PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurtuldum Ama... (Lütfen Sonuna Kadar Okuyun)


Pennywise
26-11-2012, 15:37
Merhaba Arkadaşlar

Biraz uzun yazabilirim ancak sonuna kadar okursanız sevinirim.

Bugün itibarı ile ben de size hikayemi anlatmak için üye oldum. Üye değil iken de siteyi takip ediyordum.

Ben dindar demiyeyim ancak annem ve kızkardeşimin 5 vakit namaz kıldığı bir ailede büyüdüm (Bu sene babam da başladı.) İlkokuldayken kuran kursu namaz falan derken islamiyetle iç içe yaşamaya başlamıştım. Ortaokuldayken de oruçlarımı tam tutmaya başlamıştım.

Öncelikle belirteyim ben kesinlikle araştırıp sorgulayan insanların anarşist bir yönünün olduğunu yani bunun mizaç ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Sürekli haksızlıklara şark kurnazlıklarına karşı aşırı hassas biri olduğumu söyleyeyim. Daha ortaokul zamanlarında kendimden 10 yaş büyüklerle sohbet ederken hep sorular sorardım. Misal 1 tanesi şuydu '' İnsanlar savaşları kendileri çıkarıyorlar sonra da bunun sonunda ölen cennete gidiyor Tanrı'nın bunla ne gibi bir alakası var ??? '' Bana 1 kişi çok zekice demişti hatta okuyup üniversiteye gitmemi tembihledi sıkı sıkı.

Lise zamanlarında bu sorularım daha da arttı.

1- Madem islamiyet gerçek din o zaman benim ne gibi bir özelliğim var da bu son ve geçerli dinin olduğu ülkede doğuyorum ve diğer hristiyan ya da başka bir inanca mensup ülkede doğanlar araştırıp bulmak zorunda kalıyor ??? Haksızlık değil mi ?

2- Hayatım boyunca hiç ama hiç peygamber sevgisi olmadı. Yaradana inandım diledim istedim ağladım. (Hala da mantığım bir yaradan olduğunu söylüuyor.) Ama peygamberle ilgili anlatılanlar hiç samimi gelmedi hiç zerre kadar ışık uyanmadı bende. Dedim ya bazı insanların genetik yapısından mıdır bilinmez ama fikirleri ne yaparsan yap hep araştırmaya ve muhalefete meyilli oluyor.

3- Neden islam ülkeleri yoksullukla savaşıyor sömürge olmamak için çırpınıyor ve bir çoğu çok çok geride dünyaya insanlığa bir katkısı yok ? Oysa en ilerde olması gerekenler bizler değil miyiz ?


Bunlar gibi bir sürü soru sordum. 2003 senesinde hayatımda ilk kez kuranı okumak istedim ama 1/4 ini okudum ve bıraktım çünkü kendimi veremediğimi birşey anlamadığımı düşündüm. Ancak yaşamıma devam ettim hep oruç tutmak ve fırsat buldukça cuma namazlarına gitmekten vazgeçmedim. Sonra sonra yaşım ilerledikçe hiçbir öğreti ile karşı karşıya kalmama rağmen dinle ilgili bazı şeyler es geçmeye başladım.

İnsanları fark ettim arkadaşlar insanları !!! Soru işaretlerim arttı çok iyi bir gözlemci ve çıkarımsal düşünme yeteneği olan biri olduğumu düşünürüm. İnsanların içinde dindar her kimi gördüysem %80 kadarı insan sevgisi beslemiyor kolay kızıp kolay kalp kırıyorlar. Kolay suçlayabiliyorlar. Nedenini düşündüm ve buldum. Onlar dindar oldukları için bir işyerinde patronu da arkasına aldıklarını ve diğer çalışanları kolayca hor görebileceklerini zannediyorlar. Bu düşüncem her defasında pekişti. Dersanede türbanlı kız tarafından yanından kalkmamın istenmesi , namaz kılmıyor musun diye sorduklarında aldıkları cevaba ''ayıp şeklinde tepki verilmesi vs... Hep onlar üstün insandı ve kendi gibi olmayanlara dilediklerini söyleyebilirlerdi inandıkları şey onlara bu hakkı veriyordu. Ben de inanıyordum DİNE ama onlar gibi değildim.

Sonra işte dananın kuyruğunun koptugu yere geldim. Canım çok sıkıldı ve youtube dan video arattım acaba ateistlerin tartışma yaratacak videosu var mı diye. Tam da aradığım gibi video buldum orada ateistlere verilen cevaplar hoşuma gidiyor hatta nasıl cesaret ederler de böyle derler diye düşünüyordum. Ancak işte o ana kadar... AZHAP SURESİ 50. AYET bu ayet ve yorumu vardı videoda açtım araştırdım bu ayet doğru idi. parmak uçlarımdan bir sıcaklık bastırdı bayılacağım zannettim. dengem şaştı , sanki dünyanın en gizli ve kimseye söylenmemesi gereken sırrını öğrenmiş gibi oldum üzüldüm yıkıldım öfkelendim.
AMA DÜŞÜNMEMEK İÇİN ÖTELEDİM.

Ta ki bu yaza kadar... Bu yaz yine öyle bakıyordum kı başka ayetler de gördüm turan dursunun kitabını sipariş edecektim ama inanın gerek kalmadı. Öyle ayetler öyle çelişkiler gördüm ki hiç gerek kalmadı.

Hud suresi 2 ahzap 53 ve bir çoğu ... Bunların evrensellik özelliği nerede mucizesi nerede ve 3 senedir en çok sorduğum soru NEDEN HERŞEY CİNSELLİK ÜZERİNE DÖNÜYOR. KADINI BİR KORUYUP KOLLAMAK JELATİNİ AÇILMAMIŞ BİR MAL GİBİ MUAMELE ETMEK ????

İşte bu kez o kadar sancılı değildim çünkü dedim ya o şoku 3 sene evvel yaşadım ama düşünmedim sadece.

Yazımın sonuna gelirken şunu belirtmek istiyorum benim / bizim gibi insanlar çok fazla ama acizlikten evet tamamen acizlikten dolayı yaşamlarını fikirlerini değiştiremiyorlar. Dün bir arkadaşım td kitaplarını daha lise zamanında el altından yasaklıyken okdugunu söyledi. Bana ben kuranı okumam korkarım dedi. Neden diye sorduğumda insanın bazen öyle zamanları oluyor ki inanmak zorunda oluyorsun dedi. Ben de acizsin biliyorsun değil mi diye noktaladım.

Keşke kızkardeşime de anlatabilsem onu çok seviyorum ama kendisi modern ve çok zeki birisi olmasına karşın çevresi çok etkiliyor onu umarım bir gün görür. Çok üzülüyorum.

Ve unutmayalım din denilen şey bir çok yere çıkar sağladığından inanmayan ama inanmış gibi gösterip köşeyi dönen çok insan var ve işimiz zor.

BEN BU KADAR KAN AKITILMASINI İSTEYEN KADINI YERDEN YERE VURAN. SEVGİ DOLU DEĞİL TAMAMEN KORKU DOLU OLAN İSLAMİYETİ REDDEDİYORUM. 31 YAŞINDAYIM ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ KARDIR.

;)

spartacus
26-11-2012, 15:43
Sevgili Pennywise

Hoşgeldin...

Pennywise
26-11-2012, 15:48
Sevgili Pennywise

Hoşgeldin...

hoşbulduk ancak diğer insanların da bilmesi için yanıp tutuşuyorum bu o kadar zor ki...

Jingo
26-11-2012, 15:48
Hoşgeldiniz.

Her fırsatta "Gerçek İslam bu değil." diyerek kendini kandıran insanlar kervanına katılmamanız güzel.

Sorgulayan her insan bu dinlerin uydurma olduğunu görüyor... 1400 yıl önce de görüyordu, bugün de görüyor...

Sadece bugün; internet vb. iletişim araçları olduğu için, artık kitlesel olarak da görülebiliyor dinlerin vahşiliği ve uydurma olduğu. Dinsizlik daha hızlı yayılıyor o yüzden. Ve o yüzden, dindarların tehdit etmek ve öldürmek dışında başka çareleri de pek kalmadı bugün.

Kalıcı olmanız dileğiyle.

Subat
26-11-2012, 16:22
Hoş geldiniz sayın Pennywise.

Umarım ailenizi de aydınlatırsınız bu konuda.

KızıL
26-11-2012, 20:45
hoşgeldiniz bana ailesel olarak sevdiğim bir kardeşimi anımsattınız..
kurtuldunuz, özgürsünüz ama..
işiniz yeni başlıyor önce aileniz sevdikleriniz sonrasında tüm insanlık sizin yaşadığınız bu duyguyu hakediyor..

guide
26-11-2012, 21:03
Sonuna kadar okudum, samimi öykünüzü bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim Sevgili Pennywise.. Benim mantığım da Tanrı'nın olduğunu söylüyor; fakat, aynı şekilde peygamberlerden,savaşlarından,dini kurallarından ve öykülerinden hiç haz etmiyorum, hayal ürünü olduğunu düşünüyorum hepsinin. Hoşgeldiniz..

Şüpheci Dinsiz
26-11-2012, 21:05
Sevgili Pennywise hoşgeldiniz. :)

Umarım farkına varmış olduğunuz gerçekleri çevrenize anlatma şansı bulursunuz.

Sevgiler

Pennywise
26-11-2012, 21:29
Sevgili arkadaşlar bana söyler misiniz bu nasıl olacak ?
Bir yere kadar dokundurmalar yapıyorum ama tamamını söyleyemiyorum çünkü herşeye bir cevapları var

En son neden sürekli ramazan ayı değişiyor ramazan dediğin kış mı yaz mı ? peygamberin doğum günü de böyle kışın mı doğdu yazın mı yoksa güz mü buna bir karar verin dedim.

Verilen cevaplar hep aynı...

Yani nasıl oluyorsa herkesin herşeye bir cevabı var. Biliyorum gerçeklerle yüzleşmek cesaret işi.

Neizche nin üst insan olmak şeklinde bahsettiği mertebe erişmek için insanların her yaptıklarından kendilerini sorumlu tutması gerekiyor başarı seninse hatalar da senindir. !

Ancak insanlar işin kolayına kaçıp rahatlıyor. Sürekli kader kısmet vs.

Anlatabiliyor muyum sığınacak liman lazım ve belirttiğim gibi ACİZ İNSANLAR BUNU YA-PA-MAZ-LAR !

Çevresinde birisini değiştirebilen var mı ? Var ise nasıl ? Eşik yöntemi ile çok güzel yapılabilir bu tepki almadan ama tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Jingo
26-11-2012, 22:02
Sayın "Pennywise"

Belki de hiç başarılı olamayacaksınız.

Bu kolay değildir.

Kutuplarda nasıl oruç tutulacağını sorun. Ayet bulsunlar...

Buna bile ikna olmazlarsa, işiniz zor.

Ahzab suresini okutun... Okusunlar bakalım baştan sona.

Şüpheci Dinsiz
26-11-2012, 22:18
Sevgili Pennywise,

Aslında temel soru veya sorun insanın doğada-evrende gördüğü şeylerin mükemmel işleyen mekanizmalar olduğunu düşünerek bunu üstün bir gücün tasarlamış olması gerektiği sonucuna varmasıdır. Bu sonuç onları Tanrı fikrine iter.

Pagan ve semavi (göksel) dinler temelde bu tasarımcının-yaratıcının kendi dinlerinin Tanrı'sı olduğu iddiasındadır. Özellikle semavi dinlerde peygamber (elçi) ve kutsal kitap iddiası da vardır.

Böyle tasarımcı-mimar-yaratıcı bir Tanrı varsa bile, hiç bir din kendi Tanrısının bu Tanrı olduğunu, hiç bir kutsal kitap kendisinin bu Tanrı'nın sözleri olduğunu, hiç bir peygamber kendisinin bu Tanrı'nın elçisi olduğunu kanıtlayamaz.

Özellikle semavi dinler, inananların sayısal çokluklarını öne sürerek diğer dinleri kibir içinde aşağılarlar, halbuki, en az diğer dinler kadar batıl, çağ dışı, masalsı, uyduruk ve üfürüktürler.
http://static.twoday.net/mahalanobis/images/heiden.jpg

Günümüzün tarih, antropoloji, biyololoji, fosil bilim, evren bilim verilerini ele alarak dinleri incelediğimizde her birinin kendi çağına ait ilkel evren ve doğa algısına sahip olduklarını, kendi çağındaki ilkel toplumsal gelenekleri yücettiklerini anlayabiliyoruz. Her yeni din öncekilere, öncekiler de yenisine düşman olunca savaşlar, katliamlar, işgaller, talanlar, tecavüzler, köleleştirmeler de eksik olmamış tarih boyunca.

Dinler Tanrı'nın emri olarak algılandığından, çağın gerektirdiği biçimde dini değiştirmek Tanrı'nın emrine karşı gelmiş olmak demek olacağından, çağlar geçtiği halde dinlerin içindeki ilkellikler değiştirilememiş, haliyle zaman içinde insanlığın ilerlemesine engel olan ayak bağı haline gelmişlerdir.

Dinler dogmadır, sorgulanmadan kabul edilmesi gereken öğretilerdir. Dini kabul etmiş olan insanlar dindeki çağ dışılıkları, akıl dışılıkları görmezden gelmek, bu güdüklüklerle yaşayabilmek için zihinsel savunmalar geliştirirler. Bunlar; 3 maymunu oynamak, minareye kılıf hazırlamak, görmezden gelmek, bilimsel gerçekleri inkar etmek, bunun iman sınavı olduğunu düşünmek, cennet vaadini düşlemek, cehennem tehditlerinden korkmak, ebeveynlere saygı, feodal bağlar, toplumdaki yerini kaybetme korkusu, ya varsa korkusu, menfaatleri kaybetme korkusu vesairedir.

Bu forum dinlerin kaynağını, Tanrı fikrini, filozofisini, din fikrini, dinleri, kutsal (!)kitapları, hadis vs. gibi ek kaynakları tüm yönleriyle ele alan bir çok başlık ve kaynak içerir. Size önerim önce bunları okumanız ve bilgi birikiminizi arttırarak özümsedikten sonra bu tür tartışmalara girmenizdir.

Sevgiler

KızıL
26-11-2012, 23:55
sevgili Pennywise,
nasıl olacak?
öncelikle kurtulmak ve kurtarmak arasında çok büyük fark vardır.. bunu hem zamanla hemde çabayla öğreneceğiz.
öncelikle öğrenmekten okumaktan tartışmaktan sormaktan başlıyacağız..
sonrasında kendiliğinden birleşen parçalar göreceksiniz, herşey tamamlanmaya başladığında siz hem kendi adınıza bileceksiniz hemde öğretmeye başlıyacaksınız..
elbette herşeye bir cevapları olacaktır ama sizi tenzih ederim ki bizim söyleceklerimiz her zaman yeniden başlar.. korkmayın ve yılmayın yeter ki..
bir noktaya gelindiğinde söyleyecek sözleri kalmayacak kimisi kızacak saldıracak kimisi sucacak kaçacak ama bazıları duracak düşünecek buna inanın..

bakkalmahmud
27-11-2012, 00:50
Sayin pennywise hosgeldiniz,uyandiginiza sevindim ama aydinlik savascilari bir kisiyi uyandirana kadar karanlik savascilari binlercesini uyutuyor, cünkü adamlarda medya var ,sartlar esit deyil ,eger sartlar esit olsa bunlar halkin tükürügünde bogulur,isin garip tarafida kahpece uyutmak legal, insanca uyandirmaya calismak illegal, bu cok garip geliyor bana cükü ben fikrin hür oldugu birülkede yasiyorum ve türkiyelilerin bu konudaki sikintilarini biliyorum,gecen kahvede din konusu vardi ve bagira bagira dinlerde dönen sahtekarlik hicbiryerde yok diyebildim,saygilar.

Pennywise
27-11-2012, 20:59
Sayin pennywise hosgeldiniz,uyandiginiza sevindim ama aydinlik savascilari bir kisiyi uyandirana kadar karanlik savascilari binlercesini uyutuyor, cünkü adamlarda medya var ,sartlar esit deyil ,eger sartlar esit olsa bunlar halkin tükürügünde bogulur,isin garip tarafida kahpece uyutmak legal, insanca uyandirmaya calismak illegal, bu cok garip geliyor bana cükü ben fikrin hür oldugu birülkede yasiyorum ve türkiyelilerin bu konudaki sikintilarini biliyorum,gecen kahvede din konusu vardi ve bagira bagira dinlerde dönen sahtekarlik hicbiryerde yok diyebildim,saygilar.

Genel olarak din dayatması ve bunun sonucunda dayatmaya uymayanları ayıplamak orta üst ve üst tabakada var. Çünkü hali vakti yerinde olanlar bir oluşum içine giriyorlar şu anda olduğu gibi.
Yoksa siz nasıl olurda 2010 KPSS de göz göre göre cemaatin yeni evlenmiş eşlerinin full çektiğini görürde sineye çekersiniz ? (o Olayın aydınlatılmasında öncü olanlardan biriydim.)
Onlar öbür tarafta görecek , hakkımı helal etmiyorum , boşver bu dünyanın öbür tarafı da var gibi bu dünyada sahip olduğumuz haklardan nasıl kolayca vazgeçirilebildiğimize bir bakın. Bu adamlar düşünmüyorlar ki o hak yiyenler öbür dünyada çile çekecek olsa bile bunun bizim elimizden alınan hak ile ne alakası ne katkısı var ???
İşte insanları uyutmanın kolay yolları ve aptal yurdum insanı da buna inanıyor. Söyleyecek çok şey var dağıtmak istemiyorum . Daha evvel de söyledim. Din birçok kişiye çıkar sağlıyor o nedenle uyandırmak çok çok zor hele bir de buna insanların acizlikleri eklenirse

eysa
30-11-2012, 17:02
Öncelikle hoşgeldiniz sevgili pennywise
Ben de sizinle aynı duyguları yaşıyorum ve insanlara gerçekleri göstermek için tüm gücümle uğraşıyorum.Sanırım kısmen de olsa bir kaç kişi üzerinde bir etki yarattım bu bana gelecek için umut veriyor.Size tavsiyem onlara uygun bir dille dolaylı yoldan sorgulamalarını ve düşünmelerini sağlayacak sorular sorun.Şu an hala başka bir seçeneğim olmadığı için cemaat evinde kalıyorum.Hepsi beni internet üzerinden ateistlere karşı cihad eden biri sanıyor.Ben de sanal mücahit sıfatımla bağzı konularda onlardan yardım istiyor ve görüşlerini soruyorum
Her defasında hepsi şaşkınlık içerisinde tıkanıp kalıyorlar.Siz de kendinizi ifşa etmeden benzer yöntemleri deneyebilirsiniz. :)

kemalistcan
03-12-2012, 01:03
Dini inanç sahibi olup olmamanın yalnızca kaba bir mantık işi olmadığını düşünüyorum. Bu olguyu toplumsal, içsel, tarihsel boyutları ile ele almak gerek. Bu yüzden bireye ulaşmak istediğimizde hem bireyce hem de toplumca süreç içinde üretilmiş birçok savunma mekanizmasının yanı sıra kişinin öz denetimi ile birlikte ailesi, arkadaşları, çevresi, okulu, süreli ve süresiz yayınlar, devlet gibi birçok şeyi de aşmamız gerekiyor. Kimsenin sorgulamadığı, büyük bir iç rahatlığıyla varlığından emin olduğu bir "gerçekliği" çürütmek o kadar kolay değil; öyle olsaydı çoğu kendiliğinden bu yolu bulurdu. Ama bu "gerçekliği" sarsmak, hacamat etmek de pek işe yaramıyor kimi zaman; çünkü bu kez de aitlikten olma, dışlanma korkusu, psikolojik bağımlılık ve korku, yerine bir şey koyamama gibi şeylerle karşı karşıya kalıyoruz.

Bugün aramızdaki birçok ateist arkadaş belki 5 vakit namaz kılanlardan biriydi; belki hormonlarına söz geçirmediğinden ama dinden de geçmediğinden günde 3,4 kez boy abdesti alıyordu; namahreme bakmamak için çabalıyordu belkide; belkide kapanmıştı

Bunu başarmak ancak özgürlüğe olan düşkünlük ve bu özgürlüğün olası yan etkilerini göze almakla olabilir diye düşünüyorum; öyleyse önce insanlara birey olmayı öğretmemiz, özgürlük ve cesaret aşılamamız gerek.