PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DEMİREL'den İNCİLER !

Sami Dede
19-10-2012, 12:48
Türkiye'nin 9.uncu Cumhurbaşkanı Sn. Sami SÜLEYMAN Gündoğdu DEMİREL, 1965 - 1993 yılları arasında 7 Farklı Hükümette 12 yıl süreyle Başbakanlık yapmıştır. Türk Siyasi Literatürüne giren güldüp düşündüren bazı sözleri..

1- Demokrasilerde Çare tükenmez..
2- Yollar Yürümekle aşınmaz..
3- Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk Gölüde değildir. Binanaleyh Ege bir göl değildir..
4- Görünen Köy uzak değildir.
5- Mizah bir yumruktur kime ne zaman vuracağı belli olmaz..
6- Nerde Gamıştık ?
7- Galibiyetin sahibi çoktur. Malumiyetin sahibi yoktur. Yenilgi Yetimdir..
8- Bu Ülkeyi bir kelime ile anlat derlerse Eyidir derim. iki kelime ile anlat derlerse Eyi değildir derim...
9- Türban ile Okumak isteyenler Arabistana gitsinler.
10- Türkeş Türk Çocuğu, Ecevit Halk Çocuğu, Erbakan Müslüman Çocuğu ee " Biz onun bunun çocuğumuyuz "
11- Yazın Bulgaristandan elektrik alıyoruz, Kışın Bulgaristan bize veriyor..
12- Su mu değerlidir Petrol mu? elbette SU değerlidir Petrol İçilmez..
13- ÜS Yok Tesis var..
14- İngiltere ile ilişkilerin gergin olduğu bir dmnemde yapılan bir görüşme de İngiliz meslektaşının elini sıkmasının doğruluğunu soran gazetecilere, " Ya neresini sıkacaktım "
15- Dün dündür bugün Bugün..
16- Dört kaz versen Akşama 3 ünü kaybeder gelir ( Ecevit için )
17- Şapkamı alır giderim..
18- Benzin vardı da ben mi içtim..
19- Devletin Raydan çıkmış haline Derin Devlet denir..
20- Demirel Azerbaycan cunhurbaşkanı Haydar Aliyevi ziyaret eder, Aliyev Yemekte bir Konuşma yapar Demireli metheder ve Sözün Sonunda " Türk dünyasının en büyük Pezevengi Demirel'dir " der.. (Pezevenk = İş Adamı ) Demirel, oturduğu yerde Aliyev'e Bakar ve "Sende az Pezevenk değilsin" der

Birkaç alıntı yaptım fazla uzatarak okunmaz hale gelsin istemedim, Çok daha fazla sözü var..

Sevgiyle..

sefaqwzx
19-10-2012, 13:07
Merhaba,
Şimdiki kuşak pek bilmez, o zatı muhterem ki, bizim kuşağın "ebedi" devlet adamı (devletin adamı) olur kendileri.
Altı kez (şapkasını alarak) gidip yedi kez gelmiş, "çapsızlığın çapı" önermesiyle
( bu çap belki de şapkasının çapı da olabilecek içinden çıkarılamayan tavşanın şapkaya oranının 1.68'lik altın oran olması muhtemel)ülkeme damgasını vurmuş ve halkımın "çapını" bize kanıtlamış siyasi bir deha da denir kendilerine.
"Bana ülkücüler adam öldürmüştür dedirtemezsiniz." özlü sözünü anımsıyorum,
vahşi katliamlar sonrasında...

Sami Dede
19-10-2012, 13:39
Merhaba,
Şimdiki kuşak pek bilmez, o zatı muhterem ki, bizim kuşağın "ebedi" devlet adamı (devletin adamı) olur kendileri.
Altı kez (şapkasını alarak) gidip yedi kez gelmiş, "çapsızlığın çapı" önermesiyle
( bu çap belki de şapkasının çapı da olabilecek içinden çıkarılamayan tavşanın şapkaya oranının 1.68'lik altın oran olması muhtemel)ülkeme damgasını vurmuş ve halkımın "çapını" bize kanıtlamış siyasi bir deha da denir kendilerine.
"Bana ülkücüler adam öldürmüştür dedirtemezsiniz." özlü sözünü anımsıyorum,
vahşi katliamlar sonrasında...

EVET Çok net hatırlıyorum bu sözünü de, Haklısınız Ama ÜLKÜCÜLER değildir Aslı, SAĞCILARDIR...ama ÇAP konusu Aziz Nesin çok net ortaya koymuş ve Saygı değer Başbakanımız bir seçim sonra Aziz Nesin'in sözünü ispatlayacak sanırım..