Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkiye Cumhuriyeti LAIK Degil!
sosyalist18
04-11-2006, 21:38
-universitesinde;
bir genc kiz arkadasi ile el ele tutustugu icin dayak yiyor!
-Ayni adamlar universitenin baska bir kosesinde Top sakal birakan ogrencileri dovuyorlar.Gozdagi veriyorlar.
Bazi genclik orgutleri ve bazi sisyasi parti temsilcilikleri universite rektorune cikiyorlar bu olayi kinamak icin.Rektorun verdigi cevap dahada vahim;'Onlar universitemizi koruyorlar'!
-Bir polis,tanimadigi liseli bir genc kizimizi sokak ortasinda dovuyor.Sebep;"Etegi kisayymis,babasi nasil boyle etek giydiriyormus!"
-Bu sefer baska bir universitede oruc tutmadigi icin bir ogrenci bicaklaniyor!
-baska bir universitede,okumak icin basini acan bir ogrenci ,yine universitenin koruyuculari tarafindan deflarca sozlu tacize ve gozdagina ugruyor!
Bunlar sadeec birkactane ornek degil.Bunun gibi binlerce ornek var.
-Bilim Uretmesi gereken bir universitenin,Kimya bolumu Docent doktoru sinifta;"Ben bu genetik muhendislerini anlayamiyorum ya!,ne zevk aliyorlar hayvanlarin gozuyle kulagiyla oynakmaktan.Yaziktir gunahtir!" Gibi bir konusma yapiyor sinifta...
-Malum universitenin,Biyoloji bolumundeki bir Dr 5 vakit namazi hic kacirmaz.(doktorasini evrim kurami icerigle ilgili yapmis).
Butun bunlar bir yana,
toplumsal kontrol unsurlarinin ve din kurallarin Anayasimizdan daha agir bastigi bu sozde hukuk devletinde
DIN KULTURU dersleri zorunlu!!!
Bu nasil bir laiklik!
Bunlar sayın Menderesin sayesinde efendim...
ona kaldıysa bazı şerefsizlerde univlerde apo posteri asıp biji pkk diye bagırıyorlar. Bunlar yapay insanlar. Gerçek insan düşmanı şerefsizler univlerde cirit atıyorlar. Bu univlerde iyice bozulmaya başladı. Nerde apocu , pkklı varsa dolmuş içeriye. Birde hiç bişi yapmıyorlar ona şaşırıyorum. Hepsini gerçek insanların yaşamı için öldürmek lazım.
Univler bozuldu. düzeltelim.
Oğuzhan kardeş walla sana şaşıyom.
sosyalist18
04-11-2006, 22:08
Karedsim oguzhan.apoyla' gercek insanin,siber insanin ne alakasi var :)
Yoksa apo ciber insanlarin ajanimi??
Karedsim oguzhan.apoyla' gercek insanin,siber insanin ne alakasi var :)
Yoksa apo ciber insanlarin ajanimi??
Oğuzhan kardeşim,
İlginç fikirlerini bizlerle paylaşman güzel de, tadını da kaçırmasan diyorum? Mesajını sandık odasında gelecek gerçek insan kuşakları için saklamayı uygun buldum. Orada başına birşey gelmez.
neutrino
Oğuzhan yazdıkların beni çok etkiledi. Daha önce hiçbiryerde okumamıştım. Cyber insanlarla gerçek insanları nasıl ayırıyoruz? Cyber insanlar ölürler mi, hangi gezegende yaşıyorlar? Dini anlayışları nasıldır? Kısaca aydınlatırsan sevinirim.
cyber insanlar biz gerçek insanların ataları olan Dev gezegende ki ürettiğimiz insanlardı. Fakat daha sonra bizim gerçek insanlara saldırdılar.
Cyber insan = acıma duygusu yoktur. Gerçek insanları öldürür.
Gerçek İnsan = İnsanların birlik ve beraberliğine inanan. İnsanlar ölmesin yaşasın diyen kişilerdir. Acıma , merhamet , yardım etme duyguları olan kişiler.
Dev Gezegende yaşayan insanların dini inançları tam olarak bilinemiyor. Ama dünyaya gelenlerden üreyen gerçek insanların çeşit çeşit dini inançları var. günümüzde görüyoruz işte.
Dini konuları hiç bilmem. o yüzden geçen gün sizlere sordum ya . dini konuları araştırcam hangisini araştırmaya ilk önce başlıyım diye.
Anladım, yeni bir din yani. Bu gezegenler ve öykü bilinmiyor, ona inanılıyor sanırım. Ancak fazla basitleştirilmiş göründü bana. Şeytan insanlar ve melek insanlar gibi. Halbuki her insanda iyi ve kötü birlikte vardır.
Uzay dini böyle bişey demek ki.
Sosyalist, kusura bakma, başlığını bozdum.
dersimmm
05-11-2006, 00:30
medyanın bu olaylara sessiz kalması ayrı bi durum.
oğuzhan da kürd ve demokrasi fobisi olan bi elmacı galiba
Sevgili sosyalist 18 ,
Laiklik dedigin nedir? ekmekle yenilir mi? Ulkemizde manasini bilmeyen milyonlarca insan var. En basta devletimiz, laiklikten bahseder, hem de ilerlememize en buyuk celmeyi takan, haci hoca gurubunun maasini oder.
Turkiyeden baska bir ulke bilmiyorum ben laikligi bu kadar yanlis anlayabilen. Nurcusu, fetullahcisi, ayaga kalkar, biz ortunmek istiyoruz bu ne bicim laiklik diye, bizler, ateistler de, laikligin L'si bile olmadigini biliriz bu sirketcilere yonelen vergi paralarimizdan.
* Biz gine ortunmenin ardinda laikligin tam ziddi seriatcilik oldugunu biliriz. Biliriz de, bu laiklik ornegi ulkemizde, dini elestiremeyiz . Devlet televizyonlarinda, durmadan din reklami yapan devletimiz ne kadar laik oldugunu dunyaya utanmadan gostermeye devam ettikce, ne kadar rezil oldugumuzu acaba biliyor muyuz?
deli_cevat
05-11-2006, 23:06
nerde Atatürkün kurduğu Cumhuriyet nerde kenan denen hıyarın kurduğu cunta kalıntısı cunta da ne cunta türk islam sentezi anti kominist made in america
dersimmm
12-11-2006, 16:12
deli_cevat bari sen yapma yaow. kominist değil komünist
matematik
15-11-2006, 22:56
Elbette Türkiye Cumhuriyeti tam olarak laik değildir.Çocukların 6 yaşından itibaren zorunlu din derslerine alınıp,din bilgilerinin notlarla değerlendirildiği,Allah adına din adına insan yakanların,katliam yapmaya çalışanların,oruç tutmuyor diye insanların öldürüldüğü,vb... saymakla bitmeyecek olayların olduğu bir ülke tam olarak laik olabilir mi?
Ülkemizde laiklik maalesef irticanın istediği şekilde,sadece islamiyete inanan kimselerin güvencesi olmuştur ve olmaya devam etmektedir.İnanmayanların,atesitlerin,farklı inançlara sahip bireylerin,teistlerin,islama inanıpta gereklerini yerine getirmeme hakkını kullanmak isteyenlerin,kenine göre yorumlayanların vb..... güvencesi olamamıştır.
Laik olmak gerçekten insan olabilmektir.Ülkemizde umarım gelecekte daha laik bir yörüngeye girecektir.
Zorunlu din dersi özgürlüğe aykırı:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5501653&tarih=2006-11-25
nefsime hakim olabilmeyi öğretecek hertürlü öğretiye açığım buna her ne diyorsanız din ya da başka bir şey nasıl kavramlaştırırsanız kavramlaştırın.Bunun da eğitiminin verildiği yer temelde aile sonra okuldur.Laiklik kavramıyla da pek ilintili değildir kanımca yani etik dersi oalrak ve genel anlamda tüm inanç sistemlerini de ele alicak şekilde şu an zaten din dersleri düzenlenmiş durumda.Din dersi okullarda elzemdir okutulmalıdır gereklidir.Yoksa doğru ile yanlışı nasıl ayırt edicez ya da iyi ile kötüyü..Din lazımdır saygılar...
Engse Hohol
05-12-2016, 21:12
Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu'nun görevini devretme töreninde, daha önce "Laiklik yeni anayasada olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konuşmasında yine Laikliğe çattı;
"Biz fani olduğumuza inanıyoruz. İki dünyalıyız, bu dünya fani bir dünya. Ömür bu kadar mı, mümkün değil, ebedi bir hayat var. Pozitivistler buna inanmıyor. Marksist, Leninistler inanmıyor, Tek bir dünya var, bu dünya. Ben gördüğüme ve tuttuğuma inanırım diyor. Rüyayı görüyorsun, tutuyor musun? Aklı tutuyor musun? Ruhu tutuyor musun? Öyle saçmalık olmaz. Hesap günü var. Bu duygu geliştirilmeli. Toplumun bir eksikliği de hesap gününü unutmak. Biraz dünyevilik oldu. Seküler düşünce hakim oldu. Her şey dünya için, dünya her şey. Böyle değil. Bu düşünce de değişmekte ve değişmelidir. Öyle olursa kamu denetçiliğimizin yükü iyice azalacaktır, zira hesap gününü bilecek".
✔ (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/640605/TBMM_Baskani_ismail_Kahraman_in_hedefi_yine_laikli k.html) dedi. Laiklerin, dinsizlerin, ateistlerin ve gayri müslimlerin icat ettikleri ürünlerin hepsini, müminlerin ellerinden alınca, onların ellerinde bir hurma, bir de deve sidiği kalır haberi yok İsmail Kahraman'ın.
Ne hesap gunuymus(!), sanki inansin/inanmasin, insanlarin yerine o gun kendileri hesap verecekler.