Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimi kabul etmeniz için daha ne gerekiyor?
evrimi kabul etmeyenlere soruyorum. evrimi kanıtlayan bu kadar bilgi,bulgular varken daha ne gibi bulgular bilgiler olursa evrimi kabul edersiniz?
evrimi kabul etmeyenlere soruyorum. evrimi kanıtlayan bu kadar bilgi,bulgular varken daha ne gibi bulgular bilgiler olursa evrimi kabul edersiniz?
Boş işlerle uğraşıyorsunuz desem alınır mısınız?
Evrim?
Bir önemi var mı evrimin?
Evet, güzel şey varoluşun sırlarını anlamaya çalışmak ama evrime bu kadar anlam yüklemek niye?
Evrim vardır yoktur, şu kadar milyon yılda olmuştur vs. vs.
Bu önemsizzz. Hem de çok önemsiz. Zaman kavramından uzak olmak ve zaman dışında olmak demek milyonlarca yılın ve zerrenin bir anda oluşması, ortaya çıkması demek.
Ol denilince olmak gibi.
İnsan bu dünyada varolan tüm kuralların ve oluşumların yalnızca dünyalılar için bir anlam ifade ettiğini ve tüm bu kural ve oluşumların zamandan münezzeh biri için aynı anlamı ifade etmeyeceğini ne zaman anlayacak?
Evrimi kabul etmek ya da etmemek bütün mesele bu mu? Bu kime neyi kanıtlayabilir, kime ne kazandırır ya da kaybettirebilir ki?
Hiç.
Sevgiler.
Evrimi anlamak demek şimdiye kadar sana sunulan yapay bakış açıdan kurtulup gerçek bakış açısıyla hayata bakmak demek. Evrimi anlamak demek evrenin senin için yaratıldı egosu,kibirine kapılmak yerine bu evrende diğer hayvanlardan sadece beyin olarak farklı olduğunu anlamak ve olabildiğince egosuz yaşamak demek. evrimi anlamak demek cennet ve cehennemin bu dünya olduğunu anlamak ve cenneti de cehennemi de sen yaratacağını bilmek ona göre bu dünya da yaşamak demek. Kısacası evrimi anlamak Hayatı anlamak demek...
ereninthenature
26-10-2012, 17:33
Tartismanin konusu evrimin onemine kayacak biliyorum ama evrime onemsiz demek ben cahilim diye bagirmak demektir.Evrim bir teoridir, bilimin bir teorisidir ayni atom gibi hucre yada yercekimi gibi.Atomun anlasilmasi insan hayatini milyonlarca yonlerden gelistirirken, evreni daha iyi anlayabilmemizi saglamistir.Ayni seyler evrim icinde gecerlidir.İnsan psikolojisini daha iyi anlayabilmek, insan toplumunun yapisini, kulturlerin temelini anlamanin yolu evrimden gecmektedir.Bir teori bilimin diger dallarina ve hayatin bircok yonune aydinlik getirir. Bir insanin herseye gucu yeten tanri tarafindan tasarlanmasiyla, dogal seleksiyon ve mutasyonlarla evrilmesi arasindaki fark gercekle yalan arasindaki fark kadar buyuktur.Ayni yola cikar demek cok dar bir perspektiften bakmayi gerektirir.
Boş işlerle uğraşıyorsunuz desem alınır mısınız?
Evrim?
Bir önemi var mı evrimin?
Evet, güzel şey varoluşun sırlarını anlamaya çalışmak ama evrime bu kadar anlam yüklemek niye?
Evrim vardır yoktur, şu kadar milyon yılda olmuştur vs. vs.
Bu önemsizzz. Hem de çok önemsiz. Zaman kavramından uzak olmak ve zaman dışında olmak demek milyonlarca yılın ve zerrenin bir anda oluşması, ortaya çıkması demek.
Ol denilince olmak gibi.
İnsan bu dünyada varolan tüm kuralların ve oluşumların yalnızca dünyalılar için bir anlam ifade ettiğini ve tüm bu kural ve oluşumların zamandan münezzeh biri için aynı anlamı ifade etmeyeceğini ne zaman anlayacak?
Evrimi kabul etmek ya da etmemek bütün mesele bu mu? Bu kime neyi kanıtlayabilir, kime ne kazandırır ya da kaybettirebilir ki?
Hiç.
Sevgiler.
Aynı mantıkla bakarsak, bilim de gereksizdir.
Niye olayı sadece "evrim"e indirgiyorsunuz ki?
Bilimsel tüm çalışmalar durdurulsun o zaman, ne gerek var?
"Evrim'e gerek yok." demek, "Aşı olmaya gerek yok." demek gibi birşeydir.
Evrim'in bilime yaptığı/yapacağı katkıların, ileride ne gibi meyveler vereceğini bilemeyiz.
Ancak şunu biliyoruz ki, bu meyvelerden en çok faydalananlar; bir zamanlar bu ağacı taşlayanlar olacaktır.
Tarih, bunun örnekleriyle doludur.
Sonuçta "biyoloji"den bahsediyoruz.
Evrim sayesinde pek çok yeni buluşa imza atılabilir, pek çok sorun çözülebilir.
En önemlisi, insanlar "Adem-Havva" gibi masallarla yaşamak zorunda değildir artık.
Yani diğer tüm izahları yok saysak, sırf şu son madde için bile evrim gereklidir.
Ama tabi ki bilim'in derdi "dini kabuller" falan değildir, o yüzden şu son söylediğim şey, daha ziyade günlük hayatta işimize yaramaktadır.
Aynı mantıkla bakarsak, bilim de gereksizdir.
Niye olayı sadece "evrim"e indirgiyorsunuz ki?
Bilimsel tüm çalışmalar durdurulsun o zaman, ne gerek var?
"Evrim'e gerek yok." demek, "Aşı olmaya gerek yok." demek gibi birşeydir.
Okuduğunuzu anlayabilseniz keşke.
Hayata bakış açınız da işte böyle.
''Evet, güzel şey varoluşun sırlarını anlamaya çalışmak'' demişim ''ama evrime bu kadar anlam yüklemek niye?'' diye sorarken...
Evrime gerek yoktur, aşı olmaya gerek yoktur, bilime gerek yoktur demiyorum ben, bunların varlığı hiçbir şeye kanıt olamaz diyorum.
Evrim'in bilime yaptığı/yapacağı katkıların, ileride ne gibi meyveler vereceğini bilemeyiz.
Ancak şunu biliyoruz ki, bu meyvelerden en çok faydalananlar; bir zamanlar bu ağacı taşlayanlar olacaktır.
Evrim sayesinde pek çok yeni buluşa imza atılabilir, pek çok sorun çözülebilir.Benim insanların bir şeyi araştırması ya da öğrenmesi ile ilgili bir derdim yok, dert insanların elde ettikleri verilere yükledikleri anlamın büyüklüğü ile ilintili sadece.
En önemlisi, insanlar "Adem-Havva" gibi masallarla yaşamak zorunda değildir artık.
Yani diğer tüm izahları yok saysak, sırf şu son madde için bile evrim gereklidir.
:)
Bunlar sizin hüsnü kuruntunuz desem... Evrim teorisi ispatlanmış olsa bile neye kanıt olabilir ki?
Bu düşünce yapısının benim için ne kadar sığ olduğunu söyleyebilirim sadece.
Evrim bir teori değil de ispatlanmış bir kanun olsa dahi Adem-Havva hikayesine asla ters düşemez.
Bunu zaman kavramından ayrı düşünmeyi öğrenemeyen birine anlatabilmek mümkün olmasa gerek.
Ama tabi ki bilim'in derdi "dini kabuller" falan değildir, o yüzden şu son söylediğim şey, daha ziyade günlük hayatta işimize yaramaktadır. Yaradığını sanmaktır.
Evrim kadar ''zaman kavramından uzak olmak'' üzerine düşünmeniz dileklerimle...
Sevgiler.
Evrim sayesinde pek çok yeni buluşa imza atılabilir, pek çok sorun çözülebilir.
Ama tabi ki bilim'in derdi "dini kabuller" falan değildir, o yüzden şu son söylediğim şey, daha ziyade günlük hayatta işimize yaramaktadır.
Katkılara, meyvelere, tarihe ve sorun çözmeye gelince; bunun için daha ileride vereceği meyvelere değil de tarihte verdiği meyvelere bakabilirsiniz önce.
Dünya savaşları çıkaran ve milyonlarca insanı katleden hastalıklı meyvelere.
Sorun çözen (!) meyveler.
Sevgiler.
selalim,
evrimi anlamak ne katkı sağlar diyorsun. ben anlattım evrimi anlamak hayata bakış açını tamamen değiştirir. seninde diğer hayvanlardan farkın olmadığın ortaya çıkar daha egosuz,kibirsiz olursun. doğaya daha çok bağlanırsın. herşey de bir amaç aramazsın bilirsin ki aslında amaçsız bir şekilde gelmişsin. adem ile havva kıssası tabi var olacak sonucta gerçekleri görmek istemeyen kesim illaki olacaktır ama ilerde inanıyorum bu kesim çok az olacak. sonuçta evrimle bu hikaye tamamen ters düşmekte. evrim adem ile havvanın bir nufteden yaratılmadıgını daha önceki hayvan olan primatlardan geldiğini söylemekte, ispatlamakta.
birde hastalık meyvelerine gelince hastalıkların sebebi din bu tarihlerce ortada binlerce yıldır din var binlerce yıldır savaş var ve bunların temeli dine dayalı. o bahsettiğin hastalıklı meyveler evrim sayesinde hastalıklı olmadı yani ırkçılık zaten vardı onlar evrimi kendi düşünceleri yönünde kullandılar. yani bir insanın bir arabayla ister iyilik yapar, gezer, isterse birini kaçırır yada ezer öldürür bunda arabanın bir sucu var mı? bilim her zaman böyle olmuştur kullanan kişiye göre olumlu yada olumsuz değişmiştir. ama genel amac olumludur yeterki biz kendi görüşümüzü değiştirelim asıl hastalık olan dinden kurtulalım.
evet yeniden sorumu tekrarlıyorum evrime inanmanız için daha ne gibi bulgular lazım??
Bir yandan, görmediği ve kanıtı olmayan Adem-Havva'ya "inanan" ve bu hikayeyi savunan insanlar.
Diğer yandan, gördüğü ve kanıtları olan evrim'e "inanmayan" insanlar.
* * * * *
Bir yanda, "çamurdan yapılan ve diriltilen" bir insanın "masalsı/mitolojik" yanı.
Diğer yanda, milyonlarca yılda evrilen insanların "bilimsel" mantığı.
* * * * *
Bir tarafta, "Evrim bilimsel bir gerçektir. Kanıtları ise şunlardır..." diyen bir Oxford profesörü.
Diğer tarafta, "Evrim ne ya? Maymundan mı geldik yani şimdi? Ehe, mehe." diyen mahallemizin cami hocası.
* * * * *
Bir yanda, asla bilimsel izahlarla desteklenemeyen "akıllı tasarım" muhabbeti.
Diğer yanda, sürüyle körelmiş organ.
* * * * *
Nasıl ki Osmanlı'ya matbaa 200 sene sonra geldiyse.
Evrim de İslam ülkelerine 200-300 sene sonra gelecek. Görünen bu.
Tabi o arada batı, bilim'de bize 500 sene fark atacak...
* * * * *
Resmin bütününü görebiliyor musunuz?
Bir yandan, görmediği ve kanıtı olmayan Adem-Havva'ya "inanan" ve bu hikayeyi savunan insanlar.
Diğer yandan, gördüğü ve kanıtları olan evrim'e "inanmayan" insanlar.
* * * * *
Bir yanda, "çamurdan yapılan ve diriltilen" bir insanın "masalsı/mitolojik" yanı.
Diğer yanda, milyonlarca yılda evrilen insanların "bilimsel" mantığı.
* * * * *
Bir tarafta, "Evrim bilimsel bir gerçektir. Kanıtları ise şunlardır..." diyen bir Oxford profesörü.
Diğer tarafta, "Evrim ne ya? Maymundan mı geldik yani şimdi? Ehe, mehe." diyen mahallemizin cami hocası.
* * * * *
Bir yanda, asla bilimsel izahlarla desteklenemeyen "akıllı tasarım" muhabbeti.
Diğer yanda, sürüyle körelmiş organ.
* * * * *
Nasıl ki Osmanlı'ya matbaa 200 sene sonra geldiyse.
Evrim de İslam ülkelerine 200-300 sene sonra gelecek. Görünen bu.
Tabi o arada batı, bilim'de bize 500 sene fark atacak...
* * * * *
Resmin bütününü görebiliyor musunuz?
jingo çok güzel anlatmışsın durumu ne yazık ki durum vahim bizler elimizden geldiği kadarıyla bilinçlendirme yapacağız. mücadeleye devam.
Okuduğunuzu anlayabilseniz keşke.
Bunlar sizin hüsnü kuruntunuz desem... Evrim teorisi ispatlanmış olsa bile neye kanıt olabilir ki?
İnsanın, Kuran'da geçtiği gibi ol deyince birden varolmadığını, Allah'ın insanı bir çırpıda değil de milyonlarca yıl süren deneme-yanılma yöntemiyle yarattığının kanıtı olabilir mesela...
Evrim bir teori değil de ispatlanmış bir kanun olsa dahi Adem-Havva hikayesine asla ters düşemez.
Evrim teorisi isbatlanmıştır zaten. Teorinin de anlamını kavramış, anlamış değilsiniz. Teori isbatlanmış, geçerliliği süren şeyleri ifade eder zaten. Senin sandığın gibi isbatlanmayı bekleyen bir tez, düşünceden ibaret değildir. Dünya üzerinde kimse -bilim insanları-evrim var mı yok mu diye tartışmıyor, onu konuşanlar doğmaları çöpe gidecek diye tırsan din adamlarıdır. Hatta bazı din adamları evrimi kabul etmeye başladılar. Evrim'i de ilahi takdire bağlıyorlar.
Adem ve Havva hikayesi demişsin, güzel de söylemişsin. Evet Evrim Adem ve Havva hikayesine dokunmaz, masallar evrim teorisinin de evrimsel düşüncenin de umrunda değildir; eğer evrim teorisi ile ilgili bir şeyler bilseydin zaten böyle saçma bir şey deme gafletinde bulunmazdın. Zira evrim teorisi Adem ve Havva'nın mantar gibi yerden bitme hikayesini çöpe gönderir. Yani bu yılan ne yazık ki sana dokunuyor, bu yüzden bin yıl yaşamasın de bence... :)
selalim,
evrimi anlamak ne katkı sağlar diyorsun. ben anlattım evrimi anlamak hayata bakış açını tamamen değiştirir. seninde diğer hayvanlardan farkın olmadığın ortaya çıkar daha egosuz,kibirsiz olursun. doğaya daha çok bağlanırsın. herşey de bir amaç aramazsın bilirsin ki aslında amaçsız bir şekilde gelmişsin. adem ile havva kıssası tabi var olacak sonucta gerçekleri görmek istemeyen kesim illaki olacaktır ama ilerde inanıyorum bu kesim çok az olacak. sonuçta evrimle bu hikaye tamamen ters düşmekte. evrim adem ile havvanın bir nufteden yaratılmadıgını daha önceki hayvan olan primatlardan geldiğini söylemekte, ispatlamakta.
birde hastalık meyvelerine gelince hastalıkların sebebi din bu tarihlerce ortada binlerce yıldır din var binlerce yıldır savaş var ve bunların temeli dine dayalı. o bahsettiğin hastalıklı meyveler evrim sayesinde hastalıklı olmadı yani ırkçılık zaten vardı onlar evrimi kendi düşünceleri yönünde kullandılar. yani bir insanın bir arabayla ister iyilik yapar, gezer, isterse birini kaçırır yada ezer öldürür bunda arabanın bir sucu var mı? bilim her zaman böyle olmuştur kullanan kişiye göre olumlu yada olumsuz değişmiştir. ama genel amac olumludur yeterki biz kendi görüşümüzü değiştirelim asıl hastalık olan dinden kurtulalım.
evet yeniden sorumu tekrarlıyorum evrime inanmanız için daha ne gibi bulgular lazım??
Aynı dili konuşmuyoruz sanırım. Evrime inanmak ya da inanmamak söz konusu değil benim için, dinlere inanmak ya da inanmamak gibi.
Evrim teorisinin bir düşünce olduğunu ve bu düşünceye inanmanın hiçbir şey kanıtlamayacağını anlamanın bazı bünyeler için kolay olmadığını görüyorum. Bu bir dine körükörüne inanmaktan dahi daha hastalıklı bir düşünce. Siz inançsızlığınıza kanıt, bir sebep arıyorsanız bu teoriyi öne sürmenizden daha basit bir düşünce yapısı olamaz bence.
Misal; evrim var ve her şey milyonlarca yılda oluştu bu oluşumum anlamı zaman dışında bir an gibi. Misal; insan benzeri binbir çeşit maymun türevi bulundu; bu neyi ispatlar? Bir teori; insan için, insanın yaşayabilmesi için hazırlanan yeryüzünün ve yaşam şekilllerinin aşamalarıydı. Bu evreler gerçekten varoldu ve sonra insan yeryüzünde yerini buldu.
Düşüncelerin, teorilerin söylediği ve dahi bilimin ıspatladığı hiçbir şey, hiçbir şeye kanıt, bir delil ve kesin sonuç olamaz. Sizler aslında birer boşluk ve yokluktan ibaretken, nasıl bu kadar gerçek içinde yaşayabildiğinize kafa yorun bence.
Bu dünya bir rüya kadar gerçek olabilir ancak.
Evet evrime inanıyorum desem ama yaşamın bir rüya kadar gerçek olduğuna inandığım gibi.
Rahatlayacak mısınız şimdi?
Ve insan hele de egosuz insan(!) konunuza gelince bunun üzerine gülebilirim sadece.
Sevgiler.
Evrim teorisinin bir düşünce olduğunu...
1- Fosiller
2- Körelmiş organlar
Bu iki argüman ile kanıtlanmış bir düşünce(!) evet...
İnançsızlığa kanıt aramakla ne alakası var bu işin?
Siz memnun olasınız diye evrim'i çöpe mi atalım?
Adem-Havva gibi masallarla mı yaşasın insanlar? Bu mudur?
Evrim, GERÇEK'tir... İnsanları, masallarla yaşamaktan kurtarır.
İnançsızlığa kanıt aramıyoruz, çünkü buna gerek yok.
Taşlar kendiliğinden yerine oturuyor.
Senin şu yaptığın ise, Adem-Havva masalına kanıt bulamayıp (tıpkı tüm dünya gibi), evrim'e ve onu destekleyenlere "laf" atmaktan başka birşey değil.
bunun üzerine gülebilirim sadece.
İnsan, anlayamadığı şeylere sadece gülermiş.
Sevgiler.
idontneedagod
29-10-2012, 15:50
Misal; evrim var ve her şey milyonlarca yılda oluştu bu oluşumum anlamı zaman dışında bir an gibi. Misal; insan benzeri binbir çeşit maymun türevi bulundu; bu neyi ispatlar?
Bu en basitinden ilk insan diyebileceğimiz bir varlığın (Adem) asla varolmadığını ispatlar(mıştır).
Tüm canlılar tek hücrelilerden zaman içinde türeyerek oluşmuş ve hiçbir canlı için bir ilk bireyden söz edemeyiz.
Bu Kuran'ı doğrudan çürütmez mi?
Nevandaar
29-10-2012, 17:23
Bu en basitinden ilk insan diyebileceğimiz bir varlığın (Adem) asla varolmadığını ispatlar(mıştır).
Tüm canlılar tek hücrelilerden zaman içinde türeyerek oluşmuş ve hiçbir canlı için bir ilk bireyden söz edemeyiz.
Bu Kuran'ı doğrudan çürütmez mi?
Kuran'ı dört işlem dahi çürütüyor :) Evrim teorisi kurana 10 gömlek fazla gelir :)
Jesus-Christ
29-10-2012, 17:49
Evrim olsun olmasın. Bu önemli değildir. Diyelim ki evrimle canlılar farklılaştı. Ne olacak yani. Benim kabul ettiğim şey Tanrı! Evrimi kabul edebilir miyim? Belki.. Zaten tanrı evrim farklı konular. Biyoloji ve teoloji kavramlarını birbiriyle karıştırmamalı lazım.
Yine söylüyorum; evrim olmuş yada olmamış bunun bir önemi yoktur.
Başka bir nokta ise evrimin kesinliği. Bazı arkadaşlar evrimi kesin gerçek olarak önümüze sürüyor. Gerçek kavramı bilimin ürünü müdür? İyii yada etik kavramı? Bunlar felsefenin alanında değil midir ? Ahlak felsefesinde yer almaz mı?
Şunu demek istiyorum: bilimde kesin gerçek diye bir şey yokturmçünkü bilimde kesinlik yoktur. Değişmez olgular ve kesinlik, bitmiştik söz konusu değildir.
Öyle olsaydı bilim bilim olmaz din olurdu. Bilimde dogmalara yer var mıdır?
Yoktur!
Evrimi bir dogma olarak gören çok insan var ama.
Pek çok insan gördüm , evrimle yatıp evrimle kalkıyor.
Jesus-Christ
29-10-2012, 18:02
Evrimi anlamak demek şimdiye kadar sana sunulan yapay bakış açıdan kurtulup gerçek bakış açısıyla hayata bakmak demek. Evrimi anlamak demek evrenin senin için yaratıldı egosu,kibirine kapılmak yerine bu evrende diğer hayvanlardan sadece beyin olarak farklı olduğunu anlamak ve olabildiğince egosuz yaşamak demek. evrimi anlamak demek cennet ve cehennemin bu dünya olduğunu anlamak ve cenneti de cehennemi de sen yaratacağını bilmek ona göre bu dünya da yaşamak demek. Kısacası evrimi anlamak Hayatı anlamak demek...
Siz bu yazınızda evrimi dine karşı bir olgu olarak temellendiriyorsunuz. Evrim varsa tanrı da yoktur yaratılış da demeye getiriyorsunuz.
Evrimle tanrıyı yarıştırırsanız yanılırsınız.
Cennet
Cehennem
Yaratılmak
Bu kavramların biyolojiyle bir ilgisi var mı?
Eğer yoksa neden kullanıyorsunuz?
Selalim' in özellikle de ilk yazısına katılıyorum.
Evrim olsun olmasın. Bu önemli değildir. Diyelim ki evrimle canlılar farklılaştı. Ne olacak yani. Benim kabul ettiğim şey Tanrı! Evrimi kabul edebilir miyim? Belki.. Zaten tanrı evrim farklı konular. Biyoloji ve teoloji kavramlarını birbiriyle karıştırmamalı lazım.
Yine söylüyorum; evrim olmuş yada olmamış bunun bir önemi yoktur.
Başka bir nokta ise evrimin kesinliği. Bazı arkadaşlar evrimi kesin gerçek olarak önümüze sürüyor. Gerçek kavramı bilimin ürünü müdür? İyii yada etik kavramı? Bunlar felsefenin alanında değil midir ? Ahlak felsefesinde yer almaz mı?
Şunu demek istiyorum: bilimde kesin gerçek diye bir şey yokturmçünkü bilimde kesinlik yoktur. Değişmez olgular ve kesinlik, bitmiştik söz konusu değildir.
Öyle olsaydı bilim bilim olmaz din olurdu. Bilimde dogmalara yer var mıdır?
Yoktur!
Evrimi bir dogma olarak gören çok insan var ama.
Pek çok insan gördüm , evrimle yatıp evrimle kalkıyor.
Ya bu "gerçek" muhabbetinde hiç ciddi değilsiniz, kusura bakmayın.
O zaman "yerçekimi" de şüpheli.
Var mısınız, çatıdan atlayarak deneyelim?
Böyle şey mi olur yahu?
Evrim "şu an için" geçerlidir. Ne dogma'sı bu?
Bilim'de dogma mı olur?
Kim görüyor evrim'i dogma olarak?
Bilim adamları Adem-Havva masalını kabul etmiyor diye, o kadar çok rahatsız oluyorsunuz ki, ne söyleyeceğinizi şaşırdınız artık. (siz Müslüman değilsiniz belki, ancak genel tavır böyle.)
O zaman şöyle yapalım, bilim dünyası için iki seçenek sunalım.
1- Evrim
2- Çamurdan yaratılan adam
Böyle mi yürüyordu bilim?
Mitolojik masallarla?
* * * *
Evrim'i "mantıksız" mı buluyorsunuz?
Saygı duyarım.
Var mı karşıt "bilimsel" teziniz?
Yok.
O zaman sadece "inanmamak"la yetinirsiniz. O nasıl oluyorsa artık.
Jesus-Christ
31-10-2012, 01:08
Sayın bilimci arkadaşlarım:
Lütfen herkes bu örneğe dikkat etsin ve zahmet olmazsa üzerinde 1 dakikalık düşünsün.
KURBAĞA ------------------------> PRENS = ÇOCUK MASALI
t= bir an
KURBAĞA -------------------------> PRENS = BİLİM
t= 300 milyon yıl
Lütfen sadece bir dakika düşünün ve savunma psikolojisiyle hareket etmeyin.
Teşekkürler
Sayın "lehi"
t= 300 milyon yıl
1- Bunun olması için "Tanrı'sal bir güç" gerekmiyor.
2- Zaman, mutasyonlar, doğal süreç vs. bunun için yeterlidir.
3- Kanıtları da vardır.
KURBAĞA -------------------------> PRENS = ÇOCUK MASALI
t= 0
1- Bunun olması bilimsel olarak "imkansız"dır.
2- Ve "ilahi bir güç" gerekiyor.
3- Ve "kanıtı" da yoktur.
O yüzden; biri "bilim"dir, öbürü "masal"dır.
Jesus-Christ
31-10-2012, 01:27
Sayın bilimci arkadaşlarım:
Lütfen herkes bu örneğe dikkat etsin ve zahmet olmazsa üzerinde 1 dakikalık düşünsün.
KURBAĞA ------------------------> PRENS = ÇOCUK MASALI
t= bir an
t= 300 milyon yıl
Lütfen sadece bir dakika düşünün ve savunma psikolojisiyle hareket etmeyin.
Teşekkürler
Ayrıca bilimsel arkadaşlarım:
Evrimin bilimsel kuram olarak nitelendirilebilmesi için, tekrar tekrar gözlemlenebilen olaylar, süreçler ve özelliklere desteklenmesi ve laboratuar deneyleri ve doğal olayların gelecekteki sonuçlarının önceden tahmin edilebilmesini sağlayacak özelliklere sahip olması gerekir.
Ayrıca sayın arkadaşlar:
Bir diğer önemli nokta ise, kuramın doğru yada yanlış olduğunun kanıtlanması özelliğini taşıması gerekir. Bunun anlamı da şudur: kuramı çürütebilecek ihtimaller düşünülüyorsa, bu konuda bazı deneyler tasarlayabilmenin mümkün olması GE- RE- KİR !
Anlaşılması umuduyla
Ayrıca bilimsel arkadaşlarım:
Evrimin bilimsel kuram olarak nitelendirilebilmesi için, tekrar tekrar gözlemlenebilen olaylar, süreçler ve özelliklere desteklenmesi ve laboratuar deneyleri ve doğal olayların gelecekteki sonuçlarının önceden tahmin edilebilmesini sağlayacak özelliklere sahip olması gerekir.
Ayrıca sayın arkadaşlar:
Bir diğer önemli nokta ise, kuramın doğru yada yanlış olduğunun kanıtlanmadı özelliğini taşıması gerekir. Bunun anlamı da şudur: kuramı çürütebilecek ihtimaller düşünülüyorsa, bu konuda bazı deneyler tasarlayabilmenin mümkün olması GE- RE- KİR !
Anlaşılması umuduyla
her nekadar görmüyorsanızda evrim bir olgudur. yerçekimi gibi,atom gibi bunun karşıtı olan bir durum nasıl ortaya çıkaracaksınız. ama darwinin teorisi yada diğer teoriler yani bu olgunun nasıl işlediği nasıl olduğunu ortaya koyan mekanizmalar test edilebilir zaten günümüzde o yapılmakta değişirse bu mekanizmalar değişir yada yeni mekanizmalar eklenebilir.
bir diğer husus olarak dinle evrim çelişmekte ben özellikle müslümanlık için söylüyorum hristiyansanız galiba benim hristiyanlık hakkında daha detaylı incelemem yok evrim konusuyla incil çelişiyormu bilmiyorum ama kuran çelişmekte ozaman da yaradıcı böyle bir çelişki yapamayacağına göre din yok zaten evrim dinlerin olmadıgını söylememizin temeli değil temel kaynak kutsal kitaplar onlardaki çelişkiler. onlarıda zaten diğer bölümlerde tartışıyoruz. ve birde eğer evrim dine ters değilse neden körü körüne evrim teorisine saldırıyorsunuz? ve sorumu tekrar ediyorum daha ne gibi bulgular olursa kabul edeceksiniz?
Jesus-Christ
31-10-2012, 01:50
Bahsettiğim birinci husus, bilimin bilimselliğini ifade ederek evrimle karşılaştırılması ve tanım farklılığına işaret eder. Bu kriterler bilimsel ölçütlerdir ve sizin de söylediğiniz gibi evrimde bu nitelikler gözlenmiyor. Kimse de bunları gözlemleme imkanı bulamadı.
İkinci husus da atlanamaz. Bunun üzerinde biraz düşünün lütfen. Sizin için söylemiyorum ama pek çok insan düşünmekten korkar. Gerçi ben 24 yaşındayım ve bu genç yaşımda düşünmekten saçlarım beyazladı:) ( bu şaka değil)
Kuran'ı bilmiyorum. Şimdiye kadar okumuşluğum da yok. Ancak kutsal kitap canlılığı Tanrı'nın yarattığını söyler. Atasal formlar dediğiniz şeyleri Tanrı yaratmıştır. Belli başlı türler, çeşitlenmiş, dallanıp budaklanmıştır. Yani tanrı kurdu yaratmıştır. Köpekler ve çeşitleri buradan gelmiştir.
Şunu düşünün: kambriyen kayaları arasında , istiridye, salyangoz, sünger, brakiopod, denizanası, denizkestanesi, deniz zambağı, diğer karmaşık omurgasız canlılar filan yer almaktadır. Bu canlılar aniden hiç bir atasal iz bırakmadan öylece ortaya çıkmıştır. O kadar çok çeşitler görülür ki atası YOK!!
Nereden geldi bunlar? Ataları ne? Bilinmiyor. Bilim insanları henüz net bir şey söylemiyorlar.
_______
O zaman kurbağayı 300 milyon bekleyelim de insana dönüşsün. Dinozorları bekleyelim papağan çıksın. Tek gerekli şey zaman.
kambriyen patlaması denilen sürec 50 milyon yıllık sürec burdaki patlama kelimesi bir anda çıkış değil 50 milyonda çok çeşit olmasından söylenmiştir. atasal izleri hepsinin vardır mesela trilobitten bahsedilir işte mükemmel gözleriyle hemen ortaya çıkmış güya halbuki en iyi bilinen evrimsel süreçlerdendir tirilobit. sadece tam olarak acıklanamayan bu çeşitliliği ne tetikledi odur yoksa gelişmeyi adım adım izliyorlar.
O zaman kurbağayı 300 milyon bekleyelim de insana dönüşsün. Dinozorları bekleyelim papağan çıksın. Tek gerekli şey zaman.
Sayın "lehi" bakınız.
Bir balık "türünün", milyonlarca yıl boyunca evrilerek, çeşitli "safhalardan" geçerek "insan" türüne ulaştığı, bilimsel olarak kabul edilebilir.
Ve edilmiştir.
Çünkü bu balık "türü", bir anda insan "türüne" dönüşmüyor.
Çünkü bu balığı, milyonlarca yılda insan'a evriltecek argümanlar mevcut. Mutasyon gibi, doğal süreç gibi, ZAMAN gibi...
* * *
Peki, bir balığın bir anda insana dönüştüğünü duysanız?
Güler geçersiniz.
"Ha-ha-ha"
Bu kadar.
İşte, çamur'dan diriltilen Adem de böyledir.
"Ha-ha-ha"dır yani.
* * * * *
Başka bir örnek vermek istiyorum.
Diyelim ki ben, değişik bir din'i inanca mensubum. Daha önce pek görmediğiniz türden.
Benim inancıma göre, benim Tanrı'm "ilk anda" 100 insan yarattı.
50 kadın, 50 erkek.
Bunlar da birbirleriyle evlendiler... Bunların çocukları da ensest olarak falan üremedi, herkes "sağlıklı" evlilikler yaptı.
Ve günümüze kadar gelindi.
Yani, semavi inançtaki "bir erkek-bir kadın" olayı yok bende, 50 erkek-50 kadın var.
Siz, benden "KANIT" istediniz.
Ben size dedim ki "Benim kutsal kitabımda böyle yazıyor."
Ne dersiniz?
"Kafayı yemiş." dersiniz, değil mi?
Artık yorumu size bırakıyorum.
Jesus-Christ
31-10-2012, 02:43
Söylenecek pek çok şey var. Ancak bir şey hatırlatmak istiyorum. Kambriyen döneminde yer alan denizkestanesi, deniz huyları, salyangoz filan neyse işte, hepsi aynı durmaktadır. Bunlar neye dönüşmüştür?
Yahu biraz düşünün:
Güveler. Bu güveler günümüz dünyasındada aynıydı. Herhangi bir değişiklik yok. Aynı zamanda hala benekli güvelerdir.
Kelebekler
Güveler
Skipperler yani lepidoptera familyasından olan böcekler doğal ve mekanik bir süreç sonucu bu familyadan olmayan bir böcekten mi gelmişlerdir?
Böcekler, böcek olmayan bir yaşam formundan mı gelmiştir?
İki farklı çeşitten oluşan benekli güve popülasyonunun değişim geçirmesi olayında hangi evrimsel değişim vardır?
Var mıdır?
Yoktur.
Penguenlerin, sinekkuşlarının, ağaçkakanların ATASI var mıdır?
Yoktur!
Peki nereden gelmiştir?
Cevap yok
Cumayagittimgelicem
31-10-2012, 03:59
yatmadan önce söylemek isterim ki penguenlerinin atasının olduğunu okuduğumu hatırlıyorum. birde kelebeklerden güvelerden bahsetmişsinde ne demek istediğini açıklamayı unutmuşsun.
http://www.learnaboutbutterflies.com/Taxonomy%204.htm
kendin sorup kesin cevaplarıda kendin vermişsin ama gerçekten evrim için atanın yok olması gerekli midir? neyse iyi geceler.
Waimanu: Bilinen en eski Penguen türüdür ve günümüzden 60-58 milyon yıl önce yaşamıştır. Henüz kanatları Antarktika'nın bugünkü ekstrem koşullarına adapte olacak şekilde evrim geçirmemiştir. Dolayısıyla suda kanatları ağırlıklı bir yüzüş stiline de sahip değildir, daha çok yılan benzeri hareketlerle yüzer.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408060_287361864655229_242887964_n.jpg
güvelerin günümüzdeki evrimi için bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=155117661221365&oid=161686948693