PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyenin Gelecegi ne olur ? Tahminler ?

Lynx
26-11-2012, 23:17
Bu konuyu islam bölümüne actim cünkü islam yüzünden türkiyenin gelecegi hicte iyi gitmiyor.

Ögretmenlerin imamlardan daha az para almasi
Diyanete ayrilan bütcenin , sagliga ayrilandan iki kat olmasi
Okul ve Hastenelerden cok Camilerin olmasi
Normal okullarin imam hatip olmasi
Terörün bitmemesi
Milletvekillerinin 2 yilda emekli olmasi.
Zam üstüne zam olmasi ama devleti yönetenle diger tüm halkin ayni maasi almasi
ve AKP nin yönetimi ve bunu secenler.
ve Islam

Evet türkiyenin gelecegi ne olacakdir ? Neyi tahmin ediyoruz ?

Benim tahminim ? ABD nezaman tüm islam ülkelerini isgal edip topraklari sahiplendigi zaman geriye tek bir müslüman bile birakmayacakdir. Benim tahminime göre : Din ile sizleri zayiflatip sonra ham yapacakdir. Bu kadar acik degil mi ?

Neva
26-11-2012, 23:39
Turkiye'nin iyiye gitmemesi tamamiyla islam yuzunden degil, Turkiye gecmis zamanlarda da iyiye gitmiyordu bu hala devam etmekte ne yazik ki.

Diyanet'e ayrilan butce her zaman cok fazlaydi, ogretmenler her zaman dusuk maas aliyorlardi, zamlar ayniyi(zam ustune zam geliyordu), teror eskiden beri vardi. Yeni adi terorist, eski adi adi anarsist.

ABD'nin filanca filanca olursa, geriye bir tek musluman bile birakmamasi gibi bir durum hicbir zaman olusmaz tahminimce.

Jingo
26-11-2012, 23:41
Benim tahminim ? ABD nezaman tüm islam ülkelerini isgal edip topraklari sahiplendigi zaman geriye tek bir müslüman bile birakmayacakdir. Benim tahminime göre : Din ile sizleri zayiflatip sonra ham yapacakdir. Bu kadar acik degil mi ?

Gayet tabi. Böl ve yut...

Tabi "öldürmek" olmaz da "köleleştirmek" olur.

İşçi de lazım, öyle değil mi?

Lynx
26-11-2012, 23:54
Peki sayin Neva bu tahmininin nedeni nedir ? Artik tüm ülkelerin altyapilarinin ya da temelinin bir enerje ihtiyac olmasini var sayarsak tükenen petrol ile beraber yasanacak kaosa karsi ben hicte iyi düsünmüyorum.

Petrol damitilip benzin ve benzeri yakitlar elde edilmeden önce ya da bunlara ihtiyac duyacak arac gereclerin , santrallerin ve evlere dösenen dogal gazlarin , sicak sularin hic biride yokdu degil mi ? insanlar gayet dogal bir sekilde yasiyorlar di ? gerektiginden daha fazla calisarak. Ama simdi tüm ülkelerin ve yeni nesilin böyle bir teknoloji ile yasadigini düsündügümüzde. Hic kimse tekrar es günlere geri dönmek isteyecegini sanmiyorum. Bunun icin bir cok seyi feda edecekler. ABD nin afganistana ve iraka saldirmasanin baska ne nedeni olabilir ki ? Ordaki kaynaklar tükendiginde sira diger islam ülkelerine olacak... Sende farkindaysan cahil bir toplum daha kolay yem oluyor. Acaba dünyanin en cahil toplumu kimlerdir ?

Bizim ülkenin haline bakarsan , atatürkden buyana baya güzel günler yasiyorduk. En azindan dini bukadar bastirmiyorlardi insanlara. Ama gelisen son teknolojiye ayak uyduramadiklari zaman ülkenin daha cok geride kalacagini hic hesaplayamiyormuyuz ? Her gecen gün islam bu ülkede bu ülkede daha cok etkisini göstermeye basliyor.. Peki islam bugüne kadar insanlara ne kazandirmis ki ne versin ?

Eskiden kitlik yokdu , dünya nufüsü bukadar fazla degildi. Insanlarin bu tür teknolojilerden haberi yokdu. Simdi durum oldukca degismis degil mi ? Baksana paralarini her halükarda yeni cikan iphone , ipad apple ürünleri ile koleksiyon yapanlar fakir fukaraya yardim ediyor mu ? hayir degil mi ? Öyle bir cagda yasiyoruz ki , insanlarin artik tek derdi teknoloji olmus.

Hal böyleyken ben insanlarin eski caga geri dönmek isteyeceklerini zannetmiyorum. Daha cok kaynaga sahip olma niyetiyle bir cok seyi yok edeceklerdir.

Lynx
27-11-2012, 00:01
Gayet tabi. Böl ve yut...

Tabi "öldürmek" olmaz da "köleleştirmek" olur.

İşçi de lazım, öyle değil mi?

Bu bir ironi mi yoksa hemfikirmiyiz bilmiyorum ama.
Sunu unutmaki islamin getirdigi her ne ise hicte iyiye alamet degil.
Islam cahillestirir yasadigin caga ayak uydurmassan öylede böylede yok olursun. Tipki evrim gibi degil mi. Yasadigi yere uyum saglamayan canlilar ne olur ?

Bugün israilin zavalli filistine karsi verdigi tepki son teknoloji iken filistinin yapabildigi nedir ? Ölen cocuklarini kucaklarina alip aglamakdan baska ne yapabiliyorlar ? Sorun nerde beyler ? Algoritmanin neresi hatali acaba ?

Jingo
27-11-2012, 00:03
Bu bir ironi mi yoksa hemfikirmiyiz bilmiyorum ama.
Sunu unutmaki islamin getirdigi her ne ise hicte iyiye alamet degil.
Islam cahillestirir yasadigin caga ayak uydurmassan öylede böylede yok olursun. Tipki evrim gibi degil mi. Yasadigi yere uyum saglamayan canlilar ne olur ?

Bugün israilin zavalli filistine karsi verdigi tepki son teknoloji iken filistinin yapabildigi nedir ? Ölen cocuklarini kucaklarina alip aglamakdan baska ne yapabiliyorlar ? Sorun nerde beyler ? Algoritmanin neresi hatali acaba ?

Bedduaları tutmuyordur. Yahudileri cin de çarpmıyor niyeyse. Büyü falan da tutmuyor...

Sayın hocam, öldürmek yerine köleleştirmeyi tercih edeceklerdir diye düşünüyorum.

Ya da dediğiniz gibi, uyum sağlayamayanlar silinip gidebilir de.

Mümkündür. Bu kafayla başka bir şey olacağı da yok zaten.

Lynx
27-11-2012, 00:11
Bedduaları tutmuyordur. Yahudileri cin de çarpmıyor niyeyse. Büyü falan da tutmuyor...

Sayın hocam, öldürmek yerine köleleştirmeyi tercih edeceklerdir diye düşünüyorum.

Ya da dediğiniz gibi, uyum sağlayamayanlar silinip gidebilir de.

Mümkündür. Bu kafayla başka bir şey olacağı da yok zaten.

Ben zaten tüm müslümanlari öldüreceklerini düsünmüyorumki. Sadece kapis sirasinda bir cok insanin ölecegini düsünüyorum. Elde ettikleri zaman artik neden insan öldürsünlerki.. Ama hristiyan bir ülkeye köle olmussa zaten artik müslüman degildir.Özde müslüman olabilirler ama köle olmuslardir. Namaz yasakdir. Kabe yikilmisdir. Müslümanim demek yasakdir. Köleye neler yapildigini artik nasil tahmin edebiliyorsak. Nazi döneminde yuhudilerin sokakta ben bir yahudiyim demesi imkansizdi.

Jingo
27-11-2012, 00:22
Kabe yikilmisdir.

Bu oldu mu dünya nüfusunda ciddi bir azalma görülür : )

Lynx
27-11-2012, 00:25
Bu oldu mu dünya nüfusunda ciddi bir azalma görülür : )

Cok büyük bir savas mi cikar diyorsun yani :D Zaten adamlar köle olmusdur daha ne ? Kabe yikildi diye savacaklarina kölelikden kurtulmak icin savassalar daha cok hak verirdim yada mantikli bulurdum :D

Jingo
27-11-2012, 00:26
Cok büyük bir savas mi cikar diyorsun yani :D Zaten adamlar köle olmusdur daha ne ? Kabe yikildi diye savacaklarina kölelikden kurtulmak icin savassalar daha cok hak verirdim yada mantikli bulurdum :D

İslam'a göre Kabe'nin yıkılması kıyamet alametidir.

Böyle bir inanış var.

Lynx
27-11-2012, 00:29
Kendilerini yok etmeye nekadar meraklilar degil mi ?

Sesli
27-11-2012, 00:47
Değişim denilen bir olgu var. 250 yıl önce ABD yoktu. Yugoslavya yıkılınca yerine pek çok yeni ülke geldi. Koskoca imparatorluklar şimdi yerlerinde yok...

Geçmişe bakınca gelecek hakkında fikir sahibi olmak belki mümkündür. Ancak önem taşıyan bugünkü durumdur, yani ŞİMDİ

Geleceği falcılar bilmez ama uydurur. Bu nedenle gelecek hakkında söz söylemek bizi yanıltabilir kanısındayım. Ancak gidişat iyi değil o kesin.

kemalistcan
27-11-2012, 02:16
Turkiye'nin iyiye gitmemesi tamamiyla islam yuzunden degil, Turkiye gecmis zamanlarda da iyiye gitmiyordu bu hala devam etmekte ne yazik ki.

Diyanet'e ayrilan butce her zaman cok fazlaydi, ogretmenler her zaman dusuk maas aliyorlardi, zamlar ayniyi(zam ustune zam geliyordu), teror eskiden beri vardi. Yeni adi terorist, eski adi adi anarsist.

ABD'nin filanca filanca olursa, geriye bir tek musluman bile birakmamasi gibi bir durum hicbir zaman olusmaz tahminimce.

Türkiye'nin iyiye gitmemesi doğal olarak tümüyle islama bağlanamaz hatta din vicdanlarda kaldığı sürece varlığı ihmal bile edilebilinir; gelişmemiş bütün üçüncü dünyanın ya da ekonomik bunalımdaki tüm devletlerin müslüman olması gibi birşey düşünülemez. Ayrıca dediğin gibi Türkiye çok uzun süredir kötü.

Ancak hemen söylemeliyim ki 1. cumhuriyet dönemini ayırmak gerek; Diyanet sembolük bir kurum, öğretmen maaşları gerçekten iyi, yurt istikrarlı bir biçimde büyürken bir yandan aydınlanma bir yandan da sanayi ve tarım konusunda önemli adımlar atılıyor, kendi yolcu uçağını ve deniz altısını yapacak hale geliyor, art arda gelen devrimler öyle ya da böyle içselleştiriliyor, kimi isyanlar çıksa da bastırılıyorç

Yıl 1923. "paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?"
Atatürk: "öğretmen maaşlarını geçmesin."

Shawstein
27-11-2012, 04:22
Türkiye'nin bu saatten sonra gelişmiş veya bağımsız bir devlet olarak varlık göstermesi pek mümkün görünmüyor, bu konu Türkiye'den de bağımsız bir şekilde gelişen parlak beyinlerin önce Avrupa'ya daha sonra ABD'ye göç etmesi sorunu.

Dahiler her zaman kendisine en iyi imkanı sağlayan ülkelere gitmişlerdir; İskenderiye, Avusturya, İngiltere, ABD, Kanada gibi ülkelerin arasında bir dönem Osmanlı'da oldu, bu anlamda İslam'ın bugün gelinen konumla ilgisi olmadığını söyleyemeyiz, İslam hakim olduğu tüm ülkelerde geri kalmanın en büyük nedeni olmuştur.

Atatürk bunun farkındaydı, fırsattan istifade kaçacak yer arayan bir çok Yahudi dehayı Cumhuriyet kurulduğunda İstanbul Üniversitesi bünyesinde topladı, ancak Atatürk'ten sonra İslam bağnazlığı bu dehaların ülkemizde kalmasına yine engel oldu.

Ne diyelim, atın ölümü arpadan, Müslümanın ölümü İslam'dan olsun.

Jingo
27-11-2012, 04:44
bu anlamda İslam'ın bugün gelinen konumla ilgisi olmadığını söyleyemeyiz

Söyleyemeyiz çünkü diğer İslam ülkelerinin hali de ortada.

Bugün bir ABD falan İslam ülkesi olsaydı, o zaman derdik ki "Kabahat İslam'da değil, bizde."

Ama İslam ülkelerinin hali ortada...

İnsanlar, bu gerçeği görmezden gelip de "Sorun aslında İslam'da değil." diyerek sadece kendilerini kandırmaktalar ne yazık ki.

Natan
27-11-2012, 15:31
Ben toplumsal adaletsizlik ve huzursuzlugun daha da artacagini, siyasi ve sanatsal alanda yer alan hukumet karsiti muhaliflerin uzerlerinde olan baskinin agirlasacagini, hapishanelerin dolup tasacagini, bilim ve sanatin geriletip islamiyet odakli olacagini, bilimsel dusunce ve egitimin sesinin kisilacagini, zamlarla halkin belinin iyice bukulecegini, psikolojik bozukluklar ve asiriligin artacagini, islam cumhuriyeti kurulacagini, doguda ozerk bir kurdistanin olusacagini dusunuyorum.

Gelecege yonelik karamsarim. Artik toplumun buyuk bir bolumu toplumsal bilincini kaybetmis, adeta iskencecisine asik olma durumu icinde olduguna inaniyorum.

Bir sure sonra bu platformlara da el atip, yok etmeye calisacaklar.

AlbatrosS
27-11-2012, 22:38
Kürt sorununda tasfiyeci politikalar devam edecek. Şimdiden Bdp'ye baskılar tekrar başladı(dokunulmazlık bahsi). Irak yahut Suriye'de ABD iteklemeli muhtemel bir savaş senaryosunun içine çekilmek de cabası. Tayyip iyice sultanlığa oynayacak. Bu lafı ''solcular'' söylediğinde Baasçı derlerdi; ama artık A. Altan bile açıkça ifade ediyor. Muhafazakar hegemonya Kemalizm benzeri bir akıma dönüşecek. Toplumsal ''sağduyu'' gibi kimi ittirmelerle toplumun sessiz kalmayacağını söyleyenler olsa da, ben buna inanmıyorum. Müslümanlar takım tutar gibi AKP'yi tutmaya devam edecek(Kürtler dışında) Tayyip Başkan olacak. Türkiye siyaseti, ABD benzeri iki partili bir zemine kaydırılmaya çalışılıp meclis de-facto işlevsizleşecek. Siyaset partiler ve onların ideolojik rekabetleri olmaktan temelli soyutlanıp liderlerin köy piyeslerine dönecek(bknz, ABD seçimleri) Tayyip ve kendine seçeceği bir yamağı bir süre daha Türkiye'yi yönetmeye devam edecek.(tabi bölgesel bir savaşa girmek gibi aptalca bir işe kalkışırlarsa başlarına askeri darbe dahil birçok iş gelebilir) Tıpkı Putin ve Medmedev gibi. Bu konuda asıl idolleri ABD'den ziyade, Rusya'dır.

Orta vadede eğitim ve sağlık tamamen piyasalaşacak. Gelir dağılımında uçurumlar derinleşecek. Büyük sermaye, ekonomik kriz olmazsa daha da büyüyecek. İnşaat sektöründeki ivmeyle Türkiye yeniden bir şantiye alanına dönecek(kentsel dönüşüm). Doğal alanlarda tahribat derinleşecek. Türkiye hiçbir zaman ne 12 eylül'le ne de tarihiyle köklü biçimde hesaplaşmayacak, ilköğretim müsamereleri tadında davalarla geçiştirilecek. Kürt sorunu Tayyip Başkan olduktan sonra da çözülmeyecek; kriz ''sürdürülebilinir çatışma'' düzeyinde tutulmaya çalışılacak. Kısmi bireysel haklar ve Kürdistan'daki vilayetler yoluyla sorun halledilmiş gibi yapılacak; beri yandan, Kürtlerin Türklük hegemonyasına biatı dayatılacak.

Natan
27-11-2012, 23:47
BDPnin sesi mecliste kisilmamalidir ancak onlar da baristan yana tavir alip kurtculukten vazgecmelilerdir. Kurt milliyetciligi Turk milliyetciligiyle catisacak ve zihinler yikanmaya devam edecektir.