PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hristiyanlık tarihi üzerine çeviride yardım etmek isteynenler

Jesus-Christ
29-10-2012, 16:25
Arkadaşlar merhaba biraz önce hristiyanlık tarihi üzerine küçük bir çalışma yaptım. Sonra düşündüm ki bu konularda daha türkçeye daha fazla makaleler kazandırabiliriz. Bunları hiç bir hristiyan sitede yayınlamadım.

Bir site buldum. 3 koca sayfa var. Benimle birlikte makaleleri yada sayfaları paylaşmak ister misiniz? Benim için gerçekten de çok uzun makaleler.

Site şu: http://www.chinstitute.org/index.php/chm/twelfth-century/waldenses/

Ne dersiniz?

Olumlu yada olumsuz bir görüş belirtirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

Jesus-Christ
29-10-2012, 16:49
Yada yine 3 serilik başka bir makale dizisi var. Bu makalelere de bakabilirsiniz.

Kaynak şu: http://www.chinstitute.org/index.php/chm/fifteenth-century/hus/

Yani iki makale dizisi var elimizde.

1- An Ancient and Undying Light ( eski ve ölmeyin ışık)

2- To Build a Fire ( ateşi yakmak/yapmak)

Olimpiyat
30-10-2012, 10:13
Ben çevirilerimi daha çok matematik ve fizik makaleleri üzerine yapıyorum, tarih çevirisi hiç yapmadım ama burada ancient ı eski değil de, kadim diye çevirmek daha doğru olmaz mı.

Eski ve ölmeyen ışık değil de, kadim ve ölümsüz ışık şeklinde...

Tabi her bilim dalının kendine özgü dili ve terminolojisi vardır, bu yüzden emin değilim.

Jesus-Christ
31-10-2012, 00:55
Kadim in daha derin bir anlamı var aslında. Olabilir. Kökleriyle bağlantılı bir tarihsellik vurgusu da yapılabilirdi.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim olimpiyat

Jesus-Christ
03-11-2012, 00:48
Tamam ben gece yada yarın bir bölümünü çevireceğim. Yinede teşekkür ederim

guide
03-11-2012, 01:11
Bana makalelerden birini pay edebilirsiniz Sn. lehi.

Saygılar,

Jesus-Christ
03-11-2012, 02:10
Teşekkür ederim guide

İlgin beni çok sevindirdi.

O halde buil fire makalesinin çevirisinden başlayabiliriz. İlk sayfadan Here a Pope, There a Pope başlığına kadar yardımcı olabilirsiniz ben başlığın geriye kalanına bakacağım.

Tekrar teşekkür ederim yardımınız için.

guide
03-11-2012, 12:36
Rica ederim Sn. lehi, keyifle yapacağımdan emin olabilirsiniz.

Constance, Germany, Saturday, July 6, 1415.
Peasant Provocateur

Başlıklara göz attım,akşam eve geldiğimde çevirileriyle ilgileneceğim.

Sevgiler,

Jesus-Christ
03-11-2012, 21:00
Tamam teşekkürler ben de şimdi "here a pope, thede a pope" başlığından çevirmeye başlıyorum.

Bu arada bu bölümde bir başlık açıp, orada yazacağım.

guide
04-11-2012, 14:37
Rica ederim, ilk makaleyi açmış olduğunuz başlıkta paylaştım, diğerini de kontrol edip paylaşacağım.

Kolay gelsin,

Jesus-Christ
04-11-2012, 18:25
Teşekkür ederim guide, ben de iki saat önce kaldığım yerden devam ettim çevirdiğimi şimdi ekleyeceğim.

Şimdi kaldı aynı makalenin final kısmına:)

Şimdi çeviriden yoruldum. Akşam tekrar devam edebilirim yada sen müsaitsen bakabilirsin.