PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum kurallarına ne derece uyuluyor?

balyapan
06-12-2012, 16:53
örnek olarak forumdaki başlıklardan ikisi:
1.Kur'anın Allah'ına göre Muhammed'de sahtekardır.(başlığı açan:Natürelist)
2.Muhammed'e zina serbestti.(başlığı açan;Dark_ Prince)

Bu tür başlık veya içerikler yazmazsanız sevinirim.Bu tür ifadeler fikirlerinize hiç bir katkı sağlamıyor,buna emin olun.

murted
06-12-2012, 17:46
Kuraldışı bir şey yok Sayın balyapan.

Birini hakaret kastıyla nitelemekle iddiasını temellendirerek nitelemek aynı şey değil.

Hep verdiğim bir örneği vereceğim. Bir üye durduk yere ya da Müslümanları tahrik amaçlı pedofil Muhammed derse o iletisindeki bu kısım kaldırılar, kendisi uyarılır. Ama Muhammed'in Ayşe ile 9 yaşında beraber olduğunu söyleyip 13-14 yaşından küçük çocuklara duyulan cinsel ilgiye pedofili dendiğinden yola çıkarak Muhammed pedofilidir derse (ben peygamberin pedofili falan olduğunu düşünmüyorum gerçi) bizim bir şey yapmamızı gerektiren bir durum yok. Biri hakarettir; biri olanın/olduğu düşünülenin, olduğu sanılanın ifade edilmesidir.

Hele Natürelist bize göre sahtekardır bile dememiş. Kuran'da bu böyledir, bu böyleyse de bu da böyledir demiş sadece. Ben o konudaki düşüncelerine katılmadım ama (belki o belki de ben haklıyımdır, bu ayrı bir konu.) iddiasını temellendirme gayreti içinde, bunu söylemek için (en azından kendince) haklı sebepleri var. Olmasa bile Tanrı ile konuştuğunu iddia eden biri eğer aklından zoru yoksa böyle bir şey bizce mümkün olmadığından bizce zaten sahtekardır.

balyapan
06-12-2012, 18:19
Kuraldışı bir şey yok Sayın balyapan.

Birini hakaret kastıyla nitelemekle iddiasını temellendirerek nitelemek aynı şey değil.

Hep verdiğim bir örneği vereceğim. Bir üye durduk yere ya da Müslümanları tahrik amaçlı pedofil Muhammed derse o iletisindeki bu kısım kaldırılar, kendisi uyarılır. Ama Muhammed'in Ayşe ile 9 yaşında beraber olduğunu söyleyip 13-14 yaşından küçük çocuklara duyulan cinsel ilgiye pedofili dendiğinden yola çıkarak Muhammed pedofilidir derse (ben peygamberin pedofili falan olduğunu düşünmüyorum gerçi) bizim bir şey yapmamızı gerektiren bir durum yok. Biri hakarettir; biri olanın/olduğu düşünülenin, olduğu sanılanın ifade edilmesidir.

Hele Natürelist bize göre sahtekardır bile dememiş. Kuran'da bu böyledir, bu böyleyse de bu da böyledir demiş sadece. Ben o konudaki düşüncelerine katılmadım ama (belki o belki de ben haklıyımdır, bu ayrı bir konu.) iddiasını temellendirme gayreti içinde, bunu söylemek için (en azından kendince) haklı sebepleri var. Olmasa bile Tanrı ile konuştuğunu iddia eden biri eğer aklından zoru yoksa böyle bir şey bizce mümkün olmadığından bizce zaten sahtekardır.

Hem Natüralistin görüşlerine katılmadım diyorsunuz hem de sahtekardır
diyorsunuz.o zaman başlık haksız yere açıldı diyorsunuz.
Bir soru sorayım:Birisi kendi doğrularına göre 'Turan Dursun yazdığı kitap ve makalelere göre sahtekardır' dese,ne dersiniz,buyrun?

Jingo
06-12-2012, 18:25

Bu tür başlık veya içerikler yazmazsanız sevinirim.Bu tür ifadeler fikirlerinize hiç bir katkı sağlamıyor,buna emin olun.

Tevbe 28 = Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir...

Siz kitabınızdan bu tür ayetleri çıkarın o zaman?

Kaldı ki zaten bunlar hakaret değil.

"Zina" hakaret mi? Üstelik konuyu açan kişi AYET de yazmış.

Diğeri;

"Muhammed sahtekardır." demiyor.

"Kuran'a göre Muhammed sahtekardır." diyor.

Allah'a bir ton laf ediliyor burada, hiç ses etmiyorsunuz. Muhammed'e laf edilince ortalık yıkılıyor.

Muhammed, Allah'tan daha değerli, ben bunu da anladım bu forum sitelerinde :yo:

murted
06-12-2012, 18:37
Hem Natüralistin görüşlerine katılmadım diyorsunuz hem de sahtekardır
diyorsunuz.o zaman başlık haksız yere açıldı diyorsunuz.

(...)
Tanrı ile konuştuğunu iddia eden biri eğer aklından zoru yoksa böyle bir şey bizce mümkün olmadığından bizce zaten sahtekardır.

Muhammed ya da peygamberlik iddiasında bulunan her kimse bizce aklından zoru yoksa sahtekardır. Bu dinlerin insan uydurması olduğunu düşünen herkes için geçerlidir.

Ama Natürelist farklı bir yoldan sahtekar olduğunu söylüyor. Hatta diyor ki Allah'a göre Muhammed sahtekardır. Ben buna katılmıyorum. Yani onun sıraladığı gerekçeler yüzünden Allah'a göre de Muhammed'in sahtekar olduğu yünündeki fikirlerini desteklemiyorum. O zaten bize göre bile demiyor, direk Allah'a göre deyip Kuran'ın kendi içindeki bir tezatının daha varlığını gösteriyor/göstermeye çalışıyor.

Dinlerin insan uydurması olduğunu düşnen herkes böylelerinin (eğer deli değillerse) sahtekar olduğuna hükmetmek zorunda zaten. Ötesi akla, mantığa ters.

Bir soru sorayım:Birisi kendi doğrularına göre 'Turan Dursun yazdığı kitap ve makalelere göre sahtekardır' dese,ne dersiniz,buyrun?

Hiç bir şey demem. Yani çamur atmadıktan sonra, kendince delilleri varsa bunu söyleyebilirler. Mesela Turan Dursun hadis uydurup bunu İslam'ı eleştirmek için kullandıysa, bu hadise kaynak verdiği kitapta dediği hadis yoksa,
bunu da dikkatsizlikle açıklanamayacak şekilde sürekli yapıyorsa onun da sahtekar olduğuna hükmedebilir o kişi. Hatta burada delilller nesnel olduğu için sana göre, bana göresi olmaz bunun. Böyle bir durumda Turan Dursun da hepimize göre sahtekar olur.

Sesli
06-12-2012, 19:04

Sayın Jingo,

Bu forum sitelerinden çok öncesi yok mu? Mesela KURAN'da, "Allâh ve melekleri Peygamber'e çokça salât ederler. Ey mü'minler! Siz de O'na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (el-Ahzâb, 56)

Yani Allah ve melekleri Muhammed peygambere selam durmuş olmuyorlar mı?

Benim bildiğim daha aşağı durumdaki daha üsttekine salat eder.

Ben mi yanlış biliyorum?

balyapan
06-12-2012, 19:11
Tevbe 28 = Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir...

Siz kitabınızdan bu tür ayetleri çıkarın o zaman?
siz şu benim bir önceki sorduğum soruya ne cevap verirsiniz, bir söyleyin bakalım?sizin sorduğunuzu da tartışırız merak etmeyin.

Sayin Balyapan

Tepkileriniz Benlik duygularinizi on plana cikararak kendinize gore dogru ve hakli bir tepki oldugunu gorebilirsiniz....
Neden Hep BEN BEN BEN BEN BEN.....
Acilan basliklar hakaret ve kufur degil....
Dinler icinde Kufurbaz, Hakaret ve insanligin kabul edemiyecegi cirkin sozleri sarf eden Islam dini iken... Bir baskasi var olan gercekleri aciklamak icin soylemesi gereken veya kullanmasi gereken kelimelerin kullanilmasi neden Yobaz ve Insanlik Suc Makinasi Islam inancina sahip olanlari bu kadar rahatsiz ediyor???
Hz. Muhammed`in resmini yaparlar.. Allahu Ekber Tekbirleri ile Insanlari Linc etmeye calisirsiniz.
Hz. Muhammed`in 6 yasindaki cocukla nikah kiydigini, 9 yasina gelince bu cocuga tecavuz ettigini soylenir... inanilmaz hakaretler yapar, sitelere saldirir, inanilmaz insanlik dusmanligi yaparlar.
Hz. Muhammed resmi olarak 38 evlilik yapmis, 68 hatunla yatip kalkmis bunlar isimleri ile tespitli iken.. Uckuruna sahip degildi, nefsine hakim degildi, denmesine neden bu kadar tepki gosterip, bunu soyliyenleri linc etmek veya katli vaacittir dersiniz?

ZINA; Haram Olan iliskidir, yani nikahli olmiyan biri ile cinsel iliskiye girilmesidir. Hz. Muhammed`in gittigi butun savaslarda, ganimet olarak kabul edilen, esir alinan kucuk kizlarin icinde en guzeli cecilip Hz. Muhammed`in cadirina goturlmesi, Hz. Muhammed begenirse iliskiye girmesi size gore haram olmiyabilir!!!!! cunku musluman olmiyan esirlere yapilan tecavuzler haram degildir olgusu, Hz. Muhammed`i aklama ve temize cikarma cabalarindan baska bir sey degildir.
Bakin Bir hadis-i serif meali soyledir:
(Gözlerin zinası harama bakmak, kulakların zinası müstehcen söz dinlemek, dilin zinası fuhuş konuşmak, ellerin zinası namahremi tutmak, ayakların zinası günah olan yerlere gitmektir.) [Buhari]
Yani Islam hem nalina hem mihina vuran inanc bicimdir. Islam basli basina riyakar ve iki yuzlu bir inanc seklidir.

CINSI SAPIK; Kufur degildir, Bir insanin suursuzca birden fazla kadina sahip olma, ozellikle Cocuklara yonelik cinsel saldirilar, cocuklarla cinsel iliskide bulunmak istiyenler, yasamin her alaninda cevresindeki kadin ve kizlara kotu gozle bakanlara verilen isimdir....
Bir insanda boylesi bir hastalik varsa.. bu insana Cinsi Sapik demek suc sayilabilirmi? Hakaret sayilabilirmi? elbette degil, ama bir insan esine sadik ise, yani beline sahip ise... bu insana Cinsi Sapik demek!! hem iftira hemde hakaret sayilir... cunku bu insan kendi esinden baskasina kotu gozle bakan biri degildir, kendi esinden baskasi ile cinsi iliskilerde bulunmus degildir.....

Baska bir ornek verecek olursak
PEZEVENK; kufur degildir, Bir meslek dalidir, Kadin etinden faydalanan, Kadini baskalarina pazarliyan, sirtindan para kazanan kisiye Pezevenk denir, Yani bu kisinin isi gucu kadin veya kadinlari baska erkeklere para yolu ile pazarlamaktir.
Genel evlerinde gorevli erkeklere Pezevenk denir, para karsiliginda kadin vucudundan faydalananlardan para alarak pezevenklik yapmaktadir, Oraya gidip para karsiliginda kadin etinden faydalanarak para odiyenlerde kendilerini cennette sanmaktadirlar.. yani gittiklerinde istedikleri ve begendikleri bayanla olurlar.....

Bir de Cennet olayina goz atalim;
Yasadigi surec icinde, Allahin emirlerini dinliyen, Allahin emirlerini harfiyen yerine getiren Cennete gidiyorsa, Cennette bir birinden guzel 72 tane hurri melek taktim ediyorsa!!!
Birisi yasadigimiz bu dunyada Para karsili ile kadin tuccarligini yapmaktadir.
Digeri ise, Kendi emirlerini dinledikleri icin, sozde Cennette bir birbirinden Hurri Melek, (Cennetin Kadinlari) sunmaktadir....
Yani meslek olarak Burada bildigimiz Pezevenk ile obur taraftaki Pezevenk meslegi edinmis ile fark gorebilirmisiniz.
Eger yok diyorsaniz, burada kadin ticareti yapan kisi ve kisilerin meslek olarak var olan ismini degistirmek zorundasiniz, kulaga hos gelen daha guzel bir deyim bulmak zorundasiniz.

Baska bir onek verecek olursak;
Saygideger Jingo dostun verdigi Tevbe 28 = Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir... bu sadece tek bir ornek,
Kuranda buna benzer bir yigin orneklerleri gosterebiliriz, Kuranda olan kufur ve hakaretler, yenilir yutulur gibi degil, Musluman olmiyan ve Muslumanligin gorevlerini yapmiyan herkes ya Seytan, ya Zindik, Ya Kafir Ya Pislik, vs vs vs olur

Sonuc olarak soylenen gercek ve dogrular sizleri rahatsiz etmesin, ilk once igneyi kendinize batirin, sonra cuvaldizi baskasina batirmaya calisin.

Elbette bazi kelimelerin kullanilmasindan dolayi buyuk tepkilere yol acabilir, bazen bir konuyu aciklamak ve konuyu butun dogruluklari ile ispatlamak icin gerekli ve zaruri olursa, yani aciklamak icin kacinilmaz olursa.. Saygisizlik, Hakaret ve kufur olarak algilanmasi yanlistir.....

sayın başkoylu,
yazdıklarınızdan, objektiflikten ve bilgiden uzak,benlik kokan çokça cümle bulabilirim.örnekişstemeyin,çünkü bolca mevcut:)

balyapan
06-12-2012, 20:46
Sayın Jingo,

Bu forum sitelerinden çok öncesi yok mu? Mesela KURAN'da, "Allâh ve melekleri Peygamber'e çokça salât ederler. Ey mü'minler! Siz de O'na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (el-Ahzâb, 56)

Ben mi yanlış biliyorum?
konumuzla alakasını çözemedim ama.aydınlatırsanız sevinirim.

Muhammed ya da peygamberlik iddiasında bulunan her kimse bizce aklından zoru yoksa sahtekardır. Bu dinlerin insan uydurması olduğunu düşünen herkes için geçerlidir.

Ama Natürelist farklı bir yoldan sahtekar olduğunu söylüyor. Hatta diyor ki Allah'a göre Muhammed sahtekardır. Ben buna katılmıyorum. Yani onun sıraladığı gerekçeler yüzünden Allah'a göre de Muhammed'in sahtekar olduğu yünündeki fikirlerini desteklemiyorum. O zaten bize göre bile demiyor, direk Allah'a göre deyip Kuran'ın kendi içindeki bir tezatının daha varlığını gösteriyor/göstermeye çalışıyor.

Dinlerin insan uydurması olduğunu düşnen herkes böylelerinin (eğer deli değillerse) sahtekar olduğuna hükmetmek zorunda zaten. Ötesi akla, mantığa ters.

Hiç bir şey demem. Yani çamur atmadıktan sonra, kendince delilleri varsa bunu söyleyebilirler. Mesela Turan Dursun hadis uydurup bunu İslam'ı eleştirmek için kullandıysa, bu hadise kaynak verdiği kitapta dediği hadis yoksa,
bunu da dikkatsizlikle açıklanamayacak şekilde sürekli yapıyorsa onun da sahtekar olduğuna hükmedebilir o kişi. Hatta burada delilller nesnel olduğu için sana göre, bana göresi olmaz bunun. Böyle bir durumda Turan Dursun da hepimize göre sahtekar olur.
bizce sahtekardır diyorsunuz zaten.dolayısyla şahsi görüşünüzü söylüyorsunuz.ben de diyorum ki,bir başkası da şahsi görüşünü söyleyip:'Turan Dursun sahtekardır' derse ne olacak?Nesnel olduğunu düşündüğünüz fikirler,deliller size göre nesnel olabilir.
Turan Dursun'a olan şefkatinizde gözümden kaçmadı:'yani çamur atmadıktan sonra,kendince delilleri varsa' gibi.
Ayrıca,Turan Dursun'u da eleştireceğiz,merak etmeyin.bunu ayrı bir başlık olarak açacağım.bakalım size göre nesnel olan şeyler gerçekten nesnel miymiş?

dilaver
06-12-2012, 21:15
Sayın balyapan

TD kimdir forumunda bu konuda sayısız örnek bulunabilir. Bu ve benzeri hitamlar gerek TD için gerekse diger tanınmış ateistler için defalarca dile getirilmiştir ve yazıldığı gibi yerlerinde durmaktadırlar.

saygılarımla

balyapan
06-12-2012, 21:15
Kaldı ki zaten bunlar hakaret değil.

"Zina" hakaret mi? Üstelik konuyu açan kişi AYET de yazmış.

Diğeri;

"Muhammed sahtekardır." demiyor.

"Kuran'a göre Muhammed sahtekardır." diyor.

Allah'a bir ton laf ediliyor burada, hiç ses etmiyorsunuz. Muhammed'e laf edilince ortalık yıkılıyor.

konuyu sabote etmeye çalışıyorsunuz ama oyuna gelmem.Kur'ana göre Peygamber sahtekar değildir,o sizin haksız yorumunuz.
Peygambere zina serbestti demek hakaret değilse,bu sözü kendinizde deneyin o halde.

Jingo
06-12-2012, 22:45
Sayın Jingo,

Ben mi yanlış biliyorum?

Haklısınız sayın "Sesli".

Kuran'ın da yaklaşımı bu, ama özellikle Müslümanlarda da yaklaşım bu.

İlginç yani gerçekten.

konuyu sabote etmeye çalışıyorsunuz ama oyuna gelmem.Kur'ana göre Peygamber sahtekar değildir,o sizin haksız yorumunuz.
Peygambere zina serbestti demek hakaret değilse,bu sözü kendinizde deneyin o halde.

Efendim, sabote ettiğimiz falan yok.

Hakaret falan yoktur, diyoruz.

"Allah yok." sözünü bile HAKARET olarak algıladığınız için, aşırı tepki veriyorsunuz herhalde.

Zina olayını kendimde deneyemem kusura bakmayın, kendime ayet uydurmuş biri değilim.

Ahzab 50'de bana hitap edilmiyor çünkü.

Neva
06-12-2012, 23:21

Sayin balyapan;

Bu tur basliklar aksine fikirlere, fikir tartismalarina katki saglayan basliklardir.

Gerek Dark_Prince, gerekse Naturelist, eger sadece bu sekilde baslik atip, altini doldurmadan ve gerekcelendirmeden, tesbit yapmaksizin konu acmis olsalardi, o zaman ileri surdugunuzde haklilik payiniz olurdu ve biz de size haklisiniz derdik.

Burada direk hakaret amacli peygamberin kisiselligine bir vurgu yapilmayip, aksine kitaptan ayetlerle vs. desteklenerek , bunlara gore durum budur, boyle gorunmektedir tespiti yapilmistir.

Bakin o baslik altlarinda pek cok mesaj vardir, gerek olumlu elestiri, gerekse olumsuz elestiri seklinde.. Konu iceriginin nokta atisi olarak dogru veya yanlis olmasi degildir konu.

Baslik sahipleri ters kose mantigi ile de konuyu bir noktadan ele almis olabilir. Buna uygun olarak da gelen cevaplar dogrultusunda ters kose mantigi , duz'e cevrilerek asil verilmek istenen vurgu da ortaya cikarilabilir. Bu da bir cesit fikirsel tartisma yontemidir.

Aksi olsaydi bu arkadaslarimiz, "hayir ben boyle dedim, boyle oldu" sabit mantikla yaklasan insanlar olsalardi sayet, bu basliklarini genel tartisma forumuna acmazlar, gelmesi muhtemel cevaplardan cekinirlerdi. Ki durum tam tersidir goruldugu gibi.

Sadece baslik isimlerini nokta alarak giderseniz, istemediginiz kadar size gore hakaret basligi(!!!) bulabilirsiniz.

Ve gercekten de durum anlatildigi gibidir, gerek eskisi, gerek yenisi farketmez (!!!!!) bir kisim, yuce ulemalar, ilahiyatcilar, prof.lar, seyhler vs. sayesinde gerek Allah, gerekse peygamber bu tanimlarla anilacak sekle getirilmistir. Cep hevasina yenik dusenlerin calisma urunleridir bunlar.

Sizin duyarli biri olarak, bizlerden once oturup bunlari elestirmeniz ve bunlar icin fikren kavga yapmaniz gerekir.

Bu fikir tartismasi yapmak icin teist veya dinsiz, deist, agnostik, ateist vs. olmaya da gerek yoktur. Yani illa ki birseyci olmaniz gerekmez.

Sesli
06-12-2012, 23:21
konumuzla alakasını çözemedim ama.aydınlatırsanız sevinirim.

Sn. Balyapan,

Ben sayın Jingo'nun size hitaben ''ALLAH'ı değil de PEYGAMBERİ üstün'' tutuyorsunuz şeklindeki ifadesinde, sanki bu konu salt buradan öğrenilmiş gibi sunulmasına karşı sn. Jingo'ya bu SALAT konusunun aslında KURAN'da geçtiğini anımsatmak için yazmıştım.

Bir tartışma esnasında sağa sola kaymalar da olabiliyor. Bu nedenle beni mazur görürsünüz diye düşünmekteyim. Eğer sizi kırdıysam özür dilerim.

Saygılarımla,

Neva
06-12-2012, 23:38
bizce sahtekardır diyorsunuz zaten.dolayısyla şahsi görüşünüzü söylüyorsunuz.ben de diyorum ki,bir başkası da şahsi görüşünü söyleyip:'Turan Dursun sahtekardır' derse ne olacak?Nesnel olduğunu düşündüğünüz fikirler,deliller size göre nesnel olabilir.
Turan Dursun'a olan şefkatinizde gözümden kaçmadı:'yani çamur atmadıktan sonra,kendince delilleri varsa' gibi.
Ayrıca,Turan Dursun'u da eleştireceğiz,merak etmeyin.bunu ayrı bir başlık olarak açacağım.bakalım size göre nesnel olan şeyler gerçekten nesnel miymiş?

Sayin balyapan;

Buyrun Turan Dursun'u veya Ilhan Arsel'i vs. kimi istiyorsaniz elestirin. Bu elestiri hakkinizi sonuna kadar destekleriz. Yalniz altini doldurun, kaynak koyun, islenebilir unsur getirin ve tesbit yapin.

Bu sekilde bir elestirinin basimizin ustunde yeri vardir.

Ne Turan Dursun, ne Ilhan Arsel, ne Arif Tekin, ne islam dinin'e iliskin yaptiklariyla (ezan'in ve kitabin Turkce'lestirilmesi vs.)Ataturk vs. elestirilemez degildir.

Bu sebeple gereksiz yere, "ya biz de boyle dersek" seklindeki yaklasiminiz fazla sig olmus.

Hatta biz size yardimci olalim.

Bu tip elestirilerinizi ilgili kisimlarda su isimli makalenin elestirisidir seklinde ayri baslik acarak asabilirsiniz.

Jingo
06-12-2012, 23:57
ben de diyorum ki,bir başkası da şahsi görüşünü söyleyip:'Turan Dursun sahtekardır' derse ne olacak?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=537

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5463

Benzer şeyler söylenmiş zaten... Başlıklar hala duruyor bakın?