PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gizli tanık, Şemdin Sakık...

Jingo
07-11-2012, 11:22
http://www.haberturk.com/gundem/haber/791596-ergenekon-davasinda-sok

* * * *

PKK terör örgütünün eski yöneticilerinden, tutuklu Şemdin Sakık'ın, Ergenekon davasının gizli tanığı olduğu ortaya çıktı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı “Ergenekon” davasının 255. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, annesinin cenazesine katılması için izin verilen emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık gelmedi.
Bu davadan tutuksuz yargılanan “Odatv” davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmada gizli tanık “Deniz”in dinleneceğini belirtti. Gizli tanık kimliğini açıklamak istediğini, sesi ve görüntüsü bozulmadan ifade verebileceğini söyledi. Mahkeme heyetinin talebi kabul etmesinin ardından gizli tanık adını açıkladı.

Gizli tanık odasında ifadesi alınan kişinin Şemdin Sakık olduğu anlaşıldı. Duruşma, Sakık'ın beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Jingo
07-11-2012, 11:25
Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısı...

* * *

Gazeteciliğe gece muhabiri olarak başladım. İlk imzalı manşetim hunharca cinayetti.

Bir kadın, annesi ve iki çocuğu öldürülmüştü. Genç kadını yatak odasında atkıyla boğmuşlar, yaşlı kadının oturma odasında gırtlağını kesmişler, yedi ve dokuz yaşındaki iki kardeşi ise, banyoda, küvette, kafalarına piknik tüpü vurarak katletmişlerdi. Manzara korkunçtu. Büfede duran aile fotoğrafından tek kişi eksikti, baba...
*
Kulakları çınlasın, emekli oldu, dönemin cinayet masası amirine “o mu?” diye sormuştum. Gayet sakin “hayır” demişti... “Kadının kolu zorlanmış, morluklar var, büyük ihtimalle bileziklerini söktü aldı, biraz sonra tıpış tıpış gelir!”
*
Saat gece yarısını geçmiş, duyan koşmuş, çoluk çocuk meraklı kalabalık, mahalleli birikmişti. Sivil polisler, adeta randevu bekler gibi sigara tüttürüyor, sokakta, komşularla sohbet ediyordu.
Bi anda...
Ortalık karıştı. Kaş-göz işaretleriyle herifin birinin üstüne çullandılar, apar topar ekip arabasına sokup götürdüler.
*
Katil’di... Uzaktan akrabaydı. Meğer, Eşrefpaşa’da cinayeti işlemiş, bilezikleri almış, Urla’ya gitmiş, arkadaşının düğününe katılmış, bileziklerden birini geline takmış, çulsuzun bilezik takması dikkat çekmiş, katledilen aile’nin uzak-yakın tüm akrabalarının o gece nerede, ne yaptığını takibe alan polisin haberi olmuş... İlk kez o an duyduğum “bumerang korelasyonu”nun gerçekleşmesi beklenmişti.
*
Bumerang korelasyonu...
“Katil mutlaka cinayet mahalline geri döner”den ibaretti.
*
Suçlu psikolojisinin, ruh halinin, temel davranış biçimiydi. Cesedin bulunup bulunmadığına, delil bırakıp bırakmadığına, ne konuşulduğuna... Ama hepsinden önemlisi, eserine bizzat “tanık” olma duygusuydu.
*
E bakıyoruz bugün...
*
Binlerce şehit.
Terörist, şahit.
TSK sanık.
PKK tanık.
*
Olay yeri inceleme, parmak izi ekibine filan gerek yok aslında... Apo’yu da hâkim yapın, bitsin bu iş.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21867070.asp?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

Nevandaar
07-11-2012, 17:40
Alice'nin Harikalar Diyarı gibi memleket.

Bugün apo hapishaneden çıkıp tanıklık etsin ve gazeteler de aslında onun o kadar da kötü olmadığını, hep bu işlerin Tsk'nın oyunları olduğunu yazsınlar bir süre, emin olun bu ülkenin vatandaşları 2 dakikada, ülkesi için en gözü kara adamı bile harcarlar.

Sen gençliğini dağda bayırda terörist peşinde geçir sonra da teröristi tanık edip seni hapse attırsınlar. İnsan hırsından ölür vallahi.

Sesli
08-11-2012, 01:26
Ergenekon Mahkemelerinin adaletini görmek için gözlük takmaya gerek var mı? Ya da hukuk bilgisine sahip olmaya?

TSK SANIK, PKK TANIK olan bir mahkemeden beklenilen adalet olabilir mi? Ancak TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE düşman olanların beklediği sonuç için uğraşıldığı anlaşılır.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

NOT: Mandela da bir zamanlar APO gibiydi. Sonra GÜNEY AFRİKANIN BAŞINA GEÇTİ...

Engse Hohol
03-06-2018, 14:36
https://3.bp.blogspot.com/-Z_Xhb9ytCH0/WxPQvUFBqeI/AAAAAAAAUik/6PeQs9GOOCArN1oX67MoXI2fulMj3sDpQCLcBGAs/s1600/1rc2.jpg

Balyoz ve Ergenekon davalarında islamcı yazarların TSK subaylarına terörist damgası vurduklarında ismail temel'in hangi tarafta durduğunu anımsayınca, Muharrem İnce'yi eleştirirken tayyip'i alkışlaması sürpriz olmadı.

✔ (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/988431/Muharrem_ince__Erdogan_a_Engin_Alan_i_hatirlatti.h tml) Tayyip Erdoğan'a Engin Alan'ı hatırlatan Muharrem İnce ; Benim ismail metin temel'i hapse attırma niyetim yok ama apoletlerini sökeceğim. Tayyip erdoğan beni eleştiriyor. Beni eleştirirken general de alkışlıyor. TSK'nın disiplin kanunun 20. maddesi belli. 'Siyasi parti faaliyetlerine katılmaz' diyor. Yaparsa, ihraç sebebidir. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bandırma'ya gittiğinde onu karşılayan subaylara ceza verdiler. Çanakkale'de Engin Alan ayağa kalkmadı diye Engin Alan'ı hapse attırdı. Benim hapse attırmak gibi bir niyetim yok ama o generalin apoletlerini sökeceğim" dedi.