PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasaklanmış Üyelere Af.

Sesli
01-12-2012, 17:28
Dostlar,

İnsan daima yanlış yapar. Yanlışı olmayan insan olamaz. Belki ''HUMANOID''
yani ''MAKİNE İNSAN'' yanlış yapmayabilirse de, o da programı nedeniyledir.

Aslında önermek istediğim, bu forumda yasaklanmış üyeler hakkında bir AF çıkarılması düşüncesinden doğmaktadır.

Sayın idareciler bu konuda ne düşünürler, öğrenmek isterdim.

Sevecenlikle,

dilaver
01-12-2012, 20:12
Vallahi

Millete ana avrat sövenlere af, düşünecegimiz en son şeydir. Böyle bir şey de gündemimizde yoktur. Kaldı ki bu üyeler siteden uzaklaştırılmaan evvel defalarca uyarılmış, ikaz edilmşlerdir.

Bu yüzden bu talebiniz gereksizdir.

saygılarımla

istatistik
01-12-2012, 20:55
Sitede disiplin uygulamalarının özetini yazacak olursak: Özel Mesaj İle Uyarı - Disiplin Uygulaması Olarak Uyarı(Bilgilendirme) - Görülen Yanlışlığa verilen Ceza - Yasaklanma şeklinde bir süreçtir.

Yasaklanan üyelerin son mesajlarına baktığımızda %90'ı yasaklanacağının bilincinde (kimi zaman bunu da belirterek) hakaret etmektedirler.

Yaptığının ve sonuçlarının fazlasıyla bilincinde olan bir kişiye af uygulanması, af kavramının doğasına aykırıdır.

errata
01-12-2012, 23:33
Sesli'nin önerisini destekliyorum.
İnsan, insan dahi öldürebilir, ancak bu böyle diye peşinen ve tümüyle dünyayla ilişiğini kesmiyoruz ve ıslah olabileceğini düşünüyoruz değil mi?

dilaver
01-12-2012, 23:53
Sevgili Dostlar

Bizler Alikıran başkesen degiliz ve kimseyi sonsuza kadar yasaklama arzusunda degiliz. Bir üye siteden atıldıysa site tüzügüne uymadığı için atılmıştır. Haa uymaya karar verdiyse atıldığı nicki ile siteye mesaj atar ( bize yazın dan ) ve YK da degerlendirir ve özlük haklarını iade eder. Bu bu kadar basittir.

Gerisi ise lafı güzaftır. Siteye geri dönmek isteyenler için kapımız her zaman açıktır.

saygılarımla

vartor
02-12-2012, 00:02
Arkadaslar, tek bir uyenin bile siteden su veya bu nedenden ayrilmasina razi degilim; Geri gelmek isteyenlere, tuzugumuze uyumlu davranmalari sartiyla kapimiz her zaman acik. Genel af ilan etmemize bence gerek yok. Site yonetiminin asiri musamaha gosterdigine, birkac istisna haricinde, sanirim cogunuz katilirsiniz. Fikirleri degil, hakaretleri, kufurleri, sitenin basini derde sokacak iletileri kontrol ediyoruz. Tabi ki hata yapmamiz da mumkun, oyle bir durumda, yonetimin, bazan da uyenin geri adim attigini da cok gordum. sevgiler...

Natan
02-12-2012, 01:53
Forumcular olarak bir uyenin uzerindeki yasagin kaldirilmasini rica ettik. Sayimiz net hatirlamasamda 20'lerdeydi. Dk'ya tasidim konuyu ama oy birligi saglanamadi. Ustelik soz konusu uyenin 10. bin mesajindan bir tanesi bile kufur/saygisiz bir uslup icermiyordu.

Olmadi. Ozelden bana destek veren Modlar Disiplin Kurulunda bebi yalniz biraktilar/bir kisi haric.

Iste ogun bugundur kendimi siteye veremiyorum. Adaptasyonum, motivasyonum ister isteme etkileniyor. Sevkimizin kirilmasi bu yuzdendir.

Bunlari nesen mi burada yazdim.?

Forum kullanicilari da fikrini belirtsin. Beni yari yolda birakan kardeslerim de sagolsun, en azindan ilk baslarda hevesliydiler. Hadi seffaflasalim.

icimize attikca birikiyor, siteye girerken zorlaniyorum kimi zaman.

ALKA
02-12-2012, 02:11
Eğer küfürcüler bu foruma geri dönerlerse şahsen görevimden istifa etmekle kalmaz sessiz sedasız küfürcülerin olmadığı başka bir foruma giderim. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.

Daha önce başka forumlardan da bu yüzden gittim, orada da adminlik yapıyordum hatta. Olmadı kendi forumumu kendim açar ve sadece küfür kullanmayan ya da küfrün olmadığı kişilerle sohbet ederim.

Diğer yandan ben de bir zamanlar ana avrat düz gitmiş biriyim ama o küfürleri attıktan sonra gönüllü olarak o forumu ve sözlüğü terk ettim çünkü eğer bir insan bir yerde ana avrat düz gidecek kadar ileriye gitmişse bunu kendisine yakıştırmamalı ve yüzsüz olmadan ve atılmadan kendisi ayrılmalıdır.

Eğer geri dönmek isteyen küfürcüler bunları kendi gururlarına yedirebiliyorlarsa benim o forumda artık işim yoktur.

Kesinlikle karşıyım..

Bunun yanında denetime alınan üyeler denetimde üsluplarını düzeltmişlerse zaten tekrar normal üye statüsü kazanabiliyorlar.

Hepiniz yasaklı üyelerin geri dönmesini istiyorsunuz ama siz yönetim işlerine el atmak ve bu gibi kişilerle uğraşmak istemediğiniz için bunlarla uğraşan yine biz olacağız.

Kolaysa kendiniz yapın arkadaşlar..

Natan
02-12-2012, 02:43
Tuzugu ihlal etmis ve kufurbaz, dezeysiz ve ici bos mesaj yazanlar ile forum uyelerini tehtit edenlerin affina ise ben olumsuz bakiyorum. Forum idare etmek kolay degildir. Bu tamam ama bir de insanlari neden bu tur olumsuzluklara tekrar maru birakalim. Bu af eylemi forum kullanicilarina da hakarettir.

Kimse bu icerikte olan bir foruma neden ilgi duysun. Seviyesizlik de ayri birsey.

bursali68
02-12-2012, 12:16
Merhaba,

Bir insan bir hata yapar,uyarılır veya kendiliğinden hatasını görür...Eğer ki aynı hataları yineliyor ise o kişi ile ilgilenmenin gereği yoktur...

Özellikle,küfürden,hakaretten,tehditten...yasaklan mış olanların tekrar gelmelerinin bir anlamı yoktur ve ben de bu tür " af " lara karşıyım...

Sağlıcakla kalınız...

Olimpiyat
02-12-2012, 12:19
Ne oldu AÇILIM mı yapıyoruz:)

Natürelist
18-12-2012, 09:25
Ben sayin Natan'i anliyorum, ancak sayin Alka'ya da hak vermemek de elde degil.

Küfür hakaret sinirlarini zorlamis olan ve forum'un üslub acisindan seviyesizligini yerlerde süründüren kisilerin tekrar'dan geri dönüp de buraya bir sey kazandirmayacagi gibi Alka'nin dedigi gibi bir de bunlarla ugras, tabii ki zaman bulunabilinirse? hangi birisiyle bas etsinler.

Yalniz sunu da belirtmem gerekecek olursa, Natan arkdasin söz ettigi üye/ve veya üyelerin, yöneticiler tekrar degerlendirerek siteye geri dönmesine olumlu bakiyorum. Bunun haricinde üyelikten atilmis küfürbaz'larin insan onuru'nu incitmis ve asagilamis olup, tekrar degerlendirilmesi bosuna zaman harcamaktan baska bir sey degildir ve gereksizdir.

barristor
19-12-2012, 01:52
Sevgili idareci arkadaslar,sakin verecegim ornegi baska yonlere cekipte uzerinize alinmayin.

Yillar once cok sevdigim bir amcamin Izmirde cok buyuk bir CAFE/BAR i vardi.Korkunc is yapiyor,cafe dolup tasiyordu.
Fakat bu barda birakin bir erkegin kizi yanagindan opmesini ,elini bile tutmasina musade edilmiyor,aninda kapi onune konuyordu.
Hatta Bar sahibi bu amca ,boyle bir olayi gordugunde 'Ben 60 yasina kadar p.venklik yapmadim,bundan sonrada yapmam,hemen atin disari' diye bagiriyordu.

Tabi kov,kov,kov.... musteri azalmaya basladi.5 sene sonra birgun yolum oraya dustu ve iceri girdigimde gozlerime inanamadim.
400 kisilik barda ,3 masa insan var ve resmen kizlar /oglanlar alt alta ust uste gures tutuyorlar.
Icimden dedim ki 'Ulan amca ,60 yasina kadar yapmadin ama galiba 65 yasinda p.venklige basladin'...

Kotu bir ornek olmasina ragmen,nacizane diyecegim o ki 'buyuk ahlaksizlik yapilmadigi taktirde,bazi kaba konusmalara ve saka yollu empati yapmalara musade edilmeli,savunmasi alinmadan kimse sonsuza kadar forumlardan atilmamali,yani el ele tutusmalara,masum opucuklere izin verilmeli.'

uyar
19-12-2012, 09:01
bu konuda bir iki moderator arkadasa kati olunmamasi konusunda rica da bulunmustum... tartismalari biraz da korukleyen bizler de oldugumuzu hatirlatirim

sevgiler

mücerred
19-12-2012, 14:33
Eğer küfürcüler bu foruma geri dönerlerse şahsen görevimden istifa etmekle kalmaz sessiz sedasız küfürcülerin olmadığı başka bir foruma giderim. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.

Kolaysa kendiniz yapın arkadaşlar..

Küfür hakaret,tehdit eden adamlarla sitenin seviyesinin düşürülmesine müsade edilmemeli.
Bazen tartışmanın tansiyonu yükseldiginde istenmeyen şeyler yaşanabiliyor,
bazı sözler sarf edilebiliyor..Tabiki bunlar da göz önünde bulundurulmalı.

upuaut
04-03-2013, 14:22
Küfür hakaret,tehdit eden adamlarla sitenin seviyesinin düşürülmesine müsade edilmemeli.
Bazen tartışmanın tansiyonu yükseldiginde istenmeyen şeyler yaşanabiliyor,
bazı sözler sarf edilebiliyor..Tabiki bunlar da göz önünde bulundurulmalı.

Evet, ben de mücerred'e katılıyorum. Onu bırakın, yeni üye olan Müslüman demiyorum, kindarlığa terfi etmiş kişiler bile bize hakaret ve küfür ediyor.

Bir örnek lütfen!

İslam Forumu'nda "Kuran'daki Miras probleminin sırrı çözüldü!!! (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31223)" adında harika bir tartışma açtım. Fakat mükemmel bir araştırmanın ürünü olan ilk mesajda sonra bana gelen yanıtlara bir bakın:

Bulmak istediklerini bulmuşsun
zaten sizin inancınız bu
bunları sizden farkı yok ki

zaten sizin inancınız bu

Bu kişi bir de utanmadan şu yanıtı veriyor:

ben yeni islamcılara değil peygamberimizin getirdiği islama inanıyorum
Allah (c.c) Ayetlerle
peygamberimiz hadislerle
her şeyi açıklamış daha ne arayacağım ben
yeni islamcıları sen yanına al siteyi beraber işlet :moony: :moony:

Özetle, tartışmanın olduğu yere gider ve bu kişinin alaycı ve hakarete varan tutumlarını gördüğünüz zaman, bu üyenin derhal bu forumdan atılması gerektiğini anlarsınız.

Peki biz bu adamların oldukları yere gidip, aynı şeyleri yapabiliyor muyuz? Hayır. O zaman, bu üye ve aynı davranışlarda bulunan diğer üyelerin sorgusuz, sualsiz sitemizden bir an önce atılması gerekiyor.

Emeğe saygın lütfen! Biz o kadar araştırma ve çalışma yapıyor ve bunları güzel bir makaleyle yazalım, ama bir kindar gelip bütün emeklerimizi alaycı ya da hakaret içeren tek satırlık mesajla silmeye çalışsın. Yok ya! Yok öyle bir şey.

Bu üyelerin derhal üyeliklerinin silinmesi gerekir.

vartor
04-03-2013, 17:21
Sevgili upuaut, Bu tur zir cahil uyeler, aslinda davamiza yardim ediyor. Biraz suphesi olan imanlilar, bir bizlere, bir de bu kara cahillere bakip, iman guucunun verdigi cehaletin nerelere varabilecegini gorebiliyor, ve genelde bizlerin ne demek istedigimizi daha iyi anlayabiliyorlar.

hakikat03
04-03-2013, 18:45
administ upuaut
sizin araştırdıklarınıza öz cevaplar veriyoruz öz cevap vermemiz size küfür olarak mı geri dönüyor sitede ki diğer küfür edenlere bakın ben vartor üyenin söylemiyle kara cahilim ve ya zır cahilim verilen cevaplrda küfür hakaret yoksa üyelik silinmez sizler nasıl site yöneticisisiniz

ama vartorun söylemiyle davaya devam

Sesli
04-03-2013, 20:17
Sevgili upuaut, Bu tur zir cahil uyeler, aslinda davamiza yardim ediyor. Biraz suphesi olan imanlilar, bir bizlere, bir de bu kara cahillere bakip, iman guucunun verdigi cehaletin nerelere varabilecegini gorebiliyor, ve genelde bizlerin ne demek istedigimizi daha iyi anlayabiliyorlar.

Sayın Vartor,

'' Bu tur zir cahil uyeler'' diyerek, size göre cahil gördüğünüz üyelere bu şekilde aşağılayıcı bir tavırla davranmak bir yana, davanızın ne olduğunu da anlamak mümkün değil. Üye olurken, sizin kadar bilgili olmak gerekiyor mu? Kara cahil dedikleriniz, sizinle aynı düşüncede değilse, bu onların kara cahil olmalarını gerektirmez ki? Üstelik kim bilgili, kim kara cahil, bunun kararını da vermek kimseye düşmez diye düşünmekteyim.

Siz bilgili ve daha üstünseniz, davranışlarınızla bunu göstermelisiniz, değişik düşüncede olan üyeleri aşağılayarak bunu gösteremezsiniz.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

idontneedagod
04-03-2013, 20:56
Hiç kimseyi ima etmeden (özellikle hakikat03) konuşuyorum. Bir kişi siteye girip sağa sola küfürler hakaretler yağdırıyorsa, tartışmalara fikirleriyle dahil olmayıp eleştirisini eleştiri gibi yapmıyor ise, sağlıklı tartışma ortamını sabote ediyor ise bu kişi en hafif tabirle kara cahildir. Bu kişilerin de aramızda yeri yoktur.

vartor
04-03-2013, 21:41
Sayin sesli,
Siz bildiginiz gibi davranin, herkese ders vermekten de vaz gecin.

Cahile cahil demek hakaret degildir, hele ki curretkar bir sekilde ahkam kesiyor ise. Asil ayip, cahil kalmakta israr etmektir.

Sizi de bir turlu vazgeciremedik ateist din sloganlarinizdan, herkese akil vermeyi bir tarafa birakip biraz kendinizi tanimaya calissaniz daha dogru olmaz mi?

Bu sitedeki tum yetkilileri elestirmeyi bir meslek haline getirdiginiz kanisi cikiyor cogu elestirilerinizde. Asil bu tartismalara sebep olan uyeye (hakikat03) ve benzerlerine uyarici bir soz soylemek yerine, elestirilerinizin devamli site yoneticilerini hedef almasinin da anlasilir bir tarafi yok. Yaslanmayla bir ilgisi olabilir mi acaba?

Sesli
04-03-2013, 21:54
Sayin sesli,
Siz bildiginiz gibi davranin, herkese ders vermekten de vaz gecin.

Cahile cahil demek hakaret degildir, hele ki curretkar bir sekilde ahkam kesiyor ise. Asil ayip, cahil kalmakta israr etmektir.

Sizi de bir turlu vazgeciremedik ateist din sloganlarinizdan, herkese akil vermeyi bir tarafa birakip biraz kendinizi tanimaya calissaniz daha dogru olmaz mi?

Bu sitedeki tum yetkilileri elestirmeyi bir meslek haline getirdiginiz kanisi cikiyor cogu elestirilerinizde. Asil bu tartismalara sebep olan uyeye (hakikat03) ve benzerlerine uyarici bir soz soylemek yerine, elestirilerinizin devamli site yoneticilerini hedef almasinin da anlasilir bir tarafi yok. Yaslanmayla bir ilgisi olabilir mi acaba?

Sayın Vartor,
Size günenilebilir mi? Öyle ya hem ''Bildiğiniz gibi davranın diyorsunuz'' böyle yapınca da ''herkese ders vermekten vaz geçin '' diyorsunuz...

Ders verilmesi gereken varsa verilir. Ancak ben kimseye ders vermiyorum. Ben burada nasıl davranmak gerekli, onu size gösterince bu sizin işinize neden gekmiyor? Yaşım çok önemli olacakki sizin ilginizi çekmiş. Tabii önemli, bu yaşa gelince, yanlış yapanları saptamakta ustalaşırsınız. kimseye kimsenin burada KARA CAHİL deme hakkı yok. Sizin de yok, idarecilerinde yok, yanlış yapanı uyarmak hepimizin görevi. Burada ona buna cahil diyecek yerde, yanlışını gösterirsiniz olur biter. Burada ister yönetici olsun ister olmasın, yanlış yapanı uyarmak hepimizin görevidir.

hakikat03
04-03-2013, 22:12
Sayın Vartor,
Size günenilebilir mi? Öyle ya hem ''Bildiğiniz gibi davranın diyorsunuz'' böyle yapınca da ''herkese ders vermekten vaz geçin '' diyorsunuz...

Ders verilmesi gereken varsa verilir. Ancak ben kimseye ders vermiyorum. Ben burada nasıl davranmak gerekli, onu size gösterince bu sizin işinize neden gekmiyor? Yaşım çok önemli olacakki sizin ilginizi çekmiş. Tabii önemli, bu yaşa gelince, yanlış yapanları saptamakta ustalaşırsınız. kimseye kimsenin burada KARA CAHİL deme hakkı yok. Sizin de yok, idarecilerinde yok, yanlış yapanı uyarmak hepimizin görevi. Burada ona buna cahil diyecek yerde, yanlışını gösterirsiniz olur biter. Burada ister yönetici olsun ister olmasın, yanlış yapanı uyarmak hepimizin görevidir.

teşekkürler sesli benim önce ki mesajımda ne anlatmak istediğimi anlattın yazdığım mesajlarımın hiç birinde hakaret küfür v.s bir şey yok ama yazdığım gerçekler kısa ve öz cevaplar faklı algılandı

bırakın onlar beni kara cahil bilsin bilsin ki ateistliğin bende ne olduğunu anlayayım hoşgörüden bahsediyorlar insana saldırıyorlar

şimdi bu mesajıma da bir şey bulurlar bir de mesajlar da özellikle bahsediyorla hakikata sözüm diye :first:

hakikat03
04-03-2013, 22:15
Hiç kimseyi ima etmeden (özellikle hakikat03) konuşuyorum. Bir kişi siteye girip sağa sola küfürler hakaretler yağdırıyorsa, tartışmalara fikirleriyle dahil olmayıp eleştirisini eleştiri gibi yapmıyor ise, sağlıklı tartışma ortamını sabote ediyor ise bu kişi en hafif tabirle kara cahildir. Bu kişilerin de aramızda yeri yoktur.

yazdığım mesajlarda küfür, hakaret, ahkam kesme bulun yazdığım mesajlarda söz siteyi terk edeceğim

Neva
04-03-2013, 22:21
Arkadaslar bu kadar gerilmeye gerek yok, zaten konu disi ve islenen konuya iliskin hicbir fikir icermeyen mesajlar forum kirine gider, boylelikle yeni uyelerimiz de uygulamayi ogrenmis olur.

Ancak aleni kufur vb. etmedikce, forum duzenine aykiri davranmadikca, hicbir uye siteden atilmayi veya uyeliginin silinmesini haketmez.

Onlarin sitesinde bize yazdirmiyor atiyorlar, biz de aynini yapalim gibi bir dusunce, TD'nin seviyesinin cok altinda bir seviyedir.

Kaldi ki eski uyelerimiz, bizim , olasi gozden kacirdigimiz alakasiz mesajlara iliskin, yonetime raporlama yonteminden haberdardir.

TD bir okul degildir, TD bir kisla da degildir, TD tek tip prototip insanlarin bulundugu bir site de degildir, hic kimse de birebir bizim gibi bir tarza sahip olmak, tartismak, yazmak, cizmek, zorunda degildir, hepimiz farkli kultur ve cevrelerden gelen insanlariz zira, birikimlerimiz farkli olabiliyor.

Ayrica "zir cahil" diye niteleyecegimiz insanlardan da ogrenebilecegimiz seyler olabilir. Bahsi gecen ornek konuya dair yapilan calisma da baskalarina "zir cahil" seklinde gelebilir. Emek verilmis olmasi, onun bu ozelligini yok etmez. Mesela bana, Hakki Yilmaz'a iliskin, ulema tadinda, cok "zir cahilce" yapilmis bir calisma olarak geldi icerik olarak. Nedenini de baslikta acikladim, kendi dusunceme dair.

Ben zir cahil bir insanim ornegin .. Bir baskasi da, hatta kendi ateist cevremden kisiler de beni, ornegin evrimi savundugum icin "zir cahil" diye niteleyebilir.

Cahillik veya zir cahillik hakaret olarak algilanacak bir niteleme degildir. Ancak henuz birbirini sanal da olsa tanimayan, karsilikli cesitli basliklarda yazismamis insanlar arasinda(yeni uye vb.) alinganlik yapabilir veya yanlis anlamalara mahal verebilir.

Eseklik daha ayricaliklidir zira.

Ne demis buyukler?

Cahillik gecer, eseklik baki kalir.

Veya, Oku, baban gibi esek olma..

Genel gecer, hatirlatmakta fayda var.

dünyada üç tip insan vardır.

bir konuda her şeyi bilenler ki bunlar o konunun uzmanı olmakla beraber sohbetleri pek tat vermez.

her konuda bir şey bilenler bizim genel kültürü fazla dediğimiz her konuda konuşabilen insanlardır. öğrenmeye de açıklarsa tadından yinmez bu tipler.

üçüncüsü ise: koyunlar. bunlar gelip geçerler, düşünmezler , takip etmezler, okumazlar sadece oksijen miktarını dengelemek için vardırlar.

(ITU sozlukten alintiladim)

Yazilani okuyan, dusunen ve fikir beyan eden (dogru/yanlis da olsa ) insan onemlidir.

Ancak salt konulari sabote amacli girip, alakasiz mesajlar atan, saga sola kisisel olarak saldiran uyelere iliskin, gereken uygulama yapilir, oncelikle insan olusu geregi (hepimiz hata yapabiliriz zira) farketmesi beklenir, devaminda kendisine mesaj atilarak buna dikkat etmesi rica edilir, devami halinde kendisine ceza verilir, devaminda uyeligi hakkinda dusunce uretilir.

Bu uygulama, tum uyelerimiz ve sayin hakikat03 adli uyemiz icin de gecerlidir.

Lutfen tartisma basliklarinda kisiler/uyeler babinda degil, konular, icerikler hakkinda fikir beyan ediniz. Tartisma kalitesini ve seviyesini dusurecek mesajlar atmayiniz, bizleri, emek vererek yazmis oldugunuz (uzun/kisa) mesajlarinizi forum kirine gondermek zorunda birakmayiniz.

Tartisilan konu iceriginden kopuk ve alakasiz mesajlar, forum duzenine iliskin eskiden oldugu gibi forum kirine gonderilir, ki gonderilmistir de.

Bu baglamda, buraya uye olan her uyemizin, raporlama butonu kullanma luksu vardir. Bununla birlikte, her raporlanan durum, uygulamaya konulur diye bir kural yoktur.

Yani raporu okuruz, ancak islem yapilmasi belli kriterler dahilindedir.

hakikat03
04-03-2013, 22:39
Arkadaslar bu kadar gerilmeye gerek yok, zaten konu disi ve islenen konuya iliskin hicbir fikir icermeyen mesajlar forum kirine gider, boylelikle yeni uyelerimiz de uygulamayi ogrenmis olur.

Ancak aleni kufur vb. etmedikce, forum duzenine aykiri davranmadikca, hicbir uye siteden atilmayi veya uyeliginin silinmesini haketmez.

Onlarin sitesinde bize yazdirmiyor atiyorlar, biz de aynini yapalim gibi bir dusunce, TD'nin seviyesinin cok altinda bir seviyedir.

Kaldi ki eski uyelerimiz, bizim , olasi gozden kacirdigimiz alakasiz mesajlara iliskin, yonetime raporlama yonteminden haberdardir.

TD bir okul degildir, TD bir kisla da degildir, TD tek tip prototip insanlarin bulundugu bir site de degildir, hic kimse de birebir bizim gibi bir tarza sahip olmak, tartismak, yazmak, cizmek, zorunda degildir, hepimiz farkli kultur ve cevrelerden gelen insanlariz zira, birikimlerimiz farkli olabiliyor.

Ayrica "zir cahil" diye niteleyecegimiz insanlardan da ogrenebilecegimiz seyler olabilir. Bahsi gecen ornek konuya dair yapilan calisma da baskalarina "zir cahil" seklinde gelebilir. Emek verilmis olmasi, onun bu ozelligini yok etmez. Mesela bana, Hakki Yilmaz'a iliskin, ulema tadinda, cok "zir cahilce" yapilmis bir calisma olarak geldi icerik olarak. Nedenini de baslikta acikladim, kendi dusunceme dair.

Ben zir cahil bir insanim ornegin .. Bir baskasi da, hatta kendi ateist cevremden kisiler de beni, ornegin evrimi savundugum icin "zir cahil" diye niteleyebilir.

Cahillik veya zir cahillik hakaret olarak algilanacak bir niteleme degildir. Ancak henuz birbirini sanal da olsa tanimayan, karsilikli cesitli basliklarda yazismamis insanlar arasinda(yeni uye vb.) alinganlik yapabilir veya yanlis anlamalara mahal verebilir.

Ne demis buyukler?

dünyada üç tip insan vardır.

bir konuda her şeyi bilenler ki bunlar o konunun uzmanı olmakla beraber sohbetleri pek tat vermez.

her konuda bir şey bilenler bizim genel kültürü fazla dediğimiz her konuda konuşabilen insanlardır. öğrenmeye de açıklarsa tadından yinmez bu tipler.

üçüncüsü ise: koyunlar. bunlar gelip geçerler, düşünmezler , takip etmezler, okumazlar sadece oksijen miktarını dengelemek için vardırlar.

(ITU sozlukten alintiladim)

Yazilani okuyan, dusunen ve fikir beyan eden (dogru/yanlis da olsa ) insan onemlidir.

Ancak salt konulari sabote amacli girip, alakasiz mesajlar atan, saga sola kisisel olarak saldiran uyelere iliskin, gereken uygulama yapilir, oncelikle insan olusu geregi (hepimiz hata yapabiliriz zira) farketmesi beklenir, devaminda kendisine mesaj atilarak buna dikkat etmesi rica edilir, devami halinde kendisine ceza verilir, devaminda uyeligi hakkinda dusunce uretilir.

Bu uygulama, tum uyelerimiz ve sayin hakikat03 adli uyemiz icin de gecerlidir.

Lutfen tartisma basliklarinda kisiler/uyeler babinda degil, konular, icerikler hakkinda fikir beyan ediniz. Tartisma kalitesini ve seviyesini dusurecek mesajlar atmayiniz, bizleri, emek vererek yazmis oldugunuz (uzun/kisa) mesajlarinizi forum kirine gondermek zorunda birakmayiniz.

Tartisilan konu iceriginden kopuk ve alakasiz mesajlar, forum duzenine iliskin eskiden oldugu gibi forum kirine gonderilir, ki gonderilmistir de.

Bu baglamda, buraya uye olan her uyemizin, raporlama butonu kullanma luksu vardir. Bununla birlikte, her raporlanan durum, uygulamaya konulur diye bir kural yoktur.

Yani raporu okuruz, ancak islem yapilmasi belli kriterler dahilindedir.

teşekkürler neva çok güzel açıklayıcı bir cevap oldu yalnız

Ne demis buyukler?

bu güzel değil di

Neva
04-03-2013, 22:40
yazdığım mesajlarda küfür, hakaret, ahkam kesme bulun yazdığım mesajlarda söz siteyi terk edeceğim

Sayin hakikat03;

Idontneedagod, zaten genel olarak yazmis, size dair yazmamis bunu da ozellikle belirtmis.

Soz konusu mesajlarinizda kufur, hakaret vb. seyler yok, ancak konu iceriginden kopuk ve kisisellige varan soylem mevcut..

zaten sizin inancınız bu

Siz sayin Upuaut'u taniyor musunuz, ki inancini bilmektesiniz ve bu baglamda yorum yapmaktasiniz? Veya neye gore onlardan farkiniz yok vs. sekilde kisisellige vuracak tarzda bir yorum yapiyorsunuz?

Acilan baslik icerigi ne sayin Upuaut'un inancidir, ne de otekilerin kisisel olarak inancidir, ortada yapilmis bir calisma vardir, yapilmasi gereken elestiri de buna yonelik olmalidir.

ben yeni islamcılara değil peygamberimizin getirdiği islama inanıyorum
Allah (c.c) Ayetlerle
peygamberimiz hadislerle
her şeyi açıklamış daha ne arayacağım ben
yeni islamcıları sen yanına al siteyi beraber işlet

Sitemizde yeni islamci veya reformist arkadaslarimiz da mevcuttur ve onlarin dusunduklerini soyleme hakkini sonuna kadar destekleriz. Onlarin klasik musluman anlayisindan uzak olmalari, onlari disladigimiz anlamina gelmez. Bununla birlikte ortaya koyduklari dogru-yanlis tartisilir ayri konudur.

Lutfen mesajlarinizda tartisma kalitesini dusurmeyiniz. Reformist veya yeni islamcilarin da yazabildigi bir sitede oldugunuzu unutmayiniz.

Neva
04-03-2013, 22:44
bu güzel değil di

Sayin hakikat03;

Guzel olsun, siz begenin/begenmeyin amacli yazilmadi zaten.

Iyi forumlar,

ALKA
05-03-2013, 17:03
Atılan herkesi geri almayacağız diye bir kural yok. 2 yıl önce kim küfür etti, kim ana avrat sövdü aklımda bile değil. Eskiden de atılanlar geri geldiğinde alınırdı ama aynı hataları yapmaya devam ederse yine atılırlardı. Aynısı hala geçerli. Dönüp gelmelerinde genel olarak bir problem yok ve bunu sadece samimi olanlar için söylüyorum, kurallara uyacaklarsa gelsin yazsınlar. Ama yaptığımız tecrübeler sabit, atılanların büyük çoğunluğu foruma geri döndüklerinde aynı tas aynı hamam. Bu yüzden çoğumuz bu konuda şüpheciyiz.

rastaman
12-08-2013, 03:49
Jadı'nın yasağını da kaldırın,kafası çalışan adamları kaybetmemek lazım.

unbe
12-08-2013, 04:17
ohoooo almış başını yürümüş ortam gene.siteden kendi isteğiyle ayrılıp sonra da kendi isteğiyle dönen birisi olarak,isteyen herkesin dönebileceğine inanıyorum.üyeliğinizi sildirseniz bile,sevgili albay forumdan eski hesabınızı bulup yenisiyle birleştiriyor :D
gelmek isteyen herkese TDnin kapısı açıktır,ancak aleni olarak küfür edenlerin site tarafından affa uğraması saçma olur. takdir edersiniz ki,küfürlü konuşmak ancak zavallıların işidir çünkü normal kelimelerle sizlere karşılık verecek akılları yoktur.küfüre karşıyım,herzaman için.

evrensel-insan
12-08-2013, 22:08
ohoooo almış başını yürümüş ortam gene.siteden kendi isteğiyle ayrılıp sonra da kendi isteğiyle dönen birisi olarak,isteyen herkesin dönebileceğine inanıyorum.üyeliğinizi sildirseniz bile,sevgili albay forumdan eski hesabınızı bulup yenisiyle birleştiriyor :D
gelmek isteyen herkese TDnin kapısı açıktır,ancak aleni olarak küfür edenlerin site tarafından affa uğraması saçma olur. takdir edersiniz ki,küfürlü konuşmak ancak zavallıların işidir çünkü normal kelimelerle sizlere karşılık verecek akılları yoktur.küfüre karşıyım,herzaman için.

Hosgerigeldin. :)

unbe
19-08-2013, 03:28
Hosgerigeldin. :)

hoşgeribuldum :D

Khaos
19-08-2013, 07:06
Ben sayin Natan'i anliyorum, ancak sayin Alka'ya da hak vermemek de elde degil.

Küfür hakaret sinirlarini zorlamis olan ve forum'un üslub acisindan seviyesizligini yerlerde süründüren kisilerin tekrar'dan geri dönüp de buraya bir sey kazandirmayacagi gibi Alka'nin dedigi gibi bir de bunlarla ugras, tabii ki zaman bulunabilinirse? hangi birisiyle bas etsinler.

Yalniz sunu da belirtmem gerekecek olursa, Natan arkdasin söz ettigi üye/ve veya üyelerin, yöneticiler tekrar degerlendirerek siteye geri dönmesine olumlu bakiyorum. Bunun haricinde üyelikten atilmis küfürbaz'larin insan onuru'nu incitmis ve asagilamis olup, tekrar degerlendirilmesi bosuna zaman harcamaktan baska bir sey degildir ve gereksizdir.

ne seviyesizliği ya...

küfür etmek hem bir HAK, hem de son derece doğal bir davranıştır.
en çok ayar olduğum sözde tespit '' söyleyecek kelimesi, ortaya koyacak bilgisi olmayanlar küfür eder'' önermesidir.

yok ya.
bu düpedüz bir tür AHLAKÇILIĞIN tamamen temelsiz bir önerme ile desteklenmeye çalışılmasıdır.

küfür etme hakkını isteyen kullanır.site tüzüğü de gereğini yapar.
ama kimse; ortaya koyacak bilgisi olmayanlar küfür eder falan diyemez.
ya da seviye meselesi olarak sunamaz.

seviye de nedir ya.

errata
19-08-2013, 14:39
ne seviyesizliği ya...

küfür etmek hem bir HAK, hem de son derece doğal bir davranıştır.
en çok ayar olduğum sözde tespit '' söyleyecek kelimesi, ortaya koyacak bilgisi olmayanlar küfür eder'' önermesidir.

yok ya.
bu düpedüz bir tür AHLAKÇILIĞIN tamamen temelsiz bir önerme ile desteklenmeye çalışılmasıdır.

küfür etme hakkını isteyen kullanır.site tüzüğü de gereğini yapar.
ama kimse; ortaya koyacak bilgisi olmayanlar küfür eder falan diyemez.
ya da seviye meselesi olarak sunamaz.

seviye de nedir ya.

Khaos'un dediğinde haklılık payı var.

Yahu bunu yasaklayabilmek için ciddi muhafazakar veya edebiyat bilmez zır cahil olmak lazım.
Bu lügattir yahu, yasaklamak ne demek?

Açın bakın erişkin sözlüklerinin tamamında, TDK gibi sözlüklerde bile yer bulurlar, edebi metinlerde, hatta yabancı edebi metinlerde gırla bunlardan, bunların kombinasyonu cümlelerden görürsünüz. Yoksa gavur filmlerinde gerçekten "lanet olsun" dendiğini falan mı sanıyorsunuz?

Biri birine "hakaret" ederse bunu "suç" sayabilirsin, bu doğaldır. Değerlendirmeni ona göre yaparsın. Hakikatin ne olduğunu anlar cezanı çekersin eyvallah.

Ama mesela aşağıdaki cümleyi yasaklamak bildiğin yobazlık, gericilik, sansürcülüktür falan.

Tüzümüğüzü tasarlayanlar ve muhafazakar kalmasını arzu eden arkadaşlar biraz daha düşünsün.
Dinlerden, tabulardan özgürlük falan diyoruz, dil olarak ekşi sözlük'ün dörtte biri kadar özgür değiliz...

Burada kimseyi doğrudan hedef almadığımı belirteyim. Yazdıklarımı bir düşünce baloncuğu olarak görün.

Natan
19-08-2013, 19:44
Seviyesizler küfür eder çıkarım8ına ben de katılmıyorum.
Üyelerin birbirine küfür etmesine göz yumamayız.
Ortada diyalog da kalmaz bu şekilde.
Ben bir mitolojik karaktere "hödük" dedim.
TDK da da anlamı var ve kitaplarda da geçiyor.

Fakat şöyle bir şey de var ki TDS'de olur olmaz kısıtlamalar yoktur.
Herkesin uslubu doğrultusunda yazdığını okuyorum.

Sadece, üyelerin birbirlerine olan küfürleri, konuşulamayacak bir ortam doğurur.
Yoksa kimse sansürcülük oynamıyor.

Erdem Alaca
19-08-2013, 19:51
Seviyesizler küfür eder çıkarımına ben de katılmıyorum.
Ben de sn. Natan'ın aynısını düşünüyorum. Bir de şu var arkadaşlar, 2-3 gün önce bir kardeşimiz üye olmuştu, henüz 12 yaşında, yani bir çocuk... Küfür-argoyla birlikte bazı bir takım konular var, bilmiyorum siz ne düşünürsünüz? Kayıt olurken yaş sorulup, bazı konular +16, +18'mi yapılmalı, ya da başka bir çare bulunabilir mi?

Aklıma takıldı, bildirmek istedim...

Üst mesajıma güncelleme (Ne hikmetse "Düzenle" butonu gözükmedi)

Geçiniz benim önerimi arkadaşlar, hangi birinde +18, vb. ile uğraşabilecek yönetici arkadaşlar ki? İslam'ın tartışıldığı normal bir konuda bir bakıyorsun araya ölüler, eşek, plastik girmiş.. Çözüm değil benimkisi. Siz değerlendirin artık.

Khaos
20-08-2013, 00:49
Seviyesizler küfür eder çıkarım8ına ben de katılmıyorum.
Ben bir mitolojik karaktere "hödük" dedim.
TDK da da anlamı var ve kitaplarda da geçiyor.

Fakat şöyle bir şey de var ki TDS'de olur olmaz kısıtlamalar yoktur.
Herkesin uslubu doğrultusunda yazdığını okuyorum.

Sadece, üyelerin birbirlerine olan küfürleri, konuşulamayacak bir ortam doğurur.
Yoksa kimse sansürcülük oynamıyor.

işte bu.
üyeler birbirine küfür etmeye başlarsa orda işler karışır.
tam da bu sebeple; yani PRAGMATİK BİR GEREKLİLİKLE bazı şeyler site tüzüğünün konusu edilir.
gereğinde de denetim veya süreli/süresiz uzaklaştırma gündeme gelir.

ama kimse bunu seviye ya da söylenecek sözün tükenmesi ile izah edemez.
pragmatik bir gerekliliği ahlaki ya da ilkesel sahte üstelik de yanlış bir önermenin altına gizleyemez.

''ancak zavallılar hakaret edermiş''
bak sen şu işe...

bu sitede en çok ceza alan benim.
düşüncelerim mi bitti.
:) :) :) :)

tam tersine.
düşünce değerlidir.
herkesle ancak komplekslerini tatmin edenler paylaşır.
ben paylaşmam.
ben düşünceme değer veriririm.
düşüncemi masturbasyon aracına indirgemem.
herkese sunup onaylanmasından köpleks tatmini yapmam.

düşüncemi o nedenle az sayıda insanla paylaşırım.

bazılarına ise hakaret etme hakkımı kullanırım.
bu benim hakkımdır.SORGULANAMAZ:
seviyesizlik, düşünsel zavallılık olarak lanse edilemez.

ya ne yapılır.tüzüğün gereği uygulanır.
cezası verilir.

eee biz de hakedene düşünce sunmak yerine küfür ederken alabileceğimiz cezayı göze alarak bunu yapıyoruz.

gerisi ahlakçılık dinciliğin postmodern bir biçimidir.

tabularınızı kendinize saklar, açıkça forum gibi bir ortamda işlerin yürüyebilmesi adına, pratik/pragmatik gerekçelerle bu HAK kullanılamaz dersiniz.

aradaki farkı anlatabildim mi.

unbe
20-08-2013, 00:54
lütfen biraz daha dikkat arkadaşlar....her yazıda küfür var.hiç hoş değil.

Khaos
20-08-2013, 00:59
birleri tdk sözlüğünün linkine bi baksın.
ironi nedir bi zahmet araştırsın.

Khaos
20-08-2013, 01:03
lütfen biraz daha dikkat arkadaşlar....her yazıda küfür var.hiç hoş değil.

neden hoş değil sayın unbe.
bu arada yeni görevinizde başarılar ve bol şanslar.
sanırım ilk işiniz beni banlamak olacak.içime öyle doğdu.

nedir bu küfürle alıp veremediğiniz.

iyice bi düşünün.
bu kadar ahlakçılık nedir.

hoş değil demeyin.
bence gayet hoş.

ama şunu deyin, tıpkı natan gibi.
bu kadar küfür olursa bu iş yürümez.

o zaman anlarım.
ama hoş değil, seviyesiz, zavallı bla bla bla
işte bunları anlamam.
çünkü bullshit.
saçmalığın daniskası.

yahu hayatımızın içinde küfür var.yani küfür de evrene ait.

Firestorm
20-08-2013, 01:17
neden hoş değil sayın unbe.
bu arada yeni görevinizde başarılar ve bol şanslar.
sanırım ilk işiniz beni banlamak olacak.içime öyle doğdu.

nedir bu küfürle alıp veremediğiniz.

iyice bi düşünün.
bu kadar ahlakçılık nedir.

hoş değil demeyin.
bence gayet hoş.

ama şunu deyin, tıpkı natan gibi.
bu kadar küfür olursa bu iş yürümez.

o zaman anlarım.
ama hoş değil, seviyesiz, zavallı bla bla bla
işte bunları anlamam.
çünkü bullshit.
saçmalığın daniskası.

yahu hayatımızın içinde küfür var.yani küfür de evrene ait.

Benim en sevdiğim de abim küfür etmeye bayılırdı ki hala da bayılır. Zamanında başka bi forumda özellikle ona estiğinde önünü alamazdık ama ne kadar küfür etsede yine de ortamı bozmamak için kendisi kendisini şikayet eder bazen bazende arıyıp beni denetime alın derdi. Yani 44 yaşındaki adam bunu söylerdi bize ve elinden geldiğince yardım ederdi. Açıkca söylemek gerekirse unbe yada kimse sizi banlamaya meraklı yada istekli değil ama lütfen rica ediyorum ki az daha dikkatli yazalım. Bir şeyi yıldızlı yazmakla direk yazmak arasında hiç bir fark yok bu yüzden biraz daha dikkatli olursanız sevinirim. Olay tamamen bu platformu korumak ve ciddiyetine bu türlü şekillerde zarar vermemektir. En azından bunun için uğraşıyoruz ve sizinde bize yardım ediceğinizi umuyoruz.

Dip not: Bu foruma da davet etmiştim bi ara kalmıştı üye adı "Cemi" idi isterseniz bi bakın mesajlarına....

unbe
20-08-2013, 01:18
küfürle bir alıp veremediğim yok,yeri gelince bende kullanırım ancak topluma açık bir forumda,kadınlara yönelik eylem içerikli küfürleri asla kullanmam,bir KADIN olarak.

evrensel-insan
20-08-2013, 01:24
Kufurlu konusmak ile kufur etmek arasinda, onemli bir fark vardir.

Biri hak ve ozgurluk ihlalidir, digeri yazi dile ve uslubudur.

Mesela kahve/mac/sokak kulturu kufurlu konusur, yalniz kahve de birisine kufur edilirse de, kavga cikar.

Cunku kufur etmek hedef almaktir.

Yalniz bu kitle onunde pek yakisik almaz. O yuzden yoneticiler kufurlu yazi dili ve uslubunu sansurluyebilirler.

Kufur etmek ise, direk kufur edilene yapilan hakarettir ve kisilik hak ihlalidir.

errata
20-08-2013, 01:35
Yahu bağzı moderatör arkadaşlar, saçmalıyorsunuz!

Platform, ben "SİK" dedim diye, Memet "******" dedi diye bozulmaz. Yok böyle geri kafalı bir anlayış. Bu tipik muhafazakar kafasıdır.

Topluma açık bir yerde argo, cinsel içerikli kelimeler olur
Bunlar ancak kişiler arası "hakaret" içeriği taşıyorsa bir "suç" istinat edebilirsiniz insanlara.

Yalnızca kadınların okuduğu forum alanında da bunlar olur, erkeklerin okuduğu forumda da.

Birisine "gerizekalı" dersem bu bir hakarettir, buna karşı düzeyi korumak için önlemini alırsın.

Ama ben X Amerikalı bir yazarın "sikmeli, sokmalı" kitabından bir paragraf alıntı yaparsam bu sizi ilgilendirmez. Bu kimseyi ilgilendirmez.

Neva
20-08-2013, 01:51
Bunu okudugunda, ahlaksizca ve sansurlenmesi gerek diye algilayan var mi arkadaslar?

bir şiirinde göt lafını kullandığı için mahkemeye çıkar can baba,

hakim sorar,nie göt dedin die,bşlar can baba anlatmaya,tama hakim bey ama önce bişey anlatayım der,başlar anlatmaya
-bir köyde ateşli bir hasta vardır, kasabaya doktora getirir hastayı köylüler. koca devletin koca doktoruna. doktor hastaya fitil verir ve köye döndükleri gibi hastaya fitili anüsten vermelerini söyler köylülere.
köylüler tabi 'tamam dohtor bey' diyip köye giderler. köydeki herkese sorarlar, en bilgelere bile, ama kimse anüs ne demektir bilemez.
bu nedenle bir türlü ilacı da veremezler hastaya. hastanın durumu da gitgide kötüleşmektedir. bunun üzerine köylü, doktora, koca devletin koca doktoruna telefon etmeye karar verir ama kimse buna yanaşmaz. ne cüret di mi doktoru arayacak bi köylü. neyse durumun vehameti üzerine muhtar aramayı kabul eder. bütün köylü toplanır santrale, muhtar arar, "biz ne yapacaamızı bilemedik dohtor bey" felan der işte. karşıdan doktor bişiler söyler. muhtar döner arkasına: "makattan verin dedi dohtor" der.
yine tüm köye sorarlar, komşu köylere birilerini yollayıp sordururlar
felan, ama makat ne bilen yoktur yine. hasta ise gitti gidecek, ateşler
içinde kıvranıyo baya.
ihtiyar meclisi toplanır. son çare, doktorun bir kez daha aranmasına
karar verilir. yine kimse aramaz istemez doktoru. nihayetinde yine
biri kandırılır, telefonun başına geçer, ama bi yandan söylenmektedir:
"çok kızacak dohtor çok!" diye.
sonunda telefonu açar, durumu anlatır, doktor bişiler söyler yine.
telefondaki köylü, yüzü allak bullak, arkasını döner: "çok kızacak
demiştim; götüne sokun dedi"
sonrada hakime döner,şimdi hakim bey size soruyorum,göte göt denmezde ne denir,bu memlekette göte göt denir.

Veya devletin resmi kurumu olan, TDK sozlugunde mevcut, guncel kullanimda birden fazla anlam barindiran bir kelime, sansurlenmesi gereken bir kelime midir? (Yanlis anlasilmasin, hani AKP bile sansurlemiyor Turkce sozlugu o bakimdan soruyorum)

Bunu tartismaya acabiliriz.

evrensel-insan
20-08-2013, 02:02
Turkce de bilhassa g.t ile ilgili bir suru deyim var. Ya da cesitli sekilde atasozu ya da deyimler.

Mesela;

"S.k.mden assa, Kasimpasa" gibi.

g.t korkusu
kı.ını yırtmak
g.t. kalkmak v.s.

Simdi yukaridaki aciklamagibi , bu kullanimlar yerine, tibbi ya da bilimsel kullanimlarin kullanimlmasi; anlasilmayi zorlastirabilir.

Ya da, bilindigi gibi genelde Adanalilar kufurlu konusurlar.

Bence eger bu sekilde bir kullanim gerekecekse noktali kullanim tercih edilebilir.

evrensel-insan
20-08-2013, 02:22
Küfür; inkâr, reddetmek, yok saymak, görmezlikten gelmek gibi anlamlara gelir. İslam'a göre İslam'ın inanç esaslarını reddeden kişiye kâfir denir. Bununla beraber islamda inanç esaslarının neler olduğu konusunda görüş birliği yoktur. Örneğin kadere imanın İslamın inanç esaslarından biri olup olmadığı bazı araştırmacılar tarafından tartışılır durumdadır. Ayrıca küfür üzerine yazı yazan kelamcılara göre bir farzı inkar veya reddetmek, bir sünneti hor ve hakir görmek gibi ayrıntılar da küfür olarak isimlendirilir. bununla birlikte farz ve sünnetlerin neler olduğu konusu da mezhepler arasında görüş farklılıkları olan alanlardır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCf%C3%BCr_(%C4%B0slam)

Küfür, hoş olmayan, kırıcı, incitici ve görgüsüz, mahalle ağzının kullandığı sözlerdir. Eskiden küfür olarak sayılan bazı kelimeler bugün günlük hayattaki sıradan sözcükler olarak anımsanmaktadır. Örneğin: Salak kelimesi 1980'li yıllara kadar en adi ve büyük bir küfür sayılırken şimdi günümüzde o kadar da etkili bir kelime değildir ve küfrün derecesi kişiden kişiye değişebilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCf%C3%BCr_(s%C3%B6z)

küfürbaz Ar. kufr + Far. -b¥z.
sf. Kaba sövgüleri çok kullanan, ağzı bozuk.

evrensel-insan
20-08-2013, 02:31
TÜRK CEZA HUKUKUNDA ŞEREFE KARŞI SUÇLAR

Zeki Hafızoğulları
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Anabilim Dalı Başkanı

Giriş

Herkes, onur, şeref ve haysiyet sahibidir. Ceza hukuku, kişiyi, onuruna, şeref ve haysiyetine dokunan fiillere karşı korumaktadır. Ne adla olursa olsun, kimsenin kimseyi aşağılamak hakkı yoktur. Hakaret suçu tarih kadar eski olmakla birlikte, herkesin ayırımsız onur, şeref ve haysiyet sahibi olduğunun kabul edilmesi yenidir. Gerçekten, kanun önünde eşitlik ilkesi gereğince, hiç kimse, bir diğer kimseden, daha az şerefli değildir.Ayırımsız, herkes eşittir, ait olduğu toplumun şerefli bir üyesidir ( An. m. 5,10, 17 ).
Medeni Kanun, 24. maddesi hükmünde, kişiyi, onuruna, şeref ve haysiyetine karşı saldırılar karşısında korumaktadır. Kişi, başkalarından, onuruna, şeref ve haysiyetine saygı gösterilmesini isteme temel hakkına sahiptir.
Ceza hukuku, kişinin onurunu, şeref ve haysiyetini, cezaî himayenin konusu yapmıştır. Haksız olarak, bir kimsenin onuruna, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunmak, hakaret suçuna vücut vermektedir.
Ceza Kanunu, hakaret suçunu, Kişilere Karşı Suçlar, ismini taşıyan İkinci Kısmının, Sekizinci Bölümünde Şerefe Karşı suçlar ismi altında düzenlemiştir. Kanun, 125. maddede hakaret ve sövme suçuna, 126. maddesinde “matufiyet” ilkesine, 127. maddesinde ispat hakkına, 128. maddesinde savunma dokunulmazlığına, 131. maddesinde “ Soruşturma ve kovuşturma koşulu “ madde başlığı altında şikayete yer vermiştir.
Kanun, 765. s. Kanunda yer alan, “Memura hakaret” suçunu kaldırmış, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakareti cezayı ağırlaştıran bir neden saymış, kuralın istisna olarak suçun resen takibini öngörmüştür.
765 s. Kanunun Din hürriyetine saldırı olarak düzenlediği bazı fiilleri, Kanun, ağırlatılmış hakaret ve sövme suçu olarak düzenlemiş, ayrıca 130. maddesinde, “Kişinin hatırasına hakaret” madde başlığı altında “Ölüye hakaret” suçuna yer vermiş, 131/2. maddesinde ölüye hakaret suçunun takibini şikayete bağlamıştır. Gerçekten, Anayasanın 24. maddesi hükmünün teminatı olan “Din hürriyetine karşı suçları” büyük bir başarıyla “buharlaştıran” tarihi kanun koyucu, Anayasanın, 2, 10, 24, AİHS’ in 9, 10, 14 ve MK’ un 24. maddesine aykırı olarak Din hürriyetini ihlal eden davranışları, kendi kabul ettiği sisteme uyarak ör.,“ Topluma Karşı Suçlar “ arasında düzenlemesi gerekirken, “Kişilere Karşı Suçlar” arasında düzenleyerek, hukuk düzeninde ferdî- toplumsal bir kurum olan ve “Kişi” ile hiçbir ilişkisi bulunmayan kutsal Dini , kışının bir niteliği saymış; böylece, bildiğimiz kadar, demokratik laik bir toplum/ hukuk düzeninde emsali olmayan, ancak teokratik bir toplum/hukuk düzeninde görülebilen ilginç bir düzenlemeye yer vermiştir..
Böylece, Kanun, çoğu kez, tabiri caizse, kazı koza karıştırarak hakaret ve sövme suçunun klasik yapısını bozmuş, iki suçu aynı maddede toplayarak “hakaret ve sövme suçu ayırımını kaldırdığını” iddia etmiş, sonunda başka bir yerde emsali olmayan bir düzenleme gerçekleştirmiştir.

Devami burda...

http://www.abchukuk.com/cezahukuku/hakaret.html

Hernedense ben kufurlu konusmayi sevmem. O yuzden cevremdekileri uyaririm ve onlarda buna dikkat ederler.

Natürelist
20-08-2013, 02:46
ve forum'un üslub acisindan seviyesizligini yerlerde süründüren kisilerin tekrar'dan geri dönüp de buraya bir sey kazandirmayacagi gibi Alka'nin dedigi gibi bir de bunlarla ugras,

Birileri bu pasaji fena halde kötü anlamis, yukarda ne demisim koskocaman "forum'un üslub acisindan seviyesizligini" yerlerden sürünmesine iliskin söylemissem, ve birileri de cikar kisilerin seviyesizligi ile karistirir ise? alin size yanlis algilamaktan dolayi polemikler batakligina hosgeldiniz demektir!...

Birileri de cikar bunu üstüne alirsa? burada da benim yapabilecegim bir sey yoktur, o kendi algilama sorunu kendini baglar ve beni de baglamaz. Bir kisi küfür edip mod'lar tarafindan yasaklanmissa, demekki ortada insan onurunu inciten bir unsur vardir.

Ki bu kurallari da ben burada belirlemiyorum, yeri gelirse kendimi rencide edici yazilarin icinde bulursam kendiligimdem de cekip giderim... bu kadar basit yani, herkesin bir haysiyeti oldugu gibi kendimden de oldugu kanaatindeyim.

Bilgisiz olabilirim ancak haysiyetsiz olamam!

Umarim anlayan anlamistir...

Not: Bu tarzda polekmiklere girecegimi saniyorlarsa? yaniliyorlardir, bu konuda buraya son mesajimdir.

ESTER
23-08-2013, 16:25
Ayıp olmaktan ziyade gerekli midir bu ifadeleri kullanmak?

Faydaları belirtilmemiş. İki şekilde insan çaresizliğini dışa yansıtır.

Ağlamak ve küfretmek.

Aylamak barışçıl olan yöntemdir. Küfür ise savaşa çağrı anlamını taşır. devamı fiziksel çarpışmayı gerektirir.

Daveti alan üye, karşı duruşunu sergilemediği sürece huzursuzdur. Seyircilerin nazarında yenilmiş kişidir.

Bu tür ifadeleri kullanacak olan üyelere karşı tarafın aynı şekilde cevap yazmasına müsaade edilmeli. Küfür etme taraftarı olan yazarlardan tek bir kişinin bu yöntemi benimseyeceğini sanmıyorum.

Yazarlar bu türden ifadelerini iletirken, karşılık almasına forumu denetleyenler tarafından müsaade verilmediğini bilir.

İkinci bir kişiye hitaben yazılmamış ve toplum tarafından yüklenen aşağılayıcı, karşı tarafı zayıf göstermeye yönelik anlamları dışında, insan organlarının isimlerinin yazıların içinde yer almasının herhangi bir anlam ifade edeceğini veya rahatsızlık vereceğini düşünmüyorum.

İlahimasal
23-05-2015, 00:26
dayanamadım bu vefik baskısına

sonum mahpus bile olsa.

atacağım neyzenden gerekene dua.

Lutfen terbiye sinirlarini asmayin; tekrari halinde forum kurallari uygulanacaktir.
Siiriniz vartor tarafindan silinmistir.
Konu vartor tarafından (Dün Saat 21:04 ) değiştirilmiştir. Sebep: Kufur
------------------------------------------------------------------------------------

şu yukarıda bana yapılan uyarı
NEYZEN TEFİKİN mecnun şiirini buraya kopyalamam için verildi...kimseye sövmedim,

niye bilyormusunuz terbiye sınırları varmış? aşmışız. şu sınırlarıda belirleyen allah dïr kesin.

kendimi. muhammedin allahının tehdit ettiği gibi hissetim , sınırları zorlama yoksaaaaaaa.. yoksa ne......
yoksaaaaa seni cehennemde haşlarım huride vermemmmmmmmm
hurininde seninde,peygamberininde,cehennemininde, demişiz ve sınırlarını aşmışïz.

kaldıki .turan dursun ismini kullanarak ,ahlak,terbiye, sınırları belirleyen bir sitenin sınırlarının içinde haps olacaz.

buyük insan. TURAN DURSUN bu sınırcı allahcılara dersini verdi. o ders o kadar ağırdıki ,canına kast ettiler ,terbiye ve ahlak sınırcıları.

burdaki ahlak ve terbiye sınırcıları. ancak burada neyzen tefiki ve diğerleini ,sınırlayıp,ahlak ve terbiye dersi verebilirler.

bence siz. sayın turan DURSUNUN ismini kullanmayı bırakında.

formunuzun adını. din kültürü ,ahlak ve terbiye forumu olarak deiştirin.

modaratör olarakda. allahı. koyun

bir neyzen TEFİKDEN. korkupda elinizde kamçı, terbiye sınırını aşanları cehenneme yollayın.

eski forumcular iyiymiş. ,,onları göremiyoruz. siz onlarıdamıncehennem ateşine attınız. ahlak ve terbiye bekçileri.

İlahimasal
23-05-2015, 00:30
shibumi. öz eleştiriside bir işe yaramamış. ama kıymetli
---------------------------------------------_-------------

20-08-2013, 01:35
Shibumi
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yahu bağzı moderatör arkadaşlar, saçmalıyorsunuz!

Platform, ben "SİK" dedim diye, Memet "******" dedi diye bozulmaz. Yok böyle geri kafalı bir anlayış. Bu tipik muhafazakar kafasıdır.

Topluma açık bir yerde argo, cinsel içerikli kelimeler olur
Bunlar ancak kişiler arası "hakaret" içeriği taşıyorsa bir "suç" istinat edebilirsiniz insanlara.

Yalnızca kadınların okuduğu forum alanında da bunlar olur, erkeklerin okuduğu forumda da.

Birisine "gerizekalı" dersem bu bir hakarettir, buna karşı düzeyi korumak için önlemini alırsın.

Ama ben X Amerikalı bir yazarın "sikmeli, sokmalı" kitabından bir paragraf alıntı yaparsam bu sizi ilgilendirmez. Bu kimseyi

İlahimasal
23-05-2015, 00:40
yarın siteye girerken abdest alın , zekaatınızı kapıda bırakın ,dua ile girin,elnizdki p.c nizi mekkeye döndürün derseniz şaşırmam, terbiye ve ahlak insanı her kodesin içine haps eder.

burası da kodes gibi oldu.

İlahimasal
23-05-2015, 01:08
benim yazdıklarımı silin benide siteden üyeliğimi silerek atın diye dilekçe verdim. yapmadılar.

koskoca neyzen tefikin şiirini sildiler. benide cehnnem ateşi ile tehdit ettiler.

yazıyorum yazıyorum ..tık yok terbiye sınırcısından

eziyet etme attttttt. attttttttt

turin
23-05-2015, 10:02
benim yazdıklarımı silin benide siteden üyeliğimi silerek atın diye dilekçe verdim. yapmadılar.

koskoca neyzen tefikin şiirini sildiler. benide cehnnem ateşi ile tehdit ettiler.

yazıyorum yazıyorum ..tık yok terbiye sınırcısından

eziyet etme attttttt. attttttttt

Sevgili ilahi,

Anladığım senin şiiri oraya asman mesele değil..
Mesele, bire bir iletişim halinde olduğun kişiye ithafen ilgili şiiri koyman ki karşındaki kişinin de bundan rahatsız olması ve şikayet etmesi gayet normal değil mi? Yoksa sen şiiri kişi, isim vermeden paylaşsaydın problem olacağını sanmıyorum..

Ki bu anlamda; amacın bu değilse yanlış anlaşıldığını izah etmen, amacın gerçektende bu ise özür dilemen gerekmez mi?

Ya da yok sayarsın ve benzer paylaşımlarına isim vs vermeden/vererek devam edersin-biz de yönetimin tavrını görürüz;)

İlahimasal
23-05-2015, 10:19
Sevgili ilahi,

Anladığım senin şiiri oraya asman mesele değil..
Mesele, bire bir iletişim halinde olduğun kişiye ithafen ilgili şiiri koyman ki karşındaki kişinin de bundan rahatsız olması ve şikayet etmesi gayet normal değil mi? Yoksa sen şiiri kişi, isim vermeden paylaşsaydın problem olacağını sanmıyorum..

Ki bu anlamda; amacın bu değilse yanlış anlaşıldığını izah etmen, amacın gerçektende bu ise özür dilemen gerekmez mi?

Ya da yok sayarsın ve benzer paylaşımlarına isim vs vermeden/vererek devam edersin-biz de yönetimin tavrını görürüz;)

ben o kişiye atmadım bu şiiri belirtmişim zaten ,,,gerekli olanlara diye

inanan inanır.

madem öyle düşündünüz sizde modarattör gibi.

benim yazdığımı silip,,, şiiri bıraksaydı ya .

turin ben kendimi aldatmam.;)

İlahimasal
23-05-2015, 10:30
muhammed bile sildirmemişken yazdıklarını.
Diyanet Vakfi: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir

nasıl eleştirirdik muhamedin bu söylemini. yaaaaa edep diye siliverseydi birileri nolurdu halimiz.

turin
23-05-2015, 14:35

inanan inanır.

İfaden yukarda ve ilgili postta mecut sevgili ilahi,

Aksine şiiri keyifle okudum, güldüm, eğlendim- ama sen bu şiiri karşındaki kişiye yönelik bir cevap gibi kullandın(ismini zikrederek), bu bana göre..

Bu biraz biz(!) müslümanların ikide bir önünüze ayet(şiir) koymamız gibi oldu... Şiiri silah olarak kullandın, böyle gözüktü bunu diyorum ve pek tabiiki silah olan kısım silinecek bana göre de..

Bak, koy şiiri bir daha yorumsuz şekilde.. Sileceklermi yoksa seni atacaklarmı görürüz, atarlarsada zaten istediğin bu değil mi :)
Aldanmıyorsun ama alınganlık yapıyorsun, şiir konusunda karşındaki kişide alınmış olamaz mı?

Diğerleri adına konuşmak gibi bir amacım yok-herkesten özür, seni yermek gibi bir amacımda yok ilahi, senin paylaştıklarının/tarzının her geçen gün daha verimli bir hal almaya başladığını düşünüyorum, ya da hep böyleydin ben seni tanımaya/anlamaya başladım diyebiliriz..

Takılma, koy şiiri tekrar!!

spartacus
23-05-2015, 14:46

inanan inanır.

Şiiri yeniden ekle(ki bende yıllardır bilirim o şiiri, okurumda), silinmez(lütfen istismar etmeyin) Elin adamı da eline Kur'an alıp savuruyor asıl derdi ne?(beğeniyor musunuz bu yöntemi olabilir, biz dıoğru bulmuyor ve beğenmiyoruz). O başlığı okumadan mı yazıyorsunuz?

Başlık ne ? Dinlerden özgür Şiirler.
Siz ise, bir üye ile olan kişisel husumetinizi, olur, olmadık forumlara taşıyor ve şiiri de kişiye ithaf olarak kullanıyorsunuz(!). başka başlıkta ise yine aynı şekilde o kişi seni şikayet eder vb diyorsun....

Yaptığın 2 yönden sorunlu.
1.) İsitmar(forum alanı ve konuları kişisel husumetin için kullanmak, konuyu alet etmek)
2.) Şiiri de istismar etmek...

3.) Sizin bu davranışınız yerinde ama bizim sizi bundan men etmemiz mi kötü?

Sizce hangisidir tercih etmemiz gereken?

Kişisel takıntılarınız olabilir lakin 2 sebeple haksızlık etmemelisiniz;
1.) İfşaa etmek
2.) rencide etmek veya ortamı kötüye kullanmak

Sonuç olarak kişisel husumetiniz dahi olsa -ki fikir ortamlarında asla olmaması gerekir, oluyorsa bu olanın eksikliğidir-, bu şekilde ne kadar da haksız olduğunuzu, kendiniz göstermiş olursunuz, haklı bile olsanız bu şekilde tutum almanız sizi haksızlık etmeye sevk etmiş demektir....

naçizane, bunlar da benim dostane eleştirilerim... Dost acı söyler mi dersin, bana küfreder misin, sen bilirsin...

Neva
23-05-2015, 15:52

Hala siirinizi ekleyebilirsiniz.

İlahimasal
23-05-2015, 21:44
Şiiri yeniden ekle(ki bende yıllardır bilirim o şiiri, okurumda), silinmez(lütfen istismar etmeyin) Elin adamı da eline Kur'an alıp savuruyor asıl derdi ne?(beğeniyor musunuz bu yöntemi olabilir, biz dıoğru bulmuyor ve beğenmiyoruz). O başlığı okumadan mı yazıyorsunuz?

Başlık ne ? Dinlerden özgür Şiirler.
Siz ise, bir üye ile olan kişisel husumetinizi, olur, olmadık forumlara taşıyor ve şiiri de kişiye ithaf olarak kullanıyorsunuz(!). başka başlıkta ise yine aynı şekilde o kişi seni şikayet eder vb diyorsun....

Yaptığın 2 yönden sorunlu.
1.) İsitmar(forum alanı ve konuları kişisel husumetin için kullanmak, konuyu alet etmek)
2.) Şiiri de istismar etmek...

3.) Sizin bu davranışınız yerinde ama bizim sizi bundan men etmemiz mi kötü?

Sizce hangisidir tercih etmemiz gereken?

Kişisel takıntılarınız olabilir lakin 2 sebeple haksızlık etmemelisiniz;
1.) İfşaa etmek
2.) rencide etmek veya ortamı kötüye kullanmak

Sonuç olarak kişisel husumetiniz dahi olsa -ki fikir ortamlarında asla olmaması gerekir, oluyorsa bu olanın eksikliğidir-, bu şekilde ne kadar da haksız olduğunuzu, kendiniz göstermiş olursunuz, haklı bile olsanız bu şekilde tutum almanız sizi haksızlık etmeye sevk etmiş demektir....

naçizane, bunlar da benim dostane eleştirilerim... Dost acı söyler mi dersin, bana küfreder misin, sen bilirsin...

spartaküs siz yetenekli ve bigili birisi olduğunuz için burada görevlendirilmiş birisiniz.

bana diyorsunuzki kişisel husumet, yok abicim yok ,

şiiri istismar etmek,,yok abicim yok.

bana küfür edermisiniz demişsiniz 'yok abicim yok

bu dediklerin ben deilim

sizin yazıları takip etmeniz gerekmezmi.

o hristiyan adam ben şiiri attıkdan sonra bana yazmış, ben onun yazısından sonra atsam ,haklısınız. ben şiiri attıkdan sonra ,üstüme almıyorum demiş. takip ettiyseniz. paranoyak o ya
ben o başlığı açtığımda benden önce zana bakın.

şiirleri çok severim ,hicivli olanları benim tercihim.sevdiğimi neden istismar edeyim.

küfür etmek? ben buraya geldiğim günden beri bir tek küfür yazmadım. real hayatımdada küfür etmem, küfürlü konuşmak tarzım deil. iğneleyici. konuşurum bu ayrı.

iğneleyici yazdığım için bana olumsuz bakabilirsiniz cevapda vermeyebilirsiniz ,fakat beni küfürbaz mış gibi gösteremessiniz.

size saygım bilginizedir. ne sizi nede o tövbekar hristyanı tanımam

o adam paranoyak yahuuuu....ben şiir yazmışım. bana üstüme almıyorum diyor. delimidir nedir.

görevli arkadaşda suçun küfür demezmiiiii. ne küfürü yahu şiiiiiir.şiiiir

İlahimasal
23-05-2015, 21:48
Hala siirinizi ekleyebilirsiniz.

silipde beni tehdit eden sayın görevli bana buyur şiirini tekrar yaz, o küfür deil şiir diyene kadar yazmam..

alakanıza tşk ederim neva

spartacus
23-05-2015, 22:55
Burada senin bazı iddiaların için cevap yazdım, bak şu yazdıklarına, sen şiir dolaysıyla kaldırılıd iddiasındasın, bak ben ne düşünmüşüm önceki yazım..... Konuyu işleyiş biçimin;

"benim yazdıklarımı silin benide siteden üyeliğimi silerek atın diye dilekçe verdim. yapmadılar."

Bak Turin ne diyor; Mesele, bire bir iletişim halinde olduğun kişiye ithafen ilgili şiiri koyman

Sanıyorsun ki birisi çıktı, bazı duygularıyla senin şiirini sildi ve şunu diyorsun; "koskoca neyzen tefikin şiirini sildiler. benide cehnnem ateşi ile tehdit ettiler." İNSAF...
Neyzen'i neden kullanma ihtiyacı hissediyorsun ki. Bak bana göre bu tutum istismardır. Nedenleriyle izah ettim... Senin konuya girişin şu şekilde idi;

"dayanamadım bu vefik baskısına
sonum mahpus bile olsa.
atacağım neyzenden gerekene dua."

Yaşını bilmiyorum, lakin en küçük bir eleştiri, forum alanı müdahalesinde lütfen siteyi, moderatörleri, niyeti sorgulamaktan, hedef almaktan vazgeçin. Önce kendi niyetlerinizi, durduğunuz noktayı bir gözden geçirin. Bir örnek vereyim, birisi birinin doğmamış çocuğuna dahi tecavüze değin küfretmişti. Bu sebeple(ki insanın tüylerini diken diken eden cinsten küfürler), kişiyi bir süre yasakladık yazısını da kaldırdık.

Sonra bu zat şu karara vardı, Turan Dursun sitesi Fettullahçıların, AKP'cilerin, PKK'nın, katli fermanımızı vermişti, sebep küfürde dozajı aşması!!!... Neden böyle olduk? Çünkü şahsın küfrüne müsamaha göstermemiştik, bu milliyetçi gitti başka forumlarda TD sitesi beni attı, onlar Fetullahçı, AKP, PKK'lı diye yaygara koparttı, biz yine suçlu olduk! bütün suçumuz ağır küfürlerine müsamaha göstermemekti, yani ya şeriatçılar böyle davranıyor, Kur'an yaktı tarzıyla ya da benzerleri. Tabu ve kutsalın kullanımı ne yazık ki insanların piskolojisini de, gerçeklik algısını da, kişilik problemleriyle yok ediyor. Türkiye de toplumun %60 dan fazlası böyle sorunlu-arızalı...

İthafını kaldırıp şiiri bırakabiliyor idiysek, neden siz ithaf etmeden o haliyle o şiiri eklemediniz? Madem değerli olan şiirdi neden şiire gölge ettiniz? Bu sorunun yanıtını vermeniz gerekir ve işte tamda bu nedenle şiir kaldırıldı(istismar edilen kurtarıldı), ve görmeniz de sağlandı, neden bu kadar büyütüyorsun?.

Sizden neden özür dilemeliyim? Özür dilmemi gerektirecek ne yapmışım?

Hem şiirden neden korkalım, çekinelim;
Buraya ekleyim hem de oto sansürü de kaldırarak;
Yalnız şiirin aslı şudur ben böyle biliyorum!

ben bu dünyanın devr-i devranını,izzet-i nefsini s.ikeyim,
yansın bu i.pneler su veren itfayenin hortumunu s.ikeyim,
ben delimiyim mecnun gibi bir am için çöllere düşeyim,
verirse verir, vermezse leylayı da s.ikeyim.

Vikisöz de dahi bulunabilir..

http://tr.wikiquote.org/wiki/Neyzen_Tevfik

http://www.antoloji.com/mecnun-8-siiri/

senin eklediğin ise, piyasada dolaşan bir garip şiir, şiir değişmiş, cins ayrımcılığına kadar vardırılmış sanki...

Aha buradaki de Fuzuli'nin şiiri diye eklemiş
http://atillatasan.tripod.com/id28.html

Bu da o konuya eklediğin.

Neyzen TEVFİK - Mecnun Şiiri
Yürü bre ehli deve endamını göreyim.
Sensiz geçen gecelerin ecdadını s.ikeyim
Mecnun gibi top muyum bir am için öleyim.
Leylayı da s.ikeyim mecnunu da s.ikeyim
Bana yar olmayan karının(??) izzetini itibarini s.ikeyim
Yansın karıların alayı(!??) su veren itfaiyenin hortumunu s.ikeyim
Düşmüşüz bir o.rospunun belasina,
Koymadik diye taaa amının ortasina.
Kader böyle yazmış hatırasına,
Ben böyle hatiranin hikayesini s.ikeyim
Kerem dagları deler bir amcık uğruna,
Aslı gitsin de, ona buna vurdura.
Bir kari için değer mi hiç bütün bunlara,
Her taraf amcık dolu mala iyi vurana.
Fuzuli am pesine düştün gurbete.
Am serindir, am derindir, şifa verir Millete.
Ye kebabı, iç şarabı, vur karpuz göte.
Bu gidişle, yarrrağımı gidersin cennete

İlahimasal
23-05-2015, 23:10
spartaküs ben o şiiri atmadan evvelki duruma bak derim.

bakarsan o hristiyan beni attığım başka bir şiirden sebep eleştirdi

uzatmaya gerek yok , ben sadece şiiri oraya eklemenin peşinde idim.

ben kimseden özür dilemesini falan istemedim.

özür dilenecekse ben dileyeyimde bitsin.özür dilerim.

spartacus
23-05-2015, 23:27
Sevgili ilahi komedya

Öncesinde karşılıklı konuşmuştunuz zaten, yani senin bir diyeceğin varsa, O'nun diyeceği varsa zaten o biçimiyle açık ve mümkünse o şekilde cevap verebilirdin...
Biz de şiir eklemeni, şiirini vb uygunsuz görmedik, ortada yanlış anlaşılma şu idi; şiirden dolayı kaldırdılar düşüncesi...

Bunun için yazıyorum, şiirden dolayı kaldırmadık, yani şimdi Yönetim formunun resmini çekip buraya mı koymalıyım... Yanlış anlaşılmayı düzeltebildiysem benim için yeterli.. ha biz seni yanlış anlamışsak, şiiri eklemeden önceki ifadeni aktardım işte, sebep ondandır...

O şiir konusunda da Neyzen'e ait olduğundan şüpheliyim, zira koyulaştırdığım yerleri ve üste asıl şiiri bu nedenle ekledim...

"Bana yar olmayan karının" ne demek?
"Yansın karıların alayı" ne demek?

Halbuki şiirin aslında "yansın karıların alayı" diye bir ifade geçmiyor hatta karı kelimesi hiç geçmiyor.

:)

İlahimasal
24-05-2015, 00:39
düşündüğüm şeyi yazıya dökme kabiliyetsizliğimden dolayı bazı şeyleri ifade edemiyor olabilirim. bilgi seviyemde yetersiz olabilir.karşımdaki insanları sorgularken kendim gibi düşündüklerini ve anladıklarını sanabilirim, bunlar benim eksikliklerim ,fakat kimseye aleni veya dolaylı yönden küfür etmem ,benim böyle birisi olduğum bu forumdaki insnalar tarafından algılanmış olabilir. siyasal düşüncelerimde büyük bir çoğunluk tarafından bu forumda kaale bile alınmayabilir. ben zaten birileri için burada deilim
ben ben olduğum ve buradaki düşüncedeki özgürlük sebestliği için buradayım.
kimseyi bir misyoner gibi kendi fikrime eklemleme derdinde olmayacağım.
ben tanışma bölümünde kendimi ifade ettim zaten, ben inana birisi olarak bu forumu araştırma yaparken buldum. 2 sene byunca okudum burdaki uyarıcı yazıları,ve bir gün sende artık orada düşüncelerini özgürce ifade edebilirsin dedim ve foruma üye oldum.

tılsım bozuldu dakka bir gol bir ,hristiyanın biri ile munakaşaya girdim.maksadım düşüncedeki özgürlüğün tadını çıkarmakdı. müslümanlardan yakamı kurtarmışken hristiyanın birine bulaşdım. hata bende yaz fikrini. seni nasıl yazraken kaale almıyorlarsa ,sende onu alma diyemedim kendime

ama tecrübe nedir....hayatta yediğin kazıkların toplamıdır. bu nuda hesaba dahil ettim ve yoluma devam edeceğim.

Neva
24-05-2015, 02:11
spartaküs ben o şiiri atmadan evvelki duruma bak derim.

bakarsan o hristiyan beni attığım başka bir şiirden sebep eleştirdi

uzatmaya gerek yok , ben sadece şiiri oraya eklemenin peşinde idim.

ben kimseden özür dilemesini falan istemedim.

özür dilenecekse ben dileyeyimde bitsin.özür dilerim.

Sayin ilahi komedya;

Evet, o siiri atmadan onceki durumu da inceledik. Bu konuda haklisiniz.

Ancak, dinlerden ozgur siirler bolumunde, bu duruma iliskin, agiz dalasi yapip kisisellestirmek yerine, neden bize raporlama secenegini kullanarak sikayette bulunmadiniz? Bu uye olarak sizin en dogal hakkinizdir.

Sayin ki, sayin Vefik Sami hata etti, -ki etmistir ve olmamasi gereken bir baslik(Dinlerden ozgur siirler) altinda kendince yorum yapti astiginiz ilk siir uzerinden kisiselliginize yonelerek(muspet veya menfi) elestiri getirdi.

Sunu bir daha hatirlatmakta fayda var.
Turan Dursun sitesi, buna bizler de dahil olmak uzere, hicbir uyenin oznel ahlak degerleri veya icerige iliskin isleyis anlayisi ile idame edilmez. Sitenin cizgisine iliskin bir ortalama degeri vardir. Bu neyse uygulanir.

Sizin nasil ki uyemiz olarak hakkinizi gozetmek zorunda isek, ayni sekilde inancli olsun veya olmasin baska uyenin de haklarini gozetmek zorundayiz. Burada filancanin dindar veya dinsiz vb. olusunun hicbir onemi yoktur.

Sayet Vefik beyin size iliskin(sahsiniza yani)baslik altlarinda bir sekilde baski/mobbing kurdugunu dusunuyorsaniz ve bundan rahatsiz oluyorsaniz, bir dahaki sefere,lutfen bunu, genelde agiz dalasi yapmak yerine, direk bize raporlayin. Biz kendisine gerekli uyariyi veririz, devami halinde gerekli ceza'yi da vermekten emin olun kacinmayiz.

Tekrar belirtelim siiri ekleyebilirsiniz.
Yazara ait olup olmamasi ayri bir tartisma konusudur, oyle bir durum varsa da, bunu ilgili, Sanat bolumundeki baslikta belirtir, tartisir ve acikliga kavustururuz.

Madem ki bu tip mesajlardan rahatsizlik duydunuz ve burada dile getirdiniz, baslik tarafimdan, agiz dalasina iliskin mesajlardan arindirilmis ve sandiklanmistir.

spartacus
24-05-2015, 02:35
düşündüğüm şeyi yazıya dökme kabiliyetsizliğimden dolayı bazı şeyleri ifade edemiyor olabilirim. bilgi seviyemde yetersiz olabilir.karşımdaki insanları sorgularken kendim gibi düşündüklerini ve anladıklarını sanabilirim, bunlar benim eksikliklerim ,fakat kimseye aleni veya dolaylı yönden küfür etmem ,benim böyle birisi olduğum bu forumdaki insnalar tarafından algılanmış olabilir. siyasal düşüncelerimde büyük bir çoğunluk tarafından bu forumda kaale bile alınmayabilir. ben zaten birileri için burada deilim
ben ben olduğum ve buradaki düşüncedeki özgürlük sebestliği için buradayım.
kimseyi bir misyoner gibi kendi fikrime eklemleme derdinde olmayacağım.
ben tanışma bölümünde kendimi ifade ettim zaten, ben inana birisi olarak bu forumu araştırma yaparken buldum. 2 sene byunca okudum burdaki uyarıcı yazıları,ve bir gün sende artık orada düşüncelerini özgürce ifade edebilirsin dedim ve foruma üye oldum.

tılsım bozuldu dakka bir gol bir ,hristiyanın biri ile munakaşaya girdim.maksadım düşüncedeki özgürlüğün tadını çıkarmakdı. müslümanlardan yakamı kurtarmışken hristiyanın birine bulaşdım. hata bende yaz fikrini. seni nasıl yazraken kaale almıyorlarsa ,sende onu alma diyemedim kendime

ama tecrübe nedir....hayatta yediğin kazıkların toplamıdır. bu nuda hesaba dahil ettim ve yoluma devam edeceğim.
Sevgili ilahi komedya
boşver büyütme, duygusallığa da gerçekten gerek yok. forum konualrında paylaşımlar yapıyoruz, olumlu ya da değil, iyi, ya da kötü bir jüri karşısında değiliz ki. Sürekli kendinizi sorgular ifadelerden de artık vazgeçin :) Hepimiz neysek oyuz, cürümümüz kadarız o kadar.

Ha o şiirden şüphelerim var hatta Neyzen'e ait olmadığını(bir şiir sever olarak), hem değiştirilmiş kelimeler, hem bir cinsi tümden hedef alan genellemeler, hem de şiirdeki amatör dil şüphelerimi arttırıyor...