PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güncel Çizgi Roman Haberleri


croplatform
18-10-2012, 06:16
Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak çizgi roman sanatını geliştirecek ve yaygınlaştıracak etkinlik ve haberlerle internet ve internet dışı birçok alanda yer alıyor, bu sanata ilgi duyanlarla gönüllü olarak paylaşımlarda da bulunuyoruz. Turan Dursun sitesinde de sanat ve çizgi roman sanatı adına paylaşımlarda bulunarak nicelik olarak çoğalacağımıza inanıyoruz.

Herkese çizgi roman sanatı dolusu güzel günler dileriz, merhaba.

Melampus
23-10-2012, 11:01
Başarılar dilerim.

croplatform
23-12-2012, 05:28
M.K. Perker'den sergi ve Yeni comics

http://2.bp.blogspot.com/-DUWeCjzmZms/UNVILAtJweI/AAAAAAAAOt8/Q_txspDifJU/s400/Todd5X7xmascard2.jpg

Çizgi romanın Oscar’ı Eisner Ödülü’ne aday gösterilen Perker'in sergisi, 18 Aralık - 8 Ocak tarihleri arasında Enka Kültür Sanat Buluşmaları'nda

Enka Kültür Sanat Buluşmaları, çizgi romanın Oscar’ı Eisner Ödülü’ne aday gösterilen, Society of Illustrators üyeliğine kabul edilen ilk ve tek Türk çizer Kutlukhan Perker’in sergisine ev sahipliği yapıyor. Perker’in “Metafor - Metaphor” adını verdiği illüstrasyon sergisi, 18 Aralık - 8 Ocak tarihleri arasında Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Profesyonel çizerliğe 17 yaşındayken mizah dergilerinde başlayan Kutlukhan Perker; Gırgır, Fırt, Avni, Hıbır, Leman, Lemanyak, Aktüel Esquire, Cosmopolitan dergisi ve Sabah, Milliyet, Radikal, Star, Yeni Binyıl gazetesinin de aralarında bulunduğu birçok yayında çalıştı. 2001 yılında New York’a yerleştiği zamandan tarihten bu yana çalışmaları başta The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Progressive, Mad ve Heavy Metal’de yayınlanan Kutlukhan Perker’in, altısı ABD’de okurla buluşmuş toplam sekiz çizgi roman albümü bulunuyor.

Kaynak - Milliyet Sanat
Eisner ödüllü Türk çizer M. K. Perker 2013 Ocak ayında yayınlanacak Todd, The Ugliest Kid of Earth'in "Behold, I bring you tidings of great joy - Luke 2:10" adlı yeni comicsinin çizimlerinin sonuna gelmiş.
Ken Kristensen'in senaryosunu yazdığı bu 4 sayılık kısa hikayenin şu anda yılbaşı özel kartlarıyla posterleri piyasaya girmiş bulunuyor.

Ne diyelim :) M. K. Perker okuyanın çok olsun!

Ümit Kireççi

croplatform
30-12-2012, 14:32
4. Çizgi Roman Okurları Ödülleri 2012
Çizgi roman okurları çizgi romanın “En”lerini belirliyor. Sizin 2012 yılı en favori kahramanınız kim? Sizce en iyi yazar, çizer, yayınevi kimlerdi? Çevirmen, çocuk çizgi romanı, mizah çizgi romanı…? Siz adaylarınızı önerin, daha sonra oylayın, törene gelin ödül töreninde yerinizi alın.

http://2.bp.blogspot.com/-bnMzlNCZJ44/UOAUDaJQixI/AAAAAAAAPBU/R_rUzhw0JhA/s320/crop_oduller+20112.jpg

Bu oylama her sene olduğu gibi iki aşamalı gerçekleşecektir:

1 - Adayların okurlar tarafından önerilmesi
2 – Gelen adayların en çok önerilenlerinin oylamaya sunulması.

Adayların okurlar tarafından önerilmesi 10 Mart 2013 tarihine kadar sürecektir. Adayların tarafımızca tasnif edilme ve oylamaya sunulma tarihi 15 Mart 2013’tir. Oylama 15 Nisan 2013 arasında sona erecektir.
Türk Çizgi Roman Okurlarının sunduğu adaylar, yine onların verdiği oylarla belirlenecek, ödüle layık görülenler plaketlerini Uluslararası İstanbulles Çizgi Roman Festivali’nde gerçekleşecek törende alacaktır.
Aday Sunacak Okur Arkadaşlarımızın Dikkatine:
a - Bu Oylama Sadece 2012 yılı içerisinde basılan çizgi romanları ve emekçilerini kapsamaktadır!
b - Kategorilerimiz sadece ülkemizde basılan çizgi romanları ve sanatçılarını kapsamaktadır.
c - Önereceğiniz adaylar her kategori için üç kişiyle sınırlanmıştır.
d - Her kategoriye aday göstermeniz gerekmemektedir.
e - Gönderdiğiniz adaylar listelenecektir ve farklı okurlardan da önerilmişse aday olarak sunulacaklardır.
f - Onur Ödülü kişiye olduğu kadar kurumlara da verilebilecektir!
g - 2012 Çizgi Roman Okurları Ödülleri'ni okurlarıyla paylaşan tüm blog ve sitelerin duyurusu bu sayfadan yapılacaktır.
h - Aşağıdaki kategorileri okuyun, adaylarınızı belirleyin ve oylanmak üzere bloga yazmamız için cizgiromanodulleri@gmail.com adresine gönderin.
i – Bu Yarışma FRPNet.net, Gölge e-Dergi ve Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP)
tarafından düzenlenmektedir.
j - Bu yarışmada düzenleyen oluşumlar ve üst düzey yöneticileri aday gösterilemez.

Veee İşte:

4. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri Kategorileri

1 - En İyi Editör 2012
2 - En İyi Yabancı Yazar 2012
3 - En İyi Türk Yazar 2012
4 - En İyi Türk Çizer 2012
5 - En İyi Yabancı Çizer 2012
6 - En İyi Çevirmen 2012
7 - En Favori Karakter 2012
8 - En İyi Comics Dizisi 2012
9 - En İyi Fumetti Dizisi 2012
10 - En İyi Frankofon Dizisi 2012
11 - En İyi Manga 2012
12 - En İyi Grafik Roman (Tek Sayılık Albüm) 2012
13 - En İyi Çr Basan Yayınevimiz 2012
14 - En İyi Okur İlişkisi Kuran Yayınevi 2012
15 - En İyi Kapak 2012
16 - En İyi Mizah Çizgi Romanı 2012
17 - En İyi Çizgi Roman Yayınlayan Mizah Dergisi 2012
18 - En İyi Mizah Çizgi Roman Çizeri 2012
19 - En İyi Çocuk Çizgi Romanı 2012
20 - En İyi Çocuk Çizgi Romanı Yayınlayan Çocuk Dergisi 2012
21 - En İyi Çizgi Roman Yayınlayan E-Dergi / Fanzin 2012
22 - En İyi Çizgi Roman Araştırmacısı 2012
23 - En İyi Çizgi Roman Araştırma Yazısı (Gazete, Dergi, İnternet) 2012
24 - En İyi Çizgi Roman Satış Noktası (Sahafiye, Kitabevi) 2012
25 - En İyi Çizgi Roman Haber-İnceleme Site/Blog 2012
(Aday olarak, online çizgi roman paylaşımı yapmayan site ve bloglar kabul edilecektir)
26 – En İyi Çizgi Roman Sitesi 2012
(Aday olarak, online çizgi roman paylaşımı yapmayan site ve bloglar kabul edilecektir)
27 - En İyi Çizgi Roman Facebook Sayfası 2012
28 - Çizgi Roman Onur Ödülü 2012

croplatform
03-01-2013, 10:59
Yeni bir karikatür krizi mi?
DERGI, "HELAL" DIYOR AMA ...



Daha önce Hz. Muhammed hakkında alaycı karikatürlere yer vererek büyük tepki toplayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu kez Hz. Muhammed'in hayatını ve İslam'ın tebliğ sürecini konu alan bir ilave yayımladı.

Bugün satışa sunulan sıra dışı ilavenin önsözünü Fas ve aynı zamanda Fransız vatandaşı dinler sosyoloğu gazeteci Zineb el-Rhazoui yazdı. Dergi yetkilileri, ilavenin içeriğinin Müslümanlar tarafından hazırlandığını belirterek, sadece imajların dergi çalışanlarınca çizildiğini, bu nedenle ilavenin "helal olduğu" görüşünü savundu.

Bugün yayımlanan birinci bölümde, Hz. Muhammed'in doğumundan peygamberliğinin başlamasına kadarki olaylar konu edildi.

Karikatürlerde "Hz. Muhammed'in yüzü"yle birlikte tüm fiziksel görünümüne alaycı bir çizimle yer verildi.

Karikatürlerden birinde, Hz. Muhammed "sünnetli bir çocuk" olarak çizilirken, Peygamber'in dünyaya gelişinin "büyük bir aydınlanmaya" vesile olduğu, annesi uygunsuz biçimde karikatürize ederek tasvir edildi.

Derginin ilk bölümünü yayımladığını bildirdiği ilave 62 sayfadan oluşuyor. "Hz. Muhammed'in hayatı"nın ikinci bölümünün ise bir sonraki ilavede yayımlanacağı bildirildi.

İLK TEPKİLER
Fransız mizah dergisinin tutumuna tepki gösterenlerden Noisy-le-Grand Müslümanları Derneği Başkanı Yunus Chabchoub, İslam'da hiçbir peygamberin resmedilmediğini vurguladı. Chabchoub, "İslam;da sadece Hz. Muhammed değil; Musa da, İsa da ve diğer peygamberler de yani Allah tarafından seçilmişlerin portreleri resmedilmez. Ancak, herkes kendi kafasında hayal etmekte serbesttir. Ama onlar karikatür çizmek istiyorlarsa, bunu ben bir Müslüman olarak kabul edemem. Allah onları ıslah etsin" dedi.

"Selefilik" üzerine denemeleri olan araştırmacı-yazar Samir Amghar da, Hebdo'nun Hz. Muhammed karikatürlerini içeren yayını eleştirerek, "Bu, Fransa Müslümanları tarafından bir provokasyon olarak görülecektir" diye konuştu. Amghar, Fransa'da şirketlerin "başkalarının görüşlerine saygı kültürünü içselleştirdiği"ni belirterek, "Yine de onlara karışamam" diye konuştu.
İHSANOĞLU: KAYGILIYIZ
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ise Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'in hayatını yanlış yansıtan karikatür dizisinin, tekrar bir karışıklığa yol açabileceğine dair kaygılarını dile getirdi. İhsanoğlu, Hz. Muhammed'in hayatını yanlış göstererek hakaret eden karikatür dizisinin yayınlanmasının fikir özgürlüğünü suiistimal edilmesine imkan sağlayabileceğine dair kaygısını iletti.

İhsanoğlu, karikatür dizisini, gazetecilik normlarına aykırı ve ifade özgürlüğünün kötüye kullanılması olarak niteleyerek, nefreti ve kışkırtmayı hedefleyen yayıncılık anlayışının da uluslararası hukuk normlarına aykırı olduğunu belirtti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Fransa yönetimini Charlie Hebdo dergisine karşı tutum almaya çağırırken, Müslüman dünyasını sükunete davet etti.
DERGİDEN SAVUNMA
Öte yandan suçlamaları reddeden mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Genel Yayın Müdürü Charb, "Muhammed'in Hayatı" başlıklı ilavenin Müslüman tarihçiler tarafından yazıldığını, karikatürleri bizzat kendisinin çizdiğini ifade etti.

"Onlar, birer karikatür ya da bir hiciv değil, Müslümanlar tarafından hazırlanmış bir biyografi" diye konuşan Charb, çalışmanın kapsamlı ve detaylı bir tarih araştırması sonucu hazırlandığını, önsözün de dinler sosyologu Franco-Faslı gazeteci Zineb tarafından yazıldığını söyledi.

Müslümanların bu konuda bir suçlama yapacağını sanmadığını belirten Charb, "Bu yayın kesinlikle Kur'an'ın bir parçası değildir. Alay etmek değildir. Eğer İsa'nın hayatından hikayeleri okuyorsam, neden aynısını Muhammed için görmeyeyim" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE KARİKATÜR YAYINLANMIŞTI
Charlie Hebdo, Kasım 2011'de "Hz. Muhammed" karikatürleri yayımlamış, ardından başlayan protesto gösterilerinde derginin editoryal işlerinin yürütüldüğü Paris'teki merkezi ateşe verilmişti.

Dergi buna rağmen, 19 Eylül 2012'de Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yayımlamış ve pek çok ülkede büyük tepkilerle karşılaşmıştı.

Charlie Hebdo, genellikle Papalık, Hristiyanlık, Yahudilik gibi diğer inançlarla ve kutsal kabul edilen değerlerle ilgili de alaycı karikatürlere yer veriyor.
AA
Kaynak - Habertürk

Subat
03-01-2013, 11:08
Adam, Fransa'da karikatür çizdi diye bizi Türkiye'de taşlıyorlar.

Hayırlı işler...

croplatform
28-01-2014, 08:16
TUDEM Yayınlarının D&R Etkinlikerinde yer alan "Çizgi Roman Atölyesi" Ümit Kireççi tarafından yönetilecektir. Alana ilgi duyan başta çocuklar olmak üzere herkes bekleniyor:

http://2.bp.blogspot.com/-9C1kjxDGDdg/Utv5eFOIVrI/AAAAAAAAV4Y/06z3CV6CNHo/s1600/1530357_10152127756507156_826064856_n.jpg

croplatform
28-01-2014, 08:17
Abdullah Turan İmza Günü
2 Şubat 2014
Çizgi Düşler Yayınevi Organizasyonu
Büyülü Dükkan'da

http://3.bp.blogspot.com/-Weq5PEFhn5U/UtF_BMVLtuI/AAAAAAAAVwI/v711GELVx-Q/s1600/31625_378711312265852_2134128726_n.jpg

croplatform
28-01-2014, 09:10
JBC Yayıncılık çizgi roman okurlarının açlığını kabartmayı sürdürüyor. DC Comics'in en çok satan "Batman: Court of Owls" öyküsü cilt halinde basılacak:

http://2.bp.blogspot.com/-Wv-Uy2cp2rs/UudCzDDG54I/AAAAAAAAV-Q/x6gY0gH9C7I/s1600/6141_10152201526999850_1002315610_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-8RJtLwg1gAw/UuLBwamgi_I/AAAAAAAAV84/glr5RQvpM4M/s1600/1557433_10152193467379850_1128487352_n.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-aeujd3w_w-w/UuLBxQ_VWmI/AAAAAAAAV88/4xfAl6eaChw/s1600/1619122_10152195368904850_1997572082_n.jpg

murted
29-01-2014, 06:01
Kendileri elbette daha iyi bilirler ama bence Alan Moore'un Killing Joke'u, Frank Miller'ın The Dark Knight Returns ve Year One'nı gibi hem Batman külliyatının hem de modern çizgi romanın mihenk taşları olan eserleri yayınlasalar daha iyi olur. Bu koşulda çizgi roman okuma alışkanlığını çok uzun yıllar evvel (1N Yayıncılık, Arkabahçe Yayıncılık'ın ilk dönemleri) terketmiş biri olarak ben bile gidip çizgi roman satın alabilirim.

Zaten Türkiye'de çok kısıtlı sayıda çizgi roman basılıyor, insanlar bari en iyilerini okumalılar diye düşünüyorum. Zaten alalade güncel eserlerin yerine klasikleşmiş, kültleşmiş olanları her zaman tercih etmişimdir. Bu, bende sinemada, edebiyatta, bilgisayar oyunlarında falan da böyledir.

croplatform
31-01-2014, 15:51
Kendileri elbette daha iyi bilirler ama bence Alan Moore'un Killing Joke'u, Frank Miller'ın The Dark Knight Returns ve Year One'nı gibi hem Batman külliyatının hem de modern çizgi romanın mihenk taşları olan eserleri yayınlasalar daha iyi olur. Bu koşulda çizgi roman okuma alışkanlığını çok uzun yıllar evvel (1N Yayıncılık, Arkabahçe Yayıncılık'ın ilk dönemleri) terketmiş biri olarak ben bile gidip çizgi roman satın alabilirim.

Zaten Türkiye'de çok kısıtlı sayıda çizgi roman basılıyor, insanlar bari en iyilerini okumalılar diye düşünüyorum. Zaten alalade güncel eserlerin yerine klasikleşmiş, kültleşmiş olanları her zaman tercih etmişimdir. Bu, bende sinemada, edebiyatta, bilgisayar oyunlarında falan da böyledir.

Merhaba, Bildiğimiz kadarıyla Killing Joke'u Baykuş Home yayınevi basmıştı. Bir daha basamayabilirler. Geri kalanlarınsa tamamı basılıyor. Hatta bir sene içinde one-shotlarla bazı serilere doymuş olacak gibiyiz :) Hatta yan karakterler bile gelecek seri olarak. Bakalım... Bir yerden başlasalar da satsalar tamam olacak :O)

Bu arada:

PreSStij Kitap Yeni Yayınlarla Geliyor -1

PreSStij Kitap yakında yeni yayınlarıyla geleceği müjdesini aylar öncesinden vermişti. Şimdilerde baskıya hazır kapak ve içerik bilgileri de paylaşılmaya başlandı:

"Presstij’den bir yakın zaman nostaljisi!

Gene Hackman, Clint Eastwood ve elbette ki Steve McQuenn’li
gangster filmlerinden esinlenilmiş, tadı damakta kalan tatlı hatıralarla dolu bir mini seri… ÇOK YAKINDA!

http://2.bp.blogspot.com/-sImWfh_8HKQ/UuuX0Xv00rI/AAAAAAAAV_w/roout7eJNao/s1600/75090_1494190990807368_2014757391_n.jpg

croplatform
01-02-2014, 10:59
PreSStij Kitap Yeni Yayınlarla Geliyor - 2

Bilimkurgu aleminin en iyi ajanı Nathan Never'in iş arkadaşı, sıkı polis, güçlü kadınların temsilcisi Legs Weaver kendi serisiyle geliyor:

"Presstij'den feminizm ve seksizm parodisi... Biraz mizah, biraz bilimkurgu... Sonuç; Legs Weaver... ÇOK YAKINDA!"

http://1.bp.blogspot.com/-V1Td6gNjV18/Uuymmr_ikjI/AAAAAAAAWAU/BGiRIVJ3MVk/s1600/1557721_1494329434126857_1365208412_n.jpg

croplatform
06-02-2014, 18:05
JBC'den Batman Açıklaması

Çok Fazla soru ve mail gelmeye devam ediyor Web sitemiz açılana kadar buradan sorularınızı cevaplamaya çalışacağız.

Mart Ayı itibari ile , ilk 3 ay boyunca çıkacak Batman Çizgi Romanları ( Çıkış sırasına daha karar vermedik )

Batman : Yeni Dünya
Batman : Gülen Adam
Batman : Dedektif Hikayeleri Cilt 1 : Ölümün Yüzleri

--------------------------------------------------------

2014'ün kalan ayları ve 2015'in başı itibari ile basılması kesinleşen diğer Batman yayınları ve serileri.

Batman : Noel
Batman : Yeni 52 Serisi
Batman : Kara Şövalye Dönüyor
Batman : Kara Ayna
Batman : Öldüren Şaka
Batman : İlk Yıl
Batman : ŞŞŞŞ

--------------------------------------------------------

Bu yayınlar dışında 2014 - 2015 ve 2016'ta basacağımız onlarca Batman yayınını daha var. Bu yayınların hangileri olduğunu zamanı yaklaştıkça size haber vereceğiz.

Sevgiler

croplatform
11-02-2014, 06:12
Çocuklara Animasyon Tuzağı

Evlerinde televizyon olan çocuklar için tehlike çok büyükse de, bilgisayarı olan aileler için de durum pek farklı değil…

Kaynak - Habervaktim

İhvanlar.net'in animasyon uyarısı şöyle:
"Değerli kardeşlerimiz, bilgisayarların evlerimize girmesi ile özellikle çocuklarımız için bir çok tehlike de evimize girmiş durumda.

Evlerinde televizyon olanların çocuklar için tehlike çok büyükse de bilgisayarı olan aileler için de durum pek farklı değil…

Bildiğiniz gibi dünyayı kasıp kavuran bir “çizgi film” sektörü var. Bir oyuncak satmak için dizi şeklinde yüzlerce bölümlük çizgi film yapıyorlar. Sonra üretilen kahramanın oyuncaklarını ve resimlerinin üzerine basıldığı her şeyi çocukların heveslenmesi neticesinde satıyorlar.

Çizgi film sektörü son dönemde yerini “Animasyon”a bırakmış durumda.

Animasyon filmlerdeki tehlike ise gerçekten çok büyük olmasına rağmen bir çok araştırmacının gözünden bile kaçmış durumda.
Yapılan çizgi filmlerde boyutlar ve ebatlar küçük yani çocuksu. Ancak şekiller ve muhabbetler hiç de çocuksu değil…

Mesela bir araba animasyon filminde arabaların boyutları, renkleri, durumları çocukların izleyebilmesi ve dikkatlerini çekmek için olağan üstü… Ancak çizgi filmin içine karıştırılan görseller, muhabbetler hiç de çocuksu değil.

Yani animasyon filmini çocukların ilgi çekeceği türden yaparak onların filme odaklanmalarını sağlıyor, filmin içine de bilinçaltlarına yerleştirilecek malzemeyi koyuyorlar.
Bir örnek değil bu konuda binlerce örnek verilebilir… İçeriğini anlatmaya gerek duymadan birkaç resim ile iktifa ediyoruz:
Söz de oyuncakların konuştuğu bir animasyon… Karşısındaki diğer oyuncak tarafından öpülen kovboy nere bakıyor dersiniz?

Basit bir araba animasyon filmi deyip geçersiniz… Halbuki erkek-kadın ilişkisi burada da işleniyordur…

İnsan şeklinde çizilen fareler… “Sizin gibiyiz” ama “aşk yaşıyoruz” o halde “siz de bizim gibi olacaksınız” diyorlar çocuklara hissettirmeden…
Amerika’dan ithal edilen bütün animasyonlarda istisnasız bu konuların işlenmesi elbette tesadüf değildir.

Değerli kardeşlerimiz! Bir çok ihvanımızın evinde bu tür çizgi filmler olduğunu müşahede ediyoruz. Çocuklarına vakit geçirmeleri için izlettikleri bu tür çizgi filmler, onları medreseye göndererek, eğiterek vermeye çalıştıkları ahlakı verememelerine veya en iyi olamamalarına sebep olmaktadır…

Şuurlu bir topluluk olup yiyeceğimizden giyeceğimize ve çocuklarımıza da izleteceğimiz şeylere çok dikkat etmemiz gerekir."

croplatform
13-02-2014, 22:32
Beyoğlu'nda Uluslararası Çizgi Roman Sergisi

SERGİ AÇILIŞI 17 Şubat 2014 – ÇEKÜL EVİ

İngiltere, Türkiye ve Cezayir’in çizgi roman alanında önde gelen genç isimleri, ReFrame isimli proje için biraraya geldi. İstanbul merkezli tek çizgi roman festivali Istanbulles’un genel koordinatörü Canan Maraşlıgil’in küratörlüğünde üç ülkeye yayılarak gerçekleştirilen sergi ve etkinliklerin Londra ve Cezayir ayakları kısa süre önce tamamlanmıştı.

Şimdi sıra, Türkiye’de… İstanbul’da…

Türkiye’yi temsilen Studio Rodeo ekibinin Gezi Parkı temalı çizgi öykülerle katıldığı sergi, önümüzdeki Pazartesi günü (17 Şubat 2014) Beyoğlu’ndaki Çekül Evi‘nde açılıyor. Avrupa’ya ifade özgürlüğü ve kültür temalı bakışların farklı konular altında öne çıktığı toplam dokuz farklı çizgi eser, bu tarihten itibaren iki on gün boyunca izlenip okunabilecek.
Üç ülkenin yazar-çizerleri; Naz Tansel, Murat Mıhçıoğlu, Cem Özüduru, Hannah Berry, Daniel Locke, ILYA, Sofiane Belaskri, Mahmoud Benameur ve Soumeya Ouarezki, Istanbul’da buluşup sergi açılışında konuşacaklar.

croplatform
13-02-2014, 22:37
KONTAKT 4 bu sene çizgi roman yayıncılığımızı masaya yatırıyor ve Gerekli Şeyler, Marmara Çizgi temsilcileriyle çizgi roman araştırmacısı Hakan Tunga Kalkan'ı konuk ediyor:

http://4.bp.blogspot.com/-D8s8bUpxARw/Uv0V7TjubWI/AAAAAAAAWHU/n44RYY8Jcwk/s1600/1920309_812920762056308_1654850608_n.jpg

croplatform
04-03-2014, 08:28
Her yıl olduğu gibi çizgi roman okurlarının gönderdiği aday önerilerinin oylamaya sunulduğu 5. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri'nde adaylar belli oldu.

Bu sene kategorileri beş adayla sınırlamadık. Az öneri gelen kategorileri o şekilde bıraktık. Çok öneri gelen kategorileri de öneri sayısının çokluğuna göre geniş bıraktık. Bununla birlikte aday gelmeyen veya en fazla ki aday sunulan kategorileri oylamaya sunmadık.

Oy vermek isteyen okurların yapması gereken şey aşağıdaki listeden seçtiklerini kategorileriyle birlikte cizgiromanodulleri@gmail.com adresine gönderebilirler.
Örneğin:
1 - En İyi Editör 2013
JLVJLv KGVJc

2 - En İyi Yabancı Yazar 2013
uyfdgfxmvm jlvhchmx

3 - En İyi Türk Yazar 2013
UFyxcjvjhc jfkdwFGV

Son oy kullanma tarihi 30 Mart 2014.


5. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri Adayları

1 - En İyi Editör 2013
İlke Keskin
Gönül Öztopuz
Hümeyra Özcan
Burç Üner
Ege Görgün

2 - En İyi Yabancı Yazar 2013
Kişimoto Masaşi
Tite Kubo
Eiichiro Oda
Kozure Ōkami
Luca Enoch
Brian Michael Bendis

3 - En İyi Türk Yazar 2013
Devrim Kunter
Umut Sarıkaya
M. K. Perker

4 - En İyi Türk Çizer 2013
Devrim Kunter
M. K. Perker
Ahmet Torun

5 - En İyi Yabancı Çizer 2013
Kişimoto Masaşi
Tite Kubo
Eiichiro Oda
Lucha Enoch
Nicolas Wild

6 - En İyi Çevirmen 2013
S. Emre Taşkıran – Thor Klasik
Umar Gürsu – Hulk Klasik
Taifun Nitahara Haksöyliyen - Narıto
Gönül Öztopuz - Hellsing
Tolga İpek – Fullmetal Alchemist

7 - En Favori Karakter 2013
Seyfettin Efendi
Naruto
Bleach
Alucard Hellsing
Monkey D. Luffy
Sakura Haruno
Kick Ass
Ogami Daigorō
Edward Elric

8 - En İyi Comics Dizisi 2013
The Walking Dead
THE AVENGERS / Gerekli Şeyler
Mighty Avengers / Gerekli Şeyler
Thor – Klasik
Son Erkek Y

9 - En İyi Fumetti Dizisi 2013
Lilith
Nathan Never
Zagor
Büyülü Rüzgar
Dampyr Maxi

10 - En İyi Frankofon Dizisi 2013
Haçlı Seferleri
Tapınak
Böyle Sustu Zerdüşt
Ateş Yakmak
Yedi Harami

11 - En İyi Manga 2013
Lone Wolf and Cub
One Peace
Naruto
Bleach
Fullmetal Alchemist

12 - En İyi Grafik Roman (Tek Sayılık Albüm) 2013
Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları Yeditepe Canavarı
Kick Ass 2
Güngezgini
Bütün Atlar Kaybetmeye Koşar
Süperman Maceraları - Yeni Dünya

13 - En İyi Çr Basan Yayınevimiz 2013
Marmara Çizgi
Zambak Yayınları
Hoz Comics
Gerekli Şeyler
Çizgi Düşler

14 - En İyi Okur İlişkisi Kuran Yayınevi 2013
Marmara Çizgi
Gerekli Şeyler
Mavi Medya
Flaenur Comics
Büyülü Çizgi

15 - En İyi Kapak 2013
Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları - Yeditepe Canavarı
Naruto 10
One Piece volume 3
Thomas Ott - R.I.P.
Mighty Avengers 1

16 - En İyi Çizgi Roman Yayınlayan Mizah Dergisi 2013
Uykusuz
Penguen
Cafcaf
Bayan Yanı
Gırgır

17 - En İyi Çocuk Çizgi Romanı 2013
Bilbili ve Patipati - Mehmet SEVİNÇ + Mehmet AZİM / Zambak Kitap
Hayret Et Çizgi Hikayesi - Hasan Ahmet +Eren Dedeleroğlu Gökçe / Gonca Dergisi
Başka Gezegenin Çocukları – Nykko + Bannister / TUDEM

18 - En İyi Çizgi Roman Satış Noktası (Sahafiye, Kitabevi) 2013
Pınar Kitap İzmir
Gerekli Şeyler
GON
Arka Bahçe
Büyülü Dükkan

19 - En İyi Çizgi Roman Haber-İnceleme Site/Blog 2013
Altevren.net www.altevren.net
Kahramanlar Sinemada http://www.kahramanlarsinemada.com/
Pelerinli http://www.pelerinli.com/
Geekyapar http://www.geekyapar.com/
Ters Ninja http://www.tersninja.com/

20 – En İyi Çizgi Roman Sitesi 2013
Resimli Roman www.resimliroman.net
Anime Fantastica http://www.animefantastica.com/
Altın Madalyon www.altinmadalyon.com
Korsan Fan http://www.korsanfan.com/forum/kategori/395-cizgi-roman-sohbet
Kayıp Rıhtım http://www.kayiprihtim.org/forum/cizgi-roman-manga-b87.0/

21 - En İyi Çizgi Roman Facebook Sayfası 2013
Marmara Çizgi https://www.facebook.com/marmaracizgi?fref=ts
Gerekli Şeyler https://www.facebook.com/gerekliseyler?fref=ts
Drink N Drive https://www.facebook.com/groups/drinkndrawistanbul/
Gon Çizgi Roman https://www.facebook.com/groups/goncizgiroman/
Zahiri Çizgi Roman Grubu https://www.facebook.com/groups/451157224907183/

croplatform
24-03-2014, 00:26
Bilgi Eğitim, farklı sanat dallarında uzman eğitmenlerle meraklılarına sekizer haftalık eğitimler sunuyor. Çizgi roman, çizim, teori ve tarihçesi, esprili çizgi, çizgi roman, karikatür bu konular içinde yer alıyor:

Çizgi Roman Teorisi ve Tarihçesi

Çizgi-Roman'ın tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, tamamen kendine özgü içsel anlatım özellikleri, bu anlatım biçimine özgü gramer ve vokabülerinin öğretilmesi, semiotik temeli, diğer disiplinlerle doğrudan ve dolaylı (güncel ve potansiyel) ilişkisi, ‘Graphic Novel’ diye adlandırdığımız biçimin aslında bir ‘akım’ olduğu ve buna önayak olan (1980 sonrası) ikon yaratıcıların Pulitzer ödülü dahil çeşitli ödüller kazanmış ve çizgi-roman dünyasında ‘kanon’ olarak kabul edilen eserlerinin kurs sırasında öğrendiğimiz temeller ve ayrıca kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik çerçeveler içinde, tartışılması...
Eğitmen: Gazi Emin Mehmet Adanalı
Süre: 8 hafta
Tarih: 5 Nisan-24 Mayıs 2014
Cumartesi 14:00-17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü

Esprili Çizgili Karikatür Atölyesi
Evde defterine karikatürler çizmeye çalışan, mizah dergilerinde karikatürlerini yayınlatmayı hayal eden amatör çizerlerin atölyesi başlıyor. Gel kendi esprini bul, kendin çiz. İçindeki karikatürcüyü keşfet. Gülmek hayatının bir parçası olsun.
Espri bulmanın incelikleri, esprinin kağıda dökülmesi, kendine has espri ve çizgi yaratmanın yolları, karikatürist olmanın temel adımları bu atölyede atılıyor.
Atölye bitiminde ise hep beraber bir sayılık mizah dergisi çıkararak, dergicilik deneyimi de yaşayacaksınız.
Mizah dünyasının eğlenceli tarihi de atölye boyunca sizlere arkadaşlık edecek.
Eğitmen karikatürist: Tan Cemal Genç
Konuk karikatürist: Doğan Güneş (Penguen Dergisi)
Süre: 12 Nisan 2014-31 Mayıs 2014
Cumartesi 13.00-16.00

Çizgi-Roman Atölyeleri
Çizgiyi bir aşk, meslek ya da hobi olarak görenler için sunulan eğitim, katılımcıların seviyelerini gözetmeksizin çizgi-roman alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese açıktır.
Teori & Tarihçe:
Bu alanda gerçekleştirilecek çalışmalarda ise çizgi-roman tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, kendine özgü içsel anlatım özellikleri, grameri, vokabüleri ve semiyotik yapısı, diğer disiplinlerle güncel ve potansiyel ilişkileri, ‘Graphic Novel’ kavramı, ünlü sanatçıların ve eserlerinin kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik yansımaları anlatılacaktır.
Eğitimin İçeriği:
Sanat: Bu alanda gerçekleştirilecek ilk atölyede katılımcılara kendi çizgi-roman ve hikayelerini oluşturabilmeleri için yeterli olacak bilgiler ve teknikler öğretilecek; ikinci atölyede ise bu öğretiler daha üst seviyeye taşınacak ve katılımcının içinde var olan sanatçı çizgi-roman endüstrisine kazandırılacaktır.
Eğitmenler:
Ergün Gündüz
Galip Tekin
Mehmet Emin Adanalı
Süre: 5 Nisan-27 Mayıs
8 hafta, 72 saat Salı 19.00 - 22.00
Cumartesi 10.00 - 13.00 / 14.00 - 17.00

croplatform
28-03-2014, 07:22
http://1.bp.blogspot.com/-to3NNpXLjHc/UzRuX3etYAI/AAAAAAAAWUw/ZiBXixy74uk/s1600/1913354_450188471779306_613202263_o.jpg

croplatform
29-04-2014, 13:28
Sırtlan kitapça basılan "Todd, Dünyanına En Çirkin Çocuğu" M. K. Perker imza günü 10 Mayıs, Cumartesi saat 14.00-16.00 arası Arkabahçe'de.

http://1.bp.blogspot.com/-3XaaMUbyPmA/U1n3mTqeqvI/AAAAAAAAWl4/e_6Ct7yKzK0/s1600/mk+imza.jpg

croplatform
01-05-2014, 11:20
2013 yılının en iyileri seçiminde okurların oylarıyla ödüle layık bulunan eserler, sanatçılar ve yayıncılar ödül belgelerini almak üzere Büyülü Dükkan'da gerçekleşecek törene katılıyorlar.

Yer: Büyülü Dükkan
Tarih: 4 Mayıs, Pazar
Saat: 14.00 - 15.30
Adres: Neşet Ömer Sk. 3/1, 34710 Kadıköy / İstanbul
(0216) 345 1406

Törene katılacağını bildiren kurum ve sanatçılar:

Büyülü Dükkan, Büyülü Çizgi, Çizgi Düşler, Devrim Kunter'in temsilcisi, Ege Görgün, Gerekli Şeyler adına Alişan Cengiz, Kayıp Rıhtım adına Hakan Tunç, Marmara Çizgi adına Zeynep Bayraktar, Mehmet Kaan Sevinç, S. Emre Taşkıran, Zambak Yayınları

croplatform
03-05-2014, 01:14
Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları çizgi romanıyla bu sene 5. Çizgi Roman Okurları Ödüllerinde beş dalda ödüle layık görülen sanatçı Devrim Kunter 3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir'de gerçekleşecek olan İZMİRCON'da olacak:


Bu sene 3- 4 Mayıs'ta, gene Tepekule'deyiz! Bizimle bağlantıya geçmek için İzmirCon Facebook sayfası veya hermes@izmircon.org adresini kullanabilirsiniz.

Üniversite toplulukları davetiye isterse göndermekten çok memnun oluruz. İzmirCon'un Facebook sayfasından veya hermes@izmircon.org adresine davetiye talebinizi iletebilirsiniz.

croplatform
07-05-2014, 20:21
Sert, haşin, silahlı ve acımasız "Şehir Köpeği"nin yazar/çizeri Murat Bozkurt, Büyülü Dükkan'da hayranlarıyla buluşarak çizgi romanını imzalayacak. Kaçmaz bir fırsat:

Yer: Büyülü Dükkan
Tarih: 4 Mayıs, Pazar
Saat: 14.00 - 15.30
Adres: Neşet Ömer Sk. 3/1, 34710 Kadıköy / İstanbul
(0216) 345 1406

http://1.bp.blogspot.com/-K6rFDbT5Vpw/U2hbLNTggZI/AAAAAAAAWxg/f2v2MPJFVRA/s1600/murat+imza.jpg

croplatform
07-05-2014, 20:27
Çizgili Atölye (Çizgi Roman/Storyboard Atölyesi) – Başlangıç: 12 Mayıs 2014 – Her Pazartesi – 19:00-22.00

Detaylı bilgi ve ön kayıt için;

http://karanlikisleratolyesi.com/atolye-evi/cizgili-atolye/

http://2.bp.blogspot.com/-F6QmBDALX6I/U2nGEd7DgmI/AAAAAAAAWyE/a2MZGc7ex-w/s1600/f%C4%B1rat+ya%C5%9Fa.jpg

croplatform
08-05-2014, 19:26
UNİKON 2014'de Çizgi Roman Oturumları

İlk kez düzenlenen UNİKON 2014 İTÜ Maslak Kampüsünde gerçekleşecek. Devrim Kunter'le Ümit Kireççi'nin "Çizgi Romanda Bilim Kurgu" oturumları gün içinde gerçekleşecek. İşte tam program:

http://4.bp.blogspot.com/-hNIWluWBRYo/U2uvD4jn2CI/AAAAAAAAW0U/TLdVm57DeYI/s1600/unikon.jpg

croplatform
23-05-2014, 21:07
http://2.bp.blogspot.com/-DedL66yyN4A/U3-Mzt1kmzI/AAAAAAAAW6w/t3I7I9snuFQ/s1600/10258448_1529241363970187_1368870422902433606_o.jp g

croplatform
13-06-2014, 19:57
http://3.bp.blogspot.com/-BwmesPDkpQ0/U5slFzRMaRI/AAAAAAAAXH8/tZVinHYNFEw/s1600/imza_gunu_gorsel2.jpg

croplatform
19-06-2014, 07:30
Cosplay Baskını Arkabahçe Beleş Çizgi Roman Günü 3.1'de

Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanının geleneksel ücretsiz çizgi roman dağıtımı etkinliği 21 Haziran 2014, Cumartesi günü gerçekleşecek. Bu arada da muhteşem bir cosplay partisi de bu etkinliğin bir parçası olacak. Kostümü olanlara duyurulur, giyinin gelin :)

Etkinliğe katılanların çekeceği fotoğrafları croplatform@gmail.com adresine bekliyoruz...


Cosplay Partisini organize eden Sensee Cosplay'den çağrı var:

"Beşiktaş Çarşısı'ndaki Arkabahçe Çizgiroman Dükkanı'nda birkaç haftada bir düzenlenen Beleş Çizgiroman Günü için bu cumartesi yeni duyuru yapıldı!

https://www.facebook.com/ArkaBahceComicShop/photos/a.135424906586414.987.135422896586615/425607517568150/?type=1&theater

Haydi elinizdeki kostümlerden birini giyip geliniz! :D

ÇROP'dan Ümit Bey bana ulaşıp etkinliği haber verdi, ben de Arkabahçe'ye gidip Ahmet Beylerle tanıştım; süper şeker adamlar! :D Beni davet ettiler; ben de sizleri ediyorum~ Hem Torucon öncesi buluşup malzeme takası yapmak için kolay ulaşımı olan eğlenceli bir mekan bulmuş olduk -zira Mask Workshop faciasının yorgunluğu ve sinir bozukluğunu hala atlatamadım, sizi gidi goygoycular!- :D

- Tüm fotoğrafçılar davetlidir!
- İlla çizgi roman karakteri olmak zorunda değil; anime, film, ikonik ve orijinal bütün kostüm çalışmalarınız ile etkinlikte eğlenebilirsiniz.
- Ücretsizdir, yaş sınırlaması ve belli bir saati yoktur!
- Fikirlerinizi ve hazırlıklarınızı duvarda paylaşınız~"

croplatform
23-06-2014, 10:59
Seyfettin Efendi, Ödüllü Öykü Yarışması!
Seyfettin Efendi'den, Devrim Kunter imzalı çizim ödüllü öykü tamamlama yarışması!


Size vereceğimiz paragrafı Word formatında bir öykü olarak tamamlayıp sayfamıza 5 Temmuz 2014'e dek mesaj yoluyla iletin; sayfada yayınlanacak olan öykülerden en çok beğenilen sizin öykünüz olursa öykünüzde geçen bir sahne, Devrim Kunter tarafından çizilecek ve size hediye edilecektir!

Yarışmamızın iki şartı vardır:

1. Sayfamızı beğenmeniz.
2. Öykünüzü en geç 5 Temmuz'a dek bize yollamanız.

Hazır mısınız?

"Seyfettin Efendi, ne zaman içine girse hep huzursuzluk dolduğu ormandaydı gene. İki haftada aldığı üçüncü cinayet ihbarıydı bu! İlk ikisinde olduğu gibi gene cesedi eliyle koymuş gibi bulacağına emindi! Koşar adım ağaçları geçip kendisine tarif edilen seyrek otlarla dolu alanı bulmaya çalıştı. Dallar yanağını hafifçe keserken gökten yere vuran dolunayın ışığında önünü zar zor görebiliyordu. En sonunda, tam olarak kendisine tarif edilen alanı buldu ve uzaktan bile olsa tam da kendisine tarif edildiği şekilde seyrek çimenlerin ortasında yüzükoyun yatan bir kadın vardı. Kadının yanına doğru koşmaya başladı Seyfettin Efendi..."

croplatform
18-10-2014, 19:50
JBC Yayıncılık az önce duyurdu:

JBC Yayıncılık DC / Vertigo 2015 Kesinleşen Yayın Listesi (Eklemeler Yapılacaktır )

Batman Yeni 52 Dedektif 3-4-5
Batman Yeni 52 Ana Seri 4-5
Batman Hush
Batman İlk Yıl
Batman Öldüren Şaka
Batman Gotham by Gaslight
Batman Death By Design
Batman Gates Of Gotham
Batman Arkham Asylum
Harley Quinn Yeni 52
American Vampire 1-2-3
V for Vendetta