Orijinalini görmek için tıklayınız : Martin Hanczyc'in ÖDTÜ'deki sunumu
Ascendent
04-11-2012, 02:37
Arkadaşlar ODTÜ Biyogen'deki arkadaşların çeviri işinde yardıma ihtiyaçları var. Ben videoların montajlama işleriyle tamamen dolu olduğum için başımı kaşıyacak vaktim yok. Belki aranızdan vakti olan bir arkadaş bir ara bu videoyu altyazılandırmak ister diye buraya koyuyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=5qkE70SvmRY
Ascendent
04-11-2012, 03:02
Şunu da eklemeden edemeyeceğim. Slaytlar çoktan Türkçe'ye çevrildi ve buradan hareketle çevirmekte zorlanılan bazı noktalarda kolaylık sağlanabilir.
Hanczyc'in İngilizce konuşma metni de çıkarıldı mı acaba? Yoksa bunlar videodan sözsel olarak alınacak ve yazıya mı dökülecek?
Ascendent
04-11-2012, 03:18
Hanczyc'in İngilizce konuşma metni de çıkarıldı mı acaba? Yoksa bunlar videodan sözsel olarak alınacak ve yazıya mı dökülecek?
Aa evet onu söylemeyi unuttum. Öncelikle transkript çıkarılması gerekiyor, ondan sonra tercümesi yapılacak. Yani çok uğraş isteyen bir iş o yüzden yapmaya cesaret eden birisini bulamadılar :p
Bu kısım sanırım benim için de en zor olanı. Almanca olsaydı şakır şakır transkripini çıkarabilirdim ama bu konuda İngilizce deneyimim az.. İngilizce konuşulurken her duyduğumu anlayamıyorum.