Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarih kitaplarına geçecek bir keşif yapıldı
Subliminal
21-11-2012, 13:10
http://www.ntvmsnbc.com/id/25399580/
güzel bir haber nasanın resmi açıklamasını beklemek gerek. bence dünyada ateistliğin sıçramalı bir şekilde artışı ya farklı gezegenlerde yaşam formu bulunduğunda yada çok hücreli bir canlı yapıldığında olacaktır. o günü sabırsızlıkla beklemekteyim. paylaşım için teşekkürler.
Pek de heveslenmeyin, imanlilar ona da bir mucizevi ayet bulurlar kuranda; Millet Mars'i arastirip kesfederken, bizimkiler kurandan bulup cikariverirler.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25399580/
Bu benim için hiç sürpriz olmadı. Çünkü NASA daha Mars'a "Curiosity (meraklı) (http://en.wikipedia.org/wiki/Curiosity_rover)" adlı robotu kapsülle birlikte göndermeden burada size şu mesajı geçmiştim: "NASA, Mars'a yeni bir robot yolluyor: ANKH (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=370177&postcount=9)".
Linki tıkladığınızda şunu göreceksiniz: Curiosity Cape Canaveral'dan 26 Kasım 2011/10:02 EST tarihinde gönderilirken (ki Mars'a iniş tarihi August 5, 2012, 05:17 UTC'dir), ben, yukarıda linkini verdiğim mesajda "ANKH (Eski Mısır dilinde 'Hayat' anlamında)" adlı robotun NASA tarafından gönderilmesi, ama acilen gönderilmesi, gerektiğini 09-03-2011, 00:53 tarihinde söylemiştim.
Peki ne demiştim o mesajda ANKH adlı robot hakkında?
UPUAUT: "Şimdi NASA, yine bir NASA çalışanı ve Astrobiyoloji uzmanı Richard Hoover'ın keşfinden sonra MARS'a bu sefer, Spirit'ten de daha teçhizatlı, hem kimyasal hem de biyolojik analizler yapabilecek kapasitede Ankh (Mısır dilinde "Hayat" anlamına gelir) adlı yeni bir roverı Mars'a gönderme kararı almış bulunuyor.
İnanın bana, NASA'nın "Ankh" adlı roverı Mars'ta (NASA araştırmacısı David McKay'in keşfettiği gibi) bir yaşam formuna dokunduğu zaman, Dünya'da suyun keşfedilmesinden daha büyük bir gürültü kopacak ve şöyle denecek: "İşte! Mars'ta hayat var!"
Merak etmeyin; Hoover'ın keşfi sonrasında adamlar zeten havaya girmişler bile: ALMAN JEOLOG: HEPİMİZ MARSLI OLABİLİRİZ
Tabii bizler de Kuran'da bu konuda ne deniyor? diye açacağız kutsal kitabımızı, harıl harıl bilimsel açıklamalar peşinde koşacağız.
Kafa olmadıktan sonra, biz daha çok koşacağız bu adamların peşinde..."
Peki ben bu isabetli vuruşu nasıl yapmıştım? Tabii ki NASA çalışanı ve Astrobiyoloji uzmanı Richard Hoover'ın keşfi sayesinde ve biraz da benim meraklı bir araştırmacı olmam yüzünden.
Tabii bizler de Kuran'da bu konuda ne deniyor? diye açacağız kutsal kitabımızı, harıl harıl bilimsel açıklamalar peşinde koşacağız.
Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu mucizeye 1400 yıl önce işaret etmiştir, maşallah, inşallah...
Hatta bakınız şimdi mucizeye;
Maide suresi
Araf suresi
Rad suresi
Sebe suresi
İşte gördüğünüz gibi, "MARS mucizesi"
Bu benim için hiç sürpriz olmadı. Çünkü NASA daha Mars'a "Curiosity (meraklı) (http://en.wikipedia.org/wiki/Curiosity_rover)" adlı robotu kapsülle birlikte göndermeden burada size şu mesajı geçmiştim: "NASA, Mars'a yeni bir robot yolluyor: ANKH (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=370177&postcount=9)".
Linki tıkladığınızda şunu göreceksiniz: Curiosity Cape Canaveral'dan 26 Kasım 2011/10:02 EST tarihinde gönderilirken (ki Mars'a iniş tarihi August 5, 2012, 05:17 UTC'dir), ben, yukarıda linkini verdiğim mesajda "ANKH (Eski Mısır dilinde 'Hayat' anlamında)" adlı robotun NASA tarafından gönderilmesi, ama acilen gönderilmesi, gerektiğini 09-03-2011, 00:53 tarihinde söylemiştim.
Peki ne demiştim o mesajda ANKH adlı robot hakkında?
UPUAUT: "Şimdi NASA, yine bir NASA çalışanı ve Astrobiyoloji uzmanı Richard Hoover'ın keşfinden sonra MARS'a bu sefer, Spirit'ten de daha teçhizatlı, hem kimyasal hem de biyolojik analizler yapabilecek kapasitede Ankh (Mısır dilinde "Hayat" anlamına gelir) adlı yeni bir roverı Mars'a gönderme kararı almış bulunuyor.
İnanın bana, NASA'nın "Ankh" adlı roverı Mars'ta (NASA araştırmacısı David McKay'in keşfettiği gibi) bir yaşam formuna dokunduğu zaman, Dünya'da suyun keşfedilmesinden daha büyük bir gürültü kopacak ve şöyle denecek: "İşte! Mars'ta hayat var!"
Merak etmeyin; Hoover'ın keşfi sonrasında adamlar zeten havaya girmişler bile: ALMAN JEOLOG: HEPİMİZ MARSLI OLABİLİRİZ
Peki ben bu isabetli vuruşu nasıl yapmıştım? Tabii ki NASA çalışanı ve Astrobiyoloji uzmanı Richard Hoover'ın keşfi sayesinde ve biraz da benim meraklı bir araştırmacı olmam yüzünden.
Yani NASA yine hikaye yaziyor diyorsunuz oyle mi?
bence upuaut ,nasa Curiosity robotunu yollamadan önce orada yaşam olduğunu biliyordu sadece kesinleştirmek istedi demek istiyor. olabilir mantıklıda zaten hiç bir veri almadan bukadar uğraşa girmezler diye düşünüyorum. resmi açıklama yakında yapılır anlarız eğer buldularsa ve bulunan yaşam formu hele bizden farklıysa bu çok önemli bir gelişme olur. dünya dinlerden kurtulmak için bir adım daha atmış olur.
Subliminal
05-12-2012, 09:52
Beklenen açıklama...
http://www.ntvmsnbc.com/id/25403186/
Natürelist
05-12-2012, 11:29
Bu organik moleküller nereden geldi, Mars çevresinde mi oluştu yoksa başka bir yerden mi geldi bunu anlamamız lazım” dedi.
Dünya'ya getirilip analiz yapilip kesinlik kazanilirsa büyük bir sansasyon olur. Tabiiki inanirlar tarafindan buna da bir kulp takilir, en cok da bunu merak ederim.
Cünkü hic bir kitap yazmaz tanri dünya'dan baska bir gezende canli yarattigina, yalnizca dünyadan bahseder ve onun disinda da mümkün degildir bunu ayetlerde de görüyoruz.
Hadi bakalim... bilim insanlarin arastirmasina da kolay gelsin derim...
Subliminal
05-12-2012, 12:34
O yüzden tarih yeniden yazılacak zaten :D Dinlerin tüm yalanları çıkacak elbet birgün tek tek...
Bilim gerçeğe ulaşmak için yapılır.
Nonteistlerin teistlere üstünlüğü için değil...
bence dünyada ateistliğin sıçramalı bir şekilde artışı
Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu mucizeye 1400 yıl önce işaret etmiştir, maşallah, inşallah...
dünya dinlerden kurtulmak için bir adım daha atmış olur.
Cünkü hic bir kitap yazmaz tanri dünya'dan baska bir gezende canli yarattigina, yalnizca dünyadan bahseder ve onun disinda da mümkün degildir bunu ayetlerde de görüyoruz.
Dinlerin tüm yalanları çıkacak elbet birgün tek tek.
Harun YAHYA'yı çok mu seyrediyorsunuz?
Bilim gerçeğe ulaşmak için yapılır.
Nonteistlerin teistlere üstünlüğü için değil...
Teizm, bilimin önünde bir engel değil mi?
Örneğin; İslam?
Sn. Jingo,
Baktığınız açıya göre olay ufku değişir.
Bilim tarafından bakınca teizm ya da nonteizm diye bir olgu yoktur.
Başka bir forumda müslümanın birine aynısını söylemiştim; "başka gezegenlerde hayat bulunsa ona da bir ayet bulur getirirsiniz hemen"
Ki çok geçmeden arkadaş bir ayet buldu ve getirdi. Hangi ayetti hatırlamıyorum ama şu şekilde geçiyordu;
"Yerde ve gökte bulunan her şeyi Allah yarattı."
Yani daha marsta hayat bulunmadan önce ayetlerini falan ayarlamışlar zaten. Olur da bir gün bulunursa buradan kıvırırız diyerekten olsa gerek...