PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet'e göre ateizm bir problemdir

idontneedagod
05-12-2012, 11:31
Sevgili Arkadaşlar;

Her konuda bir görüşü olan, hayatın her alanında bilirkişi hizmeti veren güzide ülkemizin güzide kuruluşu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ateizm nedir sorusuna da kayıtsız kalması beklenemezdi elbette. Diyanet'in yazısının tamamını buradan (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/DiniBilgilerDetay.aspx?ID=968) okuyabilirsiniz. Tamamını okumanızı öneriyorum.

...Ateizm kelimesi Yunanca da Tanrı anlamına gelen Theostan türemiştir... Öncelikle "bir kavramın inandırıcı bir şekilde anlatılabilmesi için öncelikle o kavramın etimolojisine bakmak gerekir" ilkesine uyan Diyanet verdiği bu bilgiyle artık konuya hakim olduğu ve bilirkişi yetilerine sahip olduğu izlenimini yaratmaktadır.

Ateizm tarihte çok yaygın olmasa da eski dönemlerden itibaren günümüze kadar var olan ve bazı filozoflarca da dile getirilen önemli bir problemdir. Yüzyılımızın ilk yarısında tarihte hiçbir zaman olmadığı kadar yaygınlaşan ve kendine taraftar bulan bir düşünce akımıdır. Günümüzde ise eski gücünden uzaklaşan ve fikrî dayanaklarını da yitiren ideolojik bir tavırdır. Diyanet'in bilirkişi heyetine göre ateizm bir problemdir. Ateizmin yarattığı problemleri yürekten merak etsemde Diyanet'in görüşü buysa doğrudur. Ayrıca ateizmin taraftar kaybediyor olması da sanırım cuma namazı çıkışı cemaat arasında gerçekleştirilen bir anket sonucu ortaya koyulmuş. E tabi adamlar bilirkişi. Bilimsel yöntemle sosyolojik çıkarımlar yapıyorlar. Yoksa siz bir Diyanet çalışanının bilgisayarının başında kendi görüşlerini allayıp pullayıp yazıya döktüğünü mü sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Adamlar sosyolojik çıkarımlar yapıyorlar. Tüme varıp tümden de geliyorlar. Daha ne olsun? Ayrıca ateizmin fikri dayanaklarını yitirdiği tezi de gördüğünüz gibi örneklerle desteklenmiş (!)
... Ateizmi ilke edinen ideolojiler doğmatik, statik ve dayatmacı tavırlar sergilemişler; dinle ilgili eleştirilerinde karşı tarafa cevap verme ya da yanlış anlamayı düzeltme şansı vermemişlerdir. Dayatmacı ateist yönetimler asla eleştiri kabul etmezler. Adamlar haklı. Bugün İslami forumlara tüm ateistler özgürce üye olup fikirlerini İslam'ın özgür düşünceyi sağlayan haklarını kullanarak kendi görüşlerini sitelerden uzaklaştırılmadan savunabilmektelerken, ateist platformlarda ise teist argümanlar hiçbir şekilde savunulamamaktadır. Hiçbir ateist sadece fikirlerini öne sürdüğü için öldürülmemiş, dışlanmamıştır ancak bir çok Müslüman kişi ateistler tarafından katledilmiştir.
Ateistler, bütün uğraşılarına rağmen Tanrı'nın varlığı aleyhinde güçlü kanıtlar ortaya koyamamışlardır. Buna karşın Tanrı'nın varlığı konusunda pek çok kanıt ileri sürülmüştür. Bu kanıtlar da ateistlerin "Tanrı yoktur" şeklindeki iddialarını tek tek çürütmektedir. Bunlar arasında da varlık (ontolojik), âlem (kozmolojik), nizam ve gaye (teleolojik), mistik tecrübe ve ahlâk kanıtları bulunmaktadır. Aslında kimileri için bu kanıtların dile getirilmesine dahi gerek yoktur. Çünkü Tanrı'nın varlığı insan için kanıtlanmaya gereksinim duymayacak kadar açık ve seçik bir konudur. Dolayısıyla ateistin inkârı şaşılacak bir şeydir. İşte bilimselliğe, kanıtlarla konuşmaya bir örnek daha. Ayrıca bitiş paragrafı, akılda kalıcı oluyor. Ateistlerin argümanlarını çürütmekten bıkmışlar artık.

Hala inanmaz mısınız?

ALKA
05-12-2012, 12:55
Diyanetin biz Ateistlerden aldığı vergiler umarım Diyanete haram olur.

İnsan bir teşekkür eder imamların parasını ödediğimiz, İslam'a maddi katkı yaptığımız için.

Nankörlük affedilmemeli, cehennemle cezalandırılmalı. :D

eksi
05-12-2012, 17:09
Ateistler, bütün uğraşılarına rağmen Tanrı'nın varlığı aleyhinde güçlü kanıtlar ortaya koyamamışlardır. Buna karşın Tanrı'nın varlığı konusunda pek çok kanıt ileri sürülmüştür. Bu kanıtlar da ateistlerin "Tanrı yoktur" şeklindeki iddialarını tek tek çürütmektedir. Bunlar arasında da varlık (ontolojik), âlem (kozmolojik), nizam ve gaye (teleolojik), mistik tecrübe ve ahlâk kanıtları bulunmaktadır. Aslında kimileri için bu kanıtların dile getirilmesine dahi gerek yoktur. Çünkü Tanrı'nın varlığı insan için kanıtlanmaya gereksinim duymayacak kadar açık ve seçik bir konudur. Dolayısıyla ateistin inkârı şaşılacak bir şeydir.

İddalardan bahsetme, savunmalarını yazma. Kanıt denen şeylere neden karşı çıkıldığına değinme. Tek bahsettiği şu : bir tartışma oldu, dövdük ateistleri.

Tartışmalar artık ortalama bir adamın yer alamayacağı kadar bilgi gerektirir hale geldi. Allame-i cihanlar tarihe karıştı. Artık bırakın iki konuyu, bir konuda uzman olmak bile neredeyse mümkün değil. Böyle bir ortamda 1400 yıllık tecrübesi ile din kolayca yolunu buldu.

Artık tartışma yapıp kazanmak yerine, tartışmayı kazandığına inandırıyor taraftarlarını.
Daha kolay, daha masrafsız.

ve lanet olsun ki, bu adamın maaşının bir kısmını da ben ödüyorum. :)

Ateistin maaşını ödediği imamın arkasında namaz kılmak caiz mi acaba. Sonuçta kul-hakkı var. Var mı bilgisi olan. Caizse de gideyim namaz kılayım iki rekat. Paralar boşa gitmesin babında... :)

Neva
05-12-2012, 17:33
Ateist acikladigi icin kotudur her zaman.

Ellemeyip uyandirmasan bak senden iyisi oluyor mu!

bursali68
05-12-2012, 18:06
Merhaba,

Diyanetten,yatırımını insana değil inanca yapan bir kurumdan zaten başka tür anlayış beklemek beyhude olur...Bu tarz açıklamarın cesareti , arkalarında duranlardan da gelmektedir...Bir ülkenin Başbakan'ı " Ateizmi " suçmuş gibi lanse ederse,ona bağlı kurumlar da o yolda devam eder...Hani derler ya " İmam .....sa cemaat .....mış " diye,o manada...

Bir devlet olarak,inançlısından-inançsızından-farklı inançlısından vergileri toplayacaksın,sonra da hala daha 24.madde ile din dersini bir de üstüne üstlük belli bir dinin belli bir mezhebini referans alarak zorunlu tutacaksın...Sonra da " Haktan-Hukuktan-Adaletten-İleri Demokrasiden " bahsedeceksin...

Ancak yine de ülkenin bu durumundan inançlısından inançsızına herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum...

Sağlıcakla kalınız...

vartor
05-12-2012, 21:14
Cok yerinde tespitler sevgili bursali 68,

Ancak yine de ülkenin bu durumundan inançlısından inançsızına herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum...

Aziz Nesin, en cok ulkenin aydinlarina kizardi da o zaman nedenini iyi anlayamazdim, simdi hersey acik secik, ne demek istedigini zorla anlatti bu hukumet millete.

Sesli
05-12-2012, 23:51
Aslında diyanet işleri başkanına sormak gerekli:'' siz, Diyanet İşleri Sn. Başkanı, bu makamınızda, sadece islamın bir meshebinin düşüncesini bütün İslama aitmişcesine temsil ederek, aldığınız maaşın helal olduğu düşüncesinde misiniz? diye.

Bu soruya gerçekçi bir yanıt verebilirse, yani istifa etmek onurunu gösterebilirse, ne mutlu o başkana...

Var mı tarihinde diyanetin böyle onurlu bir başkanı?

bakkalmahmud
06-12-2012, 01:22
Tanritaniyanlarda kendi iclerinde birbirlerine karsi tanritanimazlar.
Diyanet tanritanirlar ve tanritanimazlar diye ayirmis ama tanritanirlarda birbirlerinin tanrilarini reddeder.
Ben Ateizmden cok memnunum,müthisbirsey.

idontneedagod
06-12-2012, 01:27
İddalardan bahsetme, savunmalarını yazma. Kanıt denen şeylere neden karşı çıkıldığına değinme. Tek bahsettiği şu : bir tartışma oldu, dövdük ateistleri.

Tartışmalar artık ortalama bir adamın yer alamayacağı kadar bilgi gerektirir hale geldi. Allame-i cihanlar tarihe karıştı. Artık bırakın iki konuyu, bir konuda uzman olmak bile neredeyse mümkün değil. Böyle bir ortamda 1400 yıllık tecrübesi ile din kolayca yolunu buldu.

Artık tartışma yapıp kazanmak yerine, tartışmayı kazandığına inandırıyor taraftarlarını.
Daha kolay, daha masrafsız.

Aynen öyle sayın eksi. Tartışmaya girmeden, bak biz tartıştık, biz kazandık diyorlar ve insanları uyutuyorlar.

Diyanetin işlevi nedir? Ne olmalıdır? Diyanet var olmalı mıdır? Bu soruları yanitlayalim.

eksi
06-12-2012, 02:04
Aynen öyle sayın eksi. Tartışmaya girmeden, bak biz tartıştık, biz kazandık diyorlar ve insanları uyutuyorlar.

Diyanetin işlevi nedir? Ne olmalıdır? Diyanet var olmalı mıdır? Bu soruları yanitlayalim.

Sayın idontneed agod,

Ben diyanet işlerinin dini kontrol altında tutmak için dönemin iktidarı tarafından kuruduğunu düşünüyorum. Çoğu dindarda böyle düşünüyor.

Dindarların çoğu aslında bir taraftan diyanetin kalkmasını istiyor, diğer taraftan da ciddi bir para akışı oluyor. Bu parayı kaybetmek istemiyorlar. Sadece bu sene için 4,5 milyar TL galiba. Üstelik ilahiyat fakulteleri, İHL leri de eklediğinizde.
Deletin dine aktardığı para çok güzel paradır.

Kalkmasın ama para ödenmesin. Böyle bir şık var mı. :)
Yok.

Kalksın. Ama kaldırırken "İmamlara ödenecek maaş camiye gidenlerden alınacak" derseniz ortalık yıkılır. :)
ben olsam şöyle derdim.
"kdvyi %14'e indirdik herşey ucuzlayacak ama diyaneti kapatıyoruz"
Bayram olarak karşılanırdı.

Shawstein
06-12-2012, 02:32

Bildiğim kadarıyla diyanet belli otoriteler veya tarikatlar tarafından dinin laik devlete karşı bir tehdit oluşturmasına karşı yasal boşlukları dolduruyor. Bu anlamda ben gerekli olduğunu düşünüyorum.

Sesli
06-12-2012, 03:21
Bildiğim kadarıyla diyanet belli otoriteler veya tarikatlar tarafından dinin laik devlete karşı bir tehdit oluşturmasına karşı yasal boşlukları dolduruyor. Bu anlamda ben gerekli olduğunu düşünüyorum.

Sevgili RIEB,

Kuruluşunda güdülen gaye hiç şüphesiz dediğiniz şekildeydi. Ancak diyanetin tavırları dikkatle izlenince, sadece HANEFİ düşüncesini kollayarak İslamın tümünü öyle algılayan bir kuruluşun bugün açıkça çalışan tarikat ve cemaatlere karşı işlevi sıfır denecek kadar yoklukta gezinmektedir...

Para işin içine girince, para tanrı oluyor, ABD'deki gibi, adamlar açıkça ''PARA BİZİM TANRIMIZDIR'' söylemini anımsatan sözleri paralarının üstüne yazmaktan dahi kaçınmıyorlar. Bizim diyanetin tanrısı da ona yakın...Çünkü işin içinde çok para var...

Sevecenlikle,

Natürelist
06-12-2012, 11:02
.....ve lanet olsun ki, bu adamın maaşının bir kısmını da ben ödüyorum. :)

Ateistin maaşını ödediği imamın arkasında namaz kılmak caiz mi acaba. Sonuçta kul-hakkı var. Var mı bilgisi olan. Caizse de gideyim namaz kılayım iki rekat. Paralar boşa gitmesin babında... :)

"Ateistin maaşını ödediği imamın arkasında namaz kılmak caiz mi acaba"?

Nereden akliniza geldi bu böyle :)

Güzel bir soru sormussunuz... gerci bunun cevabini kur'an'i acip bir yanit alabiliriz caiz mi? degilmi?

Nasil ki haksiz yere para almak haram ise, imam'in ateist'den aldigi para da haramdir. Cünkü imam'in ateist'e bunun karsiliginda hic bir sey vermez! vermedigi gibi bir de arkasindan küfür eder "zindik" "kafir" diyerek ;
Ateist[/B] denir.
Münafık gibi inancını gizleyip ancak maksadı İslamiyet’i yıkmak olan sinsi kâfire Zındık denir. Kaynak; http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=822

Kendini samimi müslüman bilen, âyet ve hadise kendi görüşü ile mana vererek, imanı bozulan, küfre giren kimseye Mülhid denir. hakaret'den baska bir sey de veremezler! Ayrica bir ateist faiz ile para kazanarak, (gerci bu tüm toplumun genelinde vardir) dolayli da olsa imam'in cebini doldurursa, bu caiz midir? degilmidir?

Ankara'da kiytiriktan bir Üniversite olan, Ateist'leri bakiniz nasil tanimliyor? hepsini okuyamdim yalnizca bazi bölümlere hizlica baktim;

YORUM
1. Ateist oldukları zaman, ateist olmalarındaki sebepler
Yapılan görüşmelerin sonucunda, ateistlerin ateist olmalarına karar
verme süreçlerinin olmadığı ve bu süreçlerde her hangi bir çelişki
yaşamadıkları, ateist oldukları zamanın da ergenlik dönemine rast geldiği
görülmüştür (!)...

Yapılan görüşmelerin sonucunda ateistler, sıkıntılı oldukları zamanlarda
düşünmemek için içki içtiklerini, hırslarını kendilerinden ya da başkalarından
çıkartmak için duvarlara yumruk attıklarını yani kendilerine fiziksel olarak
zarar verdiklerini, öfkelendiklerini, somut olarak sıkıntılarını dağıtacak bir
şeyler aradıklarını ve başka şeylerle ilgilendiklerini söylemişlerdir. Bunların
dışında; film seyrettiklerini, ateri oynadıklarını, sıkıntılarını sevdiği insanlarla
ya da etraflarındaki herhangi birileriyle paylaştıklarını, sıkıntılı oldukları
dönemde kendilerini rahatlatan işler yaptıklarını, sıkıntının üzerine gittiklerini
ifade etmişlerdir. Hareket halinde olmanın kendilerini rahatlattığı için bisiklete
bindiklerini ayrıca sıkıntılı dönemle alakalı olmadığı için kafalarında nostalji
yaşadıklarını, bu dönemde her konuda çok üretken olduklarını, gitar veya flüt
çaldıklarını, müzik dinlediklerini, sıkıntıyı unutmak amaçlı uyuduklarını ve
kitap okuduklarını belirtmişlerdir(..!.).... http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDQQFjAA&url=http%3A%2F%2Facikarsiv.ankara.edu.tr%2Fbrowse% 2F326%2F618.pdf&ei=10bAUNS4MYzjtQbE04CADg&usg=AFQjCNEVRdskMAjB7bqsYd-6gu3tfHU32Q&sig2=IhEWhbYNR17arHD32x3ATg

Iste karalama olsunda nasil olursa olsun.

Demekki bizler ateist olmamiza karar
verme süreclerin olmadigi ve bu "süreclerde her hangi bir celiski
yaşamadiklari" ateist oldugumuz zamanda da ergenlik dönemine rast geldigimiz icin mis mis? Kusura bakmasinlar ama bunlarin suratlarinin astari yok! herhangi zerre kadar bir ciddiyetlikleri yok! hele hele gerceklikle herhangi bir baglantisi yok! tamamen saftirik yaftamalar.

Neden söylemezler? bu ateistler kur'an hadis okuyup da bütün gerekcelerini suratimiza vuruyorlar da altinda eziliyoruz!

Neymis efendim ....."sıkıntılı oldugumuz zamanlarda
düsünmemek icin icki icerek, hirsimizi kendimizden ya da baskalarindan
cikartmak icin duvarlara yumruk atiyormusuz?

Varmi bunun gibi absürd bir yaftalama, pekii icki icen karisini sokak ortasinda bicaklayan müslümanlara ne demeli? hadi diyelim biz ateist'ligimizden dolayi yaptik bunlari, müslümanlar da müslüman olduklari icin mi bunlari yapiyor! ne olacak, olursa ortacag zihniyeti bu kadar olur, iste örnekleri ile insanlik'dan ahlak'dan dem vuranlar karsimizdalar....

idontneedagod
06-12-2012, 12:38
"Ateistin maaşını ödediği imamın arkasında namaz kılmak caiz mi acaba"?

Nereden akliniza geldi bu böyle :)

Güzel bir soru sormussunuz... gerci bunun cevabini kur'an'i acip bir yanit alabiliriz caiz mi? degilmi?

Nasil ki haksiz yere para almak haram ise, imam'in ateist'den aldigi para da haramdir. Cünkü imam'in ateist'e bunun karsiliginda hic bir sey vermez! vermedigi gibi bir de arkasindan küfür eder "zindik" "kafir" diyerek ;
hakaret'den baska bir sey de veremezler! Ayrica bir ateist faiz ile para kazanarak, (gerci bu tüm toplumun genelinde vardir) dolayli da olsa imam'in cebini doldurursa, bu caiz midir? degilmidir?

İslam'da gayrimüslimler ile yapılan ve ticaret konusunda herhangi bir engelleme yok hatta teşvik var. Dönemin arapları da ayet ve sünnetten yola çıkarak gayrimüslimlerle ticareti kesmemiş, devam ettirmiştir.

Ayrıca önümüzde bir cizye gerçeği var. Gayrimüslim kişi de İslam devletine cizye verir ya da cizye verinceye kadar müslüman saldırısına uğrar. Düz mantıkla gidersek gayrimüslimden alınan para fevkalade çatır çatır yenir ve sonuna kadar da helaldir (!)

Diyanet ve bu kurumun görevlendirdiği imam, müftü ve diğer tüm din adamları aslında ateistlere de çalışmakta. İslam'ın yayılmacı politikası malumunuz. Bu kişiler İslam misyonerliği yapmakta ve bir bakıma ateiste ve gayrimüslime tebliğ görevini yerine getirmektedir. Ben bu kamu hizmetinden :director:yararlanmıyorum diyerek kimse malesef diyanetin yükünü çekmekten kurtulamıyor.

eksi
06-12-2012, 17:39
Sn Natürelist, Sn idontneedagod...

Enerji Bakanı Taner Yıldız doğalgaz zammı ile ilgili şöyle zırvalamış (tarih 26 eylül 2012)
ÖTV artışı yaparak kullanıcıyla mı, yapmayarak 75 milyonla mı paylaşmak istersiniz? Alkollü içeceğe zam yaparak bu yükü yalnızca içenlere mi yüklemek doğru, yoksa içmeyenlerin de olduğu 75 milyon vatandaşımıza da mı bu yükü dağıtılım? Bunun diyalektiği budur. Biz ‘kim neyi kullanıyorsa onun bedelini ödesin’ diyoruz.Doğalgazda fiyat artışı olursa, zammı doğalgaza yapalım. Doğalgazı kullanan ödesin, çok kullanan çok, az kullanan az ödesin. Demiş. Ve haklı. Doğal gazda fiyat artışı olursa doğalgazın fiyatını sabit tutup gidip alkollü içkiye zam yapmam demiş, haklı. Ve minnettarız kendisine. :) Tabi keşke alkollü içkiye zam yapıcaz, doğal gaz fiyatı artsa da artmasada demek istemiş ama en azından akıl yürütmesinin doğru olduğun düşünüyorum.
Diyalektik neymiş : kim neyi kullanıyorsa onun bedelini ödesin

Bu arada gazetecilerden biri çıkıp "Bu sene diyanetin bütçesine de zam geldi. Tanrı fiyat artışı mı yaptı." diye sorsa güzel olurdu. :)

Diyorum ki camiye giden ödesin. Takometre takalım bunlara. Çok namaz kılan çok ödesin az kılan az ödesin. :)

Bu zorunlu harcama değildir. Kişisel harcamadır. Bu harcama yapılmazsa devlete birşey olmaz. Diyaneti olmayan Bulgaristan, yunanistan batmıyor hizmetlerinde de bir aksama olmuyor. Şu an yanlızca keyfidir bu harcama. Hatta müsrifçedir.
Şöyleki cemaaten birisi imamlık yapar, kalanlar arkasında namaz kılar. Cami temizliğini de cemaate pay ederler. Emekli amcalar seve seve yapar. Zaten çok kirlenecek bir yapısı da yok ibadet mekanının. Bakıyoruz imamların maaşları ne kadar 2012 için sosyal yardımlar hariç 1650-2000 TL arası. Devlete maliyeti çok daha yüksektir. Sigortası, sağlığı.... Ortalama maaşa %50 ekliyorum. 2000-3000 TL arası diyelim. Günde 2-3 saat yapılan bir iş için kebap. Hatta bunu müslümanlar merak edip tartışmışlar yer yer.
"Diyorlarki şimdi bi namaz kılıyoruz, ama imam bunu para karşılığı yapıyor, bu durumda namaz caiz midir."
caizdir demişler. Çünkü imam zaman harcıyor ve ihtiyaçları var. hadislerle de desteklemişler.
Ama durum bu değil ki.
Mesela hırsız var, hırsızın evi var. Evinin bahçesinde çalışan bahçıvanın aldığı para helal midir. Bahçıcan bahçe sahibin hırsız olduğunu biliyor. Aldığı paranın helal olmadığını bile bile alıyor o parayı. O para çalınmamış olsa o iş olmayacak para alamayacak.

Peki ev sahibinin aldığı paranın bir kısmı hırsızlık sonucu alınmışsa. Maaşın da bir kısmı helal olmaz.

Cizye ile de karıştırmamak gerekiyor. Burası laik devlet ve bende müslümanla eşit vatandaşım.

Devlet benden neden vergi alıyor. Bana hizmet etmek için. HAngi konularda harcama yapacak bellidir. Sağlık, güvenlik, eğitim.
Askeri harcamalar mesela. Beğenmeseniz de ödemek zorundasınız. Saldıran yok ben oraya harcanan vergiyi ödemem diyemezsiniz.
Seve seve kabul ediyorum askeri harcamaları. Yada sağlık harcamalarını, yada yol su eğitim harcamalarını.
Yanlız dini harcamalar. Onlar kişisel ihtiyaç ve zorunlu değil.

Devletin ufak tefek gereksiz sosyal harcamaları da olabilir. Ama toplamda devlet din için 4 milyar Tl civarı harcama yapıyor. Çok ciddi rakamdır bu.

Bu harcamayı almazsa din kapı kapı bağış toplamak durumunda kalır. ve inanın yetmeyecek, çok dolaşacaklar. Çünkü camiyi sürekli kullanan kesim türkiyenin en zorlama hali ile %20sidir. 4 kişilik aile olarak düşünseniz. Yıllık kişi başı 1.142 TL bağış yapması gerekiyor. Cami giderleri ve imamın maaşı için.

Diyanet kaldırılırsa dinin her kurumsal yapısı müslümanların karşısına elinde bağış makbuzu ile çıkacaktır.
ki bu durum benim çok hoşuma gider :)
Devlet dini finanse etmesin. Dindarlar dini finanse etsin. Elleri ceplerine bir kere gider iki kere gider. Sonra dinden çıkmalarını umuyorum. bu kısım hayaldir.
Ama alevileri, hristiyanları ve dindar olmayan müslümanları hesaba katınca diyanetin kapatılması çok da hayal değildir.

Neva
13-04-2013, 04:28
Guncelleme.

Excessive
13-04-2013, 08:40
İnsanları maddi ve manevi olarak sömüren bir felsefenin devlet içerisinde bir "kurumu" veya "başkanlığı" olursa, mevcut sömürü durumunu koruyabilmek adına ilk düşman ilan edeceği karşıt görüşler, bu bağlamda ateizm ve diğer görüşler olur.

Bunda şaşılacak bir şey yok.

Subliminal
13-04-2013, 09:10
Bende diyanetin gerekli olmadığını düşünenlerdenim.

Üstelik imamlarda harcanan enerjiye göre oldukça kabarık maaş alıyorlar.

Burda bir caminin altında bim bile var bunun gibi gelirleride oluyor diyanete hiç gerek yok.

4 milyar tl gibi bir kaynağı daha verim alınabilecek yerlere yatırabilir devlet...

aliyarasfal
17-04-2013, 15:43
Ateistlerin hepsi imam olarak camilere atanmalı. Çünkü imanlar islamı bilmiyor. en azından inançlarını doğru öğreteceğimizden aldığımız maaşı hak etmiş oluruz.

Diyanete mail atmalı ve sormalı, tanrı neden kuranda veya diğer kutsal kitaplarda ateistlerin varlığından habersiz? tek bir ayet dahi sunamazlar ateizme karşı, bu nedenle fetvaları böyle bilirkişi edasıyla kanıtsız propaganda şeklinde olur.

Eğer tek bir ayet bulsalar ateistlere yönelik çoktan milletin gözüne sokup böyle boş içerikli vaazlarla milleti dolduruşa getirmezlerdi. Direk onu kullanırlardı, önerim geçerli, imam olalım derim.

Şimdilik saygımla gittim...

enkia
18-04-2013, 21:40
Yaptıkları hangi iş kanıtlara dayalı ve rasyonel? Mantıklı davranmalarını beklemek hata!

evrensel-insan
18-04-2013, 21:56
Diyanet adina bu yaziyi yazani bulsak ta, bir yerde tartismaya; pardon neyin ne oldugunu ogretmeye davet etsek.

Isin ilginci o kadar felsefe parcalamis ta, hic teolojiden bahsetmemis.

Eeee belki ontoloji ile olan farkini bilmiyordur.

Yalniz yazinin oldugu linkte;

"Dolayisi ile ateistin inkari sasilacak....." sonrasi okunmuyor. Baska bir pano ile kapatilmis.

Bence bu yaziyi aynen alip, yanitlayarak diyanete geri gondermek lazim.