Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba
kontes87
31-10-2012, 13:48
önceleri dünyaya karşı olan genel umursumazlığımdan olsa gerek, Turan Dursun ile tanışalı çok da olmadı. 3-4 sene önce yarım bıraktığım din araştırmalarıma geri döndüm. ve okudukça ne kadar boş zaman geçirdiğimi anlıyor, doymuyorum. annemin ateist olduğumu öğrendiğinde bana dua etmeye başladığı çocuğuyum :) şimdiden herkese teşekürler.
Firestorm
31-10-2012, 13:52
Merhabalar hoş geldiniz umarım aradığınız bütün bilgileri forumda bulabilirsiniz ve daha fazla süreler aramızda olursunuz...
önceleri dünyaya karşı olan genel umursumazlığımdan olsa gerek, Turan Dursun ile tanışalı çok da olmadı. 3-4 sene önce yarım bıraktığım din araştırmalarıma geri döndüm. ve okudukça ne kadar boş zaman geçirdiğimi anlıyor, doymuyorum. annemin ateist olduğumu öğrendiğinde bana dua etmeye başladığı çocuğuyum :) şimdiden herkese teşekürler.
demek müslümanken senin için dua etmiyordu (.
E her şeyin değeri yokluğunda anlaşılıyor tabi. = P
Hakikati burada bulacagina eminim. Aramiza hos geldin.
sefaqwzx
31-10-2012, 15:49
Sn kontes87
Hoş geldiniz.
"...
Bilime her soru sorulabiliyor ve bildiği kadarını yanıtlayıp bilmediğineyse onu şu an bilmiyorum diyor.
İnancaysa her soru sorulamıyor, çabuk kızıyor, hatta sorgulama sürerse, suçlu (sapkın, günahkar, inkarcı, cezalanması gereken vb.) sıfatlar yapıştırıyor.
Genellikle sözde de kalmıyor o sıfatların gereği, günümüzde bile az çok yerine getiriliyor.Eylemsel olarak hiç bir şey yapamazsa bile yamadığı sıfatlarla, düşünsel olarak ötekileştiriyor. Tarih bu vb. savaşlarla, kıyımlarla, kan dökmelerle dolu.
Bilim birleştiriyor, ayrısı gayrısı yok.
Dinse daha ilk soruda "bizden olmayan"ı ediveriyor sizi.
Bunu da yaratıcı adına yaptığını söylüyor üstelik. Bilime kızıyor, hemen her çağda set çekiyor önüne.
Biraz çocukça bir saflıkla şunları gözlemek olası
Bilim akılcı. Zorlamıyor, itip kakmıyor.
Dinlerse imancı. İtaat istiyor, emrivakileri, ödülleri cezaları var. Ceza peşin; ödülse ölünce...
Özgürlüklerinizi (akıl dahil) peşin peşin alıyor, sözde ödülüyse, kurnaz şark politikacıları gibi, sonraki yaşam üzerine vadeliyor.
Örneğin bilim bana başım ağırdığında aspirin satıyor. Oksijeni az ortamlardan uzak durmalısın, filmlerin sağlıklı gözüküyor diyor.
Dinlerse dua okuyor. Kömür ocağında çalışmamla ilgili tek laf etmiyor, sorgulatmıyor da, dayıyor "kaza ve kadere iman" şartını.
Devlet büyüklerimse göçük altında kalanlarımızla ilgili gayet rahat "Yaratıcının taktiri" diyip sıyrılıyor.
Bu örnekler çoğaltılabilir, sonuç aynıdır.
Çünkü sorun aynıdır.
İş benim istediğim şekilde yaşayacaksın ana kuralıdır aslında.
Bu işe yarar tabular. O yetmezse yoksul ve eğitimsiz bırakılmak. Çıkar yolların kapatılması. O da yetmezse kolluk kuvvetleri, hapis, işkence şu bu.
Tabu sadece din değilmiş, siyasiymiş aslında ve hatta kolkolaymış bunlar.
Çocuk bile değilmiş meğer aklımız fikrimiz.
Özgürsün, hukuk ülkesiyiz dedikleri bizim izin verdiğimiz sınırlar içinde kalırsanla başlayan bir kuralmış da, tümcenin başını farkettirmezlermiş.
Eski maliye bakanlarının vergi için, duyurmadan "Kazı incitmeden yolacağız" dediği şey tam da bu sanırım.
Din, siyaset ve ticaretten ibaretmiş dünya denilen akvaryum.
Ve bir çocuk aklı kadarı bile yokmuş bende. Çocuk itaatimse uzun yıllar boyu dileyenin emrine amade.
E şimdi bu yüze tükürmeyip de ne yapılır?
..."
Din Denemeleri'nden alıntıdır.
Size hoş geldiniz bahanesiyle yazmaya başlayınca bu bölümü de ekledim.
Bu alıntıdakiler geçmişime o kadar çok benziyor ki.
Sağlık ve esenlik diliyorum herkese.
Şüpheci Dinsiz
31-10-2012, 17:04
Sevgili kontes87, hoşgeldiniz. :)
Sevgiler
idontneedagod
31-10-2012, 17:22
Hoş geldiniz.
ozgur_beyin
31-10-2012, 22:36
sevgili kontes hoş geldiniz . umarım kapıdan ceee deyip gitmez ve kalıcı ve katılımcı olursunuz
kontes87
01-11-2012, 10:34
çok teşekkür ederim herkese, işimden fırsat bulabildiğim sürece kalıcı ve katılımcı olacağıma emin olabilirsiniz :)
kontes87
27-11-2012, 12:48
hoşbulduk:) okadar çok inceleyecek başlık var ki forumda nereden başlayacağımı bilemedim
Kontes;
Hosgeldiniz. umarim forumda kalici ve katilimci olursunuz.
Birlikte fikir ve bilgi alisverisinde bulunmak guzel olacaktir.
saygiyla