Sami Dede
19-10-2012, 12:48
Türkiye'nin 9.uncu Cumhurbaşkanı Sn. Sami SÜLEYMAN Gündoğdu DEMİREL, 1965 - 1993 yılları arasında 7 Farklı Hükümette 12 yıl süreyle Başbakanlık yapmıştır. Türk Siyasi Literatürüne giren güldüp düşündüren bazı sözleri..
1- Demokrasilerde Çare tükenmez..
2- Yollar Yürümekle aşınmaz..
3- Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk Gölüde değildir. Binanaleyh Ege bir göl değildir..
4- Görünen Köy uzak değildir.
5- Mizah bir yumruktur kime ne zaman vuracağı belli olmaz..
6- Nerde Gamıştık ?
7- Galibiyetin sahibi çoktur. Malumiyetin sahibi yoktur. Yenilgi Yetimdir..
8- Bu Ülkeyi bir kelime ile anlat derlerse Eyidir derim. iki kelime ile anlat derlerse Eyi değildir derim...
9- Türban ile Okumak isteyenler Arabistana gitsinler.
10- Türkeş Türk Çocuğu, Ecevit Halk Çocuğu, Erbakan Müslüman Çocuğu ee " Biz onun bunun çocuğumuyuz "
11- Yazın Bulgaristandan elektrik alıyoruz, Kışın Bulgaristan bize veriyor..
12- Su mu değerlidir Petrol mu? elbette SU değerlidir Petrol İçilmez..
13- ÜS Yok Tesis var..
14- İngiltere ile ilişkilerin gergin olduğu bir dmnemde yapılan bir görüşme de İngiliz meslektaşının elini sıkmasının doğruluğunu soran gazetecilere, " Ya neresini sıkacaktım "
15- Dün dündür bugün Bugün..
16- Dört kaz versen Akşama 3 ünü kaybeder gelir ( Ecevit için )
17- Şapkamı alır giderim..
18- Benzin vardı da ben mi içtim..
19- Devletin Raydan çıkmış haline Derin Devlet denir..
20- Demirel Azerbaycan cunhurbaşkanı Haydar Aliyevi ziyaret eder, Aliyev Yemekte bir Konuşma yapar Demireli metheder ve Sözün Sonunda " Türk dünyasının en büyük Pezevengi Demirel'dir " der.. (Pezevenk = İş Adamı ) Demirel, oturduğu yerde Aliyev'e Bakar ve "Sende az Pezevenk değilsin" der
Birkaç alıntı yaptım fazla uzatarak okunmaz hale gelsin istemedim, Çok daha fazla sözü var..
Sevgiyle..
1- Demokrasilerde Çare tükenmez..
2- Yollar Yürümekle aşınmaz..
3- Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk Gölüde değildir. Binanaleyh Ege bir göl değildir..
4- Görünen Köy uzak değildir.
5- Mizah bir yumruktur kime ne zaman vuracağı belli olmaz..
6- Nerde Gamıştık ?
7- Galibiyetin sahibi çoktur. Malumiyetin sahibi yoktur. Yenilgi Yetimdir..
8- Bu Ülkeyi bir kelime ile anlat derlerse Eyidir derim. iki kelime ile anlat derlerse Eyi değildir derim...
9- Türban ile Okumak isteyenler Arabistana gitsinler.
10- Türkeş Türk Çocuğu, Ecevit Halk Çocuğu, Erbakan Müslüman Çocuğu ee " Biz onun bunun çocuğumuyuz "
11- Yazın Bulgaristandan elektrik alıyoruz, Kışın Bulgaristan bize veriyor..
12- Su mu değerlidir Petrol mu? elbette SU değerlidir Petrol İçilmez..
13- ÜS Yok Tesis var..
14- İngiltere ile ilişkilerin gergin olduğu bir dmnemde yapılan bir görüşme de İngiliz meslektaşının elini sıkmasının doğruluğunu soran gazetecilere, " Ya neresini sıkacaktım "
15- Dün dündür bugün Bugün..
16- Dört kaz versen Akşama 3 ünü kaybeder gelir ( Ecevit için )
17- Şapkamı alır giderim..
18- Benzin vardı da ben mi içtim..
19- Devletin Raydan çıkmış haline Derin Devlet denir..
20- Demirel Azerbaycan cunhurbaşkanı Haydar Aliyevi ziyaret eder, Aliyev Yemekte bir Konuşma yapar Demireli metheder ve Sözün Sonunda " Türk dünyasının en büyük Pezevengi Demirel'dir " der.. (Pezevenk = İş Adamı ) Demirel, oturduğu yerde Aliyev'e Bakar ve "Sende az Pezevenk değilsin" der
Birkaç alıntı yaptım fazla uzatarak okunmaz hale gelsin istemedim, Çok daha fazla sözü var..
Sevgiyle..