PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SUSURLUK HALA KARANLIK

03-11-2006, 12:02
Başlık bugünkü Cumhuriyet gazetesinden alıntıdır.

Biliyorum ki birçok insan unuttu o olayı ama hatırlamak ve hatırlatmak gereğini hissetim.
3 Kasım 1996'da mafya,devlet ve siyaset üçgeni ortaya çıkaran o kaza meydana geldi ve belkide
bu kaza derin devletin suçüstü diyebileceğimiz bir şekilde yakalandığını ispat etmiş oldu.
Gazetenin yazdığına göre,bu karanlık işleri araştırmakla görevli 4 kişide kuşkulu trafik kazalarında yaşamlarını yitirmişler.
Edip bucak'ın ise yargılanması hala sürüyormuş.Dava 6 Kasım'daki oturumda karara bağlanacakmış.
İzleyip görelim...

vacsmt
03-11-2006, 14:04
Ya şimdi merak ettim Susurluğu araştırmakla görevli olup şüpheli
trafik kazalarında yaşamını yitiren 4 kişi kimlermiş ?Bir de ben
yurtdışında olduğumdan tüm süreçi takip edemedim.Bu kaza sonrası
Korkut Eken ceza alırken ve kısada olsa bir süre ceza evine
girerken bu Mehmet Ağar denen adam bu işten nasıl sıyırdı ?
Konuyu bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim....

03-11-2006, 16:21
Değerli Vacsmt,

Susurluk'ta açığa çıkan karanlık işleri araştırmakla görevli MİT üyesi Ertuğrul Berkman,Başbakanlık Hukuk Müşaviri Hakim Akman Yürek ve Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı da kuşkulu trafik kazalarında yaşamlarını yitirdi.
Susurluk kazasında ölen Bahçelievler katliamı sanığı Abdullah Çatlı'nın iş ortağı ve en yakın arkadaşı Efraim Barut'da trafiğe kurban gitti.

Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ise dokunulmazlığı nedeniyle yargılanmadı.

Cumhuriyet'ten alıntıdır yukarıda yazdıklarım.

03-11-2006, 16:39
Bu arada bir düzeltme yapayım :lol:
karanlık işleri araştırmakla görevli 4 kişide kuşkulu trafik kazalarında yaşamlarını yitirmişler.

Araştırmakla görevli 3 kişi varmış,diğer ölen araştırmacı değilmiş Çatlı'nın
arkadaşıymış.

exclusive
03-11-2006, 16:40
Dizi film yaptılar susurluğu, aşk, entrika vs. vs. hepsi var, millet bayılarak izliyo, artıkın kimse türk milleti duyarsız, böyle olayları takip etmiyo falan demesin, dizinin reytingi bayaa iyi, üstelik 8090'a kısa mesaj gönderip susurluk polifonik melodisini cebine indirenlerin sayısı da hiç az değil...

Susurluğun başkaca acaip etkileri de oldu bizim memlekette, mesela Ali Kırca her gece millete ışıklarını kapattırıp bir protestonun öncülüğünü yapan bir haberciyken haber stüdyosunda dansöz oynatan bi haberciye dönüştü.

mhmd
03-11-2006, 16:52
Sn. Exclusive,

Yadsımayın toplumun karakterlerinden biridir, Kırca.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

spartacus
03-11-2006, 17:22
Bu konu için okuduğum ve benim memurum işini bilirden tutunda, bu tür oluşumların gerçek nedenlerinin para, hakimiyet olduğunu işleyen iki kitabı önerebilirim.

----
Mesala örnek: Siyah Amerikan Jeep, (cipe) sahip olmak.
Esrar eroin hattı ve kumarhaneler gelirlerinden pay almak.
Bulgaristan üzerinden geçen, sınır kapısından girişleri yapılan silah kaçakcılığında kilit noktaların aşılmasını sağlayıp pay almak.
ABD nin Enerji Koridoru olarak Balkanlardan, Çine kadar olan bölgelerde istikrarsızlık planları için çalışmalar yürütmek ve pay almak. (Bu koridor dahilinde olan tüm ülkelerde yıllardır iç ve dış savaşlar süreklidir, sebebler ise ya din yada millet örtüsü altındadır)
Naylon faturalar eliyle, Yurt Dışına ihraç edilmiş gösterilen ürünler adı altında devlet Primi almak ve aldıkları paraları Yurtdışı bankalarına yatırıp, tekrar ülkeye havale ederek birde ülkeye döviz girdisi sağlamış görünerek tekrar primden prim alamak.
Azerbaycan'ın Bakü petrollerini başta ABD olmak üzere sömürgeye açmamaması vedirenmesi karşısında darbeler tezgahlamak(Ermenilerle savaşmaya Türk Cengaverler gidiyor sahteciliği altında darbe girişimlerinde bulunmak)
Aşırı milliyetçiliği kullanmak, toplumda aşırı milliyetçiliği körükleyerek(çeşitli sansasyonel işler) aynen din gibi bir koruma ve manüple zırhı altında işleri sürdürmek(Bu bakımdan, Vatan "kahramanları" olmak ile "peygamber" olmak aynı anlamdadır)....

"Kitabın Adı:Mehmet Eymür / Ziverbey'den Susurluk'a Bir MİT'çinin Portresi Orhan Gökdemir, Talat Turhan"
Ayrıca "Çeteleşme(Kontrgerilla / Gladio / Susurluk / Telekulak) Talat Turhan"

14-11-2006, 09:56
Mahkeme heyeti, Sedat Edip Bucak'ı, 'suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım etmek' suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Bucak'ın bu cezasını erteleyerek, Bucak'ın 2 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verdi.

İşte adalet...Baklava çalan çocukları,hapse gönderirler bu ülkede :cry: .Ama çete kurup her pisliği yapanlar böyle kurtulurlar :evil:

spartacus
14-11-2006, 13:14
Sevgili Billur;

Ruhsat Hileli Uzi Demirel'in Hediyesi (http://www.tumgazeteler.com/fc/rbt.cgi?a=73741&baslik=%60Ruhsat%FD%20hileli%20Uzi%60%20Demirel%60 in%20hediyesi)

Deist Bedo
18-05-2009, 17:11
Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan, Salih Gevenci

7 fidan faşistler tarafından öldürülüyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A7elievler_katliam%C4%B1

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1B3GGGL_trTR315US315&ei=s2sRSv6wI4PJ-Aby49i4AQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=bah%C3%A7elievler+katliam%C4%B1&spell=1

azınlık
18-05-2009, 17:13
Arkadaş,

Bela mısın sen?

Bahçelievler katliamının ne olduğunu biliyoruz. Konu hakkında yorumun var mı? Eğer yoksa bu başlığı niye açtın?

A.

basitrasin
17-04-2012, 07:26
Herkese Selam.
Susurluk sanıklarından Mehmet Ağar'a hapis cezası onaylandı.
Hoşça Kalın.