PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Arsel’den Almanca Kitap: ‘Frauen sind eure Äcker”


sefaqwzx
08-11-2012, 04:26
Sevgili ALKA,
Yabancı dili olmayanlara acıyınız lütfen. Türkçesini de yazınız.
Kel kör izanımla, anlayabildiğim, İlhan Arsel konulu Alman bir yazarca bir kitap yazıldığı.
İlhan Arsel çok büyük bir değer, o da Nazım gibi ülkesine hasret göçenlerden.
Okunup anlaşılması çok önemli. Olsun da Almancası olsun.
Haberdar ettiğiniz için teşekkürler.

ALKA
08-11-2012, 04:38
Mesajınızı Almanca Forum'dan buraya aldım ve yeni bir başlık olarak açtım sayın sefaqwzx...

İlhan Arsel'in "Şeriat ve Kadın" adlı Türkçe kitabı bu yıl Arzu Toker tarafından Almanca'ya çevrildi ve yayınlandı.

Gerçi ana sayfamızda da duyurusunu yapmıştık ama forumda da anlatalım:

http://ateistcanavar.files.wordpress.com/2012/11/22913051n.jpg?w=545

İlhan Arsel’in daha önce Türkçe olarak yayınlanan “Şeriat ve Kadın” adlı kitabı Almanca olarak yayınlandı. Arzu Toker tarafından ’Frauen sind eure Äcker’ - Frauen im islamischen Recht” adıyla Almanca’ya çevrilen ve basılan kitapta İlhan Arsel, İslami etik değerlerin modern toplumun değer sistemi ile nasıl bir çatışma içinde olduğunu anlatarak İslami değer sisteminin cinsiyetler arasında barışçıl bir yaşamı nasıl engellediğini gösteriyor. Yazar, hümanist değerlerle aşılanmış bir farkındalık açısından bakarak Kur’an ve ânaneler tarafından toplum ve ailede kadının aşağılayıcı rolünün nasıl belirlediğini ortaya koyuyor.

http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1121:lhan-arselden-almanca-kitap-frauen-sind-eure-aecker&catid=69:ateizm&Itemid=171

ALKA
08-11-2012, 04:52
Bu arada kitabın çevirmeni ve aynı zamanda yayınlayıcısı olan Arzu Toker hakkında da bir kaç bilgi verelim.

Şu an Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Arzu Toker 1952 - Halfeti, Türkiye doğumlu olup daha ziyade Almanca dilinde yazılar yazan bir yazar, gazeteci, yayıncı ve öykücüdür.

Arzu Toker 1997 yılında Niki Eideneier ile birlikte 3 dilde "Yunanca-Türkçe-Almanca bir okuma kitabı olan "Kalimerhaba (1992)" isimli kitabı yayınladığı için Abdi İpekçi Barış ve Dostluk ödülü almıştı. Bunun yanında Ex-Müslümanlar Merkez Konseyi'nin kurucu üyelerinden birisidir.

Bunun yanında çeşitli medya ve radyolar için çalışan, ayrıca İslam ve Batı dünyası ile ilgili konularda uzman olan Arzu Toker göçmen politikaları konusunda sunumlarda bulunmak için Giordano Bruno Vakfı ile Internationalen Bundes der Konfessionslosen und Atheisten (Uluslararası Ateist ve Dinsizler Konfederasyonu'nda) konuşmalar yapmıştır. Arzu Toker aynı zamanda Uluslararası Ateist ve Dinsizler Konfederasyonu'nun bir üyesidir.

sefaqwzx
08-11-2012, 16:06
Herkese merhaba,
Günümüzde bile kadınları malı gibi gören ve itaatsizliği halinde döven, kesip biçen, hatta kafasını kesen anlayışı çok da uzakta aramamak gerekiyor.

Kadına şiddeti bir derece önleyebilme amacıyla oluşturulmak zorunda kalınan Kadın Sığınma Evleri dinin değil Atatürk Türkiyesinin eseridir.

Eski eşinden, nişanlı ya da sevgilisinin şiddetinden korunmak için günümüz kadını polise baş vurup korunma da isteyebilmekte.
Ancak bunlara karşın gün geçmez ki bir kadın sokak ortasında vahşi şiddet ya da cinayete kurban edilmesin.
Niye kadına bunca şiddet zulum ve eziyeti reva görmektedir, eşi, sevgilisi hatta öz kardeşi, babası?
Bu şiddetin temelinde erkeğin yetiştiği kuralları tartışılamaz şeriat öğretileri değilse nedir?
Erkek dini inanışı gereği kadını hükmü altında olması gereken, bir derece aşağı yaratılmış, aklı eksik, güvenilmez ve canıyla malıyla sahibi olduğuna inandığı kadını, yeri geldiğinde “kesebiliyorsa” bu inandırıldığı ve pek de sevdiği şeriat hükümlerinin gereğini yerine getirmektedir.
Yetiştiği din ve toplum ona bu yetkileri verir. O da bu yetkileri şittete ve kan dökmeye götürürken büyük bir gönül rahatlığı içinde, “itaatsizliğin gereğini yerine getirdiğini” savunur.
Çünkü erkeğin dini kendisine kadının, yönlendirip yöneteceği, aklı eksik bir mal gibi olduğunu söyler.
Bu konuda aşağıdaki ayet ve hadisler şeraitin kadını nasıl gördüğünün tartışmasız kanıtlarıdır.

Ayetlerde kadın:

“Allah’ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü…erkekler kadınlar üzerinde hakimdirler…”
Serkeşlik (itaatsizlik) etmelerinden endişelendiğiniz (kadınları) … dövün.” Nisa 34
“Erkeklerin (kadınlardan) bir üstün dereceleri vardır. … “Bakara 228
“İki kadının tanıklığı bir erkeğin tanıklığına bedeldir … “Bakara 282
“Erkeğin payı … iki dişinin payı kadardır … Erkeğe kadına nispetle iki pay verilir.” Nisa 11, 176

Hadislerde kadın
Buhari Es’Sahih’den:
“Kadınlar aklen ve dinen dûn (aşağı) yaratıklardır.”
Uğursuzluk üç şeyde vardır: Karı’da, ev’de ve at’da…”
Namazı bozan şeyler (kara köpek) , eşek, domuz ve kadın’dır…”
Kadınlar arasında sâliha (iyi, yararlı) kadın yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir…”
“Benden sonra erkekler için kadınlardan zararlı bir fitne bırakmadım…”
Bana cehennem halkı gösterildi; çoğunluğu kadınlardı… Siz kadınların çoğu cehennem kütüğüdür.”

***

Şeriat ve Kadın adlı eser tüm kadın ve erkeğin başucu kitabı olmadan kadına şiddeti kimse çözemez.

Not. Yukarıdaki mesaj içeriği İlhan Arsel’in Şeriat ve Kadın adlı eserinden yararlanılarak hazırlanmıştır.

mücerred
09-11-2012, 13:03
Almanya demokratik ,özgür ,laik bir ülke olarak bilinir.
Arzu Toker bu kitabı çevirdigi için devlet dairesindeki işinden çıkartılmıştır.
Bu cesur kadını alkışlıyorum.

ALKA
09-11-2012, 16:37
Arzu Toker bu kitabı çevirdigi için devlet dairesindeki işinden çıkartılmıştır.
Biraz daha açar mısınız? Hangi devlet kurumunda çalışmışmış ki? İşten atıldığı yer tam olarak hangisi? Bu konuda bir bilgim yok, meraktan soruyorum..

mücerred
11-11-2012, 12:40
Gençlik dairesine baglı olarak çalışıyordu.Müslümanlar(türk,arap)daireye baskı yapmışlar onlarda Arzu Tokerin iş sözleşmesini iptal etmiş.

İlhan Arselin,Şeriat ve Kadın kitabı Türkiye de çok tatışılmış bir kitaptır.Bu kitap sadece ateistler üzerinde degil müslümanlar üzerinde de önemli etki yaratmıştı.
İslamcı feminist Gonca Kuriş kitabı kameraya gösterek bendeki degişimin en önemli nedenlerinden biri bu kitap olmuştur diye açıklama yapmıştır.

Gonca Kuriş hizbullah örgütü üyesi olmuş sonra bu örgütten ayrılıp ,kamuoyu tarafından feminist islamcı olarak tanınmıştır.
Hizbullah örgütü tarafından kaçırılan Kuriş diger onlarca kişi gibi örgütün mezar evlerinde gömülü olarak bulunmuştur.