Orijinalini görmek için tıklayınız : Hiçbir şeye inanmayanlar ateist mi oluyor?
aysehatun
27-11-2012, 01:37
hiçbir şeye inanmazlar mı ateistler? doğruları nasıl bir olabiliyor? birlikte hareket etme inançsızlıkla nasıl mümkün? inananlarla dalga geçerek(bazıları) ve onların yanıldığını düşünerek bildiklerini mi savunuyorlar yoksa zor gelen bazı şeyleri yapmadıkları için kendilerini mi rahatlatıyorlar?. sagılarımla.
zor gelen bazı şeyleri yapmadıkları için kendilerini mi rahatlatıyorlar?. sagılarımla.
Bu çok bayat bir argüman...
Sanki bütün Müslümanlar 5 vakit namazında mı? Zaten millet kılmıyor ki...
Cumalara gidiyor...
Büyük çoğunluk böyle bir gerekçeyle bırakmamıştır... Yani adam zaten namaz kılan biri de değilse, "zor geldi diye" dinden çıkması söz konusu olamaz.
aysehatun
27-11-2012, 01:41
Bu çok bayat bir argüman...
Sanki bütün Müslümanlar 5 vakit namazında mı? Zaten millet kılmıyor ki...
Cumalara gidiyor...
Büyük çoğunluk böyle bir gerekçeyle bırakmamıştır... Yani adam zaten namaz kılan biri de değilse, "zor geldi diye" dinden çıkması söz konusu olamaz.
niye ben müslümanım diyor ki o zaman? aklında soru işaretleriyle kalan birinin ben ateistim demesi gibi.
niye ben müslümanım diyor ki o zaman? aklında soru işaretleriyle kalan birinin ben ateistim demesi gibi.
Niye demesin?
Namaz kılmak ile "iman"ın bir alakası yoktur. O zaman sadece cumalara giden bütün milleti "kafir" ilan etmeniz gerek.
birlikte hareket etme inançsızlıkla nasıl mümkün?
Birlikte hareket edememe nasıl inançla mümkün olabiliyorsa öyle. (bkz. 77 ümmete bölünmüş İslam)
Birlikte hareket edememe nasıl inançla mümkün olamıyorsa öyle. (bkz. 77 ümmete bölünmüş İslam)
Aynen...
Türlü türlü mezhepler, hepsi birbirini kafir ilan eder.
Öbür taraftan; Şii'si ayrı, Sünni'si ayrı...
Hangi "tek çatı" bu? : )
Sayın Ayşehatun,
Size göre ALLAH sayıya sığıyor olmalı ki ''Allah tekdir!''diye bir iddia ortaya atmışsınız. Eğer bir şey tek olabiliyorsa, başka bir ortamda ondan çok sayıda mevcut var demektir.
Bu konuları iyice çalışmadan, burada ahkam kesmek çok yanıltıcı oluyor. Aynı husus ALLAH maskesi takan tanrı elçilerinde de var. Hem ALLAH'ı bilmezler, hem de ahkam keserler.
Hiç ALLAH'ın oğlu, kızı, karısı, kocası, kitabı, kalemi, dini, imanı ELÇİSİ olur mu?
Bunlar salt insanlara özgü değil midir?
balyapan
27-11-2012, 02:22
birlikte hareket etme inançsızlıkla nasıl mümkün?
sayın Ayşehatun,
bence sizin inançsızlık dediğiniz şey, başkaları için bir inançtır.bu yüzden ''inançsızlar''da da birlikte hareket etme duygusu olabiliyor.yani ümmetçiliğin farklı bir tezahürü diyebiliriz.
Shawstein
27-11-2012, 04:04
Hiçbir şeye inanmayanlar ateist olmuyor; bugün tek tanrılı dinlere inanan kişilerde Ra, Zeus, Yahweh gibi tanrılara artık inanmıyor, insanların artık eski tanrıların var olmadığını bildiği gibi biz kalan tek tanrının da var olmadığını biliyoruz.
İnanıyoruz demedim çünkü ateist ve inanç kelimeleri aynı cümlede anlatım bozukluğuna yol açar.
Tanrı tekdir demişsin, o zaman; tanrının kusursuz ve kendi başına eksiksiz olduğunu kabul etmen gerekir.
Eğer öyleyse kusursuz ve eksiksiz bir varlığın hiçbir ihtiyacı, yetersizliği, isteği ya da arzusunun olmaması gerekir.
Sonuç olarak, böyle bir tanrının insanların kendisini yüceltmesine ihtiyaç duyması ya da yüceltilmeyi arzulaması söz konusu olamaz.
Tembel değiliz, tanrı olsaydı onun büyüklüğünü gerçekten kabul eden kimseler bu düşünceye sahip olduğumuz için yine biz olurduk, ancak inananlar sahip oldukları bakış açısından dolayı tanrıyı aşağılamış olurdu.
Firestorm
27-11-2012, 20:49
Öncelikle şuna değinmek gerekir; Bir insanın hiç bir şeye inananmaması mümkün değildir. Her zaman "İnçsızlık" adı altında bir yakıştırma olsa da her insanın inandığı bir şeyler illa ki mevcuttur.
Gayet basit: Bilgi eksikligi ve bilinmeyen odakli korku. Olay budur.