Orijinalini görmek için tıklayınız : kuran-ı kerim SAĞOLSUN :)))
antiteist
24-11-2012, 11:16
Hepinize merhabalar, ben 23 yaşında gözlüklerini çıkaralı henüz 4 5 ay olan biriyim :(( Dünyayı 23 senedir anlamamışım, körmüşüm.. Çocukluğumdan beri içimden hep şüphe geçirirdim, neyse şimdi düşünmeyeyim bunları dinden çıkmayayım diye hep ertelerdim, ertelerdim, ertelerdim, düşünmezdim korkardım ve korkardım...
En sonunda geçtiğimiz aylarda bir gün kitapçıda dolaşırken canıma tak etti. Yeter be dedim önümde "Richard Dawkins - Tanrı Yanılgısı" adlı kitabı duruyor, kıydım paraya aldım doğru eve koşa koşa.
Yüzleşecem kendimle taktım kafaya, ilk kuranı okuyacam, sonra tanrı yanılgısı ki aldığım kitaptan düşüncelerim etkilenmesin.. ilk önce açtım ellerimi güzel bir duamı ettim, hayatımda kuranı eline almamış olan ben, aldım elime kuranı ve daha fatiha suresi bitmeden ateist oldum hehe :)) böyle saçmalık olur mu ya kitap mitap almama hiç gerek yokmuş kuran başlı başına yetermiş. Kuranın yarısına kadar dayanabildim daha fazla okuyup ona vaktimi harcayamazdım kendimi aptal gibi hissetmeye başladım, geriye kalan yarısı hala duruyor belki bir gün okurum..
Sonra Dawkins'in Tanrı Yanılgısı isimli kitabını okudum ki beni paramparça etti suratıma suratıma vurdu gerçekleri neye uğradığımı şaşırdım kendimden utandım nasıl bu kadar aptal olabilirmişim ? dile kolay 23 sene be az mı ? Evrimin E'sini araştırmamışım ve dalga geçerdim nasıl utanıyorum kendimden bir bilseniz, evrim gibi tüm çeşitliliği mükemmel sadelikte bir mantıkla açıklamasına bırak inanmayı, kendim bunu düşünememiş olmama hayret ediyorum.. Kitap okuma alışkanlığım olsaydı şimdiki aklım 15 yaşındayken olacaktı yazık çok yazık..
artık olan oldu, sizinle paylaşmak istedim, herşeye rağmen benim hayatım için bir dönüm noktasıydı, öncesi ve sonrası.. ve aranızda olmaktan mutlu ve gururluyum :))
Kitap okuma alışkanlığım olsaydı şimdiki aklım 15 yaşındayken olacaktı yazık çok yazık.. :))
Aramızda hoş geldin sevgili antiteist..
Başından geçenleeri öyle hoş anlatmışsın ki, gerçekten yer yer gülümsedim, bazı yerlerde hayrete düştüm ve de sevindim..
Henüz 23 yaşındasın ve çok gençsin, bence hiç de geç kalmamışsın, ne güzel bu erken yaşta bilinçlenebilmişsin, nitekim benim kafama çoğu şey ben 40 yaşındayken dank etti. Keşke daha önce araştırmaya koyulsaymışım diyorum ama ya geröekleri hiç öğrenemeden hayata veda etseysim? Geç de olsa buna da seviniyorum..
Gözün aydın arkadaşım.
Çok da geç kalmış değilsin. Hem, ne olursa olsun artık beynini özgürleştirmişsin. Bundan sonrası yine senin elinde. Hayatımızın her yanına saldırmış bulunan dinsel düşünceden kurtulmak için daha çok mücadele vermemiz gerekiyor. Düşünce sistematiğimize ilmek ilmek bulanmış idealizmden kurtulmak kolay olmasa da, çok da zor değil.
Sağlıcakla..
Şüpheci Dinsiz
24-11-2012, 14:39
Sevgili antiteist,
Dinin boyunduruğundan kendi kendinize kurtulabilmeniz çok büyük bir başarı bence. Bebeklikten itibaren aile, toplum, okul, medya, devlet baskılarıyla yıkanan beyinler çoğunlukla uyuduğu gaflet uykusundan uyanamıyor maalesef. Bu yüzden geç uyandığınız için kendinizi suçlamayınız. Hakikaten çok önemli bir zorluğu aşmışsınız, hatta bir çoğumuza göre daha erken yaşta bunu başarmışsınız. Sizi içtenlikle kutlarım.
Sevgiler
antiteist
24-11-2012, 21:05
Gözün aydın arkadaşım.
Çok da geç kalmış değilsin. Hem, ne olursa olsun artık beynini özgürleştirmişsin. Bundan sonrası yine senin elinde. Hayatımızın her yanına saldırmış bulunan dinsel düşünceden kurtulmak için daha çok mücadele vermemiz gerekiyor. Düşünce sistematiğimize ilmek ilmek bulanmış idealizmden kurtulmak kolay olmasa da, çok da zor değil.
Sağlıcakla..
Ben tamamen kurtuldum, aklımda gram şüphe yok, mental anlamda tamamen özgürüm :)) Zihinsel Özgürlükten daha güzel ne olabilir ki bu dünyada..
antiteist
24-11-2012, 21:07
Sevgili antiteist,
Dinin boyunduruğundan kendi kendinize kurtulabilmeniz çok büyük bir başarı bence. Bebeklikten itibaren aile, toplum, okul, medya, devlet baskılarıyla yıkanan beyinler çoğunlukla uyuduğu gaflet uykusundan uyanamıyor maalesef. Bu yüzden geç uyandığınız için kendinizi suçlamayınız. Hakikaten çok önemli bir zorluğu aşmışsınız, hatta bir çoğumuza göre daha erken yaşta bunu başarmışsınız. Sizi içtenlikle kutlarım.
Sevgiler
Teşekkür ederim öncelikle çok. Ailem çok dindar bi ailede değildi, ılımlı ailelerden biri sayılırız. Çocukluğumdan beri namaz kılınan bir evde yetişseydim ve koyu inanan bir ailem olsaydı kesinlikle beynim çoktan yıkanmış olurdu, böyle bir ailem olmadığı için şanslıyım.. bir çeşit virüs bu, kendini sürekli zihinlerden zihinlere aktaran ve sürekli tekrarlayan bir virüs..
antiteist
24-11-2012, 21:12
Aramızda hoş geldin sevgili antiteist..
Başından geçenleeri öyle hoş anlatmışsın ki, gerçekten yer yer gülümsedim, bazı yerlerde hayrete düştüm ve de sevindim..
Henüz 23 yaşındasın ve çok gençsin, bence hiç de geç kalmamışsın, ne güzel bu erken yaşta bilinçlenebilmişsin, nitekim benim kafama çoğu şey ben 40 yaşındayken dank etti. Keşke daha önce araştırmaya koyulsaymışım diyorum ama ya geröekleri hiç öğrenemeden hayata veda etseysim? Geç de olsa buna da seviniyorum..
Evet, dediğiniz gibi hiçbirşey için geç değil.. Önümde koca bir ömür ve araştırmam okumam gereken o kadar çok şey varki.. derler ya inanmayan bir insanın hayatının ne anlamı olabilir ? tam tersine, benim hayatımın anlamı gözlüğümü çıkardığımda oluştu ve şekillendi, benim hayatımdaki anlamı hiçbir teist asla anlayamayacak, mutluyum :)))
larosbaba
28-11-2012, 18:51
Hayırlı olsun aydınlanman , kutlarım, daha fatihanın yarısana bile gelmeden aydınlanmışssın helal olsun demek kuranın tamamını okusan ne olurdun kim bilir,, sen hayel dünyasında uçmaya devam et, arkadaşım, sana tebrik mesajları gönderenlerede sözüm var, (..)
Şüpheci Dinsiz
28-11-2012, 20:43
Sevgili larosbaba,
Hoşgeldiniz. :)
Hayırlı olsun aydınlanman , kutlarım, daha fatihanın yarısana bile gelmeden aydınlanmışssın helal olsun demek kuranın tamamını okusan ne olurdun kim bilir,, sen hayel dünyasında uçmaya devam et, arkadaşım, sana tebrik mesajları gönderenlerede sözüm var, (..)Eğer görüşebilirsek inancınızın size de bir fayda getirmediği ortaya çıkmaz mı ?
Sevgiler
Hayırlı olsun aydınlanman , kutlarım, daha fatihanın yarısana bile gelmeden aydınlanmışssın helal olsun demek kuranın tamamını okusan ne olurdun kim bilir,, sen hayel dünyasında uçmaya devam et, arkadaşım, sana tebrik mesajları gönderenlerede sözüm var, (...)...
Sorgulamadıktan sonra, 500 kere BAŞTAN SONRA da okusanız fark etmiyor merak etmeyin : )
Sevgili antiteist ve larosbaba hoşgeldiniz..
larosbaba
20-12-2012, 12:03
din vicdani bir olgudur, ister inanırsın , ister inanmazssın , ama dalga geçmezsin , bu forumlarda hep özellikle islama inananlar aşalanıyor, dalga geçiliyor, yaa önce objektif olun, tamam burası tartışma platformu ama imnsanların 1400 yıldır inandıkları şeylere de leke atma, sadece fikrini söyle değil mi, siz akıllı biz salak mıyız, aydınlanmamış , ne aydınlanması , güneşin yanında bile kalsanız karanlıktasınız ... kimin doğru kimin yanıldığını merak etmeyin , kabirde anlarsınız, nice alimler ve bilim insanı yetiştirdi bu din yalan mı , tarihi araştırın görün.. ney se
din vicdani bir olgudur, ister inanırsın , ister inanmazssın , ama dalga geçmezsin , bu forumlarda hep özellikle islama inananlar aşalanıyor, dalga geçiliyor, yaa önce objektif olun, tamam burası tartışma platformu ama imnsanların 1400 yıldır inandıkları şeylere de leke atma, sadece fikrini söyle değil mi, siz akıllı biz salak mıyız, aydınlanmamış , ne aydınlanması , güneşin yanında bile kalsanız karanlıktasınız ... kimin doğru kimin yanıldığını merak etmeyin , kabirde anlarsınız, nice alimler ve bilim insanı yetiştirdi bu din yalan mı , tarihi araştırın görün.. ney se
Sayın Larosbaba,
Dinin vicdanla ne ilgisi var? Din sadece insanların şartlandırılması sonucunda inandıkları zihinsel bir durum.
Burada kimsenin kimse ile dalga geçmesi söz konusu olmaz, olduğu kanısındaysanız, derhal o kişiyi şikayet ediniz.
1400 yıldan söz ediyorsunuz. Bu neyi gösterebilir ki? Hinduizm 4000 yıldır var olan bir din. Yani yılların bu konuda gerçeği desteklediğini söylemek imkanı yok.
Burada eğer size ters gelen olgu, KURAN'daki ALLAH diye sunulanın aslında Allah ile ilgisi olmadığıysa, bu bir gerçektir. Hiç ALLAH yarattığı insanlara beddualar eder mi? Hiç Allah beğenmediği insanlar için ''ONLAR DUVARA DAYALI KERESTELERE BENZER'' der mi? Hiç Allah yarattığı bir insana HABİBİM der mi? Yani Allah'ın sevgilisi olursa, oğlu da kızı da karısı ve kocası da olması gerekir... Hiç Allah beğenmediği insanlara ''ALLAH ONLARI KAHRETSİN'' der mi? Ama Kuranda bunlar var...Dalga geçmeler, insanları aşağılamalar KURAN'da var...Siz bunlara ne diyorsunuz acaba?
Lütfen Kurandaki bu söylemleri burada yineleyenlere kızmayınız. Açınız ve okuyunuz. Sizin aklınız Muhammed'in Allah maskesi ardına saklanmasını hoş görüyorsa, ona diyeceğimiz bir şey yok. Sadece gerçeği görmeye çalışalım. GÜNEŞ DAHİ, IŞINLARINI BİZE GÖNDERİRKEN HİÇ BİR ARACI KULLANMIYORSA, ALLAH NEDEN ARACILARA İHTİYAÇ DUYSUN Kİ? Kurandaki Allah GÜNEŞ kadar olamıyorsa, siz buna vicdan mı diyorsunuz?
Sevecenlikle,