:00
seven si... , si.... sevilir mantığı bu olsa gerek

İlahimasal
12-06-2016, 20:24
BARIŞ dini islamın ,MERHAMET pegamberi mhmd'in mubarek katliamlarını sinema filmi haline getirip ,islamın propagandasını yapacak islamcı sinema yapımcıları aranıyor.

İslamcıların bu konuları filim yapıp ramazanda mümin insanlara hizmet vermemelerini esefle kınıyorum.

21 yy müminleri bile ÇAĞRI, hz omerin adaleti, hz yusuf, hz bilmem ne gibi sinema clasiklerinden bıkmış durumda.

Usma b. Mervan’ın öldürülmesi konusunu mümin halkimıza sinema filmi yaparak hizmette bulunmalarını talep ediyorum ve sonrada diger islam düşmanlarını nasıl katlettik filimlerini ısrarla talep ediyorum.

Hakkaten filim ve sinema teknolojisi bu kadar ileri noktada iken bu cinayetleri NEDEN sinemalaştırmıyorsunuz? Engelmi var yoksa?

Mhmd'in merhametli tüm gazvelerini VE islam düşmanlarına yönelik kiralık adamlarla yaptığı cihatları izlemek istiyorum.

Ha bu arada aklıma gelmişken

Mhmd ilk dönem savaşlarda allah'indan melekler getirtirken , neden bu islam düşmanlari için kiralik insanlar tutarak onları öldürtuyor.

El-ilahin melekleri işi bitirse , mhmd bir dua etse o insanlara el-ilah ölumlü bir hastalik bulaştırsa, AZRAİL denen melek direk onlarin canını alsa!

Olmazz deilmi?

Sceptical77
12-06-2016, 21:19
Bu adamlarin hicbirisi sırf eleştiri yaptığı icin öldürülmedi, muslumanlarla savastilar, eziyet ettiler, kab bin esref örneğin, Muhammede suikast duzenlemisti. Öyle sandiginiz gibi masum masum eleştirdiler de katledildiler diye birsey yok yani. Bazi olaylarsa uydurma, alimler tarafindan incelenip uydurma hadis denilmiş. Örneğin esma binti mervan olayi uydurma, ibni suneyne olayi ebu davudda gecer ve o da zayiftir. Şurda oldurulen herkesin niye öldürüldüğü tek tek aciklaniyor,okuyunca haklı olarak öldürüldüklerini goreceksiniz, buyrun önyargılarinizi kenara birakip bakin:

https://discover-the-truth.com/2015/04/10/did-muhammad-order-or-support-the-killing-of-innocents/

İlahimasal
12-06-2016, 21:21
He ya evet... Devletin BASKANI istedi!

Bu aralar BAŞKANLIKDA moda.

“Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler...”

Not: Böyle bir uygulama devlet başkanının izniyle ve emriyle olabilir. Kişi kendi başına böyle bir karar alarak İslamiyete zarar veriyor diye istediğini öldüremez. Eğer devlet başkanının izni olmadan yapılırsa cinayet olur

İlahimasal
12-06-2016, 21:31
Senin peygamberin bir MELEK'Dİ yavrum.http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEtkOGClnCuFwUHbl4infx3NE6cN9gv B1WkJexANTHGP3qCDx5pA

İlahimasal
12-06-2016, 23:50
Müslümanlar bu katliamları kahramanlık gibi anlatıyorlar

http://ravzaimutahhara.blogspot.com.tr/2015/08/dusmandan-oldurulmesi-mekruh-olanlar.html

Mhmd kadın öldürtmeyi meşrulaştırmış. Kaynak islamcılar.

upuaut
13-06-2016, 00:08
cidden şok edici cidden yahu siz ..neyse

saad bin ubade r.a eceli ile vefat etmiştir

nasıl bir kin ve ahlak dışı kalıp ile bu iftirayı dillendrirsiniz

kanıtınız nerede kaynak nerede

dikkat edin kininiz dininiz olmuş..

Buyrun, taze taze kaynak size:

ABD'de 29 yaşındaki Afganlı Ömer Sıddık Metin'in katliamı: 50 ölü, 53 yaralı.

upuaut
13-06-2016, 00:10
Buyrun, taze taze kaynak size:

ABD'de 29 yaşındaki Afganlı Ömer Sıddık Metin'in katliamı: 50 ölü, 53 yaralı.

Kaynak şurada: http://m.gercekgundem.com/dunya/213943/abdde-katliam-50-olu

upuaut
13-06-2016, 00:27
ABD'de 9/11'den sonra en büyük katliam olan PULSE CLUB'daki katliamcı Ömer Sıddık Metin'in Afganlı olması, akıllara 9/11 katliamını yaptırtan OBAMA BİN LADEN'i akıllara getirdi.

Ayrıca, yeni ABD Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan ve azılı bir İslam düşmanı olan Donald Trump'un yüz ifadesinin ne şekil alacağı merak ediliyor.

Bkz. Şekil 1:

http://static6.businessinsider.com/image/55918b77ecad04a3465a0a63/nbc-fires-donald-trump-after-he-calls-mexicans-rapists-and-drug-runners.jpg

upuaut
13-06-2016, 01:22
http://odatv.com/images/resimler/575d5b2967b0a9399891ed1c.jpg
(http://odatv.com/mob_n2.php?n=escinsel-kulubune-saldiri-1206161200)

İlahimasal
13-06-2016, 01:34
Bu müslumanların bu günki peygamberi kimse? O emir vermiş git siilleri KATLET diye. 1400 yıl önceki peygamberlerine benziyor ve kiralık katillerine benziyorlar.

Upuaut hoca bu günmü oldu bu namussuz müsluman vahseti.

Serefsiz bunlar be.namussuz alçak kopekler.

İlahimasal
13-06-2016, 01:52
Mhmd bu kadını öldurtmüş fakat hiç bir ceza almamış.
Mhmd o dönemki kendi icat ettiğı barabarlik kanunları ile bu işi kotarmış. Kimse cezasınıda vermemiş ama bu günki tum evrensel hukuk kuralarına göre suçludur. Cezasınıda bir ölüde olsa çekmelidir.

Suçsuz bir kadını düşüncelerinden dolayı ,kiralık katil bulup öldurtmek katiillik suçu ile yargilanmalıdır.
Mhmd 'in evrensel hukuk kanunları ile cezalandirilması ,bu gunki radikal yobz islamcılarında ki barbarlığıda engelleyebilir.

Mhmd yaptıysa bizde yaparız modundan çıkarlar ve otelde insan yakmak, sivillerin içinde bomba patlatmak, küçük kızlara sapkınklık yapmak gibi şerefsizce uygulamalardan vazgeçirtilebilirler.